#کرامت_انسان ۳
🔆 «قَالَ رَجُلاَنِ مِنَ الَّذِينَ يَخَافُونَ أَنْعَمَ اللّهُ عَلَيْهِمَا ادْخُلُواْ عَلَيْهِمُ الْبَابَ فَإِذَا دَخَلْتُمُوهُ فَإِنَّكُمْ غَالِبُونَ وَعَلَى اللّهِ فَتَوَكَّلُواْ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ»
🔆 «دو مرد از [زمره] كسانى كه [از خدا] مىترسيدند و خدا به آنان نعمت داده بود گفتند از آن دروازه بر ايشان [بتازيد و] وارد شويد كه اگر از آن درآمديد قطعا پيروز خواهيد شد و اگر مؤمنيد به خدا توكل كنيد»
📔 سوره مبارکه مائده، آیه ۲۳
☘️ حضرت موسی به بنی اسرائیل امر میکند وارد شهر مقدسی که اهلش ظالم هستند شوید و ظالمان را از آنجا خارج کنید، اما آنان در پاسخ میگویند ما به این شهر وارد نمیشویم تا آنکه ظالمان از آنجا بیرون روند و فقط در این صورت به آن شهر میرویم. دو نفر که مورد لطف خاص حضرت حق بودند و ادب حضور در برابر مولا داشتند به قوم میگویند اگر به این شهر بروید به یقین پیروز خواهید شد.
🔸 اکرام خدای سبحان قسمتی از آیه است که میفرماید:
🔆 «فَإِذَا دَخَلْتُمُوهُ فَإِنَّكُمْ غَالِبُونَ»
🔰 *ورود به یک امر صحیح نشان موفقیت است. مصداق این امر زمانی است که بابت انجام کاری نگران هستیم و گمان میکنیم قادر به انجامش نیستیم، خداوند وعده میدهد اگر به این کار بپردازید به یقین موفق خواهید شد.*
✍️ به عنوان مثال گرفتار رذیلهای هستیم و گمان میکنیم قابلیت رها شدن از آن را نداریم خدای سبحان میفرماید اگر تصمیم به ترک این رذیله بگیرید قادر به این کار خواهید شد و یا فاقد فلان محاسن اخلاقی هستیم اگر همت به تخلق آن داشته باشیم خداوند ما را بر این امر موفق خواهد کرد.
💠 *البته لازمه این امر توکل و اعتماد به خدای سبحان است* همچنانکه قرآن در ادامه آیه میفرماید:
🔆 «وَعَلَى اللّهِ فَتَوَكَّلُواْ»
🔹 کسیکه مورد اکرام خداوند است نه بر خود اعتماد میکند نه بر اسباب بلکه فقط بر خداوند تکیه دارد.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
#ال_یس ۵۷
🔆 *«اَلسَّلامُ عَلَيکَ أيُّهَا الْعَلَمُ الْمَنصوبُ»*
🔆 *سلام بر تو ای پرچم افراشته*
✳️ وجودمقدس امام زمان عجلاللهتعالیفرجه چون پرچمی نمایان و برافراشته است كه بايددر مکانی مقدس و مطهر نصب شود. *خداوندسبحان اين پرچم را در قلب مؤمن قرار داده است.*
☘️ در حدیث مشهور آمده است که:
🔆 «قَلْبُ الْمُؤْمِنِ عَرْشُ الرَّحْمن.»
🔆 «دل انسان با ایمان تخت پادشاهی خداوند رحمان است»
📘 بحارالانوار، ج ۵۵، ص ۳۹
✍️ حضرت آیت الله بهجت رحمة الله میفرمودند: امام زمان در دل هر شیعه یک مسجد دارد.
♦️ چنانچه قلب انسان مملو از حب دنیا و معصیت گردد و وجودش به مرداری تبديل شود پرچم ولایت در آن برافراشته نمیشود.
