eitaa logo
آشپزی خاص
99.4هزار دنبال‌کننده
13.7هزار عکس
39.3هزار ویدیو
50 فایل
🌹❁ ﷽ ❁🌹 بنام پرودگاری که بی منت روزی میدهد⚘ تعرفه تبلیغات👇 🔜 eitaa.com/joinchat/3238592526Cd9dc51293f
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕊زندگی موسیقــی گنجشک هاست🕊 🕊زنــــدگی بــاغ تمـــاشای خداست زنـــدگی یعنـی🕊 🕊همین پـروازها صبــــح ها لبخنــدها آوازها🕊 سلام دوستان،صبح بخیر😍 ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
💕 مواد لازم: 500 گرم فیله گوساله یا گوسفندی برای مزه دارکردن: 1لیوان شیر 1 عدد پیاز 1 عدد گوجه فرنگی 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن مایع 1قاشق غذاخوری سرکه 2 تا 3 حبه سیر 1قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی زیره و آویشن مقداری نمک و فلفل سیاه به میزان لازم روغن مایع برای سرخ کردن مواد لازم برای تزیین: چند تکه نان بربری 1 لیوان ماست جعفری خرد شده مواد لازم برای سس گوجه روی کباب: 2 تا 3 عدد گوجه فرنگی 1قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی 1قاشق غذاخوری کره نمک و فلفل سیاه به میزان لازم طرز تهیه: 1.گوشت را به تکه های نازک، به اندازه کف دست ببرید. مواد سس جهت مزه دار کردن را آماده کنید. (یعنی پیاز، سیر و گوجه فرنگی را رنده کنید و همه مواد را همراه با سرکه، روغن مایع و رب گوجه فرنگی داخل شیر بریزید. نمک، فلفل، زیره و آویشن را نیز اضافه کنید). 2.گوشت را داخل این سس بخوابانید و چند ساعت داخل یخچال نگهدارید.سپس گوشت را از سس در بیاورید. در تابه روغن بریزید و گوشت را با کمی روغن سرخ کنید و نمک و فلفل به آن بزنید. گوشت را روی نان بگذارید. سپس سس گوجه فرنگی را آماده کنید. (یعنی در یک قابلمه گوجه فرنگی رنده شده، رب و کره را بریزید و چند دقیقه تفت دهید. سپس نمک و فلفل را اضافه کنید). ابتدا روی گوشت ماست و بعد سس گوجه فرنگی بریزید و باجعفری خرد شده تزیین کرده و سرو کنید. نکته: معمولاً در ترکیه همراه با این غذا بلغور ساده نیز سرو می شود.این غذا سرشار از پروتئین و اهن هست ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
‍ ✅نان تافتون😋 ✍ مواد لازم: آرد نان ۳۵۰ گرم مایه خمیر فوری ۱ قاشق غ بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چ نمک ۱ قاشق چ ماست ۱۵۰ گرم پودر قند ۱/۲ و ۱ قاشق چ شیر ولرم ۱۵۰ میلی لیتر(۱۵۰ گرم) زردچوبه، زعفران، زیره در صورت تمایل 🥣طرز تهیه: آرد و مایه خمیر و پودر شکر را مخلوط کنید، سپس بیکینگ پودر و نمک را اضافه کنید. وسط مخلوط آرد گودی ایجاد کنید و ماست(خیلی سرد نباشد) و شیر زردچوبه یا زعفران را اضافه کنید، مواد را هم بزنید و وقتی خمیر جمع شد حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید. خمیر را در کاسه چرب شده بگذارید و رویش را بپوشانید و بگذارید ۴ ساعت استراحت کند. پس از استراحت هوای خمیر را با فشار دست خارج کنید و خمیر را ۸ قسمت کنید و هر قسمت رو به