🔴 عقد قراردادهای سنگین گازی عراق با عربستان
رویترز:
🔹روزنامه دولتی الصباح روز دوشنبه به نقل از احسان عبدالجابر - وزیر نفت عراق خبر داد که دولت عراق در نظر دارد قراردادهایی در زمینه انرژی به ارزش دهها میلیارد دلار با عربستان سعودی منعقد کند.
🔹بغداد در حال گفتگو جهت همکاری با شرکت آرامکو عربستان برای اکتشاف و توسعه میادین گازی واقع در صحرای غربی عراق است.
🔹دولت عراق همچنین در مذاکره با کمپانی سعودی «Acwa Power » برای ساخت کارخانههای آب شیرین کن و ایستگاهههای تولید انرژی خورشیدی است.
🔹براساس ادعای برخی تحلیلگران غربی، عقد قراردادهای این کشور با عربستان به دلیل کاهش وابستگی به ایران میباشد.
🔴 اندکی از کارنامه ۶۶ روزه رئیسی!
حسن روحانی را جرثقیل از جایش تکان نمیداد، چه رسد که بین مردم برود؛ آنجا هم که میرفت یا روی صندلیِ شاسی بلندِ ضد گلوله لم داده بود، یا فن سه تا اسپیلیت را روی ریشش ثابت کرده بودند مبادا عرق کند و رنگین کمان محاسن همایونی به هم بریزد؛ شیخ البته توچال هم میرفت گاهی؛ از حق نباید گذشت...!
.
این روزها که ملت مردمداری رئیسی را با چسبندگی روحانی به تخت و صندلی مقایسه میکنند، جماعت اصلاح طلب که خلع سلاح شده و "تقریبا هیچ" حرف حسابی برای گفتن ندارد، باب ناصواب گشوده میگویند این سفرها خوب است به شرطی که اولا نمایشی نباشند، ثانیا تفکری هم برای اداره کشور وجود داشته باشد؛ عجب!
من نمیخواهم اینجا سر و کله بزنم با آنهایی که خودشان را به خواب زده اند و با شیپور هم نمیشود بیدارشان کرد، و الّا رئیسی سر جایش بنشیند و دست روی دست هم بگذارد، هزار مرتبه از روحانی مفیدتر است برای این کشور؛ چرا که حداقل در کابینه ی تحت امرش، از عناصری که ترمز پیشرفتها و عقب انداختن عامدانه کشور باشند خبری نیست!
.
در دوره جدید که نه از تکبر لاریجانی خبری هست و نه مدیریت سیاه روحانی بر سرنوشت ملت سایه افکنده، ما فقط به مردمی بودن رئیسی و حضورش میان محرومان بسنده نکرده ایم؛ اگر میگوییم دولتش خوب است دلایل فراوانی وجود دارد که گواه این ادعا باشد.
.
سوم شهریور کابینه تشکیل شده و امروز نهم آبانماه این مطلب را مینویسم؛ بنده برای ۶۶ روزِ دولت رئیسی فقط ۱۱ اقدام موثر نام میبرم که نهایی شده و یا استارت خورده اند؛ آیا کسی میتواند برای هشت سال مدیریت روحانی این تعداد کار مفید ذکر کند؟
۱) عدم چاپ پول بدون پشتوانه با هدف جلوگیری از افزایش تورم؛ ۲) پرداخت حقوق کارکنان دولت بدون استقراض از بانک مرکزی بعد از مدتها؛ ۳) نجات شرکت هفت تپه و کارگرانش از یک بحران خانمان سوز؛ ۴) سامان دادن به حقوق و معیشت معدن کاران خراسان جنوبی؛ ۵) تعیین استانداران ویژه برای خوزستان و سیستان و بلوچستان؛ ۶) واردات چشمگیر واکسن و کاهش تلفات کرونا ۷) کاهش قیمت سیمان؛ ۸) استارت ساخت مسکن انبوه؛ ۹) بازگشایی انبار گمرکات و سرازیر کردن اجناس دپو شده به بازار؛ ۱۰) بردن هزینه های کمرشکن درمان ناباروری تحت پوشش بیمه های پایه، و ۱۱) در دستور قرار گرفتن رتبه بندی معلمان با کمک مجلس که از خواسته های دیرین فرهنگیان بوده است. و اینها تنها بخشی از اقدامات رئیسی در دو ماهه اول دولتش میباشد.
