خطر بی هویتی و افول فرهنگ
بی هویتی، موجب گرایش افراطی به داشته های هویتی دیگران می شود. فرد بی هویت از ویژگی های فرهنگی دیگران، برداشت های غیر صحیح و نامتعادل می کند. مثلاً در همانند سازی با #لایف_استایل_غربی از نیازهای ذاتی فردی و اجتماعی خود غفلت می کند.
آن وقت می شود که نگهداریاز سگ و گربه جای تمایل به بچه دار شدن را می گیرد؛
کمک به حیوانات آواره و غذا دادن به آنان جای کمک به فقرا و سرپرستی یتیمان را می گیرد؛ ...
بهانه هم فراوان است.
وفای حیوان بیشتر از آدم هاست؛
هزینه نگهداری بچه بیشتر است؛
چرا باید یک انسان دیگر را به این دنیا بیاورم...
بهانههایی پر از گزاره های #فردگرایی، بی مسئولیتی ماکیاولیستی، مادی گرایی، ناامیدی و سیاه بینی، ایده آل گرایی احمقانه، متفاوت نشان دادن خود با آروغ روشنفکری، جلب توجه...
وقتی چنین پدیده ای در جامعه بر اثر مرجعیت یافتن یک گروه بی صلاحیت یعنی #سلبریتی هایی تهی از هویتِ کارآمد درحال گسترش باشد، زنگ خطر افول مصالح انسانی در آن جامعه به صدا در می آید. این خطر فقط کاهش جمعیت نیست؛ بلکه اینجا #خانواده به عنوان اصلیترین نهاد اجتماعی و زیربنا و ریشه جامعه به خطر بزرگی افتاده.
چاره کار روشن است. جامعهای که الگوهای ترازش گمنام مانده اند، ناچار الگویی دست و پا می کند. ما گرفتار یک سری الگوهای دم دستی هستیم که ابتدا صداوسیما تحویل مردم داد و حالا در شبکه های اجتماعی مردم را در محاصره #سبک_زندگی_بیمارگونه خود درآورده اند. نیاز نیست این ها را به دریا بریزیم تا مشکل حل شود. به الگوهای تراز فرصت عرض اندام بدهیم تا لااقل جامعه بتواند انتخاب کند.
✍رهاعبداللهی
@andisheengelabi
هدایت شده از زمانه
🔴 #انسان_در_بند‼️| فضای مجازی و سبک زندگی اسلامی
🔻 #زمانـــه| سرعت علم به تصاعد هندسی وارد دنیای فناوری ارتباطات شد. افقی جدید گشوده شد. ترسناک. با آیندهای مبهم. جاذبههای فناوری به ویژه از درگاه فضای مجازی داستان #پینوکیو نوشتهی کارلو کلودی را زنده میکند. در غمانگیزترین قسمتش. آنجا که بیتوجه به اندرزهای پدر ژپتو سوار قطار میشود و در شهر بازی (=سرزمین احمق ها)چنان سرگرم بازیگوشی و خوش گذرانی است که دیگر فکرش کار نمیکند. او دیگر تبدیل به الاغ شده است. با مغزی تهی.
🔹منافع فراوانی از مدرنیته نصیب انسان شده و جاذبههای بیمانند فضای مجازی همراه با فرصتهای خیره کننده اش قابل توجه است. اما تهدیدهای فضای مجازی کم نیست. به ویژه برای اخلاق و خانواده و فرزندان. به نحوه ی طراحی و چیدمان سیستمهای نرم افزاری توجه کنید، موتورهای جستجو با ذائقه خوانیاش را ببینید. کافی است چندبار صفحهی گوشی را لمس کنید. دیگر برای او غریبه نیستید. میشناسد و زین پس شما را به انبوهی از پیامها و گزارشها و اطلاعاتی که حتی اگر میل خواندن و دیدنشان را نداشه باشید میهمان میکند.
🔹پیام رسانها با آپشنها و گزینههای متنوع و همهی فناوری اطلاعات با فلسفهی در سایهاش منحصر به فرد و کاملاً مدیریت شده. منوهای متنوعی از انتخابهایی که خود گونهای دیگر از محدودیت است. چنان انسان سرگرم شده است که وضعیت اسف بارش را درک نمیکند او سرگرم روزمره گی استو فرصت ادراک و اندیشیدن ندارد! ؛ انسان در دام سبک زندگی تحمیلی گرفتار شده است.
