#موساکا
برای ۶ نفر؛
سیب زمینی:۵ عدد
بادمجان:یک کیلو
گوشت چرخ کرده:نیم کیلو
پنیر پیتزا:یک بسته
سیب زمینی هارو حلقه ای برش بزنید و سرخ کنید.
بادمجونارو پوست گرفته و تلخی بادمجون رو هم بگیرید و سرخ کنید.
برای پختن گوشت هم دو تا پیاز متوسط و عسلی کنید و گوشت و اضافه کنید و نمک و فلفل و سه قاشق رب بزنید و تفت بدید.
برای سس سفید:
سه لیوان شیر رو با ۳ قاشق آرد روی حرارت هم بزنید تا غلظت پیدا کنه بعد نمک و فلفل بزنید و در آخر سی گرم کره اضافه کنید و بزارید کنار.
ظرف موساکا رو آماده کنید؛
اول از همه کف ظرف رو چرب کنید،و چند قاشق سس سفید بریزید و به ترتیب سیب زمینی و بادمجون و گوشت چرخ شده ریخته و مابین این مواد هم پنیر پیتزا و سس سفید بریزید و برای لایه ی بالایی هم کل مواد رو با سس سفید بپوشونید و پنیر پیتزا بریزید و حدود یک ساعت بزارید توی فر ۱۸۰ درجه(۴۵ تا یک ساعت)
🍲 @bebinobepaz
سيب زميني شكم پر
يك #پيشغذاي خيلي عالي و يك غذاي جذاب براي بچه ها 😋
طرز تهيه:سيب زمينيهاي كوچیک روانتخاب كنيد و با آب و نمك بپزيد ،فقط نبايد بيش از حد پخته و له بشن.
بذاريد كاملا خنك بشن بعد نصفشون كنيد و با قاشق كمي داخلشونو خالي كنيد.حالا مقداري ژامبون يا مرغ پخته شده يا گوشت چرخكرده تفت داده شده رو با همون سيب زمينيهايي كه خارج كرديد و نمك و فلفل و كمي آويشن مخلوط كنيد و داخل حفره ها بذاريد(ميتونيد از سبزيجات مثل قارچ تفت داده شده هم استفاده كنيد) و روشو با پنير پيتزا يا موزارلا يا چدار بپوشونيد و بيست دقيقه داخل فر صد و هشتاد درجه بذاريد.
بعد از پخت روشو با ماست موسير و ساقه ي پيازچه تزيين كنيد،یا با سس دلخواه سرو کنید.
مایکروفر و سولاردم: کانوکشن،دما صد و هفتاد
خيلي خوشمزس،امتحان كنيد💝
نكته:بذاريد سيب زميني خنك بشه بعد نصف كنيد و داخلشو خالي كنيد،وقتي هنوز داغه ممكنه له و خرد بشه.
🍲 @bebinobepaz
سالاد انار و كلم بنفش
#سالاد_انار ،براي اين فصل #سالاد مناسبيه و ميتونه ایده قشنگی برای میزهای مهمونی باشه.
براي تهيه اين سالاد،سه ليوان كلم بنفش نازك نواري شده لازم داريم كه بهش كمي نمك ميزنيم و ده دقيقه صبر ميكنيم و بعد يكم با دست ماساژ بديد تا يكم نرم بشه بعد يك ليوان انار دان شده و نصف يدونه سيب زرد كه با رنده درشت رنده شده بهش اضافه ميكنيم.
براي سس اين سالاد هم از تركيب ماست و مايونز و يك ق آليمو تازه و نمك و فلفل ميتونيد استفاده كنيد هم از تركيب يك ق آبليموي تازه+يك سوم ليوان آب انار+دو ق روغن زيتون+نمك و فلفل .
اميدوارم از اين سالاد پاييزي لذت ببريد.
🍲 @bebinobepaz
استاک مرغ
.
استاکها(عصاره ها) در آشپزی خیلی کاربرد دارن.
یکی از معمولترینهاش،#استاک یا #عصاره مرغه که مخصوصا برای سوپها خیلی خوبه.برای غذای بچه ها هم خیلی مقویتره و بهتره بجای آب از این عصاره استفاده کنید.خیلیها از قرص عصاره که بصورت آماده در بازار هست استفاده میکنن،نمیگم اونها بده ولی بهتره اینجور چیزها رو اگر فرصت داریم بصورت خانگی و بدون افزودنیها و کاملا سالم درست کنیم.کم هزینه و راحتم هست.
برای تهیه #استاک_مرغ بهتره از قسمت استخوان سینه مرغ که گوشتشو مثلا برای جوجه کباب یا چرخ کردن یا موارد اینجوری جدا میکنید استفاده کنید.بعضیها از بال و گردن مرغ هم استفاده میکنن ولی من ترجیحم قسمت استخوان سینست چون بنظرم سالمتر،کمچربتر و خوشطعمتره.حتی بعضی مرغ فروشیها که جوجه کباب تهیه میکنن این اسکلت مرغ رو برای فروش با قیمت مناسب دارن.
