eitaa logo
بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانش‌نامه انقلاب اسلامی
5.5هزار دنبال‌کننده
2.5هزار عکس
909 ویدیو
633 فایل
ناشر اختصاصی آثار تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی کانال رسمی @bonyadtarikh تازه های پایگاه: http://iranemoaser.ir
مشاهده در ایتا
دانلود
✳️خاطرات خودنگاشت همسر امام(۲۳) 🔻 زایمان پر مخاطره(۱) 🔹... بعد از هشت سال که دیگر من و آقا از این خانه شبیه آغل به تنگ آمدیم منزلی در « #گذرجدا » اجاره کردیم، خانه متعلق به خانمی از فامیل « #اربابی‌ها » بود، یک زیرزمین داشت و دو اتاق نسبتاً بزرگ و دو اتاق خیلی کوچک که یکی را به کارگرمان دادیم و دیگری را صندوق‌خانه کردیم. همیشه اتاق‌ها تقسیم می‌شد، یکی مال آقا و یکی مال من بود، سه سال در «گذرجدا» نشستیم، صاحب‌خانه فوت کرد، پسرش که مالک خانه شده بود، گفت تخلیه کنید، ما به ناچار پذیرفتیم و به منزلی در محله « #ارک » منتقل شدیم... سپس موقتاً آمدیم در منزلی واقع در پارک که الان #مدرسه_حجتیه در آنجا بنا شده است. شش ماه بودیم و احمد عزیزم آنجا متولد شد. در موقع تولد احمد من به قدری ضعیف شده بودم که توان درد کشیدن را نداشتم و در هنگام وضع حمل کسی جز دختر بزرگم که نه ساله بود، پهلویم نبود. صدیقه به محض اینکه دیده بود بی‌هوش شده‌ام دویده بود و به پدرش گفته بود که مادر مرد!(زندگینامه بانو خدیجه ثقفی (همسر امام ) ص124) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️خاطرات خودنگاشت همسر امام(۲۴) 🔻 زایمان پر مخاطره (۲) 🔸 نیمه‌شب آقا مشغول نماز شب بود. از دردی که ناحیه گردنم احساس کردم به هوش آمدم. آقا را دیدم که رگ‌های گردنم را ماساژ می‌دهد. چشمم باز شد و باز بی‌هوش شدم، همان کار تکرار شد، قدرت حرف زدن نداشتم این‌بار که چشمم باز شد آقا از من پرسید که چه کنم؟ او از فردی نیمه بی‌هوش می‌پرسید چه‌کنم. به زحمت گفتم یک زرده تخم‌مرغ بدهید چون چند روزی بود که درست غذا نخورده بودم. پس از فارغ شدن آقا به مادرم تلگراف زد که خانم فارغ شده‌اند و به کمک شما احتیاج است. روز پنجم مادرم آمد چون برادرم مریض بود. ایشان نتوانسته بود زودتر بیاید وقتی آمد انگار با یک مرده‌ای مواجه شده بود، حدود بیست روز طول کشید تا توانستم از جایم بلند شوم.(زندگینامه بانو خدیجه ثقفی (همسر امام ) ص130 ) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️اصول انقلابی‌گری از نگاه شهید آیت‌الله سعیدی 🔴در آستانه شهادت 🔹ملت ایران و برای پیروزی انقلاب اسلامی هزینه‌های بسیاری را داده و شهدای عزیزی را تقدیم اسلام کرده است. یکی از برجسته‌ترین شهدا؛ بود که 20خرداد1349 در زندان قزل‌قلعه مظلومانه به شهادت رسید. 🔸در سند زیر بخش کوچکی از فعالیت‌های صریح و انقلابی آن مرحوم تشریح شده است: «صبح روز 31/4/45 سيد محمدرضا سعيدى... شديداً و صريحاً به دولت ايران و امريكا و حتى در اشارات به شاهنشاه آريامهر حمله نموده، اظهار داشت: آقاى ‏اللّه_ خمينى سه سال پيش اين جنايتكار (جانسون) را به ما معرفى كرد ولى دولت ايران ما را به زندان و تبعيد محكوم كرد. نامبرده با تشريح وضع به مأمورين ساواك حمله نموده و گفت: مأمورين اين سازمان مردم را از مدرسه و خيابان و پياده‏روها مى‏گرفتند و به زندان مى‏بردند. امروز جناب ارباب جانسون در امريكا و اروپا و آسيا شناخته شده و ثابت شده است كه چه جنايتكار و خونخوار است و در ايران حتى بيوه‏زنان هم به‏خوبى متوجه شده‏اند... . 🔹در اين مملكت كتب مربوط به و آزادانه چاپ و منتشر مى‏شود، ولى روحانيان حق انتشار اعلاميه را ندارند. سعيدى ضمن سخنان خود مردم را به مبارزه دعوت كرد و آنها را تحريك مى‏نمود...‏‏. سپس اشاره به نطق خمينى در تركيه كرد و گفت: در يكى از گفتار خود گفته است هنگام اقامت در تركيه مطالعاتى كرده و فهميده است در زمان 40 نفر از روحانيون اعدام شدند. اين است نه اينكه خون از دماغ من و شما نيامده و سيلى به گوش ما نخورده است.»(نهضت امام خمینی ج2 ص838) ◀️پی‌نوشت: این سند گویای وضعیت تبلیغات مذهبی در دوران پهلوی است که در آن دوران آثار فرقه‌های گمراه مثل بهائیت به راحتی چاپ می‌شد ولی آثار ناب اسلامی با محدودیت جدی مواجه می‌شد. نکته بعدی در خصوص از دیدگاه مرحوم آیت‌الله سعیدی است که ایشان و مبارزه منهای هزینه‌دهی را مبارزه حقیقی نمی‌دانند و این؛ ملاک مناسبی برای سنجش انقلابی‌گری افراد در زمانه ماست. 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
