eitaa logo
محمد فنایی اشکوری
1.8هزار دنبال‌کننده
350 عکس
251 ویدیو
101 فایل
به نام او سلام این فضا فرصتی است برای طرح مباحث و اندیشه های مبتلابه انسان معاصر در حوزه های فلسفه, عرفان, دین و مسایل اجتماعی با رویکرد عقلانی و معنوی. راه های ارتباط: @gmail.com" rel="nofollow" target="_blank">Fanaei.ir@gmail.com
مشاهده در ایتا
دانلود
16.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هرکه زبانش دگر و دل دگر کارد بباید زدنش برجگر این دورویی و ریاکاری نماد بخشی از بازار و البته عرصه سیاسی و بعضی عرصه های دیگر جامعه ماست!
مقدمه‌اي بر فلسفۀ اسلامی معاصر محمد فنائی اشکوری موضوع این کتاب جایگاه فلسفۀ اسلامی معاصر و دیدگاه‌های فیلسوفان اسلامی در ایران معاصر است که برای نخستین بار اندیشه‌های فلسفی دوازده تن از برجسته‌ترین فیلسوفان مسلمان معاصر را بررسی مي‌کند. این فیلسوفان عبارتند از: امام خمینی، علامه سید محمد حسین طباطبائی، شهید مرتضی مطهری، مهدی حائری یزدی، سید جلال الدین آشتیانی، حسن حسن زاده آملی، عبدالله جوادی آملی، محمدتقی جعفری، شهید سید محمد باقر صدر، محمد تقی مصباح یزدی، سید حسین نصر، و سید احمد فردید. چاپ نخست این کتاب در سال 1389 به بازار آمد. این کتاب شما را با جدیدترین اندیشه های بزرگترین فیلسوفان معاصر اسلامی آشنا می کند. مباحث این کتاب می تواند در انتخاب موضوع برای نگارش پایان نامه به دانشجویان رشته فلسفه نیز کمک کند. این کتاب به زبان انگلیسی نیز ترجمه و منتشر شده است. .Mohammad Fanaei Eshkevari, An Introduction to Contemporary Islamic Philosophy, translated by Mostafa Hoda'i, London: MIU Press, 2012. مرکز پخش: قم، کتابفروشی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی.
13.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👆وقتی که غرق لذت از غیبت و تهمت و تخریب رقیب هستیم خوب است کمی هم به یاد این لحظات باشیم- لحظات بدون امکان بازگشت و جبران آن سخن های چو مار و کژدمت مار و‌ کژدم گردد و گیرد دمت!
قرن آینده از آن کدام دولت و ملت است؟ آیا می توان از پایان قرن آمریکا و آغاز قرن چین سخن گفت؟ چین با سرعتی شتابان به سمت کسب عنوان قدرت برتر جهان در آیندۀ نزدیک در حال حرکت است، واقعیتی که ابرقدرتی آمریکا و رهبری جهانی آن را به چالش می کشد و افول آن را هشدار می دهد. آمریکائی ها به خوبی این موضوع را درک کرده اند و با همۀ همۀ قوا می کوشند از وقوع این کابوس پیشگیری کنند و در این راه همۀ نهادهای مربوطه آمریکا اعم از نهادهای سیاسی، علمی، اقتصادی، صنعتی، نظامی، رسانه ای، هنری، و حتی مذهبی به شدت فعالند تا از وقوع این رویداد ممانعت و استیلای بی رقیب خود را حفظ کنند. هر دو طرف به خوبی می دانند که رویاروئی نظامی پایانی فاجعه بار برای هردو خواهد داشت، از این رو حتی المقدور می کوشند از آن اجتناب کنند؛ اما ضمن حفظ این گزینه به عنوان آخرین انتخاب، از همه راه های دیگر غلبه و سیطره در این نبرد استفاده می کنند. اکنون مردم جهان شاهد این رویاروئی سهمگین هستند و چشم به آینده دوخته اند تا ببینند پیروز این میدان کیست. در گرماگرم این مسابقه در پیشرفت و رهبری جهانی میان قدرت های جهانی، مهمترین مسئله و مشغله دولت ما تنظیم بازار مرغ است و برای اینکه میزان توفیق این مدیران کارکشته و توانمند را در این کار سترگ ببینید همین الان برای خرید یک عدد مرغ سری به بازار بزنید. آیا نباید به حال این مملکت خون گریست.! شکی نیست که نیروهای فداکار و شایسته ای برای پیشرفت این مملکت فداکارانه شب و روز در تلاش و جهادند و موفقیتهای چشمگیری هم بدست آورد اند، و نباید بی انصافی و سیاه نمائی کرد، اما آیا با این مدیریت می توان امیدی در به ثمر نشستن آن تلاشها داشت؟ این مدیریت بی کفایت و درمانده می تواند همه آن تلاش ها و فداکاری ها را عقیم کند، چنانکه در بحث غمبار برجام با دستاوردهای هسته ای شاهد هستیم. یک گام از هزاران گامی که هر ایرانی می تواند برای جبران این عقبماندگی ها بردارد حضور در انتخابات آینده و انتخاب آگاهانه و مسئولانه و عبرت گرفتن از انتخاب های گذشته است. @dreshkevsri
گیلان، اشکور، برداشت گل گاوزبان
بحران معرفت: نقد عقلانیت و معنویت تجددگرا "بحران معرفت" کتابی است در نقد دیدگاه‌های آقای مصطفی ملکیان. ایشان طی گفتارها و مقالاتی که در کتاب راهی به رهایی گردآوری شده است، دیدگاهایشان را در بسیاری از مباحث جاری در فضای فکری ایران مطرح کرده‌اند. آقای ملکیان از موضع تجددگرایی و سکولاریسم، تفکر سنتی اسلامی را نقد مي‌کنند. کتاب بحران معرفت پاسخی است به برخی از نظرهایی که ایشان در کتابشان مطرح کرده‌اند. چاپ نخست این کتاب در سال 1384 توسط انتشارات مؤسسۀ آموزشی و پژوهشی امام خمینی منتشر شد.
