eitaa logo
بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانش‌نامه انقلاب اسلامی
5.5هزار دنبال‌کننده
2.5هزار عکس
908 ویدیو
633 فایل
ناشر اختصاصی آثار تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی کانال رسمی @bonyadtarikh تازه های پایگاه: http://iranemoaser.ir
مشاهده در ایتا
دانلود
📸عکس‌نوشته: چهارده گام تا امام/ گام ششم: حمایت از پیشرفت‌های اقتصادی و مادی 🔗پیوند مطلب: https://eitaa.com/bonyadtarikh/385 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
«اگر امیرالمؤمنین می‌خواست عدالت را رعایت نکند، ملاحظه‌کاری بکند، شأن و مقام و شخصیت خودش را بر مصالح دنیای اسلام ترجیح بدهد، موفق‌ترین و قدرت‌مندترینِ خلفا می‌شد و هیچ معارضی هم پیدا نمی‌کرد. اما امیرالمؤمنین شاخص حق و باطل است... به این خاطر است که امیرالمؤمنین لبّ وظیفه، بدون ذره‌ای دخالت دادن منیت و احساسات شخصی و منافع شخصی و خود، در آن راهی که انتخاب کرده، حرکت کرده است. یک چنین شخصیتی است امیرالمؤمنین. لذا علی علیه‌السلام واقعا میزان الحق است.»(مقام معظم رهبری، 1368/2/8) #امیرالمؤمنین #امام_علی #شهادت_امام_علی_تسلیت @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
❇️14 گام تا امام❇️ 💢گام هفتم: بی‌اعتمادی به وعده طاغوت و اعتماد به صدق وعده الهی💢 سیاست‌ورزان در ساحت اندیشه و تصمیم همواره در یک دو راهی قرار دارند: اعتماد به و بیگانگان یا اعتماد به صدق و مردان خدا راهی جز راه او و اعتماد تام به قول خداوند متعال نمی‌شناسند و در مقابل منافقین و وعده پوچ طاغوت را پذیرفته و کلام الهی را کنار می‌زنند. یکی از صحنه‌های تاریخی این دو راهی؛ قضیه بود که در آن مذبذبین و منافقین که آمریکا آن‌ها را میانه‌رو می‌خواند و امید خود می‌دانست؛ وعده باطل آمریکا را حق پنداشتند و در مقابل؛ امام (قدس سره) که از صمیم قلب به وعده الهی ایمان داشت دست رد به سینه آمریکا و اذناب داخلی او زد. شمه‌ای از ماجرای مک‌فارلین؛ به روایت تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام سیدحمید روحانی: ◀️« اصولاً لیبرالیست‌ها و گروه‌های سیاسی مانند و از اندیشه ضدآمریکایی و سازش‌ناپذیری امام رنج می‌بردند و هنوز هم رنج می‌برند، چون آن‌ها بر این باورند که ما باید به هر نحوی با آمریکا کنیم. یادم هست که زمانی که مهندس و ابراهیم از سفر الجزایر بازگشتند در آنجا با ملاقات کرده بودند و امام نسبت به این مسئله اعتراض کردند، حرف مهندس بازرگان این بود که ما بدون آمریکا نمی‌توانیم زندگی کنیم و ما باید با آن‌ها تعامل داشته باشیم، متأسفانه این فکر هنوز هم موجود است. در قضیه مک‌فارلین آن‌ها چون اعتقاد داشتند که ما باید با آمریکا ارتباط داشته باشیم، سعی کردند که امام را دور بزنند؛ بنابراین آقای روحانی را فرستادند و آنجا ملاقات کردند و زمینه‌ای فراهم کردند که مک‌فارلین به تهران بیاید، لذا فکر می‌کردند که امام در مقابل عمل انجام‌شده قرار خواهد گرفت و تسلیم می‌شود و کوتاه می‌آید. اما امام، آن مرد خدا همه اعمال، رفتار و گفتارش برمدار خداشناسی بود در قضیه مک‌فارلین نیز دست رد بر سینه نامحرمان زد،[ و وقتی خبردار شد که مک فارلین به ایران آمده، اجازه نداد کسی با وی ملاقات کند و دستور داد ماجرا را برای بازگو کنند. ] اما این جریان ناامید نشدند و باز هم به دنبال رابطه با آمریکا رفتند. و موضوع حذف شعار مرگ بر آمریکا نیز در راستای همین تفکر و جریان بود و فتنه ۸۸ ریشه‌ای از همان‌جا بود،‌ یعنی همان قضیه رابطه با آمریکا و مک‌فارلین بود که در سال ۸۸ این مسئله اوج گرفت. الآن نیز مسئله ۲ بر مبنای همین تفکر شروع‌شده است.»( https://b2n.ir/69876) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📸عکس‌نوشته: چهارده گام تا امام/ گام هفتم: بی‌اعتمادی به طاغوت، اعتماد به وعده الهی 🔗پیوند مطلب: https://eitaa.com/bonyadtarikh/388 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆14 گام تا امام🔆 🔹گام هشتم: اعتقاد به اراده و نیروی مردم/بخش اول🔹 یکی از اصول سیاست‌ورزی همیشگی امام خمینی (قدس سره)؛ اعتقاد ایشان به بود. اعتقادی که وجه تمایز ایشان با بسیاری از شخصیت‌های سیاسی و حتی حوزوی بود. در ادامه به گفت و گوی کوتاه امام خمینی (قدس سره) با مرحوم که در آن زمان از زعمای بودند می‌پردازیم. در این دیدار « امام