#دسر_بیسکوییتی_توت_فرنگی
راستگو، با راستگويى خود به همان مى رسد كه دروغگو با حيله گرى خود. امام علی (ع) (غررالحکم)
یه دسر درست کردم جاتون سبز .🌷 از اون جا که علاقه زیادی به توت فرنگی دارم دیگه فصل توت فرنگی بیاد من میرم سراع انواع چیزهایی که بشه باهاش درست کرد .
این دسر رو هم خودم از ترکیب الگوی کیک یخچالی و دسرهای بیسکوییتی درست کردم و از نتیجه کار که لذت بردم😋😊 اینم مدل بنده . .
شیر ۲ لیوان
آرد سفید ۲ ق غ
نشاسته (ذرت یا گندم پودری) ۲ ق غ
شکر ۱۰۰ گرم نصف لیوان
توت فرنگی حدودا ۵۰۰ گرم
کره ۱ ق غ
وانیل نوک ق
بیسکوییت پتی بور ۱.۵ الی ۲ بسته
گردو خرد شده به میزان دلخواه در صورت تمایل
حدودا نیمی از توت فرنگی حدودا ۱۰ تا ۱۲ عدد توت فرنگی رو کلاهکش رو در آوردم و میکس کردم و به صورت پوره در آوردم .
توی یه ظرفی شیر و نشاسته رو مخلوط کردم . آرد و شکر رو هم اضافه کردم پوره توت فرنکی رو هم اضافه کردم .
روی حرارت قرار دادم و مدام هم زدم تا موادم روی حرارت به غلظت فرنی برسه اواخر بهش کمی کره و وانیل اضافه کردم و از حرارت برداشتم.
کف ظرف مورد نظرم یه ردیف بیسکوییت چیدم و روش از موادم (گرم) ریختم و توت فرنگی خرد شده چیدم و به دلخواه کمی گردو و مجددا روش بیسکوییت و از مواد و توت فرنگی خرد شده و گردو . لا یه ها رو به همین صورت پر کردم .
ظرفم رو در یخچال قرار دادم هر چی بیشتر بمونه خوشمزه تر هستش . حداقل ۸ ساعت بمونه و بعد سرو .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#مربا_توت_فرنگی
چهار چیز است که روزی را زیاد می کند ،خوش خلقی ، خوش رفتاری با همسایگان ،آزار نرساندن به دیگران و کم کردن بی قراری . پیامبر اکرم (ص)
توت فرنگی ۱کیلو
شکر ۱ کیلو (تا ۹۰۰ گرم)
آب لیمو ۱ ق م
وانیل مقداری
توت فرنگی ها رو شستم و کلاهک هاش رو جدا کردم .
بهتره توت فرنگی های ریز استفاده کنین اگه درشتن می تونین نصف کنین . توت فرنگی های گل خانه ای اصلا برای مربا خوب نیستش ، اصلا مزه خوبی نمیده .
بعد داخل قابلمه لعابی(مربا ها بهتره داخل قابلمه لعابی پخته بشن ، فقط مربا به توی قابلمه مسی بهتره) لا به لا توت فرنگی و شکر پاشیدم و گذاشتم یخچال تا 24 ساعت(به روز) بمونه . بعد که از یخچال بیرون آوردم حسابی آب انداخته و دیگه نیازی به اضافه کردن آب نیستش ، روی حرارت گذاشتم تا بجوشه و مدام کف روش رو بگیرین تا صاف و یکدست بشه. بعد از جوشیدن نیم ساعت برای پختن کافیه ، پخت زیادی رنگ مربا رو تیره میکنه ، حرارتتون زیاد نباشه خیلی کم هم نباشه ، زیاد بهش قاشق نزنین تا له نشه .
در آخر هم کمی آب لیمو و وانیل ریختم نیازی هم به هیچ اسانس و یا باز وانیل و گلاب نداره می تونین نریزین .