بحران معرفت انتشارات مؤسسه آموزشي پژوهشي امام خميني، قم، چاپ دوم 1387ا نويسنده در اين کتاب به نقد و بررسي کتاب راهي به رهايي، جستارهايي در عقلانيت و معنويت نوشته آقاي مصطفي ملکيان پرداخته است. چندي است که آقاي ملکيان در درس ها، مصاحبه ها و مقالات و نوشته هاي خود با استفاده از دستاوردهاي فلسفه و علوم اجتماعي غرب، مباحث مختلفي را در زمينه هاي گوناگون فکري و نظري مطرح مي کنند. از محورهاي اصلي اغلب اين مباحث نقد تفکر سنتي اسلامي است. اين نقد از مباني فلسفي و اعتقادي گرفته تا مباحث اجتماعي، سياسي و اخلاقي را در بر مي گيرد. مجموعه متنوعي از اين مباحث در کتاب راهي به رهايي گردآوري شده است. اين مباحث هر چند در محافل علمي و حوزوي حساسيت ها و مناقشاتي را موجب شده است، اما تاکنون اثر مستقلي که به نقد جامع اين آراء اختصاص يافته باشد پديد نيامده بود. نويسنده کتاب بحران معرفت، کوشش کرده است نظريات طرح شده در کتاب آقاي ملکيان را در موضوعات مختلف فلسفي، ديني و سياسي مورد تجزيه و تحليل و نقادي قرار دهد. اين اثر يکي از جديدترين و قويترين چالش هاي تفکر تجددگرا در قبال تفکر اسلامي سنتي را به نقد کشيده است. چنانکه از عنوان اثر بر مي آيد بيشترين توجه مؤلف به نقد مباني معرفت شناختي ملکيان است. نويسنده بر اين باور است که يکي از ريشه هاي اصلي نظريات ملکيان در حوزه هاي مختلف، جدايي معرفت شناختي او از متفکران سنتي اسلامي است. بحران معرفت با اينکه داراي نثري روان و بدون اغلاق است، اما در عين حال ايجاز و فشردگي آن توجه و تعمق ويژه خواننده را مي طلبد. رويکرد فنائي را مي توان تحت مقوله نوانديشي ديني در عين پايبندي به اصول سنتي دانست و دنباله روشي است که علامه طباطبائي، شهيد مطهري و شهيد صدر از پيشروان آن هستند. آگاهي و توجه به دستاوردهاي جديد در معارف بشري در عين پايبندي به اصول و معيارهاي اسلامي از ويژگي هاي اين رويکرد است. با اينکه چند سال از چاپ نخست اين کتاب مي گذرد و نويسنده اصول نظريات آقاي ملکيان را در حوزه هاي مختلف مورد نقادي قرار داده است، اما تاکنون آقاي ملکيان پاسخي به اين نقد نداده است. آنچه شايان توجه است اين است که به رغم جدي بودن بحث و اختلاف نظر عميق طرفين در بنيادي ترين مسائل فکري، نشاني از خشم و پرخاشگري و تندي در اين نقد به چشم نمي خورد و مناقشه و نقض و ابرام محترمانه و در چارچوب منطقي است. اين نخستين بار نيست که شاهد چنين نقدي از سوي فنائي هستيم. او در کتاب معرفت شناسي ديني، که در سال 1374 منتشر گرديد،انديشه هاي عبدالکريم سروش را به همين شيوه مورد نقادي قرار داد. آن کتاب در آن دوره پر التهاب تأثير محسوسي بر سالم سازي فضا و ادبيات نقد و گفتگو نهاد. عجيب است که به مواضع انتقادي آن کتاب نيز هيچگاه پاسخي داده نشد. اميد است اين اثر نيز در اين زمينه راهگشا باشد و سنت گفتگوي علمي و نقد منطقي همراه با احترام متقابل را در جامعه علمي ما تقويت نمايد. بحران معرفت مشتمل بر مباحثي است چون: معرفت شناسي، علم و دين، اسلامي سازي علم، اسلامی سازی دانشگاه، گفتگوی تمدن ها، لیبرالیسم، مدرنیته، عقلانیت، معنویت.… .
👆 اندیشه و سلوک عرفانی مقام معظم رهبری متن مکتوب👆
اللهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ أَنْ تَمْلَأ قَلْبِی حُبّاً لَکَ وَ خَشْیَةً مِنْکَ وَ تَصْدِیقاً بِکِتَابِکَ وَ إِیمَاناً بِکَ.. خدایا از تو می خواهم دلم را از محبّت و خشیتت، و باور به کتابت، و ایمان به خودت، پر کنی. فرازی از دعای ابوحمزهٔ ثمالی.
ویل لکل همزه لمزه وای بر هر عیبجوی طعنه زن.