در این میان علیرغم جوسازیها، مجلس انقلابی هم در کنار دولت اقدامات درخشان کم نداشته، که از بین آنها میشود به حذف امضاهای طلایی، حذف رانت وکالتی قضات بازنشسته و نمایندگان، اخذ مالیات از خانه های خالی، و طرح مالیات بر عایدی سرمایه اشاره کرد که از افتخارات قالیباف و همکاران اوست.
✍️عبدالرحیم انصاری
💬 *اسناد مهمی که طالبان از داعش به ایران داد حاوی چه مواردی است؟*
🔹 اخیرا طالبان اسنادی از همکاریهای داعش و آمریکا و «محمد اشرف غنی» رئیس جمهور پیشین افغانستان را در اختیار ایران قرار داده است. در این اسناد مشخص شده است که اشرف غنی در دوران ریاست جمهوریاش با هماهنگی کامل با آمریکاییها دو نفر از اطرافیان خود را برای همکاری با داعش و جلسات هماهنگی با آنها تعیین کرده بوده است.
🔹 این دو، مشاور و معاون اشرف غنی بودهاند که نامهای آنها «محب دبیر» و «عبدالله حاتم» بوده است و وظیفه آنها هماهنگی میان خواستههای آمریکا و داعش و سوق دادن داعش به سمت اهدافی بوده که آمریکا تعیین کرده است.
🔹اسناد ارائه شده توسط طالبان به ایران حاکی از آن است که این افراد در جلسات با داعش تصمیم گیری کرده و نتایج آن را به آمریکاییها و اشرف غنی منتقل کرده و خواستههای آمریکا را به داعش افغانستان منتقل میکردهاند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 واکنش کارشناس بی بی سی به سوءاستفادههای سیاسی از هفتم آبان ماه، روز منتسب به کوروش
جشن گرفتن چنین روزی جدید و بدون پیشینه تاریخی است!
▪️ پشت این جشن گرفتن ها اهداف سیاسی قرار گرفته است.
☘
🌀 نظریه و تحلیل| ابعاد هوچیگری ضدایرانی غرب در نشست گروه ۲۰
🍃🌹🍃
🔻 نشست گروه ۲۰ در ایتالیا با بیانیه ضدایرانی اروپا و آمریکا درباره مذاکرات برجامی همراه بود.
این نشست در حالی ادعای اجماع داشت که تقابل شدید میان چین و روسیه با اروپا و آمریکا از یک سو و اختلافات اروپا و آمریکا از سوی دیگر عملاً این ادعا را زیر سؤال می برد.
🔸 این نشست اقدام عملی برای حل بحرانهای اصلی جهان نظیر کرونا، بحرانهای اقلیمی، یمن، افغانستان، استمرار جنایات صهیونیستها و... نداشت، لذا نیازمند فرافکنی بود.
🔹 با توجه به تعیین وقت مذاکرات، این رفتارها تکرار سیاست تهدید و فشار برای امتیازگیری و پنهانسازی نقض عهدهای کشورهای مذکور ارزیابی میشود.
🔸 غرب با توجه به مذاکرات باقری-مورا و حمایت چین و روسیه از موضع ایران، با صدور این بیانیه به دنبال نمایش اجماع جهانی علیه ایران بود.
🔹 سرکیسه کردن کشورهای عربی و خدمترسانی به صهیونیستها نیز به عادتی تکراری برای غرب تبدیل شده است.
🔺 غرب هم اکنون با چالش ناکارآمدی پروژه ایرانهراسی مواجه است، لذا با هوچیگری به دنبال پنهانسازی این شکست می باشد.
تنزل سعودی به سطح یک قدرت کوچک
🔸️عربستان سعودی روزگاری از جمله موثرترین کشورهای جهان عرب به شمار می رفت تا جایی که در سال ۱۹۷۳ و درپی جنگ یوم کیپور، رهبری تحریم نفا علیه حامیان اسرائیل را برعهده داشت که مهم ترین شوک نفتی تاریخ را رقم زد.
