9.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مواد لازم برای قلقلی تابستوتی:
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز یک عددمتوسط
سیر یک حبه و یا پودر سیر
زردچوبه، فلفل، نمک به مقدار لازم
شکر سه قاشق غذا خوری
کره ۵۰ گرم
آلبالو من چشمی ریختم شما ۳۰۰ گرم بریزید یا چشمی😅
.
پیاز رو رنده کنید یک مقدار آبش رو بگیرید گوشت و ادویه ها رو داخلش بریزید خوب ترکیب کنید و بعد قلقلی کنید👌🏼
.
داخل تابه روغن بریزید قلقلی هارو داخلش بزارید خوب سرخ بشه
.
آلبالو های بدون هسته رو داخل کره تفت بدین سه قاشق شکر بهش اضافه کنید و بعد به قلقلی ها معرفیشون کنید
.
قلقلی ها اینا آلبالها😅
آلبالوها اینا قلقلیا🤣
.
بزارید تا قشنگ باهم آشنا بشن و یک مقدار مواد جا بیفته .
این ترکیب رو میتونید برای آلبالو پلو هم استفاده کنید و لا به لای برنجتون بریزید و بزارید دم بکشه ولی ما با نان خوردیم و خیلی ترکیب خوشمزه و خوبی شد ترش شیرین و ناب
.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
55.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#كوفته_گشنيزى
«مواد لازم»
گوشت چرخکرده ۵۰۰ گرم
گشنيز٢٥٠ گرم
آرد نخودچى نصف پيمانه
برنج پخته ١ پيمانه
تخم مرغ يك عدد
رب گوجه فرنگی ١ قاشق غذاخورى
پياز يك عدد (بزرگ)
آلو بخارا به ميزان لازم
نمک و فلفل و ادویه به میزان لازم
<<طرز تهيه>>
پياز را رنده مىکنیم، همراه با تخممرغ، نمک، فلفل و ادویه با برنج و آرد نخودچی و گوشت چرخکرده مخلوط کرده و همه را با هم ورز میدهیم سپس گشنیز خوردشده را با آن مخلوط و میگذاریم نیم ساعت در یخچال بماند.
بعد یک پیاز را نگینی خورد کرده را در روغن تفت داده تا طلایی شود. رب گوجه فرنگی را به همراه نمک و فلفل و ادویه و همچنین آلوبخارا را با پیاز کمی تفت میدهیم و روی آن آب میریزیم، (برای هر نفر یک فنجان چایخوری) وقتی به جوش آمد حرارت را کم کرده و کوفته ها را که به اندازهی گردو از قبل آماده کردیم در آب جوش میاندازیم؛ حرارت کم و نیم ساعت بعد به دلخواه شکر و آبلیمو اضافه میکنیم و بعد از ۱۰ دقیقه از روی حرارت برمیداریم.
(موقع سرو کردن، آب باقیمانده خیلی کم باشد.)
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
7.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تارت_سیب_کاراملی
تارت تاتین یا تارت وارونه، یک تارت میوه فرانسوی است که بصورت وارونه پخته میشود. طبق شواهدی که محققان پیدا کردهاند، هتل لَموت بووقُن در فرانسه، که به دست دو خواهر به نامهای استفانی و کارولین تاتین اداره میشد، اولین بار شاهد تولد این دسر بوده است. استفانی که بیشتر پخت و پزها را انجام میداد، روزی در تلاش برای درست کردن پای سیب فرانسوی بود که حواسش پرت شد و سیب و شکر و کره را در حال پخت رها کرد! تا جایی که سیبها به مرز سوختن رسیدند. استفانی برای جبران این اشتباه، سیبها را در ظرفی ریخت و روی آنها را با خمیر پوشاند و در فر قرار داد. این دسر وارونه، بعد از پیدایشش، طرفداران زیادی پیدا کرده و به نوعی، نماد این هتل شد. کورنوسکی، نویسندهی معروف فرانسوی از این دسر با نام خالق آن یاد کرده و نام دسر را تاتین گذاشت
نوش جان
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
50.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مارمالاد_زردآلو
۱کیلو زرد آلو
نیم کیلو شکر
۱ ق غ گلاب
۲ق غ زعفران
