♨️شباهت امام کاظم و حضرت ابراهیم علیهماالسلام
🔸یکی از مهمترین معجزات حضرت ابراهیم علیهالسلام که قرآن نیز به زیبایی به آن اشاره کرده است، سرد شدن آتش بر آن قهرمان مبارزه با شرک و بتپرستی است. آن هنگام که حضرت ابراهیم علیهالسلام در مسیر هدایت مردم به آتش انداخته شد، پروردگار به آتش چنین خطاب کرد: «قُلْنَا يَا نَارُ كُونِي بَرْدًا وَ سَلَامًا عَلَىٰ إِبْرَاهِيمَ»؛ «ای آتش! بر ابراهیم سرد و سالم باش» و اینگونه به اذن و اراده پروردگار آتش بر او سرد شد.
🔹امام موسی بن جعفر علیهالسلام نیز در آغاز امامت خود فرمودند: مردم را در منزل ایشان جمع کنند تا برای آنها سخنرانی کند. به دستور آن امام همام مردم در منزل جمع شدند. امام دستور دادند که هیزمها را آتش بزنند ولی هیچکس نمیدانست امام چه قصدی دارد. وقتی که هیزمها گداخته شد، امام برخواست و در درون آتش نشسته و ساعتی برای مردم سخنرانی کرد. سپس از مکان خود برخواست و از آتش خارج شد درحالی که هیچ ذره غباری به امام و حتی به لباسهایشان نرسیده بود.
🌐 جهت مطالعه بیشتر و مشاهده منابع، کلیک کنید.
https://btid.org/fa/news/236603
📎 #کلام_عقاید
📎 #شهادت_امام_کاظم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
13.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥خیلی خیلی مهم🧐
فرق و تفاوت یعنی این🤮
#تقدیم_به_غربگداها
4_5825494285092392037.mp3
7.87M
🔘 اشک جاری
🎼 #تنظیم_استودیویی
🎧 #نواهنگ فوقالعاده👌
🌹
⚫بلایی که قرار بود بر سر شیعیان فرود آید، امام کاظم(ع) پذیرفتند که خودشان بهتنهایی به دوش بکشند
مرحوم کلینی از حضرت امام کاظم علیه السلام روایت کرده است:
«خداوند متعال بر شیعه غضب کرد؛ و مرا بین جان خودم و آنان مخیّر فرمود؛ پس به خدا قسم من با جان خودم شیعیان را حفظ کردم»
إنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ غَضِبَ عَلَى الشِّيعَةِ فَخَيَّرَنِي نَفْسِي أَوْ هُمْ فَوَقَيْتُهُمْ وَ اللَّهِ بِنَفْسِي.
📚«کافی» ج ۱ ص ۲۶۰
🏴آیتالله بهجت رحمت الله علیه:
حضرت موسیبنجعفر سلاماللهعلیه فرمود: برای اینکه شیعه خلاف تقیه [عمل] کردند، خدا مرا مخیّر کرد که یا خودت باید کشته بشوی یا شیعه؛ من اختیار کردم کشتهشدن خودم را.
🏴آیت الله محمّدمهدی میرباقری:
«حضرت امام کاظم(علیهالسلام) فرمودند: شیعیان ما يک غفلتهايی و گناههايی کردند؛ برای اينکه اين غفلت از آنها برداشته شود خدای متعال من را مخير کردند که: يا شيعيان بايد عذاب بشوند یا من تحمل کنم. و من بار بلا را به دوش کشيدم. (إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ غَضِبَ عَلَى الشِّيعَةِ فَخَيَّرَنِي نَفْسِي أَوْ هُمْ فَوَقَيْتُهُمْ وَ اللَّهِ بِنَفْسِي»)
وجود مقدس موسیبنجعفر(علیهالسلام) بلای سنگينی را تحمل کردند؛ سالهای زیادی از عمر شريفشان در زندان سپری شد؛ آن هم زندانهای سختی که زندانهای نمور و نمناک زيرزمينی و حفرههای زيرزمينی بوده، بهطوریکه شب و روز در آنجا تشخيص داده نمیشد. تعبيری که در زيارت جامعة ائمة آمده، اين است: «وَ مُكَبَّلٍ فِي السِّجْنِ قَدْ رُضَّتْ بِالْحَدِيدِ أَعْضَاؤُه». تعبير نيست که فقط ساق پا، بلکه عضو عضو حضرت نرم شده بود.»۹۳/۳/۳
«در مقام بلا، یک ولیای بلا میکشد و یک جامعهای نجات پیدا میکند؛ مثل یوسف صدیق(علیهالسلام) كه صبر کرد و به طفيل او مردم مصر نجات پیدا کردند و موحد شدند. در مقام توکل هم همینطور است. خیلی جاها ولیّ خدا توکل میکند، خدای متعال یک تاریخ، يك جامعه و امت را از بنبست نجات میدهد. به تعبیر دیگر، تقوای او سرچشمه تقوای جامعه است و جامعه به تبع او متقی میشوند. اگر او بترسد، مردم میترسند، اگر او بایستد، مردم میایستند، مثل ايستادگی جناب ابراهیم خلیل(علیهالسلام) در ميان یک جمعیتی كه بت میپرستيدند.» (۱۳۹۲)
«بلایی که انسانها تحمل میکنند معمولا مُطهّرشان است ولی بلای معصومين (علیهمالسلام) آن قدر ظرفيت دارد که هم برای معصوم ترفيع درجه میآورد و هم ديگران را پاک میکند. مثل حضرت يوسف صديق که با تحمل رنج و بلایی که کشيد هم خودش ترفيع درجه پيدا کرد و نبی شد، هم کل مصر را از فقر و کفر نجات داد. ابتلائات معصومين (علیهمالسلام) هم ترفيع درجه برای خودشان است هم وسيله شفاعت و هدايت قلوب و دستگيری ديگران است.
