هدایت شده از یادداشت های مهدی افراز
💡چرا یمن متوقف نمی شود؟
✍مهدی افراز
🔹توسعه نیافتگی بزرگترین امکان یمن برای عدم توقف در مسیر حمایت از مقاومت غزه بوده است. یمن تنها نیرویی است که در طول ۱۵ ماه گذشته، موفق شده به صورت پیوسته بانک متنوعی از سرمایه های اسرائیل و حامیانش را مورد هدف قرار بدهد. امریکا برای سرد کردن سرب هایی که برعلیه اش داغ می شوند، همواره از الگوهایی استفاده می کند که یمن خود را خارج از آن ها تعریف کرده است.
🔸در صنعا هیچ سفارت خانه غربی وجود ندارد، هیچ درآمدی از این کشور در فدرال رزرو بلوکه نمی شود، هیچ تفاهم نامه مشترکی برای توسعه میادین نفتی و گازی مآرب و حضرموت با توتال، بریتیش پیترولیوم و هانت منعقد نشده است، در بندر الحدیده هیچ مگاپروژه ای مبتنی بر طرح کوئیز با سرمایه گذاری آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده وجود ندارد، در یمن طبقه متوسط حقوق بگیری شکل نگرفته که پرداخت ماهیانه آن ها در گرو برنامه تسهیلات ساختاری و تسهیلات مالی تمدید شده با صندوق بین المللی پول باشد، در حجه و عمران و صنعا هیچ پیشران صنعت اروپایی راه اندازی نشده است که تحریم ها اخلالی در زنجیره تامین آن ایجاد نماید، یمن بازار مصرف فربهی ندارد که در عین منجمد بودن روند صادرات، تراز تجاری آن دچار کسری عجیب و غریبی شده باشد، هیچ طرح توسعه شهری در ساحل دریای سرخ تدوین نشده است که برای تامین منابع آن وزارت دارایی یمن، به استقراض مالی از بانک جهانی و شریک نمودن اتحادیه اروپا در آن ها مجبور باشد و ...
🔹سودای توسعه و قرارگیری در وضعیت ذهنی عقب ماندگی، مهم ترین امکان غرب برای تحمیل حکمرانی مطلوبش در کشورهای غیرغربی است. سیاست های توسعه پایدار، ابزارهای صورت بندی شده ای از ایدئولوژی آمریکایی برای کنترل رفتارها در جهان سوم است. این سیاست ها بدون توسل به نظامی گری، ضمانت های لازم را برای همراهی با سناریوهای جهانی تامین می کند. توسعه یافتگی به عنوان انتزاعی بی معنا، اهرم تمام عقلانیت ها، رفتارها و سازوکارهای کنترلی شده و جهان اسلام را با شرکت های صهیونیستی چندملیتی هم سرنوشت کرده است.
🔸امروز جهان اسلام بیمار سیاستی است که پس از جنگ دوم در پیش گرفته شد، افسانه ای که به نام توسعه برای ملت های مسلمان تصویرسازی شده، الفبای اداره را هم از دسترس دولت ها خارج کرده است. دست و پا زدن بی پایانِ مصر، اردن، لیبی، عراق و لبنان در بحران داخلی، بدهی های خارجی و انکار مطلق استقلال ملی، اطمینانی است برای این که یمن مسیر عاقلانه تر و پایدارتری برای پیشرفت و ترقّی خود در پیش گرفته است.
🔹یمن توقف ناپذیر شده چون ناخواسته از دام توسعه رهایی یافته، فقدان عقلانیت توسعه گرا در یمن ابزار بمباران های دائمی را هم بلاوجه کرده است. حوثی ها برای اجرای تصمیمات سرنوشت ساز خود، زیر فشار فریزشدن فرآیندهای توسعه نیستند... توسعه نیافتگی یمن، نه تنها موقعیتی برای امروزِ مقاومت بلکه امکانی امیدبخش برای خروج ذهنیت ها از سراب توسعه و تولّد دوران ترقّی و پیشرفت، برای فردای کل منطقه می تواند باشد.
