شیرینی موکا
مواد لازم
آرد سفید ۱۲۵ گرم
آرد نخودچی ۱۲۵ گرم
پودر کاکائو ۱ ق غ سرپر
پودر نسکافه ۱ ق غ
همه را با هم از الک رد کنید
پودر قند ۱۲۵ گرم
روغن جامد ۱۲۵ گرم
(من ۱۰۰ گرم روغن لادن آبی و ۲۵ گرم روغن صاف قنادی استفاده کردم)
وانیل ۱/۴ ق چ (اختیاری)
طرز تهیه
پودر قند وروغن را با همزن برقی ۵ دقیقه بزنید تا حجیم و کرم رنگ شود .(وانیل را هم در همین مرحله اضافه کنید )
آردها را با پودر کاکائو و نسکافه آسیاب شده از الک رد کرده و به روغن و پودر قند زده شده اضافه کنید ابتدا با دور کند همزن و بعد با دست خمیر را کمی ورز داده جمع کنید
خمیر خوش قلقیه و نیاز به ورز دادن زیاد ندارد .نیاز به استراحت هم ندارد.
خمیر را در کیسه فریزر قرار دهید و با وردنه به قطر نیم الی یک سانت باز کنید.
از کاترهای نخودچی میتوانید استفاده کنید و کاتر دلخواه بزنید.
شیرینی ها را با کمی فاصله در سینی فر بچینید و در فر گرم ۱۵۰ درجه به مدت ۱۲ دقیقه بپزید
فر برقی با دمای ۱۴۰ درجه به مدت ۱۲ دقیقه
شیرینی بعد از خارج شدن از فر حالت پودری دارد تا خنک شدن کامل جابجا نکنید.
روی شیرینی را به دو روش میتوان تزیین کرد
۱_تزیین شیرینی با شکلات
بعد از دو ساعت که شیرینی کاملا خنک شد ۵۰ گرم شکلات سوربن را حرارت بنماری دهید تا ذوب شود روی شیرینی را در شکلات فرو ببرید و با پودر پسته تزیین کنید و اجازه دهید تا کاملا خنک شود.
🍲 @bebinobepaz
براتون دستور یک نون🍞 خوشمزه وخوش عطر آوردم که هم در کشورهای عربی درست میشه به نام #خلیه_النحل ویا به عبارتی #نان_لانه_زنبوری ویا #نان_کندو هست که یک عصرانه خوبی می تونه باشه.🍞
واماطرزتهیه:
کره پنجاه گرم
آرد دو ونیم لیوان
تخم مرغ یک عدد
پکینگ پودر ۱ ق م
وانیل نوک ق چ
شیر یک لیوان ولرم
نمک نصف ق چ
شکر یک ق غ
مایه خمیر یک ق م
گردو وشکلات تخته ایی وپنیر کیبی برای پر کردن داخل خمیر به میزان دلخواه
برای رو مال:
زرد ه تخم مرغ زده شده یک عدد ویک ق غ زعفران دم کرده وکنجد
شیره هم برای روی نان یک لیوان
پنجاه گرم کره آب شده ویک لیوان شیرولرم ویک عدد تخم مرغ زده شده را باهم مخلوط میکنیم بعد دونیم پیمانه آردویک قاشق مرباخوری پکینگ پودرونوک قاشق چایخوری وانیل ونصف قاشق چایخوری نمک ویک قاشق غذاخوری شکر رو مخلوط کرده والک میکنیم یک قاشق غذاخوری مایه خمیر هم به آرد میزنیم (اگربه سالم بودن مایه خمیر مطمئن هستید به آرد بزنید درغیر اینصورت مایه خمیر وشکر را به شیرولرم اضافه میکنیم)
حالا وسط آرد رو گودمیکنیم ومواد مایع مون رو وسط آرد میریزم و کم کم با آرد مخلوط میکنیم تا خمیر لطیفی به دست بیاد اگه احتیاج داشت بازآرد میزنیم من تقریبا یک لیوان آرد اضافه کردم خوب ورز میدیم وروی خمیر رو میپوشونیم ودرجای نسبتا گرمی به مدت یک ساعت قرارمیدیم وبعد از این مدت خمیر رو به اندازه گردو چونه میزنیم وداخلش رو با پنیر کیبی وگردو ویا شکلات تخته ایی پرمیکنیم و داخل قالب رو چرب میکنیم و خمیر پرشده رو کنارهم با فاصله کم میچینیم وروش رو با زعفران دم کرده وزده تخم مرغ زده شده رومال میکنیم وکنجد میزنیم ویک ربع روش رو میپوشونیم بعد درفر صدوهشتادسانتی گراد به مدت پانزده الی بیست دقیقه تاوقتی زیرش بپزه قرارمیدیم وگریل رو هم پنج دقیقه روشن میکنیم تا روش هم طلایی بشه بعد یک لیوان شکر ویک لیوان آب وگلاب ولیموترش روی حرارت میزاریم تا شیره درست کنیم وقتی نان رو از فر درمیاریم همون طور که داغ هست شیره روش میریزیم ونوش جان
🍲 @bebinobepaz
کنافه یک #دسر عربیه که در کشورهای عربی و ترکی(#کونفه) و اخیرا در کشور ما طرفدار زیاد داره.
