🔺روزنامه کیهان، عصر ۱۵ خرداد ۱۳۴۲
🔴 روزنامه های عصر تهران در روز ۱۵خرداد با تیتر درشت، اعلامیه ای را که به نام آقای میلانی و قمی جعل شده بود منتشر ساختند! عنوان درشت« حضرت آیت الله میلانی و آیت الله قمی مردم را به آرامش دعوت کرده اند» در بالای صفحه اول روزنامه های عصر تهران جلب نظر می کرد که خود بازگو کننده ترس و وحشت و اضطراب شاه از قیام مردمی ۱۵خرداد بود که از طرفی آقای قمی را دستگیر و از طرفی به نام او و آقای میلانی اعلامیه جعل می کرد تا از نفوذ آنان برای فریب و اغفال مردم سو استفاده کند!
📔 نهضت امام خمینی، ج ۱، ۵۸۶
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔺 روزنامه اطلاعات، عصر ۱۵خرداد ۱۳۴۲
🔴پاکروان- رئیس سازمان جاسوسی سراسیمه در ساعت یک و نیم بعد از ظهر روز ۱۵ خرداد به مصاحبه مطبوعاتی نشست و بیشرمانه ترین ناسزاها و نسبت های ناروا را متوجه جامعه روحانیت و قائد بزرگ اسلام کرد و ضمن دم زدن از مذهب اثنی عشری و آمادگی رژیم برای فداکاری در راه دین و..که جز نشخوار عوام فریبی های همیشگی شاه چیزی در برنداشت.
📔 نهضت امام خمینی، ج۱، ص۵۸۶
@Bomyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔺 حضور تانک های زرهی در خیابان های تهران
🔴 روزنامه الاهرام چاپ مصر در ۱۷ خرداد زیر عنوان« آتش در تمام شهرهای ایران شعله ور شده است» می نویسد: " انقلاب مردمی سراسر ایران را فرا گرفته است و تلاش بی امان ارتش که به تانک و زره پوش مسلح است، در سرکوب انقلاب به جایی نرسیده است." این روزنامه همچنین می افزاید " شاه شخصا رهبری سرکوبی انقلاب مردمی را بر عهده دارد..
📔نهضت امام خمینی، ج۱، ص۶۱۲
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔺حضور حماسی مردم در روز ۱۵خرداد۱۳۴۲ در خیابان های تهران
🔴روزنامه دی ولت چاپ آلمان در ۶ژوئن زیر عنوان « تظاهرکنندگان خواهان سقوط شاه شده اند» با درج اخبار نا آرامی های تهران و شیراز اینچنین آورد: " تظاهرکنندگان پلاکارت هایی در دست داشتند که روی آن ها نوشته شده بود: «نابود باد دشمنان اسلام»،« ما خواهان آزادی رهبر مذهبی خود هستیم».
📔 نهضت امام خمینی، ج۱،ص۶۷۲
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔺صحن امامزاده هلال بن علی،آران و بیدگل ۱۵خرداد۱۳۴۲
🔴همزمان با قیام کاشان اهالی آران و بیدگل نیز با همه نیرو به صحنه آمدند و فریاد « یا مرگ یا خمینی، مرگ بر شما » سر دادند؛از این رو انبوهی از آنان به رهبری برخی از روحانیون محل در دستی قرآن و در دست دیگر پرچم عزا گرفته، با پای پیاده به سوی شهر راه افتادند.. دژخیمان شاه با حمله و سرکوب برای ایجاد رعب و وحشت، بی هدف به سوی مردم تیراندازی کردند.
📔 نهضت امام خمینی،ج۱، ص۵۵۸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔺سرکوب مردم تهران در ۱۶ خرداد ۱۳۴۲
🔴 با دامنه یافتن تظاهرات در روز ۱۶ خرداد شاه فرمان #آتش_به_قصد_کشت صادر کرد و برای اینکه جنبش را سریعتر بکوبد به دژخیمان دستور اکید داد که از هدر دادن فشنگ و تیر هوایی خودداری ورزند و در نشانه گیری، قسمت بالا تنه را هدف قرار دهند تا مجروح کمتر داشته باشد تا بتوان آن را به آسانی دور از چشم همه زیر خاک پنهان کرد و جنایات خونین رژیم شاهنشاهی را از نظر ها پوشیده نگه داشت.
