#خوراڪ_بادمجان_مجلسی
مواد لازم:
3 عدد بادمجان
500 گرم(نےم ڪیلو) گوشت چرخے
2تا3 قاشق غذاخورے پودر سوخارے
2 حبه سیر
فلفل سیاه و نمک به مقدارلازم
مواد سس:
1/5 لیوان آب
1 قاشق غذاخورے رب گوجه
براے رومال:
فلفل سبز
گوجه فرنگے
طرز تهیه:
ابتدا بادمجان ها رابه شڪل نشون داده شده پوست بڪنیدوبرش بزنید.
وبعد در روغن سرخ ڪنید.مواظب باشید برش بادمجونا ازهم جدا نشه. (میتونےد بادمجون ها رو سرخ نڪرده هم درست ڪنید ولے سرخ ڪرده طعم بهترے داره). براے درست ڪردن ڪوفته قلقلے تمام مواد ڪوفته رو خوب مخلوط ورز بدین .
از ڪوفته قلقلے ریز ڪه درست ڪردین بردارید ودر مابین برش هاے بادمجون سرخ شده بزارید.
بادمجونا رو داخل سینے فر گذاشته و روے بادمجونا گوجه فرنگے و تڪه هاے فلفل دلمه اے ریخته ودرآخر رب گوجه را در ڪمے آب حل و روے بادمجونا بریزید.
روی ظرف را ڪاغذ روغنے گذاشته(ڪمی ڪاغذ رو خیس ڪنید) و در فرازقبل گرم شده بادماے 200 درجه به مدت 20 دقیقه گذاشته تا پخته شود. بعد پخت ڪاغذ روغنے رابردارید تا روے بادمجونا هم برشته شود.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
اينم يك دسر فوق العاده ي ديگه براي شما عزيزان💖چقدرم خوشرنگه
براي مرحله ي اول :
٨ فنجان شير رو با يك فنجان شكر و دو تا چوب دارچين و نصف قاشق چايخوري وانيل روي حرارت ملايم مخلوط كنيد و بعد دو ساشه پودر ژلاتين داخلش بريزيد و هم بزنيد تا حل بشه.
براي مرحله بعد مواد رو به سه قسمت تقسيم كنيد و به يكي پودر ژله ي توت فرنگي و به يكي پودر ژله ي موز و به آخري ٤ قاشق غذاخوري پودر كاكائو اضافه كنيد( در فيلم از پودر معطر وانيل و توت فرنگي همراه با رنگ خوراكي استفاده ميشه)
قالب رو برميداريم قسمت شكلاتي رو داخلش ميريزيم و ميذاريم ببنده بعد روي اون كيك هاي روكش دار شكلاتي بگذاريد و قسمت صورتي رو روي اون بريزيدو دوباره بگذاريد ببنده و در مرحله ي آخر نوبت قسمت زرد رنگ ميرسه و ميگذاريم تا ببنده آماده شد😍نوش جان
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
تاتلے شیرے پلنگی
مواد لازم:
اندازه لیوان 250 میلے (ےا پیمانه قنادی)
3 لیوان شیر
1 قاشق غذاخورے پر نشاسته ، 35 گرم (گندم و یا ذرت فرق نمیڪند)
1 لیوان شڪر
1 قاشق غذاخورے پر آرد ، 35 گرم
رنده پوست لیمو (به دلخواه)
75 گرم ڪره
1 پاڪت وانیل شڪرے (5 گرم و یا وانیل ایرانے ڪمی)
1 قاشق مرباخورے پودر ڪاڪائو
50 گرم شڪلات تلخ
نسبت به بزرگے قالب بیسڪوییت لیدے فینگر (من 13 عدد استفاده ڪردم)
1 استڪان شیر (استڪان ڪمر باریک ترک ، 100 گرم)
طرز تهیه:
