💠 تاملی در نسبت میان "چشم"، "ادراک" و "اراده"/ تحلیلی از اهمیت نبرد محاسباتی-رسانه ای میان جبهه مقاومت و جبهه استکبار (بخش دوم)
✍ شبیر فیروزیان
⚠️ نکته جالب دیگر در آیه ۴۴ انفال که پیش از این اشاره شد، این است که می فرماید خداوند در زمان تلاقی دو سپاه (یعنی در دقایق نهاییِ قبل از شروعِ درگیری)، تعداد مسلمانان را هم در چشم دشمن "کم" نشان داد! (وَ يُقَلِّلُكُمْ فِي أَعْيُنِهِمْ):
🔸"وَ إِذْ يُرِيكُمُوهُمْ إِذِ الْتَقَيْتُمْ فِي أَعْيُنِكُمْ قَلِيلاً وَ يُقَلِّلُكُمْ فِي أَعْيُنِهِمْ لِيَقْضِيَ اللَّهُ أَمْراً كانَ مَفْعُولاً وَ إِلَى اللَّهِ تُرْجَعُ الْأُمُورُ؛ و آن گاه كه با هم برخورد كرديد، آنان را در ديدگان شما اندك جلوه داد و شما را [نيز] در ديدگان آنان كم نمودار ساخت تا خداوند كارى را كه انجام شدنى بود تحقق بخشد، و كارها به سوى خدا بازگردانده مى شود."(انفال: 44)
به نظر می رسد علت ایجاد این "اختلال محاسباتی" در دشمن (یعنی کم نشان دادن سپاه مسلمانان) این بود که دشمن، مسلمانان را "دست کم" بگیرد تا با همه توان خود وارد نبرد نشود و درنتیجه دچار "غافلگیری" و "شکست" شود.
⚠️ قرآن کریم در آیه ای دیگر به این نوع اختلال محاسباتی در فرعون اشاره می کند؛ آنجاکه فرعون درباره یاران موسی(ع) که قصد خروج از مصر را داشتند گفت اینان گروه اندکی هستند که به راحتی از پسشان برمی آییم؛ از این رو در تعقیب موسی(ع) و بنی اسرائیل از مصر خارج شدند و سرانجام در نیل غرق شدند:
🔸 «إِنَّ هؤُلاءِ لَشِرْذِمَةٌ قَلِيلُونَ * وَ إِنَّهُمْ لَنا لَغائِظُونَ * وَ إِنَّا لَجَمِيعٌ حاذِرُونَ * فَأَخْرَجْناهُمْ مِنْ جَنَّاتٍ وَ عُيُونٍ * وَ كُنُوزٍ وَ مَقامٍ كَرِيمٍ * كَذلِكَ وَ أَوْرَثْناها بَنِي إِسْرائِيلَ؛ (و گفت) اينها گروهى اندكند. * و اينها ما را به خشم آورده اند. * و ما همگى آماده پيكاريم. * ولى ما آنها (فرعونيان) را از باغها و چشمه ها بيرون كرديم. * از گنجها و قصرهاى مجلل! * آرى، اين چنين كرديم و بنى اسرائيل را وارث آنها ساختيم.» (شعراء: ۵۹_۵۴)
⚠️ این دقیقاً همان اتفاقی است که در طول سالیان سال و در موارد متعددی جبهه دشمن در مواجهه با جبهه مقاومت دچارش شده است:
✅دست کم گرفتن قدرت مبارزان انقلابی در پیش از انقلاب که منجر به پیروزی انقلاب شد.
✅دست کم گرفتن قدرت مردم و جوانان ایران در جنگ ۸ ساله و توهم پیروزی یک هفته ای در جنگ
✅ دست کم گرفتن جوانان نخبه ایرانی در ایجاد خودکفایی در صنعت هسته ای و بسیاری پیشرفت های صنعتی و تکنولوژیک دیگر
✅دست کم گرفتن مردم و جوانان یمنی در جنگ ۸ ساله با جبهه استکبار
✅دست کم گرفتن حزب الله در نبرد سی و سه روزه که منجر به عقب نشینی اسرائیل و پیروزی حزب الله شد.
✅ دست کم گرفتن رزمندگان فلسطینی و شکسته شدن توهم شکست ناپذیری اسرائیل در عملیات طوفان الاقصی
به این فهرست موارد متعدد دیگری نیز می توان اضافه کرد که همگی نشان دهنده اختلال محاسباتی دشمن در مواجهه با جبهه حق و مقاومت است.
