🔎امتداد جنگ شناختی علیه ایران با یک سکانس جیمیجامپی
▫️دیدار تیم های ملی پرتغال و اروگوئه دوشب گذشته در دور دوم مسابقات جام جهانی 2022 برگزار شد و پرتغال با برد 2 بر صفر به مرحله بعد راه پیدا کرد.
اولین جیمی جامپ جام جهانی در این بازی وارد زمین شد و برای دقایقی بازی پرتغال و اروگوئه را مختل کرد.
▫️این فرد بطور مشکوک و تامل برانگیزی در وسط یک بازی کاملا حساس و با قضاوت یک داور ایرانی(علیرضافغانی) در روی پیراهن خود نوشته ای مبنی بر حمایت از #اکراین را درج کرده بود و در پشت پیراهنش نوشته ای دال بر حمایت از #زنان_ایرانی حک شده بود و در دو دست خود نیز پرچم #همجنسگرایان را حمل میکرد.
▫️مخرج مشترک این سه شعار علاوه بر دلالت های متکثر، تحت فشار گذاشتن و به چالش کشیدن مواضع فرهنگی، اجتماعی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران نیز می تواند ترجمه شود. #فلسفه_جیمیجامپی در خدمت اندیشه های ضدایرانی قرار گرفته تا مثلا نماد خفقانطور و مثلا صدای بیصداها را به تصویر بکشد و با این #نمایش_مبتذل و جهت دار، جامعه جهانی را نسبت به این ظلم! و بیعدالتی به زعم خود آگاه کند.
▫️طبق اعلام شبکه «الکاس» قطر این جیمی جامپ با محکومیت سنگینی مواجه خواهد شد. طبق قانون قطر این فرد برای مدت 6 ماه راهی زندان می شود و مبلغ 60 هزار دلار جریمه نقدی می شود و مادام العمر از حضور در مسابقات جام جهانی محروم خواهد شد.
🆔 @asre_tabyin
🔎ضرورت ریاستارت شناختی
وقتی #جنگ_شناختی و تغییر منطق محاسبات، از اغتشاش خیابانی به #آشوب_ذهنی و #نهیلیسم، ختم میشود، خطرناک و سخت کنترل است.
▫️چرا که همزمان، رفتار و روان و ذهنیت کاربر و کنشگر، مختل و مسموم شده و نیاز به یک #ریاستارت_شناختی دارد.
✍علیرضامحمدلو
🆔 @asre_tabyin
تحلیل_اندیشکدههای_غربی_درباره_رویدادهای_اخیر_ایران.pdf
1.98M
♦️ تحلیل #اندیشکدههای_غربی درباره حوادث اخیر ایران
▫️تجمیع و تحلیل مطالب منتشرشده در اندیشکدههای غربی شامل یادداشتها، مقالات، نشستها، کنفرانسها و مصاحبههای مختلف، از اندیشکده #بروکینگز تا موسسه هادسون و بنیاد دیلکارنگی و #بنیاد_دفاع_از_دمکراسی
🆔 @asre_tabyin
🔎اینترنشنال سعودی و کلیدواژه جدید و تلاش برای احیای #موج_پارکینگ_رفته "زن،زندگی،آزادی" برای دیماه تحت عنوان "مسمومیت زنجیرهای دانشجویان در دانشگاههای کشور"
🆔 @asre_tabyin
هدایت شده از فکرت
📝#اختصاصی
💠 نخبگان در حوادث اجتماعی؛ افقگشا یا بحرانزا
🔸اگر جامعه امروز را ترکیبی از وضعیت سنتی، مدرن و عصر ارتباطات و پسامدرن بدانیم و بر اساس این تقسیمبندی، سراغ شناخت انسان برویم، با سه نوع از شخصیت روبهرو میشویم. سنتراهبر، درون راهبر، دگرراهبر که با توجه به نقدهای مبنایی به این تقسیمبندی، میتوان شخصیت حقراهبر را که بر سنت واقعگرا(دین) ملتزم بوده و از خرد ناب(نه عقلانیت سکولار و ابزاری) بهره حداکثری میبرد را نیز به عنوان قسیم چهارم مطرح کرد.
