دلمه_کدو_ستاره_ای
✍ ابتدا بوسيله قاشق چايخوري کوچک يا ابزار مخصوص خالي کردن ميوه و سبزيجات مقداري از بافت کدو را خارج کرده طوري که کف و ديواره کدوها آسيبي نبيند. در ظرف ديگري کينوا پخته شده ، پياز سرخ شده ، گوشت چرخ کرده تفت داده شده با رب و زعفران ، قارچ ، زرشک و گردو و گشنيز ريز خرد شده را باهم مخلوط و داخل کدو را با اين مواد پر کنيد. براي تهيه سس دلمه کدو ستاره ای : پياز خرد شده ، باقيمانده کدو که از قبل بوسيله قاشق جدا شده ، زنجفيل تازه ، گوجه خشک شده ، جعفري تازه ، نمک ،فلفل سياه ، روغن زيتون و يک پيمانه آب جوش را درون ميکسر ريخته تا کاملا پوره شود سپس کف ظرف و روي کدو ها ريخته و اجازه ميدهيم با درب بسته و با دماي صدوهشتاد درجه سانتيگراد به مدت چهل و پنج دقيقه به ارامي درون فر پخته شود .درصورت تمايل در انتهاي پخت مي توان با مخلوط سرکه و شکر و محلول زعفران غليظ عطر وطعمي ملس به خوراک بخشيد.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
ســــ✋ـــلام
به دوشنبه ۹ اردیبهشت ماه
خوش آمدید
آرزو میکنم
دقایق امروز برایتان
سرشار از عـشق
برکت و تندرستی باشد
و به هـر آنچه کـه
آرزویش را دارید برسید...🌸🍃
الهیآمین🙏
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#آش_شلغم😋
✍مواد لازم
عدس نصف پیمانه
ماش نصف پیمانه
برنج ایرانی نصف پیمانه
سبزی نیم کیلو ( اگر کمتر دوس دارین کمتر بریزین سلیقه ایه)
پیاز سه عدد درشت
شلغم چهار عدد متوسط
🍜طرز تهیه
ابتدا یه دونه پیاز را کاملا ریز خرد کرده با برنج و ماش میزاریم خوب بپزه و برنج حسابی لعاب بندازه و وا بره ..
عدس را هم جدا بپزید . و به برنج اضافه کتید . ( اگر نوع عدس اطمینان دارین که زود می پزه همون اول با برنج توی قابلمه بریزین )
بعدش سبزی را اضافه کنید .( بعضی ها این اش را فقط با گشنیز درست میکنند و عده ای با سبزی آش یعنی تره جعفری . گشنیز. اسفناج.
سبزی ها که نیم پز شده شلغمها را شسته و پوست گرفته و خرد کرده( من خیلی ریز میکنم گاهی درشتتر میزارم بعدش درمیاریم و میکوبم تا له بشه اینجوری بچه هام متوجه شلغم نمیشن اخه شلغم دوس ندارن )
حالا توی یه ماهیتابه پیاز داغ با زرد چوبه درست کنید و توی آش بریزین با پیاز داغ خوشمزه میشه ( اگر سرما خوردین که پیاز داغ هم فکر کنم مضر باشه😩)
و بعد هم نعناع داغ برای تزیین و کمی توی آش .نعناع داغ توی آش ریختین سریع خاموش کنید که تلخ نشه.
این آش خیلییی خیلیییی خوشمزس .
و برای این روزها که هوا سرد میشه و خدایی نکرده سرما خوردین مناسبه.
اگر ماش نداشتین به جای ماش همون عدس بریزین اما از خواص ماش غافل نشوید .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#كيك_كشك_بادمجان
مواد لازم:
كشك يك شيشه بزرگ
نان تست نان آوران ٢ بسته
گوشت چرخ شده ٣٠٠ گرم
پياز داغ يك پيمانه
بادمجان ٢ كيلو
مغز گردو ٣٠٠ گرم
براي تزيين: پياز داغ، خلال بادام ، خلال پسته، نعنا داغ ، كشك يك شيشه بزرگ ، مغز گردو
طرز تهيه :
ابتدا بادمجان ها رو با پوست روي زغال دودي كرده، و سپس گوشت آنها را از پوست جدا كرده ميكنيم( من بادمجان ها رو سرخ نميكنم)
٢ عدد پياز رو نگيني كرده و تفت ميديم و گوشت چرخ كرده را به آن اضافه كرده و تفت ميدهيم. ادويه، نمك ، و فلفل زده و با حرارت ملايم پخت
ميدهيم.