شےر را داخل قابلمه بریزید. شڪر ، نشاسته ، آرد و رنده پوست لیمو (به دلخواه) را به شیر اضافه ڪنید و با همزن دستے هم بزنید تا ڪاملا یڪدست شود و حالت گلوله نداشته باشد. وقتے خوب هم زدید روے اجاق بذارید و در حالیڪه مدام هم میزنید بپزید. در حدود 7 الے 8 دقیقه مے جوشد و بلافاصله قوام میگیرد. وقتے قوام گرفت ڪمے بجوشانید و اجاق را خاموش ڪنید و ڪنار بذارید. ڪره و وانیل را بلافاصله داخل ڪرم گرم بریزید و تا وقتے ڪه ڪره آب شود خوب هم بزنید. دو عدد ڪاسه شیشه اے بردارید و داخل یڪے پودر ڪاڪائو و 30 گرم شڪلات ریز خرد شده بریزید و باقیمانده شڪلات خرد شده را داخل ڪاسه دوم بریزید. 3 و یا 4 ملاقه ڪوچک از ڪرم گرم داخل ڪاسه ها بریزید و خوب هم بزنید تا شڪلات آب شود یڪے ڪم رنگ و یڪے پر رنگ میشود هر ڪدام را داخل ڪیسه فریزر و یا قیف بریزید سر ڪیسه فریزر را ببرید. داخل ظرفے سلفون بڪشید و ابتدا از ڪرم شڪلاتے پر رنگ داخل ظرف و ڪناره هاے ظرف با فاصله بریزید. سپس با ڪرم رنگ روشن در ڪناره هاے ڪرم پر رنگ بزنید. ڪرم را ڪمے هم بزنید و داخل ظرف بریزید و با لیسک صاف ڪنید و مجدد روے ڪرم طرح پلنگے بدید. سپس بیسڪوییت ها را داخل شیر(1 استڪان)بزنےد و روے ڪرم بچینید (میتوانےد بیسڪوییت سبوس دار گندم هم بچینید) روے بیسڪوییت را با سلفون بپوشانید و یک شب در یخچال نگه دارید اگر عجله دارید 2 ساعت در یخچال نگه دارید ولے توصیه میڪنم یک شب در یخچال بماند. سپس از یخچال بیرون آورید و داخل ظرف سرو برگردانید و سلفون را بردارید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#ڪوڪی_دورنگ
#های_بای
پیمانه معادل یک لیوان دسته دار فرانسوے هست 🛑🛑🛑
ڪره یا مارگارین،،،، منظورم از مارگارین ڪره گیاهے هست ڪه سوپریها دارن (من مارگارین مارک مهگل استفاده مے ڪنم) ۲۰۰ گرم(بچه ها رو ڪلیپ اشتباه زدم ۱۰۰ گرم ولے براے این میزان مواد ۲۰۰ گرم هست😞)
روغن مایع ۱/۴ پیمانه ( ۵۰گرم)
پودر قند ۲/۳ پیمانه (۱۳۰ گرم)
آرد ۲ پیمانه (۳۰۰ گرم)
نشاسته ذرت یک پیمانه سرخالے (۱۰۰گرم)
نمڪ ۱/۸ ق چ
بیڪینگ پودر ۱ق چ
وانیل ۱/۴ ق چ
پودر ڪاڪائو ۱ق غ سر پر
✔نشاسته ذرت، نمک وبیڪینگ پودر را مخلوط ڪنید و ڪنار بگذارید، آرد را نیز الک ڪنید،
✔ڪره نرم شده در دماے محیط +وانیل+پودرقند+روغن مایع را با همزن خوب بزنید تا ڪاملااا پوک وحجیم شود،سپس مخلوط نشاسته ذرت ،بیڪینگ پودر ونمک را به آن بیفزایید دوباره بزنید تا مایه یڪدست وپفڪے شود،
در نهایت ارد را ڪم ڪم اضافه ڪنید و با لیسک مخلوط ڪنید تا خمیر لطیف ویڪدستے شڪل بگیرد(همےن ڪه خمیر جمع بشه ڪافیه نیاز به ورز دادن نیست)،ارد هم ڪم ڪم اضافه ڪنید تا جایے ڪه خمیر یڪدست ونرم بشه،ممڪنه بسته به جنس اردتون ڪمے بیشتر یا ڪمتر آرد نیاز باشه،
پس دقت ڪنید
خمیر را دوقسمت ڪرده به یک قسمت یک ق غ سر پر پودر ڪاڪائو اضافه ڪنید وبا نوک انگشتان دست به خورد خمیر دهید،
سپس خمیرها را گوله ڪوچک ڪنید(بزرگ نباشن زشت میشن😁)
مطابق ڪلیپ شڪل دهید،
بےن اونها مے تونید شڪلات عدسے شڪل یا سڪه اے یا تخته اے خرد شده بگذاریدالبته شڪلاتش به روانے بازاریها نمیشه ،
فرم بدین ودرون سینے ڪاغذ روغنے انداخته بچینید،
در فر ازقبل گرم ۱۸۰درجه حدود بیست دقیقه، تا حدے ڪه زیر ڪوڪیها طلایے بشه،دست بزنید نرم هستن ولے از فر خارج ڪنید وسرد بشن منسجم میشن،
زیاد پخت ندین ڪه سفت وخشک شوند
