Al-Infitar -03 ss.mp3
6.33M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #انفطار
🔹 جلسه : 3
تاریخ: 1398/10/02
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
Al-Infitar 03 p2.pdf
198K
💠 متن درس تفسیر سوره مبارکه #انفطار
🔹 جلسه : 3
تاریخ: 1398/10/02
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠جريان جهنم و بهشت دركش آسان نيست..
#معاد
#معاد_در_قرآن
🔶 ما خيال ميكنيم كه جريان #قيامت ـ معاذ الله ـ شبيه #دنياست اين هم كه نيست ﴿وَنُنشِئَكُمْ فِي مَا لاَ تَعْلَمُونَ﴾
🔶 فرمود ما شما را جايي ميبريم كه شما نمونهاش را نديديد و نميدانيد چه خبر است ولي شما در اين آياتي كه مربوط به طريق #جهنم يا صراط جهنم است يك اصل را مشترك ميدانيد كه آن را ما كاملاً ميفهميم.
🔶در جريان جهنم چهار گروه را نام ميبرد:
🏷گروه اول فرمود همگان وارد ميشوند: ﴿إِن مِّنكُمْ إِلَّا وَارِدُهَا﴾ حالا ما چون متوجه نميشويم كه ورود به معناي دخول است يا نه ميگوييم اين ورود نظير ﴿لَمَّا وَرَدَ مَاءَ مَدْيَنَ﴾[ است و حال اينكه اين معنا, معناي دشواري است اما چون به آن معناي دقيق دسترسي نداريم اين طور معنا ميكنيم ميگوييم همان طوري كه ﴿لَمَّا وَرَدَ مَاءَ مَدْيَنَ﴾ يعني «أشرف» ﴿إِن مِّنكُمْ إِلَّا وَارِدُهَا﴾ يعني مُشرف به جهنم ميشويد, بسيار خوب اين براي ورود.
🏷 بعد بخش دوم و سوم و چهارم اين است كه يك عدّه ميمانند يك عدّه نجات پيدا ميكنند ﴿ثُمَّ نُنَجِّي الَّذِينَ اتَّقَوْا وَنَذَرُ الظَّالِمِينَ فِيهَا جِثِيّاً﴾ در بخش ديگر فرمود ما جهنم را پر ميكنيم ﴿لَأَمْلَأَنَّ جَهَنَّمَ مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ أَجْمَعِينَ] اما اين پُر كردن به معني خلود نيست البته يك عدّه ميسوزند و بعد از سوخت و سوز ممكن است آزاد بشوند ولي مخلَّدين كماند اما فرمودند آن مقداري كه ميتوانيد #عذاب بچشيد همان مقدار گناه كنيد;
🔶ما يك مختصر آتش را يك لحظه نميتوانيم در دست نگه داريم چه رسد به آن ناري كه طبق بيان نوراني حضرت امير فرمود: «دارٌ ليس فيها رحمة» هيچ گذشت در آن نيست! اين بيان حضرت است در نهجالبلاغه.
🔶حال اينها را واقعاً ما نميفهميم ولي خب به ما نگفتند چيزي كه نميفهميد حقّ #ايمان نداريد ولي ما ميفهميم كه #اهل_بيت حق گفتند قرآن حق گفت, اين را ايمان داريم اين هست اما حالا چيست نميدانيم. براي ما چه چيزي بودن مهم نيست اما چطور زندگي كنيم كه به جهنم نرويم براي ما مهم است.
🔶آن كه براي ما خيلي روشن است به خوبي هم ميفهميم در تمام اين آيات مطرح است فرمود اينجا جاي ظالمين است اين را ما ميتوانيم بفهميم كه ظلم چيست و نكنيم حالا ظلمِ عقيدتي نكنيم #حق_الناس بر عهده ما نباشد حق_الله بر عهده ما نباشد به #بچهها ظلم نكنيم به #همسر ظلم نكنيم به #همسايه ظلم نكنيم به #شيعه ظلم نكنيم به كساني كه فقط براي حفظ دين قيام كردند ظلم نكنيم!
#درس_اخلاق
#آیت_الله_جوادی_آملی
🗓21 اردیبهشت 91
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
✅ #علم با جهل تقابل ندارد!
✅ جهل انسان را به جهنّم می برد نه بی سوادی
🔸مرحوم كليني(رضوان الله تعالي عليه) اوّلين كتابش «كتاب العقل و الجهل» است دوم «كتاب فضل العلم» است.
🔸علم مقابل ندارد؛ علم يعني سواد، خُب اين سواد كاري نميكند، آنكه كار ميكند يا به جهنم ميبرد يا به بهشت٬ عقل است و جهل.
🔸جهل انسان را مستقيم به جهنم ميبرد و عقل مستقيم آدم را به بهشت ميآورد.
🔸آن عقل است كه مقابل دارد نه علم.
