eitaa logo
آشپزی خاص
99.4هزار دنبال‌کننده
13.7هزار عکس
39.3هزار ویدیو
50 فایل
🌹❁ ﷽ ❁🌹 بنام پرودگاری که بی منت روزی میدهد⚘ تعرفه تبلیغات👇 🔜 eitaa.com/joinchat/3238592526Cd9dc51293f
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قندهای رنگی مواد لازم رنگ خوراکی به مقدار لازم تخم مرغ (سفیده) زده شده ۴ قاشق چای خوری شکر ۲ فنجان طرز تهیه ۱- نصف فنجون شکر رو داخل ظرفی بریزین .. و مقدار کمی رنگ خوراکی بهش اضافه کنین ۲- و به هم بزنین تا رنگ مورد نظرتون به دست بیاد .. ۳- یک قاشق چایخوری سفیده تخم مرغ زده شده رو به کاسه اضافه کنین و بهم بزنین تا موادمون شکل ماسه خیس بشه ..دقت کنین اگه زیاد سفیده تخم مرغ اضافه کنین نتیجه مورد نظر به دست نمیاد . ۴- موادمون که شبیه ماسه خیس هست رو روی سطح صافی پهن میکنیم و با کمک دست و وردنه اون رو صاف میکنیم ۵- من از سه رنگ روی هم استفاده کردم و در آخر خیلی با دقت و با حوصله قالب میزنیم.من با کمک چاقو اونها رو به شکل مربع برش زدم. ۶- در نهایت قند ها رو باید ده دقیقه داخل فر قرار بدیم تا قندها سفت بشه من روی بخاری با شعله کم قرار دادم تا قندها سفت شدن . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍇🍃🍇🍃🍇🍃🍇🍃🍇🍃🍇🍃 🎥 💢✍ کامل با تمام نکات ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😋😍☝️ دیزاین با شکلات آب شده ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
بــرای ۹ عــدد ڪــتــلــتــ مــاهی (مــن مــاهی شــیــر اســتــفــاده ڪــردم) ۳۰۰ گــرمــ ســیــب زمــیــنــی مــتــوســط ۱ عــدد پــیــاز مــتــوســط ۱ عــدد زعــفــران بــه مــیــزان دل خــواه ســیــر ۲ حــبــه ســبــزیــجــات مــعــطــر خــشــک بــه دلــخــواه ۱ ق غــ نــمــک و فــلــفــل و زردچــوبــه مــن مــاهی رو داخــل غــذاســاز ریــخــتــم . مــی تــونــیــن داخــل چــرخ گــوشــت بــریــزیــن . پــیــاز و ســیــب زمــیــنــی رو هم رنــده ریــز ڪــردم . آبــشــون رو ڪــمــی گــرفــتــم . بــا هم مــخــلــوط ڪــردم . ســیــر رنــده شــده هم ریــخــتــم و زعــفــران و ســبــزیــجــات مــعــطــر خــشــک و نــمــک و فــلــفــل و زردچــوبــه و خــوب ورز دادم . اگــر مــوادتــون شــل بــود یــک قــاشــق آرد هم مــی تــونــیــن بــریــزیــن . بــعــد داخــل تــابــه روغــن ریــخــتــم . روعــن گــرم بــشــه حــرارت هم همــیــشــه بــرای درســت ڪــردن ڪــوڪــوها و ڪــتــلــت ها و ایــن جــور چــیــزها مــلــایــم رو بــه ڪــم . چــون یــه عــده عــادت دادن حــرارت رو زیــاد ڪــنــن ایــن طــوری مــغــز پــخــت نــمــیــشــه بــا حــوصــلــه ڪــتــلــت ها رو تــوی دســتــم شــڪــل دادم و ســرخ ڪــردم . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