📗 در دعای «اَللهُمَ أَخْرِجْ حُبَ الدُّنْیَا مِنْ قَلْبِی» *انسان در اين دعا رفع غصهها و معاصی را از قلب خویش خواستار است تا با وجودی مطهر و دور از نجاست قابلیت و لیاقت نصب پرچم را داشته باشد.*
🌀 هنگامیکه انسان پیوند دائم با امام دارد، همواره از سوی تاریکی به طرف نور در حرکت است. این حرکت علامت عزت اوست چراکه پرچم ولایت در مسجد وجودش نصب گردیده است.
💢 *درصورتیکه وجود انسان با نور امام وسیع گردد از ناپایداری جدا میشود زیرا شئ ناپایدار در خور تکریم الهی نیست.*
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
#حدیث_روز
📜 *نامه امام صادق علیهالسلام به شیعیان* ۹۴
✳️ *«شناخت منافق»*
🔆 «وَ إِذَا لَمْ یُرِدِ اللَّهُ بِعَبْدٍ خَیْراً وَکَلَهُ إِلَى نَفْسِهِ، وَ کَانَ صَدْرُهُ ضَیِّقاً حَرَجاً، فَإِنْ جَرَى عَلَى لِسَانِهِ حَقٌّ لَمْ یُعْقَدْ قَلْبُهُ عَلَیْهِ، وَ إِذَا لَمْ یُعْقَدْ قَلْبُهُ عَلَیْهِ لَمْ یُعْطِهِ اللَّهُ الْعَمَلَ بِهِ. فَإِذَا اجْتَمَعَ ذَلِکَ عَلَیْهِ حَتَّى یَمُوتَ وَ هُوَ عَلَى تِلْکَ الْحَالِ کَانَ عِنْدَ اللَّهِ مِنَ الْمُنَافِقِینَ، وَ صَارَ مَا جَرَى عَلَى لِسَانِهِ مِنَ الْحَقِّ الَّذِی لَمْ یُعْطِهِ اللَّهُ أَنْ یُعْقَدَ قَلْبُهُ عَلَیْهِ، وَ لَمْ یُعْطِهِ الْعَمَلَ بِهِ، حُجَّةً عَلَیْهِ یَوْمَ الْقِیَامَةِ.»
🔆«و اگر خدا به بندهاش خیرى نخواهد او را به خود واگذارد و دلتنگ و پریشان باشد. اگر هم حق را بر زبان او راند دل بدان نبندد. و از آنجا که دل بدان نبسته است خدا توفیق عمل بدو ندهد. چون این وضع براى او پدید آید تا جایى که بمیرد نزد خدا منافق خواهد بود. همان اعتراف زبان او به حق، با آنکه خدایش توفیق دل دادن بدان و عمل کردن به آن را به وى نداده بر علیه او حجّت میشود.»
✳️ با توجه به فراز بالا *اینکه کسی حرف حقی را بر زبان آورد ملاک و خوبی و بدی او نخواهد بود.* آنچه موقعیت و جایگاه فرد را مشخص میکند عمل فرد و اعتقاد راسخ او به مطلبی است که بیان میدارد.
🔸 باید دقت کرد کلام منافق ممکن است درست باشد و دیگران را جذب کند اما مهم عمل اوست. *این اعتقاد و عمل اوست که چگونگی عاقبت او را مشخص میکند.*
🌐 emamraoof.com
٨٧
#شكر_شكر
١٦-ناشكري نسبت به خلق موجب ناشكري از خالق
در روايات شكرگزاري از مردم در برابر احسان و نيكي هايشان، به عنوان شكرگزاري از خداوند به شمار آمده است
آن كس كه شاكر خالق است به يقين سپاسگزار مخلوق است و هر كس شاكر خلق نباشد شاكر خداي سبحان نخواهد بود.
پيامبر ص فرمود: لا يشكر الله من لا يشكر الناس
آن كس كه شكر مردمان نكند شكر خداي تعالي نكند.