⚠️ رهبر انقلاب در سخنرانی روز ۱۹ دی به این اختلال محاسباتی دشمن نیز اشاره کردند و فرمودند:
🔸«انقلاب اسلامی از دل مهمترین سنگر استکبار بیرون آمد؛ این "خطای محاسباتی" آمریکا است؛ آنها فکر نمی کردند... مثل حضرت موسیٰ(ع)؛ حرکت موسوی در دل خانهی فرعون و کاخ فرعون آغاز شد که به نابودی کاخ فرعون و فرعونیان انجامید. اینجا ایرانِ دوران پهلوی، قلعهی مستحکمِ منافعِ آمریکایی بود؛ از دل این قلعه بود که انقلاب بیرون آمد و جوشید؛ و آمریکاییها نفهمیدند و آمریکاییها فریب خوردند و آمریکاییها خواب ماندند و آمریکاییها غافل شدند.»
@basaer_fi
⚠️ به آتشی که در برخی ایالت های آمریکا افتاده است، باید خوب نگاه کنیم. این "آتش"، "آیه الهی" است؛
⚠️ با نگاه عبرت آموز به این "آتش"، "توحید" و ایمانمان به سنت های الهی را تقویت کنیم.
⚠️"نگاه" به این "آتش" برای برخی ها، از "خواندن" دهها جلد کتاب موثرتر است؛
⚠️"فکر کردن" به این آتش، برای برخی ها از سالها عبادت تکراریِ بدون فکر و روح تاثیرش بیشتر است.
⚠️ این "آتش" به تنهایی پرده توهم اقتدار بزرگترین قدرت صنعتی و تکنولوژی دنیا را در هم شکسته است.
⚠️ این" آتش" را خدا در جلوی چشم ما قرار داده تا در جهاد تبیین راحت تر بتوانیم افول ابرقدرت های دنیا را فریاد بزنیم.
⚠️ این "آتش" نتیجه آتش ظلم و جنگِ نابرابری است که آمریکایی ها در غزه و مناطق دیگر دنیا به پا کرده اند:
🔸 "وَ مَن يَفْعَلْ ذَٰلِكَ عُدْوَانًا وَظُلْمًا فَسَوْفَ نُصْلِيهِ نَارًا؛ و هرکس از روی تجاوز و ظلم چنین کند، به زودی او را در آتشی بسوزانیم."(نساء:٣٠)
@basaer_fi
هدایت شده از یادداشت های مهدی افراز
💡چرا یمن متوقف نمی شود؟
✍مهدی افراز
🔹توسعه نیافتگی بزرگترین امکان یمن برای عدم توقف در مسیر حمایت از مقاومت غزه بوده است. یمن تنها نیرویی است که در طول ۱۵ ماه گذشته، موفق شده به صورت پیوسته بانک متنوعی از سرمایه های اسرائیل و حامیانش را مورد هدف قرار بدهد. امریکا برای سرد کردن سرب هایی که برعلیه اش داغ می شوند، همواره از الگوهایی استفاده می کند که یمن خود را خارج از آن ها تعریف کرده است.
🔸در صنعا هیچ سفارت خانه غربی وجود ندارد، هیچ درآمدی از این کشور در فدرال رزرو بلوکه نمی شود، هیچ تفاهم نامه مشترکی برای توسعه میادین نفتی و گازی مآرب و حضرموت با توتال، بریتیش پیترولیوم و هانت منعقد نشده است، در بندر الحدیده هیچ مگاپروژه ای مبتنی بر طرح کوئیز با سرمایه گذاری آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده وجود ندارد، در یمن طبقه متوسط حقوق بگیری شکل نگرفته که پرداخت ماهیانه آن ها در گرو برنامه تسهیلات ساختاری و تسهیلات مالی تمدید شده با صندوق بین المللی پول باشد، در حجه و عمران و صنعا هیچ پیشران صنعت اروپایی راه اندازی نشده است که تحریم ها اخلالی در زنجیره تامین آن ایجاد نماید، یمن بازار مصرف فربهی ندارد که در عین منجمد بودن روند صادرات، تراز تجاری آن دچار کسری عجیب و غریبی شده باشد، هیچ طرح توسعه شهری در ساحل دریای سرخ تدوین نشده است که برای تامین منابع آن وزارت دارایی یمن، به استقراض مالی از بانک جهانی و شریک نمودن اتحادیه اروپا در آن ها مجبور باشد و ...