بریم سراغ دستور 👇🏻 مواد لازم برای نون پیتزا : پودر خمیر مایه فوری یک ق غ شکر یک ق غ آب حتما ولرم یک سوم لیوان آرد سفید گندم ۲ لیوان آب نصف لیوان روغن مایع ۵ ق غ طرز تهیه نون پیتزا : اول از همه آب ولرم و شکر رو ترکیب میکنیم،شکر که حل شد توش،پودر خمیر مایه رو اضافه و با قاشق چوبی(حتما چوبی) یه کوچولو هم زده،درشو میزاریم یک ربع تایم میدیم تا اسفنجی شه،اگه اسفنجی نشد و بالا نیومد پودرتون خرابه. بعد که اسفنجی شد داخل یه کاسه ریخته و بهش روغن و آب رو اضافه و آرد رو توش الک کرده و حسابی هم میزنیم تا خمیر نرم و لطیف دست بیاد ، بعد درشو گذاشته نیم ساعت توی فضای خونه تا خمیر پف کنه. مواد لازم برای مواد پیتزا : (مواد پیتزا کاملاااا دلخواهی هست،هرچی میتونه باشه طبق سلیقتون) مرغ یا گوشت پخته شده فلفل دلمه ، ذرت سس قرمز یا سفید یک ق غ رب گوجه یا پوره گوجه پیاز نگینی شده نمک و فلفل و زردچوبه به مقداری که خودتون دوس دارین طرز تهیه : اول پیاز رو داخل تابه با زردچوبه تفت میدیم بعد فلفل دلمه و ذرت رو اضافه میکنیم،نمک و فلفل هم بزنین بعد رب و حسابی تفت بدین و بعدش مرغ رو ، مواد که حاضر شد خمیر پیتزا رو توی سینی پهن کرده و با چنگال میزنیم رو سطحشو و بعد سس و پنیر و مواد پیتزا و در آخر پنیر به ترتیب اضافه و روی گاز با شعله کم گذاشته و درشو با یه ظرف نسوز و نشکن میزاریم تا بپزه ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
اصــیــل ایــرانــی بــا ســیــب زمــیــنــی آب پــز تــهیــه مــیــشــه ولــی مــیــتــونــیــد ســیــب زمــیــنــی ها رو خــام رنــده ڪــنــیــد و بــشــوئیــد تــا نــشــاســتــه اونــها گــرفــتــه بــشــه...خــوب فــشــار بــدیــد تــا آب اضــافــی نــداشــتــه بــاشــه و بــعــد بــقــیــه مــراحــل رو انــجــام بــدیــد. نــڪــتــه خــیــیــلــی مــهم ڪــه حــتــمــا بــایــد رعــایــت بــشــه ایــن هســت ڪــه ســیــب زمــیــنــی رو ڪــه آبــپــز مــیــڪــنــیــد در حــدی پــخــتــه بــشــه ڪــه لــه و زیــاد نــرم نــشــه... پــوســت ســیــب زمــیــنــی رو بــگــیــریــد و حــداقــل دو ســاعــت ڪــنــار بــذاریــد تــا خــوب خــنــک بــشــه و بــعــد بــا رنــده درشــت رنــده ڪــنــیــد. خــنــک شــدن ڪــامــل ســیــب زمــیــنــی هم بــاعــث جــذب ڪــمــتــر روغــن مــیــشــه و هم امــڪــان پــاشــیــدن ڪــتــلــت رو بــســیــار ڪــم مــیــڪــنــه. حــتــمــا پــیــاز مــتــوســط رو بــا رنــده درشــت رنــده و آبــشــو بــگــیــریــد در ڪــتــلــت گــوشــت ادویــه های اصــلــی نــمــک و فــلــفــل و زردچــوبــه هســتــنــ عــلــاوه بــرا اونــها مــیــتــونــیــد بــنــا بــه ســلــیــقــه از ادویــه ڪــتــلــت ڪــه عــطــاریــها دارن هم اســتــفــاده ڪــنــیــد. بــه مــواد ڪــتــلــت 1 قــاشــق غــذاخــوری آرد ســوخــاری یــا پــودر ســوخــاری اضــافــه ڪــنــیــد هم ڪــتــلــت رو تــرد مــیــڪــنــه و هم در انــســجــام بــیــشــتــر ڪــتــلــت مــوثــره بــســتــه بــه جــنــس ســیــب زمــیــنــی و ریــزی و درشــتــی تــخــم مــرغــها...