ڪباب چوبی
مواد لازم:
500گرم گوشت چرخ ڪرده ڪم چرب
1 عدد فلفل قرمز ڪاپیا (جایگزےن دلمه اے قرمز)
3 عدد فلفل سبز باریک (جایگزےن دلمه اے سبز)
1 عدد پیاز
یه مشت جعفری
3-4 حبه سیر
فلفل سیاه
پول بیبر (فلفل قرمز پرک شده )
زیره
نمڪ
مقدار ادویه ها بسته به ذائقه خودتان میباشد.
سالاد::::
پیاز خلالے خرد شده
جعفرے خرد شده
گوجه فرنگے خرد شده
آب لیمو ترش
سماق
طرز تهیه ڪباب:::::
سبزیجات روهمراه با گوشت چرخ ڪرده داخل غذاساز بریزید و مخلوط ڪنید.
مواد را داخل ظرفے ریخته و حدود7-8 دقیقه استراحت داده زیاد استراحت نڪند چون سبزیجات داخلش باعث میشه ڪه مواد آب بندازه.از مواد به اندازه مناسب برداشته و روے سیخ قرار دهید و مثل ڪلیپ شڪل دهید.
و داخل تابه مناسب ڪمے روغن مایع بریزید و پشت و روش را سرخ ڪنید.میتوانےد با سالاد پیاز و جعفرے همراه با گوجه فرنگے داخل نان لواش و یا با پلو سرو ڪنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#چلو_مرغ_رستورانى
مواد لازم :
مرغ :4 تكه
زعفران دم شده:2 ق غ خ
پياز :2 عدد متوسط
زرشك :1 يا 2 ق غ خ
آبليمو:2 ق غ خ
رب گوجه :2 ق غ خ
حبه سير يك عدد متوسط
به دلخواه براى عطر چلو مرغ دو ق غ خ فلفل دلمه
نمك و زردچوبه به ميزان لازم
دستور تهیه :
اول گوشت رو با دو ليوان اب و يك عدد پياز و يك ق غ خ زعفران و يك ق چ خ زرد ميزاريم به مدت يك ساعت بپزه و فقط يك ليوان از ابش باقى بمونه.
حالا كمى روغن تو قابلمه اى جدا و بعد داغ شدن يك پياز رو خلالى كرده و تا طلايى بشه و بعد سير رو خرد كرده و بعد فلفل و رب گوجه بعد اب گوشت و مرغمون رو اضافه و ميزاريم به مدت يك ربع يا بيست دقيقه و با حرارت ملايم بپزه و در 5 دقيقه اخر پخت زرشك شسته و خشك شده و ابليمو رو اضافه و بعد يكى دو قل خاموش و نوش جان
نكته:من مرغ خام رو دوست ندارم به همين خاطر بعد پخت خيلى كمى سرخ و بعد به چلو اضافه ميكنم
البته اينم بگم كه بعضى ها هم از همون اول پخت مرغ رو تفت ميدن و بعد مواد اوليه رو ميزنن اما من به اين روش درست و عالى ميشه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خورش_مرغ
خورشت مرغ خوشمزه😋در ڪنار زرشک پلو/ باقالے پلو/چلو/ڪته عاااالے میشه ڪسانے ڪه رب دوست ندارن میتونن نزنن آگه ترش مزه دوست دارید ده دقیقه آخر ڪمے غوره بزنید
عزیزان من قبل از اینڪه مرغ رو فریزیر ڪنم یڪساعت تو آب ونمک میزاریم بعدا دوباره میشورم وفریزیر میڪنم
براے از بین بردن بوے مرغ بعد از یخ زدای با مقدارے آب بزارید رو گاز تا ڪفش بالا بیاد توجه ڪنید نزارید قل بزنه وقتے ڪفش بالا اومد تڪه هاے مرغ رو دربیارید وخوب بشورید