اكنون يك پيمانه پياز داغ آماده را به همراه سير داغ و پياز داغ و نعنا داغ را به گوشت و بادمجان كبابي مخلوط كرده و آن را در قابلمه تفلون ريخته حرارت ميدهيم، كشك را از قبل چند دقيقه جوشانده به مواد قابلمه اضافه كرده200گرم ازمغز گردوهارانگينى ريز خوردكرده ودر مخلوط قابلمه ريخته هم زده و به مدت يك ساعت مي پزيم تا كشك بادمجان جا بيافته وفاقد اب و سفت شود
در ديس مربع شكلي ٤ عدد نان تست را كنار هم گذاشته و خوب به هم نزديك ميكنيم( قسمت هاي برشته نان را ميبريم تا خوب به هم بچسبند)
روي چهار نان تست كه به شكل مربع شده ، كشك بادمجان سرد شده را مي ريزيم و به صورت لايه لايه چهار عدد نان بعدي رو گذاشته و كمي فشار ميدهيم ومجددا روي اون كشك بادمجان مي ريزيم و اين كار رو به صورت ٥ لايه انجام ميدهيم و لايه اخر را با نان تست پوشانده و سپس اطراف و روي نان ها را با كشك پوشانده ( مثل خامه كشى
كيك)و بلافاصله تزيين ميكنيم چون اگر كشك خشك بشه ديگه مواد تزيين به ان جذب نمى شه
اميدوارم درست كنيد ولذت ببريد.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کال_جوش
ناهار امروز ما حال و هوای دستپخت بی بی قصه های مجید رو داشت 😊😍
با این اندازه ای که درست کردم همین قدر کال جوش که تو عکس میبینید به دست میاد (تقریبا برای سه نفر کافیه)
یک لیوان پر کشک
یک لیوان آب
دو عدد پیاز بزرگ سرخ شده (هرچی پیاز بیشتر خوشمزه تر 🙈)
نصف لیوان گردو خرد شده
نعناع داغ مقداری
ابتدا داخل قابلمه روغن میریزیم و پیاز رو سرخ میکنیم کمی زردچوبه درحین سرخ شدن بهش میزنیم.پیاز که سرخ شد و کاراملی شد ، نعناع داغ بهش اضافه میکنیم و گردو نگینی خرد شده رو می ریزیم و تفت میدیم. کشک رو با اب رقیق میکنیم به پیاز و نعناع داغ و گردو اضافه کرده تا جوش بیاد چند دقیقه بعد که یه قل زد خاموش میکنیم با پیاز داغ تزیین میکنیم. پیاز داغ فراون با کشک خیلی خوشمزه میشه.
.
نکته : اگه افت فشار دارید بعد از خوردن کال جوش یک لیوان نبات میل کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#تهچین_ماکارونی_با_تن_ماهی
مواد تهچین ماکارونی
400 گرم ورمیشل مخصوص سوپ هر نوعی باشه فرق نمیکنه . من ورمیشل شکوفه مک ماکارون استفاده کردم . از ماکارونی ریز شکل دار هم میشه استفاده کرد ولی من همیشه با ورمیشل درست میکنم چون لطیفتر میشه .
3 عدد تخم مرغ
نمک . فلفل . زعفران به مقدار لازم
مواد داخل تهچین
یک عدد کنسرو ماهی ( حتما کنسروها را 20 دقیقه بجوشانید )
فلفل دلمه یک عدد کوچک
هویج نیم پز یک عدد بزرگ
گوجه یک عدد بزرگ
نخود فرنگی نصف لیوان
پنیر پیتزا یک کاسه ی ماست خوری
نمک ؛ فلفل ؛ به مقدار لازم .
طرز تهیه ؛
ابتدا ورمیشل را با نمک ده دقیقه بپزید
سپس صافش کنید بذارید آبش کاملا بره .
حالا ورمیشلها را درکاسه ریخته وسه عدد تخم مرغ و زعفران ونمک وفلفل بریزید و هم بزنید .
مواد داخل تهچین را باهم مخلوط کنید .
در ظرف نچسبی مقداری روغن ریخته دیواره های ظرف رو هم چرب کنید نیمی از ماکارونی رو در ظرف بریزید به قطر دو سانت سپس مواد داخل تهچین را بریزید ( نکته ) بهتر هست مواد به دیواره ی ظرف نخورد چون پنیر داره و میسوزه .
