#سوادرسانه
نظرات ما از پرسه زدن در شبکه های اجتماعی سرچشمه می گیرند، نه مطالعه ی کتاب ها.
این تقلید ِ دانایی در واقع #الگوی_جدید_نادانی ست...
👤 کارل گرینفلد
🆔 @andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❗️چگونه عکس و فیلم فیک و جعلی را تشخیص دهیم؟
🔸در عصری که بدلیل شبکه ای شدن معرفت و آبشاری عمل کردن #اطلاعات و #جایگزینی اطلاعات بجای معرفت، تشخیص واقعیت از #دروغ هم بشدت سخت شده است، ضروری است که در تمام ساحت ها مسلط بر قواعد شناسایی و دروازه بانی خبر باشیم.
🔹نسبت به مکتوبات و نوشته جات تقریبا تکلیف مشخص است و با #سرچ در #گوگل و تحقیق درباره منبع خبر و زمان خبر و...می توانیم راستی آزمایی کنیم. اما درباره شناخت #مدیا که چقدر با #واقعیت مطابقت دارد و اینکه فلان عکس یا فیلم چه سهمی از حقیقت را داراست، روش #سرچ_معکوس کارآمد و راهگشاست.
#فیک_نیوز
#خبر_جعلی
#جستجوی_معکوس
🆔 @andisheengelabi
🔎شش سکانس از ضد واکنشها به اثر فاخر "سلام فرمانده"
🔹سرودی که فارغ از قیل و قال های روزمره و حاشیههای سیاسی و در یک بستر کاملا #مردمی، راه خودش را در میان تشتت ذائقه ها و سلیقههای هنری و موسیقیایی امروزی پیدا کرد و به خط مقدم جهاد فرهنگی تبدیل شد که باید پایش ایستاد و هزینه داد و مراقبت کرد تا از جانب نااهلان و بیگانگان ترور نشود.
🔸اما صف موافقین اثر بسیار پررونق بود و قلبها و ذهن های آزاده، فارغ از جناح بندیهای سیاسی و لایف استایلهای متکثر، پیام اثر را دریافت کرده و علاوه بر همسویی و #درونیسازی، تکثیر و بازارسال کردند.
🔹اما مخالفین و منتقدین انقلابی اثر هم کما بیش وجود داشتند که البته در ادامه و بدلیل سونامی مثبت به راه افتاده از جانب این محصول، گوی انتقاد از آنها به کام اپوزیسیون و ضدانقلاب ربوده شد و جریان بیگانه، موج منفی پرشتابی را با تکنیک #برچسبزنی استارت زد که در ادامه به چند نمونه اشاره میکنیم.
1️⃣شست و شوی مغزی کودکان و استفاده ابزاری از آنها: بیبی فارسی آن را تبلیغاتی خوانده و کارزاری برای سوءاستفاده از کودکان معرفی میکند و با برجسته کردن بخشهای خاصی از سرود، آن را #محصولی_حکومتی و تبلیغاتی با بهره برداری ابزاری از بچه ها و شستوشوی مغزی آنها گزارش میکند.
2️⃣ میلیتاریسیتی و غیر دمکراتیک خواندن اثر: نشنال سعودی که همیشه رادیکال و افراطی گزارش میکند این سرود را میلیتاریستی(شبهنظامی و امنیتی) و غیردمکراتیک ترجمه میکند و شبیهسازی هیتلری از محتوا و فرم اثر به گزارش در میآورد. در ادامه نیز با شانتاژ و #پروپاگاندای_معروفش، این سرود فاخر را تلاش حکومت برای جبران ریزش محبوبیت خود مخابره میکند.
3️⃣ ترور کلیدواژه ها و ضدهشتگسازی: و من و توی ملکه، آن را تمسخر میکند و واژههای بدیلی را جهت از رونق و اعتبار انداختن کلیدواژه های کاشته شده در سرود، بازتولید میکند و به موازاتش با ساخت و پرداخت واکنشهای مردمی موهوم از طرف گزارشگر من و تو، صف مردم علیه مردم را به زعم خود برای خنثی سازی و تولید #شکاف_اجتماعی، دست و پا میکند.
4️⃣مبنازدایی و تولید تردید و تنش در جهت و مبانی اثر: رسانه ای بنام #جماران و منتسب به بیت امام در اقدامی تاسف بار و نقدهایی سخیف که تولید تردید و شبهه میکند، می نویسد: چرا اسمی از امام برده نشده و نام آیت الله بهجت که اتفاقا با موسیقی هم مخالف بود! در متن سرود استفاده شده است. چرا از شجریان و موسیقی پاپ در صداوسیما خبری نیست و این سرود بارها و بارها پخش میشود و اینکه این سرود ماهیتی نظامی امنیتی دارد، در حالیکه حضرت امام با تز گل در برابر گلوله انقلاب کرد؟!(جای تاسف است که برخی فقط از امام، نام و نسبتش را یدک میکشند و درک درستی از آرمان و اندیشه امام نداشته و سرودی که مملو از افق انقلابی امام است را خبط و خروج از تفکر امام تلقی میکند.)