از حضرت علي بن موسي الرضا روايت شده :
من لم يشكر النعم من المخلوقين لم يشكر الله عز وجل
هر كس در قبال خوبي مردم شكر نكند خداوند عز و جل قدرداني نكرده است .
شكر رابطه اي دو جانبه دارد كه يك سوي آن خداوند است و سوي ديگر خلق.
شكر هم رابطه حسنه اي با خداوند سبحان ايجاد مي كند و هم با خلق خدا رابطه اي كه موجب تكريم و احترام خالق و مخلوق نسبت به شاكر است .
ادامه دارد
استاد بروجردي
كتاب شكر ِشكر
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
واتساپ ١٤
https://chat.whatsapp.com/GrDThCQqgwm6YBL8TNed9n
پيام رسان سروش پلاس
sapp.ir/darmahzareostadbroujerdi
پيام رسان بله
https://ble.im/boroojerdi
پيام رسان گپ
https://gap.im/darmahzar
پيام رسان ايتا
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
تلگرام
@darmahzar
لينك سايت حوزه علميه السلطان علي بن موسي الرضا(ع)👇
http://bit.ly/2WTptgK
📚 موارد سجده سهو
💠 سؤال: سجده سهو در چه مواردی واجب است؟
✅ جواب: نمازگزار بايد براى پنج مورد پس از سلام نماز، دوسجده سهو به جا آورد:
۱. در بين نماز، سهواً حرف بزند.
۲. در نماز چهار ركعتى، پس از سجده دوم، شك كند كه چهار ركعت خوانده است يا پنج ركعت.
۳. تشهد را فراموش كند.
در دو مورد هم احتياط واجب آن است كه دو سجده سهو به جا آورد:
۴. يك سجده را فراموش كند.
۵. در جايى كه نبايد سلام نماز را بگويد، سهواً سلام دهد.
📚 کیفیت سجده سهو
💠 سؤال: کیفیت سجده سهو به چه شکل است؟
✅ جواب: براى سجده سهو بايد پس از سلام نماز فوراً به نيّت سجده سهو، پيشانى را بر چيزى كه سجده بر آن صحيح است بگذارد و بنابراحتیاط بگويد: «بسم اللَّه و باللَّه، السلام عليك ايها النّبىُّ و رحمة اللَّه و بركاته» سپس سر از سجده بردارد و دوباره به سجده رود و ذكرسجده سهو را تكرار كند؛ آن گاه سر از سجده بردارد و تشهد بخواند و سلام دهد.
#پیامبر_شناسی ۳۶
✍️ در كلام حق این مطلب به وفور به چشم میخورد:
✳️ *خداوند متعال در مقابل نگرانیها و دلسوزیها و مشقات بسیار پیامبر در امر هدایت مردم، به ایشان متذكر میشود، هدایت افراد در دست خداوند است و وظیفه تو فقط ابلاغ پیام الهی به بندگان است.*
🔸 عدم پذیرش برخی از افراد ایرادی را متوجه تو نخواهد كرد.
🔆 «لَّيْسَ عَلَيْكَ هُدَاهُمْ وَلَٰكِنَّ اللَّهَ يَهْدِي مَن يَشَاءُ وَمَا تُنفِقُوا مِنْ خَيْرٍ فَلِأَنفُسِكُمْ وَمَا تُنفِقُونَ إِلَّا ابْتِغَاءَ وَجْهِ اللَّهِ وَمَا تُنفِقُوا مِنْ خَيْرٍ يُوَفَّ إِلَيْكُمْ وَأَنتُمْ لَا تُظْلَمُونَ»
🔆 «هدایت آنان بر عهده تو نیست بلكه خدا هركه را بخواهد هدایت میكند و هر مالی كه انفاق كنید به سود خود شماست و جز برای طلب خشنودی خدا انفاق مكنید و هر مالی را انفاق كنید پاداش آن به طور كامل به شما داده خواهد شد و ستمی بر شما نخواهد رفت.»