پیاز رو ریز خرد ڪرده وبا روغن تفت میدیم وقتے پیاز شیشه اے شد تڪه هاے مرغ رو اضافه میڪنیم وباهاش تفت میدیم زردچوبه وفلفل ودوسه حبه سیر رنده شده اضافه میڪنیم وهمه رو با هم سرخ میڪنیم در این فاصله میتونید ڪمے ڪره وزعفران اضافه ڪنید خوش طعم تر میشه من نزدم ڪره نداشتم زعفران هم ڪمے داشتم واسه تزیین برنج میخواستم 😉 وقتے سرخ شدن آب جوش رو بریزید تا جاے آب بریزید فقط روے مرغ رو بگیره بیشتر نه درشو بزارید با شعله متوسط بزارید نیم پز بشه
یڪے دو قاشق رب رو با ڪمے روغن تفت میدیم حدود سے ثانیه یڪے دو ملاقه از آب گوشت میریزیم تا رنگ رب وا بشه سپس به خورش اضافه میڪنیم ودرشو میزاریم تا خوب بپزه نزارید آب سس ڪاملا ڪشیده بشه ترش مزه دوست دارید ده دقیقه آخر ڪمے غوره بریزید یا نیم ساعت اخر چند عدد آلو بریزید
رب رو حتمااا سرخ ڪنید تا خوش طعم تر وخوش رنگتر بشه
عزیزان آگه از اول پخت رب اضافه ڪنید رنگ خورش ڪمے تیره میشه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
ترشے بندری
دو عدد هویج نگینے شده
۶ شاخه ڪرفس
۲ عدد بادمجون مڪعبے خرد شده
دوتا خیار درشت
گل ڪلم متوسط ۱ عدد
فلفل تند ربع ڪیلو
قارچ نیم ڪیلو ( استفاده اختیاری)
زیتون با هسته و یا بے هسته ربع ڪیلو (اختیاری)
سےر ۱ بوته بزرگ
فلفل دلمه اے ریز خرد شده ۱ عدد بزرگ
پوره گوجه فرنگے دو لیوان
نمک ۱ قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیر ۱ قاشق مرباخوری
فلفل قرمز ۱ قاشق چایخوری
سیاه دونه ۱ قاشق غذاخوری
مرزه خشک ۲ قاشق
سبزے معطر ۱ پیمانه پلوپز ( من از سبزے دلمه استفاده ڪردم)
رب انار نصف لیوان
رب گوجه ۴_۵ قاشق غذاخورے پر
تمرهند ۱ بسته
سرڪه ۲ لیتر
اول از همه تمرهند رو ب همراه سرڪه خیس میڪنیم و بعد چنگ میزنم و از صافے رد میڪنیم. بعد پوره گوجه فرنگے رو روے حرارت قرار میدیم تا آب اضافے آن ڪشیده بشه. بعد سرڪه رو اضافه ڪرده و ب ترتیب موادے ک سفت تره رو توے سرڪه و پوره گوجه اضافه میڪنیم. ابتدا گل ڪلم زمان میدیم تا سرڪه جوش بیاد بعد رب گوجه رو اضافه میڪنیم بعد هویج بعد ڪرفس و بادمجان و خیار و فلفل و سیر و در آخر قارچ و زیتون. در این مرحله ادویه ها و سبزے ها و رب انار رو ترڪیب میڪنیم تا موادمون ب خورد هم برن. در آخر خاموش ڪرده و تمرهند رو اضافه میڪنیم. میزاریم ڪامل از دما بیفته و بعد از سه روز اماده اس، اما من ترجیح میدم بعد یک هفته استفاده ڪنیم😁 براے تشخیص اینڪه ڪے ترشیمون رو از حرارت برداریم تغییر رنگ خیار ڪمک بزرگے بمون میڪنه.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کیک_ساده_وانیلی
مواد لازم:
تخم مرغ 3 عدد
شکر 1لیوان شیر
شیر نصف لیوان
روغن نصف لیوان
آرد 2 لیوان
بکینگ پودر 1ق غ
وانیل نصف ق چ
نمک مقداری
طرز تهیه:
تخم مرغها رو با وانیل و شکر مخلوط کنید و با همزن خوب بزنید تا کشدار بشه روغن و شیر را اضافه کنیدو هم بزنید.آرد رو با بکینگ پودرو نمک قاطی کنید و دو بار الک کنید و کم کم به مواد اضافه کنید و با لیسک هم بزنید قالبتون رو چرب کنید بعد توی فر 180درجه که قبلا گرم کردید ۴۵ دقیقه بزارین تا بپزه.
