#تفسیر_قرآن
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۸۶🌷
چند نشانه ی دیگر از مؤمنان واقعی:
در آیات ابتدایی این سوره، با چند ویژگی از ویژگی های مؤمنان واقعی آشنا شدیم.
این آیه نیز چهار ویژگی دیگر از صفات مؤمنان حقیقی را بیان کرده است:
1ـ ایمان: مؤمنان راستین، افراد متعصّب و لجبازی نیستند که بر عقاید نادرست پافشاری کنند؛ بلکه انسان های آزاده ای هستند که براحتی در برابر حقیقت تسلیم می شوند، و از سوی دیگر چنان حقیقت را باور می کنند که هیچ¬چیز و هیچکسی نمی تواند آنان را از حقیقت بازگرداند.
2ـ جهاد در راه خدا: واژه ی «جهاد» به معنای «تلاش و کوشش» است و چون جنگ با دشمن، به تلاش و زحمت فراوانی نیاز دارد، به جهاد معروف شده است. به هر حال، مؤمنان راستین، تمام تلاش و کوشش خود را در راه خدا و دین او به کار می گیرند؛ خواه این تلاش، در صحنه ی نبرد با دشمنان خدا و با دل کندن از جان یا مال باشد، یا در پیکار با شیطان رجیم، یا تلاش و کوشش برای انجام دستورهای خدا در زندگی و پرهیز از نافرمانی او.
3ـ هجرت در راه خدا: اگرچه افراد باایمان، مانند همه ی مردم، به وطن خویش علاقه دارند، این علاقه آنان را اسیر خود نمی کند و اگر ماندن آنان در یک سرزمین، ایمانشان را به خطر بیندازد، از آنجا دل می کنند و به سرزمینی هجرت می کنند که بتوانند با آسودگی به وظایف دینی خود عمل کنند.
4ـ پناه دادن به افراد باایمان و یاری آنان: مؤمنان راستین، در قبال مشکلات و گرفتاری های مسلمانان دیگر بی تفاوت نیستند؛ بویژه اگر گروهی از مسلمانان به علت دینداری شان از سوی دشمنان خدا آزار و اذیت ببینند و به سرزمین آنان مهاجرت کنند، ایشان با تمام وجود از آنان پذیرایی کرده، به آنان پناه می دهند و یاریشان می کنند. داستان مهاجرت مهاجران مکّه و یاری و حمایت انصار مدینه در صدر اسلام، سرمشقی برای تمام مسلمانان تاریخ بوده که در راه دین خدا از تمام علاقه های مادّی خود گذشتند و با تمام وجود به برادران دینی خود یاری رساندند.
براستی اگر ما جای آنان بودیم، حاضر می شدیم از وطن خود مهاجرت کنیم، یا خانه و کاشانه و داراییمان را با یکی از مهاجران تقسیم کنیم؟
آری، ایمان و دینداری، تنها با ادّعا و سخن به دست نمی آید؛ بلکه حقیقتی است که در وجود انسان پدیدار می شود و نشانه هایی دارد که باید همه ی ما آن ها را بشناسیم و خود را بسنجیم که تا چه اندازه به مؤمنان حقیقی نزدیک شده ایم.
https://eitaa.com/dokhtaranebeheshtiy
#تفسیر_قرآن
🌸نکته تفسیری صفحه ۱۳۶🌸
دین، راه زندگی است؛ نه وسیله ی بازی و سرگرمی:
بدون شک اسرارآمیزترین موجود زمین، انسان است؛ مخلوقی که اگرچه در ظاهر قوای جسمی فوق العاده ای ندارد، با قدرت اندیشه، تمام زمین را تصرف کرده و اکنون به فتح اجرام آسمانی دیگر می اندیشد. تاریخ بروشنی نشان می دهد که اگر این موجود دوپا به حال خود رها شود، نه تنها موجودات دیگر، بلکه خودش و نسل انسان های همنوع خود را نیز به تباهی می کشد.
