فاطمه سلام الله علیها بانوی عالمین
امام حسین(ع) دردانه خداوند است.
مرحوم استاد آيتالله سعادتپرور در کتاب فروغ شهادت مینويسد:
«در روايات بسيارى است كه سيدالشهدا(ع) از اوّل خلقت آدم(ع) تا خاتم انبياء(ص) مورد توجّه خداوند، انبيا و اوصياء(ع) قرار گرفته و آنان از وى ياد نمودهاند. اين چه خصيصهاى است كه نهتنها پيش از ولادتش، كه پس از ولادت و شهادت او، معصومان(ع) درباره او سخنها گفتهاند؟ نهتنها در لسان معصومان(ع)، كه بعد از شهادت او، همه موجودات مادّى و مجرّد، جنّ، انس و ملائكه، زمين و زمان و... بر او گريسته و او را به تعظيم ياد میکنند؟
در زيارات و رواياتى كه درباره سيدالشهدا(ع) وارد شده است، جريان تأثّر موجودات عالم از واقعه شهادت آن حضرت، از جايگاه خاصّى برخوردار است، به گونهاى كه در كمتر زيارتى از امام حسین(ع) است كه به اين مسأله اشاره نشده باشد.»
ايشان همچنين در توضيح معنای «الوتر الموتور» در زيارت عاشورا مینويسد: «جمله «اَلْوِتْرَ الْمَوْتُورَ»، ... در ظاهر به معناى فرد و تنهاىِ بیهمتا، و به زبان فارسىِ خودمانى، به معناى «دُردانه» است، و به خصيصه خاص سيدالشهدا(ع) ... اشاره دارد.»
▫️«دُردانه» اصطلاحاً به کسی گفته میشود که در جمعی مانند اعضای خانواده، مورد توجه ويژه والدين و اعضای خانواده است.
▫️ايشان میفرمود: از اين بيان زيارت استفاده میشود که سيدالشهداء(ع) دُردانه پروردگار است و خداوند در ارتباط با او حساب ويژهای دارد و کسی که به ايشان متوسل شود، از فضل خاص خداوند بهرهمند میگردد.
▫️از همين جا به راز تفاوت فاجعه کربلا و زنده بودن آن، با ساير حوادث تاريخی که ظاهر مشابهی دارند پي ميبريم. سوزش شهادت سيدالشهداء(ع) هرگز خاموش نمیشود؛ چنانکه رسول اکرم(ص) فرمود:
▫️همانا که شهادت امام حسين(ع) آتشى در دل مؤمنان انداخته است كه هرگز سرد نخواهد شد.
▫️تا به آنجا که ايشان اصلاً علامت مؤمن را شدّت گريه بر سيدالشهداء(ع) میداند و در ادامه میفرمايد:
▫️مؤمنی از او ياد نمیکند، مگر آنکه میگريد.
🔺راز اين تفاوت در مراتب ولايت است و مقام سيدالشهداء(ع) در نزد پروردگار به گونهاي است که توسل به ايشان، توسل به محبوبترينها در درگاه الهی است و خداوند پاسخ چنين استمدادی را سريعتر از ساير استمدادها میدهد.
(ادب حضور، دفتر پنجم؛ آداب و مراقبات عزاداری سیدالشهداء(ع)، ص۲۹)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید| عهد با قمر بنی هاشم(ع)
استاد فیاضبخش
انسان اگر با قمر بنی هاشم(ع) یک اربعین و یا یک سال عهد ببندد و به خاطر ایشان عمل زشتی و یا یک رذیله اخلاقی را ترک کند و در این عهد خود غیرت بورزد؛ یقینا گشایشی برای او ایجاد خواهد شد.
غروب این جمعه رو چطور تحمل کنم
همیشه جمعهها بوی غربت میده. غربتی از جنس فراق. جمعهٔ آخر سال اما خیلی بیشتر... وقتی فکر میکنم که یک سال دیگه گذشت و از تو نیومد خبری، غرق در اندوه فقط به بیچارگیمون فکر میکنم... به یتیمیمون... به این که قراره تا چند سال جمعههای آخرش رو اینطور، بیقرارت باشیم... آقای جمعههای غریبی دیگه ظهور کن.
جمعههات، امسال هم تمام شد... چطور غروب این جمعه رو بدون شما تحمل کنم؟ کاش میتونستم عقربههای ساعت رو اونقدر نگه دارم که نتونه به غروب نزدیک شه اما هرچقدر تلاش میکنم، زودتر به غروب نزدیک میشه...
این جمعه هم از دیدن رویت خبری نیست / دیگر نفسم هم نفس معتبری نیست
رد میشود این جمعه و تا لحظهٔ آخر / از آمدن سبز تو اما اثری نیست
آری! لحظهلحظه که به غروب نزدیک میشیم انگار قلبم هم در جاش بیقراری میکنه. او هم فهمیده که مولاش این جمعه هم گذشت و...
«شیعیان ما به اندازهٔ آبخوردنی ما را نمیخواهند اگر بخواهند و دعا کنند فرج ما میرسد.» (کتاب شیفتگان حضرت مهدی، ج ۱، ص ۱۵۵)
4_6010408630233335787.pdf
1.39M
📖 جزوه "مراقبات عید نوروز"
استاد فیاضبخش
در این جزوه، پس از یک مقدمه کوتاه و فصلی درباره "محاسبه گذشته و توبه قبل از ورود به سال جدید"، به مراقبات و ملاحظات تعطیلات عید نوروز پرداخته شده.
در ابتدای این بخش آمده:
"اکنون به مهمترین اموری میپردازیم که لازم است هر انسان مؤمن و سالک و مراقبی در مواجهه با ایام نوروز بدان توجه داشته باشد و نسبت به آفات و برکاتی که از این بابت متوجه انسان است هشیار باشد؛ این امور عبارت است از:
اول، تغییر در برنامه روزمره زندگی؛
دوم، تغییر در شرایط زندگی؛
سوم، اموری که در دید و بازدیدهای نوروزی باید مراقبت نمود؛
چهارم، فرصتها و تهدیدهای فراغت از مشغلههای جاری زندگی.
در پایان جزوه، مطلبی با عنوان "دستورات برنامهریزی برای سال پیش رو" بعنوان ضمیمه ارائه گردیده.
مطالعه این جزوه را به همه کسانی که میخواهند یک دستورالعمل کاربردی اخلاقی و سلوکی برای اوقات فراغتشان و خصوصا تعطیلات نوروزی داشته باشند توصیه میکنیم.