فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دعای روز اول ماه مبارک رمضان
◀️کانال طب اسلامی ایرانی
@asrarsalamat
تدابیر ماه رمضان، «افطار»، بخش اول
مصطفی امیری
اولین گزینه بعد اذان مغرب، نوشیدنیهای افطار
اولین گزینه افطار: آب گرم و خرما
اولین گزینه افطار برای روزه دار آب فاتر، به همراه شیرینهای طبیعی مثل خرما، عسل، کشمش و مویز، شکر سرخ نیشکر و حلوا، در دستورات اسلامی، سفارش شده است؛ در حدیثی از امام صادق نقل شده است که آب جوشیده نسبتا گرم هنگام افطار، موجب تقویت کبد، قلب است (کلینی، الكافی، ج۴، ص۱۵۲).
رطب یا خرما؟
پیامبر در هنگام افطار ابتدا رُطب را ترجیح میداد و اگر نبود خرما (متقی هندی، كنزالعمّال، ج۷، ص۸۵). و به نظر ما، هیچ غذایی به پای آن در افطار نمیرسد.
ثواب نماز، چهارصد برابر
استفاده از رطب و خرما به تعداد سه، پنج و هفت عدد در احادیث، ثواب نماز را چهارصد برابر، می کند (ابنطاووس، الإقبال، ج۱، ص۲۴۲) و نشانگر مهربانی و حکمت خدای متعال در حفظ سلامتی جسمی روزه داران و مهمانان حریم الهی، دارد. حتی به انگیزه ثواب فراوان نیز شده باشد، جسم روزه داران، سالم تر، شود.
حکمت افطار با رطب و خرما
مصرف رطب و خرما هنگام افطار، معده خشک و جمع شده ناشی از گرسنگی را باز و گرم و نرم میکند، و مقادیری از مواد قندی و معدنی مورد نیاز بدن فوراً از دیواره معده جذب شده و به داخل کبد میرود و کبد را از خمودی و ضعف در میآورد و در اثر آن خون به جریان میافتد و آماده پذیرایی از غذای افطار میگردد.
قند خرما به سرعت جذب بدن شده و از پرخوری و پراشتهادی کاذب بعد از افطار، نیز جلوگیری می شود. علاوه براین، خرما، منبع خوبی برای جبران کمخونی، پوکی استخوان و ضعف اعصاب و خستگی و بیحالی به شمار می رود.
جایگزینها به ترتیب
رطب و خرما، در احادیث، بسیار تاکید شده است و علاوه برآن: مویز، کشمش، انجیر، شکر سرخ نیشکر، عسل و حلوا، نیز سایر شیرین های طبیعی هستند (مجلسی، بحارالأنوار، ج۶۲، ص۲۹۶) که جایگزینهای خوبی برای خرما، در وعده افطار به همراه آب فاتر هستند.
گلاب، آب و عسل، شفابخشی افطار
اگر در نوشیدنی افطار، علاوه بر آب ولرم و عسل، سه قاشق گلاب ناب محمدی، هم به آن، اضافه شود، به علت ویژگی ضد "سودای" گلاب، بر خاصیت "دارویی" افطار، بیش از بیش افزوده خواهد شد. و از طرفی، دستگاه گوارش آماده برای دریافت مواد غذایی شام میشود
ناگفته پیداست که طبق احادیث گلاب، برای تقویت معده و همچنین تقویت شادابی و رفع غم و از بین بردن "خلط" ناصالح در معده، بسیار مفید است؛ عسل، نیز شفابخش و رافع همزمان خلط صفرا، سوداء و بلغم است.
خرما و جلوگیری از چاقی
البته بهترین گزینه در ابتدای افطار، "چند عدد خرما با یک لیوان آب گرم" و گلاب است که ضمن افزایش سریع قند خون و رفع ضعف ناشی از آن، معده و دستگاه گوارش را نیز گرم کرده و همچنین با اصلاح وضعیت اشتها، موجب عدم ایجاد پرخوری و چاقی مجدد، میشود.