به همین سبب، آفریدگار دانای او، با برنامه ای دقیق، روش زندگی او را مشخص کرده و به او آموخته است که برای رسیدن به هدف نهایی، یعنی بهترین زندگی در دنیا و آخرت، به چه چیزهایی اعتقاد داشته باشد و چه کارهایی بکند. این برنامه ی کامل و منظم، «دین» نام دارد. دین، حقیقت است که پنج پیامبر اولوالعزم در زمان های گوناگون از سوی خدا برای مردم به ارمغان آوردند و دهها هزار پیامبر دیگر آن را در میان مردم تبلیغ و ترویج کردند؛ ولی بسیاری از مردم، به جای این که این برنامه را با دقّت در زندگی خود به کار بندند، آن را وسیله ای برای سرگرمی خود می دانند و هر طور که می خواهند، آن را به بازی می گیرند و تغییرش می دهند.
بررسی تاریخ مسیحیت به خوبی نشان می دهد که این انحراف در میان پیروان این دین تا چه حد وجود داشته است. تفکّر شرک آلود تثلیث(اعتقاد به سه خدای پدر، پسر و روح القدس)، اعتقاد به به صلیب کشیده شدن مسیح ، خوردن شراب و گوشت خوک، رعایت نکردن حجاب و عفاف میان مرد و زن، و ترک نماز و روزه و بسیاری از دستورهای خدا و اختصاص یک روز از هفته به دعا و نیایش، آن هم با آواز و موسیقی، به روشنی نشان می دهد که بسیاری از پیروان این راه و روش، نام دین الهی را تنها برای سرگرمی و تفریح با خود حمل می کنند و هیچ دغدغه ای برای فرمان برداری از دستورهای خدا ندارند. البته این انحراف، نه تنها در میان مسیحیان و پیروان ادیان دیگر، بلکه در میان مسلمانان نیز وجود داشته و دارد. یکی از بزرگ ترین نمونه های این انحراف، «بدعت» در دین است؛ یعنی انسان چیزی را جزء دین بشمارد که در دین وجود ندارد. تاریخ اسلام، گویای بدعت گذاری های فراوانی از سوی حاکمان و دانشمندان بی تقواست. ارتکاب گناه و توجیه آن نیز یکی دیگر از نمونه هاي به بازی گرفتن دین است. شاید تا به حال افرادی را دیده باشید که پس از گناه، با جسارت تمام، خود را بی گناه می شمارند و کار زشتشان را نادرست نمیدانند. همچنین تفسیر آیات قرآن در جهت منافع خود و استفاده از دین برای رسیدن به منافع دنیایی، یکی دیگر از نمونه های این انحراف است. حقیقت این است که دین، برنامهی زندگی انسان است که باید مو به مو اجرا شود تا انسان به سعادت حقیقی خود برسد؛ نه وسیله ای برای پر کردن اوقات فراغت و برگزاری مراسم پر زرق و برق و بی فایده!
https://eitaa.com/dokhtaranebeheshtiy
#تفسیر_قرآن
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۰۶🌷
👈به پیمان خود وفا کنید:
یکی از موضوعاتی که در زندگی فردی و اجتماعی همهی انسان ها نقش اساسی دارد، موضوع پیمان و قرارداد است. خانواده که کوچکترین جامعه است، با پیمان ازدواج شکل می گیرد، و حکومت که بزرگترین دستگاه گرداننده ی جامعه است، با بسته شدن پیمان میان مردم و حاکمان به وجود می آید.
انسانها در سراسر عمر، پیمانهای متنوعی را تجربه می کنند. قراردادهای کاری، تجاری، سیاسی، نظامی و ...، نمونه های این پیمانها هستند. بالاتر از همه ی این پیمانها، پیمان انسانها با خدا، پیامبران و امامانشان است؛ پیمانی که بر اساس آن، مردم عهد می بندند که از خدا و پیشوایانشان پیروی کنند، و خدا نیز تعهّد می کند که آنان را به سرمنزل سعادت و خوشبختی برساند.
این آیه به مسلمانان فرمان می دهد که به تمامی پیمانهایشان پایبند باشند.
موضوع «وفای به عهد»، یکی از موضوعات مهم و مورد تأکید در قرآن و سخنان پیشوایان دین ماست؛ زیرا بدون آن، بزرگترین بلای اجتماعی یعنی «سلب اطمینان مردم از یکدیگر» و در نتیجه هرج و مرج در جامعه پدید می آید. این موضوع، از موضوعاتی ست که هیچگونه تفاوتی میان انسانها در مورد عمل به آن وجود ندارد؛ خواه طرف پیمان، مسلمان باشد یا غیر مسلمان. در واقع این مطلب نه فقط یک حق دینی و اسلامی، بلکه یکی از حقوق انسانی است.
