#کوکو_پیازچه
موادلازم:
تخم مرغ :دوعدد
زعفران: در صورت تمایل
جعفری خرد شده: دو قاشق غذاخوری
سیب زمینی متوسط پخته: سه عدد
پیازچه: دوازده عدد
نمک ، زرد چوبه، فلفل قرمز: به میزان لازم
طرزتهیه:
سیب زمینی پخته سرد شده را پوست گرفته و رنده کنید. پیازچه و جعفری را خرد و به آن اضافه کنید.
دوعدد تخممرغ را در یک کاسه با زردچوبه و نمک و زعفران دم کنید و بزنید تا یکدست شود.
تمام مواد را با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا یکپارچه شود.
روغن را در یک تابه نچسب و روی حرارت متوسط داغ کنید. از مایه به اندازه یک قاشق غذاخوری برداشته و در روغن بریزید (روی حرارت متوسط) و روی آنرا با قاشق کمی صاف و دور آن را صاف و سرخ کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#بنافی_پای
مواد لازم:
100 گرم کره آب شده
250 گرم بیسکوییت دیجستیو
برای کارامل:
100 گرم کره
100 گرم شکر قهوه ای نرم
400 گرم شیر عسلی (توجه شیر عسلی با شیر عسل متفاوت است)
برای بالای دسر:
4 موز کوچک
300 میلی لیتر خامه زده شده
شکلات رنده شده
طرز تهیه: بیسکوییت خرد شده را در کاسه ای ریخته با کرده آب شده خوب مخلوط میکنیم سپس آن را داخل قالب ریخته و با قاشق در کف قالب و دیواره ها می فشاریم و آن را به مدت ده دقیقه داخل یخچال میگذاریم تا خود را بگیرد.
برای تهیه کارامل کره آب شده و شکر را در یک ماهیتابه نچسب ریخته روی شعله با حرارت کم میگذاریم و هم می زنیم تا شکر حل شود سپس شیر عسلی را اضافه میکنیم و میگذاریم برای یک دقیقه بجوشد در تمام این مدت مرتب آن را هم می زنیم تا به یک کارامل طلایی تبدیل شود و آن را داخل قالب روی بیسکوییت ها ریخته می گذاریم سرد شود و بعد آن را به مدت یک ساعت در یخچال می گذاریم.
با دقت پای را از داخل قالب در می آوریم و در بشقاب مخصوص سرو قرار داده نیمی از موزها را روی آن می چینیم بعد خامه زده شده را روی آن می مالیم و با باقی موزها و شکلات رنده شده تزیین میکنیم.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#مارمالاد_توت_فرنگی_و_هویج
برای مارمالاد هویج من نیم کیلو هویج پوست گرفته و رنده شده را با نصف لیوان آب پختم با شعله متوسط تقریبا نیم ساعت زمان می بره تا بپزه و آبش خشک بشه بعد از اینکه آبش کشیده شد و کاملا پخت با گوشتکوب برقی (یا دستی ) لهش کردم بهش ¾ لیوان شکر اضافه کردم و مجدد روی حرارت گذاشتم تا قوام بیاد توی این فاصله بعد ۱ قاشق مرباخوری پر پودر ژلاتین با ۲ قاشق غذاخوری آب بنماری کردم و بعد از قوام آمدن مارمالاد بهش اضافه کردم از روی حرارت برداشتم و بهش ¼ قاشق چایخوری پودر هل و ۱ قاشق غذاخوری گلاب و خیلی کم وانیل اضافه کردم بعد از کمی ولرم شدن توی شیشه ریختم . .
برای مارمالاد توت فرنگی همین مراحل با ۲۵۰ گرم توت فرنگی و حذف هل و ۱ قاشق مرباخوری خوری سرخالی پودر ژلاتین انجام دادم
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کیک_یزدی
با دستور استاد بابا رحیمی
تخم مرغ ۳عدد
شکر ۱پیمانه
ماست ۱۵۰ گرم (معادل ۲/۳لیوان)
رروغن مایع ۱لیوان سرخالی
آرد ۲و۱/۲لیوان
گلاب ۳ق غ
بیکینگ پودر ۱ق غ
وانیل ۱/۲ق
نمک میوه ۱/۸ق چ
پودر هل ۱ق چ
کشمش ۳ق غ
تخم مرغ وشکر وماست وروغن ووانیل وگلاب رو مخلوط وبا همزن برقی ۵دقیقه مداوم هم بزنید نه کمتر نه بیشتر
آرد ونمک میوه و بیکینگ پودر رو از الک ۳بار رد کرده وبه مخلوط اضافه وبادور کند همزن در حد مخلوط شدن بزنید .در آخر کشمش رو اضافه کنید .