بقیه ی ماکارونی را روی مواد بریزید و صاف کنید درب ظرف را ببندید و به مدت یک ساعت روی اجاق بپزید توی فر هم میشه ولی من اکثراً روی اجاق میپزم .
اگر بخواهید دوطرفش برشته بشه بعد از اینکه یک طرفش پخت تهچین را برگردانید تا طرف دوم هم برشته بشه .
من همیشه یک طرفش را برشته میکنم .
( نکته ) مواد داخلش سلیقه ای هست .
سعی کنید درست کنید واز خوردنش لذت ببرید
کوچیک که بودیم ماه رمضان برای افطار مادرم درست میکرد البته با گوشت و..... هروقت میخورم خاطرات اون دوران برام زنده میشه .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#كيك_گوشت
تخم مرغ 3عدد
نمك،فلفل بميزان لازم
روغن مايع نصف ليوان
ماست 1ليوان
آرد 2ليوان
بكينگ پودر 2ق م
مواد مياني
گوشت چرخكرده 200گرم
نمك،فلفل
پياز 1عدد
فلفل دلمه 1عدد
آويشن 1ق چ
پنير پيتزا بميزان لازم
ابتدا تخم مرغارو توي ظرفي شكسته با همزن بمدت 5دقيقه هم ميزنيم بعد نمك ،فلفل را اضافه كرده روغن مايع و ماست را هم افزوده و ارد را بكينگ اودر الك كرده طي چن مرحله مخلوط ميكنيم و خوب همزده
مواد مياني را هم اماده ميكنيم گوشت چرخكرده را همراه لياز و نمك و فلفل تفت داده وفتي ابشو كشيد فلفل دلمه را ك نگيني خرد كرديم اصافه كرده بعد از رو حرارت برداشته اويشن را اصافه ميكنيم
حالا قالبمونو چرب كرده كمي از مواد كيك را داخل قالب ريخته بعد كوست چرخكرده را روي ان ريخته و پنير پيتزا را هم روي گوشتا ميريزيم و ماباقي مايع كيك را ريخته و توي فر با درجه حرارت 170بمدت 45دقيقه قرار ميدهيم ..
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#مربای_توت_فرنگی
عزیزان برای اینکه مربای خوش طعم وخوش رنگ داشته باشید حتما از توت فرنگی محلی استفاده کنید هم خوشمزه تره هم دونه هاش ریزتر
یک کیلو توت فرنگی دم گرفته وشسته شده ۹۰۰ گرم تا یک کیلو شکر میخواد دم توت فرنگی رو بکنید وبشورید سپس شکر رو لابه لاش بپاشید وبزارید یخچال به مدت دوازده ساعت چند ساعت بیشتر بهتر تا توت فرنگی آب بندازه فرداش گاز رو روشن کنید وبزارید رو شعله گاز تا بجوشه مرتب کف توت فرنگی رو بگیرید تا خوش رنگ شه مواظب باشید مربا سر نره کم قاشق بزنید تا له نشن حدود نیم ساعت مربا باید قوام بیاد شعله گاز کم نباشه چون دیر قوام میاد وتوت فرنگیا له میشن مربا وقتی قوام بیاد دیگه سر نمیره کمی از شهد رو تو یه نعلبکی بریزید وبه صورت چرخشی سرد کنید اگه شهد به ارومی حرکت کرد شهد قوام اومده کمی از شهدش جدا کنید واز یه پارچه تمیز رد کنید برای شربت در آخر کمی آب لیمو یا جوهر لیمو اضافه کنید یکی دو جوش زد خاموش کنید مربای توتفرنگی هیچ وقت شکرک نمیزنه ولی اگه خوب قوام نیاد فوری در مدت یکی دوهفته کپک میزنه من از هیچ اسانسی استفاده نمیکنم.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#سالاد_مرغ_و_کرفس
کاهوی باریک خرد شده،کرفس، ذرت، سیب زمینی، مرغ (من سینه مرغ رو اول حبهای خرد کردم، مزه دار کردم وبا کمی روغن زیتون تفت دادم، سریع پخت!)، پیاز بنفش و گردو. برای سس هم ماست سفت(اگه شل باشه آب میندازه )، یه کم مایونز(قابل حذفه)، یه حبه سیر یا پودر سیر، شوید خشک، آبلیموترش، روغن زیتون، نمک و فلفل(کل مواد رو با سس مخلوط کنید و سرو کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#فرنی_موزی
مواد لازم برای۲ نفر
شیر ۱ پیمانه
آرد برنج ۲ قاشق غذا خوری
شکر (در صورت تمایل) نصف پیمانه
موز پوره شده نصف پیمانه
وانیل ۱/۸ قاشق چای خوری
خامه (در صورت تمایل) ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
ابتدا آرد برنج رو در شیر سرد حل کنید
بعد در صورت تمایل شکر رو به شیر اضافه کرده و مخلوط رو روی حرارت ملایم قرار دهید و به آرامی هم بزنید تا به غلظت مطلوب برسد
سپس موز پوره شده رو اضافه کرده و اجازه دهید یک جوش بزند
بعد وانیل رو اضافه کرده و از روی حرارت بردارید
برای خوش طعم شدن فرنی میتوانید بعد از اینکه فرنی رو از روی شعله برداشتید یک قاشق خامه صبحانه بهش اضافه کنید
سایر نکات
میتوان بجای شکر از عسل استفاده کرد.
