#پلو_شوشتری
دستور پخت برای چهار تا پنج نفر
برنج : سه پیمانه
لوبیا چشم بلبلی :یک و نیم پیمانه اگر پر لوبیا دوست ندارید یک پیمانه بریزید
شوید خشک : سه قاشق غذاخوری
فیله ی مرغ هشت عدد یا نصف سینه مرغ بدون استخوان و خورد شده
پیاز :یک عدد متوسط
سیر :چهار پنج حبه
نمک فلفل زردچوبه به مقدار کافی
زعفران آب زده به نصف لیوان
روغن به مقدار کافی
اول لوبیا رو شستم و گذاشتم بپزه
بعد یک پیاز رو خورد کردم و در روغن تفت دادم تا خوب طلایی شه بعد سیر رنده شده اضافه کردم یک تفت کوچیک دادم بعد تکه های مرغ رو اضافه کردم تفت دادم نمک فلفل زردچوبه اضافه کردم خوب که تفت خورد نصف استکان آب اضافه کردم تا مرغ بپزه بعد که پخت و به روغن افتاد لوبیا پخته شده رو اضافه کردم و زیر و رو کردم بعد هم شوید رو اضافه کردم بعد که خوب مواد با هم مخلوط شد و مزه ها به خورد هم رفت برنج رو آبکش کردم ته قابلمه روغن و زعفران آب زده به اندازه یک قاشق ریختم بعد سیب زمینی حلقه شده رو چیدم بعد هم برنج رو ریختم و لابه لای برنج هم مواد رو ریختم تا دم بکشه
نکته :یکم زردچوبه بیشتر استفاده کنید
برنج رو موقع آبکشی حتما یک کوچولو زنده تر بردارید وقتی آخر سر همه ی مواد رو لابه لای برنج ریختید چند قاشق آب زعفران هم رو برنج بدید
سعی کنید لوبیا مرغوب استفاده کنید تا خوش پخت باشه و زود بپزه
🍲 @bebinobepaz
ران مرغ بریان ترکی
این غذا برای 4 نفر مناسب است
ران مرغ پوست کنده
8 الی 12 عدد
آب لیموترش تازه1 قاشق غذاخوری
ماست کم چربی 1پیمانه
سیر1 حبه
زنجبیل آسیاب شده1 قاشق غذاخوری
پاپریکا (فلفل قرمز تند)2 قاشق غذاخوری
نعنای خشک½ 1 قاشق چایخوری
نمک ½ قاشق چایخوری
کره و زعفران دم کرده در صورت دلخواه
طرز تهیه:
ران های مرغ را در یک ظرف نسباتاً بزرگ و کمی گود می ریزیم و آب لیمو ترش تازه را روی آنها می ریزیم و کمی زیر و بالا می کنیم تا آبلیمو به تمام قسمت های ران ها برسد. در 1 کاسهٔ دیگر، ماست را می ریزیم و سیر را له می کنیم و به آن می افزاییم. زنجبیل، پاپریکا، نعنای خشک و نمک را به آنها اضافه می کنیم و با همزن دستی کاملاً مواد را مخلوط می کنیم. مخلوط ماست را روی مرغ ها می ریزیم و آن را در این مواد می خوابانیم. روی ظرف را با پلاستیک می پوشانیم و آن را به مدت حداقل 1 ساعت و حداکثر 24 ساعت در یخچال می گذاریم تا کاملاً مزه دار شود.ابتدا فر را روشن می کنیم تا گرم شود. ظرف مناسب را در طبقه بالای فر قرار می دهیم تا گرم شود. مرغ ها را پس از مزه دار شدن از مایه خارج می کنیم و اضافه مایه را از مرغ ها می گیریم و آنها را روی ظرف فر داغ شده می چینیم. پس از حدود 15 دقیقه که سطح مرغ ها برشته شد، روی مرغ ها کره و زعفران دم کرده در صورت دلخواه و تغییر رنگ مرغ روی مرغ مالیده ودمای فر را تا دمای 200 درجه سانتیگراد کاهش می دهیم، حدود 15 دقیقه طول می کشد تا مرغ آبدار و مغز پخته شود. مرغ را از فر خارج کرده و به سرعت سرو کنید.
🍲 @bebinobepaz
#ترشي_گورما
يا
#ترشي_قورما_قورمه
غذايي سنتي ازاستان اردبيل😉
براي درست كردنش يه پيمونه لوبيا چشم بلبلي از شب قبل خيس كنيد.
پياز داغ فراوون اماده كنيد،پياز كه سبك شد گوشت هارو اضافه كنيد و كمي تفت بدين،ادويه هاي خورشتيتون رو اضافه كنيد و دراخر اب رو اضافه كرده و زمان ميديم تا گوشتها بپزن!
لوبيا ها رو ابكشي كنيد و اواسط پخت گوشت، به گوشت اضافه كنيد.
رب گوجه رو با كمي روغن تفت بدين به خورشت اضافه كنيد.در اخر چندتا الو و زعفرون فراوون بريزيد و اجازه بدين با حرارت كم خورشت پخته و جا بيوفته!!
