May 11
🔻سلسله جلسات #تفسیر_سوره_حمد
🔸همراه با #قرائت_دعای_افتتاح
📆از جمعه(۲۰اردیبهشت۹۸) بمدت۱۵شب
⏰ساعت۲۲
🔹خیابان مسجدسید، خیابان آیتالله زاهد، غدیریه اصفهان
@abolhasanmahdavi
May 11
تبیین بیانیه گام دوم انقلاب؛ جلسه12 13980120.mp3
1.38M
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
🔻تبیین بیانیه گام دوم انقلاب؛ جلسه۱۲
📆۲شنبه، ۲۰ فروردین ۱۳۹۸
⏰مدت زمان: ۸دقیقه
🔸حوزه علمیه صدر بازار-درس خارج فقه
@abolhasanmahdavi
🔻از فواید دیگری که از تصریح قرآن کریم به کبیربودن خدا عاید انسان میشود، مطیعشدن انسان و تبعیت او از خداست.
🔹برای مثال، کارگر سادهی یک کارخانه را تصور کنید که اگر بفهمد رئیسش قدرت عزل و نصبش را دارد و بر پاداش و مجازات او هم تواناست، چگونه مطیع او میشود و با تواضع، سرِ تسلیم در برابر اوامر او فرود میآورد.
👈ما نیز در مقابل خدای متعال همین طوریم: اگر به متکبربودن خدای متعال پی بردیم، عبد او میشویم و به کمال خود نزدیکتر.
@abolhasanmahdavi
✅جباریت و تکبر خدا و انسان در قرآن
🔻در آیهی ۲۳ سورهی حشر به صفاتی از صفات خداوند اشاره شده است: "هُوَ اللهُ الَّذی لا اِله اِلّا هُوَ المَلِکُ القُدُّوسُ السَّلامُ المُومِنُ المُهَیمِنُ العَزیزُ الجَبّارُ المُتُکَبِّرُ سُبحانَ اللهِ عَمّا یشرِکُونَ"؛ او خدایی است که جز او معبودی نیست، فرمانرواست، پاک است، عاری از هر نقصی است، ایمنیبخش است، نگاهبان، شکستناپذیر، قدرتمدار و با کبریاست. خداوند از هرچه شریک او کنند منزه است.
👈البته از نکاتی که در این آیه وجود دارد، این است که کلمهی متکبر در کنار کلمهی "جبّار" قرار گرفته است.
🔹در قرآن کریم، هرگاه تکبر و جباریت در کنار هم آمده، اگر دربارهی خدای متعال بوده باشد، کلمهی تکبر بعد از کلمهی جبّار قرار گرفته و هرگاه از تکبر انسان بحث شده، کلمهی تکبر قبل از کلمهی جبار آمده است.
🔻خدای متعال در آیهی ۳۵ سورهی غافر دربارهی تکبر انسان میفرماید: "الَّذینَ یجادِلُونَ فی آیاتِ اللهِ بَغَیرِ سلطانِِ اَتاهُم کَبُرَ مَقتاً عِنَد اللهِ وَ عِندَ الَّذینَ آمَنُوا کَذلِکَ یطبَعُ اللهُ علی کُلِّ قَلبِ مُتَکَبِّرِِ جَبّارِِ"؛ آنان که در آیات و نشانههای خدا مجادله و ستیزه میکنند، بیآنکه برهانی بر آنها آمده باشد، نزد خدا و نزد کسانیکه ایمان آوردهاند، در معرض خشم و عداوت سختی هستند. اینگونه خداوند بر دل متکبر زورگو مُهر مینهد.
👈شاید علت تفاوت این دو تعبیر با یکدیگر در این است که انسانها اول، تکبر میورزند و سپس، زورگویی و ظلم میکنند؛ یعنی اول خود را برتر میبینند و بعد، این برتر دیدن موجب ظلمکردن میشود؛ لذا جبّاریت انسان بعد از تکبر اوست. بهعکس، جبّاریت خداوند قبل از تکبر اوست. جبّاریت خداوند در جایی است که میفرماید "کُن فَیَکُونُ"؛
یعنی به هر چیزی بگوید: "بشو"، ایجاد میشود که این امر خداوند نیز بر طبق حکمت و مصلحت است.
🔹به راستی چرا خدای مهربان نباید حقیقت را بگوید؟
🔸تکبر برای ما انسانها زشت و نابجاست؛ بهخصوص که این انسان از مایعی پَست به وجود آمده است و در آینده نیز به جیفهی مُرداری تبدیل میشود.
▫️امیرالمومنین"علیهالسلام" نیز در نهجالبلاغه، ما را بههمین نکته رهنمون میسازند که به ابتدای خلقت و انتهای آن بنگر تا متوجه ضعف و ناتوانی و بیمقداری خود شوی و از کبر دوری جویی: "عَجِبتُ لِلمُتَکَبِّرِ الَّذی کانَ بِالاَمسِ نُطفَهً وَ یَکُونُ غداً جیفَه"؛ و در شگفتم برای گردنکشی که دیروز نطفه بود و فردا مُردار.
