🔷 #کیک_روگازی
مواد لازم
تخم مرغ: 1 عدد
شکر: 1 فنجان
شیر: 1 فنجان
روغن نباتی (مایع): 1 قاشق غذا خوری
آرد: 2 فنجان
بکینگ پودر: 1 قاشق مربا خوری
وانیل: 1/4 قاشق چای خوری
کاکائو: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
تخم مرغ و شکر را با همزن مخلوط کرده تا کرمی شکل شود و بعد شیر و روغن مایع را اضافه کنید هم بزنید و بعد آن آرد و بکینگ پودر و وانیل و کاکائو را هم اضافه کرده هم بزنید تا مایه یکدست شود. ته فنجانها را چرب کرده (بهتر است ته فنجانها را با کره نرم شده چرب کنید.) و مواد را تا نصف فنجان پر کنید. چون کیک پف می کند و بالا می آید. یک قابلمه انتخاب کرده و فنجانها را در قابلمه گذاشته و در کف قابلمه تا نصف فنجانها آب بریزید. مواظب باشید آب داخل فنجانها نشود و روی حرارت قرار دهید. آب که به جوش آمد روی ماهیتابه را حوله و یا دم کنی کشیده و در را روی آن بگذارید. تا بخار آب روی کیک نریزد و حرارت را کم کنید.
به هیچ عنوان در را باز نکنید. به مدت 20 تا 30 دقیقه بعد کیک آماده است. بهتر است بعد از پخت کیک که زیر آن را خاموش کردید به مدت 15 دقیقه با دم کنی در بسته بگذارید استراحت کند.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_پودینگ_ژله_شکلاتی
مواد لازم:
شکلات 120 گرم . چیپس شکلات 1 فنجان . شیر 2 و 1/2 فنجان
نمک نوک انگشت . شکر 4 قاشق . ژلاتین 2 و 1/2 قاشق
✍طرز تهیه:
شیر را در یک قابلمه بجوشانید. شکر، شکلات و چیپس شکلاتی را اضافه کنید. اجازه دهید تا مخلوط 4 تا 5 دقیقه بجوشد و تمام مواد خوب حل شوند.
یک حمام بن ماری حاضر کنید و ژلاتین را در 2 فنجان آب گرم حل کنید. سپس آن را به همراه نمک به مخلوط پودینگ اضافه کنید و کمی دیگر روی حرارت ملایم هم بزنید. پس از یک دقیقه پودینگ را از روی حرارت بردارید و در ظرفی بریزید تا خنک شود. پودینگ ژله شکلاتی را به ظرف مورد نظرتان انتقال دهید و روی آن را صاف کنید و در یخچال قرار دهید تا خوب سفت شود.
نکته: اگر پودینگ در حال جوش سفت شد کمی وانیل به جای آب اضافه کنید و هم بزنید.
