#کتلت_سویا
در مصرف سویا اگه زیاده روی بشه شاید ضرر داشته باشه وگرنه یکماه یکی دو دفعه خیلی هم خوبه☺شام سبک وخوشمزه ، واسه گیاه خوران عااالیه
عزیزان هر کتلتی اگه با روغن کم سرخ بشه مغز پخت نمیشه باور کنید با روغن کم سرخ کنید روغن بیشتر جذبش میشه تا روغن زیاد .این کتلت زیاد روغن جذب نمیکنه بسیار هم خوش طعمه😉
این مقدار مواد مقدار کتلته تو فیلم
سویا دو لیوان
پیاز یک عدد
سیب زمینی خام یک عدد نسبتا بزرگ
تخممرغ دو عدد
سیر دوحبه
جعفری خرد شده دوالی سه قاشق
آرد معمولی ویا آرد سوخاری یک الی دو قاشق
نمک،فلفل،زردچوبه و زیره آسیاب شده به مقدار لازم زیره هم نداشتید اشکال نداره
سویا رو با کمی آب و زردچوبه ونمک میپزیم حدود ده الی ۱۵ دقیقه مواظب باشید شعله بالا باشه سر میره ،پای گوشی نشستم مال من سر رفت😩
سپس آبکش کرده وخوب با دست بچلانید .
سیب زمینی خام وپیاز رو رنده کرده و آبشو بگیرید واسه این ابتدا رنده میکنیم که آبشو بگیریم اگر آبشو نگیرید مواد کتلت شل ول میشه وانسجام نداره مجبورید هی آرد به خوردش بدید در نتیجه کتلت سفت میشه
سویا وپیاز وسیب زمینی وسیر رو با دستگاه یا غذا ساز ویا مخلوط کن میزنیم ویا از چرخ گوشت استفاده کنید. تا خوب له ویکدست بشه
سپس تخم مرغ وجعفری وادویجات (زردچوبه کم بزنید چون موقع پخت هم زردچوبه زدیم)کیک قاشق آرد رو اضافه وبا دست خوب بزنید تا انسجام پیدا کنه اگر دیدید شله کمی دیگه آرد بزنید
روغن رو داغ کرده و دو طرف کتلتها رو خوب سرخ کنید وبا نون سنگک وکاهو،خیار شور وگوجه فرنگی قاچ شده چه شود😉
عزیزان اونکی با هاون ریختم تو مواد زعفران نبود فلفل قرمز بود آسیاب کردم
عزیزان اگر آرد سوخاری داشتید آرد سوخاری بزنید خوشمزه تره من نداشتم
میتونید سویا رو به جای اینکه بپزید یکساعتی خیس کنید ولی با سویای پخته خیلی خوشمزه تره اصلا بوی سویا رو حس نمیکنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کتلت_سویا
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پیده
مواد اولیه :
نمک فلفل زرد چوبه میزان لازم
سیر (رنده شده) 3 حبه
فلفل سبز (رنده شده) 3 عدد
گوجه فرنگی (رنده شده)2 عدد
گوشت چرخ کرده 200گرم
آرد به میزان لازم
نمک وشکر 1 ق م
خمیر مایه 1ق غ
شیر1 استکان
روغن نصف استکان
رب گوجه فرنگی 2 ق غ
پیاز (رنده شده) 1 عدد متوسط
شیر و روغن و نمک شکر و خمیر مایه رو باهم مخلوط کنید آرد را تا جایی که خمیر به دست نچسبد اضافه کنید.
گوشت را با پیاز رنه شده و نمک و فلفل سرخ کنیدگوجه ها و سیر را به مواد در حال سرخ شدن اضافه کنید وادویه ها و رب را اضافه کرده و خمیر را به صورت زیر پهن کنید.
و مواد را در وسط آن بریزیدو لبه های خمیر را بالا بیاورید به این صورت و بعد روی آن پنیر پیتزا بپاشید.
