◾️ شوق زیارت
🔹 زیارت، در نظر او [حضرت آیتالله بهجت]، عملی ظاهری و صوری نبود؛ بلکه در هنگام زیارت واقعاً در محضر زیارتشونده حاضر میشد. معتقد بود:
اگر میخواهید زیارت، زیارتی اساسی باشد، باید قلبتان هم همان را بگوید که زبانتان میگوید؛ یعنی قلب هم همان چیزی را درک کند که در زیارتنامه قرائت میشود.
🔹 زیارت را با آدابش بهجا میآورد و میفرمود:
از اهمّ آداب زیارت این است که بدانیم بین حیات معصومین علیهمالسلام و مماتشان هیچ فرقی وجود ندارد؛ یعنی الآن هم امام حیّ است و حرفت را میشنود.
🔹 اهتمامش به امر زیارت کمنظیر بود. اعتقادش بود که اگر کسی بخواهد تشنگی و عطش دیدار با معصومین علیهمالسلام را در وجود خود تخفیف دهد، زیارت مشاهد مشرفه بهمنزلۀ ملاقات آنها و دیدار آن حضرات است.
📚 رحمت واسعه، ص١٨
☑️ @avaymarefat
"عارف، متخصص زندگی کردن است"
💎 روزی کسی جایی به من گفت؛ دگر از این زندگی سیر شده ام. می خواهم بروم. شوق رفتن و فرار دارم. و از این حرفها. خیال می کرد چنین حس و حالی عارفانه است. به او گفتم؛ خب برو! برو تا دوباره با پس گردنی برت گردانند! و شاید جایی سخت تر از اینجا! عارف حقیقی که نشانه اش این حالات و این حرفها نیست. عارف کسی است که زندگی می کند، که زندگی کردن را بلد است. عرفان که معنای فرار ندارد. عارف کسی است که با جریان حیات همراه و هماهنگ است. کسی است که از ساده ترین چیزها فی الحال لذت می برد. صدای کلاغ برایش بهترین سمفونی می شود. ماسه های ساحل برایش پرنیان می شود و خنده ی کودکان برایش بهشت... عارف کسی است که خواستار چیزی و جایی نیست. زیرا همه چیز فی الحال برایش مهیاست. عارف جایی برای رفتن ندارد. جا خود متعالی اوست. بهشتش با خودش است همچنانکه خدایش با خودش است. کجا می خواهی بروی؟! هر جا بروی این تلخی را با خودت خواهی برد. و این تلخیِ نگاه است که جهنم ساز است. زندگیت را بپذیر. به صدایش گوش بده. ببین هر لحظه چه آگاهیهای برایت به ارمغان می آورد. یک عارف متخصص زندگی کردن است. نرم و لطیف. هر جا که باشد.
@avaymarefat
"نکات قرآنی"
(۴۲۹)
"فَضَلُّوا فَلا یَستَطِیعُونَ سَبِیلاً"
(آنها گم شده اند و توانایی راهیابی به جایی را ندارند!)
آن که خود را گم کرده است، نمی تواند دیگری را بجوید! کجا بجوید؟! کجا برود؟! خود گم شده است! چنین کسی حتی اگر راه درست جلوی پایش باشد، آن را نخواهد دید! پیدا کردن خود و معرفت به خویشتن خویش شرط طریقت است. آنها که می گویند؛ پس خدا کو، کجاست؟! ابتدا باید خود را پیدا کنند و معرفت یابند. مشاهده گر کیست؟! جوینده کیست و چه کسی این سؤال را می کند؟! و چون دریابد، خواهد دید که حضور خدا درون و برون را فرا گرفته است. خدا گم نشده است. او "حاضر" است. همیشه حضور داشته است. و صد البته برای کسانی که در غوغای رنگها و توهّمات گم شده اند، "او" در غیب است. "غایب" است.
🏝 @avaymarefat
"تجارب گونه گون"
💎 اینطور نیست که تجارب هر کس در سلوک مثل دیگری باشد. زیرا خداوند هر کس را از مسیری راه می بَرَد، که صلاح اوست. سلوک سلیمان از طریق پادشاهی اش است و سلوک ایوب از طریق بیماری اش. ابراهیم باید از آتش گذر کند و یوسف از چاه سر در آورد. عبور موسی از آب است و عیسی از آسمان ... هر کس حکایت خویش را دارد و تو نیز حکایت خود را. آنچه که ثابت است، رجوع به حق است. و آنچه که بی شمار است، راه های بسوی خداست. "الطُّرقُ اِلَی اللهِ بِعَدَدِ نُفُوسِ الخَلایِقِ".