داخل قالب مافین یا قالب کیک یزدی کپسول کاغذی گذاشته و۲/۳کپسولها رو از مواد پر کنید وبا نوک کارد آغشته به روغن مایع داخل کیکها طبق تصویر علامت +بزنید تا موقع پخت گنبدی وترک دار شه. کنجد بپاشید وداخل فر از قبل گرم شده با دمای ۲۲۰درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه بزارید در آخر کمی گریل را روشن کنید روش طلایی شه .
این دستور یه کیک یزدی با کیفیت وخوش مزه با پف خوب بهتون میده نکته مهم در پخت کیک یزدی دمای فر هستش که حتما باید رو همون درجه ای که ذکر شده بزارید .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
سلام همراهان عزیزم بعد از مدتها یه خوراک ناسالم خیلی خوشمزه میشه جاتون سبز .
سوسیس_بندری
نیم کیلو سوسیس رو حلقه ای کردم و سرخشون کردم و گذاشتم کنار سیب زمینی مکعبی ریز کردم و سرخ کردم و گذاشتم کنار. نیم کیلو پیاز رو خلال کردم و سرخشون کردم بهشون زردچوبه و ادویه زدم و موارد سرخ شده رو به پیاز اضافه کردم و دو قاشق رب گوجه رو به همه مواد زدم و تفت دادم و اگه دوست داشتید بهش فلفل قرمز که تند بشه و کمی هم فلفل سیاه و یک استکان آب به مواد اضافه کردم تا بجوشه و مواد بخورد هم برن و نوش جان کنید.
پ.ن. دوستان خوشمزگی سوسیس بندری به پیاز فراوونه شما میتونید با یکی دو عدد هم پیاز این خوراک رو آماده کنید ولی من خیلی پیاز استفاده میکنم😉
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کیک ساده وانیلی بدون فرمن😋😋😋😋😋
دستورش👇
من قالبم بزرگ بود هشت تا تخم مرغ یکو نیم لیوان شکر ،نصف قاشق چایخوری وانیل ،دوقاشق سر صاف بکینگ پودر،چهارلیوان پر آرد سه صفر قنادی،یک لیوان روغن،یک لیوان آب ریختم،
آردو سه بار الک کردم با بکینگ پودر،
تخم مرغارو با وانیل حسابی زدم تا کرم رنگ شد یک لیوان آب ویک لیوان روغن و اضافه کردم و یکم زدم،بعد آردو کم کم روش الک کردم قالبو چرب کردم قابلمه بزرگ رو قبل از شروع کار گذاشتم رو اجاق،قالبو زیرش کاتر گذاشتم و گذاشتم توی قابلمه زیرش شعله پخش کن و روش دمکنی گذاشتم،زیرشو کم کردم یک ساعت آماده شد ،
روشو با گاناش و ترافیل تزیین کردم😊
اگه اسانس وانیل داشتین بزنید ب کیکتون من نداشتم
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
آشپزی خاص
#باقلاپلو 🍛 😋
🔴مواد لازم
برنج چهارپيمانه،باقالي تازه ياخشك دو پيمانه،گوشت چرخ كرده ٤٠٠ گرم،پياز متوسط خرد شده دو عدد،خلال بادام نصف پيمانه،كره حيواني٢٠٠گرم،زعفران دم كرده غليظ يك استكان،نمك فلفل دارچين به ميزان لازم
🔴طرز تهیه
🔸ابتدا٥٠ گرم كره،باقالي و پياز رو داخل تابه بريزيدو تفت بديد،گوشت چرخ كرده رو اضافه كنيد و ده دقيقه تفت بديد،خلال بادام پنج ق غ زعفران و دارچين و نمك و فلفل اضافه كنيد،يك دقيقه بعد يك ليوان اب اضافه كنيد و با حرارت كم بذاريدباقالي بپزه،برنج رو (ترجيحا ايراني)ابكش كنيد،كف قابلمه كره و زعفران ريخته و برنج بريزيد،اب باقالي كه جمع شد بين برنج دم كنيد و در اخر كمي كره و دارچين و اب اضافه كنيد و اجازه بديد ٤٥ دقيقه با حرارت كم دم بكشه.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#كوفته_تبريزي
گوشت چرخ کرده ۱ کیلوگرم
پیاز ۱ عدد
برنج نصف لیوان
لپه ۱ لیوان
تخم مرغ ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
سبزی کوفته(تره و مرزه ۵ قاشق غذاخوری
پیاز داغ ۳ قاشق غذاخوری
زعفران ۱ قاشق غذاخوری
مغز گردو به میزان لازم
زرشک به میزان لازم
آلو به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
نمک به میزان لازم
ابتدا باید سس کوفته تبریزی را آماده کنیم ، برای این منظور در یک قابلمه ۴ لیوان آب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم. حالا به ترتیب ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ ، ۳ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی ، فلفل سیاه و نمک به قابلمه اضافه می کنیم.
حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید. پس از اینکه آب داخل قابلمه جوش آمد حرارت را کم می کنیم تا سس به آرامی آماده شود. بهتر است لپه را برای اینکه راحت تر پخته شود و نفخش برطرف شود از شب قبل در آب بخیسانیم.
لپه را با مقداری آب در یک قابلمه کوچک می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد سپس با آب سرد آبکشی می کنیم. برنج را هم به همین صورت ميشوريم و آبکش می کنیم. در این مرحله نیمی از گوشت چرخ کرده را با لپه چرخ ميكنيم بابرنج مخلوط می کنیم.
۱ عدد پیاز هم روی مواد رنده می کنیم . در مرحله بعد نصف دیگر گوشت را به همراه ۲ عدد تخم مرغ ، فلفل سیاه و نمک را اضافه می کنیم.
حالا سبزی کوفته را به صورت ساطوری خرد می کنیم و به دیگر مواد اضافه می کنیم. مواد را باید خوب ورز دهیم ( مانند مایه کباب کوبیده ) تا کاملا مخلوط و یکدست شوند. برای گرد كردن كوفته يك مقدار از مواد رو برداشته توي دست گرده كرده داخلش تخم مرغ ابپز يا الو گزاشته و اون قسمت رو جمع كرده توي دستتتت خب پيچ داده حالت ميدهيم تا شبيه توپ شود
کوفته ها را به آرامی درون سسی که در مرحله اول درست کردیم می چینیم.
نکته مهم در این مرحله این است که سس در زمانی که کوفته ها را می چینیم نباید بجوشد. پس از اینکه کوفته ها را داخل سس چیدیم اجازه می دهیم کوفته ها کمی خودشان را بگیرند سپس می چرخانیم تا تمام نقاط کوفته ها آغشته به سس شود.
حدود ۱ تا ۲ ساعت نیاز است تا پخت کوفته ها کامل شود. پس از گذشت این مدت اگر آب سس زیاد بود حرارت را زیاد می کنیم تا آب اضافی سس تبخیر شود. پس از اینکه کوفته ها آماده شدند ، آنها را به آرامی به ظرف مورد نظر انتقال می دهیم
.
اجازه می دهیم کوفته ها کمی خنک شوند تا هنگام اضافه کردن سس از هم باز نشوند. پس از اینکه کوفته ها کمی خنک شدند باقیمانده سس را روی کوفته ها می ریزیم. در پایان می توانیم کوفته ها را با مقداری زرشک و مغز گردو تزیین کنیم
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#جبنيه
(لقمه هاي پنيري سرخ شده)
موادلازم:
اردسفيد. دوپيمانه ودوق غ
تخم مرغ ١عدد
خميرمايه. ٢ قاشق چايخوري
اب ولرم ١/٢ پيمانه
شيرخشك. ٣ قاشق غذاخوري
پنيرخامه اي. ٣ قاشق غذاخوري
شكر. ١قاشق غذاخوري
نمك يك پنس
اول اب ولرم به طوري كه انگشت رونسوزنه روبايك قاشق شكرحل كنين وخميرمايه روبپاشين روش ودرشوبذارين وبذارين داخل كابينت تاعمل بياد.