زندان استراحت‌گاه ما! فرازهای از سخنان انقلابی شهید آیت‌الله سعیدی/1 «ما سربازهاى امام حسين(ع) هستيم؛ قيام مال ماست، گرسنگى مال ماست،دربه‏درى متعلق به ماست. بايد تا آخر عمر مبارزه كنيم تا پيروز شويم. ما سربازان شيعه از دنيا هيچ چيز نمى‏خواهيم. تبعيد، مسافرت‏هاى ماست؛ كتك‏‏خوردن، كيف كردن و خوشگذرانى ما شيعه‏هاست؛ زندان استراحتگاه ماست...‏‏. بايد مثل شيعه‏هاى گذشته قيام و مبارزه را آغاز كنيم.»(1345/2/2-نهضت امام خمینی ج2 ص842) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
مبارزه تشکیلاتی فرازهای از سخنان انقلابی شهید آیت‌الله سعیدی/2 «ما بايد براى مبارزه كردن تشكيلات داشته باشيم و درس مبارزه و دفاع از كشور و دين و علماى دين و مراجع تقليد را يادبگيريم... من به كسى كار ندارم ولى وظيفه يك سرباز دينى اين است كه حقايق را بگويد و مردم را راهنمايى كند. اگر تشكيلات داشته باشيم مى‏توانيم هدف‏ها را معلوم كنيم و در مقابل دشمنان خود مقاومت كنيم...‏‏.»(1345/4/31-نهضت امام خمینی ج2 ص843) #شهادت_آیت‌الله_سعیدی 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
جان فدای امام فرازهای از سخنان انقلابی شهید آیت‌الله سعیدی/3 «جان ما بايد فداى اين روحانى عالى‏مقام (امام خمینی) شود زيرا كه جان خود را فداى امام زمان خواهد كرد. رهبر ما هر فرمايشى كه فرمود مطابق دستور اسلام است و ما بايد از جان و دل او را حمايت كنيم...‏‏ .»( 1345/10/10-نهضت امام خمینی ج2 ص845) #شهادت_آیت‌الله_سعیدی 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
منافق؛ بدتر از کافر فرازهای از سخنان انقلابی شهید آیت‌الله سعیدی/4 «اين ايام به امام جواد تعلق دارد. آن حضرت فرمود: منافق از كافر بدتر است. منافق[ها] كسانى هستند كه تظاهر به ديندارى مى‏كنند ولى در باطن تيشه به ريشۀ اسلام مى‏زنند. خواه اين منافق اهل مسجد باشد، يا بازارى، خواه ادارى باشد يا وزير و وكيل و يا هر مقام ديگر. خداوند براى اينگونه منافقين ته جهنم را وعده داده است. حالا منافق خيلى فراوان است.»(1345/12/18-نهضت امام خمینی ج2 ص847) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️ سازمان‌های جهانی؛ دست‌نشانده‌های ابرقدرت‌ها ✉️نامه امام خمینی قدس سره الشریف به شهید آیت‌الله سعیدی/1 🔴به مناسبت شهادت آیت‌الله سعیدی ▫️مجاهد شهيد؛ در فعاليت‏هاى دينى و مبارزاتى سياسى خود هماره از رهنمودهاى امام برخوردار بود و دربارۀ رويدادها، جريانات و مشكلاتى كه براى او پيش مى‏آمد، با نامه و پيام، امام را در جريان مى‏گذاشت و از او راهنمايى مى‏خواست، امام نيز به وسيله نامه و پيام او را ارشاد و راهنمايى مى‏كرد و از سرخوردگى، دلسردى و نوميدى كه ممكن بود در او پديد آيد، پيشگيرى مى‏كرد و او را به پايدارى، بردبارى و ادامۀ مبارزه فرامى‏خواند. ▪️نمونه‏‌هايى از نامه‌‏هاى روح‏‌بخش، سازنده و آموزندۀ امام به شهيد سعيدى را خواهیم آورد: به عرض مى‏رساند، مرقوم شريف كه حاكى از سلامت مزاج شريف و از روى عِرْق سيادت و ديانت صادر شده بود، موجب تشكر گرديد. از زحمات جنابعالى متشكرم. مطالبى كه مرقوم شده بود چون جواب تفصيلى صلاح نيست، شرحى [به] آقاى علم‏الهدى اهوازى گفتم كه به جنابعالى تذكر دهند؛ و اجمالش آنكه دستگاه‏هاى خارجى، از قبيل و غيره، جز اشخاص دست‏نشانده نيستند كه براى مصالح ممالك بزرگ و اغفال ممالك كوچك ايجاد شده است؛ و اشخاص سياسى از كه در خارج زندگى مى‏كنند، تماس با آن‌ها به صلاح روحانيت و اسلام نيست؛ و آن‌چه به من نسبت داده‏اند، كه قدرى تندروى شده است، همان طور كه حدس زده‏ايد دروغ است. من كارى نكردم كه تندروى باشد. از خداوند تعالى اميد عفو دارم در قصور و تقصير؛ و از درگاه مقدسش توفيق خدمت به اسلام و مسلمين خواستارم. از جنابعالى اميد دعاى خير دارم در حسن عاقبت. والسلام عليكم. ▫️از اينكه تشريف برده‌‏ايد از جهتى خوشوقت شدم؛ چون مركز از هر جا بيشتر محتاج به علماى عاملين دارد. مساعى جميله جنابعالى مورد تقدير و تشكر است. روح‏ اللّه‏ الموسوى الخمينى »(نهضت امام خمینی،ج2، ص‭861-860‬) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
