⭕️ ارتحال شيخ الفقها پس از قرنی مجاهدت
👈 شیخ الفقها و مرجع عالیقدر جهان تشیع حضرت آیتالله صافی گلپایگانی که در چنین روزی بر فقدان و ارتحال ایشان سوگواریم، عالمی وارسته بودند که قلههای علوم حوزوی و فقه اهلبیت را فتح نموده و عمر گهربار خود را در راه اعتلای اسلام ناب محمدی و ترویج معارف اهلبیت سپری نمودند.
🔹 ایشان از ابتدای انقلاب شکوهمند اسلامی از هیچ خدمتی در راه سرفرازی نظام مقدس جمهوری اسلامی دریغ ننموده و همواره یار و حامی امامین انقلاب بودهاند. فعالیتهای سیاسی ایشان از قبل از وقوع انقلاب در ماجرای خونین مدرسه فیضیه تا ابتدای سپیده دم انقلاب اسلامی در قامت عضویت و دبیری شورای نگهبان، خدماتی ارزنده، قابل تقدیر و غیرقابل انکار است.
🔹 این بزرگ مرد جهان تشیع افزون بر جایگاه علمی و مجاهدتهای گوناگون اجتماعی و سیاسی، دارای منزلت و جایگاه رفیع اخلاقی بودند. جلوه اخلاقی ایشان را میتوان جلوهای مملو از اخلاص و تزکیه و فروتنی ترسیم کرد.
✅ فقدان شیخ المراجع اولاً برای جهان تشیع و ثانیاً برای حوزههای علمیه خسارتی عظیم و داغی غیرقابل التیام است. ارتحال ایشان را به علما، فضلا، اساتید، مراجع معظم و مقام معظم رهبری و خاصه به محضر حضرت بقیه الله الاعظم ( عجل الله تعالی فرجه الشریف) تسلیت میگوییم.
_______________
🔗 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/199282
📎 #سیاست_اجتماع
📎 #سیاست_داخلی
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
⭕️ از حکومت استبدادی پهلوی تا نظام مردمی جمهوری اسلامی
👈 مردم ایران طی سالهای طولانی، مخالفت خود با سلطنت پهلوی را فریاد زدند و ناخرسندی و اعتراض خود را به صورت مسالمتآمیز ابراز کردند که البته بارها و بارها مورد حملهی عوامل شاه قرار گرفتند و تعداد زیادی از مردم به خاک و خون کشیده شدند.
🔹 پس از پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن 1357 روند انتخاب نوع حکومت به روش کاملاً مردمی انجام شد و ملت ایران با آرای خود، نظام «جمهوری اسلامی» را برای استقرار در ایران انتخاب کرد. پس از آن نیز قانون اساسی کشور در معرض رأی مردم گذاشته شد که مورد تأیید اکثریت قرار گرفت و به این ترتیب، یک نظام جدید حکومتی با اراده و میل مردم در مملکت حاکم شد.
🔹 این روند بیسابقه در تاریخ ایران را مقایسه کنید با چگونگی روی کار آمدن حکومتهای قبلی که اراده و نظر مردم، هیچ سهمی در پیدایش آنها نداشت. به عنوان نمونه، سلطنت پهلوی با طراحی و حمایت انگلستان و با کودتای رضا قلدر در سوم اسفند 1299 به وجود آمد و بدون اینکه نظر مردم در این رابطه پرسیده شود، یک نظام دیکتاتوری دیگر در ایران مستقر شد. در طول دوران سلطنت رضا شاه نیز خبری از شرکتدادن مردم در امور کشور نبود و پهلوی اول با خشونت و خودکامگی مطلق عمل میکرد تا جایی که جز خودش هیچ شخص دیگری در ایران را به حساب نمیآورد و معتقد بود «هر مملکتی رژیمی دارد، رژیم ما یک نفره است»!
🔹 چند سال بعد و زمانی که اقدامات پهلوی اول، مردم را به ستوه آورد و نفرت از او را در اوج قرار داد، دوباره این انگلیسیها بودند که تشخیص دادند تداوم سلطنت این دستنشانده -به دلیل شورش و نارضایتی عمومی- به سود منافع آنها نیست و به همین دلیل با تبعید رضا خان، عنصر وابسته و مستبد دیگری یعنی محمدرضا پهلوی را روی کار آوردند.