که اگر خاک از روی جسدش بردارند، مردم از گندش گریزاناند!
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻آیتالله مهدوی، عضو خبرگان رهبری:
❗️اسم شورای اسلامی شهر را به پارلمان تغییر داده بودند
متاسفانه در شهرداری اصفهان عدهای مبتنی بر تفکر غربی هستند و در شورای شهر هم برخی #غربزده که از اسلام هم متنفر بوده، اسم شورای اسلامی شهر را به #پارلمان شهری تبدیل کرده بودند.
یک روزی بیش از ۳۰۰ شهید تشییع شده بود، به نحوی درآمده است که برخی از مسئولین و مردم آن به نحوی دیگر فکر می کنند و در مسیر دیگری رفتار میکنند.
باید مواظب باشیم که دشمن در جامعهی ما، خط و خط بازی راه نیندازد و اختلاف ایجاد کند.
hawzahnews.com/detail/News/491819
سیدابوالحسن مهدوی
🔻آیتالله مهدوی، عضو خبرگان رهبری: ❗️اسم شورای اسلامی شهر را به پارلمان تغییر داده بودند متاسفانه د
پوشش خبری سلسله جلسات اخلاق عملی با موضوع #غیرت توسط #خبر_گزاری_حوزه
🔻در این میهمانی، برای انقطاع انسان از دنیا، روزه، شرط است. در ماه مبارک، وقتی انسان سیر میشود، دیگر حال احیا و جلسات دعا ندارد. این یک نشانه است. هر اندازه انسان به دنیا متصل شود، به همان اندازه از اتصال به عالم بالا دور میشود؛ لذا برای سیر معنوی نیاز است تا جایی که میتوانیم از دنیا دل بِکنیم. نمیگویند از دنیا استفاده نکنید. استفاده کنید؛ اما همزمان با آن به این دو نکته نیز توجه کنید:
1⃣ به مقداری استفاده کنید که بدنتان نیاز دارد. در حد کفاف؛
2⃣انقطاع داشته باشید.
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از سیدابوالحسن مهدوی
🔻سلسله جلسات #تفسیر_سوره_حمد
🔸همراه با #قرائت_دعای_افتتاح
📆از جمعه(۲۰اردیبهشت۹۸) بمدت۱۵شب
⏰ساعت۲۲
🔹خیابان مسجدسید، خیابان آیتالله زاهد، غدیریه اصفهان
@abolhasanmahdavi
May 11
✅بندگی؛ سبب پاکی انسان
🔸چراییِ الزام به عبادت
❓پرسش:
به حتم پروردگار هیچ نیازی به عبادت انسان ندارد. پس چرا آنان را به عبادت خود مکلف کرده و به همین منظور آفریده است تا به زحمت بیفتند؟ اگر او از عبادات بندگان هیچ سودی نمیبرد و از عصیان آنان هیچ ضرری نمیبیند، چرا عبادت را بر انسانها واجب کرده و گاه تکرار عمل را هم از آنها خواسته است؟ اگر مقصود او دادن ثواب زیاد برای اعمال بسیار و مکرر بندگان است، چه اشکالی میداشت که مثلا در شبانهروز یک نماز را بر بندگان واجب میکرد؛ ولی از روی فضل و کرامت خود، به اندازهی همان پنج نماز ثواب میداد؟ یا روزهی ماه مبارک رمضان را یک روز قرار میداد؛ ولی ثواب سی روز را عطا میکرد؟
🔻در پاسخ میتوان گفت انسانها بر اثر بندگی خداوند متعال، موانع و نواقص خویش را برطرف کرده و زمینههای کمال را در وجود خود به فعلیت میرسانند.
🔸خدای سبحان نیازمند نیست؛ بلکه انسانها هستند که برای رشد و کمال به این عبادات نیاز دارند؛ بنابراین هدف از عبادت رساندن انسان به کمال و رحمت خداوند عزوجل است:
"وَ لَو شَاءَ رَبُّکَ لَجَعَلَ النَّاسَ اُمَّهً وَاحِدَهً وَ لا یَزالُونَ مُختَلِفِینَ اِلّا مَن رَحِمَ رَبُّکَ وَ لِذلِکَ خَلَقَهُم"؛ و اگر پروردگارت میخواست، همهی مردم را یک امت [بدون هیچگونه اختلافی] قرار میداد؛ ولی آنها همواره در اختلافاند؛ مگر کسیکه پروردگارت به او را رحم کند و برای همین [پذیرش رحمت] آنها را آفرید.