5️⃣اعتبارزدایی و خلق شبهه حقوقی و قضایی: در برخی از کانال های خبری گیلان علیه حاج ابوذر روحی، پرونده موهوم قضایی ساخته میشود تا با #اعتبارزدایی از این شخصیت، به سطح جریانسازی این اثر خدشه وارد نمایند.
6️⃣نقدهای فاقد برج مراقبت و توجه به فرامتن: عده ای هم چه بسا دلسوزانه و فارغ از #فرامتن ماجرا و دقت در تاثیرات جریانی این سرود، انتقادات نه چندان جدی و جانداری مطرح میکنند. بعنوان مثال به وجه ادبیاتی ماجرا گیر میدهند که مثلا ساختار فلان فعل و فاعل با متن نمیسازد، یا مثلا سطح معنایی این شعر از فهم کودکان بالاتر است و یا فلان شخصیت مذکور در شعر، برای کودکان ناآشناست. پاسخ این انتقادات البته چندان سخت نیست و درک درست از تربیت کودک که آشنایی با الفاظ و مفاهیم و فضا را جهت ارتباط معنایی ضروری و کافی میداند، چالش را مرتفع میکند. این جنس واکنش بلحاظ ماهوی البته از سایرین جدا بوده و صرفا جهت و ضریب نقدهایش بایستی مدیریت شود تا نقض غرض صورت نگیرد.
💢یک سرود در ابتدای امر، یک اثر فرهنگی و رسانه ای است ولی وقتی بحق و شایسته به میدان عملیاتی و جریانسازی وارد شده و پیشانی کار فرهنگی و جریان رسانهای ما قرار میگیرد، بایستی از تمام ابعادش مراقبت نمود و با اقدامات سخیف ارگانی و نهادی، شبیهسازی ها و طنزپردازیهای مضحک و عوامانه و همچنین فیگورهای روشنفکرمآبانه، سطح تاثیرش را در داخل خنثی نکرد.
✍علیرضامحمدلو، کارشناس و پژوهشگر رسانه
🆔 @andisheengelabi
"اثر قالب بندی" در رسانه به چه معناست؟
🔻یک قاعده شناختی است که میگه قالب و نحوه ارائهی یک محتوا، روی تصمیم گیریهای ما اثر میگذاره.
🔸در این نوع #سوگیری_شناختی، ما تحت تاثیر گونه های متفاوت ارائهی یک محتوا یا پرسش یکسان قرار میگیریم. یعنی کافیه گزینه های موجود با #شیوه_های_متفاوت ارائه بشن تا جهت دهی صورت بگیره، بدون اینکه خودمون متوجه بشیم!
🆔 @andisheengelabi
عصرتبیین عصررسانه
📎مطلب تکمیلی
"اثر قالب بندی" 📝
⏪طی یک تحقیقاتی که در دانشگاه استنفورد انجام گرفت از یک سری دانشجو سوال کردند که برای درمان یک جمع هزار نفری که به یک نوع بیماری خاصی مبتلا شده بودند، دو نوع درمان در نظر گرفته شده است. اگر شما جای کادر پزشکی باشید کدام یک را انتخاب میکنید؟
1. درمان الف) احتمال نجات 800 نفر
2. درمان ب) احتمال مرگ 200 نفر
.
.
.
72درصد از دانشجویان گزینه الف را انتخاب کرده بودند.
💠اما اگر با دقت نگاه کرده باشیم، هیچ کدام از این گزینه ها تفاوتی با یکدیگر ندارند و فقط تفاوت آنها در بیان آنهاست که به آن اثر قالب بندی میگویند.
🔸اثر قالب بندی یکی از مهمترین و قویترین خطاهای شناختی است که نشان میدهد قالب و نحوهی ارایه یک محتوا، میتواند بر روی تصمیم گیریهای ما اثر داشته باشد.
🔹همانطور که میدانید انسان ها زیان گریز هستند. برای آنها ضرر، از سود معادل مهمتر است و یک سود حتمی بیشتر از یک سود احتمالی مورد علاقه است و مردم، یک ضرر احتمالی را نسبت به یک ضرر قطعی ترجیح میدهند.
📺کسب و کارها نیز با دانستن تاثیر قالب بندی و تغییر نحوه قیمت گذاری کالاها میتوانند میزان فروش خود را افزایش دهند. برای مثال دو گزینه زیر را در نظر بگیرید.
الف. کالای مورد نظر را به قیمت خرده فروشی، به مبلغ 200 هزار تومان خریداری کنید.
ب. کالای مورد نظر را با 50% تخفیف نسبت به قیمت خرده فروشی (400 هزار تومان) به مبلغ 200 هزار تومان خریداری کنید.