فرصت را غنیمت شمرد و رسالت تاریخی خود را چنین آغاز کرد: خوب است برای تغییر آب و هوا به ایران بروید و اوضاع آن‌جا را از نزدیک ببینید و مشاهده کنید که بر این ملت مسلمان چه می‌گذرد. در زمان عدم اقدام ایشان را علیه دولت جابره، حمل بر صحت می‌کردم و می‌گفتم مطالب را به ایشان نمی‌رسانند. نسبت به جنابعالی هم این‌طور معتقدم که فجایع حکومت ایران را به سمع شما نمی‌رسانند و الا شما هم ساکت نمی‌ماندید. در تهران به عنوان 25 سال سلطنت پهلوی جشن گرفتند و به زور چهارصد هزار دلار از این مردم فقیر برای مصارف جشن گرفتند، 800 دختر و 800 پسر به عنوان دعا در محلی به جان هم انداختند. به عنوان دعا چه کرده‌اند از گفتنش خجلم. آقای حکیم: شما که این‌جا هستید به من لطفی ندارد به ایران بروم، وانگهی چه می‌شود کرد، چه اثری دارد. امام: قطعا اثر دارد، ما با همین تصمیمات خطرناک دولت را متوقف کردیم، چطور اثر ندارد اگر علما اتحاد داشته باشند قطعا مؤثر است. آقای حکیم: اگر احتمال عقلایی نیز داشته باشد و از طریق عقلایی اقدام شود، خوب است. امام: قطعا تأثیر دارد، چنان‌چه اثر هم دیدیم و منظور ما از اقدام، است. مقصود اقدام علما و عقلای ملت است. آقای حکیم: اقدام حاد کنیم مردم از ما تبعیت نمی‌کنند، مردم دروغ می‌گویند، آن‌ها پی شهوتند، برای دین سینه چاک نمی‌کنند. امام: چطور مردم دروغ می‌گویند؟! این مردم که جان دادند، زجر دیدند، حبس کشیدند، تبعید شدند، اموال‌شان به غارت رفت، چطور مردم بقال و عطار سر محل که سینه جلو گلوله دارند دروغ می‌گویند؟! آقای حکیم: تبعیت نمی‌کنند، مرید شهوات و اغراض مادیه هستند! امام: عرض کردم که مردم در 15 خرداد جوانمردی و صداقت خود را نشان دادند. آقای حکیم: اگر قیام کنیم و خونی از بینی کسی بریزد و سر و صدایی بشود، مردم به ما ناسزا می‌گویند و سر و صدا راه می‌اندازند. امام: ما که قیام کردیم از احدی به جز مزید احترام و سلام و دست‌بوسی ندیدیم و هر که کوتاهی کرد، حرف سرد شنید و مورد بی‌ارادتی مردم واقع شد. در تبعید ترکیه به یکی از دهات ترکیه که اسمش یادم نیست رفتم، اهالی آن ده گفتند: وقتی آتاتورک مشغول عملیات ضد دینی خود شد علمای ترکیه جمع شدند و به اتفاق، مشغول فعالیت علیه تصمیمات آتاتورک شدند. آتاتورک ده را محاصره و چهل نفر از علمای ترکیه را به قتل رسانید. من شرمنده شدم، پیش خود فکر کردم که آن‌ها سنی می‌باشند، وقتی خطر را به دین اسلام نزدیک می‌بینند، چهل نفر کشته می‌دهند، ولی علمای شیعه در این خطر عظیمی که بر دیانت‌مان وارد آمده خون از دماغ‍مان نیامد (نه از دماغ من و نه شما و نه دیگری). واقعا جای خجالت است.» ادامه این خاطره در یادداشت بعد: https://eitaa.com/bonyadtarikh/392 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆14 گام تا امام🔆 🔹گام هشتم: اعتقاد به اراده و نیروی مردم/بخش دوم🔹 آقای حکیم: چه باید کرد بایستی احتمال اثر بدهیم، کشته دادن چه اثر دارد. امام: عملیات ضد دینی دو جور است: یکی مثل رضاخان بی‌دینی می‌کرد و می‌گفت من می‌کنم و نسبت به شرع نمی‌داد. البته موضوع اقدام علیه او از باب نهی از منکر بود، ولی شاه فعلی هر عمل ضد قرآن و مذهب می‌کند و می‌گوید از دین است، نظر قرآن چنین است. من از قرآن کریم می‌گویم. این بدعت عظیم که بر اساس دیانت لطمه وارد می‌کند قابل تحمل نیست. باید جانبازی کرد، بگذارید تاریخ ثبت کند که وقتی دین مورد حمله واقع شد عده‌ای از علمای شیعه قیام کردند و دسته‌هایی از آن‌ها کشته شدند. آقای حکیم: تاریخ چه فایده‌ای دارد باید اثر داشته باشد. امام: چطور فایده ندارد؟! مگر قیام حسین بن علی علیهماالسلام به تاریخ خدمت مؤثری نکرد؟ و چه بهره بزرگی از قیام آن حضرت می‌گیریم؟ آقای حکیم: راجع به امام حسن چه می‌فرمایید؟ ایشان که قیام نکردند. امام: اگر امام حسن هم به اندازه شما مرید داشت قیام می‌کرد. در اول امر قیام کرد دید مریدها فروخته شده‌اند، لذا فتح نکرد. اما شما در تمام ممالک اسلامی مقلد و مرید دارید. آقای حکیم: من که نمی‌بینم کسی را داشته باشم که اگر اقدامی کردیم تبعیت نماید. امام: شما اقدام و قیام نمایید من اولین کسی خواهم بود که از شما تبعیت خواهم کرد! آقای حکیم، لبخند و سکوت...»