🔹 تهدیدی مهمتر از این سراغ ندارم که در پس شعار انسانگرایی، انسان در بند شده است با زیباترین شعارهایش؛ حق انتخاب! ؛ فناوری اطلاعات حتی فرصت انتخاب را از انسان ربوده است. اگر حق انتخابی داشته باشد، انتخاب کردن از میان گزینههایی است که بر اساس الگوها و پارادایم های غیرتوحیدی تدارک شده است. یعنی انتخاب از میان گزینههای متنوع در تونل پرزرق و برقی که فرصت تفکر را از انسان ربوده است
🔹 فناوری اطلاعات خطر گسستهشدن رشتههای سنت را پررنگ کرده است. در جستجوی وحدتی باید بود به عظمت جاری و ساری اش در زمان و آن را به حال و آینده پیوند زد. از این رو بازگشت و احیای سنت با فهم ابزار جدید نه یک امر تزئینی که یک ضرورت اجتنابناپذیر تاریخی است.
🖌 #محمدصدرا_مازنے【ڪارشناس زمانه】
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر #تحلیل_راهبردے میخوانید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
👆 #پیشنهاد_عضویت
#سواد_فضای_مجازی
❓چطور شبکههای اجتماعی به جنگافزار تبدیل شدند؟
✅نگارندگان کتاب جنگِ لایک ادعا میکنند که اکنون شبکههای اجتماعی محلی برای #کشمکش_جهانی_اطلاعات است که میلیونها انسان از دهها کشور دنیا بر روی پلتفرمهای گوناگون برپا میکنند.
#شبکههای_اجتماعی روش فکری ما، نحوۀ کسب اطلاعات و چگونگی درک ما از دنیای اطرافمان را تغییر میدهند و چیزی بهنام « #میدان_نبردِجهانی» ایجاد کردهاند که در آن ستارههای پاپ مانند تیلور سوئیفت و گروههای تروریستی مثل داعش برای مبارزۀ آنلاین بر سر جلب توجه ما از تاکتیکهای یکسانی استفاده میکنند.
🔰لینک مقاله:
🔗 tarjomaan.com/interview/9196
🆔 @andisheengelabi
big change of tech till 2050.pdf
2.39M
فایل کتاب ۲۰ تغییر بزرگ #تکنولوژی تا سال ۲۰۵۰.
✅ابَرتکنولوژی در برابر ابَرنابرابری
✅اخلاق هوش مصنوعی
✅جهانی که داده ها آن را پیش می برند
✅فناوری نظامی، سحرآمیز و نامتقارن
@andisheengelabi
mahdirasuli-@yaa_hossein.mp3
3.88M
ولادت #امام_حسن_عسکری علیه السلام
🎤 مهدی رسولی
🌷مولودی بسیار زیبا و دلنشین
@andisheengelabi
🔸امروز در عصرجدید، مدیریت انسان در اراده شخصی خلاصه نمی شود.
🔹ساختارها نیز دیکتاتور مطلق نیستند و توان تدبیر صددرصدی ندارند.
🔻پای اراده سوم و عقل سومی در میان است بنام رسانه..
https://eitaa.com/joinchat/4122542103Cbdea15b980
1⃣سوادرسانه یعنی فهم درست آنچه مصرف می کنیم تا از جانب بیگانه مصرف نشویم.
2⃣مواجهه انتقادی با محتوای رسانه و سرگرم نشدن پای فرم محصولات رسانه ای...
3⃣ و اینکه رسانه، واسطه رسیدن از ساحت شعار به فرهنگ و امتدادفرهنگ به سمت تمدن نیز به شمار می رود.
✅پس اراده ها را به رسانه ها گره نزنیم و بدانیم که در قبال رسانه ها یاغی بودن و زودباور نبودن یک مزیت است نه اشکال...
#آدرس_کانال_اندیشه_انقلابی با موضوعات رسانه ای مرتبط با دنیای فرهنگ و سیاست...↙️
https://eitaa.com/joinchat/4122542103Cbdea15b980
🔎 بازخوانی بسیج در نگاهی جامعه شناختی
✅به بهانه هفته بسیج شاید لازم باشد که این تشکیلات و عناصر مقدس و فداکار نظام بازخوانی شده و ریل گذاری درست تری نسبت به آینده انقلاب صورت بگیرد تا خوبان انقلاب منروی نشده و مدعیان نااهل و غیرهمسو، پشت میزهای مدیریتی، تکیه نزده و فخر نفروشند.