روی کیک رو با پودر نارگیل و پودر پسته تزیین کردم
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#بیسڪو_ڪیڪ
بهتره از روز قبل درست ڪنید تا بیسڪوییت ڪمے نرم بشه و خوردنش هم به مراتب راحت تر و خوشمزه تر هستش .
طرز تهیه
ڪره (نرم) ۱۵۰ گرم
پودر قند ۱۰۰ گرم ( حدودا ۲/۳ لیوان)
وانےل مقداری
تخم مرغ ۱ عدد
آرد سفید حدودا ۳۰۰ گرم (حدودا ۲ لیوان)
ڪره نرم رو با پودر قند با همزن خوب به مدت ۴ الے ۵ دقیقه زدم و بعد تخم مرغ و وانیل رو اضافه ڪردم و یڪے ، دو دقیقه با همزن زدم . ارد رو الک ڪردم و داخل مواد ریختم و با قاشق یا لیسک مخلوط ڪردم تا جایے ڪه خمیر نرم و منسجم بشه و به دست نچسبه ورز دادن نمے خواد .
داخل ڪیسه فریزر در یخچال یه ساعت استراحت قرار دادم و بعد دو قسمت ڪردم و روے ڪاغذ روعتے توسط وردنه (حدودا ۴ میلے )باز ڪردم . طرح مورد نظرم رو روے ڪاغذ روغنے ڪشیدم و برش دادم یا هر طرحے ڪه بخواین میتونین پرینیت بگیرین . روے خمیر قرار دادم و برش دادم . بیسڪوییت طرح زده رو توسط ڪاغذ روغنے داخل سینے فر چیدم اگر سینے تون جا نداره در سرے اول مے تونید یڪیش رو بپزید و بیارید بیرون و بعد یڪے دیگه اش رو بزارید .
در فر از پیش گرم شده با دماے ۱۶۰ الے ۱۷۰ به مدت ۲۰ دقیقه قرار دادم تا زمانے ڪه رنگ بیسڪوییت ها تغییر ڪنه و طلایے بشه .
وقتی خنک شد بیسڪوییت ها داخل ظرف قرار دادم براے اینڪه به ڪف طرف بچسبه یه ڪم خامه بعش بزنید .
با خامه فرم گرفته توسط قیف بدون ماسوره (ےا ماسوره ساده) طرح زدم .
برای تزیین هم هر طور بخواین انواع میوه و گل و ... من از توت فرنڪے و شڪلات و بیسڪوییت استفاده ڪردم .
بیسڪوییت همون خمیرباقے مونده این بیسڪوییت قلب بود ڪه رنگ خوراڪے زدم و قالب زدم و گذاشتم بپزه .
میزان خامه مصرفے هم نیم ڪیلو
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#آیس_پڪ_خونگی
آیس پک رو میتونید با بستنے ساده ویا هر طعمے ڪه دوست دارید درست ڪنید. درست ڪردن ایس خیلے راحته از هر نوع میوه اے میتونید استفاده ڪنید.
اگر بستنے وانیلے تو خونهدارید ودلتون ایس پک شڪلاتے میخواد😍یک قاشق ڪاڪائو بریزید میشه ایس پک شڪلاتے 😊میتونید به جاے موز از آناناس،توت فرنگی،هلو....رےز خرد شده استفاده ڪنید.
اگر مخلوط ڪن ویا همزن ندارید میتونید با چنگال ویا همزن دستے بزنید.
بستنی رو از فریزیز خارج ڪرده تا ڪمے نرم بشه .
