💠 مسابقه قرآنی بهار مهدوی - ٢۵ فروردین
✍️ برگرفته از مطلب «#روزبرگ_شیعه»
❓مفسرین بر اساس روایات اهلبیت (ع)، «وقت معلوم برای پایان کار شیطان» در آیه ٣٨ سوره حجر را چه روزی دانستهاند؟
1️⃣ روز قیام حضرت حجت (عج)؛
2️⃣ روز رجعت؛
3️⃣ هر دو مورد صحیح است؛
➖➖➖➖➖➖
✅ اسامی برندگان مسابقه قرآنی بهار مهدوی ۲۴ فروردین ۱۴۰۱
1️⃣ سرکار خانم زهرا ستاری
2️⃣ سرکار خانم فاطمه قرایی
3️⃣ سرکار خانم فاطمه نخعی زینلی
✍️ پاسخ صحیح روز گذشته: گزینه سه
➖➖➖➖➖➖
🎁 جوایز: هر روز به سه نفر، مبلغ ۱۱۰ هزار تومان اهدا میگردد؛
⏱ مهلت ارسال پاسخ: تا ساعت ٢٣ امروز
🥇قرعهکشی و اعلام نتایج: صبح فردا
👇👇👇👇👇👇👇👇
🔰 برای شرکت در مسابقه امروز، لطفاً پاسخ صحیح را به ◀️اینجا▶️ ارسال نمایند.
💠ای پیامبر ، به همسران و دخترانت و زن های مؤمنان بگو روسری ها و چادرهای خود را بر خویش بیفکنند این ( کار ) نزدیکتر است به آنکه ( به حجاب و عفت ) شناخته شوند تا مورد تعرض و آزار قرار نگیرند و خداوند همواره آمرزنده و مهربان است.
#عکس_نوشت #حجاب
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
https://eitaa.com/joinchat/4045733908C710c8085de
401-01-25 rafiee tafsir sureh ankabut (52) asar eteghad be elm khoda 12 RA~1.mp3
9.17M
🎵 #منبر_حرم
🔸حجت الاسلام و المسلمین رفیعی
▫️موضوع:آثار اعتقاد به علم خدا
⏱25 فروردین 1401
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔 @astanfatemi
401-01-25 tafsir haj abolghasem hamrahi ba rahbar jame'eh (avamel eghtedar omat eslami) 12 RA~1.mp3
3.1M
🎵 #تفسیر_حرم
💠روزدوازدهم ماه رمضان | تفسیر
🔸 حجت الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم
▫️موضوع: همراهی با رهبر جامعه
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس #حضرت_فاطمه_معصومه_سلام_الله_علیها
@astanfatemi
401-01-25 falahzadeh namaz va ruzeh ghazaye meyet~1.mp3
1.23M
🎵 #منبر_حرم
💠حجت الاسلام فلاح زاده
🔸نماز و روزه قضای میت
#سخنرانی
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها)
@astanfatemi
401-01-25 tartil khani joze 12~1.mp3
15.71M
🎵 #ترتیل_حرم
🔘مراسم ترتیل خوانی
▫️جزءدوازدهم
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔 @astanfatemi
🔘مراسم مناجاتخوانی شبهای ماه مبارک رمضان۱۴۴۳
♦️سخنران:
حجت الاسلام سیدحسین مومنی
♦️مناجات خوانی و روضه:
حاج مهدی سلحشور
حاج حسن اسداللهی
⏱سه شنبه ۲۳فروردین ۱۴۰۱
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔 @astanfatemi
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «آیات المهدی ١٢»
روز جمعه، ١۴٠١/٠١/٢۶
✍️ مناسبت روز: امروز سالروز وفات فقیه، حکیم، فیلسوف و عارف بزرگ قرن چهاردهم هجری قمری، حضرت آیتالله میرزا جهانگیرخان قشقایی (ره) است؛ عالم زاهدی که از اهالی ایل قشقایی اصفهان بود و در طول ٨۵ سال عمر با برکت خود، طبق شهادت آقا بزرگ تهرانی (در دایرةالمعارف زندگی بزرگان شیعه)، به اعلی درجات علمی در علوم نقلی و عقلی دست پیدا کرد و به ویژه در حکمت و عرفان به مرحله کمال رسید؛
او شاگردان فراوانی را تربیت نمود که شماری از آنان از فقها و علماء و عرفای نامدار تاریخ تشیع شدند که از جملهی آنها میتوان به حضرات آیات: سیدحسن مدرس، سید ابوالحسن اصفهانی، حاج آقا رحیم ارباب، حاج آقا حسین طباطبایی بروجردی، میرزا حسین نائینی، شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی و ... اشاره نمود؛ لذا سخن امروز را با سلام و صلوات به روح بلند این عالم ربانی آغاز مینمائیم؛
اما در سیزدهمین روز ماه مبارک رمضان قرار داریم و امروز نیز به تفسیر کوتاه یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم میپردازیم:
💠 «يَوْمَ نَدْعُو كُلَّ أُنَاسٍ بِإِمَامِهِمْ ۖ فَمَنْ أُوتِيَ كِتَابَهُ بِيَمِينِهِ فَأُولَٰئِكَ يَقْرَءُونَ كِتَابَهُمْ وَلَا يُظْلَمُونَ فَتِيلًا»: «(به یاد آورید) روزی را که هر گروهی را با امام و پیشوایشان میخوانیم! پس کسانی که نامهٔ عملشان به دست راستشان داده شود، آن را (با شادی و سرور) میخوانند و به قدر رشتهٔ شکاف هستهٔ خرمایی به آنان ستم نمیشود!» (اسراء/٧١)
در این آیه، خداوندمتعال به اهمیت موضوع «امام و پیشوا» اشاره مینماید و اینکه انتخاب رهبر و امام، فقط منحصر به دنیا نیست و در سرنوشت انسانها و قیامت آنها نیز تأثیر مستقیم دارد!