به«فرمان ملوکانه»! تانک ها و مسلسل های سنگین و سبک فعالانه وارد عمل شدند و وحشیانه قهرمانان فداکار خرداد خونین را زیر آتش گرفتند و مردم مسلمان را همانند برگ درخت بر زمین ریختند.
📔 نهضت امام خمینی،ج ۱، ص۵۳۸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆نهضت و هدیههای اشتباهی
🔹ما ایرانیها اهل #هدیه_دادن هستیم و این عادت پسندیدهای است اما این کار همیشه هم خوب نیست. هدیه دادن به فرد متکبّری که با اشتباهاتش دیگران را به دردسر جدی انداخته و نه تنها حاضر به پذیرش اشتباهاتش نیست بلکه طلبکار دیگران هم هست؛ چه معنایی جز #تأیید او و همراهی با کار اشتباهش دارد؟
🔸در طول تاریخ نهضت از این #هدیههای_اشتباهی و تأییدات نابجا مواردی را داشتهایم. به طور مثال در ابتدای نهضت یک فرد معمم به شاه جنایتکار #انگشتر خود را هدیه داد که این عمل در بیانات امام قدس سره پس از پیروزی انقلاب نیز بازتاب داشت:
«در آن وقتى كه اول نهضت بود، يك شخص سرشناس از اين اشخاص گفته بود كه ايرانيها ديوانه شدهاند! قيام در مقابل محمد رضا را و ايستادگى در مقابل ظلم را، با تعبير ديوانگى، يكى از اشخاص سرشناس معرفى كردند. آن كاسب يا تاجرى كه در منزل او بود و از او شنيد اين را، گفته بود كه آقا، بعضى از اينها مردم كذا و كذا هستند و اينها بعضيشان هم شهيد شدهاند. آن #آقاى_سرشناس گفته بود: اين از خريّتشان بوده است! آدم كه نمىرود در توى خيابان مقابل مسلسل بايستد! و همان آقاى سرشناس پروندهاش از ساواك بيرون آمده و آن وقتى كه جوانهاى ما در خيابانها كشته مىشدند، انگشتر براى سلامت محمد رضا فرستاده بود. يك دسته اين طورند كه حضرت امير- سلام اللَّه عليه- از اينها تعبير مىكند كه اينها همّشان علفشان است.»(صحیفه امام خمینی ج14 ص520)
🔹با تداوم نهضت طبیعی است که این #اشتباهات_راهبردی تکرار شود امّا ارتکاب این خطا از برخی افراد قابل قبول نیست از جمله #تولیت_آستان_قدس_رضوی که در حرکتی قابل تأمل انگشتری مخصوص مرقد منور حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) را به شیخ #حسن_روحانی اهدا کرد؛ کسی که #برجام را امضا نمود و سند 2030 را پیاده کرده و میکند که از حیث اخلاقی و دینی مورد اعتراض مراجع عظام تقلید نیز قرار گرفت.
🔸در هر صورت جناب آقای مروی در حال حاضر تولیت آستان قدس رضوی را دارند که مهمترین پایگاه معنوی کشور و یکی از راهبردیترین قرارگاههای فرهنگی منطقه است. در نتیجه ایشان باید به عنوان متولی عنایت بیشتری به حفظ حرمت آن آستان مقدس داشته باشند و کسانی را که مسبب مشکلات کمرشکن کنونیاند و مردم از آنها دل خون اند به آستان مقدس متصل نکنند.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽تبلیغنمای «روزگار قائم مقامی»
🎙چند سال پیش بود که فایل صوتی آقای #حسینعلی_منتظری در حمایت از اعضای #سازمان_تروریستی_منافقین پخش شد و جنجالی عجیب به وجود آورد و طبیعی بود که #نسل_جوان در میان روایت پرهیاهوی بیت قائم مقام سابق نتواند حقیقت را به راحتی پیدا کند.
