eitaa logo
آشپزی خاص
99.5هزار دنبال‌کننده
13.8هزار عکس
39.3هزار ویدیو
50 فایل
🌹❁ ﷽ ❁🌹 بنام پرودگاری که بی منت روزی میدهد⚘ تعرفه تبلیغات👇 🔜 eitaa.com/joinchat/3238592526Cd9dc51293f
مشاهده در ایتا
دانلود
سلام من اومدم با یه ترشی خوشمزه و راحت و عالی 😍. شلغم یک کیلو چغندر (لبو) ۱ تا ۲ عدد(نپخته) سیر ۳ تا ۴ حبه برگ بو ۱ عدد سیاه دانه ، تخم گشنیز ، گلپر در صورت تمایل ۱ ق م نمک ۱ ق م سرکه سفید ۲ لیوان آب جوشیده خنک ۲ لیوان آب و نمک و برگ بو رو روی حرارت قرار دادم تا بجوشه ، وقتی جوشید از حرارت برداشتم و گذاشتم کنار خنک بشه . چغندر و شلغم رو شستم و خشک کردم و سر و ته اش رو گرفتم و پوستش رو گرفتم . به صورت خلالی و درازا خرد کردم . خرد کردن و طرح دادن دست خودتونه حتی می توتید قالب بزنید . سیر رو پوستش رو گرفتم و ورقه ای خرد کردم به خاطر اینکه داخل ترشی با اون یکی مواد یک دست بشه و ظاهرش زیبا بشه . تمامی مواد خشک باشند ، آبی نمونه . لایه لایه شلغم و چغندر و سیر رو داخل ظرف شیشه ای قرار دادم . اگر هم ادویه دوست دارید بریزید از سیاه دانه و تخم گشنیز و گلپر می تونید استفاده کنید . به نسبت مساوی آب و سرکه با هم مخلوط کردم . دو لیوان سرکه هم با آب جوشیده خنک ترکیب کردم و داخل ظرف شیشه ریختم . از اونجایی که من خیلی تیز و تند دوست ندارم در ترشی ها نصف به نصف آب جوشیده خنک و سرکه می ریزم .می تونید کلش رو سرکه بریزید و یا از ترکیب آبغوره و سرکه هم می تونید استفاده کنید. (آب جوشیده خنک هست و نمیزاره ترشی کپک بزنه و چون جوشیده و استریل شده) در ظرف رو بستم و خوب چفت کردم . محیط خنک و به دور از نور آفتاب قرار بگیره تا رنگش بد رنگ نشه . حدودا یک هفته تا ده روزبعد ترشی آماده است . بعد از آماده شدن داخل یخچال نگه داری کنید . 👈این ترشی تا چندین هفته داخل یخچال می مونه . بهترین زمان مصرف ۶ هفته است و به مرور شلغم ها نرم می شوند . اگر دیدید رنگش تغییر کرده می تونید هر زمانی خواستید لبو داخلش بریزید تا رنگش خوش رنگ تر بشه . 👈لبو قابل حذفه و بابت رنگ دهی و خوشرنگ شدن در این ترشی استفاده میشه .می تونید حتی کلم بنفش استفاده کنید 👈دو روش برای تهیه این ترشی هست که روشی که به صورت خام هست مواد و روشی به صورت پخته . اگر چه که پختن مواد ترشی با سرکه ، ماندگاری ترشی رو طولاتی می کند و و احتمال کپک زدن کمتر ، اما ترشی شلغم و لبو نسبت به ترشی های دیگر حساس تر و زودتر خراب می شود . اگر برای این ترشی چغندر رو بپزید شفاف تر و خوش رنگ تر می شود اما دوام کمتر و زود کپک می زند . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