سیره پیامبر هنگام افطار
تمام آنچه که در احادیث فوق، ذکر شد، همگی در حدیثی زیبا و جامع به نقل از امام صادق، به ترتیب، چنین نقل شده است:
كانَ رَسولُ اللّهِ صلى الله عليه و آله إذا أفطَرَ بَدَأَ بِحَلواءَ يُفطِرُ عَلَيها، فَإِن لَم يَجِد فَسُكَّرَةٍ أو تَمَراتٍ، فَإِذا أعوَزَ ذلِكَ كُلُّهُ فَماءٍ فاتِرٍ، و كانَ يَقولُ: يُنَقِّي المَعِدَةَ وَ الكَبِدَ، و يُطَيِّبُ النَّكهَةَ وَ الفَمَ، و يُقَوِّي الأَضراسَ، و يُقَوِّي الحَدَقَ، و يَجلُو النّاظِرَ، ... و يُسَكِّنُ العُروقَ الهائِجَة وَ المِرَّةَ الغالِبَةَ و يَقطَعُ البَلغَمَ، و يُطفِئُ الحَرارَةَ عَنِ المَعِدَةِ، و يَذهَبُ بِالصُّداعِ (کلینی، الكافی، ج۴، ص۱۵۲-۱۵۳).
امام صادق میفرمایند: پيامبر، هرگاه افطار مىكرد، با چیزهای شیرین (مثل رطب، خرما، حلوا، عسل و ...) آغاز مىكرد و اگر نمىيافت، با شِكر (شکر سرخ نیشکر و نه شکر سفید) يا چند خرما و اگر اينها هم نبودند، با آب ولرم، افطار میكرد و میفرمود: «معده و كبد را تميز مىكند و بو و دهان را خوشبو مىسازد ... هیجان رگ ها و صفراى غالب را فرو مىنشاند و بلغم را قطع مىكند و حرارت معده را آرام مىكند و سردرد را مىبرد.
خاصیت دارویی روزه، در افطار و سحر، نهفته است اگر افطار با آب فاتر و شیرینی طبیعی باشد و غذای جسم به اعتدال و غذای روح با حضور قلب و تدبر باشد روح و جسم آدمی پاکسازی شده و ظرفیت جذب انوار الهی را پیدا می کند.
◀️کانال طب اسلامی ایرانی
@asrarsalamat
11.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا #روزه میگیریم؟
◀️کانال طب اسلامی ایرانی
@asrarsalamat
دعای وقت افطار
سوره قدر را بخوانید بعد بگویید
اَللّهُمَّ لَکَ صُمْنا وَعَلى رِزْقِکَ اَفْطَرْنا
فَتَقَبَّلْ مِنّا اِنَّکَ اَنْتَ السَّمیعُ الْعَلیمُ»
خدایا براى تو روزه گرفتیم و با روزى
تو افطار میکنیم پس از ما بپذیر که
به راستى تو شنوا و دانایى.
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرّحَیمِ یا واسِعَ
الْمَغْفِرَةِ اِغْفِرْ لی.
بنام خدا کـه رحمتش بسیار و
مهربانیاش همیشگی اسـت،ای
گسترده آمرزش، مرا
بعد حاجت خود را بخواهید که دعای
روزهدار مستجاب است سپس افطار
کنید.
معراج المؤمن: ص ۱۹۵
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تدبر در قرآن مستحب نیست
بلکه واجب است...
استاد قرائتی
احیای سنت های الهی راه اول آن تدبر در قرآن است تمام سنتهای الهی در زندگی پیامبران و ائمه اطهار علیه السلام جاری و ساری است و آن بزرگواران قرآن زنده هستند برای همین است که نبي خدا محمد مصطفی صلی الله علیه و اله در آخرین لحظات عمر خویش وصیت نمودند که من دو چیز گرانبها در میان شما بجا می گذارم قرآن و اهل بیت علیه السلام مادامی که به آن دو تمسک بجوئید هرگز گمراه نشويد.
◀️کانال طب اسلامی ایرانی
@asrarsalamat
تدابیر ماه رمضان، «افطار» بخش دوم
حکایت افطار و ظرف چینی / آیا پنیر و سبزی، خوب است؟
حکمت آغاز افطار با آب گرم
حکمت آغاز افطار با آب فاتر، این است که در اثر گرسنگی و تشنگی، معده دچار افزایش حرارت میشود و گرمای آن، موجب هجوم و سرازیر شدن مواد رطوبی و فضولات سایر اندامها به معده میگردد. از اینرو، توصیه شده است ابتدا، حتما آب گرم میل شود تا این فضولات را شُسته و از معده و بدن، دفع و خارج شود.
آب گرم بریزید تا برود
برای تقریب به ذهن: حتما دیدید وقتی جایی میگیرد و راه آن بند میآید، گفته میشود آب داغ و گرم بریزید تا باز بشود. حکمت آب گرم در افطار نیز اینگونه است؛ زیرا در اثر روزه، سموم بدن در معده جمع میشوند و آماده خروج از بدن. حال اگر در ابتدای افطار، آب گرم بنوشید باعث میشود تا این سموم از بدن خارج شود اما اگر همان لحظه افطار، آب سرد یا غذا بخورید، باعث میشود این فضولات بدن با غذا در معده ترکیب و مجددا وارد اندامها شود.