⚠️در هر دو حالت خریدار مبلغ یکسانی را می پردازد اما مشتریان گزینه دوم را ترجیح می دهند زیرا در سناریوی اول احساس از دست دادن میکنند (پرداخت 200 هزار تومان) و در سناریوی دوم احساس برد می کنند (تخفیف 200 هزار تومان). در واقع یک محصول مشخص میتواند در قالب برد و یا در قالب باخت به مشتریان ارائه گردد.
♻️وقتی پیشنهادی در چهارچوب «برد» ارائه می شود برای (سیستم یک) تداعی «داشتن» میکند در نتیجه به سمت گزینههای قطعی گرایش پیدا میکند اما زمانیکه پیشنهاد در چهارچوب «باخت» ارائه می شود افراد ریسک پذیر میشوند و گزینه شرط بندی یا احتمالی را انتخاب میکنند.
🌐تحقیقات عصب شناسان نیز نشان میدهد افراد با شنیدن کلماتی مانند «داشتن» یا «باختن» که بار احساسی دارد ناحیهای در مغزشان به نام آمیگدال فعال میشود که با تحریکات احساسی در ارتباط است که نشان دهنده درگیر شدن "سیستم یک" است.
⁉️شاید این سوال پیش بیاید که انسان منطقی میتواند چهارچوب های هم معنی را تشخیص دهد و آنها را به هم تبدیل کند، مسئله اینجاست که این کار نیاز به تلاش دارد و وظیفه (سیستم دو) است که در بیشتر موارد تنبل است.
🎭در کمپین های تبلیغاتی، از این ابزار استفاده میشود تا پیشنهادها در قالب سود برای مخاطبان ارائه گردد و منجر به فروش بیشتر شود.
♨️ مردم بصورت عمومی تمایل به انتخاب گزینه هایی دارند که حالت برد را برای آنها تداعی کند. یک لیوان با نیمه پر از یک لیوان با نیمه خالی بهتر است! حتی اگر هر دو گزینه نتیجه یکسان داشته باشند.
🌐عصر جدید، عصر رسانه
🆔 @andisheengelabi
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎سفارشی سازی چیست؟
⚠شبکه های اجتماعی چگونه از علایق ما به نفع خود استفاده میکنند؟
🔛دوقطبی های مختلف چگونه بوجود میآیند؟
☠چگونه نظریه های احمقانه در جهان شیوع پیدا میکنند؟
#سیستم_پیشنهادات #فروش_توجه #اطلاعات_جعلی #شایعات
🌐کانال عصرجدید،عصر رسانه
@andisheengelabi
🔎شرایط بحران و پروتکلهای رسانهای در جهت مدیریت افکار عمومی
1⃣از افسران عملیاتی سپاه قدس در قلب تهران #ترور شده و به شهادت میرسد و حال افکار عمومی را از وضعیت امنیتی و دلایل این نفوذ نگران میکند.
2⃣ساختمان #متروپل سقوط می کند و عده ای از مردم آبادان زیر آوار میمانند و فوتی و زخمی میدهیم و باز هم تولید نگرانی جدیدی رخ میدهد.
3⃣هواپیمای آموزشی اف۷ در اصفهان #سقوط می کند و خلبان و کمک خلبان به شهادت میرسند و باعث تاثر و ناراحتی دیگری میشود.
4⃣هوای تهران بد است و در برخی از اخبار، این شهر به #آلوده_ترین_شهر_جهان تبدیل شده و مدارس تعطیل و ادارات نیمه تعطیل اعلام میشوند.
5⃣اخبار #ویروس آبله میمون در خبرگزاری ها دست به دست میشود و از علایم و نگرانی ها و روش های پیشگیری اش گفت و شنود میشود.
▶️این حجم از #نگرانی وقتی در رسانه ها تیتر یک شده و در صفحه نخست جراید، کار میشود، جای تامل و بازبینی در زمین رسانه ای را ایجاب میکند تا دچار #بحرانهای_خودساخته نشویم.
🔸اساسا #تولید_خبر_منفی و افزایش استرس اجتماعی اگرچه مصرف خبر را افزایش میدهد و تولیدکنندگان خبر را به تحریک بیشتر و ادامه دادن این فضا مجاب میکند، نتیجه معکوسی در مهندسی اجتماعی را در بر خواهد داشت.
🔸نوع ضریب دادن به اخبار و #برجسته_کردن فکتهای خبری خاص و لاغری و فربهی رویدادها در رسانه ها، مهترین ابزار ارباب خبر و رسانه جهت نظم بخشی یا #تولید_آنارشی و هرج و مرج در سطح جامعه است.
🔻این مسئولیت پذیری در جرح و تعدیل اخبار و مدیریت صفحه نخست جراید، به معنای نگفتن واقعیت ها نیست و #کنترل_ضریب_اخبار در ذهنیت مخاطبین، مدنظر نگارنده بوده تا مخاطب بتواند بدون تنش و حاشیه با واقعیت ارتباط گرفته و کنشگری اش را تنظیم و متناسب با سایز واقعیت نماید.