(نهضت امام خمینی ج2 ص223-221) پی‌نوشت: در برخی خاطرات شفاهی این دیدار به طرق دیگر نقل شده که حاوی بیان تند طرفین به همدیگر بوده که خلاف واقع قطعی است و از مرجعیت شیعه هرگز چنین شیوه ای مشاهده نمی شود. وانگهی متن این گفتگو عینا از نوار سازمان ساواک (موجود در مرکز اسناد) پیاده شدن و در کتاب نهضت امام درح شده است. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📸عکس‌نوشته: چهارده گام تا امام/ گام هشتم: اعتقاد به اراده و نیروی مردم 🔗پیوند مطلب: https://eitaa.com/bonyadtarikh/392 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢تحریف ظالمانه💢 «تحریف شخصیّت امام، تحریف راه امام و منحرف کردن مسیر صراط مستقیم ملّت ایران است. اگر راه امام را گم کنیم یا فراموش کنیم یا خدای نکرده عمداً به کنار بگذاریم، ملّت ایران سیلی خواهد خورد.»(1394/3/14) بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در راستای دفاع از مکتب امام و مقابله با تحریف شخصیت ایشان؛ همایش «تحریف ظالمانه» را با هدف روشنگری در خصوص «پروژه تحریف امام توسط دشمن در رسانه‌های داخلی و خارجی» برگزار می‌کند. 🎙سخنران: «حجت‌الاسلام و المسلمین استاد سیدحمید روحانی» و «حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر ذیبح‌الله نعیمیان» 🕘زمان: شنبه 11 خرداد 1398 ساعت 21:30 🏢مکان: قم، بلوار جمهوری اسلامی، جنب کوچه6، سازمان تبلیغات اسلامی، طبقه هم‌کف، سالن کوثر. 💥برای دفاع از خط و مکتب امام؛همه رسانه باشیم. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📚گفت و گوی علمی اعضای برگزار کننده نشست بازکاوی پروژه تحریف امام با استاد نعیمیان 🎙به گزارش بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی؛ اعضای برگزار کننده نشست «بازکاوی پروژه تحریف امام در رسانه‌های داخلی و خارجی» با حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر نعیمیان دیدار کردند. ایشان در این دیدار که با محوریت تحریف خط امام و ابعاد آن برگزار شد گفتند: مقام معظم رهبری مفسر دائمی امام هستند. الان بیش از سه دهه است که به صورت دائمی و غیرصوری؛ شاخصه‌های و دیدگاه‌های امام را حفظ می‌کنند. در صورتی که با نگاه عادی [و رایج سیاسی و] حکومتی؛ حاکم خود ولایت دارد و اوامر حاکم قبلی محدود به زمان حیات اوست اما مقام معظم رهبری این‌طور نگاه نمی‌کنند. ایشان پس از بیان این مقدمه افزودند: ما دو گونه تحریف داریم: 1. جمله امام یا موضع‌گیری ایشان تخریب شود. 2. مکتب امام یا مقام معظم رهبری را کنار گذاشته شود [و معرفی نگردد]. 🔹ایشان با در نظر گرفتن این نکته، تأثیر تحریف دوم را بیش از تحریف اول عنوان کردند چرا که تحریف نوع اول برای همگان به ویژه قشر مذهبی و انقلابی قابل شناسایی است اما نوع دوم؛ که نادیده گرفتن مکتب امام و مقام معظم رهبری است؛ اثرگذارتر و مهم‌تر است. ایشان در تبیین مکتب امام قدس سره و مقام معظم رهبری افزودند: 🔸 به نظر من مهم‌ترین مروج مکتب امام و رهبری، شخص مقام معظم رهبری است. ایشان دائما و به مناسبت‌های مختلف کلام و سیره امام را بزرگ می‌کنند. البته نه فقط سیره سیاسی [چراکه] اصلی‌ترین سیره؛ است و اگر سیره توحیدی را بگیریم همه مباحث سیاسی ذیل آن می‌گنجد. به طور مثال اگر مردم ندانند زندگی امام در عرصه اجتماعی کاملا متوکلانه بوده؛ خود این بزرگ‌ترین تحریف است. ایشان با نگاهی به سیره حضرت امام؛ موارد دیگری هم‌چون « و ارتباط مستقیم آن با شکرگزاری» و «در نظر گرفتن حکمت در فعالیت‌ها» را از دیگر مواردی برشمردند که بی‌توجهی به آن باعث تحریف مکتب امام و رهبری می‌شود. ◀️حجت‌الاسلام و المسلمین نعیمیان در خصوص رابطه نوع اول و دوم تحریف گفتند:به نظر من بزرگ‌ترین تحریف نگفتن جنبه‌های ایجابی است و همین نگفتن جنبه‌های ایجابی باعث می‌شود برای تحریفات دشمن فضا فراهم شود. این تحریفات زمانی در ذهن مردم غیرمذهبی و حتی مذهبی و انقلابی میدان پیدا می‌کند که امام را معرفی نکنیم. استاد نعیمیان در ادامه توصیه‌ها و پیشنهاداتی را در راستای از شخصیت و مکتب امام به اعضای برگزار کننده نشست بازکاوی پروژه تحریف شخصیت و راه امام خمینی رحمه‌الله ابراز داشتند. ◀️گفتنی است، این نشست در روز شنبه 11خرداد با سخنرانی رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی برگزار می‌گردد. 🕘ساعت برگزاری: 21:30 🏢مکان برگزاری: قم، بلوار جمهوری اسلامی، جنب کوچه6، سازمان تبلیغات اسلامی، طبقه هم‌کف، سالن کوثر. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
