⭕️ تاکید بر تشکیل کشور فلسطین در بیانیه پایانی نشست مجمع مسلمانان روسیه و جهان اسلام
نوزدهمین نشست مجمع بینالمللی مسلمانان روسیه و جهان اسلام به میزبانی مسجد جامع مسکو و با حضور علمای مذهبی، سفرا و مقامات سیاسی دهها کشور در حالی برگزار شد که غزه و ادامه جنایات صهیونیستها در سرزمینهای اشغالی ، محور سخنرانی علمای اهلسنت و تشیع کشورهای شرکت کننده در این اجلاس بود.
شیخ راویل عینالدین مفتی اعظم و رئیس شورای مفتیان روسیه اشاره کرد که روسیه از ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 با پایتختی بیت المقدس شرقی حمایت میکند.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/31283
🏷 #راویل_عین_الدین #روسیه #فلسطین #مسلمانان_روسیه
@dolatedin
⭕️ نهضت، لازمهٔ همیشگی نظام
تأملی در باب رابطه نهضت و نظام ذیل گفتمان انقلاب اسلامی
👤 نویسنده: محمد طلایی
✂️ برشهایی از متن:
رابطه نهضت و نظام در معادلات عینی ساختاری کشور، خصوصا در موضوع صدور انقلاب چگونه است؟ نقطه اتصال دو سر طیف کجاست و باید هر کدام از طرفین چه ویژگیهای ساختاری داشته باشند تا بتوانند دو شاکله ظاهرا متناقض را به هم دیگر متصل کنند؟ و شاید مهمتر و مقدم بر اینها، آیا اکنون وقت اولویت دادن و پرداختن جدی به صدور انقلاب نهضتی است؟
دهه 60، مصداق روشنی از خاصیت بلع تمدنی بود. در حالیکه وجه نهضتی انقلاب، هنوز نتوانسته بود به لحاظ ساختاری و گفتمانی خود را در لایههای مختلف نظام تثبیت کند، طبع دیوانسالاری رسمی، متاثر از مزاج بینالملل توسعه مدرن، توانست در چارچوب رایج منافع ملی و علم الاداره تا حدی مهارش کند. از این زمان به بعد، هر نسخهای که برای دوگانه نظام و نهضت پیچیده میشود، باید در درون خود سنگینی ساختاری این کفه ترازو را لحاظ نماید.
جمهوری اسلامی همان طور که در داخل با چالش امر اجتماعی به مثابه بستر زیست و اقدام انقلابی تودهها در قالب نظام اسلامی مواجه است، در صحنه بینالملل نیز از خلائی مشابه رنج میبرد؛ فقدان یک حرکت مبتنی بر قدرت اجتماعی و گفتمان انقلاب اسلامی، مستقل از مناسبات رسمی بروکراسی، با هدف تثبیت معادلات کلان سیاسی-اجتماعی در سطح ملی یا بینالمللی.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/31100
🏷 #جمهوری_اسلامی #جنگ_ایران_و_عراق #نهضت #صدور_انقلاب #محور_مقاومت
@dolatedin
⭕️ واکنش تند کاربران فضای مجازی به تبریک عید یهودیان توسط اردوغان
پس از اینکه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به مناسبت عید موسوم به حنوکا یا عید نور به جامعه یهودیان تبریک گفت، فعالان در شبکههای اجتماعی به شدت از وی انتقاد کردند.
برخی کاربران با انتقاد از این اقدام اردوغان، تصاویری از بطریهای آب معدنی ترکیهای با نام تجاری Sirma در جلسات صهیونیستها را منتشر کردند که ترکیه آن را برای رژیم اشغالگر قدس تامین میکند.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/31292
🏷 #اردوغان #ترکیه #رژیم_صهیونیستی
@dolatedin
⭕️ سایهی سنگین حکام عرب بر واکنش علمای مسلمان در قبال بحران غزه
موضعگیریهای متفاوت از سوی علمای مصر و عربستان سعودی بیانگر این واقعیت است که آنها در تلاشند در کنار حمایت از رژیمهای استبدادی حاکم بر کشورشان، خشم عمومی نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی را نیز مدیریت کنند.
باید به خاطر داشته باشیم که الطیب یک کارمند دولتی است و اگرچه کاملاً از رژیم سیسی تبعیت نمیکند، اما از دولت مصر - که به طور رسمی کارفرمای اوست - به دلیل هماهنگی با رژیم صهیونیستی در محاصره فعال غزه هیچ گاه مستقیم انتقاد نکرده است.