سلام حلوا با شیره مخصوص کسایی که علاقه مند شیره هستن و دوست ندارن شکر بریزن . البته همون دستور حلوای ساده است که جای شکر ، شیره استفاده میشه 😊 . میزان شیره هم می تونید یک کم کمتر بریزید و یا حتی کمی بیشتر بسته به علاقه تون به شیرینی داره . می تونید حتی نصف شکر و نصف شیره استفاده کنید . آرد سفید قنادی یا آرد نانوایی و حتی ترجیحا آرد سنگک یک لیوان شیره یک لیوان (من کمی کمتر از یک لیوان ریختم و میشه نصف شکر و نصفش شیره ریخت) (شیره انگور و یا خرما و ...) آب یک لیوان کره ۵۰ گرم روغن مایع حدودا یک سوم لیوان گلاب یک چهارم لیوان زعفران به میزان لازم پودر هل به میزان لازم اول آرد رو الک کردم و تفت دادم . مدت زمان تفت دادم بسته به این داره که چه رنگی دوست دارید حدودا ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بو دادم . در ظرف دیگه آب و شیره و زعفران و هل رو ریختم و روی شعله ملایم گذاشتم گلاب هم ریختم همین که گرم شد و نیاز به جوشیدن نداره از حرارت برداشتم . وقتی آرد رو بو دادم دوباره الک کردم و کره و روغن مایع رو اضافه کردم استفاده کردم . بعد کمی آرد رو با روغن تفت داده و زیر شعله ملایم شربت رو اضافه کردم و هم زدم تا حلوا بسته بشه. هر وقت هم حلوا رو خواستین تزیین کنین باید حلوا رو گرم داخل ظرف بریزین و روش رو با روغن جامد صاف کنید و بعد تزیین کنید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم🔻 500 میلی لیتر شیر 1 کدو تنبل گرد 1 دسته کوچک مریم گلی 1 دسته کوچک آویشن 1 دسته کوچک گل محمدی پودرهای سوخاری 2 عدد تخم مرغ نمک فلفل روغن طرز تهیه🔻 کدو تنبل را به صورت مقابل برش داده ، دانه ها را جدا کرده و پوست آن را جدا کنید. 500 میلی لیتر شیر را در قابلمه بریزید ، برش های کدو تنبل را اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه بجوشانید. گیاهان را مخلوط کرده و با آرد سوخاری و فلفل مخلوط کنید دو تخم مرغ را بزنید ، نمک اضافه کنید ، سپس کدو تنبل را درون تخم مرغ بپوشانید و روی آن را با مخلوط آرد سوخاری مخلوط کنید. در روغن نباتی سرخ کنید تا طلایی شود. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
تخم مرغ ۱ عدد پودر شکر (شکر آسیاب شده)۲۰۰ گرم (تقریبا یک لیوان) روغن مایع ۱۰۰ گرم (کمی کمتر از نصف لیوان) آب پرتقال ۶۰ گرم (یک چهارم لیوان) ماست ۴۰ گرم (تقریبا ۲ ق غ) آرد سفید ۴۰۰ گرم ( دو و دو سوم لیوان) بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ ق م) رنده پوست پرتقال ۱ ق چ مواد به دمای محیط برسه . آب یک عدد پرتقال رو گرفتم و از صافی رد کردم . نیاز به ۶۰ گرم (حدودا یک چهارم لیوان) آب پرتقال داریم . تخم مرغ و پودر شکر رو با همزن حدودا ۵ دقیقه خوب زدم تا رنگش به سفیدی بزنه و کشدار بشه . رنده پوست پرتقال رو هم اضافه کردم . ماست و آب پرتقال و روغن مایع رو هم ریختم و ترویب کردم . همزن رو کنار گذاشتم . بیکینگ پودر رو ام ریختم . آرد رو الک کردم . آرد رو کم کم ریختم . آرد رو سعی کنید زیاد نریزید خمیر خودش کمی چسبندگی داره . اگر دیدید خیلی چسبنده است کمی بریزید ولی در ریختن آرد محتاطانه عمل کنید . ریختن ارد زیادی قاعدتا کلوچه شما رو سفت و سنگین می کنه و اون لطافتش از بین میره . پس صبوری کنید . خمیر ورز دادن نمی