🖋علیرضا محمدلو، دانشجوی دکتری فلسفه علوم اجتماعی
💢 مطالعه یادداشت در سایت فکرت
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔 @Fekrat_Net
هدایت شده از مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 جامعه مدرسین، جنگ شناختی و ضرورت بازیگری مؤثر در حکمرانی مجازی
🖋 علیرضا محمدلو
🔸 تسلط بر مغزها از تسلط بر سرزمینها بالاتر است. اگر مغز یک ملت را تسخیر کنند آن ملت سرزمین خود را تقدیم میکند. این کلام راهبردی رهبر انقلاب را میتوان توصیف کوتاه جنگ شناختی هم نامید.
❓اما عناصر اصلی این جنگ شناختی چیست؟
🔹 اگر رسانه را مصدر و بستر جنگهای شناختی بپذیریم در تحلیل پیام رسانهای، یک فرایند پنج مرحلهای مطرح شده است: فرستنده پیام، متن پیام، بستر(کانال) پیام، گیرنده پیام و اثر پیام.
شاید بتوان یک متغیر ششمی را هم به این فرایند اضافه کرد یا بطور مجزا از ارکان پنجگانه مذکور مطرح نمود: تکنیک پیام.
بدین صورت که بگوییم: چه کسی، چه پیامی را از چه کانالی و برای چه مخاطبی و با چه سطح اثری و با چه تکنیکهایی منتقل میکند؟
🔺 با این اوصاف و با در نظرگرفتن پیشرفتهای تکنولوژیکی و نظریه جامعه شبکهای، آنچه که جنگهای شناختی امروز را شکل و هیأت متفاوتی میبخشد، #پلتفرمها و #تکنیکهای_شناختی است.
در واقع سکوهای اثر و شبکههای اجتماعی، توانایی انگارهسازی در سطح فراگیر و به تعبیری #مهندسی_افکارعمومی را دارا هستند.
♨️ اینکه به چه چیزی فکر بکنیم و چگونه فکر بکنیم را پلتفرمها و تکنیکهای رسانهای تعیین میکنند.
🔻 دستور روز جوامع در پلتفرمها و از مسیر تکنیکهای جنگ شناختی تعیین میشود. دیگر حتی فراموش میشود که منبع پیام و اثر پیام و مخاطب پیام کیست. حتی متن پیام هم شکل فانتزی پیدا کرده و فقط از باب سرگرمی و بعنوان کالا(اطلاعات) مصرف میشود.
🔻 #استعمار_فرانو مسیر جامعه شبکهای را برای تسلط بر جوامع و تثبیت و تعمیق و توسعه هژمونی تدارک دیده و ترتیب داده است.
چراکه قدرت را با گفتمان گره زده و به تعبیر گرامشی، یک #سرکوب_رضایتمندانه(هژمونی) را با هککردن اندیشهها، تغییردادن ذائقهها و کنترل رفتارها سامان بخشیده است.
🔹 کشورها جهت حفظ هویت و استقلال ملی و هضم نشدن در #گلوبالیزم_پلتفرمی (جهانسازی شبکهای)، سیاستهای متنوعی را جهت کنترل وضعیت اتخاذ کردهاند که بخشی مبتنی بر تأسیس شبکه ملی اطلاعات و بخش بزرگی نیز بر اساس فیلترینگ مجازی و قسمت لاغری هم تحت عنوان سواد رسانهای صورتبندی شده است.
🔹 شبکه ملی اطلاعات که حکم زمین بازی را دارد و سوادرسانه بعنوان یک تاکتیک فرهنگی بلندمدت مطرح است اما قواعد بازی و سیاستهای بازیگری در کنار این دو مقوله حائز اهمیت است.