بــیــن 1 تــا 2 عــدد تــخــم مــرغ بــرای ایــن مــیــزان لــازمــه...اول یــدونــه از تــخــم مــرغــها رو اضــافــه و خــوب مــواد رو ورز بــدیــد اگــه بــافــت مــواد یــڪــدســت و لــطــیــف و مــنــســجــم شــد ڪــافــیــه...در غــیــر ایــنــصــورت تــخــم مــرغ دوم را اضــافــه ڪــنــیــد. اگــه زمــان داریــد بــهتــره مــواد ڪــتــلــت ڪــه آمــاده شــد 1 ســاعــت روشــو بــپــوشــونــیــد و بــذاریــد یــخــچــال تــا ڪــمــی اســتــراحــت ڪــنــه وبــعــد شــروع بــه ســرخ ڪــردن ڪــنــیــد...ایــن نــڪــتــه در حــفــظ انــســجــام ڪــتــلــت بــی تــاثــیــر نــیــســت و از طــرفــی طــعــم مــواد ڪــامــلــا بــه خــورد هم مــیــره و ڪــتــلــت خــوشــمــزه تــر مــیــشــه. هر بــار مــقــداری از مــواد رو بــرداریــد و ڪــمــی در دســت بــچــرخــونــیــد تــا درز و شــڪــافــی نــداشــتــه بــاشــه و بــعــد در آرد ســوخــاری بــغــلــتــانــیــد در حــدی ڪــه فــقــط یــک لــایــه نــازک آرد ســوخــاری روشــو بــپــوشــونــه نــه بــیــشــتــر... در تــابــه مــقــداری روغــن بــریــزیــد حــرارت مــتــوســط بــاشــه و صــبــر ڪــنــیــد تــا ڪــامــلــا روغــن داغ بــشــه و بــعــد ڪــتــلــتــها رو ســرخ ڪــنــیــد. روغــن نــبــایــد ڪــم بــاشــه وگــرنــه ڪــتــلــت یــڪــدســت طــلــایــی نــمــیــشــه...زیــاد هم نــبــاشــه ڪــه ڪــتــلــت زیــاد چــرب و روغــنــی نــشــه بــرای اطــمــیــنــان از وا نــرفــتــن ڪــتــلــت مــیــتــونــیــد اول یــدونــه از ڪــتــلــتــها رو در روغــن ســرخ ڪــنــیــد،اگــر از دور شــروع بــه پــاشــیــدن ڪــرد تــخــم مــرغ دوم را بــه مــواد اضــافــه و خــوب ورز بــدیــد. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
خــیــلــی راحــت شــمــا مــی تــونــیــد تــوی خــونــه درســت ڪــنــیــد عــالــی مــیــشــه👌 گــرم انــدازه اســتــانــدارد هســت . لــیــوان و قــاشــق ، لــیــوان دســتــه دار فــرانــســه و قــاشــق های خــونــگــی ڪــامــلــا تــقــریــبــی . بــرای ۶ تــا ڪــلــوچــه آرد ســفــیــد حــدودا ۲۵۰ گــرم ( یــک و دو ســوم لــیــوانــ) تــخــم مــرغ ۱ عــدد شــیــر ۲۵ مــیــلــی ( ۳ ق غــ) آب ولــرم ۲۵ مــیــلــی ( ۳ ق غــ) مــاســت ۵۰ گــرم (۲ ق غــ) شــڪــر ۷۰ گــرم (یــک ســوم لــیــوان یــا حــدودا ۴ ق غــ) ڪــره ۳۰ گــرمــ پــودر خــمــیــر مــایــه ۲ گــرم (۱ ق چــ) نــمــک نــوک قــاشــق بــیــڪــیــنــگ پــودر ۱/۴ ق چــ بــرای مــواد مــیــانــی : پــودر گــردو ۱۰۰ گــرم (نــصــف لــیــوان )/ شــڪــر ۷۰ گــرم (یــک ســوم لــیــوان) / ڪــره ۳۰ گــرمــ/ آرد ســفــیــد ۳۰ گــرم ( ۲ ق غــ)/ پــودر دارچــیــن ۱ ق م /پــودر جــوز هنــدی ۱ ق چــ آب ولــرم و ۱ ق شــڪــر رو مــخــلــوط و پــودر خــمــیــر مــایــه روبــهش اضــافــه و در ظــرف رو گــداشــتــم تــا ده دقــیــقــه خــمــیــر مــایــه بــه عــمــل بــیــاد. ڪــره و شــیــر رو بــا هم تــوی ظــرفــی ریــخــتــم و روی حــرارت ڪــم قــرار دادم تــا ڪــره آب بــشــه . بــعــد گــذاشــتــم ڪــمــی از حــرارت بــیــفــتــه . تــخــم مــرغ رو بــا چــنــگــال ڪــمــی زدم از لــخــتــگــی بــیــرون بــیــاد ، مــاســت و شــڪــر رو هم اضــافــه ڪــردم . ڪــره و شــیــر رو هم اضــافــه ڪــردم . خــمــیــر مــایــه عــمــل اومــده رو هم ریــخــتــم . نــمــک و بــیــڪــیــنــگ پــودر و آرد رو الــک ڪــردم و بــه تــدریــج داخــل مــواد ریــخــتــم و خــمــیــر رو خــوب ده دقــیــقــه ورز دادم . بــعــد تــوی ظــرف تــمــیــز خــمــیــر رو گــذاشــتــم روش رو پــوشــونــدم و یــک و نــیــم ســاعــت اســتــراحــت بــڪــنــه . بــرای مــواد مــیــانــی : ڪــره و آرد رو روی حــرارت قــرار دادم و ڪــمــی تــفــت دادم . بــعــد از حــرارت بــرداشــتــم و همــه مــواد رو بــهش اضــافــه ڪــردم و مــخــلــوط ڪــردم .(پــودر جــوز هنــدی قــابــل حــذفــ) بــعــد از اســتــراحــت پــف خــمــیــر رو بــا ورز دادن گــرفــتــم . از خــمــیــر چــونــه هایــی بــرداشــتــم ، تــوی دســتــم چــونــه ها رو ڪــمــی پــهن ڪــردم ، از مــواد مــیــانــی ۲ تــا ۳ ق م ریــخــتــم و گــولــه ڪــردم و پــیــچــیــدم ، بــعــد بــا ڪــف دســتــم ڪــمــی پــهن ڪــردم و تــوی ســیــنــی فــر چــیــدم . مــن مــهر مــخــصــوص ایــن ڪــلــوچــه ها رو نــداشــتــم بــا یــه قــالــب گــرد، (حــتــی یــه درب بــطــری نــوشــابــه )مــهر زدم . بــرای رومــال از یــه زرده تــخــم مــرغ و زعــفــران و ۱ ق م شــیــر رو بــا هم مــخــلــوط و بــا قــلــمــو رومــال زدم . در فــر از پــیــش گــرم شــده ۱۹۰ درجــه بــه مــدت ۱۵ تــا ۲۰ دقــیــقــه قــرار دادم ، اخــر ڪــار یــڪــی ، دو دقــیــقــه گــریــل رو روشــن ڪــردم تــا ڪــمــی روش خــوشــرنــگ بــشــه . ظــرف حــاوی آب هم تــوی فــر بــزاریــن ڪــه ڪــلــوچــه ها خــشــک نــشــن . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