خواد . فقط نیم ساعت داخل یخچال استراحت قرار بدید که با استراحت چسبندگی هم رفع میشه . بعد از خمیر گوله های به اندازه دلخواه من ۸۰ گرمی برداشتم و بعد توی دستم کمی پهن کردم . داخل سینی قرار دادم . مابقی کاملا سلیقه ای هست مثل طرح دادن و رومال زدن . می تونید با چنگال طرح بزنید . من با چنگال کمی خط انداختم . کمی با فشار که بعد از پخت اثراتش بمونه . رومال هم ترکیب زرده تخم مرغ و ۱ ق غ ماست هست که رومال زدم و کمی کنجد پاشیدم . رومال باعث میشه رویه کلوچه خوشگل تر و خوش رنگ تر هم بشه . فر هم مثل همیشه از یک ربع قبل گرم کردم و سینی رو طبقه وسط با دمای ۱۷۰ درجه حدودا ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار دادم . دمای فرها فرق داره حتما چک کنید . اخر هم یکی دو دقیقه گریل بالا رو روشن کردم که کمی روش تغییر رنگ پیدا کنه . برای من ۱۰ عدد کلوچه شد . بدون فر داخل فر دست ساز یا تابه دوطرفه ردی گلز می تونید درست کنید . در مورد دستگاه های دیگه اطلاع ندارم . سعی کنید مواد رو جایگزین نکنید . چون ممکنه در کیفیت کار شما تاثیر بزاره . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
یه شیرینی راحت و با مواد ساده و بسیار خوشمزه . شکلاتی هاش رو که نگو وقتی توی دهن میزاری طعم لذید شکلات و نارگیل با مغزی گردو 😍 پودر نارگیل ۱۰۰ گرم (یک لیوان) شیر عسلی ۲۰۰ گرم (اگر شیر عسلی آماده تقریبا نصف قوطی) شکلات تخته ای ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم پودر نارگیل رنگی به میزان لازم مغزیجات در صورت دلخواه در مورد شیر عسلی من خودم درست اما آماده هم میشه تهیه کنید . در مورد مقدارش کلا توی این دستور تقریبی هست تا جایی که خمیر حاصل بشه . من ۲۰۰ گرم استفاده کردم . اندازه به لیوان رو در مقیاس خونگی نمیشه گفت چون بستگی داره شیر عسلی تون سفت هست یا رقیق . من تقریبا سفت درست کردم میشه گفت نصف لیوان تقریبا . در مورد جایگزینی شیر عسلی ، میشه میزان گلاب ۲ تا ۳ ق غ + پودر قند یا پودر شکر تقریبا نصف لیوان استفاده کرد . اما با شیر عسلی واقعا خوشمزه تره و خیلی عالی تره . در مورد پودر نارگیل هم اگر درشت هست آسیاب کنید . خوب بعد این توضیحات مقدمه میریم برای ادامه دستور پودر نارگیل و شیر عسلی رو با هم مخلوط کردم تا حالت خمیری به دست بیاد . میزان شیر عسلی تقریبی هست تا جایی که خمیر مانند بشه . بعد مقداری برداشتم و توی دستم گوله کردم . میشه وسط این توپک ها انواع مغزیجات دلخواه هم گذاشتم من از گردو استفاده کردم . توی دست گوله کردم . اگر دیدید کمی سخته و به دست می چسبه می تونید کمی دستتون رو با روغن چرب کنید . این توپک ها رو داخل یخچال قرار دادم که کمی سفت بشه حدودا یکی دو ساعت قرار دادم . شکلاتم رو روی حرارت غیر مستقیم قرار دادم تا آب بشه . گذاشتم کنار از دما بیفته . نصف این تعداد توپک ها رو دونه دونه داخل شکلات انداختم و غلتوندم و بیرون اوردم و گداشتم روی توری که شکلات اضافه اش بره . نصف دیگه توپک ها رو داخل پودر نارگیل رنگی غلتوندم . میشه داخل ترافل و هر چیز دلخواه هم غلتوند . برای تهیه پودر نارگیل رنگی : ته کیسه فریزر رنگ خوراکی ریختم و بعد پودر نارگیل ریختم و مالش دادم تا رنگی بشه . برای من ۱۷ تا توپک نارگیلی شد . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