🔹رسانهها در ساخت باور و تزریق ذائقه و کاشت رفتار، نقش راهبردی داشته و در #تزریق_آرامش یا اضطراب در میدان افکار عمومی، بازیگر اصلی و به اصطلاح، نامبر وان محسوب میشوند.
🔹اما در شرایط خاص، رسانه مسئولیت پذیر و در خدمت مردم، محور کنشگری اش را #افرایش_میزان_تابآوری و بالا بردن قدرت ذهنی و تحلیلی مردم قرار داده و کلیک خور بودن و سوءاستفاده از تیترها، تصاویر و محتواهای پرکلیک، آن ها را از هویت یک رسانه مسئولیت پذیر، فارغ نمیکند.
⬅️تفاوت #رسانه_راهبرد_محور با دو نوع رسانه چالشمحور و منفعل؛ ۱. در تبیین بموقع و روایت درست ۲. در آرامش بخشی و راهکار محور بودن و ۳. در مطالبه چراییهاست. دلیلش هم ساده است؛ خودش را بخشی از راه حل میداند نه صورت مساله
✍علیرضامحمدلو، کارشناس و پژوهشگر رسانه
🆔 @andisheengelabi
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
💬از هوش مصنوعی چه میدانید؟
🔸آیا هوش مصنوعی بر انسان مسلط خواهد شد؟
🔹الگوریتم ها چگونه خود را بهتر میکنند و هدفشان چیست؟
#هوش_مصنوعی
#کنترل_سیستمی
#یادگیری_ماشینی
🌐کانال عصر جدید،عصر رسانه
🆔 @andisheengelabi
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آیا رسانه ها تنها یک ابزار هستند؟
⏰چگونه ما به رسانه ها اعتیاد پیدا میکنیم؟
⚠جواب را از زبان سازندگان این شبکه های اجتماعی بشنوید.
#شبکه_های_اجتماعی
#اغوا #اعتیاد
🌐کانال عصرجدید، عصررسانه
🆔@andisheengelabi
📌 اقتصاد توجه
✅در جوامع پساصنعتی، "توجه" به یک ارز بدل شده است که ارزش آن از ارزی که شما در بانک پس انداز میکنید بیشتر است...
▫️فهم و #مدیریت_توجه، اکنون مهمترین متغیر تعیین کننده موفقیت است.
📖کتاب اقتصاد توجه؛ فهم ارز جدید کسب و کار نوشته دنپورت و بک
🌐کانال عصرجدید، عصررسانه
🆔@andisheengelabi
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️چرا ما در اینترنت تحت رصد هستیم؟
👁🗨 هر حرکتی که شما در اینترنت انجام میدهید، دیده، ردگیری و آنالیز میشود.
⚠ آنها از تمام اوضاع و احوال ما خبر دارند. از ما #مدلهای_قابل_پیشبینی میسازند.
🔹سه هدف اصلی در شرکت های فناوری:
- جلب و درگیر کردن بیشتر مخاطب
- رشد تصاعدی با دعوت کاربر از دوستانش
- تبلیغات و افزایش درآمد
#ذهن #فناوری #جاسوسی #شبکه_های_اجتماعی
🌐کانال عصرجدید، عصررسانه
🆔@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥روایت سازی وارونه، گزینشی و سوگیرانه بیبیسی از ایران و غرب
♦️بزرگنمایی از یکی و کوچکنمایی دیگری در راستای تصویرسازی و تولید ذهنیت بوده تا به #مهندسی_رفتار اجتماعی در بازه زمانی مشخصی بینجامد.
♦️اساسا رسانه تلاش در تعیین دستور روز برای مخاطب فراگیر دارد. اینکه ما به چه چیزی و چگونه فکر بکنیم، ماموریت ویژه رسانه است.
🌐کانال عصرجدید، عصررسانه
🆔@andisheengelabi
🔎رهبر انقلاب و پاسخ به یک شبهه راهبردی ناظر بر فراروایت انقلاب
🔻با توجه به اهمیت تحلیل بیانات راهبردی امام جامعه و #ضریب_دادن_به_زاویه_نگاه_ایشان در تبیین و حل مسائل انقلاب، ناظر بر یک مورد از مجموعه بیانات ایشان، نکاتی را حول چند محور با توجه به مضامین و عبارات خود ایشان، طرح میکنیم که البته ظرفیت پرداخت بیشتری را در مجالی دیگر میطلبد.
1⃣چیستی و بیان مساله امروز:
▫️آیا انقلاب اسلامی به #بن_بست رسیده و گرایش مردم به دین و انقلاب و روحانیت کاهش یافته است؟ سوالی بود که رهبرانقلاب با صراحت تمام مطرح کردند و ابعاد ماجرا را به روشنی تبیین نمودند.