ضخامت حدود ۲ میلیمتر باز کنید و با هر وسلیه‌ای که دارید رویش سوراخ ایجاد کنید(چنگال یا شونه قنادی) و روی تابه چدنی یا ساج یا پشت سینی داغ شده بپزید. ✔️آرد نان رو می‌تونید از نان فانتزی ها یا لوازم قنادی ها تهیه کنید. ✔️من ۱۷۵ گرم آرد نان سفید و ۱۷۵ گرم آرد سبوس دار(سنگک) استفاده کردم. ✔️اگر خمیر سفت بود کمه شیر و اگر شل بود کمی آرد اضافه کنید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
عزیزان ترشی مخلوط هر کسی به روشی درست میکنه گل کلم یک عدد متوسط هویج نیم کیلو کرفس با ساقه یک عدد متوسط سیر دو بوته فلفل سبز تند ۲۵۰ گرم خیار یک کیلو خیار چنبر نیم کیلو خیار چنبر اختیاریه سبزی معطر نیم کیلو شامل جعفری،ریحان،نعنا،ترخون،شوید ،برگهای کرفس من گشنیژ نمیزنم منطقه هویج رو نمیپزیم خام میریزیم آگه میخواید ترشی خوشمزه وبدونه کپک زدگی داشته باشید باید نکات رو رعایت کنید نباید برای درست کردن ترشی ومربا عجله داشته باشید بگید زود جمع وجور کنیم وتموم بشیم مقدار گل کلم از همشون بیشتر باشه دوست دارید فلفل دلمه ای رنگی هم بریزید همه مواد رو خرد میکنید جز فلفل این رو بگم من وقتی مواد رو خرد میکنم من خیار و هرچه رو درسته میریزیم همه مواد رو حدود چند ساعتی تو آب ونمک میزارم بعد از طی این مدت آبکش میکنم یک آب سرد میکشم روش، وکنار میزارم تا آبش کاملا بره ، همه رو تو کاسه بزرگ میریزیم ومخلوط میکنم نمک رو اضافه میکنم ومیریزیم تو دبه یا شیشه هر کدوم رو که خواستید کمی تخم گشنيزوکلپر هم مابینش بریزید سرکه رو روش بریزید وبزارید جای خنک و دور از آفتاب عزیزان آگه دوست ندارید تو آب ونمک بزارید فقط بشورید به این نکته توجه کنید حتمااا موادتون خشک باشن وگرنه کپک میزنه یا رنگ موادتون سفید میشه از سرکه سفید انگور استفاده کردم اگه از سرکه قرمزاستفاده کنید تنده کمی آب جوش بهش اضافه کنید بارها گفتم از نمک ید دار استفاده نکنید سیر تون سبز رنگ میشه از نمک دریایی دونه درشت استفاده کنید آب ونمک باعث میشه گل کلم وسیر و موسیر سفید بمونه ترشی تا چند روز نزارید بهش هوا بخوره درش کیپ باشه بعد از دوسه روز نمکشو بچشید کم نمک بود نمک بزنید ترشی کم نمک رنگ موادش بخصوص سبزی میپره نور خورشید بهش نزنه ترجیحا جای تاریک باشه ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم: سبزی آش: ۵۰۰ گرم رشته آش: ۴۰۰ گرم بلغور جو: ۳ قاشق غذاخوری بلغور گندم: ۳ قاشق غذاخوری آرد گندم: ۴ قاشق غذاخوری عدس: ۱/۳ پیمانه نخود: ۳/۴ پیمانه لوبیاچیتی: ۱ پیمانه پیاز متوسط: ۲ عدد سیر: ۲ گوله نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری نمک و روغن: به مقدار لازم ترکیب سبزی آش: جعفری، گشنیز، تره، سبزی سیر، اسفناج طرز تهیه: نخود، لوبیا و بلغورها را از روز قبل داخل آب قرار می دهیم. نخود، لوبیا و بلغورها را با مقداری آب، کامل می پزیم. عدس و سبزی آش را داخل ده لیوان آب ریخته، حدود یک ساعت تا پخت کامل عدس صبر می کنیم، حبوبات پخته شده را