1⃣همانگونه که اندیشمندان آینده پژوه و جامعه شناسان غربی چون #میشل_فوکو نیز اذعان داشتند، انقلاب اسلامی تفاوت های ویژه ای با سایر تحولات اجتماعی و سیاسی جهان داشت که از یک زاویه جامعه شناختی، تقسیم بندی گمن شافت(Gemeinschaft) و گزل شافتِ(Geselschaft) فردینادوتونیس، تاحدی می تواند بخشی از این ماجرا را توضیح داده و تبیین نماید.
2⃣گمن شافت، کنترل اجتماعی قوی ولی غیررسمی است و از طریق سنت از جمله سنت دینی، خانواده و دوستان عمل می کند. در مقابل، مشخصه ی گزل شافت، شکل بروکراتیک تر و غیرشخصی تر سازماندهی و کنترل اجتماعیِ ناشی از قرارداد اجتماعی به پشتیبانی دولت است.
3⃣با این توضیح باید گفت که معجزه امام و انقلاب در معنابخشی به عناصری تحت عنوان #بسیج بود که روابطی عمیق و دوسویه و طبیعی را جایگزین روابط سطحی، منفعت طلبانه و حسابگرانه نمود و ساختارغیررسمی همچون تشکیلات بسیج را به عنوان عنصر داینامیک و محرک انقلاب رقم زد.
4⃣اگر بخواهیم نگاهی بومیزه و درون گفتمانی به تفاوت اجتماع(گمن شافت) و جامعه(گزل شافت) در اندیشه تونیس بیفکنیم باید گفت که ساختارهای اداری بعدانقلاب که آمیزه ای از اندیشه های ضعیف سوسیالیستی یا لیبرال دمکراتیک بود، نتیجه ای جز نابسامانی و ناکارآمدی بروکراتیک در قالب دولت های تکنوکرات سازندگی و اعتدالی و...نداشتند که افق نهایی شان، #جامعه_مدنی خیالی بود.
5⃣در مقابل آنچه که باعث رویش ها و بارقه های امید در کشور و بیداری اسلامی در منطقه و جهان بین الملل گردید، اندیشه متفاوت و غیررسمی بود که از انرژی هسته ای تا سلول های بنیادین و نانوتکنولوژی و صنعت موشکی و سایر موفقیت های علمی و نظامی و فرهنگی را به ثمر رسانید که داعیه دار #اجتماع_دینی یا امت اسلامی با مدیریت ولایی بود.
6⃣بر این اساس و در عصر جدید، باید بازتعریف جدی نسبت به نقاط ضعف و قوت نظام داشته باشیم و ریزش ها و رویش های جریان انقلابی را به درستی شناسایی نموده و نسبت به بازسازی یا تاسیس ساختارهای انقلابی با مبانی متناسب با اراده ها و اندیشه های دینی اهتمام جسورانه تر و بیتعارف تری داشته باشیم تا خدای ناکرده، میدان انقلاب و اتاق فرمان کشور را خالی از بسیجی و مملو از لیبرال تجربه نکنیم.
✍علیرضامحمدلو
🆔@andisheengelabi
هدایت شده از انجمن سواد رسانه طلاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید: #معرفی_کتاب سواد رسانه ای
📚#سواد_رسانهای عنوان اثر تازهای است که به قلم دبلیو جیمز پاتر (استاد دانشگاه کالیفرنیا و دارای مدرک دکتری در دو رشتۀ «مطالعات ارتباطی» و «تکنولوژی آموزشی») و با ترجمه دکتر احسان شاهقاسمی (استاد ارتباطات دانشگاه تهران) توسط انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر شده است.
📚«سواد رسانهای» به دنبال آن است تا نشان دهد رسانهها چگونه باورها و الگوهای رفتاری افراد را شکل میدهند. این کتاب از پانزده فصل آموزشی و ۶ فصل مسألهمحور تشکیل شده است. این کتاب در حال حاضر برجسته ترین کتاب در موضوع سواد رسانه ای در جهان است.
کتاب «سواد رسانهای» در ۸۶۴ صفحه در قطع وزیری و قیمت ۱۷۵ هزار تومان منتشر شده است.
