🔰مهندس داعش کشته شد
♦️بر اثر عملیات اداره اطلاعات طالبان در ۱۵ اردیبهشتماه، علیه مخفیگاههای داعش در خیابان شمشاد در چهارراه بت خاک واقع در شهرستان بگرامی استان کابل، انجینر (مهندس) عمر کشته شد. مهندس عمر دارای نامهای مستعار حیدر، فریدون و اسکندر است و از اهالی شرق افغانستان میباشد که در سال ۱۳۹۶ ه.ش به عضویت گروه داعش درآمد. او در ابتدای کار خود، سرپرستی گروه داعش در کابل را به عهده داشت و پس از آن مسئولیت حوزه مرکزی داعش را به عهده گرفت و در ماههای اخیر به سمت معاونت ثناالله غفاری(شهاب المهاجر) سرکرده شاخه خراسان داعش منصوب شده بود. پس از با این عملیات، اداره اطلاعات طالبان در ۱۸ اردیبهشتماه، علیه یکی دیگر از مخفیگاههای داعش در روستای حسین کوت واقع در شهرستان شکر دره عملیات انجام داد که طی آن شش عضو داعش کشته و دو نفر از مسلحین طالبان نیز زخمی شدند.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰عجایب تفکیک یا ادغام وزارتخانهها
♦️این روزها صحبت از ادغام یا تفکیک وزارتخانهها داغ است و هر کسی در این زمینه نظری دارد. سیدحسن موسویفرد، تحلیلگر مسائل اقتصادی در مخالفت با تشکیل وزارت بازرگانی گفت: «با واردات نمیتوان بازار را تنظیم کرد، سالی ۲۰ میلیارد دلار غذا و دارو وارد میکنیم، میدانید قبل از متولد شدن ارز ۴۲۰۰ این عدد چقدر بود؟ نهایتا ۹ میلیارد دلار! در دوران روحانی مرغ پیدا نمیشد، قرارگاه مرغ زدند، آیا بازار تنظیم شد؟ بدانید با تشکیل وزارت بازرگانی در این شرایط تحریمی، تقاضای ارز به شدت افزایش خواهد یافت.» اما محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیسجمهور نظر دیگری دارد و معتقد است: «وزیر کار میگوید: من ۶۰۰ شرکت زیرمجموعه دارم، اگر بخواهم نگاهی به کل این شرکتها بیندازم، وقتم تمام میشود و به کارهای دیگر نمیرسم، لذا بهترین کار تفکیک وزارتخانههای بزرگ است».
http://Eitaa.com/e_beman
🔰چاهکن در ته چاه
♦️سردار سلامی فرمانده کل سپاه گفت: « همه آنهایی که بدخواه ملت ایران هستند، از نظام سلطه گرفته تا محور ارتجاع عربی و اپوزیسیون خارجی، امیدوار بودند که اغتشاشات ۱۴۰۱ ایران را دچار فروپاشی کند اما در نهایت آنها خودشان گرفتار فروپاشی و تزلزل شدند. این ماییم که بر آمریکا تحمیل کردیم که منطقه ما را دیگر جزو اولویتهای خود نداند. این روزها فقط دو پایگاه آمریکایی در عراق باقی مانده و خلیجفارس هم بهکلی پاکسازی شده است. صهیونیستهایی که چند ماه قبل رجزخوانی میکردند اکنون خیره ماندهاند؛ زیرا هر روز بیش از ۳۰ عملیات مسلحانه در سرزمینهای اشغالی انجام میشود. آنها میخواستند سوریه را به آشوب بکشند اما بشار ماند و دوباره به اتحادیه عرب بازگشت و اکنون صهیونیستها خودشان دم از فروپاشی میزنند. اتفاقات بزرگی در راه است.»
http://Eitaa.com/e_beman
🌴بازیگران و تماشاگران انتخابات ترکیه
🔹روز یکشنبه 24 اردیبهشت مهمترین انتخابات ترکیه برگزار می شود. این انتخابات برای سایر کشورها همانند مردم کشور ترکیه مهم است.
پس از فراز و فرود های فراوان دو گزینه اردوغان و قلیچ دار اوغلو نامزدهای نهایی احزاب شدند. رقابت بین دو نفر نفس گیر است.
رویکردهای متفاوت دو نامزد در نگاه به شرق و غرب و بازیگری ترکیه در سالهای اخیر در منطقه و سطح جهان چشم همگان را به نتیجه این انتخابات دوخته است.