بسیاری از رهبران مذهبی در رژیمهای استبدادی که مخالف انقلاب عربی سال 2013 بودهاند، اکنون در قضیه فلسطین دستور به اطاعت از حاکم میدهند.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/31298
🏷 #احمد_الطیب #طوفان_الاقصی #عربستان_سعودی #غزه #مصر
@dolatedin
⭕️ شاخصهای جهانی سفر مسلمانان 2023
تعداد مسافران مسلمان در سال 2022، 110 میلیون نفر بوده که 12درصد از کل سفرهای بینالمللی را تشکیل میدهد. پیشبینی میشود که تعداد مسافران مسلمان تا پایان سال 2028 به 230 میلیون نفر افزایش یابد و گردش مالی 225 میلیارد دلاری را برای صنعت گردشگری به ارمغان آورد.
نتایج رتبهبندی منطقهای شاخصهای گردشگری مسلمانان در سال 2023 نشان میدهد که ایران به همراه پاکستان با میانگین امتیاز 49، در جایگاه پنجم قرار دارند. در این تحلیل منطقهای کشورهای عربستان سعودی و امارات متحده عربی با میانگین امتیاز 59، رتبه نخست را به خود اختصاص دادهاند.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/31304
🏷 #اقتصاد_اسلامی #گردشگری
@dolatedin
♨️تساهل در برابر اسلامگرایان و مقاومت در برابر عادی سازی؛ میراث امیر پیشین کویت
🔺هیئت وزیران کویت تنها چند ساعت پس از اعلام درگذشت نواف الاحمد امیر کویت، مشعل الاحمد ولیعهد و برادر ناتنی امیر متوفق را به عنوان امیر جدید معرفی کرد. هرچند انتخاب روان و بدون چالش امیر جدید، گویای همبستگی بالای حاکمیت در این کشور ثروتمند عربی است اما اینکه مهمترین چالشهای امیر جدید در سایه شرایط داخلی و منطقه ای چیست و کویت در دوره زمامداری امیر جدید به چه سمت و سویی میرود موضوعی قابل بررسی و تامل است.
🔺صحنه سیاسی و اجتماعی کویت این روزها از دو جهت اهمیت دارد. حکومت کویت علیرغم درخواست مکرر سعودی و امارات در مورد برخورد با اسلامگرایان و تنگ کردن عرصه فعالیت بر آنان، مقاومت کرده و از این رو اسلامگرایان کویتی از آزادی عمل نسبتا گستردهای در این کشور برخوردارند و تساهل حکومت با آنان در سایه سختگیری دیگر کشورهای عربی سبب شده کویت به یکی از قدرتمندترین پایگاههای اسلامگرایان اخوانی تبدیل شود.
🔺با وجود آنکه نواف الاحمد در بحبوحه هیجانات ناشی از پیوستن اعراب به پیمان ابراهیم قدرت را به دست گرفت، کویت تنها کشور شورای همکاری خلیج فارس است که تاکنون از آن صدای عادی سازی بلند نشده و علیرغم پیوستن امارات و بحرین به این پیمان و مذاکره سعودی برای عادی سازی و ایجاد کانالهایی در دوحه و مسقط برای ارتباط با صهیونیست ها، دولت و گروه های سیاسی کویت یکپارچه، عادی سازی با صهیونیست ها را رد کرده و تاکنون در برابر آن ایستاده اند که این موضوع تا حد زیادی به رویکرد دیوان امیری کویت و البته ترکیب اجتماعی و سیاسی این کشور بستگی داشته است.
🔺نقشه احزاب و گروه های سیاسی در کویت نیز از ویژگی خاصی در منطقه برخوردار است و علیرغم اینکه بر اساس قانون اساسی این کشور، تشکیل احزاب و گروه های سیاسی در کویت ممنوع می باشد اما عملا صحنه سیاسی، خالی از دسته بندی و تحزب سیاسی نیست. کویتیها این مشکل قانونی را اینگونه توجیه می کنند که ممنوعیت تشکیل احزاب به معنای ممنوعیت وجود آنها نیست!
🔺هرچند ریشه فعالیت تشکیلاتی در کویت به گروههای اسلامی گرا و ورودشان به کویت در دهه 60 میلادی برمی گردد اما دسته بندیها و جماعتهای سیاسی در کویت عمدتا در ابتدای دهه 90 میلادی و پس از حمله عراق به کویت متولد شدند.