🔹سودای توسعه و قرارگیری در وضعیت ذهنی عقب ماندگی، مهم ترین امکان غرب برای تحمیل حکمرانی مطلوبش در کشورهای غیرغربی است. سیاست های توسعه پایدار، ابزارهای صورت بندی شده ای از ایدئولوژی آمریکایی برای کنترل رفتارها در جهان سوم است. این سیاست ها بدون توسل به نظامی گری، ضمانت های لازم را برای همراهی با سناریوهای جهانی تامین می کند. توسعه یافتگی به عنوان انتزاعی بی معنا، اهرم تمام عقلانیت ها، رفتارها و سازوکارهای کنترلی شده و جهان اسلام را با شرکت های صهیونیستی چندملیتی هم سرنوشت کرده است.
🔸امروز جهان اسلام بیمار سیاستی است که پس از جنگ دوم در پیش گرفته شد، افسانه ای که به نام توسعه برای ملت های مسلمان تصویرسازی شده، الفبای اداره را هم از دسترس دولت ها خارج کرده است. دست و پا زدن بی پایانِ مصر، اردن، لیبی، عراق و لبنان در بحران داخلی، بدهی های خارجی و انکار مطلق استقلال ملی، اطمینانی است برای این که یمن مسیر عاقلانه تر و پایدارتری برای پیشرفت و ترقّی خود در پیش گرفته است.
🔹یمن توقف ناپذیر شده چون ناخواسته از دام توسعه رهایی یافته، فقدان عقلانیت توسعه گرا در یمن ابزار بمباران های دائمی را هم بلاوجه کرده است. حوثی ها برای اجرای تصمیمات سرنوشت ساز خود، زیر فشار فریزشدن فرآیندهای توسعه نیستند... توسعه نیافتگی یمن، نه تنها موقعیتی برای امروزِ مقاومت بلکه امکانی امیدبخش برای خروج ذهنیت ها از سراب توسعه و تولّد دوران ترقّی و پیشرفت، برای فردای کل منطقه می تواند باشد.
🔸از همین جهت و مزیّت، شاید یمن امروز همان گمشده ای است که سال ها قبل چامسکی، برای خارج کردن بشرِ قرن بیستمی، از چرخه آشفته و بی معنای توسعه آن را تمّنا می کرد! ؛ "در برابر این آشفتگی بی حد وحصر جهانی که همه، چه کشورهای توسعه یافته و چه مردمان کشورهای در حال توسعه، از آن در رنج هستند و در برابر شکست مطلق توسعه در نظریه و عمل، چه می توان کرد؟ آیا باید انتظار داشت که جنگ های جهانی آن را به پایان برند؟ در این صورت چه کسی حاضر است برای سیاست مداران آبروباخته، جان خود را فدا کند؟ چه کسی حاضر است بپذیرد که ملت ها هستند که واقعا در این جهان حکومت می کنند؟ چه کسی می تواند ضمانت کند که بشریت با هزاران سال عقب ماندگی خروج خود را از چنین جنگ هایی ناممکن نکند؟ آیا باید در انتظار انقلابی جهانی بود؟ در صورت چنین انقلابی کدام آرمان شهر را هدف دارد؟ قرن بیستم چه چیز از آرزوها و چشم اندازهای دوردست و شیرین باقی گذاشته است؟"
@afrazmahdi
بصائر
💡چرا یمن متوقف نمی شود؟ ✍مهدی افراز 🔹توسعه نیافتگی بزرگترین امکان یمن برای عدم توقف در مسیر حمایت ا
ملتهایی اهل مبارزه هستند که مدل توسعه غربی آنها رو به دنیا نچسبانده باشه؛ "اخلد الی الارض" و "اثاقلتم الی الارض" نشده باشند.
این مقاله تحلیل دقیقی از این آیه شریفه است:
"فَلْيُقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ الَّذِينَ يَشْرُونَ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا بِالْآخِرَةِ" (نساء: ٧٤)
ملت هایی می توانند "قتال فی سبیل الله" بکنند که "الَّذِينَ يَشْرُونَ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا بِالْآخِرَةِ" باشند.
توسعه غربی جوامع را دچار "انفعال راهبردی" می کند.
🔻از خدا کم نخواه!
آیت الله مصباح یزدی:
🔹️«یا مَنْ أَرْجُوهُ لِكُلِّ خِیْر» در مقام دعا توجه داشته باشید همتتان برای درخواست، هدفهای بلند و عالی باشد؛ به چیزهای پست و كوچك قناعت نكنید.