پس از سرد شدن درون ظرف دربسته وداخل یخچال نگهدارے ڪنید،
در ضمن این میزان مواد حدود 40 عدد شیرینے خواهد شد،
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#منو_ماه_رمضان
هرروزنپرسیدچی درست کنم پیشنهاد برای افطارماه رمضان
روز 1: آش رشته با کوفته ریزه،زرشک پلو با مرغ،فرنی مجلسی،سالاد
روز 2: آش ماست،کوفته آذربایجانی،خاگینه عسلی، سالاد
روز 3:سوپ جو، کتلت گوشت با سرخ کردنی،شیربرنج مجلسی،سالاد
روز 4:سوپ قارچ،دمپختک مرغ،رنگینک،سالاد
روز 5:آش نخود،دلمه بادمجان،کیک باقلوایی،سالاد
روز 6:سوپ شیر،پلوخورش کرفس،حلوا رولتی،سالاد
روز 7: آش شله قلمکار،ته چین مرغ،شله زرد،سالاد
روز 8:سوپ مرغ،رشته پلوباقرمه سبزی،کاچی،سالاد
روز 9:آش گوجه،لوبیاپلو،حلیم شیرین،سالاد
روز 10:سوپ سیب زمینی،سبزی پلو با ماهی،حلوا زنجبیلی،سالاد
روز 11:آش کشک،پلوخورش قیمه،ترحلوا،سالاد
روز 12:سوپ عدس،کباب کوبیده خونگی،دسرماست،سالاد
روز 13:آش بلغور،پلوخورش گل کلم،حلوا آردگندم،سالاد
روز 14:سوپ رشته فرنگی،تاس کباب،خاگینه تبریز،سالاد
روز 15:آش ماش،شیرین پلو با گوشت،گوش فیل،سالاد
روز 16:سوپ اسفناج،کباب تابه ای،شارلوت،سالاد
روز 17:سوپ سبزیجات،کوفته ریزه آذری،کلوچه خرمایی،سالاد
روز 18:حلیم عدس،گوشت لاپلو،شیرینی انگشتی ترک،سالاد
روز19:آش ترخینه،پلوخورش آلواسفناج،کیک یخچالی،سالاد
روز 20:سوپ برنج،پلوخورش بادمجان،نان خرمایی،سالاد
روز 21:اشکنه ترکی،دلمه کلم،حلواکیکی،سالاد
روز 22:آش آلو،استانبولی،حلوامیکادو،سالاد
روز 23:سوپ بروکلی باخامه،مرصع پلو،لوز تبریزی،سالاد
روز 24:آش گوشت،کوکو دورنگ،شیرینی شربتی،سالاد
روز 25:آش اردبیلی،کشک بادمجان،حلواهویج اورمیه،سالاد
روز 26:سوپ ماکارونی فرمی،گارنی یاریخ(شکم پاره)،خاگینه پفی،سالاد
روز 27: آش ترخینه،قیمه نثا،مسقطی،سالاد
روز 28:سوپ دال عدس،پلوخورش هویج ترکی،شیرمال مغزدار،سالاد
روز 29: آش شیر،پلوخورش خلال،پلمبیر،سالاد
روز 30:سوپ حریره،پلوخورش گوشت و خرما،حلواعسلی،سالاد
برنامه غذایی برای ماه مبارک رمضان
🌹🌹🌹🌹🌺🌺🌺🌺🌺
1افطار شله زرد وکتلت. سحری کباب تابه ای
روزدوم سوپ و قرمه سبزی
روز سوم عدسی وزرشک پلو
روز چهارم آش و قیمه
روز پنجم فرنی و کتلت و سبزی پلو کوکو
روز ششم سوپ و سحری کباب تابه ای
روز هفتم آش و لوبیاپلو
روز هشتم شله زرد و کتلت و سحر عدس پلو
روز نهم سوپ و خورشت کرفس
و روز دهم فرنی و کوفته و دمی پلو
روز یازدهم عدسی و شوید باقالی پلو
روز دوازدهم املت و سبزی پلو ماهی
روز سیزدهم شله زرد کوکو و سحری زرشک پلو با مرغ
روز چهاردهم عدسی و لوبیا پلو
روز پانزدهم سوپ و خورشت قیمه بادمجان
روز شانزدهم آش و کباب تابه ای
روز هفدهم فرنی و کتلت و سحر قورمه سبزی
روز هجدهم میرزا قاسمی و عدس پلو
روز نوزدهم کوکو سیب زمینی و خورشت کرفس
روز بیستم سوپ و خورشت فسنجان
روز بیست و یکم شله زرد و کتلت و سحر لوبیا پلو
روز بیست و دوم عدسی و سبزی پلو کوکو روز
بیست و سوم آش و قیمه سیب زمینی
