#ژله_شکری
مواد لازم :
شکر: 440 گرم یا دو لیوان فرانسوی
آب سیب : 180 میلی لیتر یا یک لیوان سرخالی فرانسوی
آب لیموی تازه : یک قاشق سوپ خوری
رنگ خوراکی : به مقدار لازم
پودر ژلاتین : 2 و یک دوم قاشق سوپ خوی
پوست لیمو (رنده شده) : یک قاشق چای خوری
اسانس : 3 قطره
آب : سه چهارم پیمانه
شکر اضافه : به مقدار لازم
طرز تهیه :
ژلاتین را روی آب بپاشید تا به حالت اسفنجی درآید. سپس روی بخار آب قرار دهید تا رقیق و شفاف شود. آب سیب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر ذوب شده و محلول شروع به جوشیدن کند.
دماسنج را داخل محلول قرار دهید و محیط داخلی ظرف رابه دفعات در حین جوشیدن با برس مرطوب کنید تا از کریستالیزه شدن شکر در دیواره داخلی ظرف جلوگیري شود.
دمای محلول باید به 122 درجه سانتیگراد برسد. محلول را از روی حرارت بردارید و به مدت 3 تا 5 دقیقه زمان دهید تا حباب هاي آن محو شود.
سپس اسانس را داخل ژلاتین رقیق شده بریزید و داخل شیره اضافه کنید.
پوست لیمو، آب لیموی تازه و رنگ را نیز دراین مرحله به شیره افزوده و مخلوط کنید.
سپس مواد را به دو قسمت تقسیم کنید به یک قسمت رنگ قرمز و به قسمت بعدی رنگ سبز بزنید و هر کدام را جداگانه در دو دو قالب چرب شده بریزید به قطر یک سانتی متر.
زمان کافی به مواد بدهید تا خنک شود.
سپس به مدت 8 ساعت یا یک شب داخل یخچال قرار دهید تا کاملا ببندد.
سپس از قالب جدا کرده و برش دهید و یا درصورت دلخواه میتوانید از کاترهای متفاوت استفاده نمایید.
تکه هاي برش خورده را در شکر اضافه بغلتانید ودر ظرف مورد نظر بچینید.
این ژله را میتوانید در ظرف دردار به مدت 15 روز در دمای محیط نگه داری نمایید و برای ماندگاری طولانی تر نیز آنرا در ظرف دربسته در یخچال قرار دهید.
🍲 @bebinobepaz
#سالادالويه_بشكل_هندوانه
سیب زمینی 3 عدد متوسط
تخم مرغ 3 عدد
سینه مرغ یک عدد
پیاز یک عدد
خیار شور 300 گرم
هویج متوسط دو عدد
نخود فرنگی 200 گرم
سس مایونز به مقدار لازم
آب مرغ مقداری
نمک
برای سالاد الویه باید تمام موادون پخته باشه. پس ابتدا مرغ رو به همراه پیاز و نمک و آب کم میگذاریم که بپزه، به طوری که وقتی پخت مقدار آب باقی مانده کم باشه، که اون رو هم در سس استفاده میکنیم. اینطوری مرغ مزه بهتری داره. بعد از پختن کاملا ریز، ریشش میکنیم. نخود فرنگی رو با مقداری نمک و آب میپزیم و آبش رو جدا میکنیم. سیب زمینی و تخم مرغ رو هم کاملا میپزیم و به شکل پوره در میاریم. بهتره این کار با رنده یا پوره کن سیب زمینی انجام بگیره که گلوله های سیب زمینی باقی نمونه. هویج رو هم میپزیم و رنده ریز میکنیم. خیار شور ها رو هم نگینی و ریز خرد میکنیم.
حالا موادی رو که آماده کردیم باهم مخلوط ميكنيم
در پیاله ای سس مایونز رو با آب مرغ مخلوط میکنیم. مقدار خیلی کم میتونید آبلیمو هم اضافه کنید. اگه خواستید میتونید به نسبت نصف مقدار سس، بهش ماست اضافه کنید. آب مرغ هم بیشتر از 1/3 سس نباشه چون رقیق میشه. یعنی مثلا اگه یک پیمانه سس استفاده میکنید، نصف پیمانه ماست و 1/3 پیمانه آب مرغ استفاده کنید.