🔹️سفر اولی كه به قم میآمدم، بچه بودم. راننده برای اینكه خوابش نبرد، با ما حرف میزد. سوره یوسف را حفظ بود و با لحن میخواند. به من گفت: «حالا كه قم میروی، از حضرت معصومه(سلام الله علیها) چه میخواهی؟» گفتم: «نمیدانم چه بخواهم؟»
🔹️گفت: «ثروتمندترین شخص شهرتان كیست؟» گفتم: «فلان فرد.» گفت: «اگر گدایی با زحمت خودش را برساند به آن آقا، وقتی رسید و او ازش پرسید چه میخواهی، گدا هم بگوید یك ریال، همه به او میخندند. میگویند: چقدر كودن است. رفتی آنجا بگو صد هزارتومان میخواهم! (که آن زمان پول زیادی بود) نكند پیش حضرت معصومه(سلام الله علیها) چیز كمی بخواهی.»
🔹️خدا ان شاءالله او را با موالیاش محشور كند. ما از این راننده درس اخلاق گرفتیم.
🔹️خدا اگر به انسانها، همه نعمتهای دنیا را بدهد یا برای انسانها دنیای دیگری خلق كند و همه نعمتها را به او بدهد، از خزانهاش كم نمیآید، كیسهاش خالی نمیشود.
🔹️توجه به این مطلب در مقام دعا و مناجات به آدم جرئت میدهد كه هم کم نخواهد و هم خجالتهایش را رفع میكند. میگوید: خدایا من هرچه بیلیاقت، كثیف و آلودهام، اما اگر بدهی از تو كم نمیآید. ۱۳۸۶/۰۷/۰۸
@basaer_fi
⚠️ پزشکیان درزابل: "وضعیت امروز زابل نسبت به ۵۰ سال قبل که من اینجا حضور داشتم بهترنشده وبدترشده است."
✅ خوبست بدانیم که زابل فقط دریک شاخص، بعدازانقلاب صاحب یکی از زیباترین وبزرگترین دانشگاههای ایران بابیش از ۳۵۰ عضو هیات علمی و ۱۵ هزار دانشجو شده است.
اینگونه امیدرا تزریق میکنند!
✍ علی شمسی پور(عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر و سخنگوی سابق وزارت علوم)
@basaer_fi
💠 مقام امام جواد(ع) در زیارت ماثور از امام زمان(عج)
✍ آیت الله علامه جوادی آملی
⚠️ وقتی امام جواد(ع) به دنیا می آید، زاد روز او آن عزیز، چنان منشأ برکت است که وجود مبارک امام زمان (ارواحنا فداه) به همه ما دستور می دهد که تا روز قیامت وقتی ماه رجب شد این دعا را بخوانیم؛ خدا را قَسَم بدهیم به میلاد_امام_جواد:
🔸 «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک بِالْمَوْلُودَینِ فِی رَجَبٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِی الثَّانِی وَ ابْنِهِ عَلِی بْنِ مُحَمَّدٍ الْمُنْتَجَبِ»
⚠️ این چه مقامی است! روزی که امام جواد (سلام الله علیه) در ماه رجب به دنیا می آید از ناحیه مبارکه امام زمان (ارواحنا فداه) به ما دستوری می رسد که در ماه رجب تا ظهور آن حضرت و تا دامنه قیامت این دعا و زیارت مستحب است که خدا را در ماه رجب قَسَم به امام جواد میدهیم قَسَم به امام هادی میدهیم، این چه عظمتی است! اینها چه کسانی هستند! «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک بِالْمَوْلُودَینِ فِی رَجَبٍ»، این دعا از ناحیه مقدسه وجود مبارک ولی عصر است! در ماه رجب مستحب است و «إِلی یوْمِ الْقِیامَةِ»
⚠️ بنابراین انسان کامل چنین مقامی دارد،البته این اختصاصی به وجود مبارک امام جواد (سلام الله علیه) ندارد، همه ائمه (علیهم السلام) همین طورند ولی این ذکر اختصاصی ماثور در ماه رجب را باید قدر دانست.
@basaer_fi
🔸 "وَآتَيْنَاهُ الْحُكْمَ صَبِيًّا؛ ﻭ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﻛﻮﺩﻙ ﺑﻮﺩ، ﺣﻜﻤﺖ ﺩﺍﺩﻳﻢ."(مریم: ١٢)
@basaer_fi