استفاده از چیپس شکلاتی به دلخواه می باشد اما در صورت اضافه کردن آن طعم شکلاتی بسیار مطلوبی فراهم می شود.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅نان شیرین صبحانه😋
✍مواد لازم
آرد ۴ونیم پیمانه
کره آب شده ۵۰گرم
نمک نوک قاشق چایخوری
آب ۱پیمانه سرپر
تخم مرغ درشت ۱عدد
خمیرمایه ۱قاشق سوپخوری یعنی ازقاشق غذاخوری کمی بیشتر
شکر ۴قاشق غذاخوری
وانیل کمی
🍜طرز تهیه
ابتدا آب را مقداری گرم می کنیم به حدی که دست نسوزد خمیرمایه و۱قاشق سوپخوری شکر همراه باآب ولرم درون ظرفی گود ریخته کمی هم می زنیم وحدود ۱۰دقیقه به حاله خودرهامی کنیم بعد تخم مرغ وشکرووانیل را درظرفی جدا هم میزنیم بعددرون ظرفی مناسب وبزرگ تمام موادتررامخلوط کرده کمی هم می زنیم در آخریواش یواش آرد سفیدونمک را که ازقبل الک کردیم به مواداضافه می کنیم باقاشق یاهم زن می زنیم قبل ازیکدست شدن خمیرکره را اضافه می کنیم وقتی موادبه سفتی رسید خمیررو به کانتریاتخته انتقال میدیم بادست شروع می کنیم به ورز دادن یواش یواش آرد اضافه کنید مقدارآرد تقریبیه ممکنه برای هرکس میزان آرد متفاوت باشه حدود ۲۰دقیقه خمیررو ورز میدیم اگردیدین هنوزخمیرچسبناکه روی تخته یاکانتر میکوبیم تاخمیرعالی بدست بیادبعدازاین مراحل درون ظرفی گود کمی چرب می کنیم وخمیررا درونش قرارمیدهیم وبادرپوش روش رو میپوشونیم توی فرکمد یاکابینت محله خوبی برای عمل آمدن خمیره حدود ۱ساعت ونیم طول میکشه حالا بادست هوای خمیر که چندبرابرشده رامی گیریم ودوباره کمی ورز میدهیم روی کانترکمی آرد پاشیده خمیررا به ۳تکه تقسیم می کنیم هرچونه رو به شکله دایره به اندازه بشقابه غذاخوری پهن می کنیم باکارد یا هرچیزدیگر به شکل مثلث پیتزا برش می زنیم ضخامت خمیرحدود نیم سانت باشدازپائین مثلث شکلات یامربا ویا شکر قهوه ای ودارچین قرارمیدهیم به اندازه ای که وقتی رول می کنیم از دوطرفش بیرون نریزه حالا ازپائین شروع می کنیم به رول کردن بعد ازاتمام کار۱عدد تخم مرغ کامل را بامقداری وانیل وهل آسیاب شده باهم مخلوط می کنیم وروی خمیرهای پیچیده شده رومال می کنیم به مدت ۲۰ دقیقه استراحت میدیم چون دوباره حجمش دوبرابرمیشه به مدت ۲۵دقیقه درون فرکه ازقبل باحرارت ۱۸۰درجه گرم شده قرارمی دهیم بعدازپخت کامل شعله گریل را برای طلایی ترشدن نان به مدت چنددقیقه روشن کرده
شکل پیجیدنش توی کانال هست حتماببینید
نکته نون قبلی باهمین خمیردرست شده وفقط چونه های ساده گرفتم باتیغ به شکل +برش زدم بعدرومال وکنجدپاشی کردم وتوی فرقراردادم این نون روهم باشکلات پرنکردم وفقط به شکل کروسان پیچیدم .
توی فرازقبل یه ظرف اب قراربدین.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅کرم نسکافه و شکلات 😋
#کرم_نسکافه :
شیر۲ لیوان
شکر نصف پیمانه
خامه صبحانه نصف پیمانه
پودر بسکویت ۲ قاشق غذاخوری *اختیاری *
ژلاتین ۲ ق غ
نسکافه ۱ق غ
#کرم_شکلات :
شیر ۲ لیوان
شکر نصف پیمانه
خامه صبحانه نصف پیمانه
پودر بسکویت ۲ قاشق غذاخوری
ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری
شکلات ۵۰ گرم
میتونید از ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو یا شکلات تخته ای، نوتلا یا هر شکلات دیگه ای هم استفاده کنید ...