🔸️همچنین این کشور با استفاده از نفوذش در جهان عرب ، در سال ۱۹۸۹ میزبان نشست گروههای لبنانی در شهر طائف بود و توافق تعیین کننده آن اجلاس آینده سیاسی لبنان را شکل داد .
🔸️موارد راهبری سعودی در غرب آسیا و جهان عرب لیست بلند بالایی را شامل می شود لکن در این وجیزه مجال پرداختن به همه آنها نیست.
🔸️اما در سالهای اخیر بر اثر راهبردهای غلط و درک ناصحیح حاکمان این پادشاهی از دنیای جدید و توازن قدرت در دنیا ، این کشور از جایگاه یک قدرت تاثیرگذار مذهبی، سیاسی و اقتصادی به سطح یک قدرت کوچک تنزل یافته است.
🔸️نمونه این تخفیف نیز در بحران قطر دیده می شود که از ۱۳ شرط بن سلمان برای رفع محاصره همسایه کوچک و ثروتمند شرقی ، هیچکدام اجرایی نشد لکن سعودی مجبور گشت کوتاه بیاید و اشتباه خود را بپذیرد و روابط را از سر گیرد .
🔸️ در بحران یمن نیز این کشور با ائتلافی پرسر و صدا با حضور قریب به ۶۰ کشور جنگ علیه انصارالله را آغاز کرد لکن با سپری شدن بیش از ۸۰ ماه از شروع حمله ، مخالفان سعودی در یمن دست بالا را در معادلات دارند.
🔸️در چالش اخیر با لبنان نیز به اعتقاد نگارنده، عربستان قصد داشت با همراهی جهان عرب تحریم دیپلماتیک همه جانبه علیه دولت میقاتی را کلید بزند تا شکست های اخیرش در مارب را بپوشاند ولی حتی کشورهای موثر شورای همکاری خلیج فارس همچون عمان و قطر نیز با او همراه نشدند .
🔸️تصور بن سلمان این بود که بی شک آمریکا و فرانسه با تحریم دیپلماتیک لبنان همراهی خواهند کرد اما نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه آمریکا و کشورهای غربی بر ادامه کار میقاتی تاکید ورزیدند و جورج قرداحی (وزیر اطلاعات لبنان که سخنانش علیه تجاوز سعودی، بهانه ریاض برای قطع روابط شد ) نیز هنوز استعفا نداده و به عنوان یک قهرمان در لبنان و جهان عرب مطرح شده است.
🔸️سفیر سعودی نیز هنگامی که قصد داشت لبنان را ترک کند تنها از سوی سمیر جعجع مورد تکریم قرار گرفت که تنزل جایگاه این پادشاهی در عروس خاورمیانه را به وضوح نمایان می کند؛ در حالی که روزگاری نخست وزیر لبنان بدون هماهنگی با ریاض انتخاب نمیشد .
🔸️برآیند تحولات نشان می دهد محمد بن سلمان با اشتباهات مکرر خود عربستان را به یک قدرت کوچک که توان تعقیب منافع و تغییر واقعیات به سود خود حتی در مرزهایش را ندارد، تبدیل کرده است و یحتمل دیر نخواهد بود که این شکست های متعدد داخلی و خارجی به طور جدی گریبان گیرش شود.
حیای رئیس دولت عبرت کجا رفته؟!
🔻 روحانی رئیس دولت عبرت با پیامی در واکنش به حواشی روزهای اخیر نوشت: تضعیف جایگاه مرجعیت ریختن آب به آسیاب دشمنان است و آیهالله صافی ترازوی انقلابیگری است. روحانی گفته: باید به معیشت مردم رسیدگی شود و با جهان تعامل سازنده داشت عجیب اینکه روحانی در نهایت توصیه به رعایت ادب کرده است.
✅ باید گفت: آیتالله صافی نه قهر، بلکه خصومت با دشمنان را ضروری میدانند.
🔻 اما آقای روحانی! شما که مدال دیاثت سیاسی را از یکی از مراجع گرفته بودید چطور یادی از مراجع کردید؟!
🔻شما که گفته بودید انقلابی گری بس است و آخه چقدر انقلابی گری! حالا ملاک انقلابی تعیین می کنید؟!