🔸از همین جهت و مزیّت، شاید یمن امروز همان گمشده ای است که سال ها قبل چامسکی، برای خارج کردن بشرِ قرن بیستمی، از چرخه آشفته و بی معنای توسعه آن را تمّنا می کرد! ؛ "در برابر این آشفتگی بی حد وحصر جهانی که همه، چه کشورهای توسعه یافته و چه مردمان کشورهای در حال توسعه، از آن در رنج هستند و در برابر شکست مطلق توسعه در نظریه و عمل، چه می توان کرد؟ آیا باید انتظار داشت که جنگ های جهانی آن را به پایان برند؟ در این صورت چه کسی حاضر است برای سیاست مداران آبروباخته، جان خود را فدا کند؟ چه کسی حاضر است بپذیرد که ملت ها هستند که واقعا در این جهان حکومت می کنند؟ چه کسی می تواند ضمانت کند که بشریت با هزاران سال عقب ماندگی خروج خود را از چنین جنگ هایی ناممکن نکند؟ آیا باید در انتظار انقلابی جهانی بود؟ در صورت چنین انقلابی کدام آرمان شهر را هدف دارد؟ قرن بیستم چه چیز از آرزوها و چشم اندازهای دوردست و شیرین باقی گذاشته است؟"
@afrazmahdi
بصائر
💡چرا یمن متوقف نمی شود؟ ✍مهدی افراز 🔹توسعه نیافتگی بزرگترین امکان یمن برای عدم توقف در مسیر حمایت ا
ملتهایی اهل مبارزه هستند که مدل توسعه غربی آنها رو به دنیا نچسبانده باشه؛ "اخلد الی الارض" و "اثاقلتم الی الارض" نشده باشند.
این مقاله تحلیل دقیقی از این آیه شریفه است:
"فَلْيُقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ الَّذِينَ يَشْرُونَ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا بِالْآخِرَةِ" (نساء: ٧٤)
ملت هایی می توانند "قتال فی سبیل الله" بکنند که "الَّذِينَ يَشْرُونَ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا بِالْآخِرَةِ" باشند.
توسعه غربی جوامع را دچار "انفعال راهبردی" می کند.
🔻از خدا کم نخواه!
آیت الله مصباح یزدی:
🔹️«یا مَنْ أَرْجُوهُ لِكُلِّ خِیْر» در مقام دعا توجه داشته باشید همتتان برای درخواست، هدفهای بلند و عالی باشد؛ به چیزهای پست و كوچك قناعت نكنید.
🔹️سفر اولی كه به قم میآمدم، بچه بودم. راننده برای اینكه خوابش نبرد، با ما حرف میزد. سوره یوسف را حفظ بود و با لحن میخواند. به من گفت: «حالا كه قم میروی، از حضرت معصومه(سلام الله علیها) چه میخواهی؟» گفتم: «نمیدانم چه بخواهم؟»
🔹️گفت: «ثروتمندترین شخص شهرتان كیست؟» گفتم: «فلان فرد.» گفت: «اگر گدایی با زحمت خودش را برساند به آن آقا، وقتی رسید و او ازش پرسید چه میخواهی، گدا هم بگوید یك ریال، همه به او میخندند. میگویند: چقدر كودن است. رفتی آنجا بگو صد هزارتومان میخواهم! (که آن زمان پول زیادی بود) نكند پیش حضرت معصومه(سلام الله علیها) چیز كمی بخواهی.»
🔹️خدا ان شاءالله او را با موالیاش محشور كند. ما از این راننده درس اخلاق گرفتیم.
🔹️خدا اگر به انسانها، همه نعمتهای دنیا را بدهد یا برای انسانها دنیای دیگری خلق كند و همه نعمتها را به او بدهد، از خزانهاش كم نمیآید، كیسهاش خالی نمیشود.
🔹️توجه به این مطلب در مقام دعا و مناجات به آدم جرئت میدهد كه هم کم نخواهد و هم خجالتهایش را رفع میكند. میگوید: خدایا من هرچه بیلیاقت، كثیف و آلودهام، اما اگر بدهی از تو كم نمیآید. ۱۳۸۶/۰۷/۰۸
@basaer_fi
⚠️ پزشکیان درزابل: "وضعیت امروز زابل نسبت به ۵۰ سال قبل که من اینجا حضور داشتم بهترنشده وبدترشده است."