بعنوان مثال:
1⃣ موارد فیلترینگ ایالات متحده آمریکا شامل مقابله با نفوذ خارجی، مبارزه با تروریسم و عدم دسترسی کودکان به محتوای صریح جنسی است.
2⃣ کشور کانادا علاوه بر این موارد، محتوای نفرتانگیز و ارتباط جنسی با حیوانات و موارد نقض حقوق بشر را در لیست فیلترینگ قرار داده است.
3⃣ اتحادیه اروپا در لیست جرایم سایبریاش، نشر مطالب نژادپرستانه، هرزهنگاری کودکان و فیشینگ و کلاهبرداری رایانهای را میبیند.
4⃣ در قوانین مجازی کشور آلمان، نفی هولوکاست، نفی سیاستهای دولت و حتی فیلتر ویکیپدیا را هم شاهد هستیم!
5⃣ انگلستان نیز پورنوگرافی شدید و شکنجه را در لیست فیلتر تشخیص داده
6⃣ حتی رژیم غاصب صهیونیستی نیز در کنار موارد امنیتی، مخالفت با آرمانهای یهود و ترویج فساد و تروریسم را به عنوان فاکتورهای اعمال فیلتر اعمال کرده است.
♨️ فاجعه اینجاست که در حوادث اخیر کشور ما، جنگ شناختی با سه محور اغتشاش، ترور و اعتصاب در بستر کاملا پلتفرمی شکل گرفت و حدود سه ماه، مبتنی بر تکنیکهای رسانهای و فضای ولنگار و نیمه فیلتر مجازی، پروپاگاندای وحشتناکی بر فضای افکار عمومی سایه انداخت و هزینههای اقتصادی و انسانی و فرهنگی را بر کشور تحمیل کرد.
🔻 علاوه بر محورهای امنیتی، سیاسی و اجتماعی در جنگ ترکیبی اخیر، #اسلامیت_نظام از وجوه مبنایی(ولایت فقیه) تا وجوه هنجاری و نمادین(حجاب و عفاف)، بشدت مورد هجمه قرار گرفت که راهبری این جنگ شناختی حجیم، در فضای رهای مجازی ما بود.
❇️ نتیجه منطقی؛ حکمرانی مجازی با محوریت جنگ شناختی، جزء لاینفک استعمار فرانو بوده و آلترناتیو کشورهای دنیا و از جمله ایران برای جبران فرسایش در جامعه شبکهای، اعمال سیاست فیلترینگ، در عرض شبکهملی اطلاعات و توسعه سوادرسانهای است.
♨️ از آنجایی که حوزه علمیه، #مسئول_دینداری_مردم در جامعه اسلامی است و بزرگان و اعزه #جامعه_مدرسین که در تعبیر حضرت آقا "مغز متفکّر، چشم بینا و وجدان سالم و حسّاسی برای دستگاه اداره دینی در کشور هستند" در کنار سایر خواص اثرگذار بایستی برای تحقق این سیاستها در راستای تحقق حکمرانی مجازی، نقشآفرینی لازم را همراه با ظرافتها و روشهای اقناعی ایفا نمایند و تسلیم پروپاگاندای حبابی برای رفع بیمحابای فیلترینگ بدون پیوستهای لازم به بهانه فروکش کردن اغتشاشات یا ...نشوند.
#جامعه_مدرسین
@Manahejj
هدایت شده از آن سو | روایت آنسوی ماجرا
📸ستاره خونین شبکه های اجتماعی
هشتگ در سپهر مجازی؛
🔸هشتگ ستاره شبکه های اجتماعی است که در کهکشان فضای مجازی درخشش بیشتری دارد. اما این ستاره گوشه ی چپ گوشیمان چه تاثیراتی دارد؟پیامد های این ستاره چیست؟ در این قسمت میخواهیم در مورد اثرات مخرب این ستاره خونین صحبت کنیم.