۱ ق غ آبلیمو
زردآلوها رو حسابی میکس کنید که کامل له بشه بعد شکر و بهش اضافه کنین و بذارین روی حرارت اول شعله را زیاد کنین تا جوش بیاد بعد بهش گلاب و زعفران بزنین و بذارین با حرارت ملایم حدود ۴۰دقیقه بجوشه بعد در آخر آبلیمو رو بهش اضافه کنین
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸ســـلام
💖صبحتون
🌸پراز خیر و برکت
💖در پناه پـروردگار
🌸امروزتون بخیر و نیکی
💖 حـال دلتـون خـوب
🌸وجـودتون سـلامت
💖زندگیتون غرق در خوشبختی
🌸روزتـون پـر از انـرژی مثبت
💖دوشنبه تـون مملو از شـادی
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کلمپه
نکته ها رو اول میگم چون اگه آخر بنویسم نمیخونین ! 🥮 من هر دستوری از کلمپه دیده بودم مقدار روغن داخلش نصف میزان آرد بود یک بار درست کردم با اون دستورها ولی به نظرم خیلی چرب شده بود پس خودم دستور رو تغییر دادم و از نتیجه هم راضی بودم ولی هنوز جای کار داره و میتونه بهتر بشه قطعا . 🥮 روغن رو روی بخار کتری ذوب کردم بعد از اینکه خنک شد یه شب تا صبح گذاشتم داخل یخچال که سفت بشه 🥮 طبق تجربه من هرچی سرعتتون موقع کار کردن با این خمیر بالاتر باشه و خمیرتون کمتر تو محیط بمونه و گرم بشه هم کیفیت شیرینی بهتر میشه هم جای مهر بیشتر روش میمونه . پس هر سری یه مقدار کم از خمیر رو از یخچال خارج کنین قالب بزنین بعد برید سراغ بقیه اش 🥮 مُهر های چوبی قدیمیِ مخصوص کلمپه، خیلی بهتر از اینی که من دارم هستن، اگه خواستین تهیه کنین از اونا بخرین که طرح روی شیرینی خوب بمونه .
.
مواد لازم
آرد ۵۰۰ گرم
روغن جامد ۱۸۰ گرم
ماست سفت و چکیده ۱۸۰ گرم
زرده تخم مرغ ۱ عدد
بیکینگ پودر ۱ ق چ
زعفران دم کرده غلیظ حدود یکی دو ق چ
.
مواد داخل شیرینی
.
خرما ۴۸۰ گرم ، ادویه جات دلخواه ( هل، دارچین، جوز هندی، زنجبیل ) و گردو ریز خرد شده در صورت تمایل
.
آرد و روغن را با قاشق چوبی یا لیسک مخلوط و کنار میذاریم. در ظرف دیگری ماست، بیکینگ پودر، زرده تخم مرغ و زعفران را به خوبی با هم مخلوط و به آرد و روغن اضافه میکنیم. خمیر رو اصلا نباید ورز بدید تا جایی که میشه با قاشق مواد رو به خورد هم بدین و در صورت نیاز فقط با سر انگشت خمیر رو زیر و رو کنید که لطیف بشه و به دست نچسبه. خمیر آماده شده رو داخل نایلون بذارین و اجازه بدین حداقل ۲ ساعت در یخچال استراحت کنه. تو این فاصله خرماها رو بشورین هسته هاشو جدا کنین، بذارین آب اضافش کاملا خشک بشه و چرخ کنین یا با چنگال لهشون کنین، ادویه های دلخواهتون رو بهش اضافه و گلوله های ۱۵ گرمی درست کنین. بعد از استراحت خمیر رو به ضخامت حدود ۳ میلی متر باز کنید و با قالب گرد یا دهانه لیوان قالب بزنید و گلوله های خرما رو بین دو لایه خمیر قرار بدین و مهر بزنین(ورق بزنین ویدیو رو ببینین) همونطوری که دیدین من دور خمیر رو هم قالب زدم و مدل سنتی نپیچیدمش چون خیلی وقت گیره کلمپه های آماده شده رو رو توی سینی فر بچینین با سوزن تمیز چندتا سوراخ رو هر شیرینی ایجاد کنین که پف نکنه و شکلش خراب نشه . ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بعد آمادست.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کیک تر
زرده تخم مرغ ۴ عدد + ۱ تخم مرغ کامل
سفیده تخم مرغ ۴ عدد
ارد سفید ۱۰۰ گرم
نشاسته ذرت ۱۰ گرم
شیر ۵۰ میل
روغن ۵۰ میل
شکر ۶۰ گرم ( ۵۰ گرم به سفیده اضافه شود باقیمانده به زرده ها )
وانیل نصف ق چ
.
.