و به مدت 30 دقیقه درون فر 170 درجه سانتیگراد بگذارید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#آدم_برفی
ویژه #یلدا
موادلازم:
یک بسته کرم شانته بصورت پودری اماده اش نکنید
یک لیوان پودر قند
خامه صبحانه 200
واسه وصل کردن ادم برفیها چوب شور
هویج
شکلات چیپسی
دراژه
سه و نیم لیوان پودر نارگیل
طرزتهیه:
پودر قند و خامه رو با همزن بزنید و کرم شانته و پودر نارگیل رو اضافه کنید و هم بزنید و تا وقتی مواد منسجم بشه به اضافه کردن پودر نارگیل ادامه بدین و از خمیر اماده شده توپهای ریز و درشت درست کنید و گردی بزرگ رو که درست کردین داخلش چوب شور بزارین و روش توپ کوچیک رو قرار بدین و با شکلاتها چشم ودهانش رو درست کرده و با هویج بینی بسازید و از دراژه ها بعنوان کلاه استفاده کنید و روشون کمی پودر نارگیل بپاشید تا منظره برفی بشه و سرو کنید
یکی از دوستان ایده داده بود که میتونید بستنی زمستانی هم بگیرید و با قاشق چایخوری قسمت بالای بستنی رو برش بزنید و در کنار همین ادم برفیها سرو کنید بنظرم جالب میشه.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#باسلوق_خونگی
نشاسته دو لیوان
آب دو لیوان
شکر نصف لیوان
پودر هل و وانیل یک ق چ
گلاب یک چهارم لیوان
کره یا روغن مایع یک قاشق غذاخوری
گردو به مقدار لازم
پودر نارگیل به مقدار لازم
در ابتدا نشاسته و آب و شکر رو مخلوط کنید و روی حرارت ملایم گاز قرارداد دهید و کنارش باشید و هی هم بزنید تا ته نگیره بعد چند دقیقه هل و گلاب رو اضافه کنید و هم بزنید تا خامی نشاسته از بین بره و حالت خمیری سفت بشه و در این مرحله کره یا روغن مایع رو اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و از رو حرارت بردارید و کنار بگذارید تا ولرم بشه
بعد به اندازه گردو بردارید و تو پودر نارگیل به غلتونید و روش گردو بگذارید ودر ظرف در دآر مناسب بچینید و دو ساعت در یخچال قرار بدین.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#ســـلام_صبح_پنجشنبه_پاییزییتون_بخیر☕️🌺
الهی 🌺
حال دلتون قشنگ
روزهای عمـرتون🌺🍃
شـاد و خوشـرنگ
ساعتهای شادیتون طولانی🌺🍃
و زندگیتون پراز
عطر خداوندی باشـد🌺🍃
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#سمنو
ابتدا مقدار موردنظر مثلا نیم کیلو گندم راتمیز کنید وبا آب شسته و خیس کنیدحدود دوروز،سپس گندمهای کمی جوانه زده ونرم شده رادرون یک پارچه یا کیسه نخی ریخته (می تونین روی پارچه را هم با ظرفی بپوشونید ) و بگذارید تا گندمها خوب جوانه بزنند روزی دومرتبه گندمها رابا اب سرد شسته که بوی ترشی نگیرند ، وحدود۷_۶ روز اجازه دهید تا گندمها جوانه های بلند و نقره ای رنگ بزنند(مثل عکس دوم، فقط درحد کمی سبزشوند)
