فینگر فود گوشت و بادمجان"
بادمجان شیرین و بدون تخم 3 تا 4 عدد
بشورین ورقه ورقه کنین نمک بپاشین بزارین 15 دقیقه بمونه و زهرابش گرفته بشه
بعد بشورینش و بزارین رو حوله اشپزخونه تا ابش گرفته بشه
بعد
مایع گوشت قلقلی رو حاضر میکنیم
گوشت چرخکرده 500 گرم
میتونین از مخلوط گوشت و سویای خیس کرده هم استفاده کنین
پیاز بزرگ 2 عدد
رنده ریز کنین و ابش رو حسابی تو توری بگیرین و خود تفاله ی پیاز رو به گوشت اضافه کنین
نمک فلفل زردچوبه اضافه کنین
و اگر موادتون شل بود 1 عدد تخم مرغ هم اضافه کنین که وا نره
حالا مواد گوشت رو حسابی باهم مخلوط کنین ورز بدین و بزارین تو یخچال 1 ساعت استراحت کنه و جا بیفته
بعد از یکساعت گوشتهارو قلقلی کنین و سرخشون کنین
ورقه های بادمجان رو هم سرخ کنین
حالا گوشت و بادمجان رو مثل شکل بقچه پیچ کنین و برای نگهداریش از خلال دندون یا سیخ چوبی استفاده کنین
میتونین روش گوجه گیلاسی ، قارچ ، فلف دلمه ای و هرچیز دیگه ای که دوست دارین استفاده کنین
اگر خواستین با برنج سروش کنین حتما سس براش تهیه کنین به اینصورت
1 تا 2 عدد گوجه فرنگی رو پوست بگیرین رنده کنین سرخش کنین تا ابش کشیده شه یکم رب گوجه و ادویه اضافه کنین تفتش بدین وقتی سرخ شد کمی اب اضافه کنین بزارین رو حرارت ملایم تا سس درست جا بیفته و بعد روی بقچه ها اضافه کنین و 15 دقیقه بزارینش تو فر با دمای 180 درجه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#باقلا_پلوباماهیچه
😋❤️😋❤️😋❤️
مواد لازم:
برنج: ۴ پیمانه
باقلا تازه: ۲-۱ پیمانه
سبزی پلویی یا شوید خشک : ۱/۲ پیمانه
ماهیچه گوسفندی: ۱ کیلوگرم
پیاز: ۶۰۰ گرم
سیر: ۳ حبه
برگ بو: ۲ برگ
چوب دارچین: ۲ عدد
زعفران دم کرده، نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
پیاز ها را خلالی ریز می کنیم.
نصف پیاز ها را با روغن تفت داده بعد کمی سبک شدن ماهیچه ها را اضافه می کنیم و تفت می دهیم بعد تغییر رنگ ماهیچه ها، حبه های سیر، بقیه پیاز خلالی، برگ بو، دارچین، فلفل سیاه و زعفران دم کرده را اضافه می کنیم، بدون هم زدن مواد درب ماهیتابه را قرار داده و شعله را کم می کنیم، بعد از حدود سه تا چهار ساعت که ماهیچه ها پخت نمک را اضافه می کنیم.
برای باقلا پلو، داخل آب جوش برنج و باقلا ریخته و بعد آبکش کردن داخل قابلمه، همراه با ته دیگ نان برنج، باقلا و سبزی پلویی را اضافه کرده، با یک لیوان آب و روغن برای یک ساعت برنج را دم می کنیم.
نوش جان😄😍
نکات:
برای پخت ماهیچه به این روش نیاز به اضافه کردن آب نیست، پیاز ها آب انداخته و با آب خود پیاز ماهیچه ها می پزند.
مقدار پیاز را زیاد نکنید وگرنه گوشت شما طعم شیرین پیدا می کند.
به ماهیچه برای ادویه زردچوبه اضافه نکنید وگرنه طعم آبگوشت خواهید داشت!!
سعی کنید بجای پودردارچین چوب دارچین اضافه کنید، پودردارچین رنگ غذا رو سیاه می کنه.
نمک را حتما بعد پخت گوشت اضافه کنید.
