هدایت شده از صحیفه سجادیه
شرح دعاي اول صحيفه سجاديه
(۱۳)
از: آيت الله حسن ممدوحي
ادامه........... فراز ششم
محبوس ماندن در سقف زندگي روزمره و ناديدن خود، تنزل يافتن از مقام انساني و شباهت پيدا كردن به جنبنده اي است كه در مرتع وسيعي مي چرد و از همه چيز بي خبر است.
كمترين مرتبه معرفت آن است كه ما بدانيم خدايي حكيم بر همه هستي حاكم است كه جملگي دستگاه خلقت را افاضه فرموده و در انتخاب انسان براي سپاس، ياد و شكر خود لطفي بس عظيم به او ارزاني داشته است.
لذا مي بايست با تمام وجود در مقابل اين احسان و كرامت، خاضع و خاشع و شاكر باشيم و به فطرت اصيل و سليم خود، اين كرامات را دريابيم.
در قدم بالاتر نيز بايد با استدلال عقلاني اثبات كنيم كه جز ذات حضرت حق، منعم ديگري در كار نيست و بدانيم كه او «بيده الخير و هو علي كل شي قدير» است و درك كنيم كه او «الذي خلق السموات و الارض و ما بينهما» مي باشد.
قدم اعلي هم آن است كه علم اليقين را تبديل به حق اليقين كنيم و از حق اليقين به عين اليقين برسيم و در محضر حضرت رب العالمين، به شهود قطعي حضور يابيم ؛ ان شا الله!
@sahifeh_ir
هدایت شده از اخلاق، اوج نیاز
برگی زرین از #چهل_حدیث امام خمینی (۱۹۴)
حدیث ۲۱ شکر
الحدیث الحادی و العشرون
بالسّند المتّصل إلی حجّة الفرقة و إمامهم، محمّد بن یعقوب الکلینیّ، کرّم الله وجهه، عن حمید بن زیاد، عن الحسن بن محمّد بن سماعة، عن وهیب بن حفص، عن أبی بصیر، عن أبی جعفر، علیه السلام، قال: کان رسول الله، صلّی الله علیه و آله، عند عائشة لیلتها، فقالت: یا رسول الله لم تتعب نفسک و قد غفر الله لک ما تقدّم من ذنبک و ما تأخّر؟ فقال: یا عائشة، أ لا أکون عبدا شکورا؟
قال: و کان رسول الله، صلّی الله علیه و آله، یقوم علی أطراف أصابع رجلیه، فأنزل الله سبحانه و تعالی: «طه . ما أَنْزَلْنا عَلَیْکَ الْقُرْآنَ لِتَشقی.»
ترجمه:
«از ابی بصیر نقل شده که فرمود حضرت باقر، علیه السلام:
بود رسول خدا، صلّی الله علیه و آله، پیش عایشه در شب او، پس گفت: «ای رسول خدا چرا به زحمت می اندازی جان خود را و حال آنکه آمرزیده است خداوند برای تو آنچه پیش بوده است از گناه تو و آنچه پس از این آید؟» فرمود: «ای عایشه آیا نباشم بنده سپاسگزار! فرمود حضرت باقر، علیه السلام، و بود رسول خدا، صلّی الله علیه و آله، که می ایستاد بر سر انگشت های دو پای خود، پس فرو فرستاد خدا سبحانه و تعالی: طه . ما أَنْزَلْنا عَلَیْکَ الْقُرآنَ لِتَشْقی.» (یعنی محمد- یا ای طالب حق هادی- ما فرو نفرستادیم بر تو قرآن را تا به مشقت افتی.)
قد غفر الله لک اشاره است به قول خدای تعالی در سوره «فتح»:
إنّا فَتَحْنا لَکَ فَتْحاً مُبینا. لِیَغْفِرَ لک الله ما تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِکَ وَ ما تَأَخَّرَ
«ما گشودیم برای تو گشودنی آشکارا، تا بیامرزد برای تو آنچه پیشی گرفته از گناه تو و آنچه پس از این آید.»
بدان که علما، رضوان الله علیهم، توجیهاتی در آیه شریفه فرموده اند که منافات نداشته باشد با عصمت نبی مکرّم. و ما به ذکر بعضی از آنها که مرحوم علامه مجلسی، رحمه الله تعالی، نقل فرمودند می پردازیم، و پس از آن آنچه اهل معرفت به حسب مسلک خود بیان کردند مجملا بیان می نماییم.
ان شاالله شرح این حدیث شریف را از شماره آینده آغاز خواهیم کرد.
@nyaz_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سطح کاندیدای #ریاست_جمهوری آنقدر پایین آمده که برخی از آنها حتی از روی نوشته های خود نیز نمی توانند بخوانند و مناظره کنند.
به راستی اگر #رئیسی کاندیدا نشده بود، آقای همتی و مهرعلیزاده چه حرفی برای گفتن داشتند؟
هدایت شده از نهج البلاغه
#سبک_زندگی را از #نهج_البلاغه بیاموزیم (۳۰۳)
قسمت نخست حکمت ۳۶۷ نهج البلاغه
بخش سوم:
در چهارمين و پنجمين وصف دنيا مى فرمايد:
«كسى كه از آن بسيار گردآورى كند محكوم به فقر و نيازمندى است و هر آنكس از آن بى نيازى جويد به آسايش و آرامش او كمك شده است»;
(حُكِمَ عَلَى مُكْثِر بِالْفَاقَةِ، وَ أُعِينَ مَنْ غَنِيَ عَنْهَا بِالرَّاحَةِ).