و با برنج سرو كنيد☺️
نكته:
اين خورشت زياد ابكي نيس!!!!
ميتونيد براي طعم بهتر خورشت دراخر باز پياز داغ اضافه كنيد،هرچي پياز و زعفرون خورشت بيشتر طعمش عالي تر ميشه!!!
🍲 @bebinobepaz
#سیب_زمینی_شکم_پر
سیب زمینی.....4عدد
گوشت چرخ کرده.....200 گرم
پیاز.....1عدد
قارچ.....150 گرم
نمک و فلفل و زردچوبه وپودر تخم گشنیز
پنیر پیتزا
طرز تهیه:
ابتدا سیب زمینی رو خوب شسته بزارید با پوست بپزه.بهتره سیب زمینی رو انتخاب کنید که کاملا صاف باشه.دقت کنید سیب زمینی خیلی له نشه.بعد از پختن بزارید خنک بشه.اگه سیب زمینی درشت بود از وسط نصف کنید اگر نه یه مقداری از سرشو با چاقو ببرید.بعد داخلشو خالی کنید.مایع گوشتی رو طبق دستور مایع ماکارانی درست کنید.بزارید خنک بشه.یه مقدار پنیر داخل سیب زمینی بریزد بعد مایع گوشتی رو بریزد روشم پنیر.داخل فر بزارید.گریل روشن کنید تا پنیر آب بشه
🍲 @bebinobepaz
#كباب_چوبي با گوشت گوساله 🍢
٥٠٠ گرم راسته گوساله
١/٢ ليوان روغن زيتون
١/٣ ليوان سس سويا
١ قاشق غذا خوري عسل
١ قاشق غذا خوري پودر پياز
١ قاشق غذا خوري پاپريكاي دودي(پاپريكاي معمولي هم ميشه)
١ قاشق غذا خوري سير له شده
١ قاشق غذا خوري زنجفيل له شده
١ قاشق چاي خوري جوز هندي
١ قاشق غذا خوري نمك
فلفل دلمه رنگي به مقدار لازم
سيخ چوبي به تعداد لازم
گوشت گوساله رو به تكه هاي مربعي و يك اندازه برش بدين
مواد لازم براي مرينيت كردن گوشت ( روغن زيتون، سس سويا، عسل، پودر پياز،سير، زنجفيل، پاپريكاي دودي،نمك، و جوز هندي) رو تو كاسه بريزين و مخلوط كنين، تكه هاي گوشت رو اضافه كنين و با سلفن كاور كنين و حدود ٤ الي ٥ ساعت بفرستين تو يخچال
سيخ هاي چوبي رو قبل استفاده حدود ١٥ دقيقه تو آب ولرم بذارين( اين كار از سوختن سيخ ها جلوگيري ميكنه) و به ترتيب تكه هاي مرينيت شده گوشت بعد فلفل دلمه هاي رنگي رو به سيخ بكشين و روي تابه هر طرف رو به مدت ١٥ دقيقه گريل كنين
حواستون باشه كه فلفل دلمه اي ها هم اندازه گوشتتون باشه كه مانع رسيدن گوشت به گريل نشه😉( يعني در راستاي گوشت باشه و بلند تر نباشه كه گريلتون تميز در بياد و گوشت بپزه)موقع سرو هم كمي آب ليموي تازه بريزين روي كبابتون.
و يه نكته اينكه اگه زمان كافي به گوشت بدين كه كاملا مرينيت بشه و استراحت كنه گوشتتون كاملا مغز پخت و لذيذ ميشه
🍲 @bebinobepaz
#زرشک_پلو_با_مرغ :
من مرغ رو با یه پیاز نگینی خرد شده با کمی کره و روغن تفت میدم و نمک و فلفل و آبلیمو اصافه کرده وروش آبجوش میریزم وقتی جوشید شعله رو کم میکنم تا خوب بپزه وقتی پخت یه دونه پیاز نگینی سرخ میکنم وبهش رب وآبغوره وزعفران میزنم وقتی جوشید و خوب رنگ گرفت میریزم روی مرغها و میذارم با حرارت ملایم خوب مزه دار بشه اگه بخوام سرخ کنم کمی از همین سس توی پیاله برمیدارم تا بعدا کنار مرغ سرو کنم و یه کم حرارت تابه رو زیاد میکنم تا به روغن بیفته و مرغها سرخ بشه
#چیپس_هویج
هویج رو رنده میکنم و بعد به مقدار خیلی کم توی روغن زیاد سرخ میکنم خیلی زود چیپس میشه فقط مراقب باشین نسوزه به محض اینکه ترد شد از توی روغن جمع کنید و روی دستمال تمیز پهن کنید تا روغنش گرفته بشه
#کاسترد
من برای هر لیوان شیر یک ق غ پودر کاسترد و دو قاشق غذاخوری شکر رو مخلوط میکنم و روی حرارت هم میزنم تا به غلظت فرنی برسه و توی ظرف میریزم و و میذارم توی یخچال خنک بشه
🍲 @bebinobepaz