🔸سالها بود که اعضای بیت آقای منتظری با پشتیبانی تمام عیار #رسانههای_ضدانقلاب بحث قائم مقامی ایشان را در محافل مختلف مطرح میکردند و با طلبکاری روایت یکسویه خود را رواج میدادند. اما واقعا ماجرا چه بود؟ آیا مرجعیت ایشان یک مرجعیت طبیعی بود یا #مرجعیت_سیاسی ؟ چه چیزی باعث شد که آقای منتظری جلوی محاکمه قانونی برادر دامادش بایستد؟ نهضت آزادی و سازمان منافقین چه تأثیری بر تصمیمات آقای قائم مقام داشتند؟
🔹در کتاب «روزگار قائممقامی» سرگذشت نامه اجمالی و سیرتاریخی ماجرای انتخاب و کنارهگیری آقای منتظری از منصب قائم مقام رهبری به صورت مستند مطرح شده است و در این اثر برای نخستین بار رابطه بیت آقای منتظری با سازمان تروریستی منافقین و نقش #نهضت_آزادی در سوق دادن آقای منتظری به تقابل با نظام، مورد بحث استدلالی و مستند قرار گرفته است.
📚«روزگار قائم مقامی» به زودی در بازار نشر.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⚫️به مناسبت مرگ ناگهانی رئیس جمهور سابق مصر؛ محمد مرسی
🔻متن نامه محمد مرسی به شیمون پرز؛ رئیس سابق رژیم صهیونیستی
📜« بسم الله الرحمن الرحیم
از محمد مرسی رییس جمهوری مصر
به جناب آقای شیمون پرز رییس دولت #اسرائیل
عزیزم و دوست بزرگوارم!
نظر به علاقه شدیدم برای نشان دادن #روابط_دوستانه که خوشبختانه دولتهای ما را به یکدیگر پیوند داده است، آقای «عاطف محمد سالم سید الاهل» را به عنوان سفیر از سوی خود به حضرتعالی معرفی می کنم.
با توجه به اخلاص و همت و توانمندی وی در پستهای جهانی که داشته است، امید زیادی را در من به وجود آورده است که در ماموریت محوله (سفیر جدید در رژیم صهیونیستی) موفق باشد و امیدوارم مورد لطف جنابعالی و حمایتهای شما قرار گیرد و مقبول و مورد اعتماد شما باشد.
به ویژه اینکه افتخار دارم که برای حضرتعالی سعادت و خوشبختی و برای کشور شما رفاه و شکوفایی و آسایش آرزو کنم.
#دوست_وفادار شما محمدمرسی
کاخ ریاست جمهوری مصر/ قاهره 29شعبان 1433)» (مقاله انقلاب اسلامی و مسئله فلسطین، فصلنامه پانزده خرداد، ص228، شماره34، زمستان91)
🔸پینوشت:
سرنوشت تلخ #محمد_مرسی و انقلاب ملت مصر عبرتی برای همه به ویژه سیاستمداران ماست. آمریکا که هیچ؛ اگر برای اسرائیل هم «سعادت و خوشبختی و رفاه و شکوفایی و آسایش» بخواهیم آنها برای ما یک چیز خواهند خواست:«نابودی کامل».
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️دکتر شریعتی؛ مارتین لوتر انقلابی یا گزینهای بیآزار برای رژیم؟!
🔻به بهانه سالگرد فوت دکتر شریعتی
◀️شاید نسل اول و دوم انقلاب صدایش را هنوز به خاطر داشته باشد. سخنرانیهای پرشور و #عامهپسند که هیجانها را برمیانگیخت. شاید همین سخنرانیها باعث شد که او جای خود را در میان انقلابیها پیدا کند: #دکتر_علی_شریعتی.