نبی اکرم(صلواتاللهعلیه وآله) با بلای سيد الشهدا(علیهالسلام) قلوب را از شيطان نجات میدهند و به طهارت میرسانند. اين خاصيت بلای اوليای خدا است».
#شهادت_امام_کاظم #شهادت_امام_موسی_کاظم
#امام_کاظم
🔴کنیز زیباروی و امام موسی کاظم
مرحوم مجلسی نقل کرده است: که هارون، خلیفه مقتدر و بیحیای عبّاسی دستور داد کنیز زیبا صورتی را برای خدمت کردن به امام موسی بن جعفر (علیهماالسلام) به زندان بردند (و منظورش بدنام کردن حضرت بود).
امام پیغام داد: «بَل انتُم بِهَدیتکُم تَفرَحُون(نمل:۳۶)؛ این شما هستید که با هدایای خود شادمان میشوید»؛ من به کنیز و امثال آن نیازی ندارم.
هارون از این پیام سخت خشمگین شد و گفت: به او بگویید ما به رضای تو کنیز را به زندان، نزد تو نفرستادیم، و دستور داد که کنیز را نزد حضرت بگذارند و باز گردند.
مدتی گذشت، هارون خادمش را به زندان فرستاد تا خبری بگیرد. خادم به زندان رفت. با کمال تعجب دید آن کنیز به سجده رفته است و مرتب میگوید: قُدّوس سُبحانکَ سُبحانکَ،
جریان را به هارون گزارش داد.
هارون گفت:
به خدا سوگند! موسی بن جعفر او را سحر کرده است،
کنیز را بیاورید. کنیز را به حضور هارون آوردند، نگاهش را به آسمان دوخت و ساکت ایستاد.
هارون پرسید: تو را چه شده؟
گفت: خبر تازهای دارم! وقتی مرا به زندان بردند دیدم این مرد مرتب نماز میخواند، بعد از نماز مشغول تسبیح و تقدیس خداوند میشود.
به او عرض کردم:
مولای من! شما کاری ندارید برایتان انجام دهم؟
فرمود: با تو چه کار دارم؟
عرض کردم: مرا برای خدمت به شما آوردهاند.
آن بزرگوار با دست اشاره کرد و فرمود: پس اینها چه کارهاند؟!
نگاه کردم، باغی دیدم بسیار وسیع و زیبا که اول و آخر آن ناپیدا بود، فرشهای نفیس در آن گسترده بود و حوریههای بسیار زیبا با لباسهای آراسته در آن جا بودند که هرگز نظیر آنها را ندیده بودم.
با مشاهده آنها در برابر خدای خود به سجده افتادم و در سجده بودم که خادم تو به سراغم آمد و مرا نزد تو آورد.
هارون گفت: ای ناپاک! شاید وقتی به سجده رفتی اینها را در خواب دیدی؟
گفت: نه! به خدا سوگند! این واقعیات را پیش از سجده دیدم و بعد از مشاهده آنها به سجده افتادم.
هارون (به فردی) گفت: این ناپاک را بگیر و مراقب باش کسی این مطلب را از او نشنود، اما کنیز بدون درنگ مشغول نماز شد.
از او پرسیدند: چرا چنین میکنی؟ گفت: عبد صالح (موسی بن جعفر علیهماالسلام) را چنین یافتم … .
راوی این داستان میگوید: این کنیز زندگی خود را به همین منوال در بندگی خدا سپری کرد تا از دنیا رفت. این قضیه چند روز قبل از شهادت امام کاظم (علیهالسلام) رخ داد.
بحارالانوار، ج ۴۸، ص ۲۳۸
#امام_کاظم عليه السلام
#شهادت_امام_کاظم علیه السلام
#شهادت_امام_موسی_کاظم علیه السلام
🔴 درک ظهور و یار حضرت شدن
🔵 امام صادق علیه السلام فرمودند :
🟢 هر کس سوره اسراء را در هر شب جمعه بخواند نمی میرد تا آنکه زمان قائم آل محمد علیه السلام را درک کند و از یاران او بشود.
📚 ثواب الاعمال شیخ صدوق ص ۲۲۵
🟠 متن وصوت سوره اسراء
https://b2n.ir/j52200
#نماز_شب
♨️چرا خداوند پاداش خواندن نماز شب را مخفی کرده است⁉️
✅این سؤال را به سه شکل می توان پاسخ داد:
1⃣ کارهای ارزشمند و عظیم چنان است که حقیقت آنها به سادگی قابل درک نیست، درعین حال پنهان داشتن پاداش آنها نشاط انگیزتر است.
2⃣قرّه العین و چشم روشنی، آن قدر بزرگ و گسترده است که دانش انسان از رسیدن به تمام خصوصیات آن ناتوان است.
🔅امام صادق علیه السلام فرمودند:
هیچ عملى نیست که بنده انجام دهد مگر اینکه خداوند در قرآن ثوابى براى آن بیان کرده جز نماز شب که ثوابى براى آن مشخص نکرده بواسطه ارزش زیادى که نزد خداوند عزیز داشته است.
هیچ کس نمى داند خداوند چه چیزها براى آنها پنهان کرده که موجب روشنى چشم ایشان مى شود، به پاداش اعمالى که انجام مى دهند.
3⃣ چون «نماز شب» مخفیانه و دور از چشم دیگران انجام می گیرد، پاداش آن نیز پنهان و دور از چشم مردمان است.
📚مجمع البیان ج۸، ص۱۰۹
#نماز_شب_را_به_نیت_ظهور_میخوانیم