▫️پر واضح است که نسبت مردم با انقلاب و دین، همان گره خوردن جمهوریت با اسلامیت است که از ابتکارات حضرت امام بود و بنوعی #فراروایت و گزاره بنیادین انقلاب اسلامی نیز محسوب می شود که تمرکز #جنگهای_هیبریدی بیگانه نیز ناظر بر آن است.
2⃣ابزار مسالهآفرینی و تولید چالش:
۱.جنگ روانی را دستور کار قرار میدهند و وارونه سازی و قلب واقعیت میکنند. بعنوان مثال، ضبط کشتی یونانی از جانب دلاوران سپاه پاسداران در قبال دزدی کشتی ایرانی توسط یونان به دستور آمریکا را #دزدی قلمداد کرده و #برچسب_وارونه می زنند و ماجراجویی میخوانند.
۲.مردم را مقابل نظام قرار داده و با تلاش در جهت #مهندسی_اعتراضات مردمی، خوانش تحریف آلود از جمهوریت را صورتبندی میکنند که البته ناشی از محاسبات غلطی است که در نسبت مردم با نظام و حاکمیت و وطن دارند.
3⃣ پیامدشناختی و اهداف مساله سازی برای انقلاب:
۱.#هویت_زدایی و واژگون سازی حقیقت انقلاب
۲.نفوذ رگه های #ارتجاع با سیاست غرب زده و سبک زندگی غربی
۳.کمرنگ جلوه دادن یاد امام (در افکار عمومی) و #تحریف_تفکر_امام
4⃣مهندسی معکوس و خلاف فرض مساله:
۱.تشییع جنازه میلیونی #سردار_سلیمانی که نشانه عمق دلبستگی مردم به آرمانهای انقلاب، مکتب و مسیر این شهید بزرگوار بود.
۲.راهپیماییهای میلیونی ۲۲بهمن و روز قدس، همه ساله و در سراسر کشور که نماد بیعت با ایدئولوژی و مبانی انقلاب می توان تلقی نمود.
۳.اعتکافهای هرساله و شور و اشتیاق جوانان برای شرکت در این #مراسمات_مذهبی که هرساله تمدید و تقویت می شود.
۴.اشاره دقیق به #سرود_سلام_فرمانده و ابراز ارادت مردم به حضرت ولیعصر و تجمعات فرهنگی از این دست، باتوجه به میزان فراگیری و همراهی مردم در تمامی استانها و شهرهای کشور که نمونه بارزی دیگر از میزان پیوند مردم با دین و معرفت دینی است که به تعبیر ایشان در اوایل انقلاب از این خبرها نبود.
۵.اشاره هوشمندانه به تشییع باشکوه پیکر مبارک #آیتالله_بهجت و آیت الله صافی (رحمه الله علیهما) که دلالت جدی بر احترام و ارادت مردم به دیانت و #روحانیت داشت.
5⃣نسخه راهبردی جهت خنثی سازی مساله کاذب:
۱.دروغ و فریب و #جنگ_روانی دشمن را باید افشا نمود.(جهاد تبیین و ماموریت ویژه افسران جنگ نرم در جنگ روایتها)
۲.از سرمایه ایمان مردم برای تولید عمل صالح باید بهره گرفت.(ساختارهای فرهنگی کشور، حوزه علمیه و اهالی منبر و تبلیغ و برجسته کردن محور #مهندسی_فرهنگی)
۳.#قدرشناسی_از_مسئولان(خدوم) که در شرایط جنگ روانی حاکم بر فضای رسانهای، وظیفه سنگینی محسوب میشود.(ماموریت سه طرفه کارگزاران برای استمرار خدمت رسانی و مردم برای قدرشناسی و رسانه برای تبیین درست و بموقع از واقعیات؛ چه خوب چه بد)
الغرض که نسبت کلیدواژه جنگ روانی با ابَرنسبت جمهوریت و اسلامیت، نقطه کانونی فرمایشات مقام معظم رهبری بود که حائز سلسله توجهات استراتژیک است.
✍علیرضامحمدلو کارشناس رسانه و فرهنگ
🆔@andisheengelabi
🔎عنکبوت مقدس، پادوی لیبرالیسم در جنگ شناختی
🔻خاصیت فیلم و سریال های سکولار و پست مدرن امروزی خصوصا آنهایی که با رویکرد رئالیستی و در ژانر اجتماعی تولید میشوند، علاوه بر سرگرمی و چه بسا آموزش لایف استایل، #نگاه_انتقادی به افراد، ساختارها یا باورهایی است که در جامعه مخاطب وجود دارد.