چنانچه جابر از امام باقر(ع) نقل کرده، که حضرت فرمودند: «وقتی این آیه (یوْمَ نَدْعُوا...) نازل شد؛ مسلمانان گفتند: ای رسول خدا! آیا شما امام همه مردم نیستید؟ حضرت فرمودند: من رسول خدا بهسوی همه مردم هستم، ولی پس از من، پیشوایانی از سوی خدا از اهلبیتم برای (امر امامت) مردم خواهند بود که به پا میخیزند، اما مورد تکذیب و ظلم پیشوایان کفر و گمراهی قرار میگیرند، پس کسی که از آنها پیروی کند و آنان را تصدیق نماید، او از من و با من خواهد بود و (در قیامت) مرا ملاقات خواهد کرد!» و سپس فرمودند: «آگاه باشید کسی که آنها را تکذیب کرده و به آنان ظلم کند، از من و با من نیست و من از او بیزارم!» (تفسير نورالثقلين ذیل آیه فوقالذکر)
امام صادق(ع) نیز فرمودند: «امامِ خودت را بشناس که اگر امامت را شناختی، چه "امر فرج" جلو بیافتد یا عقب بیافتد، ضرری متوجه تو نخواهد شد؛ و بدان، کسی که امامش را بشناسد و پیش از اینکه صاحب این امر، قیام نماید، بمیرد، همانند کسی خواهد بود که در لشکر ایشان حضور داشته باشد!» سپس فرمودند: «نه! بلکه مانند کسی است که زیر پرچم حضرت باشد! و بلکه مانند کسی است که در رکاب رسول خدا به شهادت رسیده باشد!»: «يا فضيل اعرف إمامك فإنك إذا عرفت إمامك...» (الكافی، ج١، ص ٣٧١)
همچنین حضرت صادق (ع) در روایتی دیگری نیز در تفسیر این آیه فرمودند: «مراد از «بِإِمامِهِمْ»، امامی است که پیش روی مردم است و او «قائم» اهل زمانش میباشد!»: «...إِمَامِهِمُ الَّذِی بَیْنَ أَظْهُرِهِمْ وَ هُوَ قَائِمُ أَهْلِ زَمَانِهِ» (الکافی، ج۱، ص۵۳۶)
✍️ و اما چند نکته درباره آیه ٧١ اسراء:
1️⃣ همه انسانها در قیامت علاوه بر پرونده فردی، دارای یک پرونده اجتماعی میباشند که در بررسی این پرونده با امام و پیشوایان خود محشور میشوند! لذا تقسيمبندى مردم در قيامت، بر اساس رهبران آنها در دنیا خواهد بود: «كُلَّ أُناسٍ بِإِمامِهِمْ»؛
2️⃣ جایگاه امامت و ولايت، در متن زندگى است؛ نه آنكه صرفاً موضوعى اعتقادى و در حاشيه باشد! چراکه رهبر، زمينهساز سعادت يا شقاوت مردم در دنیا و آخرت است!
3️⃣ امام واقعی هر کسی، همان کسی است که انسان در عمل، پیرو اندیشه و رفتار اوست؛ نه فقط در زبان، نام او را میگوید!
4️⃣ شرط سعادتمندی در دنیا و آخرت، در شناخت و پیروی از امام زمان است، چه ظاهر باشد، و چه غایب! پس باید در کسب معرفت امام زمان (عج) کوشید و بدانیم که شناخت امام از درک ظهور او، مهمتر است!