@abolhasanmahdavi
غیرت؛ جلسه3.mp3
15.08M
🔻اخلاق عملی، کاوشی نو در مفاهیم و آثار
🔹 #غیرت؛ جلسه۳
📆۴شنبه، ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۶۲دقیقه
🔸مسجد ملاعبدالله
@abolhasanmahdavi
غیرت؛ جلسه4.mp3
15.09M
🔻اخلاق عملی، کاوشی نو در مفاهیم و آثار
🔹 #غیرت؛ جلسه۴
📆۵شنبه، ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۶۲دقیقه
🔸مسجد ملاعبدالله
@abolhasanmahdavi
غیرت؛ جلسه5.mp3
13.23M
🔻اخلاق عملی، کاوشی نو در مفاهیم و آثار
🔹 #غیرت؛ جلسه۵
📆شنبه، ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۵۴دقیقه
🔸مسجد ملاعبدالله
@abolhasanmahdavi
غیرت؛ جلسه6.mp3
11.84M
🔻اخلاق عملی، کاوشی نو در مفاهیم و آثار
🔹 #غیرت؛ جلسه۶
📆۱شنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۴۸دقیقه
🔸مسجد ملاعبدالله
@abolhasanmahdavi
غیرت؛ جلسه7.mp3
12.11M
🔻اخلاق عملی، کاوشی نو در مفاهیم و آثار
🔹 #غیرت؛ جلسه۷
📆۲شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۴۹دقیقه
🔸مسجد ملاعبدالله
@abolhasanmahdavi
غیرت جلسه8.mp3
14.33M
🔻اخلاق عملی، کاوشی نو در مفاهیم و آثار
🔹 #غیرت؛ جلسه۸
📆۳شنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۵۹دقیقه
🔸مسجد ملاعبدالله
@abolhasanmahdavi
باسمه تعالی
سلام و عرض ادب و آرزوی قبولی طاعات
به علت نقص فنی در جلسه دوم #غیرت، صوت این جلسه در آینده منتشر میشود.
🔴آمریکاییها از به خطر افتادن رژیم صهیونیستی ترس دارند و هیچ جنگی را شروع نمیکنند.
🔻آیتالله مهدوی عضو خبرگان رهبری در گفتوگو با خبرگزاری صاحبنیوز:
🔹جنگ نظامی آمریکا علیه ایران، جنگ روانی و تبلیغاتی است.
🔹رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید کردند که دوران بزن و در رو تمام شده و اگر دشمن خطایی کند، جواب خود را میگیرد؛ آمریکا اگر کمترین تحرکی علیه ایران انجام دهد، اسرائیل را نابود میکنیم.
آمریکاییها این نکته را میدانند و از به خطر افتادن رژیم صهیونیستی ترس دارند؛ امّا برای دلخوشی خود گاهی تهدید توخالی میکنند.
🔹اسرائیلیها امروز در باتلاق گیر افتادهاند، هفته گذشته حملهای به غزه کردند؛ امّا ۳۶ ساعت بعد مجبور به پذیرش آتشبس شدند؛ موشکهای حزبالله لبنان اسرائیل را رو به نابودی برد.
🔹تمام کشورهای دنیا، میزان قدرت جمهوری اسلامی ایران را میدانند؛ امّا این جنگ نظامی علیه ایران تنها جنگ تبلیغاتی است؛ برخی از افراد داخل کشور به جنگ نظامی آمریکا علیه ایران دامن میزنند که یا اطلاعات کافی ندارد و یا تفکرات منفی دارند.
🔹 اینکه دشمن با جمهوری اسلامی ایران وارد جنگ مستقیم نمیشود، واقعیت است، امّا یک موقع هم دیوانگی کرد که ما باید مانند همیشه آمادگی لازم برای مقابله با تهدیدات را داشته باشیم.
📆۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸
@abolhasanmahdavi
غیرت؛ جلسه9.mp3
13.39M
🔻اخلاق عملی، کاوشی نو در مفاهیم و آثار
🔹 #غیرت؛ جلسه۹
📆۴شنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۵۵دقیقه
🔸مسجد ملاعبدالله
@abolhasanmahdavi
🔻رسیدن به قلهی کمال راهی جز زحمتِ تحمل عبادت ندارد، پس خداوند بهناچار آن را واجب کرد؛ مانند کسیکه قصد دارد بر قلهی کوه صعود کند و لازمهی این صعود، پذیرش رنج بالارفتن است.
🔹بنابراین، هدف از بالا رفتن از کوه هیچگاه فقط به زحمت انداختن خود نیست؛ اما همهی انسانها صعودی را برای خود کمال و ارزش میدانند که با تلاش و اختیار خویش آن را بهدست آورده باشند؛ وگرنه انسان میتواند به کمک وسیلهای بر فراز قلّهی کوه فرود آید.
@abolhasanmahdavi