🔻منظورتان از تعامل سازنده با جهان همان افتضاح برجام است؟! ۸سال ملت را سرکار گذاشتید بس نبود؟! مردم را از چاله اقتصادی به چاه برجام انداختید.
🔻بخشی از بیانات آیةالله صافی ناظر به گرانی و رنج مردم بود که میراث دولت بیتدبیر و امیدبسته به غرب شما است. در دیزی باز است حیای گربه کجا رفته؟!
🔻شما که اکنون نسخه ادب می پیچید، بیادبانهترین الفاظ را نسبت به منتقدان دولت خود بکار میبردید و مدال بیادبترین رئیسجهور ایران را به خود اختصاص دادید.
👈 روحانی اصلیترین و بزرگترین مسبب فقر و فشار اقتصادی بر قشر متوسط به پایین جامعه است امان از روزی که مجرم در جایگاه شاکی و مدعی بنشیند.
اینجا #دانشگاه_تهران است
تصویری که می بینید متعلق به قبل از انقلاب نیست!
این تصویر مربوط به فارغ التحصیلی گروهی از مثلا دانشجویان است که با #کشف_حجاب در برابر درب اصلی این دانشگاه (نمایشگاه) دنبال نمایش خود هستند!
متاسفانه در مورد حجاب و عفاف و... مسئولی نمی بینیم که این موارد رگ غیرتش را تکان دهد!!
پ ن: اگه قراره مدارس باز بشه که تهش اینا ازش بیرون بیان، همون بهتر که هیچ وقت باز نشن!
پ ن ۲: درصد بالایی از این ناهنجاری های فرهنگی و... بخاطر اینستاگرام و فضای مجازی ولنگار است!
🔴"فارن افیرز": ایران تخم مرغهایش را از سبد برجام برداشته است
🔹وب سایت نشریه تخصصی " فارن افیرز" آمریکا در مطلبی به قلم " محمد آیت الهی تبار" استاد روابط بین الملل دانشگاه "ای اند ام" تگزاس، دلایل بی اعتمادی دولت جدید ایران به برجام را مورد بررسی قرار داده و نوشت: ایران قصد عقب نشینی در موضوع برجام را ندارد و به نظر می رسد تخم مرغ هایش را از سبد برجام برداشته است.
در این مطلب در تشریح دلایل بی اعتمادی ایران به برجام آمده است:
🔹جمهوری اسلامی ایران در برجام نوعی عدم تقارن بین تعهدات و مزایایش می بیند. تعهدات ایران برای محدود کردن فعالیتهای هستهای این کشور دارای معیارهای فنی واضحی است که توسط آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) قابل راستیآزمایی است در حالی که هیچ فرمولی وجود ندارد که مزایای اقتصادی ایران را در ازای لغو تحریم ها مشخص کند.
🔹علاوه بر این، اگر چه تهران در صورت خروج از توافق با اعمال مجدد و سریع تحریم ها مواجه می شود، اما واشنگتن با عدم رعایت تعهدات برجامی و تحریم دوباره ایران، با هیچ مجازاتی مواجه نشد.
🔹در نتیجه، ایران نگران است که در صورت بازگشت به پایبندی کامل به برجام، اهرم هسته ای خود را بدون کسب منافع وعده داده شده از دست بدهد. این دقیقا همان چیزی است که در سال 2015 یعنی زمانی که برجام مورد توافق قرار گرفت، رخ داد.
🔹ایران به سرعت برنامه هسته ای خود را مطابق با توافق کاهش داد، 98 درصد اورانیوم غنی شده خود را به خارج از کشور ارسال کرد و نظارت تقویت شده آژانس بین المللی انرژی اتمی را پذیرفت. با این حال، شرکتهای بینالمللی و موسسات مالی به دلیل عدم اطمینان در مورد لغو دایمی تحریمها، همچنان تا حد زیادی از بازار ایران دور ماندند و اتفاقا تردید آنها در مورد تجارت با ایران پس از انتخاب دونالد ترامپ و خروج وی از برجام به اثبات رسید.
