#یاغلاما_کایسری
.
مواد لازم
برای 10-12 نان
مواد:
تقریباً 3.5 لیوان آرد (450-500 گرم)
1 قاشق چایخوری نمک
1.5 قاشق چای خوری شکر
نصف مخمر تازه
1.5 لیوان آب گرم (330 میلی لیتر)
روغن( کمی برای جمع شدن خمیر )
آماده سازی:
مواد خمیر را در یک کاسه به جز آرد مخلوط کنید. آرد را با دقت اضافه کنید و یک خمیر نرم درست کنید. هرچه خمیر نرمتر باشد ، رول شما نرمتر است. اگر خمیر به دست چسبید ، کمی روغن به آن اضافه کنید ، خمیر را جمع کنید و بگذارید به مدت 1 ساعت استراحت کند . توپک خمیر را به اندازه تخم مرغ درست کنید و آن ها را گرد کنید در ظرف را بچینند (10-12 قطعه) (روی خمیر را بپوشانید تا خشک نشوند) وقتی تابه شما داغ شد خمیر با وردنه باز کنید ، خمیر را بگذارید و بپزید آن را هر 5-7 ثانیه بچرخانید. لازم نیست زیاد بپزید ، وقتی خمیر نازک و کمی برشته شده کافی است. اگر آنها را بیش از حد بپزید خشک می شوند.
.
به محض بیرون آوردن نان پخته شده از ظرف ، آن را روی یک پارچه تمیز آشپزخانه قرار دهید.
مواد گوشتی :
350 گرم گوشت چرخی
یک چهارم لیوان روغن / روغن زیتون (40 میلی لیتر)
2 قاشق غذاخوری کره
2 پیاز متوسط
3 گوجه فرنگی متوسط
4-5 فلفل فلفل قرمز
1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
1 قاشق چایخوری رب چیلی
1 قاشق چایخوری نمک
1 قاشق چایخوری پودر چیلی قرمز
نصف قاشق چایخوری پاپریکا
نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
نزدیک به 1 لیوان آب گرم (200-220 میلی لیتر)
آماده سازی:
گوشت چرخ شده را در ماهیتابه بریزید و آن را سرخ کنید. سپس پیاز ریز خرد شده ، فلفل ، روغن و کره را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید. وقتی پیازها سرخ شدند ، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. در آخر گوجه فرنگی های رنده شده یا ریز خرد شده را اضافه کنید. سپس کم کم آب اضافه کرده ، ادویه ها را اضافه کرده و مخلوط کنید. با حرارت متوسط آن را بپزید ، گاه گاهی هم بزنید تا گوجه نرم شود. نان ها را در تابه گوشت چرخ کرده ای که آماده کرده اید به روغن آغشته کنید ، آن را در بشقاب گذاشته و گوشت چرخ کرده را روی آن قرار دهید. سپس به ترتیب تا نان و گوشت چرخ کرده دوباره لایه لایه کنید. وقتی تمام نان تمام شد ، آن را با جعفری و ماست سیر دار تزیین کنید ، سپس برش بزنید و سرو کنید.نوش جان.
.
🍲 @bebinobepaz
.
.
.