بنابراین، اولین غذای افطاری، باید دو ویژگی مهم دارا باشد: پاککننده معده باشد؛ افت قند خون حاصل از گرسنگی را جبران نماید. (آب فاتر و خرما این ویژگیها را دارند).
آب سرد، یعنی خداحافظ روزه
لازم به ذکر است خلط بلغم و سایر زوائد از اعضای بدن در انتهای روز و هنگام افطار در معده جمع می شود. بدبویی دهان نیز ناشی از همین مواد زائد موجود در معده است. حال اگر معده -که برای هضم غذا نیاز به حرارت مناسب دارد- با نوشیدن آب سرد و آب یخ، کاهش دهید، این امر مزید بر علت شده، عامل خارجی (نوشیدن آب سرد) و عامل داخلی (خلط بلغم جمع شده در معده) دست به دست هم داده و هضم غذا دچار اختلال میشود.
باز کردن افطار با پنیر و سبزی، ممنوع؟
با توجه به تجمع فضولات و سموم از سایر اندامها در معده در هنگام افطار، اگر به جای آب ولرم، بلافاصله آب سرد و یا غذای سنگین در افطار و شام و یا حتی غذای سبکی مثل پنیر و سبزی میل شود، چه خواهد شد؟ غذا با آن سموم و فضولات در معده، ترکیب شده و مجددا به سایر اندامها، بازگشت داده میشود و زمینهساز و تشدیدکننده بیماریها است. بنابراین، بیهوده نیست که بیان میشود: «خاصیت دارویی روزه، در افطار، نهفته است».
در نتیجه آنچه امروزه، مرسوم است بلافاصله بعد از اذان مغرب، پنیر و سبزی، آش و فرنی میل می شود، اشتباه بوده و باعث بازگشت مواد زائد جمعشده در معده به خون میشود.
باز کردن افطار با میوه ؟
این پندار نیز اشتباه است؛ زیرا بدن در هنگام افطار به «مواد گرم» نیاز دارد و نه میوه؛ از اینرو، حتما ابتدا با آب ولرم و خرما و عسل، افطاری را باز کرده، نیم ساعت بعد، میتوانید پنیر با گردو و سبزی، سوپ و ... میل نمائید.
مرد باشید و تا نیم ساعت، چیزی میل نکنید
پس حتما ابتدا آب ولرم با هفت عدد خرما یا دو قاشق عسل، افطار را آغاز کنید و تا نیم ساعت، چیزی میل نفرمائید تا بدن به پاکسازی معده توسط روزه، اقدام نماید و فضولات و مواد زائد تجمع یافته در معده را به خارج از بدن هدایت کند.
و در مدت نیم ساعت، نماز مغرب و عشاء را بخوانید.
بنابراین، مثل مرد بایستید و نمازتان را بخوانید. شما که شونصد ساعت، گرسنه بودید، نیم ساعت دیگر هم صبر کنید تا خاصیت دارویی روزه با «افطار صحیح»، تکمیل شود.
آب یخ و حکایت ظرف چینی در افطار
اشتباه بسیاری از ما این است که منتظریم تا بلافاصله با شنیدن صدای اذان مغرب، با خوردن مقدار زیادی آب سرد، تشنگی خود را رفع کنیم. در حالیکه مضر سلامتی، است. با خوردن آب فراوان سرد و یخ، نهتنها عطش برطرف نشده بلکه گاهی «دل درد» نیز به آن اضافه میشود. زیرا معده خالی، توانایی نگهداری و جذب آب خیلی سرد را ندارد و بلافاصله آب را وارد روده می کند.
بنابراین، بلافاصله با آغاز افطار، آب سرد و یخ، می نوشید، از نظر طب سنتی و پزشکی، مذموم و مضر جسم، است. شروع افطار با آب سرد، بدن شما بعد از یک دوره گرسنگی و افزایش حرارت معده، با خوردن آب سرد، دچار «انقباض شدید معده» شود که این امر، درد معده و بروز مشکلات مختلف گوارشی را در پیدارد.
همچنین به این دلیل که در ابتدای افطار، «کبد» تمایل شدیدی به جذب آب، دارد، آب یخ، توقف چندانی در معده نکرده، بلافاصله وارد «روده» می شود که این مساله میتواند باعث بروز «رفلکس پاراسمپاتیک» شدید و حتی در مواردی، زمینهساز سنکوپ و «مرگ ناگهانی» در آینده نیز گردد.