امام خامنه‌ای مدظله‌العالی: «در داخل هم بعضی ندانسته، بعضی هم دانسته [شخصیّت امام را] تحریف میکردند؛ حتّی زمان حیات خود امام. هر حرفی را که به‌نظرشان پسندیده بود، به امام نسبت میدادند؛ درحالی‌که ارتباطی به امام نداشت. بعد از رحلت امام هم همین جریان ادامه داشته است.»(1394/3/14) «بازکاوی پروژه تحریف امام توسط دشمن در رسانه‌های داخلی و خارجی»؛ نشست انتقادی بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی برای مقابله با پروژه ظالمانه و خطرناک تحریف خط امام. 🎙سخنران: «حجت‌الاسلام و المسلمین استاد سیدحمید روحانی»و «حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر ذیبح‌الله نعیمیان» 🕘زمان: شنبه 11 خرداد 1398 ساعت 21:30 🏢مکان: قم، بلوار جمهوری اسلامی، جنب کوچه6، سازمان تبلیغات اسلامی، طبقه هم‌کف، سالن کوثر. 🔻برای دفاع از خط و مکتب امام؛همه رسانه باشیم. #تحریف_ظالمانه @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻14 گام تا امام🔻 ❇️گام نهم: حمایت از مظلومین ❇️ یکی از شاخصه‌های ثابت سیاست‌ورزی امام خمینی (قدس سره) حمایت از مظلومین به ویژه مظلومین بوده است. شاخصی که سال‌ها پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و در اوج قدرت در وجود ایشان نهادینه شده بود. روایت تاریخی زیر جلوه‌ای از این ویژگی است: « در پی تراژدی خونین سپتامبر سیاه (1349) در اردن که بیش از 25 هزار نفر از بهترین پارتیزان‌های فلسطینی به دست دژخیمان رژیم آن کشور از پا درآمدند فلسطینی‌ها ناگزیر شدند که نیروهای خود را از اردن بیرون برند و به سوی لبنان کوچ کنند و جنوب آن کشور را برای مبارزه با اشغال‌گران صهیونیسم برگزینند و پایگاه‌های چریکی برای خود در آن منطقه پدید آورند. اشغال‌گران فلسطین که از استقرار پارتیزان‌ها در جنوب لبنان، سخت بیمناک و وحشت‌زده شده بودند و خود را آسیب‌پذیر می‌دیدند، بر آن شدند که با یورش به مناطق مسکونی جنوب لبنان، مردم ستم‌دیده و محروم آن سامان را که بیش‌تر شیعه هستند به ستوه آورند و بر ضد فلسطینی‌ها به شورش وادارند. اشغال‌گران فلسطین با یورش‌های پیاپی به جنوب لبنان... و هم‌چنین دروغ‌پردازی‌های دیگری مانند این‌که فلسطینی‌ها «ناصبی» و ضدشیعه هستند، «در شب عاشورا جشن و پایکوبی داشته‌اند» «به ناموس مردم چشم طمع دارند» و... زمینه بدبینی، خشم و نفرت مردم نسبت به فلسطینی‌ها را فراهم می‌کردند و راه را برای رویارویی مردم جنوب با فلسطینی‌ها هموار می‌کردند و خطر درگیری توده‌های آن سامان با فلسطینی‌ها روز به روز بیش‌تر می‌شد. «سازمان آزادی‌بخش فلسطین» از شیوه‌ها و روش‌هایی که برای پیش‌گیری از رویارویی مردم جنوب لبنان با فلسطینی‌ها در پیش گرفت، مددخواهی از امام بود. نمایندگان سازمان به دیدار امام در نجف شتافتند و توطئه‌ها و ترفندهای دست‌افزاران صهیونیسم را برای سرکوبی جنبش‌های پارتیزانی و رهایی‌بخش فلسطین برای امام بازگو کردند. به یاد دارم که امام از نمایندگان سازمان الفتح پرسید: شما چرا برای پیش‌گیری از این خطر و برخورداری از پشتیبانی شیعیان لبنان با گفت و گو نمی‌کنید و از او کمک نمی‌خواهید؟ آنان پاسخ دادند که آقاموسی نیز از زیست پارتیزان‌های فلسطینی در لبنان خشنود نیست و آنان را مهمان ناخوانده و دردسرزا می‌پندارد و به ما روی خوش نشان نمی‌دهد. امام نیز بار دیگر به یاری ملت به پا خاسته و ستم‌دیده فلسطین شتافت و در پیامی که به مناسبت فرا رسیدن «ماه رمضان» فرستاد، رسالت اسلامی خود را در راه جهانی کردن نهضت اسلامی دنبال کرد و از همه مسلمانان جهان و سران کشورهای اسلامی خواست که با پارتیزان‌های فلسطینی همکاری کنند.»(نهضت امام خمینی ج3 ص755-754) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📸عکس‌نوشته: چهارده گام تا امام/ گام نهم: حمایت از مظلومین 🔗پیوند مطلب: https://eitaa.com/bonyadtarikh/398 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
♨️بازتاب نشست انتقادی «پروژه تحریف امام توسط دشمن در رسانه‌های داخلی و خارجی»♨️ بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در راستای صیانت از مکتب امام خمینی (قدس سره) و حفاظت از هویت انقلابی نظام اسلامی؛ نشستی انتقادی با حضور تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی برگزار می‌کند. گوشه‌ای از بازتاب خبر برگزاری همایش در رسانه‌های رسمی : بازتاب خبر نشست در باشگاه خبرنگاران جوان👇 https://b2n.ir/58822 بازتاب خبر نشست در خبرگزاری حوزه👇 http://hawzahnews.com/mobile/mobiledetail/News/493620/3 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
