فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
12.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢تربیت در محیط رفاقتی؛
محیط رفاقتی، از محیط هایی است که بر روی روح انسان، یعنی تمام ابعادش، اثر می گذارد و جهت آن هم این است که دوستی و رفاقت بر محور پیوند محبت است. یک پیوند در روابط اجتماعی، پیوند محبتی است که پیوندی قوی است. لذا اثرگذاری اش هم بر روی انسان قوی است به طوری که موجب میشود نسبت به آنچه که انسان در دو محیط قبلی، یعنی محیط خانواده و محیط آموزشی،فرا گرفته است یا نسبت به اثر گذاری که روی روح داشته است، گاهی جنبه تخریبی داشته باشد، گاهی هم برعکس.
مثلا اگر محیط خانوادگی انسان مناسب نبود، محیط آموزش اش مناسب نبود،اما محیط رفاقتی اش مناسب بود، به این معنا که با شرع و عقل همسو بود، این رفاقت نقش تخریبی آن ها را از بین می برد. برعکس، اگر محیط خانوادگی مناسب بود، محیط آموزشی مناسب بود، اما محیط رفاقتی مناسب نبود و همسو با شرع و عقل نبود، این رفاقت، آنچه را که در محیط خانواده و آموزش ساخته شده بود، ویران میکند.
#جلسه اخلاق و سبک زندگی اسلامی
#ویژه پ، همسران و فرزندان
#پیوند رفاقتی،قویترین پیوند
#برگرفته از مباحث اخلاقی حضرت آیت اله آقا مجتبی تهرانی(ره)
#مع.عس.ن
🔰 با بچه ای که از دیوار راست بالا میرود چه باید کرد؟!
🔻 بچهها توی خانه بازیگوشی و شیطنت میکردند. گاهی درمانده میشدیم. از آقای بهجت پرسیدم: «با بچهای که از دیوار راست میرود بالا و حرف گوش نمیکند، باید چه کار کرد؟» گفت: «همانطوری که توقع دارید خدا با شما رفتار کند، با این بچهها هم همانطور رفتار کنید. اینطور اگر نگاه کنید، دیگر زدن بچهها یا بداخلاقی با آنها بهخاطر اشتباه، بیمعنی میشود. بچه هم احساس نمیکند که بابایش درکش نمیکند.»
#جلسه اخلاق و سبک زندگی اسلامی
#تربیت_کودک
#کلام_بزرگان
#به شیوه باران؛خاطراتی از آیت الله بهجت،ص۳۹
#مع.عس.ن
6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺لحظاتی از حضور رهبر انقلاب در منزل شهید احمدی روشن
🔹بهمناسبت سالروز شهادت دانشمند هستهای، شهید مصطفی احمدی روشن
#مع.عس.ن
👈 رفتار زیبا و پسندیده ی مامور شهرداری شیراز با پیرمرد دستفروش
امام صادق عليه السلام:
تَواصَلوا، وتَبارّوا، وتَراحَموا، وتَعاطَفوا
با همديگر، پيوند و نيكوكارى و مهربانى و همدردى داشته باشيد
الكافی ج 2 ص 175
وسائل الشيعة به نقل از محمّد بن ابى حمزه از قول مردى: مردى نابينا و سالخورده مشغول گدايى بود. امير المؤمنين عليه السلام پرسيد: اين كيست؟ عرض كردند: اى امير المؤمنين! او مردى نصرانى است. امير المؤمنين عليه السلام فرمود: از او كار كشيديد و حالا كه پير و عاجز شده است، كمكش نمى كنيد؟! از بيت المال به او چيزى بدهيد
#ميزان الحكمه جلد5 صفحه 176
#مع.عس.ن
@dars_akhlaq.mp3
7.03M
💢مشکلی که برای برادرت پیش می آید ، اظهار خرسندی مکن!
🔷قال رسول الله صلی الله علیه و آله : لا تُظْهِرِ الشَّمَاتَةَ لأَخِيكَ فَيَرْحَمَهُ اللَّهُ وَيَبْتَلِيكَ ( امالی ، صفحه 297 )
شماته یعنی خوشحالی کردن . یعنی از مشکلی که برای برادرت پیش می آید ، اظهار خرسندی مکن!
