eitaa logo
گل وگیاه ریحانه✓تبریز✓
228 دنبال‌کننده
2.1هزار عکس
241 ویدیو
1 فایل
قبول انواع سفارشات: گل وگیاه مثمر درخت و نهال بذر سبزیجات فروش گلدان تعویض گلدانی طراحی باغچه طراحی بالکن طراحی محوطه جهت سفارش @matilaaa
مشاهده در ایتا
دانلود
هدایت شده از تبریزیم
همشهری الان وقتشه هرجا شاخه‌های هرس شده انگور،انجیر و انار و... دیدی به اندازه سی سانتی جدا کن اریب بزن بکار تو گلدون یا باغچه
فواید پسته چیست؟ 🔹پـسته تـازه به عـلت داشـتن ویـتامین E ، از سـرطان ریـه و سـرطان سـینه پـیشگیری کـند.
🍏خوردن یک سیب اول صبح،بیشتر از قهوه باعث دور شدن ازخواب آلودگی می‌شود! خوردن سیب،سلول‌های مغزی را تقویت و به درمان و پیشگیری از آلزایمر کمک می‌کند.
🍏هلو یا آب هلو سرسخت ترین دشمن سرطان است با مصرف آن از سرطان های $سینه ، پروستات ، رحم و کبد جلوگیری کنید هلو دارای ترکیبات آهن دار و برم می باشد لذا برا کبد بسیار نافع است و چهره را میگشاید و خوشرنگ می کند.
🍀درمان حالت تهوع با دمکرده شوید! بیمارانی که استفراغ شدید دارند و هیچ غذایی حتی آب را نمیتوانند در معده خود نگهدارند. کافیست یک استکان دم کرده شوید را آهسته آهسته بنوشید و تاثیر آن را ببینید.
گلهای نسترن گلهای خوراکی هستند که به رنگ قرمز یا نارنجی پررنگ یا زرد کمرنگ موجود می‌باشند. از گلبرگ و برگهای گل نسترن خوراکی هستند و رشد آنها بسیار سریع و آسان است! از این گل می‌توان هم در آشپزی و هم به عنوان خواص دارویی استفاده کرد.
شکوفه های گیلاس از گلهای خوراکی است که به رنگهای صورتی روشن تا تیره، زرد یا سفید وجود دارند. این شکوفه های جذاب و زیبا که در فصل بهار و به مدت کوتاهی عمر می‌کنند.
به نظرم هیچ شکوفه ای به اندازه سیب خوشگل نیست. عطرش فوق العاده است. این شکوفه خوراکی است. همزمان با فصل بهار، شکوف های درختان سیب سد ستارخان در شهرستان اهر مناظر زیبایی را خلق کرده اند.
♦️فواید انبه برای خانم‌ها 🔹ویتامین c: افزایش جذب آهن 🔹️بتاکریپتوزانتین: آنتی اکسیدان کاهنده سرطان 🔹بتاکارتن: کاهش دهنده قوی عفونت واژن 🔹️پتاسیم بالا و کاهنده فشار خون
"آبیاری: بید مشک چندان تحمل خاکهای خشک را ندارد و وجود رطوبت در خاک به رشد و نموی آن کمک میکند به همین دلیل است که به شکل طبیعی این گیاه در مناطقی نزدیک به منابع آب همانند رودخانه ها می رویند. اگرچه در ختان بزرگ و بالغ تا حدودی به وجود برخی دوره های کوتاه مدت خشکی مقاومت نشان می دهند اما رشدی نخواهند کرد و وجود چنین شرایطی می تواند از میزان شاتونها در دوره رشد بعدی بکاهد"
تـکـثیر : در اواخر پاییز می توان از ساقه های یک ساله که به خوبی رشد کرده اند و چوبی شده اند و یا در اواخر بهار الی اواسط تابستان از ساقه های نیمه چوبی ، قلمه ها را به طول حدود ۳۰ سانیتمتر تهیه کرد و در مخلوط سبک که به خوبی رطوبت را نگه می دارد همانند (کوکوپیت +پرلایت) کشت کرد و در مکانی روشن اما به دور از نور مستقیم آفتاب با دمای حداقل ۱۳ درجه قرار داد تا ریشه ها رشد کنند که معمولاً ظرف دو هفته این اتفاق می افتد. ریشه زایی قلمه های بید آسان صورت می گیرد و حتی سرشاخه های بید به آسانی در آب ریشه دار می شوند و زمانی که ریشه ها به خوبی رشد کردند می توان آنان را در گلدان و یا مکان اصلی در باغ و باغچه کشت کرد . استفاده از بذر نیز برای تکثیر این گیاه ذکر شده است البته بذرهای تازه را می بایست در اواخر بهار همان سال که بذرها از روی گیاه جدا می شوند به شکل سطحی کشت کرد . بذرها برای مدت زمان کوتاهی در حد چند روز زنده می مانند و امکان انبار کردن و ذخیره سازی آنان وجود ندارد.