🔹 این شاه هم مثل پدرش هیچ اعتقادی به مشارکت مردم در تعیین سرنوشت کشور نداشت و خود را تنها مرجع تشخیص صلاح مملکت میدانست و آنجایی هم که نگاه به حضور مردم در انتخابات وجود داشت معمولا از اقلیت مردم در حد پایتخت نشینان کشور حضور داشتند یا انتخاب شدهی اربابان و کدخداهای شهرها و روستاها بودند.. عجیب این جا است که پهلوی دوم، عدم مراجعه به آرای عمومی را افتخار خود میدانست و میگفت من آزادم چون متکی به رأی مردم نیستم!
🔹 با این وجود، جای سوال است که برخی چه طور بیتوجه به مستندات تاریخی و بهخاطر اغراض خاص، از سلطنت پهلوی به عنوان یک حکومت مردمی نام میبرند و جمهوری اسلامی را یک نظام استبدادی معرفی میکنند؟!
_______________
🔗 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/198744
📎 #سیاست_اجتماع
📎 #سیاست_داخلی
📎 #دهه_فجر
📎 #ایران44
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
⭕️ امام محمد باقر علیهالسلام و ثمرات درخشان جهاد سیاسی
👈 فضای سنگین، بسته و خطرناکی پس از شهادت مظلومانه امام حسین (علیهالسلام) و یاران ایشان در جامعه به وجود آمده بود. بدمستی ناشی از جنایت هولناک کربلا این حس را در میان شاهان بنیامیه به وجود آورد که دیگر هیچ حریف و رقیبی در مسیر حکومت نخواهند داشت و هر حرکت احتمالی را میتوانند با قدرت، سرکوب نمایند. اگر چه در درازمدت، بیداری عمومی ناشی از فداکاری سیدالشهدا (علیهالسلام) و یاران وفادار ایشان به اضمحلال امویان منجر گشت، اما در کوتاهمدت، شرایط بسیار دشوار و اختناق بسیار شدیدی حاکم بود.
🔹 با این وجود، بسترسازی انجام شده که ناشی از مجاهدتها و روشنگریهای امام سجاد (علیهالسلام) بود، یک فرصت طلایی و مغتنم را برای امام محمدباقر (علیهالسلام) به وجود آورد تا مبارزه فرهنگی به منظور تغییر و اصلاح فضای فکری حاکم بر جامعه در دستور کار ایشان قرار بگیرد و مسیر برای افول طاغوت و طلوع حکومت الهی فراهم گردد. بر اساس آن چه در مناقب ابن شهر آشوب آمده است، براى هيچ يك از فرزندان حسن و حسين (علیهما السلام) اين اندازه از علوم، از قبيل تفسير، كلام، فتوا و احكام حلال و حرام فراهم نشد كه براى امام باقر(علیهالسلام) فراهم شد. محمد بن مسلم نقل كرده كه از آن حضرت، سى هزار حديث سوال كرده است.
🔹 در چنین شرایطی بود که نفوذ معنوی حضرت به عنوان حجت الهی و فرزند پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) روز به روز فزونی پیدا میکرد و ایشان نیز رسالت الهی خود یعنی دعوت به حکومت الهی و مبارزه با حکومت طاغوت را -با لحاظ شرایط آن روز- انجام میداد. در مقابل، شاهان بنیامیه، مفهوم و اثر این اقدامات را درک میکردند و به همین دلیل، آن بزرگوار را زیر نظر داشتند. به عنوان نمونه، وقتی امام محمدباقر (علیهالسلام) توسط هشام بن عبدالملک احضار شد، هشام خطاب به امام گفت شما فرزندان علی بن ابیطالب همواره مردم را به سوی خود دعوت و خود را امام معرفی میکردید و حضرت نیز با سکوت خود، این حرف را تأیید نمود.