🔹ایران امروز بار دیگر با وضعیت مشابهی مواجه است. این کشور می ترسد که بازگشت به انطباق کامل، هیچ مزیت ملموسی به همراه نداشته باشد، مگر اینکه فشار بیشتری را پس از دست کشیدن از اهرم هسته ای خود به همراه داشته باشد. مقامات ایالات متحده می گویند که مایل به گفتگو در مورد راه های رفع این نگرانی ها هستند، اما نمی توانند تضمین کنند که ایالات متحده پس از پایان ریاست جمهوری جو بایدن، دوباره از توافق خارج نخواهد شد...
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
♦️دستگیری معاون سابق وزارت صمت و شبکه دلالان مرتبط
🔹معاون سابق وزیر صمت و شبکه دلالان مرتبط با وی که نقش زیادی در التهابات بازار روغن و کمبود این کالای اساسی در سال ۹۹ داشتند، توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شدند.
🔹این مسئول وقت دولتی، متهم است که با دریافت رشوه، ارز ۴۲۰۰ تومانی مربوط به واردات روغن را به شرکتی خصوصی تخصیص داده، که نه تنها از این ارز برای واردات روغن استفاده نکرده، بلکه بخشی از ذخایر راهبردی روغن کشور را نیز به صورت غیرقانونی به فروش رسانده است.
🔹پرونده این متهمین که به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور بازداشت شدند و اقدامات سوء مختلفی از قبیل ارتشاء، حیف و میل بیتالمال، خیانت در امانت، قاچاق و... انجام دادهاند، جهت رسیدگی در اختیار قوه قضاییه قرار گرفته است.
♦️#تحلیل_کوتاه| پیامهای پرواز بمبافکن آمریکایی بر فراز آبهای منطقه
🔹 نیروی هوایی آمریکا روز یکشنبه اعلام کرد یک فروند بمبافکن B-1B با قابلیت حمل سلاح هستهای را بر فراز آبراههای اصلی خاورمیانه به پرواز درآورده است. در این پرواز که جنگندههایی از عربستان، مصر، بحرین و رژیم صهیونیستی در مراحل مختلف به بمبافکن ملحق شدند، شامل عبور از تنگه هرمز، دریای سرخ، کانال سوئز و بابالمندب نیز شده است.
🔹 این نمایش قدرت از سوی آمریکا آن هم در آستانه دور جدید مذاکرات بر سر احیای برجام و در ادامه مجموعهای از اتفاقات در روزهای اخیر دارای پیامهای مختلفی است.
🔸 نخست اینکه بر خلاف نمایشهای قبلی این بار بمبافکن از پایگاه هوایی آمریکا در جزیره دیگو گارسیا در اقیانوس هند به پرواز درآمده که نشانهای عینی از سیاست آمریکا مبنی بر خروج بار اصلی توان نظامی این کشور از منطقه غرب آسیاست.
🔸 پیام دوم این پرواز برای شرکای منطقهای آمریکاست. همراهی جنگندههایی از کشورهای منطقه در کنار این بمبافکن حاوی این پیام است که واشنگتن در عین حال که سیاست خروج از منطقه و احیای توافق هستهای را همزمان دنبال میکند، به هیچوجه متحدان منطقهای خود را رها نخواهد کرد.
🔸 پیام سوم به طور مشخص برای ایران بود. آمریکا با این نمایش قدرت این پیام را به ایران ارسال کرد که برای آغاز مذاکرات هستهای صبری بیپایان نخواهد داشت و این نمایش نظامی در واقع حرکتی در جهت معتبر نشان دادن تهدید آمریکا به استفاده از plan B در صورت عدم توفیق در مذاکرات بوده است.
✅ آن چه روشن است دولت آمریکا و شخص بایدن دستکم به دو دلیل اراده و بنایی برای ورود به فاز درگیری نظامی با ایران ندارند. اول به این دلیل که هرگونه درگیری نظامی در منطقه بر خلاف سیاست کلان (خروج از منطقه) در حال اجرای واشنگتن در منطقه است و دلیل دوم اینکه اقدام نظامی علیه ایران دارای پیامدهای گستردهای است که شرایط جهانی و منطقهای و حتی اوضاع داخلی آمریکا آمادگی پذیرش آن را نخواهد داشت.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