برای فهمیدن غلظت شربت هم مقداری از اون رو توی بشقاب بریزین و بعد از سرد شدن اگه بشقاب رو کج کنین دیگه خیلی سر نمیخوره .
شربت👇👇
مقداری از شربت مربا رو برداشتم و به عنوان شربت کنار گذاشتم و میتونین داخل استکانی کمی شربت بریزین و بعد بزارین خنک بشه و یخ بندازین و آب بهش اضافه کنید اگه شربت با آب مخلوط نشد و کف استکان موند غلظتش خوبه . بعد از خنک شدن مربا رو داخل ظرف شیشه ای و شربت رو هم داخل ظرف شیشه ای بریزین . مربا توت فرنگی بعد از چند مدت کیفیتش رو توی بخچال از دست میده نهایتا تا یه ماه توی بخچال خوب بمونه بزارین توی فریزر ، هر وقت هم خواستین مقداری از فریزر بردارین بزارین یخچال مصرف کنین .اما توی فریزر تا یه سال با کیفیت می مونه .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#دسر_هلو
لقمان به فرزندش گفت: حسود را سه نشانه است: پشت سر غيبت مى كند، روبه رو تملّق مى گويد و از گرفتارى ديگران شاد مى شود. امام صادق (ع) (خصال)
سلام عزیزان
۵ ، ۶ تا هلو مونده بودن گوشه یخچال من هم اومدم باهاش یه دسر عالی 😋درست کردم .
خونه ما میوه زیاد خورده نمیشه برخلاف من که میوه دوست هستم پدر و فرزند هر دو کم می خورن و این شده که ما میوه زیاد نمی خریم .
سعی می کنم با میوه ها چیزهای مختلف درست کنم که مخصوصا پسرجان بخوره .
از جمله این دسر که بسیار نرم و لطیف و عالی میشه، دوستانی که می خوان خامه مصرف نکنن می تونن توی این جور دسرها نریزن اما وجود خامه باعث میشه هم دسر راحت از قالب بیرون بیاد و هم دسر رو نرم و لطیف و خوشمزه می کنه .
این دسر رو من قبلا هم درست کرده بودم منتها بدون خامه و کمی تغییرات جزیی دادم .
هلو ۵ عدد (حدودا نیم کیلو )
شیر ۱ لیوان
پودر ژلاتین ۲ ق غ
شکر ۳ تا ۴ ق غ ( میتونین کم یا زیادکنین بسته به ذایقه و همچنین شیرینی هلو داره )
آب سرد نصف لیوان
خامه صبحانه یا قنادی ۲ ق غ (بسته به ذایقه می تونین کم و زیاد کنین و یا حذف )
پودر ژلاتین رو هم با نصف لیوان آب ریختم و روی حرارت بخار کتری (غیر مستقیم ) قرار دادم تا ذرات ژلاتین حل بشه و بعد از اینکه حل شد گذاشتم توی محیط خنک بشه .
هلو رو پوستش رو گرفتم و خرد کردم ( ۵ عدد هلو خرد نشده برابرحدودا نیم کیلو هلو ،و در صورت خرد شده و پوست گرفته حدودا ۲۵۰ گرم است )
هلو و شیر و شکر رو داخل مخلوط کن ریختم و میکس کردم ، مزه اش رو بچشین اگه شیرینی زیاد دوست دارین شکرش رو بیشتر بریزین . بعد ژلاتین حل شده و همچنین خامه رو ریختم و دوباره میکس کردم .
داخل قالب (قالب من پلاستیکی) ریختم .
توجه کنین اگر خامه رو حذف کنین قالب چرب بشه تا راحت از قالب در بیاد . اما اگر خامه می ریزین چون خامه خوش چرب هست مشکلی نداره اما اگر باز تمایل دارین می تونین قالب رو حزیی با روغن مایع چرب کنین .
قالب رو گذاشتم یخچال تا ببنده حداقل ۷ الی ۸ ساعت بزارین .
