کیک بلک فارست (Black Forest) یا «جنگل سیاه» یک کیک آلمانی تشکیل شده از چند لایه کیک شکلاتی، گیلاس و خامه فرم گرفته است
كيک بلک فارست(کیک جنگل سیاه)
مواد لازم :
ارد:یك + سه چهارم پیمانه (220g)
شکر:یک +یک دوم پیمانه (300g)
پودر کاکاىو:سه چهارم پیمانه(90g)
بيكينگ پودر:يك+يك دوم ق چ
جوش شيرين :يك +يك دوم ق چ
نمك؛يك ق چ
تخم مرغ بزرگ دو عدد
شير:يك پيمانه (250ml)شیر به دمای محیط رسیده
روغن مايع:یک دوم پیمانه
وانيل دو ق چ
طرز تهیه :
ارد ،بکینگ پودر ،جوش شیرین ،پودر کاکایو رو الک کرده، شکر ونمک را بهش اضافه کنید.
در ظرفی تخم مرغ ،وانیل ،روغن ،شیر رو مخلوط کرده وبه مواد خشک اضافه کنید تا حدی با هم زن برقی بزنیدکه مواد مخلوط بشه نه بیشتر
من مواد کیک رو یک و نیم برابر کردم
مایع کیک راتوی قالب ریختم فر رو درجه 350فارنهایت یا 180درجه سانتیگراد از قبل گرم کنید و کیک رو بمدت نیمساعت بگذارید در فر با خلال دندون امتحان کنید اگر تمیز در اومد کیکتون رو از فر خارج کرده بگذارید تا کمی سرد بشه بعد از قالب خارج کنید کیک روی سینی توری گذاشته تا کاملا سرد بشه.
من چون روز قبل درست كردم وفرداش خامه کشی کردم کیک رو بعد از سرد شدن کاملا سلفون پیچیده و گذاشتم در فریزر ،روز بعد سلفون باز کرده کیک رو از وسط برش زدم
موادمياني
خامه قنادی و مربای گیلاس
(من مربای خانگی درست کردم)،خامه را فرم داده ،بعد بابرس کمی شربت مرباي گیلاس روی کیک ريختم،وبعدكمي،مرباي گيلاس وسپس خامه فرم گرفته ،بعد يه لايه كيك
مرباي گيلاس هم به اين صورت درست كردم كه ابتدا هسته گيلاس رابيرون اوردم بعد بين گيلاس ها شكر ريختم حدود يه شب تا صبح توي يخچال گذاشتم تا اب انداخت بعد روي حرارت گذاشتم تا شربت قوام بياد ،البته اگر ديديد گيلاس ها دارن نرم ميشن ،اونا رو بيرون بياريد و بذاريد شربت خوب قوام بياد بعد يكي دو جوش اخر گيلاس رو اضافه كنيد
🍲 @bebinobepaz
#لیمو_شکری
لیمو : ۲ کیلو
شکر : ۲ کیلو
سر و ته لیموها رو زدم و به ورقه های نازک برش زدم و دونه های لیمو را در آوردم(حتما باید در بیارید چون تلخ میشه)حالا در شیشه ی خشک و تمیز یک لایه لیمو ریختم و روش یک لایه شکر روی لیموها ریختم وقتی شیشه پر شد لایه آخر رو شکر ریختم و در شیشه رو روش گذاشتم و محکم بستم جلو افتاب (جلو پنجره)گذاشتم تا دو روز بهش دست نزدم بعد از دو روز با یک قاشق بلند هم زدم درشو گذاشتم و هر دو روز یکبار هم زدم تا شکر آب بشه و جذب لیموها بشه و تا چهل روز هر دو روز یکبار هم بزنید تا لیموها خوش طعم و خوش رنگ بشن و بعد از چهل روز بزارین یخچال.
نکته:
حتما باید لیموها زرد رنگ و گوشتی باشن.
لیموها رو وقتی میشورید حتما باید خشک کنید
حتما حتما باید دونه هاشونو در بیارید وگرنه تلخ میشه.