تلخیض از اقای علیرضا محمدلو.
#کلینک_مجازی#سواد_رسانه_ای#سواد_رسانه#زیست_مجازی#سبک_زندگی
#سبک_زندگی_دانشجویی #عملیات_روانی
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
هدایت شده از آن سو | روایت آنسوی ماجرا
پیوست👆👆
🔸هشتگ ستاره شبکه های اجتماعی است که در کهکشان فضای مجازی درخشش بیشتری دارد. اما این ستاره گوشه ی چپ گوشیمان چه تاثیراتی دارد؟پیامد های این ستاره چیست؟ در این قسمت میخواهیم در مورد اثرات مخرب این ستاره خونین صحبت کنیم
🔸هشتگ و تمرکز
محور کنترل افکارعمومی در عصر امپراطوری رسانه، «اقتصاد توجه» است. هشتگ سازی نیز بعنوان ابتکار سایبری، در خدمت جلب توجه و تمرکز به یک موضوع و «حواس پرتی» از مسائل هم عرض یا موازی به کار میرود.
🔸هشتگ و ارضا نفس
سوای از اقتصاد توجه و حواس پرتی، طبق اذعان مطالعات ارتباطی و فرهنگی، معماری و طراحی توییتر بر مبنای «تولید خشم» صورت گرفته و اینستاگرام برمبنای «خودنمایی و شهوت» است. هرچقدر کاراکترها کوتاه میشود، فرکانس استدلال پایین میآید و هیجان افزایش مییابد.
🔸تفرقه و هشتگ
هشتگ به یک زبان نو در جامعه شبکه ای تبدیل شده و اگر در خدمت نظام حاکم باشد، زبانِ تولیدِ «نظم اجتماعی» و تخلیه انتقادات است اما اگر علیه نظام حاکم باشد، «زبان اعتراض» و تولید گسل و تهدید با ایجاد کمپین های اپوزیسیونی به شمار خواهد رفت به عبارتی هشتگ سازی توان «فرقه سازی» و «قطبی سازی» جامعه را هم فراهم میکند.
🔸هشتگ و ابتذال فرهنگ
مکانیزم رشد فرهنگ، افزایش مصرف کتاب و دیالوگ و انتقال معرفت و تثبیت عقلانیت است اما نبض جامعه پلتفرمی، «افکارعمومی» است.افکار عمومی برخلاف فرهنگ که «معرفت پایه» است، «خبرپایه» است. هشتگها بصورت ویروسی، افکارعمومی را مسموم میکنند و با «افزایش هیجانات»، عقلانیت را کاهش داده و فرهنگ را به ابتذال و سرگردانی نزدیکتر میکنند.
🔸هشتگ سازی و مارپیچ سکوت
وقتی با اکانت های جعلی به یک موضوع ضریب داده می شود اتفاقی بنام مارپیچ سکوت یا «همان وحشت از مخالفت با فضای مجازی» رقم می خورد. در این اتفاق بصورت کاملا رباتیک، چندصدمیلیون هشتگ در راستای «اکثریت سازی» و «اکثریت پنداری» ساخته میشود. مکانیزم اکثریتپنداری در صدد تحقق مارپیچ سکوت، تحمیل عقیده و سرکوب هرگونه مخالفت با «گفتمان هشتگی» است.
🔸چه کسی فکر می کرد که پیشنهاد کریس مسینا، مخترع هشتگ روزی توسط توییتر و فیسبوک رد شود ولی همان ایده به محور اصلی شبکه های اجتماعی دنیا تبدیل شود و کلی اثر مثبت و مخرب داشته باشد.