چون آب مرغ خودش نمک داشته و همچنین خیار شور هم توی سالادمون هست، پیشنهاد میکنم یا نمک اضافه نکنید یا خیلی با احتیاط این کار رو انجام بدید.
بعد سس را اضافه كرده خوب مخلوط ميكنيم بشكل نيم دايره دراورده تمام قسمتاشو با سسس مايونز كاور كرده و با جعفري خرد شده گوجه فرنگي خرد شده و تربچه رنده شده تزيين ميكنيم .
🍲 @bebinobepaz
#جوجه_فسنجون
من دو تا سینه مرغ رو به اندازه تقریبا دو سانتی برش زدم و چند ساعت تو مخلوط پیاز خرد شده(یا اب پیاز) و نمک و فلفل و دو قاشق رب انار ترجیحا ترش یا ملس، و حدود ۱۰۰ گرم گردو آسیاب شده و کمی زعفرون گذاشتم بمونه تا مزه دار شه.
بهتره تو زیپ کیپ باشه یا ظرف در دار.
بعد چند تا سیخ چوبی رو از قبل تو اب کمی خیس دادم تا موقع پخت نسوزه. جوجه ها رو سیخ کشیدم و توی تابه رژیمی رو چرب کردم و سیخ های جوجه رو توش چیدم و گذاشتم تا وقتی که بپزه. اولش شعله رو بیشتر کردم خیلی آب نندازه بعد کم کردم تا مغزپخت شه.
دقت کنید اگه زیاد بمونه یا شعله زیاد باشه به خاطر وجود گردو و رب انار زود میسوزه و سیاه میشه. من کلا بالا سرش بودم و دائم میچرخوندم.
البته میتونید کبابی هم بکنید یا توی فر هم درست کنید. اصلش هم کبابیه ولی کلا با هر روشی خوشمزه میشه.
اگه اهل غذای ترش و ملس هستید حتما امتحان کنید👌
🍲 @bebinobepaz
😋سالاد اسفناج با سس مخصوص😍
انقدر طرفدارای سالاد زیادن که من دلم نیومد امروز شمارو با این سالاد فوقالعاده خوشمزهای که درست کردم آشنا نکنم! قول میدم هرکی این سالاد رو درست کنه همیشه عاشقش بمونه
پایه اصلی این سالاد اسفناج هست به همراه هر سبزیجات دیگهای که دوس دارید
چاشنی یا سس بی نظیر این سالاد ترکیبی از جعفری ساتوری شده، خیار شور نگینی، فلفل دلمهای قرمز نگینی، سس مایونز، سس فرانسوی، نمک، ریحان خشک، نعنا خشک وشوید خشک هست. همه اینا رو با هم مخلوط کنید و یک ساعت تو یخچال استراحت بدید که کاملا مزهدار شه و بعد به همراه سالاد سرو کنید
🍲 @bebinobepaz
#پمو_موس_اناری
برای تهیه این کیک دسرخوشمزه،درابتدا یک کیک اسفنجی اماده کنید،طرزتهیه کیک اسفنجی ازدوتادوازده تخم مرغی راداخل کانالم گذاشتم ،من کیک اسفنجی دوتخم مرغی وداخل یک ظرف کوچک 15سانتی درست کردم_داخل قابلمه سیسمونی_
بعدازتهیه کیک وسردشدن ان ،کاغذته کیک راجداکنیدوکیک رادرون همان قالب برگردانیدوموس راروی کیک بریزید دریخچال بگذاریدتاموس ببندد_اگرخواستین کناره های کیک هم ازموس پوشیده بشه کیک رادرون قالب کمی بزرگترقراردهیدکه حدود یک سانت اطراف کیک خالی باشدواین قسمت نیزباموس پرشود،
_برای بستن موس ،من چنددقیقه کیک راداخل فریزر میگذارم سریع بسته میشه_
#پمو_موس
آب انار 250گرم
شکر 50 گرم تقریبا 1/4لیوان
پودرژلاتین 10گرم تقریبا 1/5قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ 2عدد بزرگ
وانیل نوک چاقو
خامه شیرین شده قنادی 130گرم_خامه صبحانه هم میشه جایگزین کردولی درطعم موس تاثیرمیگذاره_
دانه انار به دلخواه مقداری