روز بیست و چهارم فرنی و کتلت و زرشک پلو با مرغ
روز بیست و پنجم املت و کباب تابه ای
روز بیست و ششم سوپ و خورشت قرمه سبزی
روز بیست و هفتم شله زرد و کوفته و لوبیا پلو
روز بیست و هشتم کشک و بادمجون و خورشت کرفس
روز بیست و نهم کوکو سیب زمینی و زرشک پلو با مرغ
روز آخر ماه مبارک رمضان آش و سبزی پلو ماهی وووووهر چه نوش جان کردید ما را هم دعا کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
35.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽فیلم طرز تهیه ڪامل ته چین👆🏻👆🏻
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽فیلم طرز تهیه دمپخت ماش با ماهیچه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽طرز تهیه خامه پاستیلے (برای روڪش ڪیڪ)👆🏻👆🏻
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خمیر_پیتزا
مواد لازم خمیر پیتزا :
آرد یک پیمانه + سه چهارم پیمانه
.آب ولرم. نصف پیمانه + یک پنجم پیمانه
نمک. نصف قاشق چایخوری
روغن زیتون یا مایع. یک قاشق غذاخوری
شڪر. یک قاشق مرباخوری
پودر مخمر یک قاشق مرباخورے
.مواد لازم پیتزا قارچ و گوشت:.
گوشت چرخے :. صدو پنجاهگرم
.فلفل دلمه. یک عدد
قارچ. صدو پنجاه تا دویست گرم
سس گوجه. یک ق غ و نمڪ،ادویه،آویشن
پنےر پیتزا. دویست گرم
اول از همه پودر مخمر وسڪر رو مخلوط ڪنید بعد یک پنجم پیمانه آب گرم رو بهش اضافه وڪمے مخلوط ڪنید ،روشو بپوشونید تا حدود ده دقیقه بمونه و عمل بیاد. سپس مایع خمیر،باقی آب گرم، نمک و روغن زیتونو مخلوط ڪنید بعدش ڪل آرد رو بهش اضافه و ڪمے با قاشق مخلوط ڪنید،و بعد روے میز ڪار به مدت ده دقیقه تا یک ربع ورز بدین تا خمیر صاف و یڪدست بشه. از اونجایے ڪه نوع آردها با هم متفاوتن در صورتے ڪه موقع ورز دادن احساس نیاز ڪردین زیر خمیر ڪمے آرد بپاشین،خمےر من همونطور ڪه در فیلم میبینید موقع ورز دادن نیازے به آرد نداشت، حالا داخل ڪاسه رو چرب ڪنین خمیرو تو ڪاسه قرار بدین و روشو چرب ڪنید ،ڪاسهرو با نایلون پوشونده و بذارین یک ساعت در یه جاے گرم بمونه و حجیم بشه. این رسپے به شما حدود دو تا خمیر با قطر ۲۵ تا ۲۷سانت میده. میتونین مواد رو دوبرابرڪنین تا چهارتا پیتزا داشته باشین یا اگر خمیر اضافے اومد ، خمیر رو به خوبے تو سلفون بپیچین و فریزش ڪنین تا هر وقت یهویے هوس پیتزا ڪردین خمیر آماده داشته باشین ،بعد از گذشت یک ساعت پف خمیر رو با دست بگیرید و ڪمے در ڪاسه ورزش بدین 🌕
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#ڪیڪ_زعفرانی
تخم مرغ ۳ عدد
ماست ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)
روغن مایع ۱۰۰ میلے (حدودا ۲/۳ لیوان)
شکر ۲۱۰ گرم (ےڪ لیوان)
آرد سفید ۳۰۰ گرم (۲ لیوان)
زعفران ۱۵ میلے (۲ تا ۳ ق غ)
گلاب ۷۵ میلے (۱/۳ لیوان)
بیڪینگ پودر ۵ گرم (۱ ق م)
وانےل نوک قاشق
تخم مرغ و شڪر و وانیل رو ۵ دقیقه با همزن زدم تا ڪرم رنگ بشه . روغن مایع رو اضافه ڪردم ڪمے زدم و بعد ماست رو اضافه ڪردم .