◀️انجام وظایف در سخت‌ترین شرایط ✉️نامه امام خمینی قدس سره الشریف به شهید آیت‌الله سعیدی/2 🔴به مناسبت شهادت آیت‌الله سعیدی مرحوم آیت‌الله سعیدی در ناملایمات همچون سایر انقلابی‌ها پناه خود را حضرت امام خمینی قدس سره الشریف می‌دیدند و از ایشان کسب تکلیف می‌کردند. در برهه‌ای از و تبلیغی خود پیشنهاد کناره‌گیری از امامت جماعت مسجد حضرت علیه‌السلام را دادند که با مخالفت ناصحانه و مشفقانه امام خمینی قدس سره الشریف روبرو شد. بازخوانی این نامه؛ گزاره‌ای برای تبیین هرچه بیش‌تر نسبت «تکلیف-نتیجه» از دیدگاه امام خمینی قدس سره الشریف نیز خواهد بود: «غرۀ محرّم‏الحرام 89 بسمه تعالى ... از اوضاع شكايت نموده بوديد. آنچه مسلّم است هر روز رو به وخامت است، و با وضع خودمان اميدى نيست مگر به ، ان‏شاءاللّه‏ تعالى؛ لكن ما نبايد در اداى وظايف منتظر نتيجۀ قطعيه باشيم. اگر در محضر مقدس حق تعالى عامل به معرفى شويم، همين « » است. از خداوند تعالى توفيق عمل به وظيفه را براى كافّۀ مسلمين و خصوص اهل علم خواستار است. مرقوم شده بود: «مى‏خواستم از مسجد اعراض كنم»؛ موجب تعجب است! انسان در پُستى كه مشغول است، بايد با هر ناملايمى پايدار باشد. در نظر دارم كه به يكى از آقايان ائمه ـ در زمان فشار براى تغيير لباس ـ گفتم: اگر شما را اجبار به كنند، چه مى‏كنيد؟ گفتند: «در منزل مى‏نشينم و بيرون نمى‏آيم». گفتم: اگر من را اجبار كنند و امام جماعت باشم، همان روز با لباس تازه مسجد مى‏روم. بايد پست‏ها را نگه داشت و در وقت مقتضى با اعراض دسته‏جمعى طرف را كوبيد. مع‏‌الاسف نه آن را داريم و نه اين را. از خداوند تعالى توفيق و سعادت جنابعالى را خواستار است. اميد دعاى خير براى حُسن عاقبت دارم.... روح‏اللّه‏ الموسوى الخمينى»(نهضت امام خمینی، ج2، ص865) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️به مناسبت 22 خرداد سالروز خسارات و دست‌آوردها 🔸قطعا فتنه 88 خسارات مادی و معنوی و حیثیتی زیادی برای نظام و کشورمان چه در داخل و چه در سطح بین الملل به همراه داشته است. فتنه ای که اگر واقع نمی شد، شیرینی حضور چهل میلیونی مردم و آرای چشمگیر رییس جمهور منتخب در آن، می توانست ضمن افزایش مشروعیت مردمی نظام و کشور، باعث استحکام بیشتر جمهوری اسلامی در همه زمینه ها چه در داخل، چه در خارج گردد اما این فتنه، ضمن خساراتی که وارد کرد، کام ها را نیز تلخ کرد و نظام و کشور همچنان در حال دادن تبعات آن است.از جمله: 1-تشویق اذهان عمومی و ایجاد شکاف در بین مردم 2-تشکیک در سلامت انتخابات قبل از برگزاری 3-القای شبهه تقلب در حین برگزاری انتخابات 4-پایان انتخابات و اعلام رسمی تقلب 5-سوء استفاده دشمنان و امیدوار ساختن آنان به داخل 6-خسارات مادی و مالی 7-تخریب چهره نهادها، شخصیت ها و مراکز قانونی نظام 8-بی اعتماد کردن مردم به نهادهای انقلابی و قانونی و.. 🔸البته نباید فراموش کرد که این فتنه در عین حالی که خسارات زیادی برکشور وارد آورد، دستاوردهای زیادی نیز برای جمهوری اسلامی در پی داشت، دستاوردهایی که اگر به درستی ارزیابی و بررسی شود، نشان می دهد که فتنه 88 از جهاتی نیز دستاوردهایی که برای کشورمان به همراه داشت. بخشی از دستاوردهای مهم نظام در فتنه 88 عبارتند از: 1- اثبات اقتدار و عظمت ملت و نظام در چشم فتنه گران و جهانیان، 2- انسجام و یکپارچگی(ملی)، 3- بیمه نظام از فتنه های آینده، 4- غربال شدن ناخالصی ها از نظام و.. ۸۸ 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی: #فتنه هشتادوهشت، نتیجه نفوذ گروهک ها وفرقه های مختلف به ایران... 🔹چرا دشمن تمامی گروه های مختلف ضد نظام را هماهنگ نمود؟ #فتنه۸۸ 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ باز نشر مصاحبه حجت الاسلام والمسلمین سید حمید روحانی با خبرگزاری تسنیم 🔻بخش اول: تاثیر پذیری کروبی 🔹در نامه به کروبی گفتم دشمن حرف را از زبان شما می زند. 🔸اگر امام زمان عج هم ظهور کند و به کروبی بگوید در انتخابات ۸۸ رای نیاوردی باور نمی کند. 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ باز نشر مصاحبه حجت الاسلام والمسلمین سید حمید روحانی با خبرگزاری تسنیم 🔻بخش دوم: حملات کروبی به ارکان نظام 🔹چرا کروبی به رهبری، شورای نگهبان و سپاه هجمه می کند 🔸نامه کروبی به مقام معظم رهبری، ادبیات یک ضد انقلاب بود.. 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ باز نشر مصاحبه حجت الاسلام والمسلمین سید حمید روحانی با خبرگزاری تسنیم 🔻بخش سوم: چرا کروبی به این روزگار دچار شد؟ 