شاید عدهای، به ویژه فرزندان او بخواهند آقای شریعتی را فردی انقلابی و مقاوم جلوه دهند اما آیا واقعا آقای شریعتی اینگونه بود؟! اسناد و واقعیات سخن میگویند:
📄« شريعتى در پى آزادى از زندان، طبق اسناد موجود، هيچگونه ديدار رسمى كه در پروندۀ اوثبت شده باشد با مقامات ساواك تا سال 1347 نداشته است؛ ليكن ساواك او را زير نظر داشته و كاركرد او را ارزيابى میكرده است. بارها در گزارش ساواك دربارۀ شريعتى آمده است كه «از
نامبرده فعاليت مضرهاى ديده نشده است»؛ ليكن در سال 1347 گزارشى پيرامون ارتباط نامبرده با برخى از عناصر كمونيست به ساواك میرسد. ساواك مشهد براى به دست آوردن درستى يا نادرستى گزارش يادشده با شريعتى به گفتگو و «مصاحبه» مینشيند. در اين گفتگو
« #ضعف_روحى»، « #سازشكارى » و زمينۀ فكرى شريعتى براى همكارى با رژيم شاه، براى ساواك مشهد روشن میشود... نيز به ساواك تهران گزارش میدهد: «اين فرد اگر خوب هدايت و رهبرى شود، #عضو_مفيدى براى مملكت خواهد بود»! متن گزارش اينگونه است:
... على اكبر مغمومى دانشجوى دانشكدۀ ادبيات دانشگاه در بازجويى خود ضمن اعتراف به فعاليت كمونيستى دانشجويان بازداشتى اظهار داشته بود كه دانشجويان موصوف به وسيلۀ مصدق رشتى دانشجوى دانشكدۀ ادبيات با دكتر على شريعتى ارتباط دارند. در
بازجويى از مصدق رشتى مشارٌاليه اين موضوع را تكذيب و ساير متهمين نيز منكر فعاليتهاى مضرۀ دكتر شريعتى بودند، معهذا نامبرده به ساواك احضار و در مصاحبهاى كه با وى گرديد با صراحت گفتار مشروحاً فعاليتهاى گذشتۀ خود و سياستهاى وقت را تشريح و عوامل و علل اين طرز تفكر را توضيح داد كه كاملاً قابل ملاحظه و در خور بررسى و بهرهبردارى است، لذا اظهارات وى كتباً اخذ و به پيوست تقديم و استنباط مىگردد اين فرد اگر خوب هدايت و رهبرى شود عضو مفيدى براى مملكت خواهد بود.
رئيس سازمان اطلاعات و امنيت خراسان، سرتيپ بهرامى»
◀️بدين گونه زمينۀ داد و ستدهاى سياسى و نامه پراكنیهاى شريعتى با مقامات ساواك آغاز میشود و شريعتى نخستين نامۀ خود به ساواك را در 40 صفحه تسليم میكند. (شریعتی در دادگاه تاریخ، ص56، نوشته حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی)
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔸 دکتر علی شریعتی؛ مطیع دستگاه و منتظر اوامر ملوکانه
🔹بازخوانی بخشی از ملاقات ساواک با دکتر علی شریعتی؛ به بهانه سالروز مرگ وی
📄 «... با آقاى #دكتر_شريعتى ملاقات، مراتب زير را عيناً اظهار نمودند كه به عرض مىرسد:
🔻(موقعى كه آقاى دكتر پويان رئيس دانشگاه ملى و آقاى مهندس خسرو هدايت قائم مقام مدير عامل شركت نفت و رئيس دانشگاه تبريز و ساير دانشگاهها از من دعوت نمودند حتى شخصاً به فرودگاه آمده و از من استقبال نمودند، اين فكر برايم پيشآمد كه اين عمل طبق طرحى است كه از طرف #ساواك، پيشبينى شده و چون ساواك مىداند كه من در حال حاضر در دو جبهه (آخوندها و چپىها) مشغول مبارزه هستم و فكر نوينى ارائه مىدهم، ساواك خواسته است از اين سخنرانىهاى علمى بهرهبردارى نمايد. متأسفانه حالا مىفهمم كه اصلاً ساواك در جريان نبوده و به جاى اينكه از آن آقايان بپرسند كه چرا مرا دعوت كردهاند، به من مىگويند دعوتها را قبول نكن، ضمناً به خاطر دارم در يك جلسۀ سخنرانى كه در دانشگاه ملى نمودم آقاى دكتر پويان به من گفتند: از طرف ساواك دستور داده شده شما سخنرانى بكنيد ولى اجازه ندهيد دانشجويان سؤال كنند. من هم به همين نحو عمل نمودم. #ساواك_خراسان بهتر مىداند كه من از طرف آخوندها و چپىها تا چه حد مورد اهانت قرار مىگيرم. آنها مىگويند #دولت دكتر شريعتى را از اروپا آورده كه با آخوندها و چپىها مبارزه كند. به هر حال من مطيع دستگاه هستم و مؤمن به كشور و آمادگى خدمتگزارى دارم، استفاده يا عدم استفاده از من، بسته به #نظر_مقامات_عاليه است. من بعد هر وقت از من دعوت كردند ساواك را در جريان مىگذارم. اكنون از طرف دانشگاه تبريز از من دعوت شده ولى تا به حال جواب ندادهام). با عرض مراتب فوق به نظر اين سازمان، ساواك بايد از فكر و روشن بينى اين شخص در جهت منويات خود حداكثر استفاده را بنمايد و به وى كه فرد دانشمند و مطلعى است ميدان فعاليت بيشتر بدهد و در خفا وى را راهنمايى كند. رئيس سازمان اطلاعات و امنيت خراسان، سرتيپ بهرامى »(شریعتی در دادگاه تاریخ ص110-109)
✳️پینوشت:
سخنان جنجالی دکتر شریعتی در مورد #علامه_مجلسی را حتما شنیدهاید که ایشان را به خاطر ارتباط با دستگاه صفوی با انواع اتهامات و توهینها مورد تعرض قرار میدهد. نقش علامه مجلسی با حکومت زمان خود مشخص بود. هیچگاه #مطیع_دستگاه نبود و از ارتباطش با آن حکومت هدفی جز اصلاح امور از طریق تعدیل سیاستها نداشت. اما آقای دکتر...