زعفران و گلاب رو هم اضافه ڪردم (گلاب رو مے تونید حذف ڪنید)
آرد و بیڪینگ پودر رو الک ڪردم و داخل مواد ریختم و با قاشق یا لیسک هم زدم .
داخل قالب رو با روغن جدا ڪننده ( ۵۰ گرم ڪره یا روعن جامد+۵۰ گرم روغن مایع+ ۵۰ گرم آرد با همزن ۵ الے ۶ دقیقه بزنید این مخلوط رو داخل ظرب درر دار در یخچال نگه دارے ڪنید هر وقت خواستید مقدارے ازش بردارین و قالب رو باهاش چرب ڪنید) چرب ڪردم .
مواد رو داخل قالب ریختم و در فر از قبل گرم شده ۱۷۰ درجه به مدت ۴۵ دقیقه قرار دادم . دماے فرها با هم فرق مے ڪنه حتما خودتون چک ڪنید .
چون مدل قالبم این طور بود وسطش هم ژله قرمز رنگے درست ڪردم و گذاشتم یخچال ڪمے نیم بند شد داخل جاے خالے ریختم و ڪیک رو داخل یخچال قرار دادم تا ژله بسته بشه .
درون فر دست ساز و در تابه دو طرفه نیز روے گاز مے تونید درست ڪنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
موزاییک براونے با طعم پرتقال و پسته
مواد لازم لایه اول (ڪےڪ براونی):
۳ عدد تخم مرغ
نصف لیوان شڪر
۱۵۰ گرم شڪلات تلخ
نصف لیوان آرد
۱ قاشق غذا خورے پودر ڪاڪائو
۱ پاڪت ڪوچک پودر وانیل
نوک قاشق چایخورے نمڪ
مواد لازم لایه دوم (ڪےڪ موزاییڪ):
۲۰۰ میلے لیتر خامه شل
۲۰۰ گرم شڪلات سفید
۱ پاڪت بیسڪوییت ساده (مثلا پتیبور)
۱ پاڪت ڪوچک پودر وانیل
۱ قاشق مرباخورے رنده پوست پرتقال
براے لایه سوم، شڪلات رو:
۱۰۰ گرم خامه شل
۱۰۰ گرم شڪلات (تلخ یا شیرے به سلیقه خودتون)
۲۰۰ گرم مغز پسته خورد شده
۲ قاشق مربا خورے رنده پوست پرتقال
براے براونی:
تکه هاے شڪلات رو توے یک ڪاسه روے بخار آب ذوب میڪنیم (بنمارے) ڪره و اضافه ڪرده و یواش مخلوط میڪنیم. تخم مرغ و شڪر رو میزنیم تا رنگش روشن و فومے بشه، شڪلات ڪره و رنده پوست پرتقال رو روش میریزیم یواش مخلوط میڪنیم بعد آرد وانیل و نمک رو به همین ترتیب تا یک دست بشه
مواد رو ڪف قالب مورد نظرمون میریزیم و رو درجه ۱۷۵ تو فر میپزیم (حدود ۲۰ دقیقه تا وقتے با چنگال یا چاقوے ڪوچیک توش فرو میڪنین تمیز در بیاد)
میذارےم ڪنار تا خنک بشه (خوشمزگےه براونے به نرمے و حالت خیس بودنشه پس حواستون باشه خیلے خشک نشه)
براي كيك موازييك:
خامه رو داغ ڪنین تا به جوش بیافته رو تڪه هاے شڪلات توے یک ڪاسه بریزین و خوب مخلوط ڪنین تا شڪلات ها به خوبے توش حل و یڪدست بشه...