🔹 طراحی یک تشکیلات گسترده، که با تربیت افرادی به عنوان وکیل و نایب امام(علیه السلام) و دیگر مرتبطان شکل گرفت، سبب شد تا تبلیغات و آموزشهای آن حضرت در تمام نقاط مملکت اسلامی منتشر شود و ذهن و فکر مردم را تغذیه کند. این روند به افشای ماهیت بنیامیه، کمک زیادی کرد و در مقابل، سبب نگرانی شدید حکومت وقت شد.
🔹 یک بار همزمان با حضور امام باقر (علیهالسلام) در مکه، هشام بن عبدالمللک نیز برای انجام حج وارد این شهر شد. سخنرانی رسا و روشنگرانه امام (علیه السلام) سبب خشم هشام شد، ولی چون در آن شرایط، برخورد را به صلاح نمیدانست، پس از ایام حج، امام باقر و فرزند ایشان امام صادق(علیهماالسلام) را از مدینه به شام احضار کرد. تا سه روز اجازه ملاقات داده نشد و پس از آن با فضاسازی خاصی، اذن ورود به دربار داده شد. هشام که مترصد بود تا به زعم خود از امام باقر(علیهالسلام) به سبب روشنگریهای ایشان انتقام بگیرد، پیشنهاد تیراندازی به آن حضرت داد تا به خیال خام خود، موجب وهن و تمسخر حضرت شود که با پرتاب موفق 9 تیر که اولی به هدف، و تیرهای بعدی به چوبه تیر قبلی نشست، این ترفند به شکست انجامید.
🔹 برای درک شرایط دشوار سیاسی، همین بس که بدانیم شاهان فاسق، ظالم و خونریزی مثل مروان بن حکم، عبدالملک مروان و ولید بن عبدالملک در آن دوران در مسند حکومت قرار داشتند و از هیچ تلاشی برای سرکوب و کشتار پیروان اهلبیت (علیهمالسلام) فروگذار نمیکردند و کینه عجیبی نسبت به آنها داشتند.
✅ با وجود همه این شرایط، امام محمد باقر(علیهالسلام) با فداکاری و تیزهوشی به بصیرتبخشی و مبارزه با تحریف مشغول بودند و با تبیین اسلام ناب محمدی (صلی الله علیه و آله) پرده از بطلان و پلشتی اسلام اموی برداشتند که از نتایج مهم آن در کوتاهمدت، افول روزافزون بنیامیه و سستشدن جایگاه آنها در میان مردم بود، و در بلندمدت نیز، طیف وسیعی از معارف ناب اسلامی را از خود به یادگار گذاشتند.
_______________
🔗 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/198783
📎 #سیاست_اجتماع
📎 #سیاست_داخلی
📎 #ولادت_امام_باقر
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید
👆🏽 خاطره مرحوم آیت الله صافی از شب 22 بهمن 57
📎 #تولیدات_چندرسانهای
📎 #دهه_فجر
📎 #ایران_44
📎 #آیت_الله_صافی_گلپایگانی
https://btid.org/fa/video/199238
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پست
🔷️ بوسه مرحوم آیت الله صافی بر دست طلبه
📎 #تولیدات_چندرسانهای
📎 #عزاداری
📎 #رحلت_آیت_الله_صافی_گلپایگانی
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📱 #ببینید
🌹 #پست_ویژه وفات حضرت آیت الله گلپایگانی
📎 #تولیدات_چندرسانهای
📎 #رحلت_آیت_الله_صافی_گلپایگانی
📎 #مرجعیت
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
فتوکلیپ؛ صد ثانیه با رصد 1400.11.13
کاری از گروه رصد
🖥 سامانه ارسال گزارشات طلاب، مبلغان و عموم مردم از فضای مجازی
🌐 https://r.btid.org
📎 #خبر
📎 #سیاست_اجتماع
📎 #تولیدات_چندرسانهای
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢 حجاب حکم مشترک تمام ادیان
🔸 حجاب در آیین زرتشت
پژوهشها نشان میدهد که زنان ایران زمین از زمان مادها که نخستین ساکنان این دیار بودند، دارای حجاب کاملی، شامل پیراهن بلند چین دار، شلوار تا مچ پا و چادر و شنلی بلند بر روی لباسها بوده اند.
🔹 حجاب در آیین یهود
حکم حجاب در آیین یهود، دارای شدتی بی سابقه است. یکی از گناهان بزرگ در آیین یهود، نپوشاندن موی سر بود و اگر کسی مرتکب آن گناه می شد، مستوجب طلاق می گشت.