شریعتی که بود؟ در #دادگاه_تاریخ مشخص میشود اما او هرچه بود یک رهبر یا حتی یک انقلابی واقعی نبود.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴شورش جلادها
🔹حتما هیجان انتخابات اخیر و تبلیغات خاص برخی کاندیدها را به یاد دارید. مخصوصا جناب #رئیس_جمهور که با استفاده از انواع امکانات علیه رقبای خود هر سخنی را گفت و در این راه از عوض کردن جای #جلاد و شهید و حمایت تلویحی از منافقین هم ابایی نداشت.
آن سال گذشت امّا باید از #دهه_مظلوم_شصت فیلمها ساخت و کتابها نوشت. سیام خرداد سالگرد اولین حرکت جدی و عمومی منافقین برای ورود به #فاز_مسلحانه بود. به همین مناسبت «#شورش_جلادها» را با هم میبینیم.
📽کوتاهنمای «شورش جلادها»؛ به مناسبت سالگرد فتنه 30خرداد1360 - برشی از کتاب روزگار قائم مقامی.
📚«روزگار قائم مقامی»؛ اثری جامع و مستند پیرامون زمانه قائم مقامی آقای حسینعلی منتظری- به زودی در بازار نشر.
◀️راههای تهیه کتاب:
تهران، خيابان ديباجي جنوبي، خيابان شهيد تسليمي، كوچه زاور، كوچه گل، كوچه دادآفرين، پلاك ۶
☎️ 021-22579192-5
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢چهره نظامی ایران در دو صحنه: مشتری بیعقل دیروز و حریف بیرقیب امروز
🛍حتما شما هم تجربه خرید با کودکان را دارید. وقتی با آنها وارد مغازهای میشوید با همان سادگی کودکیشان هرچه را میبینند میخواهند و البته شما هم با ترفندهای مختلف جلوی خریدهای اضافه را میگیرید و پولتان را نگه میدارید.
تاریخ را که میخوانیم حس میکنیم #محمدرضا_شاه وقتی پای معاملات نظامی با بیگانگان میرفته، حالش حال همان کودکی بوده که وارد مغازهای شده و هرچه میبیند میخواهد با این تفاوت که متأسفانه پول هم دست همان کودک بوده و سرمایه را به باد میداده است.
خریدهای غیرعاقلانه محمدرضا پهلوی در زمینه #تسلیحات_نظامی امری آشکار بوده که واکنشهای منفی فراوانی را حتی در اطرافیانش برانگیخته به گونهای که حتی #سفیر_انگلیس هم نتوانسته نگرانی خود را از این بابت پنهان کند. اسدالله علم در این باره میگوید:
🖋«52/3/17 صبح زود سفیر انگلیس دیدنم آمد که مطلبی را که #سر_الک وزیر خارجه میخواهد با شاهنشاه صحبت کند به من بگوید... در آخر ملاقات گفت میخواهم یک حرف به تو بزنم و آن این است که با آنکه کشور من و دولت من و نخستوزیر من همه میل دارند این معامله #تانکهای_چیفتن تمام شده و [آنها را] زودتر تحویل بدهند، چون برای مردم ما کار پیدا میشود و برای خزانه ما پول، ولی من ترس دارم که هشتصد تانک به این بزرگی بار سنگینی بر دوش شما بگذارد... و این مسئله مآلا روابط بین ما را که حالا در نهایت خوبی است به هم بزند.»(مقاله انتقادات یک دیکتاتور از دیکتاتوری(نقدی بر خاطرات اسدالله علم)، فصلنامه پانزده خرداد، ص226 ، شماره 28 )
✳️امروز بیش از چهار دهه از این مکالمه گذشته است و دست آن کودک از منابع مالی و نظامی کوتاه شده و فرماندهی کل قوا به شخصیتی برجسته و متفکر سپرده شده است. نتیجه را هم میبینیم، چهره نظامی ایران از خریداری نابخرد و ناتوان به شخصیتی مستقل و قدرتمند تغییر کرده که برای دفاع از کشورش نه تنها نیازی به خریدهای بیهوده ندارد بلکه خود توان ساقط کردن پیشرفتهترین هواپیماها و پهپادهای آمریکایی را دارد به گونهای که مسؤولین آمریکایی جرأت کوچکترین پاسخگویی را هم ندارند.