تخم مرغ ۲ عدد شکر ۱۵۰ گرم ( دو سوم لیوان) شیر یا ماست ۱۲۰ گرم (نصف لیوان) روغن مایع ۸۰ گرم (یک سوم لیوان) آرد سفید ۲۰۰ گرم ( یک و یک سوم لیوان) وانیل ۱/۴ ق چ بیکینگ پودر ۵ گرم ( ۱ ق م) کشمش نصف لیوان زعفران در صورت دلخواه مواد به دمای محیط برسه . تخم مرغ و شکر رو خوب ۵ دقیقه با همزن زدم کرم رنگ و کشدار بشه . وانیل رو هم اضافه کردم .روغن مایع و بعد از اون شیر رو ریختم و کمی هم زدم . زعفران هم ریختم ( ریختن زعفران کاملا دل به خواهی هست)همزن رو کنار گداشتم . آرد و بیکینگ پودر رو مخلوط کردم و سه بار الک کردم . از این آرد یه قاشق برداشتم و داخل کشمش هام ریختم و مخلوط کردم . این کار به خاطراین هست که کشمش ها ته نشین نشند . مواد ارد رو کم.کم داخل موادم ریختم و با لیسک مخلوط کردم .کشمش رو هم ریختم و خیلی جزیی در حد مخلوط شدن ترکیب کردم .زیاد هم زده نشه و خود زیاد هم زدن باعث میشه کشمش بازم ته نشین بشه . جای کشمش از گردو، شکلات چیپسی و هر نوع مغزی دلخواه هم میشه استفاده کرد. از موادم داخل قالب کاپ کیک تا نصف ارتفاع قالب ریختم .از هر نوع قالب کاپ کیک و مافین می تونید استفاده کنید . فقط زیاد پر نشه جا برای پف کردن بزارید که موقع پخت داخل سینی تون مواد سرریز نشه . فر هم از یک ربع قبل گرم کردم .داخل فر ۱۸۰ درجه طبقه وسط ، ۲۵ دقیقه قرار دادم .باز دمای فرها فرق داره حتما خودتون چک کنید . پ.ن : به راحتی همین کاپ کیک ها رو داخل فر دست ساز می تونید درست کنید که قبلا هم پست هایی پایین کاپ کیک داخل فر دست ساز رو بهتون نشون دادم و یا استوری هایلایت می تونید روش فر دست ساز رو ببینید . در مورد دستگاه های دیگه اطلاع ندارم . در مورد تعداد بسته به نوع و اندازه قالب کاپ کیکتون داره برای من ۹ تا این شکلی کاپ کیک شود . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
سلام دوستان گلم . یه سوپ عااالی و خیلی خوشمزه🤗😋 . این روزها که خیلی می چسبه . اگر استقبال کنید از این جور غذاهای راحت و ساده و تقریبا رژیمی بیشتر درست می کنم و میزارم براتون . این سوپ خیلی راحته . دال عدس میزان زیادی پروتین ، آهن ، کلسیم ، فسفر داره و سرشار از ویتامین A هستش . یه گزینه عالی برای شام ، بدون گوشت با مواد راحت و دم دست هستش🙂😋 . خییییلی هم خوشمزه است . برای ۳ نفر دال عدس یک پیمانه هویج متوسط یک عدد سیب زمینی متوسط یک عدد پیاز یک عدد سیر ۲ حبه نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم زیره و زنجبیل و آویشن در صورت تمایل آب مرغ ۲ لیوان (عصاره مرغ هم میشه استفاده کرد) آب لیمو به میزان دلخواه پیاز رو ریز خرد کردم و تفت دادم . سیر رو رنده کردم و اضافه کردم و تفت دادم .