این موادی که میگم حدودا ده لیوان عصاره مرغ میده که میتونید فریز کنید و به مرور استفاده کنید.
طرز تهیه:حدود دو کیلو اسکلت مرغ+یدونه هویج بزرگ گه دو سه قسمتش کردید+دو تا پیاز که درسته استفاده میشه و فقط یه برش به شکل بعلاوه(+) روش میزنید+چهار تا پنج حبه سیر که یکم با پشت چاقو فشار بدید تا بشکنه+دو تا ساقه کرفس حدود ده دوازده سانتی+دو یا سه برش نازک زنجبیل تازه(میشه حذف کرد ولی من استفاده میکنم هم خیلی مفیده هم خیلی خوش عطر)+ده یا دوازده تا جعغری با ساقه(درسته و کامل)+یکم زردچوبه+یکم پودر فلفل سیاه(البته من از دانه های ساییده نشده استفاده میکنم)+یدونه برگ بو(عطاری داره ولی میتونید حذف کنید)+دوازده تا چهارده لیوان آب
همه رو بشورید(میدونم درستش «بشویید» هست😅)،داخل قابلمه بریزید،وقتی جوش اومد شعله رو کم کنید و بذارید آروم حدود دو ساعت با در بسته بجوشه.من نمک به استاک نمیزنم که بعدا در غذا باعث احتمال شوری نشه و بعدا نمک رو به خود غذا میزنم.اگه روش کف جمع شد حتما با قاشق بردارید.وقتی پخت و زمان طی شد،بذارید یکمی سرد بشه و بعد صاف کنید.اگر قسمتهای چرب مرغ استفاده کردید بعد از صاف کردن بذارید کاملا سرد بشه و چربی که روش جمع میشه رو جدا کنید(این کار اختیاریه ولی من کاملا چربی رو جدا میکنم).حالا میتونید در قالبهای یخ بریزید و بذارید فریز بشه بعد از قالبها در بیارید و در مشما فریز کنید و هر وقت خواستید متناسب با حجم غذا از هر تعدادی لازم دارید استفاده کنید.
امیدوارم این دستور براتون مفید بوده باشه.
🍲 @bebinobepaz
سوپ عدسي با اسفناج
😅آموزش یک سوپ خوشمزه و پر خاصیت براتون میذارم که هم برای سرماخورده ها خوبه و هم برای بقیه.
#عدسي معمولي رو که فكر كنم همتون بلديد ولي يك توضيح مختصري ميدم:پياز رو كمي تفت بديد تا طلايي بشه بعد زردچوبه و فلفل اضافه كنيد(بعضيها در اين مرحله كمي رب گوجه فرنگي و سيب زميني نگيني خرد شده هم ميريزن)،عدس رو هم اضافه كنيد و به مقدار لازم آب بريزيد و بذاريد جا بيفته ،اواخر پخت نمك رو اضافه كنيد.
#سوپ عدسي با اسفناج يكم موادش بيشتره. من خيلي از تركيب اسفناج و عدسي خوشم مياد،حتما امتحان كنيد👌🏽
طرز تهيه:يدونه پياز متوسط رو تفت بديد تا طلايي بشه بعد زردچوبه و فلفل سياه بزنيد.يك ليوان عدس+يدونه هويج كوچك+يدونه ساقه كرفس كوچك(ميتونيد حذف كنيد) هم اضافه كنيد و چهار تا پنج ليوان آب(يا آب مرغ) بريزيد و بذاريد چهل و پنج دقيقه بپزه،حالا سه ليوان برگ اسفناج(درشت خرد كنيد يا اگر اسفناجها كوچولو بودن اصلا خرد نكنيد) و مقداري نمك به سوپ اضافه كنيد و يك ربع تا بيست دقيقه ديگه بپزيد تا جا بيفته و غليظ بشه. اين سوپ عالي رو كه براي تمام وعده ها مناسبه،با ليموي تازه سرو كنيد.
نوش جان 💋
🍲 @bebinobepaz
#سوپ_رژیمی
انواع سبزیجات دلخواه مثل نخود فرنگی، هویج، ، کرفس، جعفری .. رو به یه اندازه خرد کنین و ادویههای دلخواهتون رو بهشون بزنین 🔶
ارزش غذائی برای یک نفر: 227 کالری 🔶 طرز تهیه:
• مرغ را با کمی نمک و پیاز پخته و ریش ریش کنید.
• جو را که از شب قبل خیس کردهاید تا زمانی روی حرارت قرار دهید که نیمپز شود.
• آب مرغ، مرغ و هویج خرد شده و سیب زمینی را به جو اضافه نمایید. وقتی هویج و سیب زمینی نیمپز شد رب، نمک و فلفل را اضافه کنید.