#گلوبال_هاوک
#پهپاد_آمریکایی
#پهپاد
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴شریعتی و جنجالهای پس از مرگ
🔻جنجالهای #دکتر_شریعتی حتی پس از فوت او نیز ادامه داشت. آنقدر که افرادی همچون #شهید_مطهری و #مهندس_بازرگان را وادار کرد دور هم بنشینند و فکری بکنند تا جلوی افزایش «جنجال و اتلاف وقت طبقات مختلف و انصراف آنها از مسائل اساسی و حیاتی» را بگیرند و از بهرهبرداری هرچه بیشتر «افراد و دستگاههای مغرض» پیشگیری کنند.
📜متن نامه آقای بازرگان و شهید مطهری در تصویر قابل مشاهده است اما سؤالی که #نوشریعتیها به ویژه فرزندان ایشان باید پاسخ دهند این است که آیا فعالیتهای آقای شریعتی در آن زمان به نفع نهضت بود؟ یا تفرقهافکنی و طرح تز استعماری «اسلام منهای روحانیت» علیه رهبران نهضت آبی بود که توسط ایشان در آسیاب رژیم ریخته شد؟
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
معرفی و بررسی کتاب روزگار قائم مقامی.pdf
563K
🗞معرفی کتاب «روزگار قائم مقامی» در کیهان فرهنگی
«روزگار قائم مقامی» اثری که خبر پیش از انتشار آن بازتابهایی در رسانههای مختلف داشت:
🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/499
کیهان فرهنگی نیز در شماره 385-384 خود به قلم رمضانعلی ابراهیمزاده گرجی این کتاب را معرفی نمود. او در یادداشت خود ضمن برشمردن غائلههای مختلف ابتدای انقلاب اسلامی همچون: اعلام جنگ مسلحانه سازمان مجاهدین، شورشهای کور مسلحانه چپگرایان در ترکمن صحرا، تحرکات تجزیهطلبان، طغیان اولین #رئیسجمهور بعد از انقلاب و...؛ نشان و رد پای برخی از جریانات یاد شده در #فتنه_قائم_مقامی آقای منتظری را قابل رؤیت دانست و این نشانهها را به استناد کتاب «روزگار قائم مقامی» پی گرفت.
نویسنده در این یادداشت، با مقایسه سیره امام خمینی قدس سره و رویکرد و رفتار آقای منتظری، فرض نفوذپذیری امام را رد نموده و در مقابل سادهانگاری و تأثیرپذیری آقای منتظری از جریاناتی همچون سازمان مجاهدین خلق و نهضت آزادی را اثبات نمود.
🖋متن یادداشت معرفی «روزگار قائم مقامی» جهت مطالعه مخاطبین محترم ضمیمه شده است.
📚روزگار قائم مقامی؛ به زودی در بازار نشر.
◀️راههای تهیه کتاب:
تهران، خيابان ديباجي جنوبي، خيابان شهيد تسليمي، كوچه زاور، كوچه گل، كوچه دادآفرين، پلاك ۶
☎️ 021-22579192-5
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢آیا حسن روحانی باید عزل شود؟!
🔻به مناسبت سالروز عزل بنیصدر
🎙آقای #حسن_روحانی در زمان نمایندگی خود در مجلس شورای اسلامی؛ یکی از سخنرانان جلسه عدم کفایت ابوالحسن بنیصدر بود. او در نطق خود گفت عزل بنیصدر نیازی به رأیگیری ندارد چراکه وی توطئهگر است و خود به خود منعزل است.