بعدجوانه های گندم را کم کم با مقدار کافی اب سرد داخل مخلوط کن ریخته وخوب چرخ کنید(اگر اول جوانه ها را یک دور ازچرخ گوشت رد کنید بعد داخل مخلوط کن بریزید خیلی عالی تر میشن وشیره گیری راحتتره) بعداز چرخ کردن داخل پارچه نخی بریزید وخوب فشرده کنید تا شیره گندم حسابی گرفته بشه،تفاله های باقیمانده رادوسه باردیگه چرخ کنید تا شیره گندم کامل گرفته بشه ومقدارکمی تفاله باقی بمونه
به مقدار سه برابر گندمی که گذاشتیم جوانه بزنه نیاز به ارد داریم،ارد سبوس دار یا ارد نان سنگک،البته بعضیها تا چهاربرابرم میزنن ولی اردزیادم باعث میشه سمنو زود سفت بشه وکم شیرین، من ۳ برابرگرفتم،مثلا برای نیم کیلو گندمی که داشتیم ۱/۵ کیلو ارد،ارد رابا مقداری آب ولرم یکدست کرده تا رقیق بشه وبعد اون رابه شیره اضافه می کنیم هم می زنیم تا شیره کاملا صاف ویکدست بشه ،می تونین یکبار هم ازصافی ردکنید درکل شیره سمنو به غلظت دوغ شله و کاملا یکدست ،داخل ظرف مسی ریخته ومیره روی حرارت
من باراول داخل ظرف رویی پختم ولی سری دوم ظرف مسی و واقعا رنگ وطعم متفاوتی نسبت به رویی داشت پس تاجای ممکن ظرفتون مسی باشه درغیراینصورت استیل
شیره راروی حرارت ملایم بگذارید ومدام هم بزنید تابه جوش بیاد،هم بزنید تا ته نگیره یا سر نره،ازوقتی که به جوش اومد زیر حرارت راکم کنید وهرازگاهی هم بزنید تا کم کم وبا ساعت طولانی شیره تغییر رنگ بده وغلیظ بشه،تا جایی که سمنو کف ظرف مثل حلوای شل جمع بشه،به این مرحله که رسید مرحله تفت دادن سمنوهست یعنی انقدر سمنو راهم میزنیم تا کامل سفت بشه وبه انگشت یادست سردنچسبه
بعد کم کم اب ولرم اضافه میشه وهم میخوره تا رقیق بشه،دوباره هم زده تا به جوش بیاد،جوش که اومد حرارت راکم کرده وسمنو رادم گذاشته تا اماده شود
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سمنو
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#هات_داگ_چیز_برگر
مواد مورد نیاز
.
پنیر چدار
500 گرم گوشت چرخکرده
1 قاشق چایخوری نمک
1 قاشق چایخوری فلفل
1/2 قاشق چایخوری پودر سیر
4 تکه پنیر چدار
8 ورقه بیکن
روغن برای سرخ کردن
سس کچاپ برای سرو
سس خردل برای سرو
نان هات داگ برای سرو
طرز تهیه
1. داخل یک کاسه بزرگ گوشت چرخکرده را به همراه نمک، فلفل و پودر سیر ترکیب کنید. سپس به اندازه های کوچک از مخلوط گوشت بردارید و پرس کنید و یک تکه پنیر چدار داخل هر کدام قرار دهید.گوشت را دور پنیر بپوشانید و کنار بگذارید.
2. دو ورق بیکن دور گوشت مانند ویدئو بپیچید.
3. داخل روغن داغ تا زمانی که به رنگ طلایی قهوه ای شود سرخ کنید. پنیر داخل گوشت باید کاملا آب شود.
4. به همراه نان و سس کچاپ و خردل سرو کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#هات_داگ_چیز_برگر
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خورش_ بامیه
۲۵۰گرم بامیه نیاز داریم.