#کتاب_بخوانیم
#انجمن_سواد_رسانه_طلاب
✅ @savad_rasaneh
🔎عملیات فریب گرانی مرغ با بوی بنزین و مذاکره
🔹از ویژگی های بارز انسان در زندگی مهارت حل مساله است که اگر صاحب چنین مهارتی بود، زندگی بهتری را برای اهل و عیالش به ارمغان خواهد آورد و الا که یا محتاج و ضعیف می شود و یا عصبی و دیکتاتور و اهل تجاوز به حقوق دیگران...
🔸در بُعد اجتماعی نیز این مساله صادق است و اگر دولتی مهارت حل مساله نداشت و به لحاظ خلاقیت و تولیداندیشه به بن بست رسید، فرهنگ و مردمش ضعیف، سیاست و زعمایش ناتوان و اقتصاد و معیشتش شرطی و #خانه_امن شان نیز در ادامه بحران جدی تری را تجربه خواهد کرد.
🔹حال دولت اعتدال و بنام تدبیر و امید، که در عرصه اقتصادی لااقل معتدل نبوده و سراسر، نوسان و بی تدبیری و ناامیدی را بسمت مردم پمپاژ نموده بجای حل مساله با توان داخلی و خنثی سازی تحریم، سراغ گزینه (توهم)رفع تحریم با امید به بازگشت آمریکا به برجام رفته است و از نظر ایشان، #بازگشت_بایدن(بخوانید امضاء کری) نیز تضمین است.
🔸چنین طرز فکری که فقط یک راه حل می شناسد، برای ماندن در اریکه قدرت و #پاکسازی_حافظه_ملت از هشت سال ناکارآمدی سیاست ها و نتوانستن های اقتصادی شان نیز، عملیات فریبی با #القای_بحران_مصنوعی و ناکارآمدی با طعم بنزین و مرغ و پوشک و... توسط لیبرال های وطنی در بازار معیشت مردم رقم می زنند تا هزینه عدم مذاکره و بی اعتمادی به آمریکا و گفتمان تکیه بر توان داخلی انقلابی را بالا برده و بار دیگر با تروریست های فرودگاه بغداد، پشت میز #مذاکره بنشینند.
🔹تنظیم بازار مرغ و لبنیات و میوه حداقل کاری است که یک تیم دولتی باید در قبال مردمانش بی هیچ قید و شرط و منتی انجام دهد و فرافکنی و گره زدن پوشک به موشک و مرغ و بنزین به مذاکره یعنی گروگان گیری معیشت مردم و اراده معطوف به قدرت نیچه ای و تفکرماکیاولیستی که هدف وسیله را توجیه می کند.
✍علیرضامحمدلو
🆔@andisheengelabi
هدایت شده از زمانه
🔴 مارادونا، چگوارای دنیال فوتبال
🔻 #زمانـــه| از برخی شخصیت ها نمی توان ننوشت و از کنارشان بی تفاوت رد شد وقتی که کشوری بخاطرش عزای عمومی اعلام می شود که اگر برای سرگرم سازی به تعبیر آدورنویی بود که ارزشی نداشت ولی از باب یک اسطوره اجتماعی که پرچم تفکری را در لباس یک فوتبالیست و ستاره یدک می کشید چرا که نه...
🔹سال ۱۹۸۲ بین آرژانتین و انگلیس بر سر مالکیت جزایر مالویناس جنگى درگرفت که ۷۴ روز طول کشید و منجر به مرگ ۶۴۹ آرژانتینى شد.
🔹 وقتى از #مارادونا درباره این گل سوال شد او گفت: دست من؟ نه این دست خدا بود که انتقام مردم آرژانتین را از انگلیس گرفت.
🔹مارادونا فارغ از برخی خصوصیات مثبت و منفی شخصی اش، یک کاراکتر استکبارستیز و ضدامپریالیست چپ بود و امتداداجتماعی و و ترجمان فرهنگی چگوارا و فیدل کاسترو در مستطیل سبز به شمار می رفت.
🔹یک سلبریتی فوتبالیست که برای ماندگاری اش در دنیای رسانه باج نداد و با تمام اخلاقیات خاص و تند مارکسیستی اش، ایده مرگ بر استکبار و مغز ظلم ستیزی اش را رها نکرد و تسلیم جذابیت های بصری و سرگرمی های رسانه ای نشد و اعتبار و محبوبیت و تعصب ملی و مردمی اش را با فریب های آمریکایی تعویض نکرد.
🔹در جهان امپریالیستی که چرخه های اقتصادی و سیاسی اش در پی مرگ سوژه و به محاق رفتن چهره های ضدش در حرکت است و چهره ها تا زمانی چهره باقی می مانند که برای نظام سلطه جهانی کسب اعتبار کنند، مارادونا یک شخصیت بود و کاراکتری قابل احترام...