شــیــر ولــرم ۱۲۵ مــیــلــی (نــصــف لــیــوانــ) مــاســت ۶۰ گــرم (۳ ق غــ) شــڪــر ۵۰ گــرم (۳ ق غــ) روغــن مــایــع ۲۰ مــیــلــی (۲ ق غــ) تــخــم مــرغ ۱ عــدد پــودر خــمــیــر مــایــه ۵ گــرم (۱ ق مــ) آرد ســفــیــد حــدودا۳۵۰ گــرم (دو و یــک ســوم لــیــوانــ) نــمــک نــصــف ق چــ وانــیــل ڪــمــیــ بــدای مــواد مــیــانــی : گــردو پــودر شــده ۱۰۰ گــرم (دو ســوم لــیــوان) ، ارده ۷۰ گــرم (۴ ق غ) ،شــڪــر ۱۰۰ گــرم (ڪــمــتــر از نــصــف لــیــوان) ، ڪــره ذوب شــده ۵۰ گــرمــ یــک قــاشــق شــڪــر داخــل شــیــر ولــرم ریــخــتــم ، خــمــیــر مــایــه رو هم اضــافــه ڪــردم و درش رو گــداشــتــم تــا ۵ الــی ۱۰ دقــیــقــه بــعــد بــه عــمــل بــیــاد . داخــل یــه ظــرف بــزرگــتــر تــخــم مــرغ ،شــڪــر ، مــاســت ، روغــن مــایــع ، نــمــک و وانــیــل رو اضــافــه ڪــردم و مــخــلــوط ڪــردم . خــمــیــر مــایــه بــه عــمــل اومــده رو هم اضــافــه ڪــردم . آرد رو هم الــک ڪــردم و ڪــم ڪــم ریــخــتــم . همــیــشــه آرد تــوی نــون ها تــقــریــبــیــه مــمــڪــنــه بــرای شــمــا از ایــن ڪــمــتــر و یــا از ایــن مــقــدار بــیــشــتــر بــه ڪــار بــره آرد تــا جــایــی اضــافــه بــشــه ڪــه خــمــیــر بــه دســت نــچــســبــه ڪــل خــمــیــر قــســمــتــی چــســبــنــده بــاشــه ایــراد نــداره . خــمــیــر بــایــد خــوب ورز دادم . ۳ دقــیــقــه ورز دادم و ۱۰۰ بــار روی صــفــحــه ڪــار ڪــوبــیــدم یــا ۱۰ دقــیــقــه خــوب ورز بــخــوره . بــاز تــاڪــیــد مــی ڪــنــم آرد زیــادی نــریــزیــن لــطــافــت نــون هاتــون بــا ایــن ڪــار مــی گــیــریــن . خــمــیــر رو داخــل ظــرف تــمــیــز ڪــه یــه ڪــم جــرب ڪــردم قــرار دادم روش رو پــوشــونــدم جــای نــســبــتــا گــرم یــڪــســاعــت اســتــراحــت قــرار دادم بــعــد از اســتــراحــت پــف خــمــیــر رو بــا ورز دادن گــرفــتــم . بــه ۳ الــی ۴ قــســمــت تــقــســم ڪــردم و هر ڪــدوم رو بــا وردنــه بــاز ڪــردم و یــه ظــرفــی روش قــرار دادم حــدودا بــه قــطــر ۲۳ ســانــت و دایــره بــرش دادم . مــواد مــیــانــی رو همــش رو بــا هم مــخــلــوط ڪــردم . بــیــن لــایــه ها از ایــن مــواد قــرار دادم و بــعــد بــرش بــه درازا دادم و هر بــرش رو دور خــودش تــاب و پــیــچ دادم . داخــل یــه ظــرف دایــره ای بــه قــطــر ۲۳ تــا ۲۵ ســانــت . ڪــفــش ڪــاغــذ روغــنــی انــداخــتــم و دوروار ایــن ها رو پــیــچــیــدم . دوبــاره روش یــه دســتــمــال تــمــیــز انــداخــتــم ۲۵ دقــیــقــه اســتــراحــت دوم داشــتــه بــاشــه . و بــعــد رومــال یــه زرده تــخــم نــرع و زعــفــران رو مــخــلــوط و رومــال زدم . و در فــر ۱۸۰ درجــه از پــیــش گــرم شــده بــه مــدت ۲۵ الــی ۳۰ دقــیــقــه قــرار دادم .