بعد دورش رو با چاقو آزاد کردم و داخل دیس مرطوب برگردوندم . اگر خامه نریزین یه کم ممکنه سخت از قالب در بیاد توی آب ولرم چند ثانیه بزارید و بعد از قالب در بیارید .
نکته :
جای خامه می تونید از بستنی هم استفاده کنید .
اگر خامه قنادی استفاده کنید چون شیرینه حتما به میزان شکر توجه کنید .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#بادمجان_قالبی
فضائل اخلاقى و صفات پسندیده چه به سختى به دست می آیند و چه آسان از دست می روند . امام علی (ع) (نهج البلاغه)
سلام مهربونا
با یه غذای خوشمزه نظرتون چیه .
بادمجون خور ها دستا بالا 🙋♀. .
برای ۳ نفر
بادمجان ۴ تا ۵ عدد
گوشت چرخ کرده ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
ماکارونی فرمی شکل (هر مدل که دوست دارین ) یک سوم بسته
پیاز ۱ عدد
پنیر پیتزا به میزان لازم
فلفل دلمه نصف عدد دل به خواهی
نمک و فلفل و زردچوبه و رب به میزان لازم
بادمجون ها رو شستم و کلاهک اش رو جدا کردم و بعد به درازا به ۳ تا ۴ قسمت برش و تقسیم کردم . می تونین پوستش رو هم بگیرین هر طور تمایل دارین موقع قالبی شدن پوستش دیده شدنی یه کم قشنگ تر میشه باز سلیقه ای 😉.
حالا یا بادمجون ها رو توی اب نمک بزارین یا کمی روش نمک بپاشین و بزارین جلوی افتاب تا تلخی اش گرفته باشه باز هر طور تمایل دارین 😉 .
باومجون ها رو با حداقل روغن ممکن سرخ کردم . من در تابه رو هم میزارم این طوری روعن کمتری می بره .
ماکارونی رو هم داخل آب جوش همراه با نمک و روغن گداشتم بجوشه و بپزه و بعد از ۱۲ تا ۱۵ دقیقه آبکش کردم .
یه پیاز رو هم خلالی کردم و تفت دادم و گوشت چرخ کرده رو بهش اصافه کردم و تفت و دادم و مقداری هم دل به خواهی فلفل دلمه ای رو خرد کردم و داخلش ریختم و نمک و فلفل و زردچوبه و رب رو هم اضافه کردم و بعد از کمی تفت از حرارت برداشتم .
مواد گوشتی رو با ماکارونی مخلوط کردم .
داخل قالبم بادمجون ها رو قرار دادم به صورتی که گودی ایجاد بشه ، بهتره قالب میان تهی باشه . بعد کمی پنیر پیتزا ریختم و روی اون مواد ماکارونی و گوشت و بعد کمی پنیر پیتزا .
بادمجون ها رو که ابتدا و انتهاش رو روی هم قرار دادم .
داخل فر ۱۸۰ درجه به مدت ۲۵ دقیقه قرار دادم .
بعد روی قالب یه دیس قرار دادم و برگردوندم .
وسطش هم کمی ماکارونی ریختم .
بدون فر در فر دست ساز ردی گاز درست کنید .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پای_زردآلو
هر که خوش نیت باشد ، روزی اش افزایش می یابد. امام باقر (ع) (کافی)
یک پای خوشمزه و مناسب فصل😀😍 .
برای خمیر پای
آرد سفید ۲۴۰ گرم حدودا یک و دو سوم لیوان
کره خنک ۱۰۰ گرم
شکر ۵۰ گرم حدودا ۳ ق غ
نمک نوک قاشق
شیر خنک (سرد) ۵ تا ۶ ق غ
کره حتما برای پای باید خنک باشه و از یخچال بلافاصله در بیاد . حتی چند تکه کنین و می تونین مدتی بزارین فریزر .