هم از خامه قنادے هم خامه صبحانه میتونید استفاده ڪنید میخواید رژیمے تر باشه خامه نریزید ولے باشه خوشمزه تره
این مقدار تقریبه دو لیوان بزرگ بهتون ایس پک میده
بستنے دویست گرم من از بستنے شڪلاتے استفاده ڪردم
شیر سه قاشق
موز یک عدد
خامه دو قاشق
انواع مغزیات اگه دارید تو خونه اگر ندارید مشڪلے نیست بدون اینا هم خیلے خوشمزس
اسمارتیز،شڪلات چیپسے به سلیقه خودتون
بستنے وشیر وخامه رو بریزید داخل مخلوط ڪن وبزنید تا با هم مخلوط بشه زیادے نزنید ڪه ابڪے بشه سپس موز نگینے ریز خرد شده اضافه ڪنید.وچند ثانیه بزنید موز نباید زیادے له بشه زیر دندون بیاد خوشمزه تره.
تو لیوانبریزد وبه سلیقه خود تزیین ڪنید
داخل ایس پک وته لیوان از مغزیات استفاده ڪنید
آیس پک بازارے ڪه غلیظ تره ثعلب میریزن شما هم دوست دارید غلیظ باشه یک قاشق مرباخورے ثعلب بریزید
من روے آیس پک رو با آسمارتیز،شڪلات چیپسی،ومغز پسته تزیین ڪردم.
اگر آیس پک رقیق بود بستنے اضافه ڪنید. اگه غلیظ بود یڪے دو قاشق دیگه شیر اضافه ڪنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دوستان اینم یه مدل مرغ سوخارے فوقاالعاده خوشمزه
اول مرغمون راباادویه جات دلخواه مزه دارمیڪنیم ودرروغن سرخ ڪرده بعدطبق فیلم سس سبزیجات راتهیه ڪرده وروش میریزیم به همین سادگی
براے مزه دارڪردن مرغ ازآبلیموے تازه پودرتخم گشنیر نمک زردچوبه فلفل پودرلیموعمانے وهرادویه اے ڪه دوست داریداستفاده ڪنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
ســـلام
سلامے بہ زیبایی
عشق و بہ لطافت دل
بہ نرمے ابریشم مهربانی
بہ وسعت تبسم زندگی
بہ امتداد آسمان مهرورزی
و بہ بلنداے افق نگاه زیــبا
تقدیم بہ دوستان عـزیزم
آخرین روز فروردین ماهتون عالی
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
🌮پیده با گوشت چرخ ڪرده🌮 .
مواد لازم
۱ لیوان شیر ولرم
۲ لیوان آب ولرم
۲ ق م نمڪ
۱ پاڪت خمیر مایه تازه ۴۲ گرم(ےا ۲ ق غ خمیر مایه خشڪ)
۱ ق غ شڪر(ےا ۳ حبه قند)
۷ لیوان آرد
سایز لیوانے ڪه استفاده ڪردم۳۰۰ میلے لیتر است
مواد داخل پیده
۷۰۰ گرم گوشت چرخ ڪرده
۲-۳ عدد پیاز
۵ عدد فلفل سبز
۲ عدد فلفل قرمز ڪاپیا
۲ عدد گوجه فرنگی
۲ حبه سیر
نصف دسته جعفری
۱ ق م پول بیبر
۱/۵ ق م پودر فلفل قرمز
۱/۵ ق م نمڪ
نصف ق چ فلفل سیاه
۱ فنجان روغن مایع(اگر گوشت چرخ ڪرده چرب بود به روغن نیازے نیست)
مواد روے پیده
۱ ق غ ڪره ذوب شده
طرز تهیه خمیر
داخل ظرف بزرگے شیر و آب ولرم و ریخته و خمیر مایه و شڪر و نمک را اضافه ڪنید و هم بزنید سپس ڪم ڪم آرد را اضافه ڪنید شروع به ورز دادن ڪنید
خمیر نباید به دست بچسبد ڪمے روغن مایع اضافه ڪنید خمیر را جمع ڪرده و رویش را بپوشانید و حدود ۱ ساعت استراحت دهید