طرزتهيه:
همه موادروداخل غذاساز ريخته ودستگاه روروشن ميكنيم تاجايي كه موادخميربشن ويك جا جمع بشن اگرشل بود يك قاشق ديگه ارداضافه كنين يعني تا جايي كه خميربه دست نچسبه
خميرروخوب ورز ميديم اگر غذاساز نداريد همه موادروبا دست مخلوط وخوب ورز ميدين
بعدموادروروي ميزكارباوردنه بازميكنيم به قطر دو سه ميل قالب ميزنيم روي يك پارچه تميز خميرقالب زده شده روميچينيم روشو ميپوشونيم به مدت نيم ساعت البته من يك ساعت استراحت دادم سپس داخل روغن شناور سرخ ميكنيم .
بعداز سرخ شدن نون هارو هم ميتونيم عسل بماليم يا اينكه داخل شربت بندازيم شربت ولرم يا اينكه بدون شربت داخلشون پنيربذاريم ونوش جان كنيم
من داخل شربت گذاشتم.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#جنبینه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#جنبینه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خورشت_کرفس
#تزیین_پلو
خورشت کرفس دستورای مختلفی داره البته از نظر نوع چاشنی!
اول از همه بعضی ها به عنوان چاشنی داخل خورشت کرفس رب گوجه کمی میریزند و رنگ آن یخورده به قرمزی میزند. بعضی ها آب نارنج یا آبغوره. بعضی ها لوبیا میریزند مثل قورمه سبزی شود.
من برای چاشنی فصل غوره، غوره می گیرم و می جوشونم و صاف میکنم و درون فریزر بسته بندی میکنم و برای چاشنی خورشت کرفس و قورمه سبزی استفاده میکنن. اینکار باعث میشه لعاب بهتری را داشته باشید. دوم اینکه من برای سبزی خورشت کرفس از سبزی سرخ شده قورمه سبزی استفاده میکنم بعضی ها از برگ خود کرفس و جعفری و نعنا استفاده می کنند.
اول از همه ساقه های کرفس را تمیز کرده و یک دست خرد کرده بعضی ها مورب و درشت تر برش میزنند. حالا بریزید توی روغن و 10 دقیقه بگذارید تا نرم شود.
در یک قابلمه دیگر مقداری روغن ریخته و پیاز رنده رنده شده را سرتف داده گوشت را اضافه کرده و یک سرتف داده زردچوبه و فلفل و کمی دارچین و پودر سیر را اضافه کرده کرفس های تف داده شده و سبزی قورمه سبزی را اضافه و آب جوش را درون قابلمه ریخته و درب قابلمه را گذاشته تا گوشت بپزد نیم ساعت آخر پخت پوره ی غوره را اضافه کرده و می گذاریم خورشت جا بیفتد از آخر نمک خورشت را میزان کنید.
.بااستفاده اربرشهای ساقه کرفس وبرگ کرفس پلوراتزیین کردم😍
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#_باقلا_قاتق_گیلانی
🔻مواد لازم : 📝
▫️پاچ باقلای کشاورزی 300گرم
▫️تخم مرغ 3 عدد
▫️شوید خشک 4 حبه
▫️کره یا روغن زیتون 100 گرم
▫️سیر کوبیده شده 4 حبه
▫️نمک ، فلفل و زردچوبه ، دارچین
✍کافی پوست باقلا را جدا کنید و به همراه کمی روغن یا کره تفت دهید .بعد از کمی تفت دادن باقلا ،سیر کوبیده شده ,شوید و کمی زردچوبه و نمک را هم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا خوب تفت بخورند.سپس ۱ لیتر آب روی آنها بریزید تا باقلا نیم پز شود و وقتی آب داخل باقلا به جوش آمد تخم مرغ ها را به آنها اضافه میکنیم .تخم مرغ ها باید کاملا پخته شوند و نباید در غذا هم زده شوند .در پایان پخت باقلا هم میتوانید آن را با کمی دارچین و نمک خوش عطر تر و لذیذ تر کنید وبا برنج سرو کنید .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
طرز تهیه:
روغن را در ظرف ریخته، روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود، سپس آرد را اضافه کرده و حرارت را ملایم می کنیم و مرتب بهم می زنیم تا آرد کاملاً سرخ شود و رنگ آن بر گردد و عطر آن بلند شود. سپس شکر را با آب مخلوط می کنیم و می جوشانیم تا شکر آب گردد، آنگاه گلاب و زعفران سائیده را در شربت ریخته و بهم می زنیم تا کاملاً مخلوط شود.