کوزالاک مانتی
موادلازم
خمیریوفکای مثلثی
پیاز
گوشت چرخ شده
فلفل دلمه ای
فیله ی گوجه
رب گوجه
قارچ
جعفری
ماست بورانی بادمجون
نمک، فلفل، زردچوبه، پاپریکا، پولبیبر، آویشن
طرزتهیه
خمیرهای مثلثی یوفکا رو مطابق ویدیو به دوقسمت تقسیمکنید
با کمک نی پلاستیکی رول کنید
و در روغن شناور سرخ کنید تا طلایی بشه
و بعد روی دستمال حوله ای قرار بدین تا وفن اضافیش گرفته بشه
مواد گوشتی رو اماده کنید
که شامل پیاز داغ، گوشت چرخ شده، فلفل دلمه ای، قارچ خرد شده، فیله ی گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی و جعفری خرد شده
از ادویه های دلخواهتون میتونین داخلش استفاده کنید
مثل پول بیبر، پاپریکا، زردچوبه، وآویشن
حالا رول ها رو داخل ظرف بصورت گرد بچینید
سپس وسطش از مواد گوشتی بریزین ورویمواد گوشتی بورانی بادمجون بریزین
همینجورمطابق تصویر لایه لایه گوشت و ماست بورانی بادمجون بریزین
و در اخر کمی جعفری خرد شده بریزین روش وتزیین کنید
🍲 @bebinobepaz
#سیمیت_پیشی
براتون یک نون راحت و خوشمزه بدون فر آوردم😍 در واقع این نون یک خمیر آغشته به کنجد هست که داخل روغن سرخ میشه و در ترکیه بهش سیمیت پیشی میگن😊
.
آرد نان فانتزی ۲۵۰ گرم (یک و نیم پیمانه)
خمیر مایه فوری ۳ گرم (یک ق چ)
نمک ۳ گرم(یک دوم ق چ)
شکر ۲۰ گرم (یک ق غ)
شیر پر چرب ۱۲۰ گرم (نصف پیمانه)
آب ۳۰ تا ۵۰ گرم(سه تا پنج ق غ)
روغن مایع ۱۵ گرم(یک ق غ)
کنجد سفید به میزان لازم
.
.
مواد خشک که شامل آرد و خمیر مایه و نمک و شکر را با هم مخلوط کنید و شیر را اضافه کرده و شروع به ورز دادن کنید ،حجم خمیر کمه و به راحتی می تونید با دست ورز بدید،روغن را اضافه کنید و سپس آب را کم کم بهش اضافه کنید.
یکدفعه آب را اضافه کنید چون آب خور آردها متفاوت هست تا زمانی آب اضافه کنید که خمیر به دستتون نچسبد و خمیر نرم و یکدستی بهتون بدهد.
سپس خمیر را داخل ظرف چرب شده ای بگذارید و روی آن سلفون بکشید و در دمای محیط به مدت یک ساعت استراحت بدهید.
بعد از این مدت خمیر را به چانه های ۵۰ گرمی تقسیم کنید.
در یک ظرف، دستمال یکبار مصرف آشپزخانه را با آب مرطوب کنید و چانه ها را روی دستمال مرطوب شده بگذارید و سپس داخل ظرف کنجد بغلتانید.دو طرف چانه های نان باید داخل کنجد غلتانده شود.
سپس هر چانه را با وردنه کمی باز کنید و با چاقو یا پیتزا بُر هر خمیر را به چهار قسمت تقسیم کنید و برشها را درون روغن داغ شناور سرخ کنید و سپس روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی اش گرفته شود و روی آنها پودر قند الک کنید.
🍲 @bebinobepaz
❎
👇👇👇 _بچه ها من مقادیر دستور اصلی رو نصف کردم و رولتهای کوچولو داشتم.
_اگه مهارت کافی دارید سایز قالب واسه نصف مقدار۲۵*۳۰رولت نازک و خوبی میده.
_اگر تازه کار هستید تصف دستور رو در قالب ۲۰*۳۰بپزید.
_برابر دستور در سینی۴۰*۶۰بپزید.
_ب پ نریختم.
_برای نصف دستور از ۲تخم مرغ درشت یا ۳ تخم مرغ خیلی کوچیک استفاده کنید.
_سفیده رو خیلی هم نزنید به قله خمیده که رسید کافیه هرچی بیشتر بزنید بافت رولت خشک میشه.
_میتونید سفیده فرم گرفته رو در ۳مرحله بازرده فولد کنید بعد آرد بریزید و مخلوط کنید
یا مثل من در ۳ مرحله به تناوب مخلوط کنید.
_البته توجه داشته باشیداگر زیاد هم بزنید یا فولد کردن درست نباشه بافت رولت سفت میشه.