(اگر خامه به اندازه ڪافے داغ نبود و به خوبے حل نشد میتونین ڪمے رو بخار آب همش بزنین تا یڪدست بشه✅)
وانےل و رنده پوست پرتقال رو اضافه ڪرده و یواش مخلوط میڪنیم، بیسڪویت ها رو متوسط خورد میڪنیم و با مخلوط خامه و شڪلاتمون به خوبے مخلوط میڪنیم و به صورت مساوے مثل تصویر روے لایه اول رو میپوشونیم
براے لایه آخر:
خامه رو داغ ڪنین تا به جوش بیافته رو تڪه هاے شڪلات توے یک ڪاسه بریزین و خوب مخلوط ڪنین تا شڪلات ها به خوبے توش حل و یڪدست بشه... ڪمے ڪه خنک شد روے لایه قبلے بریزین تا همه جا رو بپوشونه، پسته و رنده پوست پرتقال روش بریزین، بگذارین ڪمے ببنده و به شڪل دلخواهتون ببرید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
يه دسر خوشگل
يك پيمانه شير رو بجوشونيد و يك ق مرباخوري پودر آگار آگار و يك قاشق عسل رو اضافه كنيد و مرتب هم بزنيد تا پودر حل بشه.
بعد داخل ملون رو مثل فيلم خالي كنيد
ميوه هاي دلخواهتون رو خرد كنيد و داخل ملون بريزيد
آخر سر هم شير رو بريزيد روي ميوه ها و بذاريد داخل يخچال و موقع سرو برش بزنید
پ.ن:دوستان درموردپودراگاراگار منم باراول هست ڪه شنیدم. اما فڪرڪنم پودرژلاتین میتونه جایگزینش بشه.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شربت_نعنا
عزیزان نعناے ڪه براے این شربت استفاده میشه از اون دسته نعناے باشه ڪه برگهاش نوک تیزوڪشیده هستن یڪے از خانوما گفت بهش میگیم نعنا عطرے نت هم سرج ڪردم بهش میگن نعناے تند فلفلے عزیزان نعنا( پونه) ڪه برگ پهن دارن وهمراه سبزے خوردن استفاده میڪنید خوشمزه نمیشه شیرینیش غالب میشه بو وعطرے نداره
شڪر سه ڪیلو؛ نعنا یک ڪیلو (پاڪ ڪرده شسته) پیج الے شش لیوان آب بریزید تو قابلمه وبزارید رو گاز تا جوش بزنه جوش ڪه زد یک چهارم قاشق چایخورے جوهر لیمو بریزد ندارید دو قاشق آب لیمو بریزید شعله متوسط باشه وهم نزنید تا شڪر خودش تو آب حل بشه وقتے جوش آومد شعله رو ڪمے ڪمتر ڪنید وبزارید آروم بجوشه وقوام بیاد .توووووجه ڪنید دیواره قابلمه زود زود با فرچه آغشته به آب لیمو پاک ڪنید تا شڪرک نزنه فرچه نداشتید با پارچه تمیز خیس تمیز ڪنید .حال ڪه شربت قوام اومده نعناے ڪه از قبل تمیز وشستیم ودسته ڪردیم ،داخل شربت قوام اومده بندازید دو الے سه دقیقه ڪه گذشت ڪافیه گاز رو خاموش ڪنید وسر اونو بزارید تا هشت الے ده ساعت سپس اونو از یه پارچه تمیز رد ڪنید با آب لیمو یا لیمویتازه نوش جان بفرمایید.عزیزان این مقدار سه چهار لیتر شربت حاصلشه مثل شربت آلبالو باید با آب رقیق شه موقع سرو آب لیمو میزنے البته با لیموے تازه طعمش واقعا عالے میشه
این شربت براے ماه مبارک رمضان بسیار گواراست وبرطرف ڪننده عتش وتشنگے ست 💝عزیزان شهد دقیق مثل شربت بامیه وزولبیا باید قوام بیاد اندازه آب ڪافیه ڪم نیست
امیدوارم درست ڪنید واز خوردنش لذت ببرید
لطفا ڪپے نڪنید حتے با ذڪر منبع حق الناس رو جدے بگیرید
شربت آگه به اندازه ڪافے قوام نیاد ڪپک میزنه آگه بیش از حد قوام بیاد شڪرک میزنه دقت ڪنید
توووووجه ڪنید آگه بعد از اینڪه از پارچه تمیز رد ڪردید دیدید شربت رقیق هستش دوباره بزارید رو گاز با شعله ڪم تا دوباره قوام بیاد
آب لیمو رو به شربت اضافه نڪنید فقط موقع سرو بریزید
عزیزان این شربت خوب قوام اومده باشه تا دوسال تو یخچال دوام داره
آگه دوست دارید رنگش سبز ڪم رنگ باشه چند قطره رنگ خوراڪے بزنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_شیرمال
آرد سه صفر(همون ارد شیرینے پزے هست ڪه سوپرمارڪتها و لوازم قنادیها دارن...بهش آرد همه منظوره هم گفته میشه)حدود 400 گرم
میزان آرد در تهیه انواع نان تقریبے هست و بسته به جنس آرد ممڪن است ڪمتر یا بیشتر مصرف شود.