🍜 طرز تهیه:
برای هر دو قسمت به این ترتیب پیش میریم که اول ژلاتین رو روی ۲ لیوان شیر میریزیم و روی بخار کتری میزاریم تا حل بشه، بعد روی حرارت ملایم میزاریم، شکر رو اضافه کرده و میزاریم حل بشه، خامه صبحانه رو اضافه کرده و هم میزنیم تا آب بشه، پودر بسکویت هم اگه تمایل داشتید تو همین مرحله بریزید، برای قسمت نسکافه ای نسکافه رو اضافه کنید و برای قسمت شکلاتی شکلات رو و بزارید دسر کمی قوام بیاد، بعد قالب مورد نظرتون رو با پنبه یه کم چرب کنید، رنگ دلخواهتون رو بریزید و اجازه بدید ۱۵ دقیقه داخل یخچال باشه تا ببنده ( ممکنه بیشتر از این زمان نیاز باشه)بعد لایه ی بعدی رو که حتما خنک شده باشه رو اضافه میکنیم حدود ۶ ساعت داخل یخچال میزاریم تا ببنده و بعد داخل ظرف بر میگردونیم.
#کرم_نسکافه_و_شکلات
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
ایده هایی برای سرو #حلواکوکیز سفره های مذهبی
مواد لازم برای خمیر تزئینی
تخم مرغ کوچک یک عدد
روغن جامد آشپزخانه 25 گرم
آرد قنادی 20 گرم
رنگ سبز خوراکی کمی
مواد لازم برای بیسکوئیت
کره نرم 150 گ
پودر قند 70 گ
محلول غلیظ زعفران یک چهارم ق چ
وانیل یک هشتم قاشق چایخوری
تخم مرغ یک عدد
آرد قنادی 280 گ
نشاسته ذرت 20 گرم
حلوای دلخواه به میزان لازم
کره نرم و پودر قند را با همزن برقی بزنید تا کرمی و روشن شود، زعفران، وانیل و تخم مرغ را افزوده و هم بزنید تا مواد جذب هم شوند. آرد و نشاسته ذرت را اضافه کنید و با دست خمیر را جمع کنید.
خمیر را در نایلون قرار داده و به مدت تقریبی نیم تا یک ساعت در یخچال بگذارید.(نگهداری خمیر در یخچال تا سه روز هم مانعی ندارد) سپس نایلون ضخیمی را باز کرده روی آنرا کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید طرف دیگر نایلون را روی خمیر برگردانید و با وردنه آن را به قطر تقریبی دو میلیمتر باز کنید خمیرها را با کاتری که متناسب با سایز شابلون مورد استفاده باشد، قالب بزنید و نیمی از آنها را در یک سینی و نیمی دیگر را سینی مجزا و با فاصله بچینید. سینی ها را در یخچال قرار داده و فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید. همه مواد خمیر تزئینی را باهم مخلوط کرده و با مفتول سیمی دستی هم بزنید تا یکدست شود. اگر شل است به مدت تقریبی یک ربع با پوشش در یخچال قرار دهید. یکی از سینی های حاوی بیسکوئیت ها را در فر گرم شده به مدت تقریبی ده دقیقه قرار دهید، تا اطراف آنها طلایی ملایمی شود. در این حین سینی دوم خمیرها را از یخچال خارج کنید. شابلون های مذهبی که برای تزئین شله زرد متداول است را آماده کرده روی یکی از خمیرهای قالب خورده قرار دهید و اندکی از خمیر تزئینی را روی آن ریخته و با پالت کوچک یا چاقو صاف کنید. شابلون را به آرامی بردارید و زیر آن را تمیز کنید و این عمل را برای تمامی خمیرهای قالب خورده تکرار کنید. سینی را به مدت تقریبی ده دقیقه در فر قرار دهید.
پس از پخت و خنک شدن کامل کوکی ها، پشت آنها را با کمی شربت زعفرانی گرم مرطوب کنید. حلوای گرم را در قیف با ماسوره ساده بریزید و کمی حلوا روی یک قطعه از بیسکوئیت ساده پایپ کنید، بیسکوئیت طرحدار را روی حلوا قرار دهید و به آرامی کمی فشار دهید و کوکی را فیکس کنید. کوکی ها را در ظرف مناسب بچینید یا به صورت تکی در کیسه نایلونی کوچک قرار داده با روبان سبز تزئین نموده و با آن از میهمانان عزیزتان پذیرانی نمائید. این کوکی بدون حلوا و با مارمالاد یا انواع کرم ها هم عالیه
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
ژله تک نفره😍😍
🍜طرز تهیه
برای لایه اول ژله باهر طعمی که دوست دارید رو با یه لیوان آبجوش مخلوط میکنید، بنماری میکنیم تا کاملاً شفاف بشه، بعد یه لیوان آبسرد اضافه میکنیم، میریزیم داخل لیوانامون، لیوانها رو به صورت کج داخل یخچال میگذاریم تا ژله خودشو بگیره...