هویج رو رنده کردم و ریختم . فلفل و زردچوبه و رب گوجه رو هم اضافه کردم . دال عدس خیس خورده رو هم ریختم .۲ لیوان آب مرغ و ۲ لیوان آب جوش ریختم و درش رو گذاشتم ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بمونه . سیب زمینی رو پوست کندم و رنده کردم و یا می تونید خرد کنید و بعد سیب زمینی رو ریختم و گذاشتم ۴۰ تا ۵۰ دقیقه دیگه هم بمونه و بپزه. وقتی سوپ آماده شد نمک رو هم اضافه کردم . حواستون باشه اگر عصاره ریختید چون نمک داره نمک رو با احتیاط بریزید . کمی هم آب لیمو ریختم . داخل کاسه ریختم و گشنیز و زرشک روش ریختم . می تونید این سوپ رو داخل میکسر بریزید و یا با گوشت کوب فرقی له کنید و پوره کنید . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
برای ۸ تا ۹ عدد کوکو سیب زمینی ۳ عدد پیاز ۱ عدد گوشت چرخ کرده ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم فلفل دلمه ای نصف عدد تخم مرغ ۲ عدد نمک و فلفل و زردچوبه و پاپریکا به میزان لارم رب گوجه به میزان لازم سیب زمینی رو آبپز کردم . مواد داخلش دل خواهی هست . من پیاز رو خرد کردم تفت ددم گوشت رو اصافه کردم و تفت دادم فلفل دلمه هم اضافه کردم . نمک و فلفل و زردچوبه و رب گوجه اضافه کردم . سیب زمینی ها که از دما افتاد کمی خنک شد پوستش رو کندم . رنده کردم و بهش نمک و فلفل و زردچوبه و پاپریکا اضافه کردم . تخم مرغ رو هم ریختم و مخلوط کردم اگر مواد شل بود یه کم آرد بریزین . یه کم دستم رو چرب کردم از مواد سیب زمینی یه گوله برداشتم وسطش مواد گوشتی قرار دادم و پیچیدم و پهن کردم و داخل روعن توی تابه با حوصله با حرارت ملایم رو به کم سرخش کردم . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کرم کارامل از دسرهای خوشمزه ای است که من بخاطر کالری بالا نمیخوردم ولی این دستور را راحت وبدون استرس میخورم میتونید دوقاشق شیره کف قالب بریزید تا شیرین تر بشه یا موقع سرو روش بریزید کاملا سلیقه ایه مواد لازم .....میتونید مواد را دوبرابر هم کنید پيمانه هم میتونید از لیوان استفاده کنید شیر ...کم چرب یا پرچرب بستگی به شما داره وفرقی نداره شیر........یک پیمانه +یک سوم پیمانه پودرژلاتین....یک قاشق سوپ‌خوری شیره خرما یا انگور......برای توی دسر یک قاشق سوپ‌خوری برای توی هر قالب هم یک قاشق سوپ‌خوری وانیل .....نوک قاشق چایخوری طرز تهیه...... اول یک چهارم پیمانه شیر هم دمای محیط را با پودرژلاتین مخلوط وکنار بذاربد یک پیمانه شیر ویک قاشق سوپخوری شیره خرما و وانیل را مخلوط کرده بعد روی حرارت گذاشته ومرتب بهم بزنید اطرافش،که حباب زد ژلاتین را اضافه کنید وخوب مخلوط کرده تا ژلاتین توی شیر حل بشه چند دقیقه که جوش خورد از روی حرارت برداربد قالب یا استکان یا کاسه ای که تحمل حرارت گرما را داشته باشه توی هر قالب یک قاشق شیره خرما بریزید قالب را تکون داده تا کف قالب