@astanfatemi
آیاتالمهدی ١٢.mp3
9.95M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «آیات المهدی ١٢»
روز جمعه، ١۴٠١/٠١/٢۶
@astanfatemi
💠 مسابقه قرآنی بهار مهدوی - ٢۶ فروردین
✍️ برگرفته از مطلب «#روزبرگ_شیعه»
❓مفسرین طبق آیه ٧١ سوره إسراء، شرط سعادتمندی انسان در دنیا و آخرت را به شناخت و پیروی از چه چیزی دانستهاند؟
1️⃣ شناخت و پیروی از پیامبران الهی؛
2️⃣ شناخت و پیروی از امام زمان خود؛
3️⃣ شناخت و پیروی از احکام دینی.
➖➖➖➖➖➖
✅ اسامی برندگان مسابقه قرآنی بهار مهدوی ۲۵ فروردین ۱۴۰۱
1️⃣ سرکار خانم مهدیه عبداللهی
2️⃣ سرکار خانم معصومه کریمی
3️⃣ جناب آقای علیرضا جرگانی
✍️ پاسخ صحیح: گزینه سه
➖➖➖➖➖➖
🎁 جوایز: هر روز به سه نفر، مبلغ ۱۱۰ هزار تومان اهدا میگردد؛
⏱ مهلت ارسال پاسخ: تا ساعت ٢٣ امروز
👇👇👇👇👇👇👇👇
🔰 برای شرکت در مسابقه امروز، لطفاً پاسخ صحیح را به ◀️ اینجا ▶️ ارسال نمایند.
💠ماه رمضان و ماه مهمانی توست
در محفل مهمانی تو راهم ده...
#عکس_نوشت
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
@astanfatemi
آیات المهدی ١٣.mp3
9.05M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «آیات المهدی ١٣»
روز شنبه، ١۴٠١/٠١/٢٧
@astanfatemi
احکام روزه ١۵.mp3
2.86M
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
✅ کفارهی روزهی ماه رمضان، در شرع مقدس، یکی از این سه چیز است: «آزاد کردن یک برده»، «دو ماه روزه گرفتن»، و «شصت فقیر را غذا دادن»؛ و چون در این دوران ظاهراً بردهای وجود ندارد که بتوان آزاد کرد، مکلف باید یکی از دو کار دیگر را انجام دهد؛
⬅️ غذا دادن به شصت فقیر را میتوان به دو صورت انجام داد: اینکه با غذای آماده آنان را سیر کند؛ یا اینکه به هر نفر به اندازه ۷۵۰ گرم (یک مدّ) گندم یا آرد یا نان یا برنج یا سایر مواد غذایی بدهد؛
⬅️ كسى كه مىخواهد دو ماه كفاره روزه رمضان را بگيرد، بايد سى و يك روز آن را پى در پى بگيرد، و اگر بقيه آن پى در پى نباشد، اشكال ندارد.
⬅️ اگر کسی که کفاره بر او واجب شده، هیچ یک از سه وظیفهای را که مخیر میان آنها است، نتواند انجام دهد! باید به هر تعداد فقیر که قادر است، غذا بدهد؛ و احتیاط آن است که استغفار نیز بکند؛ و اگر به هیچ وجه قادر بر دادن غذا به فقرا نیست، کافی است که استغفار کند، یعنی با دل و زبان بگوید: «استغفرالله» (و احتياط واجب در فرض اخير آن است كه هر وقت بتواند، كفاره را بدهد.)
📚 برگرفته از رساله عملیه مراجع عظام تقلید
@astanfatemi
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «آیات المهدی ١٣»
روز شنبه، ١۴٠١/٠١/٢٧
✍️ مناسبت روز: امروز چهاردهمین روز از ماه مبارک رمضان است که طبق نظر مورخین سالروز شهادت جناب مختار ثقفی (ره) در سال ۶٧ هجری قمری میباشد؛ شخصیتی زیرک و جنگجویی بزرگ که از چهرههای مؤثر در تاریخ اسلام بوده و پس از حکومت پنج سالهی امیرالمؤمنین (ع) و حکومت کوتاه امام حسن (ع)، سومین حکومت علوی را در تاریخ ایجاد نموده و تمامی قاتلان واقعه کربلا و جنایتکارانی همچون: شمر بن ذی الجوشن، خولی بن یزید، عمر بن سعد و عبیدالله بن زیاد ملعون را به درک واصل کرده است! (أسدالغابة، ج۴، ص۳۴۷)
در روایات متعدد از اهلبیت عصمت و طهارت (ع) نیز به نیکی از «مختار» یاد شده؛ چنانچه امام باقر(ع) در ملاقات با «ابوالحکم» فرزند مختار پس از تکریم وی، از مختار تمجید کرده و سه بار فرمودند: «"خدا پدرت را رحمت کند" او حق ما را گرفت و قاتلان ما را کشت و به خونخواهی ما قیام کرد» (بحارالانوار، ج ۴۵، ص٣۴٣)؛ لذا سخن امروز را با سلام و صلوات به روح بلند جناب مختار سقفی (ره) آغاز مینمائیم؛