درابتدا زرده های تخم مرغ رابه همراه وانیل وشکرباهمزن برقی انقدربزنیدتازرده ها حجیم ،کرمی رنگ وکشدارشوند،حدود ده دقیقه هم بزنید ،200گرم ازاب انارراکمی گرم کنید وارام ارام به زرده ها اضافه کنید وهم بزنید تازرده ها همدما با اب انارشوند،سپس این مخلوط راروی حرارت مستقیم قراردهیدمرتب باویسک یاهمزن دستی هم بزنید تا مواد کمی غلیظ شود_کمی غلظت پیداکندوازحالت شل وابکی خارج شود _
پودرژلاتین راروی مابقی اب اناربپاشید ودوسه دقیقه بدون هم زدن اجازه دهید تاذرات ژلاتین به اب اغشته شوندسپس حدودسه تاپنج دقیقه روی بخاراب جوش قراردهید گاهی هم بزنید تا ژلاتین کاملا شفاف شود،ژلاتین رابه مخلوط زرده واب انارافزوده وکناربگذاریدتامایه ولرم شود،
خامه قنادی راباهمزن کمی بزنید نیازی به فرم دادن بیش ازاندازه وسفت کردن خامه نیست،
درنهایت مایه حاوی اب انارراکم کم به خامه اضافه کنید وهم بزنید،اگریکجا اضافه کنید خامه گلوله شده ومخلوط کردن ان بابقیه موادسخت می شود،سپس به دلخواه دانه های انارراهم اضافه کنید،این مایه رابرروی کیک بریزید،
_دوستان چندین بارگفتم که زرده درطی فرایندهم زدن وحجیم وکرم رنگ شدن هیچ مشکلی برای استفاده درانواع دسرها نخواهدداشت،دراین دسرکه کمی هم برروی حرارت قرارمیگیره،
*به دلخواه داخل موس می توان ازچندقطره رنگ خوراکی قرمزنیزبرای خوشرنگ شدن ان استفاده کرد،
🍲 @bebinobepaz
#رول_مرغ_اسفناج
یک عدد سینه مرغ و ازوسط نصف کردم وبعد با نمک ،فلفل،سیر رنده شده آغشتشون کردم وکوبیدمشون وگذاشتم یه شب تا صبح تو یخچال بمونه تا مزه بگیره.
اسفناج هارو پاک کردم وشستم داخل یک ظرف در دار گذاشتم با حرارت کم پخته شده احتیاجی به آب نداره چون اسفناج خودش آب میندازه .
بعدپخت اسفناج یک پیاز و نکینی خورد میکنیم تفت میدهیم بعد دوحبه سیر رنده شده +نمک+فلفل+اضافه میکنیم اسفناج هارو اضافه میکنیم وتفت میدهیم.
مرغ های مزه دارشده رو پهن میکنیم روی تخته و از اسفناج میریزیم یه قسمت وبعد رولش میکنیم وبا نخ های مخصوص میپیچیم.ودر ماهیتابه دوطرف رول ها را سرخ میکنیم.
نخی که مرغ و باهاش پیچیدم نخ مخصوص آشپزیه فقط یادتون باشه قبل از سرو بازشون کنین.
#سس
۱قاشق غذاخوری رب گوجه+نمک+فلفل+زردچوبه و ۲عدد گوجه پوره شده+۱/۲لیوان اب ریخته ومخلوط میکنیم ودره ظرف موردنظر را گذاشته تا سس به قوام بیاد.
بعدش رول های سرخ شده را به سس اضافه میکنیم وزیر شعله رو ملایم میکنیم تا جا بیفته.
وقتی مرغ داره باسس میپزه در ماهیتابه رو بذارین وحرارتم کم کنین تا تقریبان نیم ساعتی پخت میکنه.
🍲 @bebinobepaz
#قیمه_نثار
پیاز را خلالی کرده وتفت دادم بعد گوشت خرد شده را هم اضافه کرده وتفت داده ونمک وزردچوبه وفلفل ورب زدم وکمی تفت دادم واب اضافه کردم تا گوشت پخته بشه در اواخر پخت کمی دارچین ونمک وزعفرون اب شده اضافه کردم کمی از اب گوشت ونگهداشتم که با غذا سرو بشه
زرشک را جدا تفت دادم وخلال پسته و بادام هم جداگانه تفت دادم(دوست داشتید خلال پرتقال هم استفاده کنید)
برنج هم جدا ابکش کردم وموقع سروغذا گوشت ومخلوط خلال وزرشک را با پیاز داغ و برنج زعفرونی استفاده کردم
🍲 @bebinobepaz