به همراه آردگندم که داخل یک و نیم لیوان آب رقیق شده به سبزی و عدس اضافه می کنیم هم می زنیم، بعد از جوش آمدن رشته را اضافه می کنیم. بعد از نیم ساعت جوشیدن آش، پیاز نگینی ریز شده را داخل روغن تفت می دهیم تا سبک شود، سیر رنده شده را اضافه می کنیم تا طلایی شود، نعناع، فلفل سیاه و زردچوبه را می ریزیم و تفت می دهیم و به داخل آش اضافه می کنیم. نکات: به دلیل داشتن آرد، رشته و بلغورها، برای سفت نشدن آش آب جوش اضافه کنید، ما برای این آش رشته حدود ۱۰ لیوان آب جوش بعد ریختن رشته داخل آش اضافه کردیم. حتما لوبیا و نخود قبل از ریختن داخل آش پخته باشه. مزه آش رشته به جا افتادن و آن هست. برای پخت این آش به غیر از پخت حبوبات دو ساعت زمان نیاز هست، در ریختن پیاز و سیر و نعناع خساست به خرج ندهید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
پیراشکی 😍مواد خمیر پیراشکی: آرد: ۳.۵ تا ۴ پیمانه مایه خمیر: ۲ قاشق غذاخوری آب ولرم: ۱/۲ پیمانه تخم مرغ: ۲ عدد کره آب شده: ۱/۳ پیمانه شکر: ۱/۲ پیمانه شیرداغ: ۱/۲ پیمانه وانیل: ۱/۳ قاشق چایخوری نمک: ۱/۳ قاشق چایخوری 😍مواد کرم پیراشکی: شیر: ۲.۵ پیمانه شکر: ۱ پیمانه زرده تخم مرغ: ۳ عدد نشاسته ذرت: ۳ قاشق غذاخوری وانیل: ۱/۳ قاشق چایخوری نمک: ۱ پر (خیلی کم) طرز تهیه: ابتدا مایه خمیر و با آب ولرم مخلوط می کنیم و برای چند دقیقه کنار می گذاریم تا عمل بیاد. شیر داغ، شکر، کره آب شده، وانیل، نمک و یک پیمانه آرد و با هم مخلوط می کنیم، تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه و هم می زنیم، همه مایه خمیر و مابقی آرد را کم کم اضافه می کنیم و ورز می دهیم تا خمیر به دست نچسبه، کف ظرف را با کمی روغن چرب کرده، خمیر را داخل آن قرار می دهیم و روی خمیر را می پوشانیم و برای یک ساعت در جای گرم قرار می دهیم تا خمیر ور بیاد. بعد از آماده شدن خمیر با کمی ورز دادن پف آن را می گیریم و خمیر را به ضخامت نیم سانتیمتر با وردنه پهن می کنیم و قالب می زنیم. خمیرهای قالب زده را برای ۱۵ دقیقه با روی پوشیده کنار می گذاریم. خمیرهای قالب زده را داخل روغن مایع با شعله ملایم سرخ می کنیم. برای تهیه کرم پیراشکی: شیر، شکر، زرده های تخم مرغ، نشاسته ذرت و نمک را با هم مخلوط می کنیم و تا زمان غلیظ شدن و گرفتن بوی خامی نشاسته روی شعله متوسط هم می زنیم و در انتها وانیل را اضافه می کنیم. پس از سرد شدن کرم و پیراشکی ها، کرم را داخل پیراشکی ها می ریزیم. نکات: برای عمل اومدن مایه خمیر حتما آب ولرم باشه. برای تهیه خمیر حتما آرد را کم کم اضافه کنید و ورز بدید و این کار و تا نچسبیدن به دست ادامه دهید تا خمیر یکدستی داشته باشید..ضخامت خمیر موقع قالب زدن، بین نیم تا یک سانتیمتر باشد. برای پف بهتر پیراشکی ها، حتما بعد قالب زدن خمیر، روی خمیرهای قالب زده رو بپوشانید و یک ربع کنار بزارید. شعله گاز موقع سرخ کردن پیراشکی ها کم باشه تا هم داخل پیراشکی ها بپزه و هم خوب پف کنه. در صورت بوی خامی دادن کرم پیراشکی مقدار شیر بیشتری بریزید. وانیل زمانی که کرم پیراشکی درست شد اضافه کنید چون در اثر حرارت دیدن باعث تلخی کرم می شود. نشاسته ذرت سفید رنگ و آرد ذرت زرد رنگ می باشد. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قندهای رنگی مواد لازم رنگ خوراکی به مقدار لازم تخم مرغ (سفیده) زده شده ۴ قاشق چای خوری شکر ۲ فنجان طرز تهیه ۱- نصف فنجون شکر رو داخل ظرفی بریزین .. و مقدار کمی رنگ خوراکی بهش اضافه کنین ۲- و به هم بزنین تا رنگ مورد نظرتون به دست بیاد .. ۳- یک قاشق چایخوری سفیده تخم مرغ زده شده رو به کاسه اضافه کنین و بهم بزنین تا موادمون شکل ماسه خیس بشه ..دقت کنین اگه زیاد سفیده تخم مرغ اضافه کنین نتیجه مورد نظر به دست نمیاد . ۴- موادمون که شبیه ماسه خیس هست رو روی سطح صافی پهن میکنیم و با کمک دست و وردنه اون رو صاف میکنیم ۵- من از سه رنگ روی هم استفاده کردم و در آخر خیلی با دقت و با حوصله قالب میزنیم.من با کمک چاقو اونها رو به شکل مربع برش زدم. ۶- در نهایت قند ها رو باید ده دقیقه داخل فر قرار بدیم تا قندها سفت بشه من روی بخاری با شعله کم قرار دادم تا قندها سفت شدن . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍇🍃🍇🍃🍇🍃🍇🍃🍇🍃🍇🍃 🎥 💢✍ کامل با تمام نکات ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😋😍☝️ دیزاین با شکلات آب شده ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
بــرای ۹ عــدد ڪــتــلــتــ مــاهی (مــن مــاهی شــیــر اســتــفــاده ڪــردم) ۳۰۰ گــرمــ ســیــب زمــیــنــی مــتــوســط ۱ عــدد پــیــاز مــتــوســط ۱ عــدد زعــفــران بــه مــیــزان دل خــواه ســیــر ۲ حــبــه ســبــزیــجــات مــعــطــر خــشــک بــه دلــخــواه ۱ ق غــ نــمــک و فــلــفــل و زردچــوبــه مــن مــاهی رو داخــل غــذاســاز ریــخــتــم . مــی تــونــیــن داخــل چــرخ گــوشــت بــریــزیــن . پــیــاز و ســیــب زمــیــنــی رو هم رنــده ریــز ڪــردم . آبــشــون رو ڪــمــی گــرفــتــم . بــا هم مــخــلــوط ڪــردم . ســیــر رنــده شــده هم ریــخــتــم و زعــفــران و ســبــزیــجــات مــعــطــر خــشــک و نــمــک و فــلــفــل و زردچــوبــه و خــوب ورز دادم . اگــر مــوادتــون شــل بــود یــک قــاشــق آرد هم مــی تــونــیــن بــریــزیــن . بــعــد داخــل تــابــه روغــن ریــخــتــم . روعــن گــرم بــشــه حــرارت هم همــیــشــه بــرای درســت ڪــردن ڪــوڪــوها و ڪــتــلــت ها و ایــن جــور چــیــزها مــلــایــم رو بــه ڪــم . چــون یــه عــده عــادت دادن حــرارت رو زیــاد ڪــنــن ایــن طــوری مــغــز پــخــت نــمــیــشــه بــا حــوصــلــه ڪــتــلــت ها رو تــوی دســتــم شــڪــل دادم و ســرخ ڪــردم . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