📔 سوره مبارکه بقره، آیه۲۷۲
✅ از جمله صفات پیامبر كه بر اساس كلام وحی بر شمردیم: بشیر ،نذیر، سراج منیر و.......بود. همه این توصیفات نشان از قابلیت كامل حضرت و تلاش بی حد ایشان در ابلاغ كلام وحی به بندگان دارد.
🔹 حرص بیش از حد پیامبر، جهت هدایت افراد، كه ناشی از محبت فراوان ایشان بود و دغدغه به هدف نرسیدن امر رسالت و تحمل مشقات فراوان در این راه موجب شد كه خداوند سبحان خطاب به حضرت، اینطور بیان دارد كه:
✳️ *وظیفه تو فقط ابلاغ پیام الهی بود كه البته به خوبی انجام دادی. اما اینكه فردی هدایت شود یا نه ،به خواست خدا و قابلیت خود فرد بستگی دارد.*
♦️ تا كسی نخواهد و خدا هم نپذیرد هیچ فردی از نعمت هدایت الهی بهرهمند نخواهد شد.
🔆 «إِن تَحْرِصْ عَلَىٰ هُدَاهُمْ فَإِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي مَن يُضِلُّ وَمَا لَهُم مِّن نَّاصِرِينَ»
📔 سوره مبارکه نحل، آیه ۳۷
🔰 بسیاری از آیات به این مسئله اشاره دارد که: افراد به خوبی میدانند، بزرگتر آنها دلسوز است ولی باز هم توجهی به دستورات او ندارند.
💢 *اینها مصداق افراد گمراهی هستند كه خود از هدایت الهی گریزان هستند. پس هدایت نخواهند شد .پیامبر نیز درقبال انها مسئولیتی نخواهد داشت.*
🔹 هم چنین در ادامه اشاره به مقام والای پیامبر در مقایسه با سایر انبیاء شده و او را پرچم دار راه هدایت نامیده است. ولی باز هم متذكر میشود كه هیچ جبری در امر هدایت متوجه بندگان نخواهد بود.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
#دهه_فجر
🇮🇷🇮🇷
✍️ امام خامنهای (مد ظله العالی):
*دهه فجر، در حقیقت مقطع رهایی ملت ایران و آن بخشی از تاریخ ماست که گذشته را از آینده جدا کرده است.*
🌐 emamraoof.com
٢١٢
#آداب_الصلوه
ادامه بحث آداب قرائت
امام خميني در ادامه به حديث قدسي اشاره فرمودند:
خدا فرمود: من نماز را تقسيم كردم نصف آن مال من و نصف ديگر مال بنده ، وقتي بنده مي گويد بسم الله الرحمن الرحيم، خدا مي گويد : بنده من ياد من افتاده پس من هم او را ياد مي كنم و محب و همنشين او مي شوم و وقتي بنده مي گويد الحمدلله، خدا مي گويد: بنده من مرا حمد كرد پس من مي شنوم و او را تأييد مي كنم و وقتي بنده مي گويد الرحمن الرحيم، خدا مي گويد: بنده من مرا تعظيم كرده و نسبت عظمت به من داده است و وقتي بنده مي گويد مالك يوم الدين ، خدا مي گويد : بنده من مرا تمجيد كرده است و زمام امور را به من تفويض كرده است.
و وقتي بنده مي گويد اياك نعبدوا و ايك نستعين خدا مي گويد: اين ديگر خلوتي بين من و بنده است
(در اين جا سوره نصف مي شود)
و وقتي بنده مي گويد اهدنا الصراط المستقيم ، خدا مي گويد:اينجا ديگر درخواست بنده ام شروع شده و هر چه از من بخواهد به او مي دهم
ما از خداي سبحان مي خواهيم در اين مقام خلوت، ما را ثابت قدم بدار!