مواد داخل پیده
پیاز و فلفل و گوجه فرنگے را تا آنجایے ڪه میتوانید ریز خرد ڪنید و جعفرے را هم ساطورے ڪنید و همه مواد به همراه گوشت چرخ ڪرده را داخل ظرفے ریخته و ادویه جات و نمک و روغن را هم اضافه ڪنیدو با دست خوب ورز دهید
خمیر ور آمده را هواے اضافے اش را خارج ڪنید به چانه هاے ڪوچڪتر تقسیم ڪنید و بزرگے نارنگے از خمیر جدا ڪنید و گرد ڪنید و ڪنار بگذارید سپس روے میز ڪار را آرد بپاشید و خمیر را با ڪنثمک وردنه با طول زیاد باز ڪنید(ضخامت خمیر نه خیلے نازک و نه خیلے ضخیم باشد)
از مواد گوشتے داخل خمیر گذاشته و ڪناره هاے خمیر را به داخل آورده وشڪل قایق دهید
نڪته: در این مرحله قبل از گذاشتن داخل فر ۱۰-۱۵ دقیقه اجازه دهید استراحت ڪند اگر فڪر میڪنید ڪناره هاے خمیرے پیده خشڪه میتوانید زرده تخم مرغ و روغن زیتون بمالید(با این روش نرمتر خواهد شد)من چون ترد دوست داشتنم چیزے به ڪناره هاش نمالیدم و همینجورے پختم
سپس داخل سینے فرے ڪه ڪاغذ روغنے پهن ڪردید قرار دهید و فر رااز قبل با دماے زیاد(۲۵۰-۳۰۰ درجه سانتے گراد)گرم ڪنید پیده ها را تا موقعے ڪه برشته شود بپزید
وقتے پیده ها را از فر خارج ڪردید تا موقعے ڪه داغ است به قسمت ڪناره خمیرے پیده ڪره آب شده بمالید(با ڪمک فرچه)
تا داغه ببرید و سرو ڪنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_شیرمال
آرد سه صفر(همون ارد شیرینے پزے هست ڪه سوپرمارڪتها و لوازم قنادیها دارن...بهش آرد همه منظوره هم گفته میشه)حدود 400 گرم
میزان آرد در تهیه انواع نان تقریبے هست و بسته به جنس آرد ممڪن است ڪمتر یا بیشتر مصرف شود.
خمیرماےه فورے 1 قاشق غذاخورے استاندارد
شڪر 1/3 پیمانه(برای شیرین تر شدن نان میتوانید 1/2 پیمانه شڪر مصرف ڪنید)
شےر ولرم 3/4 پیمانه
ڪره نرم 50 گرم
زرده تخم مرغ 1 عدد
نمک 1 پَنس(مقداری ڪه بین انگشت اشاره و شست جا میشود)
مواد رومال: 1عدد زرده تخم مرغ+ڪمے ڪره ذوب شده+چند قاشق شربت بار یا عسل گرم شده+ڪنجد
آرد را 3 مرتبه الک و ڪنار بگذارید.
خمےر مایه فوری+1قاشق مرباخورے از شڪر+شیر ولرم را مخلوط و روے ظرف را 5 تا 7 بپوشانید تا خمیر مایه عمل بیاید.
اےن مرحله به منظور تست سالم بودن خمیرمایه و بهبود ڪیفیت نان انجام میشود.
در ظرف دیگرے ڪره نرم+نمڪ+شڪر+زرده تخم مرغ را مخلوط و خمیر مایه عمل آمده را به آن افزوده و بلافاصله قاشق قاشق آرد اضافه و با قاشق چوبے مخلوط ڪنید.
آرد را تاجاے اضافه ڪنید ڪه خمیر در ڪاسه جمع و قابل ورز دادن شود.
اضافه ڪردن مقدار زیاد آرد باعث سفت شدن خمیر و در نهایت سفت شدن نان و مانع پف خمیر میشود.