@onsoo_ir
🔎آواتارسازی اغتشاشات با تعمیم آشوب نقطهای به آشوب هندسی
▫️آواتار ها تصاویری هستند که کاربران در اینترنت و به خصوص در تالار گفتگو برای پروفایل خود استفاده میکنند. کاربران عموما از آواتار خود در شبکه های اجتماعی، بازی های کامپیوتری و #فضای_مجازی استفاده میکنند. این تصویر، جایگزین تصویر واقعی فرد است و افراد در صورتی از آن استفاده می کنند که تمایلی به انتشار #تصویر_واقعی خود نداشته باشند.
▫️در مدل جنگهای شناختی، برای انگاره سازی و مسمومیت و تخریب افکارعمومی، از #شبیه_سازی، واقعنمایی و آواتارسازی از وضعیت موجود استفاده میشود. این سبک در واقع #مسیر_میانبری است که بجای میدان گسترده و پهنای باند بالای اغتشاشات، در نقاط خاص، متمرکز میشود و با آواتارسازی از نقاط آشوب، به #آشوب_هندسی و فراگیر و چندوجهی بعد از چندمرحله نائل میشوند.
▫️عکسنوشت ها و کپشنهای بدون سند، کلیپهای ساختگی و تاریخ مصرفگذشته، #پروفایلهای_سیاه یا رنگی یکدست، تکرار کلیدواژههای مشترک و #هشتگسازی از روشهای معمول در تکنیک آواتارسازی آشوبناک از وضعیت موجود هستند. در چند روز اخیر هم شاهد این ماجرا هستیم که رسانه های معاند درصدد تهیه مقدمات و مواد اولیه این جنگ آواتاری بوده که به چندنمونه اشاره میشود.
1⃣ #اعتصاب کامیون داران، تعطیلی مغازهها و تضعیف سرمایه بانک ها را جهت فلج اقتصادی دنبال میکنند.
2⃣ #اغتشاش دانشجویی و فلج دانش و دانشگاه را با مسمومیت زنجیرهای و مشکوک در دستور کار قرار میدهند.
3⃣#دستکاری بازار ارز و دارو را جهت تولید نارضایتی و همراه کردن قشر خاکستری و خاموش با اغتشاشات در برنامه دارند.
4⃣ #کشته_سازی از مردم عادی و سپس تولید ناامنی با ترورهای متقابل کور(مثلا بمب گذاری) یا هدفمند(مثلا حمله به مدارس علمیه جهت نفرتآفرینی ) هم در چک لیست عناصر معاند قرار دارد.
5⃣ #پروپاگاندای مجازی و فلج شناختی جهت تعمیم اعتراضات، اغتشاشات، اعتصابات و نارضایتیها و بیاعتمادیها نیز قلب عملیات آواتارسازی را تشکیل میدهد.
🔻این روش ترکیبی، برای تبدیل آشوب نقطهای به آشوب هندسی و چندوجهی است. اساسا وقتی سرمایه اجتماعی یک شورش پایین باشد از مدل غیرمتراکم و آواتاری بهره میبرد تا #عمق_پایین و #پهنای_پایین شورش را از این طریق جبران کند. حواسمان به مهرههای شطرنج دشمن باشد تا در روایت، تبیین و کنشگری رسانه ای و میدانی، منفعلانه، متاخرانه و غافلگیرشده رفتار نکنیم.
✍علیرضامحمدلو، مدرس و تحلیلگر رسانه
🆔 @asre_tabyin
📝چرا محتوای خوب مهمتر از رسانه خوب است؟
🔸مطالعات شناختی ثابت کرده است که انسانها دایره ی توجه محدودی دارند و وقتی مقداری از توجه آنها به چیزی جلب شود دیگر برای بقیه پیام ها جایی نمی ماند.
🔹در عصر کنونی اگرچه ما گستره وسیعی از رسانه ها و پیام ها را در اختیار داریم، معمولا یک زیرمجموعه کوچک از آنها را که به بهترین وجه، نیاز مارا برآورده می کنند، انتخاب می کنیم.