میتونید دو سه ورق لیمو رو موقع خوردن چای داخل چایتون بریزید خوشمزه میشه😋
قاشق رو جوری باید بزنید که به ته شیشه بخوره تا شکری که ته نشین شده حل بشه.
دوستان خیلی خوشمزست حتما درست کنید🤗
🍲 @bebinobepaz
کیک پنبه ای 😊
مواد لازم :
تخم مرغ ۴ عدد
شکر ۲۰۰ گرم
روغن مایع ۱۰۰ گرم
شیر گرم ۱۰۰ گرم
آب داغ ۱/۴ لیوان یا ۷۰ گرم
آرد ۲۰۰ گرم
بکینگ پودر ۱ قاشق مرباخوری
وانیل مایع ۱ قاشق چایخوری ( پودری ۱/۳ ق چ )
نمک ۱/۳ قاشق چایخوری
پودر کاکائو مقداری
طز تهیه :
. ابتدا قالب رو با یه تیکه کره ی دمای محیط و نرم شده چرب میکنیم و آرد پاشی میکنیم و میزاریم داخل فریزر تا یخ بزنه
. فر رو روی ۱۸۰ درجه روشن میکنیم تا گرم شه
. بعد زرده و سفیده ی تخم مرغ هارو جدا میکنیم
. سفید روبا هم زن میزنیم و نصف شکر رو در چند مرحله به سفیده اضافه میکنیم و تا جایی هم میزنیم که حسابی اَبری شکل بشه و از ظرف بیرون نریزه و میزاریمش داخل یخچال تا آب نندازه
. بعد زرده رو به همراه باقی شکر و وانیل میزنیم تا حجم بگیره و کرم رنگ بشه
. بعد روغن، شیر گرم و آب داغ روبه زرده اضافه کرده و هم در حد مخلوط شدن هم میزنیم
. بعد مواد خشک ( آرد + بکینگ پودر + نمک ) رو اضافه کرده و هم میزنیم تا مواد یکدست بشه
. بعد سفیده رو از یخچال برمیداریم و در چند مرحله با مواد زرده فولد میکنیم تا یکدست بشه
. قالب رواز فریزر بیرون میاریم و یک سوم از مواد رومیریزیم و یک لایه نازک پودر کاکائو روش اَلک میکنیم
. دوباره کمی مواد میریزیم و باز پودر کاکائو اَلک میکنیم و در آخر همه مواد رودر قالب میریزیم و داخل فر در طبقه وسط قرار میدیم به مدت ۵۰ دقیقه تا بپزه
دقیقه ۴۰ با سیخ چوبی چک میکنیم اگر تمیز بیرون اومد کیکمون کاملا پخته و اگر بهش مواد چسبیده بود زمان بیشتری بهش میدیم تا بپزه
. بعد از پخت میزاریم رو شبکه سیمی تا کمی خنک شه و از قالب بیرون میاریمش
با اون روشی که ابتدا برای کره مالیه قالب گفتم دیگه هیچ وقت کیک هاتون نمیچسبه به قالب
امیدوارم درست کنید و لذت ببرید و نوش جان کنید 😍😘🥰😋
🍲 @bebinobepaz
خوراک زبان و قارچ با سس گریوی (gravy)😋😋😋
مواد لازم برای پنج تا شش نفر👇🏻
زبان گوساله 1 عدد برابر با 1200 گرم
قارچ 300 گرم
پیاز درشت 1 عدد
سیر 3 حبه
چوب دارچین 1 تکه
برگ بو تخم گشنیز و زنجبیل به میزان دلخواه
نمك و زردچوبه و فلفل سیاه به ميزان لازم
.