✅ خوبست بدانیم که زابل فقط دریک شاخص، بعدازانقلاب صاحب یکی از زیباترین وبزرگترین دانشگاههای ایران بابیش از ۳۵۰ عضو هیات علمی و ۱۵ هزار دانشجو شده است.
اینگونه امیدرا تزریق میکنند!
✍ علی شمسی پور(عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر و سخنگوی سابق وزارت علوم)
@basaer_fi
💠 مقام امام جواد(ع) در زیارت ماثور از امام زمان(عج)
✍ آیت الله علامه جوادی آملی
⚠️ وقتی امام جواد(ع) به دنیا می آید، زاد روز او آن عزیز، چنان منشأ برکت است که وجود مبارک امام زمان (ارواحنا فداه) به همه ما دستور می دهد که تا روز قیامت وقتی ماه رجب شد این دعا را بخوانیم؛ خدا را قَسَم بدهیم به میلاد_امام_جواد:
🔸 «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک بِالْمَوْلُودَینِ فِی رَجَبٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِی الثَّانِی وَ ابْنِهِ عَلِی بْنِ مُحَمَّدٍ الْمُنْتَجَبِ»
⚠️ این چه مقامی است! روزی که امام جواد (سلام الله علیه) در ماه رجب به دنیا می آید از ناحیه مبارکه امام زمان (ارواحنا فداه) به ما دستوری می رسد که در ماه رجب تا ظهور آن حضرت و تا دامنه قیامت این دعا و زیارت مستحب است که خدا را در ماه رجب قَسَم به امام جواد میدهیم قَسَم به امام هادی میدهیم، این چه عظمتی است! اینها چه کسانی هستند! «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک بِالْمَوْلُودَینِ فِی رَجَبٍ»، این دعا از ناحیه مقدسه وجود مبارک ولی عصر است! در ماه رجب مستحب است و «إِلی یوْمِ الْقِیامَةِ»
⚠️ بنابراین انسان کامل چنین مقامی دارد،البته این اختصاصی به وجود مبارک امام جواد (سلام الله علیه) ندارد، همه ائمه (علیهم السلام) همین طورند ولی این ذکر اختصاصی ماثور در ماه رجب را باید قدر دانست.
@basaer_fi
🔸 "وَآتَيْنَاهُ الْحُكْمَ صَبِيًّا؛ ﻭ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﻛﻮﺩﻙ ﺑﻮﺩ، ﺣﻜﻤﺖ ﺩﺍﺩﻳﻢ."(مریم: ١٢)
@basaer_fi
⚠️ غرب پرستان گرامی! به معبودتان و قبله آمالتان بنگرید که چگونه در آتش ناکارآمدیِ ارباب پرادعایتان می سوزد:
🔸"وَٱنظُر إِلَىٰٓ إِلَٰهِكَ ٱلَّذِي ظَلتَ عَلَيهِ عَاكِفاً لَّنُحَرِّقَنَّهُ؛ و [اكنون] به معبودت كه همواره ملازمش بودى نگاه كن كه حتماً آن را در آتش بسوزانيم." (طه: ۹۷)
@basaer_fi
هدایت شده از کشتی طوفانها (استاد علی رهبر)
2.12M
.
❌نکاتی پیرامون جایگاه امیرالمؤمنین (ع) در آستانه ولادت ایشان🌱
📌موضوع👈امیرالمؤمنین در نگاه امیرالمؤمنین
#استاد_رهبر
🗓 ۲۳ دی ۱۴۰۳
#استاد_رهبر
#امام_شناسی
@keshtitoofanha
.
هدایت شده از بر پا
آقای پزشکیان! قرآن قرآن
🔺هنگام ورود به محل کارتان تفالی به قرآن زدید در رسانه ها هم پخش شد، آیه ۳۸ سوره اعراف آمد. این آیه مهم است، به آن فکر میکنید؟
داستان کسانی است که مسیر خطایی را که قبلی ها بنا گذاشته اند، ادامه میدهند.
قال ادخلوا فی امم قد خلت من قبلکم من الجن و الانس فی النار
رفتن در آتش، نشان میدهد مسیر بالکل خطا است، راهبرد غلط است، ظلم است. منتج نیست. فایده ندارد.