🔸بنابراین وقتی رسانه ها تعداد پیام های عرضه شده را گسترش میدهند، افراد #گسترهی_مواجهه خود را بیشتر نمیکنند؛ بلکه اینکار تنها باعث بیشتر شدن مخاطبین جدیدی می شود که به این پیام نیاز دارند.
🔸فرگوسن در تحقیقی که در سال 1992 انجام داد به این نتیجه رسید که حتی در خانه هایی که بیش از یکصد کانال تلویزیونی وجود دارد، بینندگان به پنج الی هشت کانال نگاه می کنند و بقیه را رها می کنند. همچنین داشتن دستگاه کنترل از راه دور و ضبط برنامه های پخش شده هم تا اندازه گنجینه ی کانال های شخص بیشتر شود.
🔹بنابراین برنامه سازان رسانه ای، تمرکز خود را از سامانه های #عرضه_محتوا گرفتند وبه پیام ها دادند. این شرکتها مخاطب را بیشتر از لحاظ پیام هایی که آنها را جلب می کند، می بینند تا به عنوان گروهی از آدم های محدود به یک رسانه.
منبع: سواد رسانهای، جیمزپاتر
🌐کانال عصرتبیین، عصررسانه
🆔@asre_tabyin
🔎شش سکانس از فاشیستهای درجه یک!
علیصدرینیا نوشت: این تصویر را بعنوان آینه بگذارید روبروی مخالفان جمهوری اسلامی تا خودشان ببینند عجب چهرهای دارند! میگویند جمهوری اسلامی ایراد دارد؟ ضعف دارد؟ قبول، ولی این چهره وحشتناک آنها حتی همفکرانشان را هم میترساند! کدام چهره؟ میگویم...👇👇
🆔@asre_tabyin
عصرتبیین عصررسانه
🔎شش سکانس از فاشیستهای درجه یک! علیصدرینیا نوشت: این تصویر را بعنوان آینه بگذارید روبروی مخالفان
1⃣ #مغازهدار_سنندجی رئیسجمهور را جلوی مغازهاش دیده، خوشحال شده و با روی باز از او استقبال کرده؛ طرفداران شعار آزادی آنقدر تهدیدش کردهاند و آدرس و شمارهاش را پخش کردهاند که مجبور شده ویدئو بدهد و #عذرخواهی کند!
2⃣ از رعنا رحیمپور #مجری_بیبیسی که یک عمر در خدمت جریان دروغ فعالیت کرد، یک فایل صوتی منتشر شد که نسبت به شبکه اینترنشنال نقدهایی داشت؛ با او کاری کردند که #پست_خداحافظی منتشر کرد و فرار کرد!
3⃣ مهران مدیری ویدئویی انتقادی منتشر کرد؛ قهرمانش کردند؛ چند وقت بعد ویدئوی عذرخواهی منتشر کرد؛ به سرعت برایش #شایعه درست کردند که او بخشی از عملیات ربایش علی کریمی بوده! تا دیگر کسی جرات نکند از قطار اجباری آنها پیاده شود!
4⃣ احمد زیدآبادی حتی میگفت فحش رکیک دانشجویان هم باد هواست؛ اما بخاطر یک متن در نقد حامد اسماعیلیون چنان تهدیدش کردند که #پست_خداحافظی گذاشت و رفت!
5⃣ علیه بازیکنان #تیم_ملی فوتبال آنقدر عملیات روانی کردند، و تهدید و فشار را ادامه دادند که اینها تیم جمهوری اسلامی اند نه تیم ملی؛ اینها شایستهترینها نبودهاند، انتخابهای آخوندها بودهاند! بازیکنان از شدت آن فشارها در یک بازی سرود ملی نخواندند؛ اما آنها به این هم راضی نشدند و برای باختشان #جشن_گرفتند و عکس زخمی بیرانوند را منتشر کردند و نوشتند آهِ مردم گرفته!