سبزی‌های بهاری کوهی در کنار طراوت و تازگی که دارند، به تجربه ثابت شده است که قادرند غذا‌ها را نیز بسیار خوش طعم کنند
در بهار برای تهیه آبگوشت مخصوص، خورشت، كوكو و غذا‌های محلی این گیاهان با خاصیت‌های درمانی به صورت تازه مصرف می‌شوند. آش سورولو، كوكو‌های سبزی و خورشت كنگر، چای كاكوتی(كهلیك اوتی) و علفی (توكلیجه) نمونه‌هایی از خوراکی‌های پر خاصیت این منطقه می‌باشند. در دیگر فصول سال می‌توانید این گیاهان را به صورت خشك شده یا به صورت فریز و یخ‌زده مصرف نمایید
آغجه باش، مرزن جوش، خارشتر، كنگر، گزنه، ریواس، قازی یاغی، شینگ، یمنیك و ده‌ها گیاه خوراكی دیگر ارمغان طبیعت منطقه آذربایجان می‌باشند.
گیاهان دارویی کوهی آذربایجان شرقی گیاهان دارویی از گذشته تا به امروز همواره به دلیل کاربرد‌های مختلف غذایی و درمانی محبوبیت زیادی داشته است. آذربایجان شرقی از مناطق شناخته شده در ایران است که بیش از ۶۰ گونه گیاهان خوراکی با خاصیت‌های غذایی و دارویی در طبیعت خود دارد. سورولو، گل آقا، بزگوش و پونه کوهی کنگر، گزنه، ریواس، قازی یاغی، شینگ و... از شناخته شده ترن گیاهان دارویی کوهی آذربایجان شرقی است. در زمان برداشت این گیاهان دارویی اغلب شاهد اشتغال زایی با برگزاری بازارچه‌ای حدود ۳۰ غرفه از انواع گیاهان دارویی و خوراکی خواهید بود. مزایای مصرف گیاهان دارویی کوهی آذربایجان شرقی همانطور که گفته شد، خاصیت‌های درمانی گیاهان دارویی و کوهی از گذشته تا کنون ثابت شده است. آذربایجان شرقی دارای منابع نسبتاً غنی از گیاهان دارویی است. وارد شدن گیاهان کوهی به بازار باعث تغییراتی در ذائقه مردم در کاهش مصرف گوشت، برنج و حبوبات شده است. خاصیت و طبیعت گرم این گیاهان باعث درمان بیماری‌های تنفسی، گوارشی و فصلی، قلبی و عروقی هستند. فصل بهار به دلیل دسترسی ساده‌تر به گیاهان کوهی اغلب از آن‌ها به صورت تازه خوری استفاده می‌شود. برای مثال می‌توان از آن‌ها برای تهیه آبگوشت مخصوص، خورشت، کوکو، آش و غذا‌های محلی استفاده نمود و تجربه طعمی دلچسب را داشته باشید. پژوهش‌ها و مطالعات حاکی از آن بوده که بیش از ۵۰۰ گونه‌ی گیاه داروئی در آذربایجان شرقی وجود دارد، که درصدی از آن نیز جهت استفاده در صنایعی همچون رنگرزی الیاف، صنایع دستی و غذایی کاربردی و مناسب می‌باشد. حدود ۷۱ گونه از این گیاهان علاوه بر مصرف دارویی مصارف غذائی و چاشنی نیز دارند و در صنایع غذایی نیز مصرف می‌شوند. حدود ۲۹ درصد این گیاهان دارای اهمیت غذایی و دارویی نسبتاً بالایی بوده و حدود ۵۴ درصد آن‌ها نیز از منظر چاشنی و غذایی بسیار ارزشمند هستند. با توجه به اینکه شناخت این گیاهان و مصرف و گسترش آن‌ها در سلامتی و اقتصاد ملی می‌تواند نقش قابل توجهی داشته باشد، در ادامه به تعدادی از گیاهان پر کاربرد و خواص آن‌ها اشاره خواهیم کرد. خواص دارویی بومادران بومادران که به نام ساریگل نیز شناخته می‌شود از گیاهان مورد استفاده در طب سنتی است. وجود مقادیر زیادی از اسید‌های چرب، قند، پروتئین و فنول اسید در این گیاه باعث شده تا در درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده شود. ضد التهاب، بر طرف نمودن بی‌اشتهایی، ضد تب، ضد ویروس، ضدکرم، التیام دهنده‌ی زخم و جراحات، تنظیم قاعدگی در زنان، کاهش فشار خون، آسم، درمان اختلالات خواب و…. از جمله خواص دارویی گیاه بومادران می‌باشد: همچنین جهت رفع عفونت زنان و نیز سرما خوردگی