نکته ها:برای درست کردنش به تل #کادایف تر(تازه) احتیاج دارید که هایپرها در قسمت یخچال و لوازم قنادیها دارن.در تهیه کنافه از نوعی پنیر محلی بی نمک استفاده میشه ولی امروزه از پنیر موزارلا (ترجیحا تازه) که بی نمکه و هایپرها و سوپرمارکتها دارن استفاده میکنن و دلیل کش اومدنش هم همونه.البته بعضیا پنیر پیتزا میریزن که خب کمی نمکیه و باید کم بریزید، من نمیپسندم ولی اگر خواستید استفاده کنید،ترجیحا اول کمی محلبی(مثل فرنی یا پودینگه) بریزید و روش مقداری پنیر پیتزا.
.
مواد لازم:تل کادایف تر ۲۵۰ گرم،کره ذوب شده ۱۰۰ گرم،پنیر موزارلا تازه یک تا یک و نیم لیوان،پودر پسته برای تزیین(قابل حذف)
برای شربت:شکر یک و نیم پیمانه،آب سه چهارم لیوان،آبلیموی تازه یک ق چ،گلاب سه ق غ،زعفران دم کرده در صورت تمایل یک ق چ
طرز تهیه:اول شربت رو درست کنید.شکر+آب رو روی حرارت بذارید تا به جوش بیاد،وقتی دو سه دقیقه آروم جوشید،آبلیمو،گلاب و زعفران رو بریزید و بعد از دو سه دقیقه شعله رو خاموش کنید.
حالا کنافه:تل کادایف رو با دست خوب باز و خرد کنید(حدودا دو سانتی خرد بشن)،حالا کره ذوب شده رو با دست کاملا با رشته ها مخلوط کنید.یک قالب ۲۵ تا ۳۰ سانتی رو با کره نرم شده خوب چرب کنید.سه چهارم کادایف رو در قالب بریزید و با کمک پشت لیوان کاملا فشرده کنید.پنیر موزارلا رو با کمی فاصلا از دیواره قالب،روی کادایف بریزید(در این مرحله میتونید کمی پسته هم اضافه کنید)و بعد بقیه رشته ها رو روی پنیر بریزید و دوباره با پشت لیوان فشرده کنید.ورق بزنید عکسها رو ببینید.بعد در فر ۱۸۰ درجه که از یکربع قبل گرم کردید بذارید تا زیرش برشته بشه،حدودا نیم ساعت تا چهل دقیقه و بعد گریل رو روشن کنید تا روشم طلایی بشه.از فر که بیرون آوردید باید سریع تا داغه،شربت ولرم رو روش بریزید.یعنی کنافه کاملا داغ و شربت تقریبا ولرمه.بذارید چند دقیقه بمونه و تا گرمه سرو کنید.
نکته:کنافه بصورت اصیل در قالبهای مخصوص و روی شعله مستقیم درست میشه(عکس قالبشو گذاشتم براتون،ورق بزنید،البته حتما لازم نیست این قالبو داشته باشید).یعنی میتونید در تابه هایی از جنس روی،و روی شعله هم درست کنید، مثل کوکو،یک طرفش که سرخ شد برگردونید و طرف دوم.ویدیوشو پست بعدی میذارم.
مایکروفر و سولاردم:کانوکشن،دما صد و هفتاد،زمان حدودا همینقدر.