6⃣ وقتی دیدند #کیروش محکم جواب سیاسیکاریهای رسانههای انگلیسی را میدهد، به مربی پرتغالی هم رحم نکردند و او را در شبکهشان، #نماینده_ولیفقیه خطاب کردند!!!
🆔@asre_tabyin
🔎 10 یادداشت در باب جنگ روایتها و جنگ شناختی
1⃣ده فاز #جنگ_روایتها در مقام تحلیل و تبیین عملیاتی/ از انگاره سازی تا اغتشاش و براندازی
2⃣تکنیک های #کنش_رسانهای_موثر در جنگ روایت ها
3⃣ده فاز عملیات تجزیه؛ از کشته سازی تا جریان سازی
4⃣ماساژ پیام(۱) و تحریف کلام رهبرانقلاب به سبک اینترنشنال سعودی
5⃣عملیات ترور با توسل به رمزگشایی تقابلی و کلیدواژه "کار خودشونه"
6⃣یک بُرد فوتبالی و هشت شکست فرافوتبالی!
7⃣مثلث جنگ شناختی در ماجرای مهسا امینی و فرایند کلان مدیریت بحران
8⃣جنگ روایت ها و مدل جریانسازی bbc فارسی در ماجرای فوت مهسا امینی
9⃣آواتارسازی اغتشاشات با تعمیم آشوب نقطهای به آشوب هندسی
🔟براندازی با تکنیک تصویرسازی، مسمومیت خبری و مبتنی بر فراواقعیت
🆔@asre_tabyin
🔎منطق براندازهای ماکیاولیست
"در #جنگ_روانی ما باید دروغ بگیم، لایی بکشیم، خیانت کنیم، خنجر از پشت بزنیم! پروپاگاندا کنیم! بدیهیه که باید اخبار کشتار #فیک منتشر کنیم...."
✍ماکیاول هم میگفت هدف، وسیله را توجیه میکند. تاکید داشت که عدالت و اخلاق برای شهریار و دولتمرد و حاکم، عین حماقت است. در سیاست باید دروغ گفت تا نتیجه گرفت...
🆔@asre_tabyin
🔎جنگ شناختی و ترور سکوهای مرجع سهگانه
▫️در معرفت شناسی و علوم شناختی، اساس مباحث، حول مفهوم "اعتبار" میچرخد. اینکه مکانیزم، منبع، مبنا و دلیل اعتبار یک گزاره و پیام چیست، قلب ساختار #معرفت_شناسی را شکل میدهد.
▫️در جنگ شناختی که #افکارعمومی را بعنوان مخاطب خود میبیند، تلاش بر اعتبارزایی یا #اعتبازدایی است. به تعبیر دیگر یا جعل و خلق اعتبار برای اقناع افکار عمومی صورت میگیرد یا ترور اعتبار و دلیلخاص در دستور کار افسران جنگ شناختی قرار دارد.
▫️اما این اعتبارآفرینی یا اعتبارزدایی چگونه محقق میشود و چگونه در فرایند اقناع افکارعمومی عمل میکند؟ برای پاسخ به این سوال باید توجه داشت که مکانیزم اعتبار، ذیل یک مثلث شناختی تعریف میشود که در ادامه تبیین میشود.