اخــر هم یــڪــی دو دقــیــقــه گــریــل شــعــلــه بــالــا رو ردشــن ڪــردم تــا خــوشــرنــگ بــشــه . روش هم یــه ڪــم عــســل رقــیــق شــده زدم ڪــه بــراق بــشــه . راســتــی ظــرف حــاوی آب داخــل فــر فــرامــوش نــشــه . در فــر دســت ســاز هم مــی تــونــیــد درســت ڪــنــیــد ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فــیــلــم طــرزتــهیــه ڪــلــوچــه های زنــجــفــیــلــیــ 🍂🍂🍂 ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹سلام به چهارشنبه 20فروردین خوش‌آمدید🌹 به داشته‌ها، موقعیت‌ها و آدم‌هایِ خوبِ زندگی‌ام فڪر می‌ڪنم به هر چیز یا هر ڪسے ڪه دنیایِ مرا زیبا و حالِ مرا خوب می‌ڪند. و می‌خندم؛به رویِ تمامِ روزهایِ خوبے ڪه در راهند، اتفاقاتِ خوبے ڪه خواهند افتاد، و آرزوهایے ڪه برآورده خواهند شد. خوشبختی یعنے همین؛ ڪه زندگے را سخت نگیرم، که حالِ من خوب باشد. 🌼 ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
. مواد میانے ڪوفته: هوےج وسیب زمینے آبپزو خوردشده هرڪدام یک دونه ونخودفرنگے پخته یاڪنسروے یک لیوان ومقدارے پنیر پیتزا . موادڪوفته: نےم ڪیلو گوشت چرخے رابایک عدد پیاز متوسط رنده شده(آب پیاز گرفته بشه)+نمڪ وفلفل وڪمے ادویه+آرد سوخارے ۲قاشق همه مواد راباهم خوب مخلوط ڪرده و میزاریم حدود یک تا ۱/۵ساعت دریخچال بمونه.⁦☺️⁩ حالا نوبت درست ڪردن سس ڪوفته هست ڪه یک قاشق رب گوجه+مقدارے روغن مایع حدود۲تا۳ قاشق غذاخورے ویک لیوان آب همگے را مخلوط ومیزاریم روے حرارت ووقتے جوشید وڪمے قوام اومداز روے اجاق برمیداریم. طرزتهیه: طبق ڪلیپ مقدارے ازموادڪوفته برداشته وسط نایلڪس گذاشته وبه شڪل گرد باز میڪنیم. ازموادوپنےر مفقدارے گذاشته ووطرف دیگررا روش برمیگردونیم (طبق فیلم)،ڪبابهارادرظرف مخصوص فر چیده وسس آماده شده راروے آن میریزیم وتڪه هاے گوجه وفلفل گذاشته وطبق دستورگفته شده اول ڪاغذ روغنے وبعد فویل میڪشیم ودرفرازقبل گرم شده بادماے ۱۸۰درجه گذاشته به مدت۴۰تا۴۵دقیقه وبعد ۳۰ دقیقه فویل رابرداشته وگریل راروشن میڪنیم تا روے ڪوفته هابرشته شوند،حواستون به گریل باشه زودبرشته میشه😊 ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ڪوفته تابه اے مغزدار ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
یه غذاے پر ڪالرے و نوعے گراتن یونانے . موساڪا در دستور اصلے سیب زمینے و قارچ نداره . من فقط یه لایه ڪفش فقط سیب زمینے استفاده ڪردم براے ۸ تا ۱۰ نفر گوشت چرخ ڪرده ۳۰۰ گرم فلفل دلمه ۱ عدد بادمجان ۵ عدد پیاز ۱ عدد پنیر پیتزا حدودا ۲۰۰ گرم و یا بیشتر سیب زمینے ۴ عدد آرد سفید ۲ ق غ ڪره ۵۰ گرم شیر ۲ لیوان نمک و زردچوبه و رب به میزان لازم بادمجان ها رو پوست ڪندم و خرد ڪردم