زیرا وقتی که شما افطار را با آب سرد، شروع میکنید، مثل آن است که روی یک «ظرف چینی داغ» آب سرد بریزید. چه خواهد شد؟ ظرف چینی، ترک میخورد. مشابه همان بلایی که سر «ظرف چینی» میآید، بر سر معده شما نیز خواهد آمد.
روزه یک نوع تخلیه و پاکسازی است بعد از هر پاکسازی و تخلیه قدرت جذب بسیار بالاست افطار با سردی ممنوع است چرا که باعث امراض بسیار می گردد.
◀️کانال طب اسلامی ایرانی
@asrarsalamat
5.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فوائد روزه برای بدن
پروفسوری از دانشگاه توکیو
بخاطر عظمت #روزه مسلمان شد
یک دقیقه و ۴۱ ثانیه را از دست ندهید
◀️کانال طب اسلامی ایرانی
@asrarsalamat
معرفی یک خواب آور طبیعی و دفع عوارض امواج گوشی و کامپیوتر:
بازی با گوشی و و استفاده زیاد از کامپیوتر رطوبت مغز را کم کرده و منجر به خشکی مغز و اختلال در آن می شود و بخصوص اختلال درخواب و بی خوابی و عدم استراحت کامل و عدم تنظیمات غدد داخلی تمام اعضای بدن است(خواب کامل در زمان درست بین ساعات ۹شب تا دو و سه شب است )
توصیه اول کنترل زمان استفاده است و درست استفاده کردن
دوم تخلیه امواج و الکتریسته ایجاد شده در مغز با سجده کردن و پیشانی بر خاک نهادن است که با دستورات طبی حکمت احکام و دستورات پروردگار آشکار می شود.
سوم استفاده از رطوبت بخش های مغز مثل شیر بادام، روغن بنفشه چکاندن در بینی و مالش به سر و صورت شبها و قبل از حمام است.
شیر بادام رطوبت مغز را افزایش داده ، باعث آرامش مغز و رفع بیخوابی میشود
بادام سرشار از منیزیم است و افزایش سطح منیزیم در بدن باعث ریلکس شدن عضلات و بالا رفتن کیفیت خواب می شود
◀️کانال طب اسلامی ایرانی
@asrarsalamat
بسم الله الرحمن الرحیم ادامه سلسله مباحث احیای سنت های طبی اسلامی
#تدابیر_روزه_برای_جوانان_گرم_مزاجان_
اکثر بیماریهای از غلبه سردی و رطوبت زائد در معده و بدن است روزه گرفتن با تحمل سختی تشنگی و گرسنگی باعث استفاده بدن از ذخیره های غذایی و رطوبت مازاد شده و صفرای بدن افزایش می یابد افزایش صفرا باعث انتشار آن در کل سلولهای بدن شده و تک تک سلولهای بدن پاک سازی می شود مثل حالت طب کردن با ایجاد دمای زیاد در بدن عفونت ها را دفع می کند روزه هم بدترین و سخت ترین میکروبها. آلودگیها را از بدن بیرون می کند منوط به اینکه در افطار و سحری به اندازه و درست مصرف کنیم.
در قرآن کریم دستور پروردگار ماست که صوموا تصحوا یعنی روزه بگیرید تا صحت و سلامت پیدا کنید .
با توجه به اینکه راه پاکسازی تن از آلودگیها افزایش صفرا در بدن و افزایش حرارت داخلی است و طبع جوانها و صفراویها گرم است خداوند کریم خواب قیلوله نزدیک ظهر را امر کرده بخصوص برای روزه دار بخصوص افراد گرم مزاج که این امر باعث تعدیل صفرای تن شده و رطوبت بدن را متعادل کرده و تحمل تشنگی را آسان می کند.
مصرف خرما در ماه مبارک رمضان هم بسیار توصیه شده طب خرما گرم و خشک است بهتر است با آب فاتر (آب جوش کمی ولرم) استفاده شود تا شدت صفرای تن را متعادل کند .
استفاده از سبزی خرفه سر سفره برای گرم مزاجان
استفاده از شربت سرکه انگبین در فاصله افطار و سحر
استفاده از شربت دانه های لعاب دار
باعث تعدیل صفرا ی تن و تحمل تشنگی در طول روز برای روزه دارهای گرم مزاج است.