◀️شاید آقای روحانی در آن سال تصور نمیکرد چند دهه بعد خود بر صندلی ریاست جمهوری تکیه زند اما او به این منصب رسید و البته تاریخ هیچگاه فراموش نخواهد شد و باید دید، او که توطئهگری را موجب عدم مشروعیت و انعزال رئیسجمهور میدانست، امروز چه نظری دارد. آیا وضعیت اقتصادی اسفبار فعلی یک امر تصادفی است یا ناشی از توطئهگری #نفوذیهای_داخلی؟ آیا تحریف خط امام با چاپ آثاری همچون #الف_لام_خمینی و تقدیر از آن توسط دولت اتفاقی است یا توطئهای آشکار؟
🔆گوشهای از روشنگریهای حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی در رابطه با یکی از توطئههای دولت اعتدال را با هم میخوانیم:
«یکی از توطئههای دولت خراصون این است که خط و راه امام را به طور کلی از یادها حذف کند، راه ایشان را به بن بست بکشاند، فکرها و اندیشهها را بر خلاف آنچه که امام در جامعه حاکم کند، منحرف سازد. اگر امام به این ملت آگاهی بخشیده است، این آگاهی بایستی از مردم گرفته شود! اگر ملت را شجاع، باغیرت و با شهامت بار آورده است، مردم را به بیغیرتی و بیتفاوتی بکشاند زیرا به غیر از راهی برای استیلاء و حکومت سیاست فریبنده بند و بست، تسلیم و سازش ندارد. »(نشست تحریف ظالمانه 1398/3/11)
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
نامه شهید مطهری.pdf
97.3K
⁉️میدان انقلاب یا کوچه شریعتی؟!
🔆گاهی اوقات میشود که در گرمای تابستان و شهری غریب دنبال جایی میگردی و از اهالی شهر میپرسی اما آدرس غلط میدهند و مدتها به زحمت میافتی و به کارت هم نمیرسی. حکایت آدرس دادنهای امروز برخی بزرگان نیز همین است. شخصیتهای متعهد و #انقلابی که بعضا به خاطر حبّ و بغضها یا نشناختن جریانات #آدرس_غلط میدهند و بسیاری را به اشتباه میاندازند.
◀️یکم تیر؛ شبکه سه برنامه « #میدان_انقلاب » میزبان جناب آقای #روحالله_حسینیان بود و متأسفانه ایشان در آن برنامه به جانبداری از آقای دکتر شریعتی پرداختند و به جای آنکه مخاطبان خود را در میدان انقلاب جمع کنند آنها را به کوچه دکتر شریعتی حواله دادند.
در این میان مراجعه به اندیشههای دانشمند شهید؛ #آیتالله_مطهری که مرحوم امام قدس سره «آثار قلم و زبانشان را بیاستثناء آموزنده و روانبخش» دانستند؛ بسیاری از نکات را روشن میکند. ایشان در نامه خود به امام خمینی قدس سره نوشتند:
«به خدا اگر روزی مصلحت اقتضا کند که اندیشههای این شخص(شریعتی) حلاجی شود و ریشههایش به دست آید و با اندیشههای اصیل اسلامی مقایسه شود صدها مطلب بدست میآید که بر #ضد_اصول_اسلامی است و به علاوه بی پایگی آنها روشن میشود.»
📜متن کامل نامه شهید مطهری به امام قدس سره را در اختیار مخاطبان محترم قرار میدهیم. امید است که با بصیرت و موقعشناسی شخصیتهای برجسته در مسیر انقلاب آدرس را اشتباه نرویم.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
نامه شریعتی به ساواک.pdf
479.6K
🔸خود را لحظهای در میان نبرد انقلابیها با #رژیم_شاه قرار دهیم. زمانی که ایثار شگفتآور #خمینی_کبیر را میبینیم و شهادت سعیدیها زیر شکنجه گرگصفتان ساواک را از نزدیک حس میکنیم. در این میان کسانی هم بودند که بدون هیچگونه فشار یا تهدید ویژهای نامههای مفصل به ساواک داشتند که ابراز ارادتهای ضمنی به آن دستگاه شیاد بخشی از آن بود. نویسنده نامه چه کسی است؟ کسی که برخی میخواهند او را به عنوان فردی انقلابی و حتی مسلمانی متعهد معرفی کنند: دکتر #علی_شریعتی.
