یک خوراک لذیذ
مواد لازم:
۳تا ۴ عدد بادمجان
۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
یک کاسه آب
یک عدد پیاز
کمی جعفری
فلفل دلمه ای یک عدد
نمک و فلفل
روش تهیه:
بادمجانها را پوست کنده و به صورت حلقه ای خرد میکنیم و در آب نمک میخوابانیم.
بعد بادمجانها را با روغن کم سرخ میکنیم.
گوشت چرخ کرده را با نمک و فلفل و پیاز در روغن تفت میدهیم و در حال سرخ شدن کمی گوجه و فلفل دلمه ای نیز در آن خرد میکنیم.
مخلوط گوشت را همانند کلیپ روی تکه های بادمجان تفت داده شده میگذاریم و تکه ای دیگر از بادمجان را روی آن قرار میدهیم تا گوشت میان دو تکه قرار گیرد.
برای روی بادمجانها از حلقه های فلفل دلمه ای استفاده میکنیم.
بعد رب گوجه را با آب مخلوط کرده روی بادمجانها میریزیم و کمی هم در ظرف محتوی بادمجانها از مخلوط رب و آب اضافه میکنیم.
ظرف را در فر با دمای ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار میدهیم تا حد مناسب پخته شود.
میتوانیم برای تزیین از تکه های جعفری استفاده کنیم.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#ارمنی_پلو_با_بال_مرغ_(ته انداز)
بال مرغ 6 تا5عدد
برنج 2 پیمانه
نمک و فلفل به میزان لازم
روغن به مقدار لازم
زعفران آبکرده مقداری
بالهای مرغ بازعفران .نمک وابلیمو وروغن زیتون وپیازخرد شده مخلوط کرده وتوی ظرف دردار میزاریم یخچال تا ۲تا۳ساعت که طعمداربشه .
آب تو قابلمه بریزید تا جوش بیاد وقتی که آب بجوش اومد, برنج رو که از قبل خیس کردین بریزین تو قابلمه کمی نمک بزنین و بذارین جوش بخوره وبعد آبکش کنید.حالا ته قابلمه یه مقدار آب , روغن بریزید, بالهای مرغ رو که طعمدارشده را کف قابلمه بچینیدو و برنج رو روی مرغها بریزید.در قابلمه رو بذارین و شعله گازو زیاد کنید.بقیه زعفران آبکرده رو روی برنج بریزین(مزه این غذا فقط زعفرانه).میتونید برنج توی ظرف دیگه با زعفران اغشته کنید وروی بال بریزید . و بعد از چند دقیقه شعله گازو کم کنید تا مرغها بپزن و برنج هم دم بکشه.این برنج طعمش به زعفران زیادی هست که استفاده میشه .
درصورت تمایل و برای تزئین می توان پیاز داغ روی آن ریخت.من این غذا رابا میت بال همون کوفته قلقلی خودمون سرو کردم .که البته جز دستور نیست .
ارمنی پلو جزو غذای ملل میباشد
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#جگر_جگرکی
طرزتهیه ی جگر،دل وقلوه ی گوسفندی:
جگرراکاملامیشوریم .
وسط دل رابازکرده
وکاملاتمیزمیشوریم چون وسط دل خون
هست به خاطرهمین بایدوسطش را
شست .
پوست روی قلوه رادرمیاوریم و
هرقلوه رانصف کرده ومیشوریم جگر،
دل وقلوه رابایدخیلی نازک خردکردو
توی سیخ نازک بکشیم موقع پخت جگر
رانبایدزیادروی آتیش بگذاریم چون سفت
میشود وقتی همگی آماده شدروی نان اگردوست داشتین وچربیش اذیتتون نمیکنه
کره میگذاریم وهمگی سیخهاراداخل نان
قرارداده ونوش جان کنید❤️😘
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
ژله رنگین کمانی
مواد لازم و طرز تهیه:پودر ژله در چند رنگ و طمع متفاوت ، آب جوش ، پودر ژله را در آب جوش حل می کنیم ، نیمی از مایع ژله را با شیر عسلی مخلوط می کنیم به جای شیر عسلی از خامه یا شیر هم می توانید استفاده کنید وقتی لایه زیرین ژله بسته شد لایه که با شیر عسلی مخلوط شده را روی آن می ریزیم و می گذاریم بسته شودبه همین ترتیب می گذاریم تا لایه لایه ژله درست شود ، زمان درست کردن این نوع ژله زیاد است ولی طمع خیلی خوب و شکل زیبایی دارد .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#مانی_پلو
مانی پلو یه غذای دامغانی هستش وخیلی خوشمزه است ، حتما امتحان کنید .