آرد را پس از سرخ شدن می گذاریم کمی سرد شود، سپس شربت را به آن اضافه می کنیم و خوب بهم می زنیم، در صورتیکه مایه کمی شل بود ۱ الی ۲ دقیقه حلوا را روی حرارت قرار می دهیم، آنگاه حلوا را در دیس می کشیم و با خلال پسته و بادام روی آن را تزئین می کنیم. این دسر برای افطار آماده است
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با توکل به اسم الله
روزمون را آغاز میکنیم
سلام و درود سراغاز صبحتون به
دور از هر گونه مشکل ناراحتی ..
براتون آخر هفته ای عالی
پر از لطف و رحمت الهی
پر از خیر و برکت و سلامتی
به دور از غصه وغم آرزومندم
شروع روزتون پر از بهترینها
الهی به امیـد 🙏
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#_شیرینی_نخودچی
🔻مواد لازم: 📝
▫️آرد نخودچی نیم کیلو
▫️پودر قند 200گرم
▫️روغن جامد 250گرم
▫️آرد برنج 25گرم
▫️زرده تخم مرغ1 عدد
▫️پودر هل تازه یک دوم ق غ
✍ابتدا روغن را در ظرفی ریخته پودر قند را اضافه میکنیم پودرهل را نیز اضافه میکنیم . باهمزن بمدت 5دقیقه میزنیم .سپس زرده را اضافه کرذه مجدد یک دقیقه میزنیم.بعد آرد برنج را اضافه میکنیم و آرد نخودچی را اضافه میکنیم. با دست مخلوط میکنیم تا بخورد هم بروند.درابتدا خمیر ترد و پودر بنظر میاد که با ورز دادن خمیر مسنجمی میشود. خمیر را در نایلون گذاشته بمدت 1 روز یا بیشتر استراحت میدهیم.استراحت باید خارج از یخچال و توی یک محیط سردباید باشدخمیر را از نایلون در میاریم ورز میدهیم و باانگشتان توی یک سطح صاف بقطر 1سانت بازش میکنم باکف دست رویش میکشیم که رد انگشتان نماند. قالب را توی آرد برنج میزنیم که به خمیر نخودچی نچسبد.از کنار خمیر شروع به قالب زذن میکنیم.با خود قالب بلند میکنیم و تو سینی فر میگزاریم با زعفران غلیظ تزیین میکنیم.بعد درفر 180 درجه قرار می دهیم. زمان آن در فرهای مختلف متفاوت هست درفر معمولی کمتر از ده دقیقه آماده می شود🌀
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#_نان_نوتلا
مواد لازم 📝
آرد 3 لیوان
خمیر مایه 3 قاشق چایخوری
تخم مرغ 1 عدد
شیرولرم 1 لیوان
روغن مایع 6 قاشق غذاخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
شکر 4 قاشق چایخوری
✍طرز تهیه:
خمیر مايه رو همراه یک قاشق شکر درون شیر ولرم عمل بیاورید. تخم مرغ نمک وروغن رو با باقی شکر مخلوط میکنیم. خمیر مایه آماده شده رو با چند قاشق از آرد مخلوط میکنیم وبه مایع تخم مرغ اضافه میکنیم. آردو کم کم میریزم ورز میدیم حدود ده دقیقه تا خمیر لطیفی بدست بیاد.آرد تا جایی که خمیر بدست نچسبه باورز دادن خمیرو عمل بیاورید خیلی آردنزنید سفت میشه.بعد ظرفی رو چرب کنید خمیرو انتقال بدین با روکش در جای گرم قرار بدین تا حجمش دو برابر بشه. زمان به عمل اومدن خمیر بسته به جای گرم داره ممکنه در جای گرم به مدت نیم ساعت تا یه ساعت به عمل بیاد. بعد از اینکه خمیرمون به عمل اومد اون رو به هر شکلی که دوست داشتیم شکل میدیم و بعد روی اون یا داخلش رو را با نوتلا کاملا پوشش میدیم و دوباره 15 دقیقه استراحت داده و با زرده و زعفرون و کمی شیر رومال زده و در فر با دمای 175 درجه به مدت نیم ساعت و بعد به مدت 5 دقیقه گریل رو روشن کرده و روی کار رو گریل میکنیم 🌀
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