🔺جریانهای اسلامی سنی و شیعی کویت را باید بزرگترین گروههای سیاسی این نامید. جریان سنی خود به دو بخش "التیار السلفی" وابسته به "جمعیت احیای تراث" و "الحرکه الدستوریه" شاخه سیاسی "حزب اصلاح" وابسته به اخوان المسلمین تقسیم می شود.
🔺ناگفته نماند که حدود یک دهه قبل انشقاقی در درون "تجمع سلفی" وابسته به جمعیت احیاء تراث به وجود آمد که در جریان آن برخی افراد مانند "حاکم المطیری" و "حامد العلی" جمعیت جدیدی به نام "الحرکه السلفیه" را تاسیس کردند.
🔺اما جریان سیاسی شیعی خود را در چارچوب ائتلاف اسلامی ملی تعریف کرده که تقریبا همه گروه های شیعی را در بر میگیرد.
🔺در مقابل این دو جریان اسلامی مهم، جریان سکولار قرار دارد که این جریان نیز به دو گروه "المنبر الدیمقراطی" که به "طلیعه" به مناسبت نام ارگان رسمی تجمع که "الطلیعه" نام دارد، نیز معروف است. اما گروه دوم "تجمع مردمی لیبرالی" است که در سال 1999 تشکیل شد.
🔺جریان سوم حزب قومی گرای ناصری است که در سال 1992 تاسیس شد اما در انتخاباتهای متوالی شکست های سختی خوردند و تقریبا به حاشیه صحنه سیاست کویت رانده شدند.
🔺در همان سال 1992 جریان چهارمی نیز ظهور کرد که نام "التجمع الدستوری " را بر خود نهاد که جریانی وابسته به تجار و صنعتگران کویت بود که این حزب نیز توفیق چندانی در عرصه سیاست به دست نیاورد و عمده اعضای آن جذب جریان های دیگر شدند.
🔺افزون بر این گروه ها و تشکلهای کوچک تر دیگر در کویت وجود دارند که هرچند تاثیر مستقیمی در صحنه سیاست کویت ندارند اما به دلیل کفائت و ملائت مالی در انتخاباتها تاثیرگذار به شمار می آیند.
🔺با وجود این تحرک گسترده دمکراتیک در کویت که در مقیاس شواری همکاری خلیج فارس بی نظیر به شمار می آید، امیر کویت همچنان در اعمال قدرت بلا منازع به شمار می آمده و حد دسترسی این احزاب و دسته های سیاسی به قدرت، ورود به مجلس و نظارت بر قوه مجریه و نه حاکمیت است.
🔺از این رو مسائلی همچون نوع رابطه با سعودی و امارات، نسبت دولت با احزاب و جریانهای اسلامگرا، موضع حکومت در برابر عادی سازی با اسرائیل، از جمله مسائل اساسی به شمار می آیند که امیر جدید باید تکلیف حکومت خود در قبال آنها را مشخص کند.
#کویت
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
⭕️ آلمان به حضور امام جماعتهای ترکیهای در این کشور پایان میدهد
براساس بیانیه مطبوعاتی وزارت کشور آلمان، اداره امور دینی ترکیه (دیانت) و اتحادیه ترکی اسلامی امور مذهبی (DİTİB) به توافقی دست یافتند که به تدریج به اعزام ائمه جماعات از ترکیه به آلمان پایان دهند.
بر اساس این بیانیه مطبوعاتی، به عنوان بخشی از یک طرح آموزشی مشترک، قرار است سالانه 100 امام در آلمان آموزش ببینند و جایگزین امامان منصوب ترکیه در این کشور شوند.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/31310
🏷 #آلمان #اقلیتهای_مسلمان #ترکیه #جنبش_گولن #سازمان_دیانت #مسلمانان_آلمان
@dolatedin
⭕️ آتش «شمعدان یهودیان» بر سیاست سکولاریسم فرانسه
چند روز پیش با دعوت چند تن از مقامات یهودی و حضور شخص رئیسجمهور ماکرون، منورا (شمعدانی ۹ شاخه و یکی از نمادهای جشن حنوکای یهودیان) در جشن حنوکای یهودیان در کاخ «الیزه» روشن شد.
این اتفاق واکنشهای بسیاری را در پی داشت که چگونه فرانسه، مادر سکولاریسم، میتواند به طور رسمی چنین مراسم مذهبی را در داخل کاخ الیزه برگزار کند؟
مانوئل بومپارد سیاستمدار چپگرا در توییتر گفت که مکرون مرتکب «یک اشتباه سیاسی نابخشودنی» شده است.