میتوانید موز رو هنگام پخت اضافه نکنید، فرنی رو طبق دستور آماده کنید و موز رو خرد کرده در ظرف سرو یک لایه فرنی و یک لایه موز بریزید سپس اجازه دهید در یخچال خنک شود سپس تزیین و میل کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#_کیک_موزاییکی
✍ابتدا ۳ ق غ پودر کاکائو رو با یک سوم پیمانه شکر خوب مخلوط کنید و بعد ۱۵۰ گرم کره رو با یک پیمانه شیر اضافه کرده و میزاریم رو شعله ملایم تا کره ذوب بشه و بعد شعله رو خاموش کنید . خنک که شد دو بسته بیسکویت پتی بور ساده رو درشت خرد کنیدبه همراه گردو خرد شده بهش اضافه کنید .کیسه فریزر را با قیچی کامل باز کنید و مواد رو بریزید وسطش و از هر دو طرف ببندید و رول کنید و با دست فرم بدید . ۴ ساعت در یخچال بزارید و بعد با چاقو برش بزنید و نوش جان کنید .
یه دنیا ترفند و آشپزی👇👇
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#فلافل_خونگی
دو پيمانه نخود خام(پیمانه پلو پز)
يك عدد پياز متوسط
یک عدد سیب زمینی متوسط پخته و رنده شده به دلخواه(من نریختم)
یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی یا سس
سه حبه سير
يك قاشق مربا خوری بيكينگ پودر
جعفری خورد شده سه قاشق غذاخوری
نمك - فلفل قرمز و سیاه،پودر تخم گشنیز و پودر زیره به میزان لازم
نخودها را بمدت دوازده ساعت خيسانده و در این مدت برای جلوگیری از نفخ چند بار آب ان را عوض کردم بعد از دوازده ساعت آبش رو خالی کردم وبا پیاز و سیر چرخ کردم حالا ادویه ها، جعفری،رب گوجه فرنگی( با چهار قاشق آب رقیق کردم) و بکینگ پودر را اضافه کردم خوب هم زدم تا بخورد هم برن. داخل ظرف گودی روغن مایع ریختم قالب فلافل را داخل روغن گذاشتم تا کمی چرب بشه از مایه با قاشق برداشتم و داخل قالب ریختم و با پشت قاشق صاف کردم داخل روغن گذاشتم و با حرارت متوسط اجازه دادم تا سرخ بشه.
با این مقدار ۲۵ تا فلافل درست شد
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پلو_ترکیبی
ما هم زرشك پلو، هم هويج پلو دلمون خواست باهم تركيبشون كرديم با فيله مرغ لاي به لاي برنج عالي شده 😋طرز تهيه:فيله مرغ رو برش باريك وبه درازاي ٤سانتي زدم و در تابه با روغن و با حرارت زياد تفت دادم و بعد فلفل سياه ونمك و زعفرون زدم وسرخش كردم و در اخر كمي آب ليمو ترش تازه بهش اضافه كردم و يه تفت كوچولو دادم واز حرارت برداشتم وكنار گذاشتم.
بعد هویج خام رو رشته ايي خرد كردم يا (رنده درشت ) با روغن در تابه تفت داده دادم و زعفرون دم كرده بهش اضافه كردم و بعد از اينكه برنج رو آبكش كردم هويج را لاي به لاي برنج ريختم و برنج رو براي دم كشيدن روي حرارت كم گذاشتم.زرشك را جداگانه تفت داده و موقع سرو غذا فيله مرغهاي سرخ شده و زرشك رو لاي به لاي برنج ريختم.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