طرز تهیه :
سفیده ها را با هم زن برقی بزنید تا کف کند بعد طی ۳ مرحله شکر اضافه کنید تا سفیده فرم بگیره و از ظرف نریزه ، حالا زرده ها را با الباقی شکر و وانیل بزنید تا کرمی بشه ⅓ سفیده را به زرده ها اضافه کنید هم بزنید یکدست که شد مایه را به کل سفیده ها اضافه کنید هم بزنید تا مخلوطی یکدست بشه سپس آرد و نشاسته را روی مواد الک کنید هم بزنید حالا شیر و روغن مخلوط کنید ۵ تا ۶ قاشق پر از مواد به مخلوط شیر و روغن اضافه کنید هم بزنید تا یکدست بشه بعد به کل مواد اضافه کنید در آخر مایه کیک را در سینی که کاغذ روغنی گذاشته و چرب کردید بریزید چندبار به سطح میز بزنید تا حبابها خارج بشه در فر گرم با درجه ۱۹۰ بمدت ۱۵ دقیقه بپزید .
بعد از پخت پارچه بندازید تا کامل خنک شود کیک دو قسمت کرده خامه کشی کنید و بدلخواه تزیین کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
شربت گلاب و زعفران
مواد لازم :👇
شکر .... یک کیلو
اب .... دو پیمانه
گلاب .... یک پیمانه
زعفران ساییده با قند .... یک قاشق چایخوری
.
دستور تهیه :👇
_🍹اب رو بذارید جوش بیاد بعد زعفران را اضافه و حرارت رو خاموش کنید، بذارید ۲۰ دقیقه دم بکشه.
بعد شکر و گلاب را اضافه با حرارت ملایم ارام مخلوط کنید تا شکر کاملآ حل بشه.
_🍹سپس حرارت رو بیشتر کنید تا شربت بجوشه و قوام بیاد، حدود ۷ تا ۱۲ دقیقه.
_🍹 بعد حرارت روخاموش کنید و درب ظرف رو بذارید تا شربت خنک بشه.
.
نکات :👇
🔴 شربت زعفران رونباید به مقدار زیاد درست کنید چون اگه طولانی مدت بمونه رنگ زعفران تو شربت میپره.
_ برای همین بهتره در یخچال نگهداری بشه که خوشرنگیش رو حفظ کنه.
🔴 برای تست غلظت شربت دوقاشق داخل لیوان بریزید و بذارید یخچال خنک بشه ، تا متوجه بشید غلیظه یا آبکی.
🔴 وقتی شربت جوش اومد دیگه بهش قاشق نزنید، بخصوص به دیواره ها قاشق نکشید.
🔴🔵 فوت کوزه گری اول : قبل از جوش اومدن شربت، باید کاملا ذرات شکر حل شده باشه تا شربت بعدا شکرک نزنه.
🔴🔵 فوت دوم : وقتی حرارت رو خاموش کردین و موقع خنک شدن شربت یا مربا ، درب ظرف رو بذارید تا دیواره های ظرف عرق کنه و کریستالهای شکر تشکیل نشه ، چون این کریستاله باعث شکرک زدن شربت یا مربا میشن.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پاستا
#پیتزا
سس بشامل :
✔1 کره ۱۰۰گرم✔1.5 فنجان شیر نمک ✔1.5قاشق غذاخوری ارد
.ابتدا ارد را کمی تفت میدیم سپس زیر شعله خاموش کره ۱۰۰گرم اضافه میکنیم و هم میزنیم تا کره ذوب شود بعد کم کم شیراضافه هم میزنیم تا گلوله نش بعد حرارت روشن میکنیم کم کم هم میزنیم تا غلیظ بش.سس اماده میتونین ادویه مثل فلفل اویشن اضافه کنید وکمی نمک(نکته اندازه ارد شیر باید یکی باش)
موادگوشتی:
✔ 200 گرم گوشت چرخ کرده ✔ 1 پیاز ✔یک بسته ماکارانی ✔ گوجه فرنگی ریز خرد شده ،✔ نمک و✔ فلفل را اضافه کرده و سپس فلفل سیاه نمکی را اضافه کنید .. پنیر سفید کننده را بین و بالاتر قرار دهید.✔پنیر پیتزا ب میزان لازم
خب ابتدا گوشت تفت داده و پیاز خرد شداضافه کنید و تفت دهید گوجه اصافه وتفت بدین و کمی تفت دادین ادویه اضافه کنید و رب گوجه سس گوشت اماده است
حالا بعد ابکشی ماکارانی (نصف بسته اینجا نیاز)ابتدا ان را در ظرف بریزیدپهن کنید پنیر پیتزا سس گوشت بعد سس بشامل بعد پنیر پیتزا در فر بزارید و بعد طلایی شدن اماده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