🔴👈 گاهی ممکن است در دلت خوشحال بشوی که یک رقیبی یا یک مخالفی دچار مشکلی شد ، این دست خود انسان نیست ، در دلِ انسان یک حالتی بوجود بیاید ، اختیاری نیست ، اما اظهار کردنِ آن اختیاری است. ... برادر مومنت یک گرفتاری پیدا کرده ، یا مشکل مالی یا مشکل آبروئی ، یا تنزل مقام یا ... خوشحالی نکن ! چرا ؟
فَيَرْحَمَهُ اللَّهُ وَيَبْتَلِيكَ ، شما که اظهار خوشحالی کردی ، خدا به او ترحم می کند و تورا مبتلا می سازد. ... اظهار خوشحالی شما جفا در حق اوست . هرکسی که مورد جفای مردم قرار بگیرد ، خدا به او رحم می کند. این یک قاعده کلی است. اما چرا تورا مبتلا می سازد؟
چون به او ظلم کردی و ظلم یک عاقبتی دارد که خدا بخاطر آن تورا مبتلا کرده است. اینها موجب استحکام پیوند های اخلاقیِ افراد در جامعه است. اگر من و شما که مدعیِ اسلامیت هستیم ، این ارزش های اخلاقی که در اسلام وارد شده است را رعایت کنیم ، دنیا گلستان می شود.
#جلسه اخلاق و سبک زندگی اسلامی
#ویژه پ، همسران و فرزندان
#شرح حدیث از مقام معظم رهبری ( حفظه الله) در مقدمه درس خارج مورخ 28/11/93 ]
💢سنین تربیت؛ هفت تا بیست و یک سالگی
در اینجا یک مطلب مطرح است که تاثیر گذاری معلم بر روی متعلم از چه چیزی نشات میگیرد؟ بچه در چه سن و سالی روحش ساخته میشود؟ به طور غالب و معمول از هفت سالگی تا چهارده سالگی است. در روایت داشت تا هفت سالگی بچه بازی میکند؛ از هفت تا چهارده سال و از چهارده سالگی که دوباره هفت سال دیگر بگذرد، تا بیست و یک سالگی زمان روش گیری و تربیت پذیری است. از امام صادق(ع) روایت است که: فرزندت را رها کن تا هفت سال بازی کند؛ بعد از هفت سال ادبش کن! اینجا است که روش میگیرد؛ اینجا تربیت می شود. هفت سال هم حواست جمع باشد و همراه خودت باشد؛ مراقبتش کن که از دستت نرود.
# جلسه اخلاق و سبک زندگی اسلامی
#ویژه پ، همسران و فرزندان
#سنین تربیت
#برگرفته از مباحث اخلاقی حضرت آیت اله حاج آقا مجتبی تهرانی(ره)
مع.عس.ن
💢تربیت در محیط شغلی
بحث محیط شغلی یک بحث بسیار گسترده ای است. اگر بخواهم درباره شغل بررسی کنیم، باید بگوییم که گاهی بحث ما در ارتباط با نفش شغل و خود شغل است که به انسان روش میدهد؛ یک وقت هم بحث پیرامون محیط شغلی است. این دو، با هم فرق دارند و هر کدام تاثیر خودشان را بر روی انسان می گذارند. شغل من یک تاثیر بر روی من دارد و محیط کاری ام نیز تاثیر دیگری دارد.
گاهی هم هست که جدای از شغل و محیط شغلی، مراجعاتی در محیط کاری هست که این را هم باید از موارد قبلی تفکیک کرد. حالا من اشارتا عرض کنم که ممکن است شغل خوب باشد، ولی در محیطی باشد که آن محیط مناسب نباشد و نقش تخرببی داشته باشد. ممکن است شغل خوب باشد، محیط هم خوب باشد ولی مراجعاتی که به آنجا مراجعه می کنند، افراد مناسبی نباشند.
این که من این سه مورد را تفکیک کردم برای این است که اینها هر کدام بحث خاص خود را دارد. ما باید ابتدا به سراغ خود شغل برویم، بعد هم محیط و بعد هم مراجعه ها مثل مشتری هایی که به آدم مراجعه می کنند. در ادارات هم همینطور است که مراجعه کنندگانی هستند که در روش گیری انسان تاثیر گذار هستند. این مسائل، از امور مبتلی به روز همه ما است.
# جلسه اخلاق و سبک زندگی اسلامی
#ویژه پ، همسران و فرزندان
#تربیت در محیط شغلی
#برگرفته از مباحث اخلاقی حضرت آیت اله حاج آقا مجتبی تهرانی(ره)
مع.عس.ن