بریم سراغ دستور 👇🏻 مواد لازم برای نون پیتزا : پودر خمیر مایه فوری یک ق غ شکر یک ق غ آب حتما ولرم یک سوم لیوان آرد سفید گندم ۲ لیوان آب نصف لیوان روغن مایع ۵ ق غ طرز تهیه نون پیتزا : اول از همه آب ولرم و شکر رو ترکیب میکنیم،شکر که حل شد توش،پودر خمیر مایه رو اضافه و با قاشق چوبی(حتما چوبی) یه کوچولو هم زده،درشو میزاریم یک ربع تایم میدیم تا اسفنجی شه،اگه اسفنجی نشد و بالا نیومد پودرتون خرابه. بعد که اسفنجی شد داخل یه کاسه ریخته و بهش روغن و آب رو اضافه و آرد رو توش الک کرده و حسابی هم میزنیم تا خمیر نرم و لطیف دست بیاد ، بعد درشو گذاشته نیم ساعت توی فضای خونه تا خمیر پف کنه. مواد لازم برای مواد پیتزا : (مواد پیتزا کاملاااا دلخواهی هست،هرچی میتونه باشه طبق سلیقتون) مرغ یا گوشت پخته شده فلفل دلمه ، ذرت سس قرمز یا سفید یک ق غ رب گوجه یا پوره گوجه پیاز نگینی شده نمک و فلفل و زردچوبه به مقداری که خودتون دوس دارین طرز تهیه : اول پیاز رو داخل تابه با زردچوبه تفت میدیم بعد فلفل دلمه و ذرت رو اضافه میکنیم،نمک و فلفل هم بزنین بعد رب و حسابی تفت بدین و بعدش مرغ رو ، مواد که حاضر شد خمیر پیتزا رو توی سینی پهن کرده و با چنگال میزنیم رو سطحشو و بعد سس و پنیر و مواد پیتزا و در آخر پنیر به ترتیب اضافه و روی گاز با شعله کم گذاشته و درشو با یه ظرف نسوز و نشکن میزاریم تا بپزه ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
اصــیــل ایــرانــی بــا ســیــب زمــیــنــی آب پــز تــهیــه مــیــشــه ولــی مــیــتــونــیــد ســیــب زمــیــنــی ها رو خــام رنــده ڪــنــیــد و بــشــوئیــد تــا نــشــاســتــه اونــها گــرفــتــه بــشــه...خــوب فــشــار بــدیــد تــا آب اضــافــی نــداشــتــه بــاشــه و بــعــد بــقــیــه مــراحــل رو انــجــام بــدیــد. نــڪــتــه خــیــیــلــی مــهم ڪــه حــتــمــا بــایــد رعــایــت بــشــه ایــن هســت ڪــه ســیــب زمــیــنــی رو ڪــه آبــپــز مــیــڪــنــیــد در حــدی پــخــتــه بــشــه ڪــه لــه و زیــاد نــرم نــشــه... پــوســت ســیــب زمــیــنــی رو بــگــیــریــد و حــداقــل دو ســاعــت ڪــنــار بــذاریــد تــا خــوب خــنــک بــشــه و بــعــد بــا رنــده درشــت رنــده ڪــنــیــد. خــنــک شــدن ڪــامــل ســیــب زمــیــنــی هم بــاعــث جــذب ڪــمــتــر روغــن مــیــشــه و هم امــڪــان پــاشــیــدن ڪــتــلــت رو بــســیــار ڪــم مــیــڪــنــه. حــتــمــا پــیــاز مــتــوســط رو بــا رنــده درشــت رنــده و آبــشــو بــگــیــریــد در ڪــتــلــت گــوشــت ادویــه های اصــلــی نــمــک و فــلــفــل و زردچــوبــه هســتــنــ عــلــاوه بــرا اونــها مــیــتــونــیــد بــنــا بــه ســلــیــقــه از ادویــه ڪــتــلــت ڪــه عــطــاریــها دارن هم اســتــفــاده ڪــنــیــد. بــه مــواد ڪــتــلــت 1 قــاشــق غــذاخــوری آرد ســوخــاری یــا پــودر ســوخــاری اضــافــه ڪــنــیــد هم ڪــتــلــت رو تــرد مــیــڪــنــه و هم در انــســجــام بــیــشــتــر ڪــتــلــت مــوثــره بــســتــه بــه جــنــس ســیــب زمــیــنــی و ریــزی و درشــتــی تــخــم مــرغــها...