هم با گوشت میشه تهیه کرد ، هم با مرغ و هم میشه بدون هیچ کدوم .
من این بار با گوشت چرخ کرده درست کردم و کوفته قلقلی درست کردم .
برای ۳ نفر
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
لپه نصف پیمانه
برنج ۲ پیمانه
رشته پلویی ۱۰۰ گرم (تقریبا یه بشقاب)
کشمش و زرشک به میزان لازم
نمک و زردچوبه و ادویه به میزان لازم
زعفران دم کرده به میزان لازم
برنج رو خیس کردم .
لپه رو از قبل خیس کردم ، آبش رو بیرون ریختم و پختم .
پیاز رو رنده کردم و آبش رو کمی گرفتم و گوشت رو همراه با کمی نمک و زردچوبه با هم مخلوط و ورز دادم و بعد کوفته قلقلی درست کردم و بعد داخل تابه سرخش کردم .
برنج رو داخل آب جوش ریختم ، سه ، چهار دقیقه قبل از ابکش رشته پلویی رو اضافه کردم و موقعی که میخواستم ابکش کنم لپه رو هم داخلش ریختم . برنج رو همراه با رشته و لپه آبکش کردم .
بعد همه رو داخل قابلمه ریختم و لا به لاش ادویه پلویی(آماده از عطاری می گیرم) ریختم . بعضی ها زرشک و کشمش رو هم لای برنج میریزن ، اما من گذاشتم روی برنج ریختم . (کشمش توی خونه این بار موجود نداشتم نریختم )
بعد از پخت هم توی دیس کوفته ها رو چیدم و کمی از برنج رو زعفرانی کردم و ریختم و زرشک هم اصافه کردم . زرشک و کشمش هم بشورین و خشک شد در کمی روعن تفت بدین .
پ.ن : دوستای گلم دستور از نت هستش این دستور خیلی جاها در نت و مجله ها و اموزش ها تایپ شده . حالا دامغانی های عزیز اگر نوع دیگری درست می کنن بنده کاملا قبول دارم اماکشور ما با اداب و رسوم و فرهنگ های مختلفی هستش توی یه خونه حتی دست پخت مادر و دختری و یا همسایه ای نسبت به همسایه دیگه فرق می کنه . حتما این روش هم در مناطقی از استان سمنان و در دامعان پخت میشه که خیلی ها درست می کنن و حتی من نوشته ای دیدم از شخص دامغانی که همین روش درست می کرد . اما روش شما دوستان که میگین رشته نداره و یا یا عده میگن مواد کلا قاطی بشه یا کلا قاطی نشه متین ☺🌹
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
سالاد پاپاتیا
🔴 مواد لازم : 👇
✅ ۵ عدد سیب زمینی متوسط
✅ ۲ عدد هویج متوسط
✅ ۲ قاشق غذاخوری سس مایونز
✅ ۱ قاشق غذاخوری کره
✅ ۱ قاشق مربا خوری زردچوبه(اختیاری)
👈 برای سالاد
✅ ۱ کاسه کنسرو سبزیجات
✅ ۵ عدد خیارشور
✅ ۳ قاشق غذاخوری کنسرو ذرت
✅ ۵ قاشق غذاخوری ماست(سفت و بدون آب باشد)
✅ ۱ قاشق غذاخوری سس مایونز
✅ ۲ حبه سیر
✅ مقداری نمک
🔴 طرز تهیه : 👇
ابتدا سیب زمینی ها را آب پز کرده و در ظرف گودی رنده کنید. در تابه مقداری روغن زیتون بریزید و هویج های رنده شده را در آن کمی تفت دهید. هویج های نرم شده را روی سیب زمینی ها بریزید و کره، سس مایونز، نمک و زردچوبه(برای رنگش) را به آن اضافه کرده و هم بزنید. روی ظرف را بپوشانید و بگذارید کمی استراحت کند.
برای درست کردن سالاد، در ظرف دیگری مواد مربوط به سالاد را بریزید و هم بزنید.
حالا مواد سیبزمینی را با دستانتان بردارید، شکل دهید(وسطشان را گود کنید) و روی سینی بچینید.
سالاد را وسط سیب زمینی ها بریزید. کمی به آن استراحت دهید و بعد تزیین کنید.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