🔹کینه توزی و قدرت طلبی، عامل سقوط کروبی بود. 🔸ماجرای طعنه کروبی به رهبری در نامه به حسن روحانی 🔹کروبی بلد نبود یک نامه ساده بنویسد.. 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ باز نشر مصاحبه حجت الاسلام سید حمید روحانی با خبرگزاری تسنیم 🔻بخش چهارم: عاقبت مشترک بنی صدر و کروبی 🔹کروبی نفهمید چرا لیبرال ها دور او جمع شده اند. 🔸غرور و خودخواهی بزرگترین عامل نکبت کروبی گردید 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook-ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️ مروری بر عملکرد فتنه‌گر بزرگ سال 1388؛ /1 🔹 در همان روز برگزاری انتخابات یعنی در تاریخ ۱۳۸۸ / ۳ / ۲۲ که سایت های حامی من سری (از جمله نوروز، قلم نیوز، اصلاحات، امروز، سلام نیوز و جمهوریت) نوشتند نامزد آنها در ۲۱ استان به برتری قاطع دست یافته، سایت کلمه وابسته به ستاد موسوی مصاحبه ای را با خاتمی ترتیب داد که خاتمی در آن گفت: امر حاکی است موسوی انتخابات را برده است؛ اما من پیشگو نیستم» «سایت انتخاب ۱۰» در همین روز بود که از حضور غیر منتظره خاتمی،کروبی و موسوی در منزل هاشمی رفسنجانی خبر داد.( خبر گزاری فارس، ۸۸/۳/۲۳) 🔻روز ۲۵ خرداد سیدمحمد خاتمی با صدور بیانیه ای به مناسبت تظاهراتی که بنا بود حامیان موسوی در تهران برپا کنند، نوشت: 🔸آنچه در جریان انتخابات اخیر ریاست جمهوری اتفاق افتاد باعث خدشه دار شدن اعتماد عمومی و به واکنش های طبیعی و پر احساس مردم عزیز ما در سراسر کشور منجر شده است. این حق مسلم مردم است که خواستار حفظ آرای خود شوند و وظیفه مسلم مسئولان کشور است که امانتدار این آرا باشند و تلاش کنند اعتماد عمومی را که بزرگترین پشتوانه کشور و نظام است حفظ و تقویت شود. وی در ادامه مطالبات موسوی را روشن دانست و نوشت که این مطالبات خواست همه ماست». ( سایت رسمی خاتمی ۸۸/۳/۲۵) 🔹اعتراضات خیابانی حامیان موسوی همچنان ادامه یافت. خاتمی در واکنش به مطالبی که در نشریات درباره دخالت بیگانگان در انتخابات منتشر شد، در بیانیه ای به مناسبت تظاهرات گسترده حامیان موسوی در شنبه سی ام خرداد،«انتساب حرکت نا سالم مردم به بیگانگان» را «جلوه ای از سیاست های نادرست» دانست که« سبب دورترشدن مردم از حکومت می شود». او در بیانیه خود نوشت: 🔻در ایران انتخاباتی برگزار شده است و انبوهی از مردمان بزرگوار که آن حماسه حضور را آفریدند، نتیجه اعلام شده را باور ندارند و به آن معترضند ؛ اعتماد عمومی در این زمینه لطمه دیده است و بستن راه اعتراض مدنی به روی مردم به معنی گشودن راه های خطرناکی است که خدا می داند به کدام سرانجام برسد.( سایت رسمی خاتمی، ۸۸/۳/۳۱) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️ مروری بر عملکرد فتنه‌گر بزرگ سال 1388؛ /2 🔹پس از این قضایا، تظاهراتی که حامیان موسوی با نام سکوت برگزار کرده بودند، وارد فاز اغتشاشات خیابانی شد. هیئت منتخبی از سوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که در رابطه با حوادث پس از انتخابات برای جویا شدن نظر مراجع و شخصیت های مؤثر نظام و نیز ارائه اطلاعات لازم به آنان درباره انتخابات، به دیدار آنان می رفت، در تاریخ۱۳۸۸/۴/۸ به دیدار خاتمی رفت. 🔸خاتمی در این دیدار دغدغه خود را لطمه خوردن به اعتماد عمومی دانست و راهکاری که برای حل این مسئله ارائه داد، تشکیل یک هیئت بی طرف بود: 🔻به هر حال یک حادثه ای رخ داده و مردم به آن اعتراض دارند؛ باید اشکالات را رفع و مردم را قانع کرد. حل این مسئله می تواند با تشکیل یک هیئت بی طرف صورت پذیرد.(سایت رسمی خاتمی، ۱۳۸۸/۴/۸) 🔹خاتمی در تیر ماه ۱۳۸۸ دیداری هم با خانوادهای دستگیرشدگان در ناآرامی های پس از انتخابات داشت که در این ملاقات از واژه شهید برای توصیه کشته شدگان در این حوادث استفاده کرد و خطاب به مهمانان گفت: 🔻متاسفم از اینکه اعلام جرم شما و عزیزانتان این است که در ایران ماندید و برای تقویت نظام و تامین حقوق مسلم مردم تلاش کردید و اینک باید مورد بی مهری و کم لطفی قرار گیرید.