✍️ اما در سخن امروز نیز مانند روزهای گذشته ماه مبارک رمضان، به تفسیر کوتاه یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم میپردازیم؛
💠 «فَاخْتَلَفَ الْأَحْزَابُ مِن بَيْنِهِمْ فَوَيْلٌ لِّلَّذِينَ كَفَرُوا مِن مَّشْهَدِ يَوْمٍ عَظِيمٍ»: «آنگاه که طوایف مردم در میان خود اختلاف کنند، پس واى به حال آنها كه كافر شدند از حضور در روز بزرگ [رستاخيز]» (مریم/٣٧)
این آیه در ظاهر، مربوط به اختلافات گروههای نصاری درباره حضرت عیسی (ع) است که بعضى از آنها، «مسیح» را خدا مىدانستند! و بعضى، او را فرزند خدا دانسته! و گروهى نیز به تثليث و سهگانهباوری در توحید ایمان داشتند؛ ولى همه آنها در قيامت بر بطلان عقايد خود شهادت خواهند داد! (تفسير أطْیَبُالبَیان)
✍️ اما مفسرین، بر اساس روایات تفسیری اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، این آیه را از «آیات المهدی» و در رابطه با ایجاد اختلاف بین اقوام در دوران غیبت حضرت مهدی (عج) و همچنین «خروج سفیانی» دانستهاند؛
چنانچه امام باقر (ع) در تفسیر این آیه، به خروج و حمله سفیانی اشاره نموده و فرمودند: «در آن روز چنان جنگی در میگیرد که تا آن زمان به وقوع نپیوسته است! و سپس مردی از بنیذنب به دمشق میآید و با همراهانش طوری کشته میشوند که کسی را تا آن زمان، بدانگونه نکشته باشند! پس این است معنی آیه: فَاخْتَلَفَ الْأَحْزابُ مِنْ بَیْنِهِمْ فَوَیْلٌ لِلَّذِینَ کَفَرُوا مِنْ مَشْهَدِ یَوْمٍ عَظِیمٍ» (تفسیر اهلبیت/ البرهان/ العیاشی/بحارالأنوار، ج۵۲، ص۲۲۲)
همچنین حضرت باقرالعلوم (ع) در حدیث دیگری فرمودند: «از اميرالمؤمنين (ع) دربارۀ فرمايش خداى تعالى: «فَاخْتَلَفَ الْأَحْزٰابُ مِنْ بَيْنِهِمْ» سؤال شد؛ در جواب فرمودند: از پديد آمدن سه چيز منتظر فرج باشيد:
١. اختلاف اهل شام در ميان خودشان؛
٢. بلند شدن پرچمهای سياه از خراسان؛
٣. ایجاد وحشتى در ماه رمضان... و آن همان نشانهاى است كه دوشيزگان پردهنشین را از پس پردههايشان بيرون كشد، و خُفتگان را بيدار، و بيداران را به وحشت افكند!» (تفسیر اهلبیت/ بحارالأنوار، ج۵۲، ص۲۲۹)
امام حسین (ع) نیز فرمودند: «امر ظهور که در انتظار آن هستید، صورت نپذیرد، مگر اینکه اختلافاتی بین شما پیش آید...»؛ پس یکی از اصحاب گفت: در آن زمان برای مردم، خیری نیست؟ حضرت جواب فرمودند: «تمام خير در همان زمان مجتمع و متراکم میگردد، چراکه قائم ما، قیام میکند و همهی اختلافات را کنار زده و بین مؤمنین وحدت ایجاد مینماید!» (الغيبة للنعمانی، ج١، ص٢٠۵)
✍️ و اما چند نکته درباره آیه فوقالذکر:
1️⃣ یکی از خسارتهای فقدان امام معصوم، ایجاد منازعات و اختلافات بین مردم است، چراکه نقش امام و رهبری در زندگی اجتماعی مردم، وحدت آفرینی و ایجاد انسجام و اتحاد بین اقشار مختلف مردم و افکار متفاوت آنهاست؛
2️⃣ با دیدن اختلافات زیاد در جامعه و در دنیا، نباید از «فرج» ناامید شد، زیرا در روایات اسلامی آمده که فرج و ظهور منجی در کوران همین اختلافات، محقق میگردد!
3️⃣ کسانی که در دوران آخرالزمان، در خط و راه امام زمان (عج) جمع نشوند و با هم اختلاف نموده و وحدت مسلمین را خدشهدار نمایند، باید در انتظار عذاب الهی در روز رستاخیز باشند: «فَوَيْلٌ لِّلَّذِينَ كَفَرُوا مِن مَّشْهَدِ يَوْمٍ عَظِيمٍ»
@astanfatemi