برای لایهی میانی ژله آلوورا رو با یک لیوان آبجوش مخلوط میکنیم و نیم ساعت میگذاریم تا به دمای محیط برسه، بعد یک لیوان شیر اضافه میکنیم و روی لایه اول میریزیم، دوباره میزاریم یخچال تا خودشو بگیره...
لایه سوم هم با یک لیوان آبجوش و یک لیوان آبسرد آماده میکنیم...
گلهای روی دسر رو هم با یک لیوان آبجوش و نصف لیوان بستنی آماده میکنیم...
به همین راحتی
ژله های استفاده شده
بلوبری، لیمو، موز، توتفرنگی، آلوورا
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
.
. . 😋😋حلوای آرد تخم مرغی
تخم مرغ یک عدد
آرد یک لیوان
پودر نارگیل یک ق غ
روغن نصف لیوان کمتر
مواد برای شربت:
آب یک لیوان
شکر سه چهارم لیوان(دستور اصلی یک لیوان بود,که برای من شیرینیش زیاد بود)
زعفران (دستور اصلی نداشت,اما من به مواد شربتم کمی اضافه کردم)
آب و شکر و زعفران را روی حرارت گذاشته,پنج دقیقه که جوشید خاموش کنید.
مواد حلوا رو هم با هم مخلوط و ده دقیقه روی حرارت هم زده تا کمی طلایی شه و به جوش بیاد,شربت رو میریزیم و اونقدر هم میزنیم تا خودشو بگیره.شربت و مواد حلوا هردو باید داغ باشن. تو قالب سیلیکونی(ترجیحا قالبتون بدون طرح باشه,واسه درآوردنش راحت ترین)ریخته و تو یخچال دو سه ساعت و فریزر چهل دقیقه استراحت بدید.
.#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_ترشی_با_آب_گوجه
🔰موادلازم:
♦️ گل کلم یک بوته متوسط و ریز خرد شده
♦️ گوجه 2 کیلو رنده شده
♦️ فلفل تند سبز 10 عدد
♦️ سیر یک بوته بزرگ
♦️ خیار 5 تا 6 عدد
♦️ کرفس یک بوته کوچک
♦️ موسیر خیس شده 100 گرم
♦️ رب گوجه یک لیوان
♦️ نمک و گلپر، تخم گشنیز، زردچوبه و پودر زیره به میزان لازم
♦️ سرکه یک لیوان
💬طرز تهیه:
🔲گوجهها را بشویید و در مخلوط کن بریزید و آن را به صورت آب گوجه تبدیل کنید.
🔳سرکه را به آن اضافه کنید و حدود 5 تا 10 دقیقه آن را بجوشانید و بگذارید سرد شود.
▫️تمام مواد ترشی را ریز خرد کنید.
🔳همه مواد خرد شده را در ظرفی بریزید و بعد آب گوجه، سرکه، ادویهها و رب را به آن اضافه و مخلوط کنید و در شیشهای بزرگ بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
🔺این ترشی مخصوص استان خراسان بوده و به سالاد مشهدی معروف است
✔️ترشی پیاز
🔴من اینجا ترشی پیاز رو هم درست کردم که میگم براتون پیاز رو تمیز کنید و مقداری فلفل قرمز نعناع و سیر هم اضافه کردم وسرکه ونمک ریختم خیلی هم خوشمزه شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فیلم_اموزشی
#تهدیگ_نان_کنجدی