بــیــن 1 تــا 2 عــدد تــخــم مــرغ بــرای ایــن مــیــزان لــازمــه...اول یــدونــه از تــخــم مــرغــها رو اضــافــه و خــوب مــواد رو ورز بــدیــد اگــه بــافــت مــواد یــڪــدســت و لــطــیــف و مــنــســجــم شــد ڪــافــیــه...در غــیــر ایــنــصــورت تــخــم مــرغ دوم را اضــافــه ڪــنــیــد. اگــه زمــان داریــد بــهتــره مــواد ڪــتــلــت ڪــه آمــاده شــد 1 ســاعــت روشــو بــپــوشــونــیــد و بــذاریــد یــخــچــال تــا ڪــمــی اســتــراحــت ڪــنــه وبــعــد شــروع بــه ســرخ ڪــردن ڪــنــیــد...ایــن نــڪــتــه در حــفــظ انــســجــام ڪــتــلــت بــی تــاثــیــر نــیــســت و از طــرفــی طــعــم مــواد ڪــامــلــا بــه خــورد هم مــیــره و ڪــتــلــت خــوشــمــزه تــر مــیــشــه. هر بــار مــقــداری از مــواد رو بــرداریــد و ڪــمــی در دســت بــچــرخــونــیــد تــا درز و شــڪــافــی نــداشــتــه بــاشــه و بــعــد در آرد ســوخــاری بــغــلــتــانــیــد در حــدی ڪــه فــقــط یــک لــایــه نــازک آرد ســوخــاری روشــو بــپــوشــونــه نــه بــیــشــتــر... در تــابــه مــقــداری روغــن بــریــزیــد حــرارت مــتــوســط بــاشــه و صــبــر ڪــنــیــد تــا ڪــامــلــا روغــن داغ بــشــه و بــعــد ڪــتــلــتــها رو ســرخ ڪــنــیــد. روغــن نــبــایــد ڪــم بــاشــه وگــرنــه ڪــتــلــت یــڪــدســت طــلــایــی نــمــیــشــه...زیــاد هم نــبــاشــه ڪــه ڪــتــلــت زیــاد چــرب و روغــنــی نــشــه بــرای اطــمــیــنــان از وا نــرفــتــن ڪــتــلــت مــیــتــونــیــد اول یــدونــه از ڪــتــلــتــها رو در روغــن ســرخ ڪــنــیــد،اگــر از دور شــروع بــه پــاشــیــدن ڪــرد تــخــم مــرغ دوم را بــه مــواد اضــافــه و خــوب ورز بــدیــد. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
خــیــلــی راحــت شــمــا مــی تــونــیــد تــوی خــونــه درســت ڪــنــیــد عــالــی مــیــشــه👌 گــرم انــدازه اســتــانــدارد هســت . لــیــوان و قــاشــق ، لــیــوان دســتــه دار فــرانــســه و قــاشــق های خــونــگــی ڪــامــلــا تــقــریــبــی . بــرای ۶ تــا ڪــلــوچــه آرد ســفــیــد حــدودا ۲۵۰ گــرم ( یــک و دو ســوم لــیــوانــ) تــخــم مــرغ ۱ عــدد شــیــر ۲۵ مــیــلــی ( ۳ ق غــ) آب ولــرم ۲۵ مــیــلــی ( ۳ ق غــ) مــاســت ۵۰ گــرم (۲ ق غــ) شــڪــر ۷۰ گــرم (یــک ســوم لــیــوان یــا حــدودا ۴ ق غــ) ڪــره ۳۰ گــرمــ پــودر خــمــیــر مــایــه ۲ گــرم (۱ ق چــ) نــمــک نــوک قــاشــق بــیــڪــیــنــگ پــودر ۱/۴ ق چــ بــرای مــواد مــیــانــی : پــودر گــردو ۱۰۰ گــرم (نــصــف لــیــوان )/ شــڪــر ۷۰ گــرم (یــک ســوم لــیــوان) / ڪــره ۳۰ گــرمــ/ آرد ســفــیــد ۳۰ گــرم ( ۲ ق غــ)/ پــودر دارچــیــن ۱ ق م /پــودر