دستور تهیه👇🏻
ابتدا دقت کنید که هنگام شستن زبان هر چه رگ و غده در زبان موجود است را جدا کرده و چیزی باقی نماند
زبان گوساله جزو گوشتهاي دير پز است
در پخت اين غذا از پياز و سير و چوب دارچين برگ بو تخم گشنيز زنجبيل و هل استفاده میشود
بعد از پخت كامل كه چهار الی پنج ساعت طول ميكشد آنرا از روي حرارت برداشته و بعد از اینکه کاملا خنک شد پوست آنرا به آرامي كنده و داخل ماهیتابه قرار داده و موادی که هنگام پخت استفاده کردیم را از آب گوشت خارج کرده آب آنرا که غلیظ شده برای تهیه سس کنار میگذاریم
در ظرف دیگر قارچها را با دو قاشق روغن و یک قاشق آبلیمو تفت داده و داخل ماهیتابه گوشت میریزیم.
.
مواد لازم برای سس گریوی👇🏻
کره 20 گرم
آب گوشت غلیظ 1 لیوان
آرد 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
.
دستور تهیه👇🏻
آرد را با کره تفت داده و نمک و فلفل را افزوده و هم میزنیم سپس آب گوشت غلیظ شده را به آرد و کره اضافه کرده و هم میزنیم بعد از اینکه سس غلظت پیدا کرد از روی حرارت برمیداریم
.
نکته ... بدلیل استفاده از آب گوشت رنگ سس کمی تیره میشود اگر خواستید که رنگ سس روشن تر شود نصف پیمانه شیر و یا خامه اضافه کرده و مخلوط کنید
بعد سس را به محتویات ماهیتابه اضافه کرده و به مدت بیست دقیقه روی حرارت قرار داده تا سس به خورد گوشت برود ؛ زبان را بعد به ظرف مورد نظر منتقل کزده و با فاصله سه چهار سانتیمتر برش زده و سس و قارچها را روی زبان میریزیم
🍲 @bebinobepaz
کورابیه
مواد لازم:
۲۵۰ گرم کره یا مارگارین
۲ عدد تخم مرغ
۱ لیوان شکر
۴۰۰ گرم نشاسته۱ ق چ بکینگ پودر
نصف ق چ وانیل
۲ استکان چایخوری آرد (از استکان ۱۲۰ میلی لیتری استفاده شده است، آرد را کنترل شده و کم کم اضافه کنید)
برای روی کورابیه:
۲ ق غ پودر کاکائو
۱ شیشه ی سودا یا در ب هر بطری ای
طرز تهیه:
کره یا مارگارین هم دمای محیط را در ظرف مناسب بریزید. تخم مرغ ها، شکر را اضافه کنید کمی هم بزنید سپس نشاسته ، بکینگ پودر و وانیل اضافه شود و به هم زدن ادامه دهید. وقتی خوب مخلوط شد آرد را کم کم اضافه کنید ورز دهید تا یک خمیر نرم به دست بیاید. سپس کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید ، از خمیر به بزرگی گردو جدا کنید و کف دستتان گرد کنید و روی سینی بچینید، حدودا ۳۰ عدد کورابیه خواهید داشت. و در نهایت درب شیشه ی سودا یا نوشابه را به کاکائو آغشته کنید و روی کورابیه ها فشار دهید تا جای آن روی کورابیه بماند، به همین راحتی 🤩. در فر با دمای ۱۸۰ دجه سانتیگراد حرارت از بالا و پایین فقط به مدت ۱۵ دقیقه (نهایتا ۱۷ دقیقه) بپزید ، ولی ممکنه فرتون کمی دمای پختش متفاوت باشه، اگر روی کورابیه ها ترک برداشت یعنی پخته. زیر و روی کورابیه ها باید سفید بمانند.
نوش جان 🌸
🍲 @bebinobepaz
#تاتلی_شکلاتی
شیر 1 لیتر
نصف لیوان نشاسته
نصف لیوان آرد
1 لیوان شکر
2.5 قاشق غذاخوری پودرکاکائو
1 ق چ وانیل
50 گرم کره یا مارگارین
نارگیل برای رویش
همه مواد بجز کره و وانیل رو مخلوط کنید و روی حرارت بذارید و مدام هم بزنید تا غلیظ و یکدست شود.در آخر وانیل و کره را اضافه کنید و هم بزنید.وقتی که از داغی افتاد،داخل لیوان بریزید و بذارید یخچال تا سفت بشه.بعد از لیوان خارج کنید و برش بدید و در ظرف پودر نارگیل بغلطونید.