🔸 حجاب در آیین مسیحیت
مساله حجاب در میان زنان مسیحی نیز تا قرن سیزدهم ادامه داشت. دائرة المعارف لاروس میگوید: دین مسیحی، برای زن، خِمار را باقی نهاد؛ وقتی وارد اروپا شد، آن را نیکو شمرد. زنها در کوچه و وقت نماز، خمار داشتند. در قرون وسطی، خصوصاً قرن نهم، خمار رواج داشت. آستین خمار، شانه زن را پوشیده، تقریباً به زمین میرسید. این عادت تا قرن سیزدهم باقی بود.
🔹 حجاب در آیین اسلام
با ظهور اسلام به عنوان آخرین و کامل ترین دین، مساله حجاب به عنوان یکی از ضروریات دین معرفی گردید و آیاتی از قرآن کریم به بیان این حکم اختصاص یافت. قرآن کریم میفرماید: «زنان مؤمن را بگو تا چشمها (از نگاه ناروا) بپوشند و زینت و آرایش خود جز آنچه قهرا ظاهر میشود (بر بیگانه) آشکار نسازند، و باید سینه و بر و دوش خود را به مقنعه بپوشانند و زینت و جمال خود را آشکار نسازند.»
برای اطلاع بیشتر کلیک کنید:
https://btid.org/fa/news/161152
📎 #اعتقادات
📎 #كلام
📎 #حجاب
📎 #فجرـفاطمی
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
📆 تقویم روز
📌 پنجشنبه
☀️ ۱۴ بهمن ۱۴۰۰
🌙 ۱ رجب ۱۴۴۳ قمری
🎄 3 فوریه 2022 میلادی
✨ مناسبت روز :
. ولادت امام محمد باقر علیه السلام
. لیلة الرّغائب (شب دعا و آرزو)
. روز فناوری فضائی
📆 روزشمار:
▪️2 روز تا شهادت امام هادی علیه السلام
▪️9 روز تا ولادت امام جواد و حضرت علی اصغر علیهما السلام
▪️12 روز تا ولادت امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام
📎 #گرافیک_ثابت
📎 #تقویم
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ
اقدام شخصی رهبری در اتصال جوانان خلاق به وزارت نفت!
🎤 رهبری
📎 #تولیدات_چند_رسانهای
📎 #آیت_الله_خامنه_ای
https://btid.org/fa/video/199130
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐btid.org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ
جوانان ما از کرونا تا موشکهای نفطه زن؛ در هرجا که به آنها اعتماد شد درخشیدند!
🎤 رهبری
📎 #تولیدات_چند_رسانهای
📎 #آیت_الله_خامنه_ای
https://btid.org/fa/video/199123
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐btid.org
💢 تشهد فراموش شده
1️⃣ اگر تشهد را فراموش کند و برای رکعت سوم بایستد ولی پیش از رکوع یادش بیاید، باید بنشیند و تشهد را بگوید و دوباره بایستد و تسبیحات رکعت سوم را مجدداً بگوید و نماز را ادامه دهد و پس از نماز برای ایستادن بی جا، بنابر احتیاط مستحب دو سجده سهو به جا آورد.
2️⃣ اگر تشهد را فراموش کند و در رکوع رکعت سوم یا بعد از آن یادش بیاید، باید نماز را تمام کند و بعد از سلام، برای تشهد فراموش شده دو سجده سهو به جا آورد و احتیاط واجب آن است که پیش از سجده سهو، تشهدِ فراموش شده را قضا کند.