1⃣افول ابرروایتها در نگاه سینمای سکولار
🔹در واقع با شعار افول ابرروایت ها(علم و اخلاق و دین و..) که ژان بودریار در تحلیل جامعه پسامدرن مطرح کرد، بر پیکر #باورهای_عمیق، با کاور پلورالیستی، تازیانهای دیکتاتورمآبانه می زند و طوری تنبیه میکند که با فطرت و ارتکاز و بدیهی و امثال ذلک، همچون خرافههای مولد خشونت برخورد میشود.
🔸حال این باورهای بنیادین را #ارتکازات_اجتماعی بنامیم و انباشته های دانشی و بینشی لقب نهیم یا عادت واره نامیده و به تعبیر بوردیو، از هبیتاس یا منش و ذهنیت درونی سازی شده گفتگو کنیم.
🔹یا اینکه به تعبیر رادیکال برخی روانشناسان، از #طرحواره و گزارههای عمیق و به یادگار مانده از دوران کودکی برای توصیف این باورهای بنیادین بهره ببریم.
🔸و یا از زبان سیاستمدار سکولار، شاید از بنیادگرایی و فاندامنتالیسم و عقاید افراطی در این رابطه سخن به میان آوریم و در مکتب کانت از اندیشه ها و بینش های #بینالاذهانی سخن بگوییم.
🔹اگر هم دیندار باشیم و باورهای عقلانی و #معرفت_یقینی یا همان "باور صادق موجه" با رویکرد مبناگرا اتخاذ کرده باشیم که با برچسب ایدئولوژیک بودن(آگاهی کاذب) به جرگه بنیادگران هدایت خواهیم شد.
2⃣خشونت زاییده یقین در اندیشه لیبرالیسم
🔸اساسا، #سینمای_سکولار برخلاف روح لیبرالیسم که قرار بود به تمام اندیشه ها احترام گذاشته و پلورلیستیک مشی نماید، در برابر هرگونه بینش تهنشین شده و باور نهادینه گشته، زاویه دار عمل کرده و تیغ از نیام برخواهد کشید.
🔹از نظر لیبرالها هر باوری که بوی نرمش و تسامح و #تلرانس(Tolerance) ندهد، یعنی خشن است و باید مورد ترور واقع شود. هر تفکری که بوی اندکی ثبات و مقداری فطرت و یقین بدهد، پشتوانه خشونت تلقی شده و بایستی حذف شود.
🔸چرا که از نظر لیبرالیسم، خشونت زاییده یقین است و اگر در اندیشه، اهل تساهل باشیم در عمل هم اهل مدارا خواهیم بود و اگر در نظریه اهل یقین باشیم، در عمل هم رادیکال عمل کرده و انتحاری و #شهادت گونه رفتار خواهیم نمود.
🔹بگذریم که همین اندیشه تلورانسیک و پلورال، صدها جنگ را راهبری کرده و #خشن_ترین_صحنه_های_تاریخ را به یادگار گذاشته است و این #پارادوکس اندیشه و عمل را در ترور اندیشه ها و آزادی عمل دیگران در کشورهای به اصطلاح مهد آزادی شاهد هستیم.
3⃣عنکبوت مقدس و به چالش کشیدن باورها
🔸اما چرا عنکبوت مقدس به عقاید مرکزی شیعیان توهین کرده و جشنواره کَن هم تحت استیلای لیبرالیسم برایش رپرتاژ رفته و #پروپاگاندا راه میاندازد در حالیکه نمره حداقلی به لحاظ فنی از نگاه مخاطب دریافت میکند؟
🔹چرا سنبل جشنواره ای سینمای غرب، حیثیت خود را برای چنین فیلم ضعیف و سخیفی هزینه میکند که بخشی از پاسخ با توضیحاتی که گذشت روشن میشود. از نگاه غرب هر چقدر علیه بنیادگرایی از نگاه آنها که آنتی تز تفکرشان محسوب میشود، بنویسید و بسازید و بازی کنید امتیاز بیشتری دارید، چرا که در خدمت ترویج پلورالیسم بوده و #سرباز_لیبرالیسم به شمار میآیید.
🔸از نگاه جنگ های شناختی نیز رخنه و نفوذ و گسست در باورهای اساسی دشمن یک اصل انکارناپذیر محسوب میشود. بطور کلی هر عملیاتی که بتواند #باورهای_مرکزی یا ارتکازات بنیادین یا عادت واره، طرحواره و یا فطریات و بدیهیات جامعه هدف را به چالش بکشد، یک گام به پیروزی محسوب شده و مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.
4⃣عنکبوت مقدس، استیصال در پوشش انتحار و جنون
🔹عنکبوت مقدس با صراحت و وقاحت، بنیادهای فکری ایرانیان را در راستای جنگ شناختی به چالش کشید و در صدد بوده تا دلالت های این تولید تردید را در رفتار جامعه ایرانی درو کند.
🔸و توامان، #حساسیتهای_اعتقادی ما را کمرنگ کرده و تلورانس را نهادینه نماید و با بازنمایی خشونت آلود از اندیشه شیعی، #ترور_عقیدتی نموده و چارچوب های انسجام زا و معنویت ساز را از نرخ بیندازد.
