بافتار
🔹۹ لحظه عاشورایی از ادبیات پایداری #کتاب #رمان #ادبیات_پایداری #دفاع_مقدس 🔺رسانه بافتار 🆔https://ei
«هرکس میخواهد ما را بشناسد، داستان کربلا را بخواند. اگرچه خواندن داستان را سودی نیست، اگر دل کربلایی نباشد. از باب استعاره نیست اگر عاشورا را قلب تاریخ گفتهاند. زمان، هر سال در محرم تجدید میشود و حیات انسان هر بار در سیدالشهدا(ع). حُب حسین(ع) سرّالاسرار شهداست.
فأین تذهبون؟ اگر صراط مستقیم میجویی بیا، از این مستقیمتر راهی وجود ندارد: حُبّ حسین(ع). آری کربلا از زمان و مکان بیرون است و اگر تو میخواهی که به کربلا برسی، باید از خود و بستگیهایت، از سنگینیها و ماندنها، گذر کنی. از عاشورای سال 61 هجری قمری، دیگر زمان از عاشورا نگذشته است و همه روزها عاشوراست. زمان بر امتحان من و تو میگردد تا ببیند که چون صدای هَل مِن ناصرِ امام عشق برخیزد، چه مییکنیم؟ شریان قیام ما نیز به قلب عاشورا میرسد و این چنین ما هرگز از جنگ خسته نخواهیم شد. آماده باشید که وقت رفتن است. هر شهید کربلایی دارد و کربلا را تو مپندار که شهری است میان شهرها و نامی است در میان نامها، نه! کربلا حرمِ حق است و هیچکس را جز یاران امام حسین(ع) راهی به سوی حقیقت نیست. هر شهید کربلایی دارد و برای ما کربلا پیش از آنکه یک شهر باشد یک افق است. یک منظر معنوی است که آن را به تعداد شهدایمان فتح کردهایم، نه یک بار، نه دوبار، به تعداد شهدایمان. هر شهید کربلایی دارد که خاک آن کربلا تشنه خون اوست و زمان، انتظار میکشد تا پای آن شهید، بدان کربلا رسد و آنگاه خون شهید، جاذبه خاک را خواهد شکست و ظلمت را خواهد درید و معبری از نور خواهد گشود و روحش را به آن سفری خواهد برد که برای پیمودن آن هیچ راهی جز شهادت وجود ندارد.»
شهید سیدمرتضی آوینی
🔹۹ مداحیِ اقتباسی از
نغمههایی با مضمون شهادت
#نوحه #موسیقی
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
بافتار
🔹۹ مداحیِ اقتباسی از نغمههایی با مضمون شهادت #نوحه #موسیقی 🔺رسانه بافتار 🆔https://eitaa.com/joinc
🔹«کربلا!کربلا! ما داریم میآییم» را بارها شنیدهایم. اکبر شریعت (مداح و شاعرِ اثر)، با یادِ نام شهدای انقلاب و دفاع مقدس، خود و همرزمانش را به ادامه راه شهدا دعوت میکند و این حرکت را در امتداد نهضت عاشورا میبیند. فارغ از کلیّتِ اثرِ باکلامش، نغمه (ملودی) این اثر نیز، در ذهن ما، برای شهدا و دفاع مقدس ثبت شده است. میثم مطیعی در اقتباسی از همین اثر، نوحهای خوانده است که با شنیدنش، حال و هوای اثرِ اصلی، بازآفرینی میشود. در بین مداحان، میثم مطیعی، بیش از دیگران، از این سنخ اقتباسها دارد که برخی از آنها، توفیق بیشتری یافتهاند.
🔹برخی نغمهها در حافظه تاریخی مردم با حال و هوای مشخصی تعیّن پیدا کردهاند. نمونه بارزش، برخی از نوحهها و ترانههای دفاع مقدسیاند که فارغ از کلام، در نغمه خود نیز، حامل گنجینهای از معانی نظیر حماسه، رزم و فتحند که الهام گرفتن یا بازآفرینیشان، میتواند همان معانی را فراخوانی کند.
🔹نوحههای اقتباسی از نغمههایی که برای شهادت خوانده شدهاند، در موضوعِ محوری با هم تناسب و اشتراک دارند و هر دوی آنها درباره شهادتطلبی و ایثارند؛یا برای سیدالشهدا و شهدای کربلا یا شهدای دفاع مقدس و انقلاب. اگر این اقتباسها، به برداشت صِرف از نغمه محدود نشوند و تناسبهای دیگری را فراهم کنند، هنریتر و هوشمندانهتر خواهند بود. برای مثال، حسین طاهری، مداحی «ای لشکر صاحب زمانِ» صادق آهنگران را به شکل رجز بازآفرینی کرده که گویایِ حضور تاریخیِ امروز ما در امتداد همان آرمانِ دفاع مقدس است و پیغام «آماده باشِ» آخرالزمانی را به مخاطب گوشزد میکند.
🔹در این فرسته، ۹ مورد از مداحیهایی را میشنویم که نغمه آنها از نوحهها یا ترانههایی اقتباس شدهاند که در دوران دفاع مقدس یا برای شهادت خوانده شدهاند.
🔹«عاشورا»؛ اپرا به رنگ تعزیه
سرگذشت خلق اولین اپرای ملی و عروسکی
#موسیقی #اپرا #نمایش
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35