🍲 @bebinobepaz
فلافل
مواد لازم برای بیست و پنج عدد فلافل __ ابتدا یک و نیم لیوان پر نخود را به مدت دو روز ( چهل و هشت ساعت) در اب بخیسانید. و مدام اب نخود را عوض کنید و جاش هم گرم نباشه وگرنه خراب میشه ( روزی سه چهار مرتبه ابش رو عوض کنید) بعد نخود رو با یک عدد سیب زمینی خام و دو عدد پیاز متوسط و دو حبه سیر با دنده ریز یک بار چرخ کنید. اگه وقتی چرخ کردم کلی اب نخود و پیاز توی چرخ گوشت موند اونا رو به مواد اضافه کنید و دور نریزید. بعد یک عدد گوجه متوسط رنده شده یکمجعفری و کمی زرد چوبه و یک قاشق غذا خوری ادویه مخصوص فلافل ( شما میدونید ادویه هاش چیا هستن؟) یکمم نمک ویک قاشق چای خوری بکینگ پودر و دو سه ق غ ارد سوخاری بهش اضافه کردم و هم زدم. مواد فلافل آمادست . خب اینجا رو دقت کنید قابلمه ای نچسب انتخاب کرده و روغن رو داخلش ریخته و بزارید خوب داغ شه. حرارت هم از اول تا اخر باید متوسط رو ب بالا باشه اگه حرارت کم کنید و یا فلافل در روغن شناور نباشه روی فلافل ها ترک میخوره. قالب مخصوص فلافل رو یک مرتبه چرب کنید از مواد داخل قالب بریزید اطرافش رو تمیز کنید و بعد در روغن داغ سرخ کنید. استوری رو حتما ببینید فیلم گرفتم از سرخ کردن . واقعا بافتش عالی شد و بعد از چند ساعت اصلا خشک نشد. و اصلا دون نخود زیر دهن حس نمیشد.
( آرد سوخاری همون پودر نان باگت خشک شده هست ک من همیشه خودم درست میکنم)
بچه ها من ی مقدار کلم برگ قرمز رو رنده کردم ( رنده درشت) بعد یک عدد پیاز متوسط رو خلالی کردم و پنج شش تا خیار شور هم خرد کردم و به همراه کمی نمک و دو ق غ سس مایونز و مقداری اب لیموی تازه و کمی فلفل سیاه همرو با هم مخلوط کردم و توی ساندویچ فلافل ریختم
نگم براتون ک چقدددد خوشمزه میشه. این مواد میانی واقعا برای همه نوع ساندویچ ها عالیه درست کنید و لذت ببرید مطمئنم عاشقش میشید😋
🍲 @bebinobepaz
#تارت_سیب_ودارچین
برای خمیر یا کراست
آرد ۳ لیوان
شکر ۱ق مربا خوری
نمک نصف ق چ
سرکه ۱ ق چ
کره ۱۵۰ گرم
دارچین نصف ق چ یا میتونید از وانیل استفاده کنید ..
شیر خنک نصف لیوان
تخم مرغ زده شده یدونه برای رو مال
مواد لازم فیلینگ تارت یا همون وسط تارت
سیب بزرگ سه عدد یا بیشتر بستگی به کف و لبه قالبتون داره برای من ۴تا سیب استفاده شد.
شکر ۳/۴ لیوان
آرد ۱ق غذا خوری
نشاسته ذرت ۱ق غذا خوری
دارچین ۱ق غ
آب لیموترش تازه ۳ق غذا خوری
سیب ها را میتوانید مثل من ریز کنید حبه ایی یا رنده کنید رنده آب میاندازه که باید در ماهیتابه خشک ریخته تاآبش کشیده که در این صورت سیب بیشتری مصرف. میشه فقط زیادهم آب سیب را نکشید چون تارتتون خشک میشه بعد که خنک شد مواد را مخلوط کنید .