🌷 @avaymarefat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
* #کلیپ_تصویری #اربعین
🎥موضوع: توصیه ای به جامانده های قافله اربعین
🔺 حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
@avaymarefat
#شاکله #اشک #امام_حسین
💠 جنس افراد ملاک شقاوت و سعادت
🔻ائمه (عليهم السلام) جنس و جوهره را میشناسند. وقتي به افراد نمره مي دهند مي فرمايند: اين سعيد است و آن شقي است! چون بطن کار را مي شناسند ديگر رد خور ندارد.
🔸 يک وقت علم ما تعلق ميگيرد که زيد سعيد است ولي مقدمات رسيدن به اين علم اموري موهوم و سست است مي پرسيم چرا سعيد است؟ مي گويد: چون ريش دارد و نماز اول وقت مي آيد. ولي اين ها هيچ کدامش ما را به آن حقيقت نمي رساند؛
🔹 ولي يک مرتبه بالاتر، ممکن است يک نفر به ريش توجهي نکند، با طرف بوده و صفات او را بررسي کرده و ديده است خوب فردي است؛ به اين هم باز نمي شود اکتفا کرد.
🔸 آخرين حدي که میشود نسبت به سعادت و شقاوت افراد قضاوت کرد، اگر خداوند کسي را اهل شناخت کرد و بينا شد، انسان نسبت به فردي اطلاع پيدا کند که سعيد است يا نه، دقيقترين مقدماتي که انسان را به نتيجه میرساند اين است که انسان جنس فرد را بشناسد و اين کارِ هر کسي از اولياء نبوده، اصل و حقيقتش کار چهارده معصوم است و اگر شعبه باريکي از آن نصيب کسي شده باشد و قطره اي از اين دريا نصيب کسي شده باشد باز منشأش آنجا است.
🔹 آنچه جنس انسان را عالی می کند و جوهره را طلایی می کند پیوند با کربلا و گریه بر سیدالشهداء است.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
@avaymarefat
"روز مبادا"
... ذهن بیمارِ تاریک اندیش، جاعل "روز مبادا"ست. او این روز موهوم را آفریده است تا با وجاهتی به ظاهر معقول، نقد حال تو را بِرُباید. "روز مبادا"، میوه ای کرموست. ظاهرش منطقی و باطنش شیطانی است، چه همواره تو را در نگرانی و تشویش و ترس نگاه میدارد. "روز مبادا" یک برنامه ی ترس است که نفس شیطانی به آدمی القاء کرده است. آن حیله و طرفندِ جریان مخرب است. ای دوست، انباشته کردن به بهانه ی "روز مبادا"، آرامش بخش نیست، بیماری زاست. جام زهری است برای از بین بردن جریان زنده ی زندگی. از وقتی که این ذهن شیطان صفت، بیماری مسری "روز مبادا" را به جان انسان انداخت، فقر از هر سو سایه گستراند. زیرا آنگاه که همه مشغول جمع کردن و انباشته کردن باشند، ثروت از مسیر طبیعی اش خارج شده، و فقر و سپس کفر، از هر دری وارد می شوند. انفاق می میرد و فتوّت می خشکد. چرا که هر کس سرگرم بازیِ "روز مبادا"ست. روزی موهوم که تمام روزهای نقد تو را میخورد آن هم بی آنکه از این بیماری خطرناک با خبر باشی. برای بشر نافهم، روز موهوم و نیامده ای بنام "روز مبادا"، همواره مهمتر از روز نقدی است که در آن بسر می برد. شگفتا که آدمی چگونه واقعیتی را به پای توهّمی ذبح می کند؟! تو با ذهنیت "روز مبادا"، همواره منتظر خطری، منتظری که اتفاقی بیفتد، منتظر بلایی! و این حماقت است. همان بیماری پنهان است. زیرا برنامه اش را خودت پیشاپیش به ذهنت القاء کرده ای، پس بر سرت نیز می آید. زیرا آدمی همواره با اندیشه هایش روبرو می شود ...
@avaymarefat
"سالک، اهل ذخیره سازی نیست"
💎 سالکی که از شک گذشته و به یقین رسیده، دگر اهل روز مبادا نیست، اهل پس انداز و ذخیره سازی نیست. این کار انسانهایی است که هنوز به یقین نرسیده اند. سالک هر آنچه را که بدستش می رسد به موقع و بجا و رضایتمندانه خرج می کند و هیچ خوفی به دل راه نمی دهد. زیرا به این آیه یقین دارد که رزق هر جنبنده ای بر عهده ی خداوند است؛ "عَلَی اللهِ رِزقُها". او طلا و نقره جمع نمی کند. زیرا به آیه "الَّذِینَ یَکنِزُونَ الذَّهَبَ وَ الفِضَّةَ" معرفت یافته است. او حفاظت خدا را دارد که بهترین حافظان است ؛”فَاللهُ خَیرُُ حافِظاً”. سالک، به خداوند و حکمتش یقین دارد و دقیقاً از این روست که هر چیزی به موقع به او می رسد و هیچگاه در نمی ماند.