نقد الف لام قسمت اول.pdf
4.29M
🔆الف لام خمینی؛ نمونه عینی تحریف خط امام🔆 در خصوص خطرات تحریف خط و مکتب امام خمینی سخن بسیار است. آن‌چه مهم است این‌که بدانیم آتش فتنه تحریف‌گران محدود به مرزهای کشور ما نخواهد بود چراکه «این انقلاب بی‌نام خمینی در هیچ جای جهان شناخته شده نیست.» و وقتی راه امام تحریف گردد مستضعفین جهان و پیروان راه امام در اقصی نقاط جهان به گمراهی کشیده می‌شوند. از این رو مقابله با آثاری هم‌چون الف لام خمینی؛ که نمونه عینی تحریف شخصیت و خط امام است؛ بر همگان الزامی است. بخش اول نقد این کتاب به قلم حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی در پیوست. بخش دوم: https://eitaa.com/bonyadtarikh/403 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
نقد الف لام قسمت دوم.pdf
834.9K
بخش دوم نقد الف لام خمینی @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
❇️14 گام تا امام❇️ 🔹گام دهم: اتحاد اسلامی🔹 یکی از شاخصه‌های ثابت نهضت امام خمینی (قدس سره) که از ابتدای حرکت به آن ملتزم بود است و پیام انقلاب ملت ایران خطاب به تمام مسلمانان و آزادگان جهان بود. از همین رو می‌بینیم که شروع و برخوردهای سفاکانه رژیم پهلوی با آن در جریان 15 خرداد مرزهای ایران را درمی‌نوردد و وقتی خبر و در پی آن قیام 15 خرداد به گوش مفتی بزرگ اهل سنت؛ شیخ محمود می‌رسد او به حمایت از قیام روحانیت و ملت برمی‌خیزد و بیانات صریحی در این باره ایراد می‌کند: «... در این دوره، جریان‌های تبلیغاتی شوم و تجاوزاتی آشکار رخ می‌دهد که قربانیانش در ایران‌اند. آن رادمردانی که به راه خدا می‌‌خوانند و از دینش پاسداری می‌کنند و جرمی جز این ندارند که تعلیمات الهی را باز می‌گویند.» البته مفتی بزرگ به این مقدار اکتفا نکرد و در کنار این بیانیه عمومی، نامه‌های اختصاصی به آیات عظام در مشهد و در نجف دادند و در کنار این فعالیت‌ها حتی به پاپ نیز تلگرام ارسال کرد و در آن از برخوردهای ضدبشری شاه و به خصوص هتک حرمت فیضیه مقدسه سخن گفت: « ما و شیعیان و همه فرقه‌های اسلامی که چهارصد میلیون هستیم، از روش رژیم ایران نسبت به مذهب و روحانیت در آن مملکت و ضرب و کشتار و تخریب مدرسه متأسف هستیم. چهارصد میلیون مسلمان دنیا از شما می‌خواهند، هنگامی که رئیس جمهور آمریکا به نزد شما می‌آید، موضوع را مطرح کنید و به او یادآور شوید مردم ایران همه این اعمالی را که در ایران صورت گرفته و وحشیانه بوده از ناحیه آمریکا می‌دانند. او در نهایت با تلگرامی شدیداللحن که از رادیو قاهره و برخی خبرگزاری‌ها منتشر شد را خطاب قرار داد: « به نام خداوند و به نام همه مسلمانان جهان به شما هشدار می‌دهم که علمای اسلام را از زندان آزاد کنید و به مقام مقدس آنان که از قداست رسالتی است که در میان مردم به امانت بر دوش دارند احترام بگذارید...» @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📸عکس‌نوشته: چهارده گام تا امام/ گام دهم: اتحاد اسلامی 🔗پیوند مطلب: https://eitaa.com/bonyadtarikh/404 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️14 گام تا امام✳️ 🔻گام یازدهم: نفی اسلام سکولار🔻 « استعمار جهان‌خوار طی سالیان دراز با نقشه و توطئه کوشید که به امت اسلام بباوراند که دین از سیاست جداست. علما و روحانیان در امور سیاسی و کشوری نباید دخالت کنند. وظیفه علما ، دعاگویی و عبادت است و جز این، وظیفه و مسئولیتی ندارند! امام خمینی طی چند سال اقامت اجباری در نجف اشرف به نقش آن حوزه در اجرای «تفکیک دین از سیاست» و دور داشتن امت اسلام از امور سیاسی و کشوری، بیش از پیش آگاهی یافت و در یکی از جلسات خود نیز به این حقیقت تلخ، دردمندانه اشاره کرد و چنین اظهار داشت: «امروز با اعتقاد به جدا بودن دین از سیاست، فکر رضاخان در ایران و آتاتورک در ترکیه را دنبال می‌کند و در حقیقت راه آنان را ادامه می‌دهد.» بحث ولایت‌فقیه برای امام فرصتی بود که با این تز استعماری به مبارزه برخیزد و با وجود آن‌که اثبات ولایت و حکومت برای فقیه، خود نفی این تز استعماری و ارتجاعی است، امام به طور جداگانه آن را مورد بررسی قرار داده، چنین گفت: «استعمارگران گفتند که باید دیانت از سیاست جدا باشد. آیا زمان پیغمبر اکرم صلّی الله علیه و آله سیاست از دیانت جدا بود؟ زمان خلفای حق یا غیرحق، زمان خلافت حضرت امیر سیاست از دیانت جدا بود؟ دو دستگاه بود؟ این حرف‌ها را آن‌ها زدند تا دین را از تصرف در امور دنیا کنار بزنند، آن‌ها را می‌خواهند. اگر ما مسلمین جز نماز خواندن، دعا خواندن و ذکر گفتن کاری نداشته باشیم، آن‌ها هیچ کاری به ما ندارند، شما برو هرقدر می‌خواهی اذان بگو، نماز بخوان، بیایند هرچه داریم ببرند! حواله‌شان به خدا! لاحول و لاقوة إلا بالله! وقتی که مردیم ان شاء الله به ما اجر می‌دهند! اگر منطق ما چنین باشد آن‌ها به ما کاری ندارند...» (نهضت امام خمینی (قدس سره) ج2 ص721-720) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢تحریف ظالمانه💢 سال‌هاست که غرض‌ورزان و اهل جهالت با تحریفات خود به مکتب امام تعرض می‌کنند و پاسخ در خوری نمی‌شنوند و در حال حاضر وقت پاسخ‌گویی و دفاع به پایان رسیده و باید با رویکرد تهاجمی با این جماعت برخورد کرد و از آنان گفت. در این زمینه فراوان گفتیم و نوشتیم که به مناسبت برگزاری نشست افشاگرانه «تحریف ظالمانه» آن مطالب را می‌کنیم. به امید آن‌که سدّی باشد در برابر یأجوج و مأجوج‌های فکری و فرهنگی. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⭕️الف لام تحریف/۱⭕️ هر کتابی که چهره‌ای تاریک و تحریف‌شده از امام خمینی قدس سره نوشته شود در جای خود خطرات بسیار زیادی را خواهد داشت اما اگر یک اثر در پی دریافت نشان‌های دولتی به کتاب رسمی جمهوری اسلامی در معرفی امام انقلاب بدل شود این خطر بسیار بیش‌تر خواهد بود؛ وضعیتی که در خصوص «الف لام خمینی» بسیار محسوس است. ◀️از همین رو در پی هشدارهای سابق به نقد مستمر و تفصیلی‌تر این کتاب خواهیم پرداخت و در مطلب امروز به فهرست اجمالی تحریفات این کتاب نسبت به شخصیت امام خمینی قدس سره می‌پردازیم. گفتنی است که نقد جزء به جزء به این کتاب خود به کتابی قطور بدل خواهد شد که در جای خود لازم به پیگیری از جانب تاریخ‌نگاران صادق و متعهد است. 📝فهرست برخی از اشکالات و تحریفات الف لام خمینی: 🔸۱. تکرار آثار سابق در خصوص امام و نهضت؛ بدون تحقیق و بررسی 🔹۲.استفاده بدون تحقیق و وارسی از اسناد مخدوش ساواک و اعتباربخشی به آن 🔸۳. استفاده از شایعات گفتاری یا نوشتاری علیه امام قدس سره 🔹۴.استفاده نکردن از ملاک‌های عقلانی و خردمندانه در نقد نقل‌ها و خاطرات 🔸۵. استفاده سلیقه‌ای و حذف گزینشی روایات تاریخی 🔹۶. بی‌اعتنایی به اصول و مبانی تاریخ‌نگاری 🔸۷.تحریف اندیشه‌های سیاسی امام (مثال: ادعای عدم مخالفت امام قدس سره با لوایح شش‌گانه و هم‌نوا نشان دادن امام قدس سره با نهضت آزادی و جبهه ملی در این زمینه) 🔹۸. تأثیرپذیری از جریان‌های غرب‌گرا (مثال: حذف و سانسور موضع‌گیری‌های انقلابی و حماسی امام قدس سره) 🔸۹. خدشه‌دار کردن چهره پراقتدار امام 🔹۱۰. ایجاد تردید در مرجعیت قطعی ایشان (مثال: ادعای ناشناس بودن مرجعیت امام قدس سره نزد رژیم پهلوی) 🔸۱۱. وارونه‌نویسی و تحریفات (مثال: ادعای این‌که امام در زندان پادگان عشرت‌آباد در سلول انفرادی نبودند بلکه در یک اتاق بزرگ در حیات عشرت‌آباد ساکن بودند.) 🔹۱۲. عدم تشخیص و تمییز خاطرات با داستان‌های خیال‌آمیز(مثال: خلاف‌گویی در خصوص شب دست‌گیری امام قدس سره 15 خرداد) 🔸۱۳. ایجاد سؤال و ابهام در خصوص زندگی روشن امام قدس سره (ابهام‌زایی جانب‌دارانه در خصوص علل عدم تبعید ایشان و نشان ندادن پشتیبانی فراوان و حماسی مردم از ایشان در آن زمان) 🔹۱۴. اتهام‌زنی به امام (مثال: اتهام زد و بند با مأموران امنیتی رژیم در روز آزادی از عشت‌آباد با وجود سخنان فراوان و صریح امام قدس سره در ردّ این مطلب) 🔸۱۵. آوردن داده‌های نادرست به بهانه ارائه گزارشی نو از زندگی امام قدس سره 🔹۱۶.ارائه چهره‌ای لیبرال و مجامله‌کار از امام قدس سره (مثال: ادعای مخالفت امام قدس سره با قیام عشایر/حذف بخش‌های حماسی سخنان امام قدس سره با حسنعلی منصور) 🔸۱۷. ارائه چهره‌ای ترسو در برابر مردم از امام قدس سره (ترس از مقابله با بخش مهمی از انجمن‌های ایالتی و ولایتی به خاطر برداشت غلط مردم) 🔹۱۸. ارائه چهره‌ای ترسو در برابر دولت از امام قدس سره (ترس از خواندن خطبه عقد برای دو جوان به خاطر احتمال دستگیری از جانب دولت!!) 