🔺کدام راهبرد؟ کدام قبلی ها؟ سال ۹۴ را رهبری سال همدلی و همزبانی دولت و ملت نام گذاشت. پرچم وفاق و وحدت را رهبری در آن سال بلند کرد. تازه دولت روحانی کار خود را آغاز کرده بود. در همان سال، در سخنرانی حرم امام رضا ع در ابتدای سال، رهبری پرده از دو راهبرد متفاوت بر میدارد. و این تفاوت را علنی میکند.
🔺این جملات رهبری در آن سال است: "در نگاه کلان به اقتصاد کشورمان دو جور نگاه وجود دارد.
من خواهش میکنم بخصوص صاحبنظران و همچنین جوانان و عامّهی مردم عزیزمان به این نکته توجّه کنند
که دو جور نگاه به رونق اقتصادی و پیشرفت اقتصاد وجود دارد؛
یک نگاه میگوید که ما پیشرفت اقتصاد را باید از ظرفیّتهای درون کشور و درون مردم تأمین بکنیم. [یعنی] اقتصاد درونزا؛
نگاه دوّم به اقتصاد کشور نگاه به پیشرفت اقتصاد با استفاده از کمک بیرون از مرزها است؛
میگوید سیاست خارجیمان را تغییر بدهیم تا اقتصاد ما درست بشود،
با فلان مستکبر کنار بیاییم تا اقتصاد رونق پیدا کند "(۱.۱.۹۴)
🔺من بعید میدانم شما خالصانه بنای خدمت به این مردم نداشته باشید. اما این مسیری که میروید، همان است که دولت آقای روحانی و آقای ظریف تجربه کرده اند. هیچ عائدی هم نداشت. راهبردی از جنس جمهوری اسلامی نبود.
🔺اینکه حل همه مشکلات را گره میزنید به اف ای تی اف، قبلا هم آقای روحانی حل همه مشکلات را گره زد به برجام، اینکه ساختارهای حقوقی دنیا را ابزار مبارزه با جبهه مقاومت نمیبینید حتی بعد از اتفاقات یک سال و نیم اخیر، اینکه وسط مبارزه و شهادت مردم معصوم غزه، در سازمان ملل پرچم مذاکره و گفتگو بلند میکنید و پیام ضعف میدهید، اینکه وزرای خارجه ادوار را جمع میکنید که بگویید "با دشمنان مدارا" ، اینکه میگویید با ترامپ پاره کننده قرارداد رسمی کشورها حاضرید دوباره مذاکره کنید، اینکه قاتل حاج قاسم را که با خیال راحت و افتخار از رفتار خود یاد کرده است را بنا میکنید سایه تهدید را از سرش بر میدارید، اینها را بارها و بارها این مردم تجربه کرده اند، همین آقای روحانی بود که میگفتند هر چه زیر قرارداد بزنند باز مذاکره میکنیم، همین آقای ظریف بود که میگفت حاج قاسم مانع من بود، میدان مانع ما بود، این مسیر نتیجه نمیدهد. خروجی اش منفور شدن شما است در این سالهای پایانی عمرتان. سالها سعی کرده اید منصف باشید و مخلص و خدمتگزار، نگذارید این سالها نابود شوید به دلیل ادامه دادن راه تجربه شده قبلی ها.
🔺جمهوری اسلامی راهش را میرود، رفتار شما هم تجربه مردم را زیاد میکند، تجربه مردم را لازم داریم، میل به مذاکره را در مردم کم میکند، خودتان هم میدانید آن صحنه های امیدواری های پوچ مردم در دهه نود دیگر تکرار نمیشود. رفتار شما دشمن را سر کار میگذارد، آری ایران راهش را میرود. اما شما بیچاره خواهید شد. نکنید این کار را با خودتان. باعث ضرر اقتصادی بیشتر این مردم مظلوم نشوید. این راه به ترکستان که نه، به جهنم است
انتهای آیه این است که
قال لکل ضعف و لکن لاتعلمون
نمیدانید و متوجه نمیشوید چه بلایی بر سر قبلی ها و خودتان میآید.
@ali_mahdiyan