یک بسته گوشت خورشی__ پیاز یک عدد متوسط_ رب گوجه یک ق غ پر__ نمک و فلفل و زرد چوبه ب مقدار لازم_ سیر دو حبه
ابتدا پیاز رو ریز خرد کرده با گوشت تفت دهید . فلفل و زردچوبه رو اضافه کرده بعد سه لیوان اب اضافه کرده درب قابلمه یا زودپز را بسته و اجازه میدیم گوشت کاملا پخته شه. و بعد در این فاصله بامیه ها را در روغن حسابی سرخ کنید. و کنار بزارید. درون تابه ای یک ق غ رب گوجه تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود و بعد دو حبه سیر را بهش اضافه کرده و ۱۰ثانیه هم بزنید و خاموش کنید . رب گوجه و سیر ب گوشت پخته شده اضافه کنید در اخر بامیه های تفت داده شده را اضافه کنید اجازه دهید بامیه ها با گوشت و اب گوشت پخته شوند. تقریبا بیست دقیقه ای طول میکشه تا بامیه ها پخته شن. میتونید تست کنید اگه بعد از ۲۰دقیقه بامیه ها نرم شدن خاموش کنیدخورش به خاطر بامیه حسابی لعاب میندازه. بامیه سرده و ریختن سیر به خورش به خاطر اینکه سردی بامیه رو بگیره. اخر کار یا قبل از ریختن بامیه میتونید با کمی اب غوره یا اب تمرخورش رو مزه دار کنید. کلاهک بامیه خیلی کم بگیرید تاخورشت لزج نشه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#ژله_گل_انارى 😍😍
.#ویژه_شب_یلدا
️ ژله آلوورا 1بسته
انار به ميزان لازم
ژله رو با يك ليوان آب جوش بن مارى مى كنيم تا دونه هاى ژله كامل حل و ژله شفاف شود بعد اجازه ميديم تاخنك و نيم بند شود در اين فاصله انار ها رو برش زده و به صورت گل در مياريم كه دسته اى كنار هم روى پوست سفيدش هست كه اصطلاحاً ميگن گل انار كه داخل قالب سيليكونى نيمكره يه دونه گل انار به صورت بر عكس كه روى گل كف قالب باشه قرارميدهيم بعد ژله ى نيم بند رو ، روى انار ميريزيم و داخل يخچال ميگذاريم تا كامل ببندد بعد دور ژله رو آزاد مى كنيم و از قالب به راحتى جدا مى كنيم داخل ظرف سرو بر ميگردونيم. به همين راحتی
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پاناکوتا
#پاناکوتا_وانیلی
شیر ٢ لیوان . شیر عسلی ۱ قوطی یا شکر ۶ قاشق غ ( درآخر شیرینی دسرو بچشید ) . پودر ژلاتین ٢ قاشق غ . وانیل ۱/٣ قاشق چ . خامه صبحانه ٢۰۰ گرم یا کمتر ( میتونید حذف کنید )
پودر ژلاتین رو با نصف لیوان آب سرد مخلوط کنید و داخل مایکرویو یا روی بخار آب بن ماری کنید . شیر رو روی حرارت بزارید . بعد از داغ شدن , شیر عسلی یا شکر رو بهش اضافه کنید و از روی حرارت بردارید . بعد از خنک شدن , وانیل رو اضافه کنید و کم کم شیر رو داخل خامه بریزید و هم بزنید تا کاملا یکدست بشه . مخلوط ژلاتین رو هم اضافه کنید . قالبی با گنجایش ۵ لیوان رو با روغن مایع چرب کنید . موادو داخلش بریزید و برای سه ساعت داخل یخچال بزارید تا ببنده . بعد از این مدت کناره های دسرو تا انتها از قالب جدا کنید . اگر قالبتون سیلیکونی یا پلاستیکیه, داخل ظرف سرو برگردونید . دسر به راحتی جدا میشه . اگر فلزی و پیرکس و ... هستش , ته ظرفو برای چند ثانیه داخل آب گرم بگذارید . فراموش نکنید که حتما کناره های دسرو تا ته قالب از دیواره جدا کرده باشید .
_برای این #پاناکوتا_ژله , ژله ی توت فرنگی رو با یک لیوان آب جوش حل کردم و داخل راه های قالب ریختم . به محض بسته شدن ژله , مواد پاناکوتا که کاملا خنک بود رو به آرومی , روی اون ریختم .
_من بخاطر گنجایش قالبم , مقدار موادو دو برابر کردم .