(سایت رسمی خاتمی، ۱۳۸۸/۴/۱۰) 🔸پنج روز بعد، خاتمی به همراه موسوی، کروبی و ۶۵ شخصیت دیگر که اسامی محمد سلامتی، محمدرضا تاجیک، عباس عبدی، سید هاشم آغاجری، محمد علی نجفی و فرشاد مومنی در میان آنها دیده می شد، نامه ای خطاب به مراجع تقلید نوشت که در آن بدون اشاره به علت دستگیر شدن بازداشت شدگان، آمده بود: 🔻همان گونه که استحضار دارید، هم زمان با اعلام نتایج دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، موج وسیعی از دستگیری ها از میان فعالان ستادهای انتخاباتی نامزدهای غیر دولتی و شهروندانی که در راه پیمایی های مسالمت آمیز شرکت جسته بودند، آغاز شد که در ادامه، با گسترش موج اعتراضات مردمی نسبت به تخلفات گوناگون و گسترده ای که در قبل، حین و بعد از انتخابات صورت گرفت، افزایش یافته و هنوز هم ادامه دارد.( همان، ۱۳۸۸/۴/۱۵) 🔹در این نامه به پخش اعترافات بازداشت شدگان پس از انتخابات اشاره شده و آمده بود: دستگاه های تبلیغاتی دولتی و به ویژه صدا و سیما... با پخش اعتراف های نمایشی، سعی در اثبات این گونه اتهامات واهی به حرکتی مردمی دارد که تنها و تنها برای پاسداشت جمهوریت نظام شکل گرفت. 🔸در پایان نامه مذکور از مراجع تقلید خواسته شده بود روند رسیدگی به اتهامات به مجاری قانونی بازگردانده شود. به عقیده برخی اساسأ هدف این نامه جلوگیری از پخش این اعترافات بود.(انقلاب اسلامی در بوته آزمون، ص۳۳۳) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️ مروری بر عملکرد فتنه‌گر بزرگ سال 1388؛ /3 🔹خاتمی در یکی از فعالیت های خود در ارتباط با حوادث پس از انتخابات یک بار خواستار تحقیق و تفحص مجلس از انتخابات شد.(سایت رسمی خاتمی، ۱۳۸۸/۵/۴) و یک بار دیگر مجمع تشخیص مصلحت نظام را راه برون رفت می دانست(همان، ۱۳۸۸/۴/۳۰) و این به معنای نفی تمام عیار شورای نگهبان بود. حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان "مایکل لدین" دستیار ویژه وزیر دفاع وقت آمریکا را پیشنهاد دهنده این طرح می داند.( کیهان، ۸۸/۴/۳۰) 🔸 از نظر رضا روستا آزاد عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی نیز بحث همه پرسی در حقیقت همان بحث ابطال انتخابات بود که موسوی پیش از آن مطرح کرده بود.(خبرگزاری فارس، ۱۳۸۸/۵/۴) 🔹وقتي موعد پخش اعترافات فرارسید، محمدعلی ابطحی عضو مجع روحانیون مبارز، پشت تریبون دادگاه رفت و رفتارهای میرحسین موسوی و محمد خاتمی را عامل آسیب رسیدن به مردم در روزهای پس از انتخابات عنوان کرد. 🔸 ابطحی در ادامه صحبت هایش از یک مثلث حامی تقلب سخن به میان آورد که اضلاع آن را خاتمی، هاشمی رفسنجانی و موسوی تشکیل می دادند. او گفت: 🔻خاتمی فضای جامعه را می شناخت. وی اقتدار نظامی، انتظامی و مقام معظم رهبری که در جایگاه والایی قرار دارند را می شناخت و با توجه به اینکه وی نسبت به این موضوعات شناخت داشت. این یک نوع خیانت است که از موسوی در موضوع تقلب حمایت کرد.. پس از انتخابات در جلسه مشترکي هاشمی رفسنجانی، موسوی و خاتمی با یکدیگر هم قسم شدند. که پشت یکدیگر را خالی نکنند و بنده نمی دانم که این تنها نگذاشتن و یاری کردن یکدیگر پس از ۱۱ میلیون فاصله رای برای چه بود. 🔸خاتمی بلافاصله در واکنش به سخنان ابطحی، با نمایشی خواندن دادگاه متهمان، اعترافات مطرح شده را فاقد اعتبار عنوان کرد.(سایت رسمی خاتمی، ۸۸/۵/۱۰) 🔻سردار عزیز جعفری فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، طی سخنانی به نقش خاتمی در حوادث پس از انتخابات پرداخت و به نقل از ابطحی در اعترافات خود می گوید: «خاتمی و ابوالفضل فاتح و مهدی هاشمی رفسنجانی می گفتند که برنده شدن در این انتخابات خیلی با انتخابات گذشته فرق می کند. در این صورت جریان اصولگرا و رهبر دیگر نمی توانند سرشان را بلند کنند و این معنای یکسره کردن کار است.» یعنی رسیدن به یک نظام با ولایت فقیه بسیار ضعیف شده یا بدون ولایت فقیه جا بیفتد. اعتراضات در انتخابات کاملا برنامه ریزی شده بود. (پایگاه خبری تحلیلی سحر، ۱۳۸۸/۶/۱۱) 🔹جعفری در بخش دیگری از سخنرانی خود به سخنان منتشر نشده خاتمی در سال ۱۳۸۷ اشاره کرده و اضافه کرد، آقای خاتمی در بهمن ۱۳۸۷ می گوید: 🔻اگر در این انتخابات دهم احمدی نژاد سقوط کند، عملا رهبری حذف می شود، اگر به هر قیمتی و به هر شکلی اصلاحات دوباره به قوه اجرایی بازگردد، دیگر رهبری اقتداری در جامعه نخواهد داشت. سقوط اصولگرایی به معنای پایان اقتدار رهبری تلقی می شود و با شکست اصول گرایان باید قدرت رهبری را مهار کرد.»(همان) 🔸خاتمی در واکنش به سخنان سردار جعفری بدون تکذیب عباراتی که جعفری به او نسبت داده بود، گفت: «عده ای برای مقابله با لیبرالیسم به فاشیسم پناه می برند.»