🔺 برخی کشورها آشکارا به حمایت از نامزد خاص ورود کردند برخی دیگر غیر مستقیم تمایل خودشان را برای انتخاب نامزد خاص نشان دادند. دیدار سفیر آمریکا با قلیچ دار اوغلو نشان از تمایل این کشور به این نامزد و افتتاح تصویری نیروگاه هسته ای ترکیه با حضور پوتین رئیس جمهور روسیه نشان از تمایل این کشور برای استمرار حضور اردوغان بر مسند قدرت است.
کشورهای منطقه نیز در دو بعد سیاسی و مذهبی نگاه متفاوتی به انتخابات ترکیه دارند. برخی کشورهای منطقه به رویکرد مذهبی اخوانی ترکیه حساس هستند و برخی با توسعه طلبی سیاسی ترکیه مشکل دارند. کشورهایی مانند عربستان، امارات، مصر و ... با رویکرد اخوانی ترکیه موافق نیستند و کشورهایی مانند سوریه، یونان و ارمنستان با رویکرد توسعه طلبی ترکیه مخالفند.
با توجه به موارد یاد شده نتیجه این انتخابات نقش مهمی در سیاست منطقه خواهد داشت.
🔺فارغ از نتیجه انتخابات بر حسب پیش بینی ها و نظر سنجی های صورت گرفته و نزدیکی آرای دو رقیب اصلی، دو قطبی در انتخابات و پس از انتخابات ترکیه قطعی است. این موضوع کار را پس از انتخابات برای نامزد پیروز مشکل خواهد کرد.
سیاست کشورهای منطقه نیز با انتخاب قلیچدار دچار تغییر جدی خواهد شد.
#انتخابات_ترکیه
✍ #موسی_سلیمانی
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌹👇خدای من با من است
وَ مَكَرُوا مَكْراً كُبَّاراً (22/نوح)
«و نيرنگى بسیار بسیار بزرگ به كار بستند. »
این آیه (با توجه به آیات قبل و بعد) ظاهرا ادامه گلایههای حضرت نوح است و به احتمال بیشتر گلایه از سرانی است که مردم، وقتی عصیان نوح را کردند، از آنان پیروی نمودند.
🌹👇پیامها:
2️⃣) «مَکَرُوا مَکْراً کُبَّارا»: دشمنان حق و حقیقت، اهل مکر و خدعههایی هستند که بسیار عظیم است. پس در مقابل نظام هدایت خدا، نباید انتظار داشته باشیم هیچ فریب و مانعی در کار نباشد. اگر فریب در کار نباشد، اقدام کسی که دنبال حقیقت میگردد و از آن پیروی میکند، ارزش چندانی نخواهد داشت.
2️⃣) «مَکْراً کُبَّارا» وقتی پیامبر اولوالعزمی مثل حضرت نوح، مکر دشمنانش را نه بزرگ (کبیر)، و نه خیلی بزرگ (کِبار)، بلکه بسیار بسیار بزرگ (کُبّار) معرفی میکند، و خداوند این جمله را به عنوان یک آیه مستقل میآورد؛ پس برنامهریزی دشمنان دین برای ممانعت از توجه عموم مردم به دین خیلی جدی است.
3️⃣در سوره ابراهیم جواب این مکر« کبار» را خداوند می دهد.
[سوره إبراهيم (14): آيه 46]
وَ قَدْ مَكَرُوا مَكْرَهُمْ وَ عِنْدَ اللَّهِ مَكْرُهُمْ وَ إِنْ كانَ مَكْرُهُمْ لِتَزُولَ مِنْهُ الْجِبالُ (46)
به يقين آنان تمام مكر خود را به كار گرفتند، ولى مكر و حيلهى آنها نزد خداست گرچه كوهها از مكرشان از جا كنده شود.
خداوند، هم به نيرنگ آنها آگاه است و بر آن احاطهى كامل دارد و هم كيفر آن همه توطئه را خواهد داد و هم مىتواند مكر آنها را دفع و خنثى كند و يا به خودشان برگرداند.
ستمگران هر چند صاحب قدرت و قوت باشند اما سرانجام مخذول خداوند خواهند شد. «عِنْدَ اللَّهِ مَكْرُهُمْ»
✍#رجبعلی_بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
🌴گردنه های پیش روی اجرای قانون پوشش
🔹مسئله پوشش به تبع مسئله زن از مسائل دامن دراز تاریخ آفرینش انسان است. این مسئله از گذشته های دور فراز و فرودهای زیادی از پوشش حداکثری تا برهنگی را در طول تاریخ تجربه کرده است.