ادامه دارد
استاد بروجردي
كلاس شرح آداب الصلوه
٨٠/١٢/٢٠
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
واتساپ ١٤
https://chat.whatsapp.com/GrDThCQqgwm6YBL8TNed9n
پيام رسان سروش پلاس
sapp.ir/darmahzareostadbroujerdi
پيام رسان بله
https://ble.im/boroojerdi
پيام رسان گپ
https://gap.im/darmahzar
پيام رسان ايتا
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
تلگرام
@darmahzar
لينك سايت حوزه علميه السلطان علي بن موسي الرضا(ع)👇
http://bit.ly/2WTptgK
#تفسیر_قرآن ۸۹
#سوره_نحل ، آیه ۲۷ (ادامه)
🔆 «ثُمَّ يَوْمَ الْقِيامَةِ يُخْزيهِمْ وَ يَقُولُ أَيْنَ شُرَكائِيَ الَّذينَ كُنْتُمْ تُشَاقُّونَ فيهِمْ قالَ الَّذينَ أُوتُوا الْعِلْمَ إِنَّ الْخِزْيَ الْيَوْمَ وَ السُّوءَ عَلَى الْكافِرينَ»
🔆 «سپس روز قیامت خدا آنها را رسوا میسازد؛ و میگوید: «شریکانی که شما برای من ساختید، و بخاطر آنها با دیگران دشمنی میکردید، کجا هستید؟!» (در این هنگام،) کسانی که به آنها علم داده شده میگویند: «رسوایی و بدبختی، امروز بر کافران است!»»
✍️در ادامه گفته میشود:
🔹 از کلمه (ثم) به معنای سپس معلوم میگردد كه رسوایی و خواری و عدم حرمت آنان که اعتقادات ناصحیح دارند فوری و بلافاصله نیست بلکه نيازمند زمان است.
💢 برعکس کرامت وحرمت انانكه عقاید صحیح دارند بسیار زود هویدا میشود.
🔰 برای اثبات این مطلب توجه به این مسأله کافی است که غسل کافری که مهدور الدم است (ریختن خونش مجاز است)، واجب کفایی است و در قبرستان مسلمان ها نباید دفن شود اما به مجرد و اینکه کلمه شهادتین را بر زبان بیاورد محترم گردیده، ازنجاست جدا میگردد و همچون مسلمانان طاهر است.
✳️ *اسلام، عامل تطهیر است و اعتقاد به آن فوراً انسان را پاک میکند. اعتقادات صحیح بلافاصله کرامت و حرمت خاصی به انسان میبخشد اما آن که اعتقاداتش فاسد است زمان زیادی میبرد تا بیحرمتی و بیعزّتی اش معلوم شود.*
⁉️ سؤال: چرا كسانيكه عقاید ناصحیح دارند در دنیا مجازات نمیشوند؟
⁉️ و دلیل اینکه خدای سبحان این افراد را دردنیا خوار ورسوا نمیکند چیست؟
✅ پاسخ: میزان مفسدهای که عقیده نادرست کافر ایجاد میکند بسیار وسیع است و ظرف دنیا برای
محاسبه و مجازات این افراد بسیار کوچک و تنگ است و بر فرض که دریک مقطع صد هزارساله از تاریخ رسوا گردد این میزان رسوایی درمقابل عقیده غلطی که میلیونها سال جریان دارد چیزی به شمار نمیآید، از همین رو قیامت که ظرفی
نامحدود و بینهایت است محل مناسبی برای مجازات این افراد است.
🔰 البته آنان که عقاید نادرستی دارند در دنیا نیز ذلیل و بیعزّتاند اما ذلّت آنان برای همه افراد قابل رؤیت و ادراک نیست، تنها اولیای الهی ذلّتشان را ادراك میکنند.
🔸 *آنان که اعتقادی به خداوند، رسول، ولایت وقرآن ندارند هرچند از اعتبارات ظاهریه برخوردار باشند نزد خدای سبحان و خوبان خلق عزیز نیستند.*
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com