نکته مهم💥:
قبل ازینکه دسر رو داخل لیوانها بریزید،لیوانها رو با آب خیس کنید تا دسر به لیوان نچسبد.
🍲 @bebinobepaz
#سالاد_پاستا_سبزیجات🍜🥗
موادلازم:
1 پیمانه ماکارونی
1/2 پیاز قرمز ، ریز خرد شده
1/2 فنجان گوجه فرنگی گیلاس نصف شده یا چهار گوش
1 عدد فلفل دلمه ای حلقه ای سبز کوچک
زیتون خردشده
1/4 فنجان جعفری تازه خرد شده
نمک و فلفل
1/3 فنجان روغن زیتون
2 قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک سفید
1/2 قاشق چای خوری پونه کوهی
1 قاشق چایخوری پودر سیر
1 قاشق چایخوری پودر پیاز
1/4 قاشق چایخوری فلفل قرمز
🍲 @bebinobepaz
#مربا_گردو
مربای چاقاله گردو (պոպոկի մուրաբա )که در زبان ارمنی به صورت boboki muraba تلفظ می شود معروفترین سوغات کشور #ارمنستان است. این محصول در اکثر بقالی ها و سوپرمارکت های کشور ارمنستان موجود است. یکی از رازهای شادابی و جوانی و عمر بالای کشورهای آسیای میانه همین دوپینگ طبیعی است. برای پخت این مربا از گردوی سبز نارس استفاده می شود که از میانه های خرداد تا تیرماه قابل جمع آوری است. تهیه آن بسیار زمان بر است ولی ارزش چشیدن طعم بسیار خوشمزه آن را دارد
البته در کشور ما نیز یکی از اصلی ترین سوغاتی های شهر جلفای #آذربایجان همین مربا می باشد
#چاقاله گردو یک کیلو
شکر یک کیلوگرم
آب ۲ لیوان
آبلیمو ترش تازه ۱ قاشق غذا خوری
دانه میخک ۴_۵ عدد
مواد لازم برای آب آهک
آهک
۵۰۰ گرم
آب ۱۰ لیتر
یک ظرف را پر از آب کرده و کنار دستتون بزارین ،سپس یک لایه نازک از روی پوست گردو را با چاقو بگیرید و بلافاصله داخل ظرف آب بیاندازید. این گردوها باید به مدت ۲۰ روز در آب بماند و هر روز آب آن را عوض کنید تا بو نگیرد ، حتما ظرف گردو ها رو داخل یخچال نگه دارین
بعد از بیست روز ،آهک زنده را داخل یک ظرف بزرگ بریزید، آب را به آرامی اضافه کرده و هم بزنید. برای اینکه آهک ته نشین شود، این محلول را یک شب نگهدارید. سپس آب روی آن را به آرامی داخل ظرف دیگری خالی کنید، طوری که آهک ته نشین شده در ته ظرف باقی مانده و با آب آهک مخلوط نشود. رسوب ته ظرف را دور بریزید و آب آن را نگهدارید
حالا گردو ها رو داخل سبد بریزین و بشورین و به مدت ۵ ساعت در آب آهک بزارین و سپس از آب آهک خارج کرده و به خوبی بشوئید تا آب آهک کاملاً از روی آن پاک شود.
داخل قابلمه آب پر کرده، روی حرارت قرار دهید و بعد از به جوش آمدن آب، گردوها را به مدت ۵ دقیقه درون آب بپزید و سپس داخل صافی ریخته و با آب سرد فراوان شستشو دهید. همین کار را ۴ بار دیگر تکرار کنید. یعنی ۵ دقیقه بجوشانید و سپس در صافی ریخته و با آب فراوان بشوئید. حالا با یک خلال دندان دو طرف گردو ها رو سوراخ کنید مطابق فیلم ،برای آخرین بار گردوها را داخل آب جوش بریزید و تا وقتی که کمی نرم شود ( حدود ۳۰ دقیقه )
🍲 @bebinobepaz