🔸علم فنّي است ممكن است ما بگوييم باسواد و بيسواد؛ اما ميبينيد مرحوم كليني وقتي كافي را تنظيم كرده كتاب دومش كتاب العلم است، علم ديگر مقابل ندارد، انسان باسواد است خُب باسواد است اما عقل است كه مقابل دارد.
🔸انسان يا اهل بهشت است يا اهل جهنم، جهنميها يا درسخواندهاند يا نيستند؛ همين!، اين ديگر مقابل ندارد.
🔸اگر اهل عقل بود كه «ما عُبد به الرّحمن و اكتسب به الجِنان» اين اهل بهشت است؛ جهل در مقابل عقل، اهل جهنم است.
🔸انسان يا عاقل است كه بهشتي است يا جاهل است كه جهنمي است؛ اين جهنمي يا درسخوانده است يا درسنخوانده؛ اين است كه كتاب العلم مقابل ندارد، كتاب العقل مقابل دارد.
🔸اگر علم، علم حوزوي و دانشگاهي باشد اين ممكن است با جهل در مقابل عقل هم بسازد لذا حضرت فرمود: «رُبَّ عَالِمٍ قَدْ قَتَلَهُ جَهْلُهُ وَ عِلْمُهُ مَعَهُ لاَ يَنْفَعُهُ»
🔸علم با جهل جمع ميشود چون آن جهل در مقابلِ علم نيست، در مقابلِ عقل است؛ چون در مقابل عقل است ممكن است علمي باشد عين جهل!، يعني همين سواد را در راه باطل پياده كند؛ بنابراين اين علمها فيالجمله كمك ميكند نه بالجمله.
🔹برگرفته از درس تفسیر قرآن حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی /سوره قصص، آیات 5 الی 9
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
حق ولایت.mp3
555K
💠 روز بیست و هشتم ماه #ربیع_الثانی
🔹حق ولایت
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
Al-Infitar -04 ss.mp3
6.73M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #انفطار
🔹 جلسه : 4
تاریخ: 1398/10/03
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
Al-Infitar 04 p2.pdf
203.7K
💠 متن درس تفسیر سوره مبارکه #انفطار
🔹 جلسه : 4
تاریخ: 1398/10/03
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
✳️برگزیدگان نخستین دوره طرح ملی «درجات» معرفی شدند
با پایان یافتن دوره نخست طرح ملی درجات، برگزیدگان این دوره طی مراسمی معرفی شدند و جوایزی به این برگزیدگان اهداء شد.
قرعه کشی این دوره از طرح ملی درجات با حضور حجت الاسلام و المسلمین اسکندری مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان قم و نیز جمعی از مسئولین این سازمان و نمایندگان معاونت فرهنگی دفتر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در تاریخ 1398/10/03 در محل سازمان اوقاف و امور خیریه استان قم برگزار گردید.
در این دوره از طرح ملی درجات، کتاب ارزشمند «کوثر کربلا» از مجموعه آثار آیت الله العظمی جوادی آملی در معرض خوانش علاقمندان و شرکت کنندگان قرار گرفته بود که پس از مطالعه این اثر به سؤالاتی که از این کتاب مطرح شده بود، پاسخ دادند.
🔵اسامی برگزیدگان این دوره به شرح ذیل است:
🔸1. به شرکت کنندگانی که بالای 90% پاسخ صحیح داده اند 3 کمک هزینه سفر به مشهد مقدس به ارزش هر نفر 4،500،000 ريال به شرح زیر اهدا شد:
نفر اول: والیه رضا.
نفر دوم: عاطفه فیض عارفی.