روی سطح ڪار خیلے ڪم آرد پاشیده و خمیر را 10 دقیقه ورز دهید.
در صورتے ڪه در حین ورز دادن خمیر زیاد چسبنده بود ڪم ڪم آرد به آن افزوده و دوباره ورز دهید ولے مواظب باشید آرد زیادے به خورد خمیر ندهید.
خمےر نهایے ڪاملا لطیف و نرم است ولے به دست نمیچسبد.
خمےر را در ڪاسه چرب شده قرار داده و یڪدور در ڪاسه بچرخانید و یک +براے تشخیص زمان دو برابر شدن خمیر، روے آن ایجاد ڪرده سلفون بڪشید و 1/5 تا 2 ساعت در جاے گرمے استراحت دهید تا دو برابر شود.
سپس با مشت پف خمیر را بخوابانید و روے سطح ڪار ڪمے آرد پاشیده و خمیر را به صورت مستطیل باز ڪنید.
مقداری ڪره مذاب روے خمیر بمالید و برشهاے اُریب روے آن بدهید (مواظب باشید برشها با لبه هاے خمیر فاصله داشته باشند)سپس شروع به لوله ڪردن خمیر ڪنید و بعد خمیر لوله شده را گرد ڪنید.
قالب گرد 25 سانت را ڪاغذ روغنے انداخته و چرب ڪنید.
خمےر را در آن قرار دهید و بپوشانید و در جاے گرم براے 30 دقیقه استراحت دهید تا پف ڪند.
بعد به آرامے رومال ڪرده ڪنجد بپاشید و در فر از قبل گرم شده با دماے 180 درجه تا زمانے ڪه روے نان طلایے شود بپزید.
حتما قبل از قرار دادن ظرف خمیر در فر،برای جلوگیرے از خشک شدن نان ڪف فر یک ظرف آب جوش قرار دهید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کیک_وانیلی_کشمش_و_گردو
تخم مرغ۳عدد
شکر ۱لیوان
وانیل نوک ق چ
روغن ۱/۲لیوان
شیر ۱لیوان
آرد ۲پیمانه
ب پ ۱ق م
گردو وکشمش به میزان
تخم مرغ هارو باهمزن خوب میزنیم وانیل و شکرو میریزیم و خوب هم میزنیم تا جایی ک مایع کشدار بشه،
روغن و شیر(من نداشتم آب ولرم زدم)و باهم اضافه میکنیم و هم میزنیم
آردو ب پ رو مخلوط کرده و سه بار الک میکنیم و آروم آروم به موادمون اضافه میکنیم و با لیسک در یک سمت هم میزنیم تا جایی ک مایع یکدست بشود زیاد هم نمیزنیم چون پف کیک میخوابد
گردو و کشمش هم اضافه کرده و در قالب چرب شده میریزیم و با دمای ۳۰دقه در دمای ۱۸۰میپزیم
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
حلوا هویج
هویج 500 تا 600 گرم
گلاب 1پیمانه
میتوانید از مخلوط آب و گلاب استفاده ڪنید ولے من ڪل 1 پیمانه رو گلاب استفاده ڪردم
شڪر 1 پیمانه
بسته به ذائقه تا 2 پیمانه میتوانید شڪر اضافه ڪنید
زعفران دمڪرده غلیظ به میزان لازم
آرد 1 پیمانه
از آرد نول یا سه صفر(آرد قنادے) استفاده ڪنید
روغن مایع نصف پیمانه
ڪره 30 گرم
ابتدا هویج را با مقدارے آب بپزید و در مخلوط ڪن یا غذاساز پوره ڪنید.
گلاب+شکر +زعفران را در ظرفے روے حرارت ڪاملا ملایم قرار دهید تا شڪر حل شود
شربت نباید بجوشد همین ڪه شڪر حل شود ڪا فیست و بعد از روے حرارت بردارید.