1⃣سکوهای مشروع: عموم جوامع جهت اقناع افکارعمومی از سکوهای سیاسی و نهادهای قانونی بهره میبرند. ساختارهای رسمی انتخابی یا انتصابی که ذهنیت سازی، فرهنگ سازی و راهبردسازی را در راستای مدیریت افکارعمومی، صورت میدهند. #شعارهای_ساختارشکنانه مثل مرگ بر دیکتاتور، تخریب قانون و یونیفرم نظامی و رسانهملی را بر اساس "مشروعیت زدایی" یا "ترور اعتبار مشروع" می توان ترجمه کرد.(مرجعیت سیاسی)
2⃣سکوهای معقول: حلقه واسط میان حاکمیت و مردم را نخبگان، اِلیتها و روشنفکران اجتماعی تشکیل میدهند. در واقع آنچه که اعتبار قانونی را تکمیل میکند، عقلانیت و #حمایت_نخبگانی است و لایه های اعتبار را مقاوم تر میکند. توهین به دین و دانش و حوزه و دانشگاه را در همین راستا میتوان تفسیر نمود.(مرجعیت علمی)
3⃣سکوهای مقبول: باید اذغان داشت که ذهنیت سازی، فرهنگ سازی و اقناع در غیاب چهرهها و قهرمانها و مشاهیر به جادهای صعب العبور و ماموریتی ناممکن شبیه است. در واقع ساختارها بدون شخصیتهای مقبول و چهرههای مشهور، امکان امتداد ضعیفی دارند. سکوهای اثر فرهنگی، نظامی، هنری و ورزشی #سرمایههای_فرهنگساز هر سیستمی محسوب میشوند. توهین و تخریب سردار سلیمانی، علما و اساتید محبوب، تحت فشارگذاشتن اهالی ورزش و هنر را نیز میتوان ذیل این محور، طبقهبندی کرد.(مرجعیت فرهنگی_اجتماعی)
🔸اعتبارزدایی از مرجعیتهای سه گانه، نتیجه ای جز اختلال در فرایند شناختی جامعه و #ایجاد_نویز در مکانیزم اقناع افکارعمومی نخواهد داشت. با این اوصاف و درحالیکه دشمن، قدرت سخت موشکی_پهبادی کشور ما را متوازن با امکانات خودش احساس میکند، قدرت نرم ما را توسط اینستاگرام و تلگرام و توییتر به چالش میکشد.
🔸در واقع سکوهای مرجع مشروع و معقول و مقبول ما را ترور میکند تا #رمزگشایی_پیام از جانب افکارعمومی با تردید و تقابل مواجه شود. وقتی اعتبار، ترور شد اقناع هم دچار ابهام و چالش میشود و در ادامه نیز میان نظام و جامعه #سکته_ارتباطی صورت گرقته و اعتماد، حمایت و مردم سالاری بتدریج تحلیل میرود.
✍علیرضامحمدلو، مدرس و تحلیگر رسانه
🆔@asre_tabyin
🔎ضرورت روایت جنایت در کنار روایت شهادت
امروز یکی از جانیان اغتشاشگر بنام محسن شکاری به جرم #ضرب_و_جرح شدید مامور امنیت به سبک وحشیانه و ایجاد ارعاب عمومی و تهدید مغازه داران به پایین کشیدن کرکره و... به دار آویخته شد. علی کریمی فراری معلوم الحال هم برایش استوری کار کرد و نظام را به انتقام تهدید کرد!. قبل از اینکه از او هم نوید افکاری دیگری بسازند(قاتل بودنش را سانسور کردند و کشتی گیر بودنش را برجسته کردند) و جای جلاد و شهید را عوض کرده و اذهان را به آشوب کشیده و نظام را متهم کنند، #روایت_جنایت_شکاریها را در ضمن روایت شهادت آرمان ها و روح الله ها تمیز و موثر به انجام رسانید.
✍علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin
🔎تیپ شناسی معترضین بازداشت شده
در گزارش تحلیلی از گفتگو با ۷۰نفر از بازداشت شدگان حوادث اخیر چنین نتایجی از شخصیتشناسی زندانیان بدست آمده که محل تامل است؛
1⃣ تیپ هویت جو/ 2⃣ تیپ برانداز/3⃣ تیپ زیست مجازی/4⃣ تیپ آشفته....
پ.ن؛ از قرار معلوم این تیپ شناسی بصورت ششگانه تدوین شده که صوت و اینفوگرافی آنها را از اینجا دریافت نمایید.
🆔@asre_tabyin