رساله نماز و روزه آیت الله خامنه ای/ مسأله ۲۹۲ و 293
📎 #احکام
📎 #احکام_نماز
📎 #واجبات_نماز
📎 https://btid.org/fa/news/199340
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
مسیحیان اینطوری جذب میکنن!!!
https://www.adyannet.com/fa/news/36836
📎 #فرق_ادیان_مذاهب
📎 #مسیحیت
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شیعه صفوی یا شیعه نبوی؟
⚡️ شیعه از گروههایی است که پیروی از پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) را سرلوحه کار خود قرار داده و طبق اعتراف علمای اهل سنت، همچون احمد امین در کتاب ضحی الاسلام در صدر اسلام وجود داشته است.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://www.adyannet.com/fa/news/36859
📎 #وهابیت
📎 #اهل_سنت
📎 #فرق_ادیان_مذاهب
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻شاخصه های مشترک جریان های انحرافی
🔹از جمله شاخصههای مشترک جریانها و معنویتهای انحرافی میتوان به عقلگریزی، مخالفت با آموزههای قرآن و سنت معصومین(علیهمالسلام)، شریعت ستیزی، دعوت به خود، ترویج اباحیگری و... اشاره کرد.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://www.adyannet.com/fa/news/36748
📎 #فرق_ادیان_مذاهب
📎#جریان_انحرافی
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #پست_ویژه
💢 انقلاب مصر
📎 #تولیدات_چندرسانهای
📎 #دهه_فجر
📎 #ایران_44
📎 #سیاست_اجتماع
https://btid.org/fa/video/198603
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
🔻 توهین ابن تیمیه به بسیاری از صحابه و تابعین
🔹 ابن تیمیه مینویسد: «بسیاری از صحابه و تابعین بغض علی بن أبیطالب را داشتند و به او ناسزا میگفتند و با ایشان به قتال پرداختند.»
🔹 این بزرگترین توهین به صحابه و تابعین است؛ زیرا در روایت صحیح و متواتر از پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) نقل شده که غیر از منافق، کسی بغض امیرالمؤمنین را ندارد.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://www.adyannet.com/fa/news/36849
📎 #فرق_ادیان_مذاهب
📎 #مکاتب_اهل_سنت
📎 #وهابیت_و_سلفیت
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
♻️تاکتیک امام باقر در نشر معارف شیعه
🔸 فرهنگ شیعه تا زمان امام باقر علیه السلام سختی ها و ناملایمات زیادی را به خود دیده بود به گونه ای که امام اول شیعیان بر روی منابر لعن می شد. امام حسن علیه السلام نیز به خاطر سختی شرایط مجبور به پذیرش صلح شد. امام حسین علیه السلام را نیز بعد از ایشان وحشیانه به شهادت رساندند و سپس امام سجاد علیه السلام در شرایط بسیار سخت به سر می برد به گونه ای که حتی نمی توانست معارف اسلام را آشکارا تبیین کند و در قالب دعا معارف اسلام را به شیعیان بیان می کرد.
🔸همه این امور باعث شده بود فرهنگ شیعه در انزوا قرار گرفته و زیر ظلم امویان، بیرمق بماند؛ از این رو امام باقر علیه السلام به یک انقلاب وسیع فرهنگی دست زدند و با تشکیل حوزه علمیه و تربیت شاگردان برجسته، فقه آل محمد و خط فکری شیعه را آشکار ساختند.
🔸امام باقر علیه السلام با این کار خود زمینه ای عمیق برای مبارزه با طاغوتیان ایجاد کردند و موجب شدند در دراز مدت، شیعیان به صحنه بیایند و مکتب اهل بیت علیهم السلام زنده گردد.
🔸در نتیجه امام باقر (علیه السلام) زمینهسازی بسیار عمیق و خوبی را در این راستا ایجاد نمودند و پس از ایشان فرزند برومندشان امام صادق (علیه السلام) آن را به ثمر رسانده و مکتب شیعه را به عنوان یک دانشگاه عظیم اسلامی، در تاریخ اسلام آشکار و ماندگار ساختند. بنابراین میتوان گفت: حضرت، مؤسس و بنیانگذار نهضت فکری و انقلاب فرهنگی شیعه بود.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید.
https://btid.org/fa/news/198588
📎 #اعتقادات
📎 #ولادت_مام_باقر
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
♻️مبارزه امام باقر با اسرائیلیات یهود و روایات جعلی
🔸 بعد از پیروزی اسلام، برخی از پیروان دیگر ادیان برای حفظ منافع خود اظهار اسلام کردند ولی در باطن مسلمان نبودند و عقائد خود را پنهان می کردند و افکار و خرافات و اسرائیلیات یهودیت را در قالب روایات اسلامی جعل کرده و وارد دین اسلام می کردند؛ از این رو ائمه علیهم السلام با این حرکت خزنده و خطرناک به شدت مقابله نمودند.