از امیر مؤمنان علی علیه السلام در این باره چنین نقل شده است:
«در میان واجبات الهی، هیچ موضوعی همانند وفای به عهد در میان مردم جهان ـ با تمام اختلافاتی که دارند ـ مورد اتفاق نیست. به همین سبب، بت پرستان زمان جاهلیت نیز پیمان ها را در میان خود محترم می شمردند؛ زیرا عواقب دردناک پیمان¬شکنی را دریافته بودند.»
در حدیث دیگری از امام صادق علیه السلام می خوانیم:
«سه چیز است که خدا به هیچ کس اجازه ی مخالفت با آن را نداده است: بازگرداندن امانت، وفای به عهد، و نیکی به پدر و مادر؛ خواه طرف دیگر نیکوکار باشد، خواه بدکار.»
https://eitaa.com/dokhtaranebeheshtiy
سلام عزیزانم
امیدوارم حالتون خوب باشه
بعضی از صفحات تفسیر قرآن ، جا افتاده است
ان شاء الله به مرور ، براتون ارسال می گردد
🌱🦋🌱🦋🌱🦋🌱🦋🌱🦋
کانال دختران بهشتی
بسم الله الرحمن الرحیم کلاس #آداب_زندگی ۵۱ سلام عزیزانم جمعه تون منور به الطاف الهی ان شاء الله ب
بسم الله الرحمن الرحیم
کلاس #آداب_زندگی ۵۲
سلام عزیزانم
امیدوارم که حالتون خوب و خوش باشه ❤️
به کلاس امروز مون خوش آمدید 🌹
ادب و ملکات نفسانی
❇️ یکی از مسائلی که در مورد ادب باید بهش دقت بشه مقایسه بین #ادب و #اخلاق هست.
🔶 معمولا وقتی از اخلاق صحبت میشه منظور، روحیات پایدار و با ثبات انسان هست.
👈🏼 روحیاتی که عموما برامده از "طبع و مزاج" انسان هاست و خیلی وقت ها واقعا در اختیار خود انسان هم نیست و فرد به طور طبیعی چنین خصوصیاتی رو داره.
در علم اخلاق گفته میشه که شما باید سعی کنید فلان خصوصیات اخلاقی خوب رو داشته باشید و فلان خصوصیات اخلاقی رد رو نداشته باشید
🔹 و اگه کسی به طور ژنتیکی اون خصوصیات اخلاقی خوب رو داشته باشه میگن پس آدم خوبیه و اگه فردی به طور مادرزادی برخی خصوصیات اخلاقی بد رو داشته باشه میگن ادم بدی هست.
🔶 اما واقعیت اینه که "برای خداوند متعال خوبی ها و بدی های ژنتیکی ارزشی" نداره و اون چیزی که نزد خداوند متعال ارزشمند هست "تلاش و سعی انسان برای ایجاد تغییر" هست.
✅ بنابراین انسان هیچ وقت نباید به خوبی هایی که به طور ژنتیکی در وجودش قرار داده شده اکتفا کنه و از بدی هایی که به طور ژنتیکی در وجودش هست ناراحت و ناامید بشه.
🔹 قرآن کریم میفرماید: «لیس للانسان الا ما سعی».
یعنی فقط تلاش و مجاهدت انسان براش باقی میمونه نه ملکات اخلاقی حاصل از طبعش.
✔️ برای همین هست که قرآن کریم به طور مداوم انسان رو به داشتن #تقوا توصیه میکنه.
🌺 تقوا در واقع اون تلاشی هست که انسان مومن برای مبارزه با بدی های درونی خودش میکنه....