پیاز و آب آن بعنوان سس در کنار این غذا سرو می شود، در صورت نیاز می توانید کمی رب گوجه را با کره و پودرسیر تفت دهید و بعنوان سس استفاده کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
7.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#زولبیا
نکاتی در مورد زولبیا
من چند ساله با این روش درست میکنم طعمش عالیه شما هم میتونید بشرطی که نکات رو رعایت کنید
بدون آرد وجوش شیرین
ماستی که برای زولبیا استفاده میکنید نباید تازه باشه ماست نه زیاد شل ونه زیاد سفت باشه کمی ترش مزه وپر چرب واسه زولبیا عالیه (زیادی ترش وکف کرده نباشه)
بهتره از ماست خونگی استفاده کنید ندارید از ماست پرچرب پاستوریزه استفاده کنید
وقتی مایه زولبیا رو آماده کردید دوش حباب زد آماده س
عزیزان مواد زولبیا اندازه گیریش دقیق نیست چشمی شلی وسفتی تو فیلم نشون دادم وقتی قاشق رو بلند میکنید تکه تکه رو قاشق نریزه وزیاد روان هم نباشه به فیلم دقت کنید
حتما از نشاسته گل استفاده کنید استوری واضح نشون میدم سوپر مارکت ها فراونه نشاسته پودری خوشمزه نمیشه ومخصوص زولبیا نیست .
مواد لازم
نشاسته گل دولیوان
ماست دولیوان شاید کمی کمتر یا کمی بیشتر بستگی به شلی وسفتی ماست داده
زعفران به مقدار لازم
نشاسته رو در کاسه ای بریزید یک لیوان ماست روش وقاطی کنید سپس لیوان دیگه روش بریزید وخوب مخلوط کنید تا یکدست بشه زعفران بریزید واز صافی رد کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
7.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آگه مایه سفت بود نصف قاشق ماست بزنید آگه شل بود کمی نشاسته دوباره بزنید وسلفون بکشید وروشو بپوشید تا ۲۴ ساعت (دمای محیط باید ترش بشه ) بعد از طی این مدت با قاشق دوباره بزنید تا پفش بخوابه روغن رو داغ کنید ومواد رو بریزید تو قیف مخصوص آگه مثل من نداشتید از قوطی سس استفاده کنید به صورت مارپیچی یا دورانی داخل روغن داغ بهش شکل بدید ودوطرفشو سرخ کنید وسپس بلافاصله بزارید تو شربت ولرم رو به سردی زولبیا رو یه دفعه داخل شهد کن تا ابلق ودورنگ نشه
عزیزانی که زولبیا شون نرم وخمیری میشه شربت به خوبی قوام نیومده آگه شکرک میزنه شربت زیادی قوام اومده
زولبیا باید تو روغن داغ شناور سرخ بشه
عزیزان تووووووجه کنید بسیاری آز عزیزان آگه آز ماست پاستوریزه استفاده میکنن وکم ترش میشه وبالا نمیاد بعد از بیست چهار ساعت آگه دیدی بالا نیومده یک پنس جوش شیرین یا یک هشتم قاشق چایخوری بکینگ پودر بزنید ودرست کنید عالی میشه تا جای که میتونید آز ماست محلی استفاده کنید.ماست محلی چند روز مونده باشه عااالیه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
هر استکان معادل ۱۲۵میلی لیتر=نصف لیوان دسته دار فرانسوی
و لیوان معادل ۲۰۰میلی لیتر=چهار پنجم لیوان دسته دار فرانسوی
مواد لازم🔻
کره: ۲۰۰گرم
روغن مایع :یک استکان معادل۱۳۰ گرم
پودر شکر: نصف استکان معادل ۶۵ گرم
ماست: ۱ ق غ سرپر
تخم مرغ: ۱ عدد
وانیل: ۱ ق چ
آرد: ۴تا ۴/۵ لیوان
مواد میانی🔻
سیب :۳ تا ۴ عدد
شکر: ۵ ق غ
دارچین: ۱ ق غ
طرز تهیه🔻
ابتدا مواد میانی را آماده کنید سیب ها را پس از پوست گرفتن رنده درشت بزنید
سیب ها را روی حرارت کم قرار دهید ومرتب هم بزنید شکر ودارچین هم اضاف کنید وهم بزنیدبین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه کافیه بعد از این مدت کنار بزارید تا سرد شود .