🔸۱۹. عدم اطلاع دقیق از پیشینه کتب منتشر شده در خصوص امام قدس سره 🔹۲۰. ابهام‌زایی و تاریک‌نمایی در خصوص دیدارهای امام با مأموران رژیم پهلوی(مثال: از یک‌رو متن اظهارات پاکروان در محضر امام قدس سره را بیان می‌کند ولی در ادامه ادعا می‌کند آن‌چه میان آنان گذشته روشن نیست.) 🔸۲۱. ضد و نقیض‌گویی درون متن 🔹۲۲. نسبت ناروا به امام قدس سره (مثال: نسبت وفاداری به شاه، اظهار پشیمانی از آن‌چه ضد رژیم پهلوی انجام داده و نادیده گرفتن مبارزه امام با انقلاب سفید شاه و لوایح شش‌گانه و استعمار و رژیم صهیونیستی، محدود کردن اختلاف ایشان با رژیم پهلوی به تصویب‌نامه انجمن‌ایالتی و ولایتی) ✅با یاری خداوند متعال در روزهای آینده به هرکدام از این موارد؛ مستند و تفصیلی خواهیم پرداخت. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢تحریف ظالمانه💢 «تحریف شخصیّت امام، تحریف راه امام و منحرف کردن مسیر صراط مستقیم ملّت ایران است. اگر راه امام را گم کنیم یا فراموش کنیم یا خدای نکرده عمداً به کنار بگذاریم، ملّت ایران سیلی خواهد خورد.»(1394/3/14) بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در راستای دفاع از مکتب امام و مقابله با تحریف شخصیت ایشان؛ همایش «تحریف ظالمانه» را با هدف روشنگری در خصوص «پروژه تحریف امام توسط دشمن در رسانه‌های داخلی و خارجی» برگزار می‌کند. 🎙سخنران: «حجت‌الاسلام و المسلمین استاد سیدحمید روحانی» و «حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر ذیبح‌الله نعیمیان» 🕘زمان: شنبه 11 خرداد 1398 ساعت 21:30 🏢مکان: قم، بلوار جمهوری اسلامی، جنب کوچه6، سازمان تبلیغات اسلامی، طبقه هم‌کف، سالن کوثر. @Bonyadtarikh
💢وقتی تحریف‌کننده انقلاب نامزد جایزه هنر سال انقلاب می‌شود💢 ⚫️اقدام تأمل برانگیز حوزه هنری در انتخاب هدایت‌الله بهبودی به عنوان کاندیدای سال هنر انقلاب در سالی که گذشت از کتابی رونمایی شد که علی رغم حضور سیاسیون در مراسم رونمایی آن و دریافت جوایز دولتی مثل کتاب سال یا احراز رتبه برگزیده بخش مستندنگاری جایزه جلال آل احمد؛ نظرات مخالفی را میان منتقدین برانگیخت که در مطالب قبلی به آن اشاره‌ای گذرا کردیم: https://eitaa.com/bonyadtarikh/153 نویسنده این کتاب هدف خود را معرفی شخصیت برجسته امام خمینی قدس سره معرفی می‌کند امّا کتاب او کتابی ابهام‌زا و دید نادرستی از شخصیت امام خمینی قدس سره را به مخاطب منتقل می‌کند : https://eitaa.com/bonyadtarikh/167 سیر تأمل برانگیز احراز رتبه‌های دولتی و رسمی این کتاب؛ از انتخاب به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی و برگزیده مستندنگاری جلال آل‌احمد شروع شد و حوزه هنری نیز همان مسیر را ادامه داد و هدایت‌الله بهبودی را به خاطر «الف لام خمینی» به عنوان کاندیدای هنر سال انقلاب معرفی کرد. مسئله‌ای که کتاب مذکور را به مرور زمان به کتاب رسمی جمهوری در معرفی شخصیت امام خمینی قدس سره تبدیل می‌کند که به خاطر نواقص فنی و تخصصی این کتاب مخاطرات فراوانی را ایجاد می‌کند. از همین رو؛ بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی برش‌های تفصیلی از نقد این کتاب را به صورت روزانه به مخاطبان حقیقت‌جو و هوشمند ارائه می‌کند تا سدی باشد در برابر پروژه خطرناک . ✅با ما باشید؛ با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔹الف لام تحریف/۲🔹 🔻کتاب الف لام و پنج اشکال کلی ◀️درباره این کتاب و نویسنده آن چند نکته بایسته شرح و بیان است: 🔸۱. بیش‌تر مطالبی که در کتاب الف لام خمینی آمده، گردآوری نوشته‌ها و گفته‌هایی است که در چهار دهه گذشته و پیش از آن در دوران نهضت و مبارزه امام انتشار یافته است و جز تکرار آن نوشته‌ها و گفته‌ها، مطالب دیگری در آن کم‌تر توان یافت. 🔹۲. منابع و دست‌مایه‌های اصلی این کتاب سندها و گزارش‌هایی است که از به جا مانده یا خاطراتی است که غالبا با خطا و اشتباه و اغراق و گاهی با دروغ و هم‌راه است و نویسنده محترم بی‌چون و چرا و بدون وارسی و راست‌آزمایی از آن اسناد و این خاطرات بهره گرفته و به گزارش‌های خلاف واقع ساواک و دیگر گزارش‌های مقامات دولتی اعتبار بخشیده است در صورتی که بی‌تردید هرگونه سند و مدرکی خواه محرمانه و سری یا آشکار، دولتی و غیردولتی، بدون بررسی و ارزیابی و رعایت اصول سندشناسی نمی‌تواند از اعتبار لازم برخوردار باشد. گفتنی است گزارش‌های مقامات ساواک نیز گاهی دور از واقعیت بوده که اشتباه‌کاری‌ها و بی‌دقتی گزارش‌گران را می‌رساند. 