(انقلاب اسلامی در بوته آزمون، ص ۳۳۵) 🔹۱۵ مهر ماه پس از آزادی سعید حجاریان از زندان، خاتمی به دیدار او رفت که برخی هدف از این دیدار را اعمال فشار بر حجاریان برای پس گرفتن اعترافات خود مبنی بر پروژه القای تقلب تفسیر کردند؛ اما به هر صورت، رسانه ها خبری درباره حرفی که حجاریان متناقض با اعترافات خود زده باشد، منتشر نکردند. محمد علی ابطحی نیز پس از خروج از زندان از گفته های خود عقب نشینی نکرد. خاتمی وقتی در آذرماه ۱۳۸۸ به دیدار او و سخنان را شنید که نباید از فرض محال تقلب سخن می راندیم.( خبرگزاری فارس، ۱۳۸۸/۹/۱۶) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️ مروری بر عملکرد فتنه‌گر بزرگ سال 1388؛ /4 🔸در فاصله مهر ماه ۱۳۸۸ تا نهم دی ماه ۱۳۸۸ حوادث بسیاری رخ دادی خاتمی درباره اکثر آنها موضع خاصی نگرفت. او درباره حوادثی جر به آتش کشیده شدن مسجد لولاگر به دست حامیان موسوی، روزه خواری حامیات موسوی در نماز جمعه قبل از روز قدس به امامت هاشمی، حوادث روز عاشورا و سوت و کف زدن حامیان موسوی در این روز و راه پیمایی مردم در نهم دی ماه سکوت کرد. 🔹از حوادث شش ماهه دوم سال ۱۳۸۸ که مرتبط با خاتمی بود، می توان به اظهارات مادلين آلبرایت وزیر اسبق خارجه آمریکا اشاره کرد که علت کاهش محبوبیت خاتمی در ایران را نزدیکی او به آمریکا دانست.(فارس، ۸۸/۷/۲۰) 🔹آخرین موضع خاتمی در سال ۱۳۸۸ درباره انتخابات خرداد این بود: 🔻در این انتخابات اصلاح طلبی عنوان سبز را انتخاب کرد که تعبیر قشنگ و خوبی است؛ سبز نماد طراوت و روشنی و دوستی است. سبزی که مطرح شد، سبزی است که دلبسته به انقلاب اسلامی است و نسبتی با سلطه طلبان و منحرفان ندارد.(سایت بنیاد باران، ۸۸/۱۲/۲۵) 🔸در حوادث فتنه آلود بعد از انتخابات، خاتمی، اگرچه گاه با فتنه همراه شد، اما در بسیاری از موارد سکوت را برگزید. او در عین اینکه انتقادهایی نسبت انتخابات و نظام داشت، اما مدیریت میرحسین بر فضای ایجادشده بعد از انتخابات را نیز قابل خدشه و در خور نقد می دانست. جدال او بامیر حسین را البته می توان جدالی تاکتیکی تلقی کرد. خاتمی در این دوران به جای استفاده از عبارت «جنبش سبز» بیشتر بر همان مفهوم "اصلاح طلبی" تکیه داشت. 🔹خاتمی و میر حسین در واقع دوروی یک سکه بودند. دو نفر با هدف و آرمان ۔ و ارزش هایی مشترک که یکی محافظه کارانه تر و دیگری تندرو تر و احساسی تر 🔸في الواقع باید گفت خاتمی شخصیتی است که در سال های نخست همراه انقلاب می شود و حتی در مواردی با طرح همه پرسی در زمان بنی صدر شدید مخالفت می کند. او اما عقبة تئوریک مطلوبی ندارد و این همان اندیشه است که به عنوان زیر بنای کنش های اجتماعی، روبنای برخوردها و تصمیم های سیاسی او را می سازد.( انقلاب اسلامی در بوته آزمون، ص ۳۳۸) این انحراف تئوریک و به بیانی، غرب زدگی خاتمی و اهل تساهل و مدارا بودن او منشأ کنش های بعدی وی در دوران ریاست جمهوری و روی کار آوردن اندیشه‌های انحرافی و التقاطی می شود. 🔹دیدار خاتمی با سورس، طراح و مجری انقلاب های مخملین درسالهای ریاست جمهوری که در اعترافات کیان تاج بخشی آمده است، در خور تأمل و توجه است.( فارس، ۸۸/۶/۴)دیداری که خاتمی همواره از اخبار آن سکوت می کند. 🔸 بدون شک اندیشه های فکری خاتمی زمینه ساز جنگ نرم و فتنه بود و حال این اندیشه پوسیده کماکان از سوی همفکرانش در حال تجدید حیات و تطهیر می باشد تا در پروژه های بعد مورد استفاده قرار گیرد. 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️آیا برای دست به خودکشی سیاسی زد؟ ▶️روی دیگر مخالفت جبهه ملی با غیر انسانی خواندن 🔹برش اول: پس از طرح لایحه قصاص توسط شورای عالی قضایی و تقدیم آن به مجلس، مخالفت‌هایی از سوی جبهه ملی علیه آن لایحه به عمل آمد؛ جبهه ملي كه داشت با این بهانه که این لایحه مغایر حقوق بشر است به مقابله با نظام پرداخت و با «سبّ به قرآن و سب به اسلام و غیرانسانی خواندن حکم قصاص» مردم را به شورش خیابانی علیه این لایحه فراخواند و روز 25 خرداد 1360 را روز موعود تعیین کرد. 🔸برش دوم: از سوی دیگر قرار بود در جلسه 26 خرداد مجلس شورای اسلامی پیرو درخواست 120 نماینده، 2 فوریت طرح بررسی کفایت سیاسی بنی‌صدر (رئیس‌جمهور) به بحث و رأی‌گیری گذارده شود. بنابراین راهپیمایی جبهه ملی اولا به‌عنوان مقدمه و آزمون موفقیت شورش اجتماعی طراحی شده بود و ثانیا مانوری بود برای تقویت جایگاه اجتماعی و افزایش روحیه گروه‌های متحد بنی‌صدر در آستانه اقدام نهایی. 