داخل آب و نمک قرار دادم تا تلخیش بره . بعد با روغن خیلے ڪم سرخش ڪردم ، حتما در تابه رو بزارین تا روغن ڪمتر مصرف ڪنین . سیب زمینے رو هم پوست ڪندم و حلقه حلقه ڪردم و داخل آب جوش با ڪمے نمک به مدت ده دقیقه آبپز ڪردم و بعد آبڪش ڪردم . پیاز رو خلالے ڪردم و تفت دادم و با گوشت چرخ ڪرده و فلفل دلمه خرد شده مخلوط و نمک و زردچوبه و رب ریختم . (سس سفید) : آرد رو ڪمے تفت دادم و ڪره رو بهش اضافه ڪردم و بعد شیر گرم رو اضافه ڪردم و ڪمے نمک و فلفل رو ریختم و مدام هم زدم تا سس بجوشه و غلیظ بشه . بعد از روے حرارت برداشتم . کف طرف پیرڪس لایه اول سیب زمینے ها رو چیدم ، روش بادمجون ها رو ڪمے پنیر پیتزا ریختم ، روش مایه گوشتے و روے اون سس سفید و روے اون پنیر پیتزا و یه ڪم هم فلفل دلمه اے نگینے ریختم و داخل فر ۱۸۰ درجه به مدت ۲۵ دقیقه قرار دادم ، اخر هم یڪے ، دو دقیقه گریل رو روشن ڪردم تا برشته بشه . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
ماڪارانے خوشمزه😋 مواد لازم براے تهیه سس گوشتی: روغن مایع ۳_۴ق پیاز ۱عدد گوشت چرخ ڪرده ۲۵۰گرم سیر ۱حبه رب گوجه فرنگے ۱ق غ گوجه فرنگے ۱عدد آب گرم مقداری نمڪ فلفل سیاه نعناع خشک (به دلخواه ولے توصیه میڪنم بریزید بهتره) ماڪارونی ۱بسته خامه ۱پاڪت (200 میلی) پنےر پیتزا براے روے آن ڪمے پنیر پیتزاے رنده شده داخلش اضافه ڪردم. طرز تهیه براے سس گوشتی::: پیاز را با روغن مایع تفت داده گوشت چرخ ڪرده را اضافه ڪنید. بعد از اینڪه آب گوشت ڪشیده شد سیر خرد شده را اضافه ڪرده بعدرب را بریزین و تفت بدید گوجه فرنگے خرد شده را اضافه و یڪے دو بار هم زده تاقوام بیادو آب گرمو اضافه ڪنید. وقتی جوشید و به قوام دلخواهتان رسید ادویه را اضافه ڪرده اجاق را خاموش ڪنید. ماڪارونے را 5 دقیقه آبپز ڪرده، آبڪشے ڪنید ماڪارونے ڪه آبڪشے ڪردید با سس گوشتے مخلوط ڪنیدداخل ماڪارونے پنیر پیتزااضافه ڪنید (1_2 قاشق غذاخورے ڪافیست)بعد 1 پاڪت خامه اضافه ڪرده (اگر خامه دوست ندارید سس بشامل هم میشه) مخلوط ڪرده داخل ظرف مخصوص فر بریزید. روے آن پنیر پیتزا رنده شده بریزید و داخل فر 200 درجه از قبل گرم شده بذارید. وقتے روے آن سرخ شد از فر خارج ڪنید، 7_8 دقیقه استراحت داده سرو ڪنید. اگر میخوایدطعم خامه زیاد معلوم نشه وطعم سس بیشتر احساس ڪنید مقدار خامه را نسبت به سلیقه خودتون بریزید نوش جونتون، ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم: 1 بسته ماکارونی سوجوک، یک نوع سوسیس ترکی هست (یا سوسیس) قارچ چند عدد فلفل دلمه ای سبز و قرمز 2 تا پر سیر(دلخواه) 1 قاشق رب گوجه فرنگی 3تا4 قاشق غذاخوری خامه نمک ، فلفل سیاه ، زیره ، پودر فلفل پرک پودر آویشن روغن پنیر چدار وپنیر پیتزا گوجه گیلاسی مواد سس بشامل: 1 قاشق غذاخوری کره 2 قاشق غذاخوری آرد 2 لیوان شیر نمک در ظرف مناسب کره راریخته وروی حرارت