آرد الک شده به همراه شکر و نمک مخلوط . کره رو اضافه کردم و توسط نوک انگشتان مخلوط کردم حالت خرده هستش کم کم شیر رو اضافه کردم و با نوک انگشتان مخلوط کردم تا جایی شیر اصافه بشه که خمیر بشه .
نکته بسیار مهم خمیر پای و تارت ها ورزدادن نمی خواد فقط در حد مخلوط شدن و توسط نوک انگشتان . خمیر حالت یکدست نیستش و کاملا طبیعی هست در پای .
خمیر رو در کیسه فریزر قرار دادم و به مدت بک ساعت در یخچال استراحت داشته باشه . .
برای مواد میانی
زردآلو نیم کیلو (حدودا ۱۲ عدد)
پودر شکر یا شکر ۸۰ گرم حدودا یک سوم لیوان (بسته به شیرینی زردالو توجه بشه)
آرد ذرت ۲ ق غ
آب لیمو ترش ۱ ق غ
پودر هل نصف ق چ
بادام یا گردو خرد شده ۴۰ گرم (۳ تا ۴ ق غ) (ترکیب زردالو و بادام بهتر است )
روی زردالو ها آب جوش ریختم و چند دقیقه گداشتم موند و بعد راحت پوستشون رو جدا کردم .
هسته هاش رو هم در اوردم و بعد میکس کردم و پوره بشه .
پوره زردآلو رو همراه با پودر شکر و آرد ذرت پودر هل و آب لیمو مخلوط کردم . .
خمیر رو بعد از استراحت با وردنه باز کردم نه خیلی نازک و نه خیلی ضخیم بعد داخل قالب به قطر ۲۴ سانت قرار دادم و پهن کردم و با چنگال کف قالب کمی سوراخی ایجاد کردم .
از مواد میانی ریختم و بعد روش بادام ریختم .
(پوست بادام ها رو من گرفتم کمی در اب جوش قرار دادم و پوستش رو گرفتم و خرد کردم )
مجدد مقداری از خمیر رو قالب زدم و روی مواد چیدم .
یک عدد زرده تخم مرغ و با ۱ ق م شیر مخلوط و برای رومال خمیر زدم .
قالب رو در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه قرار دادم .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خورش_آلوچه_و_مرغ
سخن چون دواست، اندکش سودمند و زیادش کشنده است. امام علی (ع) (غررالحکم)
سلام عزیزان یه خورش زنجانی این خورش ساده و خوشمزه و خوش خوراک . مخصوصا کسایی که مزه ملس دوست دارن .
برای ۳ نفر
تکه های مرغ ۵ تا ۶ عدد
پیاز ۱ عدد
هویج ۱ عدد
آلوچه برغان ۷ تا ۸ عدد
قیسی (برگه زردآلو) ۷ تا ۸ عدد
نمک و زردچوبه و فلفل و رب گوجه به میزان لازم
پیاز رو خلالی کردم و با کمی روغن تفت دادم و بعد تکه های مرغ رو اصافه کردم فرقی نداره از سینه مرغ یا ران مرغ بخواین استفاده کنید و اون رو هم کمی تفت دادم خیلی زیاد لازم نیست .
نمک و زردچوبه و فلفل و رب رو هم اضافه کردم و کمی تفت دادم مقداری آب ریختم آب زیادی نریزین و بعد گداشتم که کمی مرغ بپزه .
هویج ها رو هم هر طور دوست دارین خلالی و یا گرد ، من خودم قالب زدم .
آلوچه و برگه زردآلو رو هم از قبل کمی توی اب جوش خیس کردم .
بعد داخل خورش هویج و آلوچه و برگه زردآلو رو ریختم و تایم زیادی برای پخت نمی خواد حدودا ۲۰ تا ۳۰ دقیقه تا اینکه له نشن .
اگر تمایل داشتین می تونین آب لیمو هم داخل خورش بریزین .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