🔹برش سوم: در این زمان، جبهه ملی سعی کرد تا با ارتباط با منافقین عملیات خود علیه نظام را گسترده‌تر کند. سنجابی در مورد همکاری جبهه ملی و مجاهدین خلق می‌گوید: «هر قدر فاصله آن‌ها (مجاهدین خلق) از توده‌ای‌ها بیشتر می‌شد و هر قدر دستگاه انحصار طلب آخوندی نسبت به آن‌ها ترشرویی و خشونت بیشتر نشان می داد‌، نزدیکی ما با آن‌ها بیشتر می‌شد.» 🔸برش چهارم: در همین زمینه، نشریه مجاهد 2 هفته قبل از اعلام راهپیمایی جبهه‌ ملی، تحت عنوان «بررسی لایحه قصاص» ضمن رعایت احتیاط در عدم نفی اصل قرآنی و دینی آن، لایحه قصاص را زیر سوال برده و محکوم کرده بود. همچنین منافقین در نشریه مجاهد متن کامل نامه سرگشاده شیخ‌علی تهرانی به امام خمینی را در واکنش به سخنرانی 25 خرداد، انتشار داد؛ شیخ‌علی تهرانی در این نامه حملات شدیداللحنی به امام کرده و کوشش کرده بود اعتبار و استناد دینی و فقهی بیانات امام را ‌ازجمله درباره حکم ارتداد منکرین حکم ضروری قصاص ‌ نفی کند. 🔹برش پنجم: به دنبال این سخنرانی قاطعانه امام، مردم در اجتماعات پرشكوه خود توطئه‌ای را كه از طرف جبهه ملی اعلام شده بود،‌خنثی كردند روزنامه کیهان در تاریخ 26 خرداد در گزارشی درباره نقش مردم در خنثی کردن توطئه‌ نوشت: «در پی اعلام راهپیمایی جبهه ملی که قرار بود ساعت 3 بعدازظهر دیروز [25 خرداد] از میدان فردوسی آغاز شود، ‌گروه زیادی از مردم برای جلوگیری از برقراری این میتینگ در ساعات قبل از موعد تعیین‌شده در میدان فردوسی اجتماع کردند [...] جمعیت سپس مسیر خیابان انقلاب را به سوی میدان انقلاب و دانشگاه تهران در پیش گرفت و با فریاد شعارهایی علیه جبهه ملی و رئیس‌جمهوری به راه خود ادامه داد..»(منبع: مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛ https://b2n.ir/968478 ) 🔸برش ششم: اجتماع مورد نظر جبهه ملی و بنی‌صدر شکست خورد و خیابان‌ها در اختیار نیروهای طرفدار انقلاب قرار گرفت و آخرین امید بنی‌صدر به اینکه شاید مفری برای او در پی داشته باشد، به یأس مبدل شد. بنی‌صدر که در بیانیه 22 خرداد خویش رسماً و علناً مردم را به قیام علیه انقلاب اسلامی تحریک کرده بود و در همدان و در پایگاه یکم شکاری، مردم و ارتشی‌ها را به استقامت و قیام فرا خوانده بود، در واقع عامل سقوط خود شد ، در ادامه حمایت شورش‌گرانه مجاهدین خلق از بنی‌صدر، این سازمان طی اطلاعیه مورخ 26 خرداد1360، هواداران خود را به حمایت جدی‌تر از بنی‌صدر، به بهانه «» وی، دعوت کرد. در حالی که بنی‌صدر با هماهنگی سازمان در مخفیگاه بسر می‌برد و هیچ خطر جدی‌ای او را تهدید نمی‌کرد. 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️رئیس‌جمهور و شگرد دزدها تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی «این روزها جناب رئیس‌جمهور به یاد مردمی که از فشار مشکلات اقتصادی، تورم و بیکاری به ستوه آمده‌اند. هرچه رساتر فریاد می‌زند که کوتاهی در برابر گرانی و گرفتاری‌های زندگی مردم پذیرفتنی نیست! این شگرد جناب رئیس‌جمهور برگرفته از شیوه دزدهاست که هنگام فرار برای این‌که دزد شناخته نشود. رساتر از همه فریاد می‌زنند که دزد را بگیرید! سیدحمید روحانی ‭1399‬/3/27» 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
⬛️تشکیل حکومت؛ هدف حضرت امام صادق علیه‌السلام 🔴شهادت امام صادق علیه‌السلام تسلیت! ▫️نقشه‌ی علیه‌السلام این بود، که بعد از رحلت امام باقر علیه‌السلام کارها را جمع و جور کند، یک قیام علنی به راه بیندازد و حکومت بنی‌امیه را -که هر روزی یک دولتی عوض می‌شد و حاکی از نهایت ضعف دستگاه بنی‌امیه بود- واژگون کند و از خراسان و ری و اصفهان و عراق و حجاز و مصر و مراکش و همه‌ی مناطق مسلمان‌نشین که در همه‌ی این مناطق شبکه حزبی امام صادق علیه‌السلام -یعنی شیعه، شیعه یعنی شبکه‌ی حزبی امام صادق علیه‌السلام- علیه‌السلام همه جا گسترده بود، از همه آن‌ها نیرو بیاید مدینه و امام لشکرکشی کند به شام، را ساقط کند و خودش پرچم خلافت را بلند کند و بیاید مدینه و حکومت پیغمبر صلی‌الله‌علیه‌وآله را به راه بیندازد؛ این نقشه‌ی امام صادق بود. ▪️لذا وقتی که در خدمت علیه‌السلام در روزهای آخر عمرش صحبت می‌شود و سؤال می‌شود که کیست، حضرت یک نگاهی می‌کنند به امام صادق علیه‌السلام می‌گویند که گویا می‌بینم که قائم آل محمد این است. (مقام معظم رهبری 1391/1/26) ▫️▫️▫️ Bonyadtarikhbook.ir ▪️▪️▪️ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