🔹۳. شایعات دور از واقعیت درباره امام که بر سر زبان‌ها بوده یا در نوشته‌ای آمده از سوی نویسنده محترم بدون درنگ روی درستی یا نادرستی آن، مورد بهره‌برداری قرار گرفته و اعتبار یافته است. باید دانست که یکی از ترفندهای ضد نام‌آوران تاریخ‌ساز، شایعه‌سازی است. به طور مثال شایعه‌سازی ضد سیدجمال‌الدین اسدآبادی تا آن پایه گسترده است که امروز برای یک پژوهشگر که بر آن است درباره اهداف و اندیشه‌های او تحقیق کند گذر از پیچ و خم شایعات در خصوص او بسیار مشکل و دست‌نایافتنی شده است. 🔸۴. نویسنده الف لام خمینی در جای جای کتاب خود، برخی از رویدادهای تاریخی پیرامون امام را ابهام‌آمیز و تاریک می‌نمایاند که به نظر می‌رسد ریشه در ناتوانی او در تحقیق و تحلیل مسائل و جریان‌های تاریخی دارد و شاید بتوان گفت که نویسنده در غبارآلود نشان دادن چهره امام بی‌انگیزه نباشد. 🔹۵. نویسنده به رغم این‌که از بی‌طرفی در تاریخ‌نگاری قلم زده است در جای جای کتاب نه تنها نتوانسته بی‌طرف باشد، بلکه باید گفت از غرض‌ورزی‌ها نیز دور نمانده است. او بیش‌تر روایت‌های تاریخی دوران نهضت امام را -افزون بر گزارش‌های ساواک- از کتاب‌ها و منابعی گرفته که با نویسنده آن مشکلی نداشته است و عمده آورده‌های دیگر نویسندگان را نادیده انگاشته و در واقع از روایت‌های گوناگون و متفاوت به صورت گزینشی استفاده کرده است. 🔆ادامه نقد تفصیلی «الف لام خمینی» در روزهای آینده. 🔗پیوند مطالب گذشته: 🔸مقاله نقد الف لام: https://eitaa.com/bonyadtarikh/153 🔸قطعه‌فیلم نقد: https://eitaa.com/bonyadtarikh/167 🔸آیا تحریف‌گر انقلاب شایسته عنوان هنرمند سال انقلاب است؟ https://eitaa.com/bonyadtarikh/197 🔸فهرست بخشی از اشکالات و تحریفات الف لام: https://eitaa.com/bonyadtarikh/202 🔻🔻🔻 🔺🔺🔺 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⭕️الف لام تحریف/۳⭕️ 🔻کتاب الف لام و ضعف خردورزی در نقل روایات تاریخی ◀️یکی از اشکالات نویسنده الف لام خمینی به کار نبردن ملاک در نقل روایات تاریخی است و ایشان در کتاب خود به گزارش‌هایی اعتنا کرده که با اندک خردورزی کنار گذاشته می‌شود. به طور مثال در گزارشی که آقای بهبودی آن را نقل کرده‌اند آمده: 🔸« آقای(!) خمینی در آخرین ساعات شب عاشورا، تک و تنها در خیابان باریک بهار، نزدیک پل آهنچی دیده شد. آیا از خانه آیت‌الله مرعشی که همان نزدیکی‌ها بود می‌آمد؟ کسی نمی‌داند. ساعاتی پیش از آن، او در حسینیه چهل‌اختران بود. استقبال اهالی آن محل به اندازه‌ای بود که نتوانسته بود وارد خانه حاج علی چهل‌اخترانی شود. در حسینیه روی سکویی نشسته بود و با عزاداری مردم همراهی کرده بود و در پایان با زحمت از میان مردم گذشته، داخل خودرو شده بود.»(الف لام، ص ۳۰۹-۳۱۰) 🔵اگر نویسنده محترم با خواندن آن گزارش لحظه‌ای با خود تأمل می‌کرد که چگونه شدنی است امام در شب عاشورای سال ۴۲، که در اوج محبوبیت است و مردم به او عشق می‌ورزند،آن هم در شب عاشورا که مردم تا اذان صبح در هر کوی و برزن سیل‌آسا روان‌اند و به عزاداری سرگرم‌اند و خود نویسنده هم به جمعیت فوق‌العاده مردم در آن شب اذعان کرده، چگونه می‌تواند تک و تنها آن هم در خیابان بهار قم دیده شود؟! 🔹به علاوه چگونه ممکن است که امام با آن محبوبیت فو‌ق‌العاده وارد مجلسی شود ولی مردم آن‌گونه به او بی‌اعتنایی کنند که راه را برای او باز نکنند و مجبور شود تک و تنها روی سکویی بنشیند و بعد هم برود؟! 🔵هم‌چنین در گزارش‌های گوناگون دیگری نیز فراوان آمده که در آن روزها هرگاه امام در اجتماع دیده می‌شد، استقبالاو به گونه‌ای بود که او را به طور کلی از حرکت باز می‌داشت: ◀️«در طول خیابان آذر تا کوچه حکیم، مردم از شور حضور خمینی در میان خودشان چه شادی‌ها می‌کردند. به گونه‌ای که آقای خمینی در عرض ۲۵ دقیقه توانست در میان مردم فقط ۵۰ متر جلو برود.»(مکتب مبارز نشریه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا، بهار و تابستان ۱۳۴۹) ⁉️حال باید دید گوینده این گزارش و آقای هدایت‌الله بهبودی چه غرضی از آوردن این داستان دارند؟ آیا از روی این گزاره دروغ آورده شده یا انگیزه دیگری هم‌چون زیر سؤال بردن امام و انقلاب مد نظر بوده است؟ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.