_در همه ی دسرهای لایه ای , اگر به محض بسته شدن یک لایه , لایه ی بعدی رو روش نریزید , لایه های دسرتون وقت سرو , از هم جدا میشن .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#_یتیمچه_بادمجان
✍طرزتهیه:
۳تا بادمجان متوسط رو پوست گرفته و مکعبی خورد میکنیم نمک میزنیم نیم ساعت میذاریم کنار بعد خوب میشوریم و آبکش میکنیم.حالا داخل قابلمه یه دونه پیاز بزرگ و دو سه حبه سیر رو ریز خورد کرده روغن ریخته خوب تفت میدیم زردچوبه و پودرفلفل سیاه هم اضافه میکنیم یه هم میزنیم بادمجونهای خورد شده رو اضافه کرده تفت میدیم در قابلمه رو دو سه دقیقه میبندیم تا بادمجونا کمی آب بندازن.حالا سه چهار تا گوجه خورد شده رو روی بادمجونها ریخته در قابلمه رو میبندیم بازم گوجه ها اب میندازن و باعث میشه همه خوب بپزن.نیم پز که شدن 1 قاشق غذاخوری رب گوجه رو با نصف لیوان آب رقیق کرده داخل مواد میریزیم و میزاریم یتیمچه بپزه و جابیفته میتونید بزارین اینقدر بپزه تا له بشه . 🌀
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شیرینی_نعلی_بدون_فر
مواد لازم:
ارد مخصوص شیرینی و کیک(ارد سفید) دویست گرم یعنی دو لیوان_
روغن جامد یا کره صدو هفتاد گرم (تقریبا بیشتر از نصف لیوان)
پودر قند و یا پودر شکر هفتاد گرم ( نصف لیوان)
تخم مرغ یک عدد_
به جای روغن جامد کره هم میتونید استفاده کنید.
اما مارگارین و یا روغن قنادی استفاده نکردم ممکنه شیرینی رو سفت کنه- وانیل نصف ق چ_
بکینگ پودر یک ق چای خوری_
ابتدا بکینگ و ارد و یک پنس نمک رو سه بار الک کنید و کنار بگذارید. سپس درون ظرفی روغن و وانیل و پودر قند رو ریخته و با دور تند همزن سه چهار دقیقه هم بزن تا حسابی کرم رنگ شه. بعد تخم مرغ رو اضافه کن و دو دقیقه هم بزن و بعد ارد رو طی سه مرحله بدون هم زن به مواد اضافه کن . یه خمیر خیییلی لطیف بما میده که به دست نمیچسبه اگه دیدید به دست چسبید کم کم بهش ارد اضافه کنید البته بیشتر از دو ق غ ارد اضافه نکنید و با قاشق هم بزنید اصلا با دست ورز ندید وگرنه به روغن میوفته. خب مواد ما امادس. مواد رو دورن یه پلاستیک بزارید تا هوا نگیره و خشک نشه. فر دست ساز هم که از قبل(ده دقیقه زودتر) گذاشتید روی حرارت کم(مثل زمانی ک برنج دم میدی) تا داغ شه . از مواو به اندازه یه گلوله کوچک برداشته و با کمک کف دستان اونو لول کنید خیلی اروم و یکم سریع نباید زیاد با خمیر بازی کنید وگرنه به روغن میوفته و شیرینی خشک میشه. همینجور که خمیر رو مثل یه نوار لوله مانند در میارید بزاریدش توی قالب که کاغذ روغنی پهن کردید و توی قالب خمیر رو به شکل نعل در بیارید . خیلی راحته اما یکم حوصله میخواد😊😁😁 قالب که پر شد بزاریدش توی قابلمه درب قابلمه رو به همراه دم کنی بزارید و بعد از نیم ساعت چک کنید. بهتره دو لایه کاغذ روغنی کف قالب پهن کنید. تا زمانی که دور شیرینی طلایی بشه باید توی قابلمه بمونه تقریبا نیم ساعت شاید یکم بیشتر طول میکشه . بعد از پخته شدن و خنک شدن . نوک لبه های شیرینی رو در شکلات اب شده فرو کنید( بعد دوباره بزاریدش روی همون کاغذ روغنی تا شکلات سفت شه) و با پودر پسته تزیین کنید.
به همین راحتی به همین خوشمزگی
کلیپ این کار رو دارم ادیت میکنم ایشالا امشب میزارم. با دیدن کلیپ کاملا متوجه میشید.
دوستانی که میخوان توی فر درست کنن طبقه وسط دمای صد و هفتاد فر از قبل گرم شده بعد از بیست دقیقه چک بشه. یه کوچولو دورش طلایی شه کافیه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شیرینی_نعلی_بدون_فر
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