♨️عدم تأیید جریان‌های انحرافی؛ سیره همیشگی امام خمینی (قدس سره) 🖊به مناسبت سالروز فوت دکتر شریعتی « از شیوه‌ها و تاکتیک‌های در مقابله با جریان‌های انحرافی و بازداشتن توده‌ها از گرایش به آن، این بود که از هرگونه و از آن جریان خودداری می‌ورزید و از اظهار نظر در مورد آن خودداری می‌کرد. آن روز که جریان دکتر در ایران اوج گرفت و شماری به هواداری او و جمعی به مخالفت با او جار و جنجال به راه انداختند، امام از هرگونه اظهار نظری در مورد او خودداری کرد و بدین گونه به پیروان خود آموخت که در برابر آن جریان چه وظیفه‌ای دارند، نه به پشتیبانی از او برخیزند که موجب تأیید از اندیشه‌های انحرافی او شود و نه بر ضد او سخن بگویند که دشمن از آن بهره‌برداری کند و آتش اختلاف را شعله‌ور سازد. نیز در جریان «سازمان مجاهدین خلق» امام با سکوت و آنان، ملت ایران را از فروغلتیدن در دام آنان بازداشت.»(نهضت امام خمینی ج۲ ص۷۰۱) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
💥کتاب «شریعتی در دادگاه تاریخ» اثر حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی💥 دکتر علی شریعتی و نقش او در انقلاب اسلامی و رابطه مشکوک او با ساواک یکی از فصل‌های و در تاریخ انقلاب اسلامی است که ورای احساسات و عواطف باید آن را از حیث تاریخی و سندی بررسی؛ و همچون کارنامه او را وارسی کرد. علی شریعتی رفت اما پرونده او در دل تاریخ زنده است... را در دادگاه تاریخ ببینید: https://b2n.ir/39955 شماره تماس جهت تهیه کتاب: ☎️۰۲۱-۲۲۵۷۹۱۹۲ -تهران ☎️ ۰۲۵-۳۲۹۰۴۲۳۱-قم @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⚡️وقتی تروریست‌های حامی دکتر شریعتی؛ استاد شهید مطهری را به شهادت می‌رسانند! 💢 گروه فرقان چرا استاد مطهری را شهید کرد؟ از آنجا که آغازگر توطئه عملیات تروریستی پس از انقلاب،گروهک فرقان بود لازم است اندیشه های انحرافی این گروه بیشتر شناخته شود. رهبری این گروه تروریستی با طلبه ای به نام"اکبر گودرزی" متولد ۱۳۳۵ در استان لرستان بود.بر اساس نشریه ای که تحت عنوان فرقان چیست؟ توسط هوادارانش منتشر شده، اکبر گودرزی ارسال ۱۳۵۰ تلاش های خود را برای« راه یابی آزادانه به قرآن و متون اصلی» آغاز کرده که حاصل این مطالعات در سال ۵۵ به صورت تفسیر قرآن منتشر شد. ⭕️ به نوشته همین نشریه، از همان زمان آقای مطهری در جلسات هفتگی به نقد کتاب "ایدئولوژی توحید و ابعاد گوناگون آن" و تفسیر وی پرداخته است.با در گذشت شریعتی اولین اعلامیه از سوی این جریان نوپا به نفع شریعتی پخش می شود. آنچه فرقانی ها را بر می آشوباند،اطلاعیه مشترک مطهری_بازرگان در انتقاد از آثار دکتر شریعتی است که البته چند روز بعد بازرگان حرفش را پس می گیرد.به دنبال آن است که گودرزی اطلاعیه ای صادر می کند و به تهدید مخالفان شریعتی می پردازد.فرقانی ها در سال ۵۶ و ۵۷ مجلدات زیادی از تفسیر قرآن خود را که تحت عنوان "پیام قرآن" منتشر می شد،پخش کردند. در این زمینه که استاد مطهری که در این سال ها روی تفسیر کار می کرد، نسبت به این مسئله احساس خطر فراوان کرده، مرتب هشدار می داد.تفسیرهای متعدد و گسترده اینان، طی سال های ۵۵ و ۵۶ موجی از بیم و هراس را در میان متدینین دامن زد.گروه فرقان برای پیاده کردن استراتژی مسلحانه در برابر رژیم شاه، در بهمن ۵۷ به تجهیزات نظامی مجهز می‌شود! این زمان انقلاب پیروز شده است ولی فرقان به جای آنکه این تجهیزات را در جهت پاسداری از انقلاب به کار برد، به مبارزه با رهبران و شخصیت های تأثیر گذار آن می پردازد. در همین راستا فرقان که «روحانیت را از بنیان و اساس باطل» می دانست، تلاش خود را معطوف به مبارزه با آنها نمود. ⭕️ نخستین عاملی که فرقان را به رویارویی مسلحانه با جمهوری اسلامی کشاند، به زعم خودخودشان« ارزش های راستین تشیع سرخ علوی بود» همچنین تلاش برای « آزاد ساختن اسلام علی از اسارت آخوندیسم» عامل دیگر! آنها از خود می پرسیدند اکنون چه باید کرد؟ لذا به زعم خود بر اساس آیه«فقاتلو ائمه الکفر» تصمیم گرفتند ابتدا مرحوم قرنی و سپس استاد مطهری را به شهادت برسانند! انتخاب مطهری برای آن بود که« فکر به قدرت رسیدن دیکتاتوری آخوندیسم و آماده سازی تشکیلاتی آن مدتها قبل،حتی قبل از خرداد۴۲ ازطرف او مطرح شده بود».(فصلنامه پانزده خرداد،ش ۳۰، ص۱۳۸) 🔹🔹🔹 Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.