• 15-10 دقیقه قبل از آماده شدن سوپ، گشنیز و جعفری و آبلیمو را اضافه کنید.☘🥕🌽🍜🍗
🍲 @bebinobepaz
سالاد چغندر پنیری
3 عدد چغندر متوسط
3 عدد سیب زمینی متوسط
2 حبه سیر رنده شده
2 قاشق غذاخوری پنیر لبنه
2 قاشق غذاخوری سس مایونز
1 کاسه ماست بدون آب (یا ماست چکیده)
نمک
مقداری شوید
طرز تهیه:
سیب زمینی ها را به شکل مکعبی کوچک خرد کنید و سرخ کنید. چغندر ها را رنده کنید و با کمی روغن زیتون تفت بدید. وقتی آب چغندر کشیده شد و نرم شد اجاق را خاموش کنید. وقتی هر دو سرد شد داخل ظرفی بریزید. پنیر لبنه خرد شده ، مایونز ، سیر رنده شده ، نمک و ماست را داخل ظرف دیگری بریزید و خوب هم بزنید و به مخلوط سیب زمینی و چغندر اضافه کنید و هم بزنید. روی سالاد را با شوید تزیین کنید. نوش جان .
🍲 @bebinobepaz
#کلمپه
مواد لازم
آرددسفید 500گرم
روغن جامد 250گرم
آب 1/2پیمانه
ماست غلیظ وشیرین 1/2پیمانه
گلاب یا زعفران دم کرده 1قاشق غذاخوری
مواددمیانی
خرمای چرخ کرده،گلاب وگردو وپودر زنجبیل یا میخک
آرد وروغن وماست احتیاجی به هم دما شدن با محیط نداره ومستقیم از یخچال بیرون کرده واستفاده کرده
خمیر بدست آمده را نباید زیاد ورز داد چون به روغن افتاده وکلمپه خشک میشه
این خمیر بکینگ پودر ویا خمیرمایه نداره ومهر خیلی خوب روی آن شکلش میمونه
در یک ظرف آب وماست وگلاب یا زعفران وروغن جامد را باهم مخلوط می کنیم وبعدارد را کم کم اضافه کرده وابتدا با لیسک هم میزنیم وهمین که خمیری شد با نوک انگشتان خمیر را ورز داده وداخل نایلون به مدت 30دقیقه در یخچال استراحت می دهیم
در این بین مواد میانی که شامل خرما وبقیه مواد دیگه را روی حرارت کم گذاشته تا نرم بشه اگر خرما سفت بود به آن کمی آب یا روغن مایع اضافه کرده ونرم شد از روی حرارت برداشته تا خنک بشه
خمیر را به ضخامت نیم سانت باز کرده وقالب زده برای هر شیرینی احتیاج به دو تا خمیر گرد داریم
از خرمای آماده کمی روی آن قرار داده ودوباره خمیر روی آندقرار داده وبا نهر چوبی که به آرد آغشته هست روی آن میزنیم ودور تا دور آن را شکل داده وداخل سینی فر چیده
فر گرم شده 180درجه مدت تقریبی 15 تا18دقیقه
رنگ کلمپه اصلا در هنگام پخت تغییر نمی کنه فقط زیر آن کمی طلایی شد کافیه
بسته به دما وگرمای فرها زمان پخت آن فرق میکنه
🍲 @bebinobepaz
توپک سیبزمینی و پنیر :
سیب زمینی بزرگ پوره شده : ۴ تا
هویج رنده ریز شده ( در صورتی که طعم رو به شیرینک دوس میدارین): یکی
فلفل دلمه : یکی
پنیر پیتزا : ب مقدار لازم
آویشن و پودر سیر به مقدار لازم
کره : ۵۰ گرم
اول از همه بعد بسم اللوو،
فلفل سیاه، یکمی زردچوبه، آویشن، یکمی هم اگه دوس داشتین پودر سیر رو به پوره سیب زمینی اضاف کنین و حسابی مخلوط کنین.
بعدش فلفل دلمه ای و هویجتون رو با کره تفت بدین🤦♀️
یکمی از سیب زمینی رو تو دستتون باز کنین و بینش پنیر و مواد فلفل دلمه ای بذارین و شبیه گردو گردالیش کنین😊
حالو توپکاتونو بزنین تو تخم مرغ زده شده بعد تو آرد سوخاری بغلتونین.(البته خودوم دوس داشتم بدون پودر سوخاری و اینا فقط سرخش کنم،کاملا مختارید)
حالو دوسیاا باید بزنین تو کار deep frying .شعله اجاقو کم بکنین و حالا بندازین تو ظرف تا سرخ شن🤤
من طرز تهیه سسش هم بگم و رفع زحمت کنم.
سس تایلندی:
اول شکر و آبلیمو رو تو کاسه بریزین و مخلوط کنین.
حالو سس سویا و سس گوجه رو اضافش کنین و با هم مخلوط کنید
نوش جونتوون🙈
🍲 @bebinobepaz