جــوز هنــدی ۱ ق چــ آب ولــرم و ۱ ق شــڪــر رو مــخــلــوط و پــودر خــمــیــر مــایــه روبــهش اضــافــه و در ظــرف رو گــداشــتــم تــا ده دقــیــقــه خــمــیــر مــایــه بــه عــمــل بــیــاد. ڪــره و شــیــر رو بــا هم تــوی ظــرفــی ریــخــتــم و روی حــرارت ڪــم قــرار دادم تــا ڪــره آب بــشــه . بــعــد گــذاشــتــم ڪــمــی از حــرارت بــیــفــتــه . تــخــم مــرغ رو بــا چــنــگــال ڪــمــی زدم از لــخــتــگــی بــیــرون بــیــاد ، مــاســت و شــڪــر رو هم اضــافــه ڪــردم . ڪــره و شــیــر رو هم اضــافــه ڪــردم . خــمــیــر مــایــه عــمــل اومــده رو هم ریــخــتــم . نــمــک و بــیــڪــیــنــگ پــودر و آرد رو الــک ڪــردم و بــه تــدریــج داخــل مــواد ریــخــتــم و خــمــیــر رو خــوب ده دقــیــقــه ورز دادم . بــعــد تــوی ظــرف تــمــیــز خــمــیــر رو گــذاشــتــم روش رو پــوشــونــدم و یــک و نــیــم ســاعــت اســتــراحــت بــڪــنــه . بــرای مــواد مــیــانــی : ڪــره و آرد رو روی حــرارت قــرار دادم و ڪــمــی تــفــت دادم . بــعــد از حــرارت بــرداشــتــم و همــه مــواد رو بــهش اضــافــه ڪــردم و مــخــلــوط ڪــردم .(پــودر جــوز هنــدی قــابــل حــذفــ) بــعــد از اســتــراحــت پــف خــمــیــر رو بــا ورز دادن گــرفــتــم . از خــمــیــر چــونــه هایــی بــرداشــتــم ، تــوی دســتــم چــونــه ها رو ڪــمــی پــهن ڪــردم ، از مــواد مــیــانــی ۲ تــا ۳ ق م ریــخــتــم و گــولــه ڪــردم و پــیــچــیــدم ، بــعــد بــا ڪــف دســتــم ڪــمــی پــهن ڪــردم و تــوی ســیــنــی فــر چــیــدم . مــن مــهر مــخــصــوص ایــن ڪــلــوچــه ها رو نــداشــتــم بــا یــه قــالــب گــرد، (حــتــی یــه درب بــطــری نــوشــابــه )مــهر زدم . بــرای رومــال از یــه زرده تــخــم مــرغ و زعــفــران و ۱ ق م شــیــر رو بــا هم مــخــلــوط و بــا قــلــمــو رومــال زدم . در فــر از پــیــش گــرم شــده ۱۹۰ درجــه بــه مــدت ۱۵ تــا ۲۰ دقــیــقــه قــرار دادم ، اخــر ڪــار یــڪــی ، دو دقــیــقــه گــریــل رو روشــن ڪــردم تــا ڪــمــی روش خــوشــرنــگ بــشــه . ظــرف حــاوی آب هم تــوی فــر بــزاریــن ڪــه ڪــلــوچــه ها خــشــک نــشــن . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
شــیــر ولــرم ۱۲۵ مــیــلــی (نــصــف لــیــوانــ) مــاســت ۶۰ گــرم (۳ ق غــ) شــڪــر ۵۰ گــرم (۳ ق غــ) روغــن مــایــع ۲۰ مــیــلــی (۲ ق غــ) تــخــم مــرغ ۱ عــدد پــودر خــمــیــر مــایــه ۵ گــرم (۱ ق مــ) آرد ســفــیــد حــدودا۳۵۰ گــرم (دو و یــک ســوم لــیــوانــ) نــمــک نــصــف ق چــ وانــیــل ڪــمــیــ بــدای مــواد مــیــانــی : گــردو پــودر شــده ۱۰۰ گــرم (دو ســوم لــیــوان) ، ارده ۷۰ گــرم (۴ ق غ) ،شــڪــر ۱۰۰ گــرم (ڪــمــتــر از نــصــف لــیــوان) ، ڪــره ذوب شــده ۵۰ گــرمــ یــک قــاشــق شــڪــر داخــل شــیــر ولــرم ریــخــتــم ، خــمــیــر مــایــه رو هم اضــافــه ڪــردم و درش رو گــداشــتــم تــا ۵ الــی ۱۰ دقــیــقــه بــعــد بــه عــمــل بــیــاد . داخــل یــه ظــرف بــزرگــتــر تــخــم مــرغ ،شــڪــر ، مــاســت ، روغــن مــایــع ، نــمــک و وانــیــل رو اضــافــه ڪــردم و مــخــلــوط ڪــردم . خــمــیــر مــایــه بــه عــمــل اومــده رو هم اضــافــه ڪــردم . آرد رو هم الــک ڪــردم و ڪــم ڪــم ریــخــتــم . همــیــشــه آرد تــوی نــون ها تــقــریــبــیــه مــمــڪــنــه بــرای شــمــا از ایــن ڪــمــتــر و یــا از ایــن مــقــدار بــیــشــتــر بــه ڪــار بــره آرد تــا جــایــی اضــافــه بــشــه ڪــه خــمــیــر بــه دســت نــچــســبــه ڪــل خــمــیــر قــســمــتــی چــســبــنــده بــاشــه ایــراد نــداره . خــمــیــر بــایــد خــوب ورز دادم . ۳ دقــیــقــه ورز دادم و ۱۰۰ بــار روی صــفــحــه ڪــار ڪــوبــیــدم یــا ۱۰ دقــیــقــه خــوب ورز بــخــوره . بــاز تــاڪــیــد مــی ڪــنــم آرد زیــادی نــریــزیــن لــطــافــت نــون هاتــون بــا ایــن ڪــار مــی گــیــریــن . خــمــیــر رو داخــل ظــرف تــمــیــز ڪــه یــه ڪــم جــرب ڪــردم قــرار دادم روش رو پــوشــونــدم جــای نــســبــتــا گــرم یــڪــســاعــت اســتــراحــت قــرار دادم بــعــد از اســتــراحــت پــف خــمــیــر رو بــا ورز دادن گــرفــتــم . بــه ۳ الــی ۴ قــســمــت تــقــســم ڪــردم و هر ڪــدوم رو بــا وردنــه بــاز ڪــردم و یــه ظــرفــی روش قــرار دادم حــدودا بــه قــطــر ۲۳ ســانــت و دایــره بــرش دادم . مــواد مــیــانــی رو همــش رو بــا هم مــخــلــوط ڪــردم . بــیــن لــایــه ها از ایــن مــواد قــرار دادم و بــعــد بــرش بــه درازا دادم و هر بــرش رو دور خــودش تــاب و پــیــچ دادم . داخــل یــه ظــرف دایــره ای بــه قــطــر ۲۳ تــا ۲۵ ســانــت . ڪــفــش ڪــاغــذ روغــنــی انــداخــتــم و دوروار ایــن ها رو پــیــچــیــدم . دوبــاره روش یــه دســتــمــال تــمــیــز انــداخــتــم ۲۵ دقــیــقــه اســتــراحــت دوم داشــتــه بــاشــه . و بــعــد رومــال یــه زرده تــخــم نــرع و زعــفــران رو مــخــلــوط و رومــال زدم . و در فــر ۱۸۰ درجــه از پــیــش گــرم شــده بــه مــدت ۲۵ الــی ۳۰ دقــیــقــه قــرار دادم .اخــر هم یــڪــی دو دقــیــقــه گــریــل شــعــلــه بــالــا رو ردشــن ڪــردم تــا خــوشــرنــگ بــشــه . روش هم یــه ڪــم عــســل رقــیــق شــده زدم ڪــه بــراق بــشــه . راســتــی ظــرف حــاوی آب داخــل فــر فــرامــوش نــشــه . در فــر دســت ســاز هم مــی تــونــیــد درســت ڪــنــیــد ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فــیــلــم طــرزتــهیــه ڪــلــوچــه های زنــجــفــیــلــیــ 🍂🍂🍂 ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