@avaymarefat
کتاب-فروغ-شهادت-اسرارمقتل-سیدالش.pdf
8.39M
فایل پی دی اف
📚کتاب « فروغ شهادت »، اسرار مقتل حضرت سیدالشهداء علیه السلام
اثر حضرت آیت الله شیخ علی سعادت پرور (پهلوانی) از شاگردان سلوکی علامه طباطبایی(رحمه الله علیهما)
🌹 @avaymarefat 🌹
#شاکله #اشک #امام_حسین #قرآن
💠 راه ارتقای جوهره انسان و تداوم آن
🔻در روايتي نورانی از مردم تعبير ميکند به «الناس معادن کمعادن الذهب والفضّه؛ مردم معدن هایی هستند مثل معادن طلا و نقره» جنس جوهره مردم مثل معادنِ مختلف، گوناگون است در این روایت طلا و نقره را به عنوان نمونه فرموده اند.
🔸 غیر از جوهره انبياء و حضرات معصومين، بقيه جوهره ها جنس کامل نيست. آن چه در عالم سلوک جنس را طلايي ميکند، گريه زياد براي حضرت اباعبدالله عليه السلام است و آنچه که استمرار و استقرار ميدهد به اين طلا، توجه و انس با قرآن است.
🔹 چرا انسان سي سال، چهل سال سختي بکشد، بعد برود ببيند که سي سال است دارد يک پله ميرود بالا، يک پله ميرود پايين؟ يکي از مشکلات ما همين است که چهار قدم ميآييم بالا دوباره بر ميگرديم. ماه رمضان ميشود بهره ای ميبريم، مدتي بعد از دست ميرود؛
🔸 ولي اگر اشک زیاد برای حضرت اباعبدالله به تلاش های ما ضميمه شد نتیجه متفاوت می شود. ما تاوان جنس را هم ميدهيم و با گریه بر حضرت، انسان [به اصطلاح] از خرده شيشه ها و عوارض ناجوري که بر روح انسان حاکم شده زود بیرون می آید.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
👉 @avaymarefat
#اهل_بیت #علم #معرفت
💠 خدایی امام و بیپایانی معارف
🔻امام زنده و مرده ندارد. همين الآن، همان را ميتوان بهره برد که در زمان حيات؛ فقط همتي بايد کرد، بايد ارتباطي برقرار کرد.
🔸 امام (عليه السلام) زنده است. هماني است که بوده است. همه آن مهربانيها، تفقّدها، نوازشها، عنايتها، فرمود: «يا حَار هَمْدَان مَنْ يمُتْ يرَنِي؛ ای حارث همدانی، هر که بمیرد مرا می بیند.» امام نماينده خدا است. چطور به خداوند عرض ميکنيم: «يا من لايشغله ذکر عن ذکر و لا سؤال عن سؤال» امام نیز به قدرت خدا صاحب اين مرتبه است.
🔹 هزار نفر، دَه هزار نفر، صد هزار نفر، 25 ميليون نفر، در اربعين به کربلا بروند، همه آنها را امام در آنِ واحد احاطه دارد. کافي است يک شمعي در دل انسان از محبت ويژه و خاصّ آقا اميرالمؤمنين روشن شود تا مجذوب عنايت حضرت باشد. خلود هم ديگر براي او کم است.
🔸 نه اينطور که ما گام به گام و گامهاي کوچک در رشد برميداريم. اگر خيلي بلندتر هم برداريم، بيپايان است. نه اينکه قطرهاي، اگر سيلآسا نیز بر قلوب ما معارف بريزد، بيپايان است. در عالم خلق و امر هرچه پيش ميرويم، باز هم هست.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
👉 @avaymarefat
☘ اعمال روز اربعین:
▪️خواندن زیارت اربعین که در روایات از آن به عنوان علامات شیعه یاد شده است.
▪️صد مرتبه ذکر لاحول و لاقوة الا بالله العلي العظيم (بعد از نماز صبح)
▪️غسل اربعین و توبه (قبل از نماز ظهر)
▪️ هفتاد مرتبه ذکر تسبیحات اربعه
▪️خواندن سوره والعصر وسپس هفتاد مرتبه ذکر استغفار(بعد از نماز ظهر)
▪️چهل مرتبه ذکر لا الة الا الله(غروب)
▪️ تلاوت سوره یاسین هدیه به حضرت سیدالشهداء علیه السلام(بعد ازنماز عشاء)
#التماس_دعا
🍃🍂🍃🍂🌹🍂🍃🍂🍃
@avaymarefat