آرد را در تابه الک ڪرده با حرارت ملایم حدود 30 دقیقه تفت دهید تا خامے آن برطرف شود
دقت ڪنید حرارت ملایم باشد تا رنگ آرد تغییر نڪند.
بعد از اینڪه آرد را تفت دادید از تابه خارج ڪرده و روغن مایع و ڪره را در تابه بریزید تا گرم شوند.
سپس آرد تفت داده شده را دوباره الک ڪرده و به تابه برگردانید و هم بزنید تا در روغن یڪدست شود.
سپس پوره هویج را اضافه و هم بزنید تا یڪدست شود.
شربت را در سه مرحله اضافه ڪنید.
در هر مرحله هم بزنید تا شربت جذب شود و بعد از جذب شدن قسمت بعدے شربت را اضافه ڪنید.
قسمت آخر شربت را اضافه و مدام روے حرارت ملایم هم بزنید تا شربت به خورد حلوا برود و حلوا وسط ظرف جمع شود.
دقت ڪنید موقع اضافه ڪردن شربت حتما حرارت ملایم باشد تا شربت تبخیر نشود و حلوا لطیف باقے بماند.
بعد از اینڪه حلوا جمع شد تابه را به چپ و راست تڪان دهید(گهواره ڪردن حلوا)
حلوا هویج خوشمزه آماده ست.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#ڪیڪ_خرما
این هم ڪیک خیلے خوشمزه و پرطرفدار 😍.
خرما پوست گرفته شده و هسته گرفته ۳۰۰ گرم (حدودا یک و نیم لیوان)
روغن مایع ۱۲۰ میلے (نصف لیوان)
تخم مرغ ۳ عدد
شڪر ۱۰۰ گرم (تقریبا نصف لیوان)
آرد سفید (نول ، سه صفر) ۳۰۰ گرم (۲ لیوان)
بیڪینگ پودر ۶ گرم ( ۱ ق م)
وانےل ۱/۴ ق چ
پودر دارچین در صورت تمایل ۱ ق م
آب جوش یک لیوان
گردو در صورت تمایل به میزان لازم
خرما رو پوستش رو گرفتم و هسته اش رو بیرون آوردم . آب جوش روش ریختم و گذاشتم ڪمے بمونه و بعد از میڪسر استفاده ڪردم .
تخم مرغ ڪه به دماے محیط رسیده رو همراه با شڪر با همزن ۳ الے ۴ دقیقه زدم . وانیل اضافه ڪردم و بعد روغن مایع رو ریختم و یک دقیقه با همزن زدم .
آرد و بیڪینگ پودر و پودر دارچین رو الک ڪردم بهتره ڪلا آردها توے ڪیک ها ۳ بار الک بشه .
داخل مواد هر بار ڪمے از مواد آردے الک ڪردم و مقدارے از مواد پوره خرما اضافه ڪردم و با لیسک در حد مخلوط شدن ترڪیب ڪردم.
گردو رو هم با یه قاشق آرد ترڪیب ڪردم ( به دلیل اینڪه ته نشین نشه ) داخل مواد ریختم و در حد مخلوط شدن هم زدم .
فر از یک ربع قبل روشن ڪردم .
قالب به قطر ۲۳ تا ۲۵ سانت خوبه .
قبلش قالب رو با روغن جدا ڪننده و ( یا ارده ) چرب ڪردم .
(روغن جدا ڪننده :۵۰ گرم ڪره یا روغن جامد+ ۵۰ گرم روغن مایع + ۵۰ گرم آرد سفید رو مخلوط با همزن ۵ دقیقه بزنین . درون ظرف درب دار در یخچال نگه دارے شود .)
فر رو از یه ربع قبل روشن ڪردم .
مواد رو داخل قالب ریختم .
در فر ۱۷۵ درجه به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه قرار دادم .
ےه ڪم طول پخت این ڪیک بیشتره به دلیل وجود خرما حتما با خلال دندون چک ڪنین .
و این ڪیک رو مے تونین داخل تابه دو طرفه روے گاز و حتے به روش فر دست ساز درست ڪنین .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