نفر سوم: الهام پاک طینت جوزم
🔸2. به شرکت کنندگانی که 90 % پاسخ صحیح داده اند 6 کمک هزینه سفر به مشهد مقدس به ارزش هر نفر 3،500،000 ريال به شرح زیر اهدا شد:
نفر اول : محمد غلامی
نفر دوم: آرش غفوری
نفر سوم: مجید توکل
نفر چهارم: عبدالرحیم فرح بخش
نفر پنجم: محسن یزدانی
نفر ششم: مریم قهرمانی
🔸3. به شرکت کنندگانی که 80 % پاسخ صحیح داده اند 5 کمک هزینه سفر به مشهد مقدس به ارزش هر نفر 2،500،000 ريال به شرح زیر اهدا شد:
نفر اول: مرتضی(کدملی: 0017***922)
نفر دوم: امیر ملکیان
نفر سوم: تکتم حاجتی
نفر چهارم: مجتبی عباسی
نفر پنجم: نارین گل لایق
🔸4. به پاس قدردانی از تمامی عزیزانی که در این مسابقه شرکت نموده و برنده نشده اند به قید قرعه به سه نفر هر نفر مبلغ 1،000،000 ريال به شرح زیر اهدا گردید:
نفر اول: مریم احمدی
نفر دوم: سید احمد حسین زاده
نفر سوم: ویدا تقوی
🔘لازم به ذکر است طرح ملی «درجات» با محوریت آثار گرانسنگ حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی برگزار می گردد که هدف از برگزاری آن، تبیین و ترویج معارف متعالی، ترویج فرهنگ کتابخوانی با رویکرد دینی و مذهبی، آشنایی مخاطبان در سطوح مختلف با آموزه های دینی و معرفی آثار ارزشمند و تأثیرگذار دینی و مذهبی، در قالب مسابقه کتابخوانی است.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی
جمعی از ائمه جمعه شهرهای مختلف استان آذربایجان غربی به همراه مسئول حوزه های علمیه و نمایندگان طلاب ا
✳️نماز نجوای انسان مومن با خدای خود است/ائمه جمعه همواره باید در جهت رشد معنوی خود بکوشند
آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار جمعی از ائمه جمعه شهرهای مختلف استان آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت خاص نماز جمعه، اظهار داشتند:
🔷نماز ستون دین است و هر ستونی یک «ستون دار» لازم دارد و ستونِ نماز اکنون به دست شما برافراشته و اقامه شده است، مخصوصا ستون نماز جمعه که در میان ستون های دیگر دین، یک ستون ویژه ای است که خیمه دین به وسیله آن برپا شده است و جمعیت کثیری زیر این خیمه جمع شده اند و از برکات فراوان آن بهره می برند.
🔷 اگر نماز بتواند جامعه ما را زیر یک خیمه، آن هم خیمه دین جمع کند و نگه دارد، دیگر هیچ مشکلی نخواهیم داشت، مشکل بسیاری از افراد جامعه این است که باور نکردند و نپذیرفتند که نماز معراج مومن است.
🔷ما یک «نجوا» داریم و یک «ندا»؛ نماز واقعاً نجوای انسان مومن با خدای خود است! اگر «قربة الی الله» در کار باشد حتماً مومن از مرحله «ندا» به مرحله «نجوا» می رسد؛ در «ندا»، محورِ گفتگو با خداوند، فقر، نیاز، رفع نقص، طلب و خواستن است اما در «نجوا» سخن از نیاز نیست، بلکه صحبت از ناز است، آنجا جای ناز کردن با خداست.
🔷 در دعای افتتاح شبهای ماه مبارک رمضان به خداوند عرض می کنیم حالا که در این شهر رمضان مهمان تو هستیم می خواهیم با تو ناز کنیم! ناز کردن یعنی چه؟ در مناجات شعبانیه که از غرر مناجات های ماست می خوانیم، وقتی درجات قرب را به وسیله هدایت ائمه علیهم السلام طی کردیم، به مقام نجوا می رسیم و انسان وقتی به مرحله نجوا رسید با خدا ناز می کند و به خدا عرض می کند تاکنون من با تو سخن می گفتم اما حالا من سکوت می کنم تا تو با من سخن بگویی!
🔷در مرحله ناز به خداوند می گوییم اگر تو از من بازخواست کنی که چرا گناه کردی؟ من پاسخ می دهم تو که بزرگتر بودی، تو چرا نبخشیدی؟! این «مُدِلّاً علیک» یعنی خدایا به من اجازه داده شده با تو «دلال» کنم، «دلال» یعنی ناز کردن، این راه تنها مخصوص ائمه(ع) که نیست! این راه برای همه ما باز است وگرنه از ما نمی خواستند که این دعاها را بخوانیم.
🔷 پس دو راه داریم یک راه «نیاز» و یک راه «ناز»؛ ما با این خدا روبه رو هستیم، با پیمودن این راه ها آنقدر باید جامعه ما فرشته خو باشد که دیگر خبری از اختلاس، نجومی، فقر و دیگر مشکلات در این کشور نباشد.
🔷کسانی که لباس روحانیت بر تن دارند در این خصوص باید احساس وظیفه بیشتری کنند، الان که به برکت خون های پاک شهدا و ایثار جانبازان، این کشور طیب و طاهر شده است اگر نتوانیم از این زمین پاک میوه طیب و طاهر به دست بیاریم حقیقتاً خسران است.
🔷 همه انسان ها در خطر گرفتار شدن در دام دنیا هستند و ائمه جمعه بیش از دیگران باید این خطر را احساس کنند لذا همواره در جهت رشد معنوی خود بکوشید و لحظه ای از خود غافل نشوید که امیدواریم به برکت ذات مقدس الله، ستون دین همواره به دست شما در اهتزاز باشد.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
✳️غربی ها هرگز نمی توانند برای موضوعاتی همچون حقوق بشر، کودک و زن تصمیم بگیرند، چراکه در نگاه آنها انسان یک موجود فانی است
جمعی از اعضای شورای فرهنگی اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار و گفتگو کردند.
@daftar_ayatollah_javadi_amoli