🖌 #علیرضا_محمدلو【ڪارشناس زمانه】
➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر #تحلیل_راهبردے میخوانید
🆔 | http://eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
هدایت شده از ️حقیقت واصل
یا حضرت معصومه مدد مدد.mp3
10.45M
▪️یا حضرت معصومه مدد...
نوای حاج محمود کریمی
@hagigatevasel
🔎انتقام از تروریسم؛ معامله انقلابی یا ملاحظه دیپلماتیک
◀️ پل اسمیت از محققان برجسته موسسه دفاع ملی آمریکا می گوید: در جنگ، کشتن عنصر اساسی نیست، بلکه عنصر اساسی مجبور کردن دشمن به رفتار موافق اراده ماست.
1⃣با شهادت محسن فخری زاده که از دانشمندان رده بالای صنعت دفاعی و هسته ای کشور بودند و به خیل یاران شهیدش پیوستند، ماجرای ترور تمام نشده و دو مخاطب دیگر نیز بایستی دچار #مرگ_ارادی یا #فلج_فکری شوند.
2⃣مسئولین و تصمیم گیران نظام که بایستی دچار اشتباه محاسباتی شده و سیاست را مقدم دانسته و امنیت را اشتباه ترجمه کنند و افکار عمومی که تحت تاثیر اقدام اشتباه توام با وحشت مسئولین و تحریف روایی رسانه ها، دچار #مارپیچ_سکوت شوند و هیجان ترس تصمیم سازانرا همراهی نمایند.
3⃣می توان چنین گفت که این ترور دانشمند صنعت دفاعی و هسته ای باعث بن بست مذاکرات ایران و آمریکا می شود چون از دست چدنی رونمایی شد یا برعکس می توان این ترور را کاتالیزوری برای سرعت بخشی به مذاکرات با آمریکای دوران گذار از ترامپ به بایدن روایت نمود تا #امنیت_پوشالی مدنظر اصلاح طلبان را تامین کند.
4⃣چه قائل به مرگ مولف در تفسیر فکت ها و وقایع باشیم چه مبتنی بر ظهور رفتاری ماجرا عملیات فهم را رقم بزنیم، باید اذعان داشت آنچه که تمام کننده روایت ما از واقعیت هاست، سیستم عامل حاکم بر ذهن و جهان بینی ماست که یا با شجاعت گره خورده یا باترس آمیخته..
5⃣به تعبیر رهبر انقلاب "ترسوها نباید حرف از عقلانیت بزنند" که دستگاه محاسباتی شان مختل شده و توانایی ادراک و تصمیم گیری منطقی در موقعیت بحران را ندارند و طبیعتا حساسیت افکار عمومی را نیز جهت توجیه تصمیم مبتنی بر ترسشان نسبت به اصل و عمق ماجرا به حداقل خواهند رساند.
6⃣ترور شخصیت های شاخص نظامی و علمی کاشت یا تزریق طرز فکر و هیجانی است برای محک جدید نظام جهت حرکت متقابل در قبال حساسیت ها و مرزهای ایدئولوژیک و اولویت های فکری اش و بدون شک امتداد رسانه ای خواهد داشت تا نتایج سیاسی و دیپلماتیک را برداشت نماید.
7⃣چه بسا به دلیل ترس از جنگ در اواخر دوره ترامپیسم و به بهانه گذر از تئوری مرد احمق، سکوت و مصلحت پیشه کنند و تیغ انتقام را همچون شهادت سردار سلیمانی غلاف نمایند که اشتباه استراتژیک و غلبه ترس بر دستگاه محاسباتی یعنی همین. کلاوزویتس نویسنده کتاب ماهیت جنگ می گوید: "اگر ما بتوانیم بر مغز دشمن تاثیر بگذاریم، دیگر محبور نخواهیم بود بر بازوهایش ضربه بزنیم".
✅پیشنهاد انقلابی به مسئولین انقلابی در ساحت اطلاعاتی و عملیاتی این است که مراقب #خانه_امن مردم ایران باشید که به بهای خون سلیمانی ها بدست آمده است و قرار نیست به بهانه های دیپلماتیک و جناحی برخی لیبرال مسلکان به خطر بیفتد...
✍علیرضامحمدلو
🆔@andisheengelabi