انتقادها تا جایی بالا گرفت که حتی برخی شخصیتهای یهودی نیز زبان گشودند؛ یوناتان آروی، رئیس شورای نمایندگی نهادهای یهودی گفت که از این حادثه شوکه شده و این یک اشتباه بزرگ است.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/31319
🏷 #اسلامستیزی #اقلیتهای_مسلمان #جشن_حنوکا #فرانسه #مسلمانان_فرانسه #یهودیان
@dolatedin
⭕️ با دستور پاپ فرانسیس کشیشهای کاتولیک میتوانند در تبرک زوجهای همجنس شرکت کنند
واتیکان، روز دوشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۲، در حکمی تاریخی که توسط پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان تصویب شد، اعلام کرد: کشیشهای کاتولیک میتوانند در تبرک زوجهای همجنس، به شرطی که بخشی از مراسم مذهبی کلیسا نباشد، شرکت کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در این حکم آمده که تبرک چنین مراسمی به معنای مشروعیت دادن به چنین موقعیتهایی نیست، بلکه در توصیفی آن را «استقبال خداوند از همگان خوانده است.»
در این بیانیه همچنین آمده است: کشیشها باید به صورت موردی تصمیم بگیرند و نباید از نزدیکی کلیسا به مردم در هر موقعیتی، جلوگیری یا ممنوعیت ایجاد کنند.
پاپ فرانسیس، از زمان انتخابش در سال ۲۰۱۳، تلاش کرده تا بدون تغییر در دکترین اخلاقی کلیسای کاتولیک، این نهاد مذهبی را در مورد فعالیتهای اقلیتهای جنسی و جنسیتی منعطفتر کند.
@dolatedin
⭕️ دیدار سفیر ایران در ریاض با عبداللطیف بن عبدالعزیز آل الشیخ
علیرضا عنایتی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ریاض با عبداللطیف بن عبدالعزیز آل الشیخ، وزیر امور اسلامی و دعوت و ارشاد عربستان، دیدار و گفتوگو کرد.
بر اساس بیانیه رسمی وزارت امور اسلامی و دعوت و ارشاد عربستان، که شامگاه دوشنبه منتشر شده، وزیر عربستانی پیشرفتها در این کشور در عرصههای گوناگون از جمله ترویج اسلام میانهرو و اعتدال و تسامح و مبارزه با تفرتپراکنی و غلو و افراط و اقدامات پادشاه و ولیعهد عربستان برای بازتاب دادن «چهره واقعی اسلام» را که دین رحمت و همزیستی است بیان کرد.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/31335
🏷 #اسلام_معتدل #ایران #حرمین_شریفین #عربستان #محمد_بن_سلمان
@dolatedin
⭕️ مقاصد زیارتی؛ گرانتر از همه مقاصد خارجی
برای بررسی دقیق اینکه کدامیک از مقاصد سفرهای هوایی یا کدام شرکت هواپیمایی بلیط گرانتری دارند، لازم است بدانیم هزینه دریافتی آنها به ازای هر کیلومتر چقدر است. اینگونه شاخص یکسانی مییابیم که به ما امکان مقایسه قیمتها را میدهد.
با لحاظ این شاخص و بعد از بررسی تعدادی از مقاصد پرطرفدار داخلی و خارجی در مییابیم دمشق، بغداد و نجف گرانترین مقاصد و استانبول، آنکارا و ابوظبی به ترتیب ارزانترین مقاصد خارجی هستند.
بر مبنای قیمتهای سایت فروش بلیط trip.ir و در بازه زمانی فعلی (آذر ۱۴۰۲)، در میان مقاصد داخلیِ سفرهای هوایی، اصفهان و اهواز گرانترین مقاصد و بندرعباس و کیش به ترتیب ارزانترین مقاصد پرطرفدار داخلی در ایراناند.
هواپیمایی قطر ایرلاین برای سفرهای خارجی با اختلاف گرانترین گزینه است. این ایرلاین به ازای هر کیلومتر مسافت ۲۳ هزار تومان دریافت میکند، ۲ برابر رتبه دوم این فهرست که هواپیمایی ودال اوییشن (WDL Aviation) آلمان باشد و ۱۱ هزار تومان به ازای هر کیلومتر مسافت اخذ میکند./نمافر
@dolatedin