کاملا آغشته بشه بعد شیر داغ را توی قالب ریخته روش را فویل بوشید واطرافش را محکم کنید تابه یا قابلمه ای را روی حرارت بذارید مقدلری اب جوش بریزید وقالب را توی ابجوش بذارید تا نيمه قالب اب باشه درش را بذارید یه ربع بجوشه وبعد قالب را بیرون بیارید بذارید توی اشپزخونه تا کاملا خنک بشه بعد حداقل ۶ساعت توی یخچال بذارید وقتی بست اطرافش را ازاد وبرگردونید وباخیال راحت از خوردنش لذت ببرید سالم ومقوی ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم طرز تهیه کامل ژله رولی👆🏻👆🏻👆🏻 ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
59.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽ فیلم طرز تهیه ژله هندونه👆🏻👆🏻👆🏻 ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨﷽✨الهی به امیدتو 🌹آغاز می کنیم ❤️روزی دیگر از کتاب زندگیمان را 🌹با ذکر مقدس ❤️صلوات بر حضرت محمد (ص) 🌹و خاندان پاک و مطهرش 🌹❤️اللّهُمَّ‌صَلِّ‌عَلي 🌹❤️مُحَمَّدوَآلِ‌مُحَمَّد 🌹❤️وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ
مربای به خوش رنگ وخوش عطر 😊 خیلیا پوست به رو نمیگیرن پارسال پوست نگرفتم به این نتیجه رسیدم پوست بگیرید خوش رنگتر میشه به شسته وخرد شده یک کیلو شکر یک کیلو اب شش لیوان به رو بریزید تو قابلمه به ازای هر کیلو به شش لیوان آب بریزید وبزارید رو گاز با شعله ملایم درشو بزارید. حدود نیم ساعت ،سپس شکر رو بهش اضافه کنید. وهم بزنید، ودرشو بزارید. وشعله متوسط رو به پایین باشه شعله زیاد نباشه زود قوام میاد ومربا رنگ نمیگیره ؛حدود یکساعت تا یکساعت ونیم زمان میبره تا شربت کمی قوام بیاد تو این فاصله رنگ به؛ به رنگ گلبهی در میاد وقتی رنگ به؛ به رنگ گلبهی در اومد باید دم کنی بزارید وشعله رو کم کنید .مثل وقتی که برنج دم میکشه ،حدود یک الی یکساعت ونیم روش دم کنی باشه تا به رنگ دلخواه برسه وقتی به رنگ دلخواه رسید وقوام اومد شعله رو خاموش کنید وبزارید ،دم کنی روش باشه وتو همون قابلمه سرد شه وبعدا بریزید تو شیشه آگه کم مصرف دارید فریزیر بزارید. نکاتی در مورد مربا مربا" به" خودش عطر وبوی خاصی داره احتیاج به اسانس وپودر هل ودارچین...نداره 🙂دوست دارید بریزید ازمن گفتن😆 پخت مربا سه الی چهار ساعت باید طول بکشه /به تون آگه شیرینه ۸۰۰گرم شکر بزنید ☺ وقتی گاز رو خاموش میکنید شیره به ،نباید مثل مربای های دیگه قوام بیاد وغلیظ بشه وگرنه بعد از سرد شدن سفت میشه حتمااااااااا به این نکته توجه کنید شربتش باید کمی آبکی باشه بعد از سرد شدن غلیظ میشه 🖒 بعضیا آب لیمو میزنن که شکرک نزنه ولی مربای به خودش ترش مزه س به نظر من شکرک نمیزنه آگه پخت به خوبی انجام بگیره ، آگه به تون شیرینه آخر پخت آب یک عدد لیمو بزنید 😊 اگه شربت بیش از حد قوام بیاد تو یخچال حالت ژلاتینه بخود میگره وبه سفت میشه اگه نکات رو رعایت کنید چه قابلمه مسی،رویی،تفلون،تستیل،چدن فرقی نداره ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