می‌توانید از این گیاه دارویی استفاده کنید. خواص دارویی پونه‌ی کوهی پونه‌ی کوهی که در زبان ترکی یارپیز معرفی می‌شود، گیاهی خوشبو و معطر است که عطر آن همچون نعناع، پونه و خالواش است. جایگاه مناسب برای رشد این گیاه مکان‌های خشک و زمین‌های شنزار و نیز در دامنه‌های کوه‌ها است. قند تانن، فنول و مواد چربی از مواد موجود در این گیاه می‌باشد. وجود اسانسی به نام سیمن باعث شده تا این گیاه دارویی عطر خوشایند داشته باشد. آویشن، اوکالیپتوش و زیره نیز از گیاهان مفید است که دارای این اسانس می‌باشند. از موارد مصرفی پونه‌ی خشک شده می‌توان به تهیه‌ی سالاد شیرازی، ماست و دوغ اشاره کرد. از جمله موارد مصرفی این گیاه می‌توان به تنظیم هورمون زنانه با استفاده از دم نوش پونه اشاره کرد. همچنین می‌توانید در روز‌های ناراحتی عصبی از این دمنوش میل کنید. خواص دارویی پونه‌ی کوهی خواص دارویی کاکوتی کوهی کاکوتی از گیاهان دارویی درمانی است که انواع مختلفی دارد. در زبان ترکی این گیاه کهلیک اوتی (علف کبک) معرفی می‌شود. کاکوتی در دسته‌بندی تیره‌ی نعنائیان قرار می‌گیرد و کاربرد غذایی و دارویی دارد. کاکاوتی نیز از گیاهان دارویی کوهی آذربایجان شرقی به شمار می‌رود. این گیاه از نظر عطر و بو به عطر آویشن نزدیک بوده و در واقع در دسته‌بندی این گیاه قرار می‌گیرد. برای پختی غذای شامی رودباری از کاکوتی به عنوان اصلی‌ترین طعم دهنده‌ی آن استفاده می‌شود. همچنین اغلب از آن به عنوان ادویه در غذا‌ها استفاده می‌گردد. برگ‌های خشک شده و خرد شده‌ی آن در دوغ و ماست به عنوان طعم دهنده مصرف می‌شود. کاکوتیِ تازه توسط چوپانان و کوه نوردان چیده می‌شود و به عنوان چای کوهی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جمله خواص درمانی کاکوتی ضد باکتری، ضد سرما خوردگی، ضد عفونی‌کننده‌ی روده، بر طرف نمودن اختلالات گوارشی همچون اسهال و دلپیچه را می‌توان اشاره نمود.
خواص دارویی مرزه کوهی مرزه کوهی نیز یکی از انواع گیاهان دارویی کوهی آذربایجان شرقی می‌باشد. این گیاه در دامنه کوه‌ها و سواحل دریا‌ها رشد می‌کند. از جمله خواص‌های درمانی این گیاه می‌توان به درمان عفونت‌های تنفسی و مجاری ادراری و درمان کرم‌خوردگی دندان‌ها اشاره نمود. اسانس و پودر مرزه باعث محبوبیت مصرف‌کنندگان آن شده است. مرزه کوهی به زبان ترکی «داغ مرزسی» شناخته می‌شود. مرزه کوهی به عنوان گیاه مولد عسل به شمار می‌رود. خواص دارویی زیره حفظ سلامت بدن یکی از خواص اصلی دارویی زیره می‌باشد. زیره نیز در دسته‌بندی انواع سبزی‌های کوهی قرار می‌گیرد. این گیاه کوهی نیز اغلب در کوهپایه‌ها رشد می‌کند. استان آذربایجان شرقی نیز یکی از مناطق اصلی عرضه‌کننده این گیاه می‌باشد. این منطقه به عنوان تولید‌کننده باکیفیت زیره شناخته می‌شود. درمان سوء هاضمه رایج‌ترین کاربرد زیره است. با مصرف این گیاه درمانی فعالیت آنزیم‌های دستگاه گوارش افزایش خواهد یافت. برای بهبود بیماری سندروم روده تحریک‌پذیر مصرف زیره بسیار کاربردی خواهد بود. زیره به عنوان منبعی فراوان از آهن بوده که برای درمان کم‌خونی و کمبود آهن مؤثر است. گیاهان نادر دارویی موجود در منطقه آذربایجان شرقی وضعیت جغرافیایی آذربایجان باعث شده تا گیاهان دارویی در سطح کیفیت بالایی تولید و رشد کنند. مرزه، علف چای، انگشتانه و علف مار از گیاهان کمیاب دارویی هستند که تنها در منطقه آذربایجان شرقی رشد می‌کنند.