🔹تاریخ امّا سخنگویی صادق است و نامه ایشان موجود است. ایشان در این نامه به صراحت اعلام میکند که به دنبال #مبارزه_با_روحانیت و پروتستانتیزم اسلامی است. ممکن است کسی بگوید این صرفا یک تاکتیک برای رهایی از ساواک بود امّا عمل دکتر شریعتی در هجمه علیه روحانیت چیز دیگری میگوید...
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📜سخنان تاریخنگار انقلاب اسلامی در خصوص اهمیت تاریخنویسی و تاریخ شفاهی:
«ما در دهه ۶۰ و ۷۰ اتفاقات بسیاری را داشتهایم مخصوصا در دهه ۶۰ به دلیل نوپایی #انقلاب_اسلامی، فعالیت گروهکها، ترورهای کور، بمب گذاریها و بسیاری از اتفاقات، با حجم بسیاری از روایتهای ثبت نشده مواجه هستیم، دو بمبگذاری هفتم تیر در #حزب_جمهوری و هشتم شهریور در دفتر نخست وزیری، خود میتواند پروندهای بسیار مفصل باشد که هرچه درباره آن مستندسازی شود هنوز جای کار هست.»
⚪️متن کامل در سایت رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی:
https://b2n.ir/79837
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻پشت پرده جنجالهای دکتر شریعتی
⁉️دکتر #علی_شریعتی در پس هیاهو و هیجان به دنبال چه بود؟ سؤالی اساسی که حتی برخی شخصیتهای انقلابی نیز نتوانستند از عهده پاسخ آن بربیایند و او را شخصیتی انقلابی جلوه دادند و حتّی او را در حدّ امام خمینی قدس سره بالا بردند و آرمانهای شاگرد #ماسینیون و #گورویچ را با آرمانهای امام که جز در مکتب امام باقر و امام صادق درس نخوانده بود یکی دانستند. شریعتی به دنبال چه بود؟ برای پاسخ به این سؤال باید «شریعتی» را در «#دادگاه_تاریخ» دید:
⚖️« شریعتی بر آن بود که اسلام را مانند #مارکسیسم، دینِ ستیز، مبارزه و پیکار محض بنمایاند که گویا جز جنگ و مبارزه راه دیگری برای پیشبرد ایدئولوژی خود نمییابد!! او با تأثیرپذیری از جوی که مارکسیستها ساخته بودند، میکوشید وانمود کند که اسلام نیز مانند مارکسیسم، جریانی #دیالکتیکی دارد و از میان «اضداد» میگذر و برای زیست و پایداری خود راهی جز جنگ و ستیز ندارد...
شماری از نخستین #ماسونهای_ایرانی مانند سرهنگ آخوندف، میرزا آقاخان کرمانی، طالبوف و... برای پیاده کردن تز #اسلام_منهای_روحانیت، طرح « #پرتستانتیزم_اسلامی » را که از برخی از رهبران انقلاب فرانسه فراگرفته بودند مطرح کردند... شریعتی در پی گذشت نزدیک به سدهای از آن جریان بر آن بود که به «پروتستانتیزم اسلامی» در ایران دست بزند... از این رو پیشنهاد داد:
«روشنفکر باید به ایجاد یک پروتستانتیسم اسلامی پردازد تا همچنان که پروتستانتیسم مسیحی، اروپای قرون وسطی را منفجر کرد و همه عوامل انحطاطی را که به نام مذهب، اندیشه و سرنوشت جامعه را متوقف و منجمد کرده بود سرکوب نمود بتواند فورانی از اندیشه تازه و حرکت تازه به جامعه ببخشد.»(شریعتی در دادگاه تاریخ ص178-179)
بنابراین اندیشههای آقای شریعتی، ریشه در اسلام ناب نداشت و حرفهای پرشور او نشانه مناسبی برای انقلابی بودنش نبود. چراکه در همان زمان سران مجاهدین خلق هم دم از اسلام و حرکتهای جهادی میزدند و چه بسا در هزینه دادن و جانفشانی کردن در راه خود از آقای شریعتی هم جلوتر بودند. اما آیا میتوان سران منافقین را انقلابیهای واقعی دانست؟
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.