بزارید وآرد اضافه وکمی تفت بدید وشیر را اضافه وسریع هم بزنید تا آرد گلوله نشه وبعد که غلیظ شد از روی حرارت بردارید. طرز تهیه : ماکارونی را طبق معمول بپزیدوآبکش کنید. تمام مواد ماکارونی را خرد کنید. در تابه روغن بریزید وبه ترتیب سوجوک، فلفل های رنگی، قارچ، وسیر را بریزید وتفت بدید . رب گوجه را اضافه و کمی تفت داده و در آخر خامه وادويه جات را بریزید . ماکارونی را اضافه وهمگی را خوب مخلوط کنید. در ظرف مخصوص فر نصف مواد را بریزید وورقه های پنیر را گذاشته ومابقی ماکارونی بریزید وروی آن سس بشامل ریخته ولایه آخر پنیر ها را بریزید و روی آن چند تا گوجه گیلاسی بزارید. ظرف را بزارید درفر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه تا وقتی که اطراف و رویه ماکارونی طلایی شود. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
معمولا به صورت چشمے و برحسب اینڪه چے مواد باشه از قدیم درست مے ڪردند و حتے چونه خمیر از نونوایے مے گرفتند و باهاش درست مے ڪردند . بعضے ها توش تخم مرغ مے ریزند و (بعضی ها نه . آرد نون بربرے یڪے از بهترین آردها براے این نون هست ،فرقی نداره آرد نونوایے هر چے باشه و اگر ندارید ارد سفید شیرینے پزے . برای ۱۶ تا ۱۸ عدد آرد گندم ۳۵۰ گرم(دو و یک سوم لیوان تقریبا شیر ولرم ۱۶۰ میلے (دو سوم لیوان) تخم مرغ ۱ عدد ڪره یا روغن مایع یا روغن محلے ۷۰ گرم شڪر ۷۰ گرم (ےڪ سوم لیوان) ( میران ڪاملا دل به خواهے مے تونید ڪمتر یا بیشتر بریزید) پودر خمیر مایه ۴گرم ( ۱ ق م) زعفران و یا زردچوبه به میزان لازم براے به عمل آوردن خمیر مایه : داخل شیر ولرم یک قاشق مربا خورے شڪر ریختم و هم ردم و بعد خمیرمایه رو اضافه ڪردم و در ظرف رو گذاشتم تا به عمل بیاد . توی یک ظرف دیگه تخم مرغ و ڪره نرم و مابقے شڪر و زعفران و خمیر مایه به عمل اومده رو ترڪیب ڪردم و بعد آرد ڪه الک ڪردم رو ڪم ڪم داخلش ریختم . خمیر رو شروع ڪردن به ورز دادن آرد تا جایے ڪه خمیر به دست نچسبه فقط حواستون باشه ڪه خیلے هم ارد نریزید ڪه نونتون سفت نشه . خمیر رو ده دقیقه خوب ورز دادم . داخل ظرف تمیزے ڪه یک ڪم چرب ڪردم ، قرار دادم و روش رو خوب پوشوندم و توے محیط نسبتا گرم یک ساعت استراحت قرار دادم . بعد از استراحت پف خمیر رو با ورز دادن گرفتم . چانه هایے از خمیر جدا ڪردم بسته به این ڪه چه سایزے دوست دارید درست ڪنید وزن چانه ها متفاوته . من هر چانه رو حدودا ۳۰ و ۳۵ گرمے جدا ڪردم . هر ڪدوم از چانه ها رو با وردنه باز ڪردم خیلے ڪلفت هم نشه . روعن رو توے یک ظرفے ریختم و روے حرارت قرار دادم گرم بشه . شعله و حرارت ملایم باشه و روعن گرم باشه و بعد داخل روغن قرار دادم و وقتے ڪه یک طرفش سرخ شد برگردوندم تا طرف دیگه اش هم سرخ بشه . داخل یک سبد یا صافے قرار ددم ڪه روعن اضافه اش بره . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