ختم چله زیارت عاشورا
🏴🌹🏴🌹🏴🌹🏴🌹🏴
شروع چله زیارت عاشورا از اولین روز محرم
🏴🌹🏴🌹🏴🌹🏴🌹🏴
4_468621034103242919.mp3
3.65M
#زیارت_عاشورا
🎤 با نوای حاج مهدی سماواتی
@dokhtaranebeheshtiy
زیارت عاشورا - حسین حقیقی.mp3
16.55M
🏴 زیارت عاشورای زیبا
🎙 با صدای: حسین حقیقی
⏰ زمان ۱۱ دقیقه
#آجرک_الله_یا_صاحبالزمان 🏴
#اللهم_عجـل_لولیـڪ_الفـرج
♥️#دعای فرج
🌺بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
☀️اِلـهي عَظُمَ الْبَلاءُ وَبَرِحَ الْخَفاءُ وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ وَانْقَطَعَ الرَّجاءُوَضاقَتِ الاْرْضُ وَمُنِعَتِ السَّماءُ واَنْتَ الْمُسْتَعانُ وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ والرَّخاءِ اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَريباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ يا مُحَمَّدُ يا عَلِيُّ يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ اِكْفِياني فَاِنَّكُما كافِيان وَانْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرانِ؛يا مَوْلاناياصاحِبَ الزَّمانِ ؛الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِهِ الطّاهِرينَ
💠دعــای ســـلامتی امــام زمــــان(عج)💠
⚜"اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَهِ بنِ الحَسَن، صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ، فِی هَذِهِ السَّاعَهِ وَ فِی کُلِّ سَاعَهٍ، وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْناً، حَتَّی تُسْکِنَهُ 🍃اَرْضَکَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا"⚜
🔴اگرهمگی یڪدل و یڪصدا
برای ظهوردعاڪنیم قطعاً امرشریف ظهوربه زودی محقق خواهدشد🤲
⛅️اللّٰهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجُ⛅️
◼️امام كاظم عليه السلام:
▪️هرگاه مؤمن بيمار شود، خداوند عز و جل به فرشته دست چپ او وحى فرمايد كه براى بنده ام، تا زمانى كه در زندان و بند من است، گناهى منويس . و به فرشته دست راست او وحى مى فرمايد كه همان حسناتى را كه در زمان سلامتى بنده ام مى نوشتى، برايش بنويس.
📚 الكافي : 3/114/
#حدیث_روز
@dokhtaranebeheshtiy
السلام علیک یا مولانا یاصاحب الزمان 🌸
دعای عهد مثل مراسمی است که برای انعقاد یک قرارداد مهم برگزار می شود ، یک طرف خداوند است و طرف مقابل ما.
موضوع این قرارداد تقاضای عضویت در ارتش یاوران خاص امام زمان علیه السلام است.
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#قرار_دوازدهم
#امام_زمانم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ترکیه فقط آنتالیا نیست و....
علویان ترکیه را ببینید👆
ببینیم اجتماع وعزاداری زنان مسلمان ترکیه در ایام اسارت حضرت زینب سلام الله علیها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری
شهادت جانسوز امام زین العابدین علیه السلام رو تسلیت عرض میکنیم.
التماس دعا🤲🏻
🌹علم_آموزان خوب و عزیز👇👇
✅#ببینید و #به_خاطر_بسپارید
🌹#دانستنی_های_زندگی_امام_سجاد(ع)
1⃣ امام سجاد(ع) در چند سالگی به امامت رسید؟23 سالگی
2⃣مجموع دعاهای امام سجاد(ع) را چه میگویند؟صحیفه سجادیه
3⃣صحیفه سجادیه شامل چند دعا میباشد؟ 57 دعا
4⃣کدام کتاب به خواهر قرآن،انجیل اهل بیت و زبور آل محمد معروف است؟صحیفه سجادیه
5⃣نام کتاب امام سجاد(ع)چیست؟ رساله حقوق
6⃣امام سجاد(ع) چند بار و به چه وسیله ای به حج مشرف شدند؟ 20 بار، با شتری که داشتند
7⃣امام سجاد(ع)در واقعه کربلا چند سال داشتند؟ 22سال
8⃣اولین کسی که با مهر و تسبیح امام حسین(ع) سجده و عبادت کردند که بود؟امام سجاد(ع)
9⃣دعای ابو حمزه ثمالی از کدامیک از معصومین صادر شده است؟امام سجاد(ع)
0⃣1⃣کدام امام خوش صدا ترین مردم در قرائت قرآن بود؟ امام سجاد(ع)
1⃣1⃣امام سجاد(ع)داماد کدامیک از امامان بود؟امام حسن مجتبی(ع)
2⃣1⃣امام سجاد(ع)به کدام کشورها مسافرت کرده است؟سوریه و عراق
🌹