دوستان وسط گلدونتونو نگاه کنید اگه خاک خوردگی داره اروم کنار بزنید
یه کم خاک بریزین تو پیاله با قاشق چایخوری پنج شش قاشق به قسمتایی که خاک لازم داره خاک اضافه کنید تا پر بشه
هر قسمتی از گلدونتون که خاکش خورده شده(خاکش فرو رفته پایین) خاک پر کنین به این صورت
بنفشه ی زیبا یا به قول مازنی ها ونوشه😍تو دل کوه
⭕️ گیاهان خوراکی بهاری را با ریشه از زمین بیرون نیاورید/تیشه به ریشه طبیعت منطقه نزنید 🔻عزیزانی که این روزها با کندن و فروش گیاهان خوراکی کوهی فصل بهار ارتزاق می کنید خواهشمندیم در کندن و جمع‌آوری گیاهان بهاری دقت فرمائید که گیاه را از ریشه بیرون نیاوریم تا سبب نابودی گونه‌های گیاهی و لطمه به طبیعت خدادادی نشویم
♦️به هیچ وجه یخ گوشت را نباید در دمای داخل خانه آب کرد ! 🔹زیرا ممکن است گوشت حالتی آبدار پیدا کند، که بسیار خطرناک است. 🔹یخ گوشت باید در یخچال و در دمای بیشتر از ۵ درجه سلسیوس آب شود
🌙 کدام رذایل اخلاقی در قرآن آمده است؟
🔴 تقویت حافظه باسبزی خوردن 🔸سبزی تازه دارای‌ آنتی‌اکسیدان بوده و‌ با خنثی ‌کردن رادیکال ‌های آزاد حالت ارتجاعی رگ ‌ها راحفظ وباعث خون ‌رسانی به مغز و درنتیجه باعث تقویت حافظه میشود .♦️ خوردن سبزیجات بیشتر مساوی است با 🔹کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا و سکته مغزی 🔹کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان 🔹کاهش خطر سنگ کلیه و پوکی استخوان 🔹افزایش سطح آنتی اکسیدان 🔹کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر 🔹کاهش مشکلات گوارشی 🔹کاهش خطر ابتلا به بیماری های چشم 🔹کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲
سبزی خوردن در طب بوعلی چه خواص ویژه ای دارد؟ 🔸تره: کاهنده فشار و کلسترول خون ، به دلیل پتاسیم بالایی که دارد ادرارآور خوبی بوده و سموم را دفع و از فشار و کلسترول بد خون می کاهد. منیزیم آن از بروز سرطان روده و پروستات جلوگیری کرده و اگر به همراه غذا میل شود سوءهاضمه را درمان کرده، از سوزش معده کاسته و یبوست دائمی و بواسیر را بهبود می بخشد. 🔹تربچه: با سلول های سرطانی می جنگد ، به دلیل دارا بودن ید برای بیماران مبتلا به گواتر مفید است و با تنظیم سوخت و ساز بدن، گردش خون را بهبود می بخشد و برای دفع سنگ کلیه و کیسه صفرا مفید است. 🔸ریحان: آرامبخش و خواب آور ، این سبزی بسیار معطر و خوشبوست. ضد یبوست، ضدتشنج، رفع کننده سردردهای عصبی (میگرن) و سرگیجه است و به دلیل ترکیبات آرامبخش برای رفع بی خوابی های اضطرابی موثر بوده و مسکن خوبی به شمار میرود. 🔹شاهی: محرک فعالیت کلیه ها، به دلیل دارا بودن ویتامین هایA و C جزء آنتی اکسیدان های قوی بوده و برای دفع رادیکال های مضر بدن مفید است. 🔸جعفری: خون ساز، این سبزی سرشار از ویتامین و املاح معدنی آهن، کلسیم و فسفر است. جعفری ! عادت ماهانه را تنظیم و خون را تصفیه میکند، همچنین روده ها را ضد عفونی میکند. 👈یه بشقاب سبزی خوردن کنار غذا فراموش نشود.