اما من چون دوست داشتم سیبها زیر دنون بیاد سیبها را حبه ایی خرد کردم .وآردو دارچین ونشاسته ذرت وشکر و آبلیمو را مخلوط کردم وگذاشتم کنار که آماده باشه برای داخل تارت 😘
خوب میریم مرحله اول
آرد،شکر ،دارچین ،نمک ،را الک کنید وسرکه را اضافه کنید .هم بزنید بعد کره تقریبا خنک خنک به قطعات ریز خردش کنید به آرد اضافه کنید حتما دستتون خنک باشه با نوکانگشتان مواد را کمی ورز دهید تا شکل بگیره نباید چنگ بزنید اگر غذا ساز دارید داخل غذا ساز چند پالس بزنیدالبته شیر سرد راهم اضافه کرده تا یک خمیر نرم بدست بیاد من این خمیر را استراحت ندادم خیلی هم عالی شده بود.البته شما یک بیست دقیقه ای خمیر را در پلاستیک در یخچال بزارید تا خنک شود بعد شروع کنید به ادامه کار 😊🥰
مقداری خیلی کم آرد روی میزی که سلفون کشیدید بریزید خمیر را به دو نیم کنید نصفش را در کیسه قرار داده جای خنک تو محیط بزارید .بعد خمیر را با وردنه باز کنید و قالبتون را اندازه کنید وخمیر را که باز کردید داخل قالب قرار داده وهمه جا را یکسان کنید بعد اون مواد میانی که آماده کردید را درون قالب روی خمیر مرتب کنید جای خالی نماند سطح خمیر باید مرتب از مواد باشد سپس خمیر دومی را هم روی میز کارتون صاف کنید و به هر شکلی دوست داشتید قرار دهید ..باید روی کار هم مرتب باشه وتمام خمیر همه جاهاش یکسان باشه میتوید باکاتر های شیرینی خمیر را کاتر بزنید میتونی از خمیر باریک هایی برش دهید و ضربدری یا حصیری روی تارت بکشید تزیین دست خودتونه بعد هم با یک عدد تخم مرغ زده شده رومال کنید . بعد هم در فر قرار داده به مدت ۶۰دقیقه👇👇
🍲 @bebinobepaz
#چرا_کیک_ترک_میخورد؟
ترک خوردن روی کیک به دلیل یکی از اتفاقات زیر است :
به کیک توجه کنید، اگر قسمت وسط کیک بالا آمده است و ترک دارد، مهم ترین عللی که دارد این است که دمای فر بیش از اندازه بالا بوده است. .
اما این تنها دلیل نیست بلکه مهم ترین آن است.
یک دلیل دیگر ترک خوردن کیک می تواند به دلیل مقدار زیاد بکینگ پودر و یا جوش شیرین باشد. پس در اندازه گیری مقدار این دو ماده توجه کنید.
.
دلیل دیگر ترک خوردن کیک، می تواند این باشد که شاید بیش از حد آن را مخلوط کرده اید.
شاید میزان آرد مورد استفاده زیاد و مایعات مورد استفاده کم بوده است.
از دیگر علل ترک خوردن کیک می تواند این باشد که شما کیک را در طبقات بالاتر از طبقه وسط فر طبخ کرده اید.
.
.
همچنین حواستان باشد که تا 30 دقیقه ی اول پخت، به هیچ عنوان درب فر را باز نکنید زیرا هم باعث می شود که کیک پف نکند و هم این که کیک ترک می خورد. .
🍲 @bebinobepaz
#حلوا ی شکلاتی عالیه که گزینه مناسبی واسه مهمونیه که من حلوا رو بعد از اماده شدن داخل قالب ریختم و برگردوندمش
#حلوا_شکلاتی جز دسرهای مدرن و بوتیکی هم به حساب میاد واسه درست کردنش
یک پیمانه شکر رو با یک لیوان اب و یک و نیم لیوان شیر میزاریم روی حرارت مخلوط میکنیم تا ذرات شکر ذوب بشه دو ق غ پودر کاکائو رو به شهد اضافه و مخلوط و در انتها صد گرم شکلات سکه ای رو به شهد داغ اضافه و حرارت رو کم کرده و خوب مخلوط میکنیم تا ذرات شکلات ذوب شده و شهد یکدستی حاصل بشه و حرارت رو خاموش میکنیم
یک پیمانه ارد ذرت و یا سه چهارم پیمانه ارد نول رو با یک چهارم پیمانه نشاسته ذرت مخلوط و سه بار الک کرده و تو تابه با صد گرم کره یا روغن جامد خوب تفت داده تا بوی خامی ارد گرفته و رنگش مقداری تغییر کنه یه پنس نمک اضافه و شهد رو به ارد اضافه و روی حرارت تا چند مین مخلوط میکنیم تا یکدست بشه
🍲 @bebinobepaz