_میتونید کمی رنگ قهوه ای سیر هم اضافه کنید.
_من همیشه از همین حوله واسه رولتام استفاده میکنم نخیِ و حتی اگه رولت داغ بپیچم هم به پادچه نمیچسبه.
_شما اگه کاغذ روغنی خارجی و مرغوب در دسترس دارید میتونید بجای پارچه استفاده کنید
اما کاغذروغنی ایرانی استفاده نکنید واسه پیچیدن رولت چون لایه خوشگل و خوشرنگ رولت رو جدا میکنه و بعدش کلی میخوره تو ذوقتون از ما گفتن😁😁
.
#رولت
.
#رولت_شکلاتی:
با دستور خانم طوروسیان💐
آرد:۷۵گرم
نشاسته ذرت:۲۵گرم
ب پ:یک چهارم ق چ
نمک :کمی
تخم مرغ خنک:۵عدد
پودر قند:۱۲۵گرم
پودرکاکائو:۲۵گرم
وانیل:کمی
_سفیده ها+نیمی از پودر قند همزده تا فرم بگیرد.
_زرده ها+باقیمانده پودر قند+وانیل همزده تا حجیم شود.
_پودر کاکائو را الک کرده با همزن مخلوط کنید.
_سفیده و آرد +نشاسته الک شده را در ۳مرحله افزوده و با لیسک فولد کنید.
_سایز سینی۴۰*۶۰کف دارای کاغذروغنی
_فر برقی کانوکشن:۱۸۰درجه
_فرگازی:۲۰۰درجه
مدت پخت:۸_۱۰دقیقه
_روی پارچه برگردانده و کاغذرا جدا کرده و تا ولرم است با پارچه رول کنید.
_یکساعت کنار گذاشته بعد باز کرده و خامه زده و محکم رول کنید.
_۴ساعت فریز کرده و با چاقو اره ای تیز یا چاقو برقی برش بزنید.
🍲 @bebinobepaz
کیوسکی مرغ
.
مواد لازم:
2 عدد سینه مرغ
80_120 گرم کره هم دما محیط
چند شاخه شوید یا جعفری تازه خرد شده
آرد
آرد سوخاری
3_4 تخم مرغ
نمک و فلفل و ادویه دلخواه طبق ذائقه
روغن مایع برای سرخ کردن
طرز تهیه:
در یک کاسه کره نرم شده را با شوید تازه خرد شده مخلوط کنید و مطابق ویدیو با سلفون کاور کنید
و برای حدود 30 دقیقه در فریزر قرار دهید تا منجمد شود،در این فاصله فیله های مرغ را از پهنا برش بزنید
و با بیفتکوب فیله ها نازکتر کنید،سپس با نمک،فلفل و ادویه دلخواه مزه دار کنید،
کره منجمد شده را از فریزر خارج کرده و برش بزنید،
و هر تکه را وسط فیله مرغ قرار دهید و فیله ها رو رول کنید و به مدت 30 دقیقه در فریزر قرار دهید،
در مرحله بعد آرد،آرد سوخاری و تخم مرغ ها را در ظزف جداگانه گذاشته،و رول های مرغ فریز شده
ابتدا در آرد بعد تخم مرغ و آخر سر در آرد سوخاری بغلتانید،
سپس در قابلمه روغن را داغ کنید و رول های مرغ را با حرارت ملایم سرخ کنید تا کامل برشته و طلایی شوند، بعد کیوسکی سرخ شده را در یک ظرف مخصوص فر بگذارید و به مدت 10 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 200 قرار دهید
تا کامل مغز پخت شوند،سپس گرم با پوره سیب زمینی سرو کنید ،نوش جان🧡
.
🍲 @bebinobepaz
از جمله مرباهای محبوبه این فصل مربای خوشرنگ و بوی گل محمدی مربوط به خطه ی آذربایجان هست.
من از رنگ خوراکی استفاده نکردم.