🔹قدرت و یکدستی جامعه ایران در بینشها و جوهر سبکزندگی با قبول تمامی تفاوت ها و تکثرات در منش و جزییات برای رقیب تمدنی مان قابل تحمل نیست و جنون حاکم بر عنکبوت مقدس، نشان از #آشفتگی و انتحار موجود در جبهه شناختی و اتاقهای فکر غرب دارد که اینچنین عریان با فطرت شیعی به مواجهه برمیخیزد. زهی خیال باطل!
✍علیرضامحمدلو، کارشناس و پژوهشگر رسانه
🆔@andisheengelabi
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تعامل قدرت، سیاست و شبکه های اجتماعی
🔸#فیسبوک چگونه انتخابات را دستکاری میکند؟
♦️سیاستمداران با استفاده از الگوریتم های مجازی، مهندسی داده و دستکاری شبکهای را رقم میزنند که در این شرایط، مرز بین حقیقت و دروغ روشن نیست و اینگونه صداها و جریان ها کنترل شده و دیکتاتوری رسانه ای شکل میگیرد.
#فیسبوک #دیکتاتوری_رسانه #دموکراسی #شبکه_های_اجتماعی
🌐کانال عصرجدید، عصررسانه
🆔@andisheengelabi
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥آیا #دنیای_مجازی یک تهدید وجودی است؟
🔸آیا قانونی برای حفاظت از کاربران وجود دارد؟
🔹آیا #مقررات میتواند جلوی شرکتهای سودجوی پول پرست را بگیرد؟
♦️تبعات این #فناوری چه خواهد بود؟ و #سواد_رسانه چقدر ضرورت دارد؟
سازندگان این شبکه ها و پلتفرمها پاسخ میدهند...
🌐کانال عصرجدید، عصررسانه
🆔@andisheengelabi
✍️ تاملی در پدیدارشناسی سلبریتی به بهانه پویش me too:
بررسی تحلیلی_انتقادی مثلث سلبریتی، فرهنگ، رسانه
🔹اخیرا شاهد کلیپی بودم از لایو (اندکی قدیمی ظاهرا) یکی از هنرمندان طنزپرداز که این آقا در رابطه با سینما عبارات تامل برانگیزی را مطرح نمود که شاه بیت آن این بود: اساس سینما از فساد است.
🔸در ادامه نیز از #فساد_مالی و اخلاقی عجیبی سخن گفت که بنظر میرسد با توجه به جوی که برخی هنرمندان به اصطلاح #سلبریتی در فضای مجازی پیرامون فساد در پشت صحنه سینما راه انداخته اند، جای بررسی و پیگیری هم دارد.
🔹بعنوان کسی که دغدغه فرهنگی در شناخت پدیده ها دارم این سوال را مطرح می کنم:
⁉️سلبریتی چیست و کیست و چطور میشود فراز و فرود این پدیده را تحلیل نمود؟
اساسا در نسبت با بدنه #فرهنگی جامعه، سلبریتی باعث پیشرفت فرهنگی است یا آسیب زا بوده و باید تبیین و تحلیل جدی تری صورت بگیرد؟
⁉️چرا این پدیده به شرایطی می رسد که انتحاری عمل کرده و دست به خودزنی میزند و پویش me too راه میاندازد و با کاور مبارزه با فساد و افشاگری در سینما، پرده دری میکند و قبح #تجاوز و تعرض را از بین میبرد؟
⁉️چرا مقوله ای که قرار بود سکوی ترویج و توسعه مفاهیم و معانی متعالی باشد، در چرخه تکرار و بازتولید، تبدیل به صنعت میشود و بالادست مفاهیم قرار گرفته و بر معانی سایه میاندازد؟
🔹پیت وارد در کتاب خدایان بدکردار (ترجمه: دکتر احسان شاه قاسمی) از قول روجک، #شهرت را به سه گونه تقسیم می کند: نسبت دار، بدست آمده و منتسب...
🖊علیرضا محمدلو، کارشناس رسانه و فرهنگ
مشروح یادداشت:
v-o-h.ir/?p=43782
🆔 @andisheengelabi
📝چرا تبلیغات این همه برای اقتصاد رسانه مهم است؟
🔹تبلیغات موتور رشد #صنعت_رسانه است. #تبلیغات باعث می شود کالاهای نو بتوانند وارد بازار شوند و ما از وجود آنها آگاه شویم.
با موفقیت های بیشتر محصولات، شرکت های بیشتری تمایل به معرفی گستره بیشتری از محصولات خواهند شد.
♦️این شرکت ها به جیب #آژانس_های_تبلیغاتی پول می ریزند و آنها هم این پول ها را به رسانه ها می دهند. رسانه ها با رشد خود، اطلاعات و سرگرمی بیشتری به ما عرضه می کنند.