🔸به عنوان نمونه روزی امام باقرعلیه السلام فرمود: نگاه کردن به خانه خدا عبادت است. در آن حال شخصی گفت: کعب می گوید: «کعبه هر صبحگاه برای بیت المقدس سجده می کند.» امام علیه السلام از آن شخص که مجذوب کعب شده بود پرسید: نظر تو در مورد این سخن چیست؟ آن شخص عرض کرد: سخن کعب صحیح است. امام فرمود: تو و کعب الاحبار هر دو دروغ می گویید. آنگاه در حالی که به شدت ناراحت بود فرمود: «مَا خَلَقَ اللَّه عَزَّوَجَلَّ بُقْعَهًً فِی الْأَرْضِ أَحَبَّ إِلَیْهِ مِنْهَا؛خداوند مکانی محبوبتر از کعبه در روی زمین نیافرید.»
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید.
https://btid.org/fa/news/198588
📎 #اعتقادات
📎 #ولادت_امام_باقر
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
♻️غوغای علمی امام باقر علیه السلام
🔸 وقتی امام باقر علیه السلام به امامت رسیدند خیلی مورد استقبال واقع شدند، چون فضای علمی، جامعه را فرا گرفته بود؛ «علم» رواج پیدا کرده بود و کلاس و درس مورد استقبال قرار گرفته بود. هر گوشه ی مسجد النبی، مجلس درس و نوشتن روایات برقرار بود.
شیعه و غیر شیعه کیلومتر ها راه را سفر می کردند تا این که یک روایت را بشنوند. وقتی امام باقر علیه السلام شروع به فعالیت علمی کرد به دلیل شباهت فراوان ایشان به پیامبر، غوغایی به پا شد.
🔸وقتی امام باقر علیه السلام شروع به صحبت می کردند فقهای مدینه فهمیدند که علم ایشان حاصل درس خواندن نیست، مانند این است که پیامبری آمده است و در حال بیان مجدد است.
🔸ابو زهره از علمای اهل تسنن می گوید: علما از شهر های مختلف به مدینه می آمدند نه برای زیارت قبر رسول خدا بلکه برای زیارت محمد بن علی، باقر علوم انبیاء می آمدند. بعد ایشان می نویسد: علمایی از سرخس، مشهد و ماوراءالنهر، حتی زندیقی از مصر به دیدار ایشان می آمدند. البته این در شرایطی بود که هیچ رسانه ای برای معرفی حضرت وجود نداشت و حتی بنی امیه اهل بیت را تحت سانسور خبری قرار می دادند تا مشهور نشوند و برای حکومتشان اختلال ایجاد نشود؛ با این وجود، آوازه علمی امام باقر علیه السلام در بلاد مختلف پیچید.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید.
https://btid.org/fa/news/199395
📎 #اعتقادات
📎 #ولادت_امام_باقر
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
♻️ازدواج مبارک و مولودی مبارک تر
🔸 در تاریخ امامان شیعه پیوندی خجسته اتفاق افتاد که ثمرات پر برکت و بی نظیری داشت. بانویی در اوج کمال و عفت از فرزندان امام حسن علیه السلام با پسر عموی خود امام چهارم ازدواج کرد و چنین مقدر شد تا امامان از نسل امام سجاد علیه السلام هم سید حسینی و هم سید حسنی باشند.
🔸امام باقر علیه السلام اولین امامی هستند که از سوی پدر منسوب به ابا عبد الله الحسین علیه السلام و از طرف مادر منسوب به امام حسن مجتبی علیه السلام است. به همین خاطر به ایشان لقب هاشمی بین هاشمیین، علوی بین علویین و فاطمی بین فاطمیین داده اند. مادر امام باقر فاطمه بنت الحسن است که بانویی والامقام و صاحب کرامت است که روایات مختلفی در شأن و منزلت او گفته شده است. او به همراه عموی خود سید الشهداء در کربلا حضور داشت و به اسارت در آمد.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید.
https://btid.org/fa/news/199370
📎 #اعتقادات
📎 #ولادت_امام_باقر
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org