دليل آن روشن است، دنياپرستانى كه درپى جمع اموال اند غالباً بخيل اند حتى درباره خويشتن، و بسيارى از آن ها زندگانى فقيرانه اى دارند. ازاين رو بسيارى معتقدند كه نيازمندترين افراد در دنيا سلاطين و پادشاهان اند.
اضافه بر اين، اين گونه افراد حريص اند و حرصى كه در جمع كردن مال دنيا دارند از تلاشى كه فقير براى به دست آوردن نيازهاى خود مى كند بيشتر است. آن ها هرگز سير نمى شوند و به همين دليل فقير واقعى هستند.
معروف است كه روزى بهلول بر هارون الرشيد، خليفه عباسى وارد شد و سكه بى ارزشى در دست او گذاشت. هارون بسيار تعجب كرد و با عصبانيت سؤال كرد: اين چيست؟ گفت: من نذر كرده بودم سكه اى به فقيرترين مردم بدهم و كسى را از تو فقيرتر نمى شناسم.
امام صادق(عليه السلام) در تأكيد بر گفتار جدش اميرمؤمنان على(عليه السلام) مى فرمايد:
«مَنْ أَصْبَحَ وَ أَمْسَى وَ الدُّنْيا أَكْبَرُ هَمِّهِ جَعَلَ اللَّهُ تَعَالَى الْفَقْرَ بَينَ عَينَيهِ وَ شَتَّتَ أَمْرَهُ وَ لَمْ ينَلْ مِنَ الدُّنْيا إِلاَّ مَا قَسَمَ اللَّهُ لَهُ وَ مَنْ أَصْبَحَ وَ أَمْسَى وَ الاْخِرَةُ أَكْبَرُ هَمِّهِ جَعَلَ اللَّهُ الْغِنَى فِى قَلْبِهِ وَ جَمَعَ لَهُ أَمْرَهُ;
یعنی:
كسى كه صبح و شام كند در حالى كه بيشترين فكر او متوجه دنيا باشد خداوند فقر را پيش روى او قرار مى دهد و امور او را متشتت مى سازد و از دنيا چيزى بيش از آنچه براى او مقدر شده پيدا نمى كند اما كسى كه صبح و شام كند در حالى كه بيشترين فكر او متوجه آخرت باشد خداوند غنا و بى نيازى را در قلب او قرار مى دهد و كار او را سامان مى بخشد».
@nahj_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زاکانی: ۵ نامزد جریان انقلاب تصمیم انقلابی بگیرند و همافزایی داشته باشند تا اتفاق سال ۹۲ تکرار نشود
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در مسجد نارمک:
هر یک از ۵ نامزد جریان انقلاب مراقب باشند با زندگی مردم بازی نکنند و دچار خودپرستی نشوند.
مراقب باشیم مردم را پای صندوقهای رای دچار تشتت نکنیم و تصمیمی انقلابی بگیریم.
اگر کسی از این ۵ نفر گفت برنامهام بهترین است، اشکالی ندارد اما اگر بگوید فقط به من رای بدهید، حتما ریگی در کفش دارد.
۵ نامزد با هم صحبت کنند و مردم را گرفتار نکنند و با یکدیگر همافزایی داشته باشند تا اتفاق سال ۹۲ رخ ندهد که رئیسجمهوری بیاید که وزاریش چند ماه التماس کنند اما نتوانند او را ببینند.
#زاکانی
#انتخابات
12.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
➕ ما شوک وارد کردن به اقتصاد را قبول نداریم و هیچ برنامهای برای افزایش قیمت بنزین نداریم. مردم به شایعات توجه نکنند و بدانند ما برنامهای برای افزایش هزینههای مردم نداریم.
➕ در این روزها شایعات زیادی درباره بنده ایجاد خواهد شد که مردم نباید به آن توجه کنند و ما برنامههای خود را به مردم از طریق رسانهها ارائه دادهایم.
#انتخابات
#رئیسی
هدایت شده از خانواده امن
راه های کنترل شهوت
(۲۷)
استمنا (خود ارضایی):
متاسفانه یکی از گناهان شایع در میان برخی از نوجوانان و جوانان و حتی بزرگسالان دفع شهوت توسط اندام خود است که بیشتر نتیجه خیال پردازی های جنسی و دیدن صحنه های گناه آلود و تحریک کننده است.
در روایات اسلامی این گناه بسیار شنیع و وقیح، هم پایه زنا ذکر شده و تمام عواقب دنیایی و آخرتی که برای گناه زنا ذکر شده است را در بر دارد.
از طرفی درباره ی مضرات جسمی و روحی این عمل که از آن به عنوان یک بیماری مهلک یاد شده است کتاب ها و مقالات متعددی به رشته تحریر درآمده است.
ما در این جا با استفاده از این مقالات تنها به چند مشکل آن - که بیشتر روی آن تاکید شده است - به صورت فهرست وار اشاره می کنیم.
الف) ضررها و آسیب های جسمانی
1- ضعف و تحلیل قوای جسمانی
2- ضعف بینایی
3- آسیب دستگاه تناسلی
4- ابتلا به بیماری «سرعت انزال»
5- ناتوانی جنسی ارضای جنسی ناقص و از دست دادن لذت جنسی پس از ازدواج
6- ایجاد اختلال در دستگاه تولید مثل بدن و احتمال عقیم شدن (بچه دار نشدن)
@amn_org