خمیرماےه فورے 1 قاشق غذاخورے استاندارد
شڪر 1/3 پیمانه(برای شیرین تر شدن نان میتوانید 1/2 پیمانه شڪر مصرف ڪنید)
شےر ولرم 3/4 پیمانه
ڪره نرم 50 گرم
زرده تخم مرغ 1 عدد
نمک 1 پَنس(مقداری ڪه بین انگشت اشاره و شست جا میشود)
مواد رومال: 1عدد زرده تخم مرغ+ڪمے ڪره ذوب شده+چند قاشق شربت بار یا عسل گرم شده+ڪنجد
آرد را 3 مرتبه الک و ڪنار بگذارید.
خمےر مایه فوری+1قاشق مرباخورے از شڪر+شیر ولرم را مخلوط و روے ظرف را 5 تا 7 بپوشانید تا خمیر مایه عمل بیاید.
اےن مرحله به منظور تست سالم بودن خمیرمایه و بهبود ڪیفیت نان انجام میشود.
در ظرف دیگرے ڪره نرم+نمڪ+شڪر+زرده تخم مرغ را مخلوط و خمیر مایه عمل آمده را به آن افزوده و بلافاصله قاشق قاشق آرد اضافه و با قاشق چوبے مخلوط ڪنید.
آرد را تاجاے اضافه ڪنید ڪه خمیر در ڪاسه جمع و قابل ورز دادن شود.
اضافه ڪردن مقدار زیاد آرد باعث سفت شدن خمیر و در نهایت سفت شدن نان و مانع پف خمیر میشود.
روی سطح ڪار خیلے ڪم آرد پاشیده و خمیر را 10 دقیقه ورز دهید.
در صورتے ڪه در حین ورز دادن خمیر زیاد چسبنده بود ڪم ڪم آرد به آن افزوده و دوباره ورز دهید ولے مواظب باشید آرد زیادے به خورد خمیر ندهید.
خمےر نهایے ڪاملا لطیف و نرم است ولے به دست نمیچسبد.
خمےر را در ڪاسه چرب شده قرار داده و یڪدور در ڪاسه بچرخانید و یک +براے تشخیص زمان دو برابر شدن خمیر، روے آن ایجاد ڪرده سلفون بڪشید و 1/5 تا 2 ساعت در جاے گرمے استراحت دهید تا دو برابر شود.
سپس با مشت پف خمیر را بخوابانید و روے سطح ڪار ڪمے آرد پاشیده و خمیر را به صورت مستطیل باز ڪنید.
مقداری ڪره مذاب روے خمیر بمالید و برشهاے اُریب روے آن بدهید (مواظب باشید برشها با لبه هاے خمیر فاصله داشته باشند)سپس شروع به لوله ڪردن خمیر ڪنید و بعد خمیر لوله شده را گرد ڪنید.
قالب گرد 25 سانت را ڪاغذ روغنے انداخته و چرب ڪنید.
خمےر را در آن قرار دهید و بپوشانید و در جاے گرم براے 30 دقیقه استراحت دهید تا پف ڪند.
بعد به آرامے رومال ڪرده ڪنجد بپاشید و در فر از قبل گرم شده با دماے 180 درجه تا زمانے ڪه روے نان طلایے شود بپزید.
حتما قبل از قرار دادن ظرف خمیر در فر،برای جلوگیرے از خشک شدن نان ڪف فر یک ظرف آب جوش قرار دهید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