برای درست کردن خمیر🔻
تخم مرغ وکره ووانیل وروغن هم بزنید شکر وماست هم اضاف کنیدوکمی هم بزنید.
در نهایت آرد را کم کم اضاف کنید.
آرد در حدی بریزید که خمیر نرم ومنسجم داشته باشید.
خمیر را باز کنید وبقیه مراحل طبق فیلم عمل کنید خمیر به استراحت احتیاج نداره.
ودر فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید.
بعد از ۲۰ دقیقه چک کنید این زمان بسته به نوع فر متفاوت است.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#آش_انار_شیرازی
در مناطق مختلف کشور از حبوبات مختلف و گاهی بلغور در این آش استفاده میکنن...
در شیراز فقط از خرده برنج و لپه در ترکیب این آش استفاده میشه
1 لیوان لپه که از چند ساعت قبل خیس کردید
1 لیوان خرده برنج معطر ایرانی که از چند ساعت قبل با مقداری نمک خیسانده شده
2 عدد پیاز متوسط نگینی شده برای داخل آش
سبزی آش خرد شده 500 گرم
آب انار ملس 4 لیوان
رب انار 1/4 تا 1/3 لیوان
رب انار به دلخواه و قابل حذف هست ولی طعم انار رو در آش بیشتر مشخص میکنه(من از رب انار ملس استفاده کردم)
نعناع داغ به میزان لازم برای داخل آش و تزیین
ترکیب آب انار به همراه نعناع داغی که داخل آش میریزیم یه ترکیب جادوئی هست...من برای این مقدار مواد داخل آش حدود 3 قاشق نعناع داغ ریختم...ولی دقت کنید حتما کم کم اضافه و بچشید چون نعناع داغ زیاد باعث تلخ شدن آش میشه.
گوشت چرخکرده 200 تا 300 گرم که به همراه یک عدد پیاز متوسط رنده شده که آب اونو کامل گرفتید و 1 قاشق آرد سوخاری(به دلخواه) و نمک و فلفل و زروچوبه خوب ورز بدید و کوفته قلقلی ها رو آماده و سرخ کنید
به روش سنتی و اصیل در این آش حتما کوفته قلقلی استفاده میشه.
من کوفته ها رو سرخ میکنم و ترجیحا 10 دقیقه آخر به آش اضافه میکنم...به نظرم اینجوری آش حسابی مجلسی و معرکه میشه
میتونید کوفته قلقلی رو حذف و استفاده نکنید
برای داخل آش از فلفل،زردچوبه استفاده میشه
در این آش در صورت تمایل میتونید به دو صورت از پودر گلپر استفاده کنید...میشه ابتدای کار مقداری پودر گلپر رو همراه فلفل و زردچوبه در پیاز داغ کمی تفت داد و بعد بقیه مراحل رو اجرا کرد
یا اینکه در هنگام سرو مقداری پودر گلپر روی آش بریزید.
من بنا به ذائقه و سلیقه خانواده پودر گلپر رو حذف کردم
برای تزئین آش از پیازداغ+نعناع داغ+دونه های انار استفاده میشه
بهتره برای طعم بهتر آش از مقداری استاک گوشت به همراه آب معمولی استفاده کنید...
برنج باید حتما در حدی بپزه که کاملا شکفته و نرم بشه
لپه رو ابتدای کار در پیاز داغ کمی تفت میدیم که در طول مراحل پخت له نشه
آب انار رو در انتها وقتی سبزی و برنج و لپه خوب پخته شدند اضافه میکنیم...چون مانع پخته شدن مواد میشه
بعد از اضافه کردن آب انار و رب انار حرارت رو ملایم کنید و صبر کنید تا آش خوب جا بیفته و غلیظ بشه
سبزی آش...تره+جعفری+گشنیز+اسفناج
آش طعم ملس و فوق العاده دلچسبی داره...پیشنهاد میکنم امتحان کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