◀️کانال طب اسلامی ایرانی
@asrarsalamat
ناز کردن برای خدا
آیت الله کشمیری:
هنگام #افطار دِلالی کنید! دِلال یعنی ناز کردن، هنگام افطار برای خدا ناز کنید! چون برایش روزه گرفتید و حضرتش خوان کرم گسترده، لقمه اول را نزدیک دهان ببرید، اما نخورید! دعا کنید یعنی به خدا عرض کنید: اگر حاجتم را بدی افطار میکنم! این حالت معجزه میکند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#الّلهُمَّ_عَجِّلْ_لِوَلِیِّکَ_الْفَرَجْ
روزه و درخت ممنوعه
به قلم #استاد_موالی_زاده :
روزی شخصی یهودی از پیامبر از فلسفه ی روزه ماه رمضان پرسید ؟
پیامبر در پاسخ فرمود :« إِنَّ آدَمَ لَمَّا أَكَلَ مِنَ الشَّجَرَةِ بَقِيَ فِي بَطْنِهِ ثَلَاثِينَ يَوْماً فَفَرَضَ اللَّهُ عَلَى ذُرِّيَّتِهِ ثَلَاثِينَ يَوْماً الْجُوعَ وَ الْعَطَشَ»(علل الشرایع/ج2/ص378) یعنی آدم پس از خوردن از درخت ممنوعه تا سی روز در شکمش باقی ماند . خداوند هم بر بنی آدم سی روز گرسنگی و تشنگی را واجب کرد .
«روزه» ، احکامی مربوط به افعال بدنی انسان دارد که در رساله عملیه فقهی آمده ، و آدابی مربوط به قلب انسان دارد که علم اخلاق است و اسراری ملکوتی دارد که در حکمت مطرح می شود .
روایت نبوی بالا به اسرار روزه و ملکوت صوم اشاره دارد که اهل اشارات و اصحاب قلوب از آن روایت شریفه استفاده کرده اند .
درخت ممنوعه در قوس نزول و صعود :
خداوند متعال در بهشت آدم و حوا را از درخت ممنوعه نهی کرد «وَ لاَ تَقْرَبَا هٰذِهِ الشَّجَرَةَ»(بقره/35) و البته ایشان با وسوسه شیطان ، از میوه آن درخت چشیدند و اندامشان بر ایشان آشکار گردید .«فَلَمَّا ذَاقَا الشَّجَرَةَ بَدَتْ لَهُمَا سَوْآتُهُمَا»(اعراف/22)
بنابراین اثر خوردن میوه آن درخت ، باز شدن چشم آدم به اندام شهوت است که قوای حیوانی انسان در جهان طبیعت و دنیای مادی بشمار می رود و از این رو ، درخت ممنوعه نماد و باطن جهان طبیعت است «پدرم روضه رضوان به دو گندم بفروخت»
پس از التفات آدم به دنیای طبیعت ، نوبت به هبوط و فرود در آن «دیر خراب آباد» می رسد «قَالَ اهْبِطُوا بَعْضُكُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ وَ لَكُمْ فِي الْأَرْضِ مُسْتَقَرٌّ »(اعراف/23) و اینگونه قوس نزول انسان ، کامل گردید و قوس صعود از دنیای مادی آغاز گشت .
باید توجه کرد ملائکه بر خلاف انسان به سبب دوری از درخت طبیعت ، هیچ گاه پای بر زمین نگذاشتند و ارتباطشان با جهان مادی تنها از طریق قلب انسان کامل و تمثل بر او امکان داشت .
روزه و بازگشت به ملکوت :
انسان با چشیدن درخت طبیعت و هبوط بر زمین ، با جهان مادی انس یافت و ابدی دید و وطن اصلی خود یعنی ملکوت را فراموش کرد در حالی که«يَا أَهْلَ يَثْرِبَ لاَ مُقَامَ لَكُمْ فَارْجِعُوا».
حال این انسان پای دربند چه کند تا به ملکوت باز گردد ؟ در گام نخست باید میل به آن درخت را از دل خود بیرون برد و کثرت های مادی را بی اعتنا گردد « أَلْهَاكُمُ التَّكَاثُرُ» تا به مقام «علم الیقین» برسد و باطن دنیای مادی را که در شکل درختی خوش منظر دیده بود ، در شکل جهنمی سوزان ببیند «لَوْ تَعْلَمُونَ عِلْمَ الْيَقِينِ *لَتَرَوُنَّ الْجَحِيمَ» .
لذا تمثل باطنی دنیا در قوس نزول ، درختی زیبا با میوه های متنوع است اما باطن همان دنیا در قوس صعود ، جهنمی سوزان می باشد.
حال در روایت شریفه بالا آمده که روزه و صیام در سی روز ،ریاضتی است که باطن انسان را از میوه های ممنوعه ای که در قوس نزول چشید ، تطهیر می کند و این سرّ روزه است .
◀️کانال طب اسلامی ایرانی
@asrarsalamat