مواد لازم:
نیم کیلو گل محمدی
۱کیلو شکر
دو و نیم لیوان آب
نصف ق چ جوهر لیمو یا دو ق چ آبلیمو
(گردو خرد شده و پودر هل در صورت دوست داشتن)
طرز تهیه:
گلبرگهارو جدا می کنیم میشوریم میزاریم تا آبش بره. بعد آب و شکر رو داخل قابلمه میریزیم میزاریم تا به جوش بیاد.گلبرگ هارو میتونین با قیچی کوچیکتر کنین. وقتی شکر و آب به جوش اومد جوهر لیمو رو با مقداری آب سرد حل می کنیم و به آب و شکر اضافه می کنیم.اگر دور قابلمه شکرک زده اونارو دوباره به شیره قاطی کنین چون خود مربا شکرک میزنه.گل و گردو (دلبخواهی) رو بهش اضافه می کنیم میزاریم ۲۰ دقیقه با حرارت کم بپزه و بعد شعله رو خاموش میکنیم درب ظرف موردنظررو با دم کنی میبندیم. درون یه تابه یخ میریزیم و قابلمه رو داخل ظرف یخ قرار میدهیم تا بهش شک وارد بشه و میزاریم یه شب در دمای محیط بمونه تا سرد بشه. مربای گلتون آمادست میتونین نوش جان بفرمایین.😋
برای نگهداری طولانی مدت در فریزر قرار دهید.
.
🍲 @bebinobepaz
شیرینی ناپلئونی 🧡🧡
سلام دوستای عزیز 🌿
همه میدونن تهیه کردن شیرینی در منزل لذت خاص خودش و داره پس اگر تمایل دارین این شیرینی رو خودتون آماده کنین، دستور پخت رو ببینین
شیرینی ناپلئونی بسیار خوش طعم و وسوسه انگیزه حتما امتحان کنید 🧡
موادلازم
خمیر هزار لا ۱بسته
خامه فرم گرفته ۲۵۰ گرم
پودرقند مقداری
پودر پسته مقداری
خمیر هزار لا را از فریزر درآورده و به یخچال انتقال دهید و ۲ساعت استراحت دهید و بعد آن را در یک سینی باز کنید و با وردنه آن را صاف کنید فر را با دمای ۱۸۰درجه فقط المنت پایین، را روشن کنید خامه قنادی را نیم ساعت قبل از فریزر خارج کرده و با همزن بزنید تا فرم بگیرد خمیر را روی سطح صاف پهن کنید وبا کاتر یا چاقو برش بزنید و در کف سینی فر که کاغذ روغنی انداخته اید بزارید و در فری که ۱۰ دقیقه گرم شده به مدت ۲۰دقیقه بزارید تا آماده شود بعد از پخت از فر خارج کنید بزارید سرد شود و خمیر ها را لایه لایه برش بزنید وچند لایه ای که تردتر شده اند را با دست پودر کنید روی هر لایه خامه زده و لایه ی بعد را بزارید و در آخر روی آخرین لایه ی خامه را باتکه های پودر شده ی شیرینی بپوشانید و روی آن پودر قند یا پودر پسته بریزید
🍲 @bebinobepaz
راحت الحلقوم ☕️💓
موادلازم
پودر نشاسته ۱/۲ پ
آب ۳پ
شکر۳۷۵گرم
پودرژلاتین ۲۵ گرم اسانس دلخواه و رنگ خوراکی
آرد به میزان لازم برای غلطاندن
طرز تهیه: همه مواد را مخلوط کرده به غیر از رنگ واسانس و ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم گذاشته تا غلیظ شود وقتی به شکل فرنی درآمد رنگ واسانس را اضافه میکنیم در ظرف پیرکس سلفن انداخته چرب کرده مقداری پودر قند و نشاسته ریخته و مواد را روی آن می ریزیم پهن کرده و رویش نشاسته و پودر قند ریخته و می گذاریم تا ببنددبعد از ۲ ساعت آماده است برش زده و رویش را پودر قند میریزیم
و تمام 💓
🍲 @bebinobepaz