شمار بیشتری از ما زمان بیشتری را با رسانه ها می گذرانیم و این، تقاضا برای پیام ها را بالا می برد.
ما در معرض #آگهی های بیشتری قرار می گیریم و بیشتر ممکن است کالاهای تبلیغ شده را بخریم.
🔸چرخه پول از ما آغاز می شود، برای محصولات تبلیغ شده هزینه می شود، به سازندگان آن محصولات می رسد، به جیب شرکت های آژانس های تبلیغاتی می رود و نهایتا از آنجا به رسانه ها می رسد.
🔹تبلیغات هر سال سرعت این چرخه را بیشتر و بیشتر می کند. اگر ما محصولات تبلیغ شده را نخریم، این چرخه کم کم کند می شود و می ایستد.
برداشتی از کتاب #سواد_رسانه
اثر #جیمز_پاتر
🌐کانال عصرجدید، عصررسانه
🆔@andisheengelabi
📸ببینید| طعنه به نظام با یک تکنیک ژورنالیستی و پیام هرمنوتیکی
🔹عبارت مشهوری وجود دارد که نسبت عکس به متن، مثل نسبت لحن به لفظ است. گاهی برای نقد یک محتوا، با تغییر لحن و لهجه آن اثر، ضدش را بازتولید میکنیم و در مکتوبات هم میتوانیم با انضمام یک عکس معکوس به خبر، متن پیام و محتوای خبر را به نقد بکشیم.
روزنامه #جمهوری_اسلامی هم از این تکنیک برای انعکاس یک سوژه روز بهره برده و با پارادوکس خوانی متن و عکس، وضعیت امروزی را به چالش کشیده است.
🔹برداشت هایی که میشود از این مدل ژورنالیستی داشت، انتقاد از حادثه تصادف ریلی با بهره بردن از فرمایش مقام معظمرهبری و در یک لایه دیگر، ارائه تناقض در وضعیت حاکم بر جمهوری اسلامی و #نقد_گفتمانی است و در لایه سوم، به چالش کشیدن ماتن پیام و شخص ولی فقیه است که عبارت از ایشان صادر شده و بنوعی طعنه بر مالک مدعاست.
یک ماساژ پیام و سه لایه نقد هرمتوتیکی که از قضا هر سه نیز برداشت میشود.
📎گفتنی است که این روزنامه در حادثه مشابه(قطار تبریز-مشهد ۵ آذر ۹۵) که در زمان دولت مطبوع خودشان اتفاق افتاد، در ضمن تیتری کاملا فرعی به آن حادثه پرداخته بود!
✍علیرضامحمدلو
🆔 @andisheengelabi
🎯 شبکههای اجتماعی قادرند تصویر ذهنی ما را از خودمان دگرگون کنند
📍شبکههای اجتماعی بدون تردید فواید زیادی داشتهاند و دنیای ما را به شکل بیسابقهای متحول کردهاند. بااینحال، پژوهشگران علوم اعصاب، هشدار میدهند که ما هنوز درک دقیقی از تاثیر #شبکههای_اجتماعی بر سلامت روانمان نداریم و باید همچنان احتیاط پیشه کنیم. از نظر آنها شبکههای اجتماعی با مشوش کردن دریافتهای ما از واقعیت و ایجاد تصوراتی ساختگی از دنیای پیرامونمان ما را در مخصمهای گرفتار میکنند: یا پیوسته باید اوضاع جهان را مطابق تصورات جدیدمان تغییر دهیم یا خطر افسردهشدن و ناامیدشدن را به جان بخریم. آیا راهحلی وجود دارد؟
🔖 ۳۵۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۲۲ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://tarjomaan.com/neveshtar/10585/
🆔 @andisheengelabi
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥آینده فناوری از زبان سازندگان آن
🔸آیا میتوان این فناوری را کنترل کرد؟
#آینده_پژوهی
#رسانه
🌐کانال عصرجدید، عصررسانه
🆔@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #یاغی، سریالی است که اخیرا وارد بازار تماشای شبکه خانگی شده و توجهات زیادی را به خود جلب کرده است. این #سریال به کارگردانی محمد کارت وارد گود شده که در کارنامه خود، ساخت فیلم شنای پروانه برنده چندین سیمرغ بلورین #جشنواره_فجر ۹۸ را دارد.
🔻#آوانتاژ و بچه خور و خونمردگی و ذره بین هم از کارهای کوتاه و نیمه بلند و مستند این #کارگردان جوان بوده که جوایز متعددی را در جشنوارههای مختلف درو کرده و رزومه خوبی را برای این کارگردان ثبت نمودهاند.
🔺بدون اینکه روایت داستان را بازگو کنیم و همچنین به جهت مبتلا نگشتن به خطر #اسپویل (لو رفتن داستان) و صرفا جهت ارائه یک تحلیل فرهنگی،رسانه ای، نکاتی را تقدیم میکنم 👇
🆔 @andisheengelabi