🔺پس از بالا گرفتن تب مدرنیته و افزایش مطالبات به حق یا نیازسازی های صورت گرفته زنان، به کم پوششی بیشتر دامن زده شده است.
در این فضا تلاش برای پوشش و تلاش برای تصویب و اجرای قانون پوشش کاری بس سخت و سنگین است."فَلَا اقْتَحَمَ الْعَقَبَةَ؛ و او در آن گذرگاه سخت قدم ننهاد" "وَمَا أَدْرَاكَ مَا الْعَقَبَةُ؛
ﻭ ﺗﻮ ﭼﻪ میدﺍﻧﻲ ﺁﻥ ﮔﺮﺩﻧﻪ ﺳﺨﺖ ﭼﻴﺴﺖ ؟"
🔺غرض از نگارش مطلب، یادآوری سختی کار و احمز بودن( تندی، تیزی، سختی و سوزندگی) آن است تا اولا افضل بودن اقدامات هرچند کوچک بر اساس روایت «افضل الاعمال احمزها» مشخص شود، ثانیا در تصویب و اجرای این قانون نگاه همه جانبه ای به همه مسائل صورت گیرد.
برخی سختی های پیش روی اعمال قانون پوشش عبارت است از:
1. اقناع سازی نخبگان مخالف قانون پوشش
نخبگان مخالف اعتقادی و نظری و سیاسی حجاب و پوشش، در گروه های علمی و سیاسی و اجتماعی و .. هستند. اقناع این طیف برای تصویب و اجرای پوشش سخت است. در گذشته با نبود فضای مجازی مباحث علمی و نظری محصور در کتاب ها، حوزه های علمیه، دانشگاهها و برخی جلسات بود. با گسترش فضای مجازی هر فرد نخبه یا به ظاهر نخبه می تواند فرضیه خودش را در هر مسئله ای از جمله عدم لزوم حجاب در فضای مجازی بدون رصد نقدها و پاسخ ها بارگزاری کند. این فرضیه ها مستمسک گروهی برای رد کردن برخی قوانین شرعی از جمله پوشش و حجاب می شود.
2. احساس اقلیت
تصویب و اجرای قانون پوشش کامل در جهان در حال حاضر منحصر به برخی کشورهای محدود است. حرکت بر خلاف این روند و جریان و نیرنگ بسیار بسیار بزرگ: "وَمَكَرُوا مَكْرًا كُبَّارًا
ﻭ [ ﺍﻳﻦ ﭘﻴﺸﻮﺍﻳﺎﻥ ﮔﻤﺮﺍﻫﻲ ، ﺑﺮﺍﻱ ﮔﻤﺮﺍﻩ ﻧﮕﺎﻩ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﺍﻳﻦ ﻣﺮﺩم ] ﻧﻴﺮﻧﮕﻲ ﺑﺰﺭﮒ ﺑﻪ ﻛﺎﺭ ﮔﺮﻓﺘﻨﺪ"
با توجه به ارتباطات گسترده میان کشورها امری دشوار است.
3. تحول در گروه های مرجع
گسترش فضای مجازی و در دسترس بودن برخی هنرها، ذائقه نسل کنونی را تغییر داده است. در گذشته ای نه چندان دور، بزرگان، علما، مراجع، پدر و مادر و سنت ها آیینی و ملی هر کشوری مرجع مردم و جوانان بودند. این مرجعیت در حال حاضر تغییر و آدم های بیگانه با اعتقاد و علم، محبوب قلب نسل نو و ویترین رسانه ها شده اند. پدر معنوی نسل کنونی این چهرها هستند. برخی یا بیشتر این چهره ها اعتقاد یا التزامی به پوشش ندارند، بنابراین تغییر ذائقه نسل طرفدار این چهره ها و ویترین ها بسیار دشوار است
4. ویترین مادی مطلوب برخی کشورها
نگاهی به برخی کشورهای مسلمان منطقه و جهان، به ظاهر تجربه موفقی در نگاه مخاطبان به نمایش می گذارد. از سویی شل پوششی و ضعف پوشش یا حتی نیمه عریانی و از سوی دیگر ادعای مسلمانی و و بزرگی و زیبایی مراکز و مساجد دینی و شلوغی این مراکز این ذهنیت را در ذهن برخی مخاطبان القا می کند که می شود میان هر دو یعنی بی حجابی و ادعای مسلمانی جمع کرد.
5. مدیران بی انگیزه
عدم اعتقاد و باور مندی از سوی برخی مدیران و تفاوت رفتار و گفتار برخی مدیران با پوشش و رفتار خانواده نیز مزید بر سختی کار شده است. این عده از مدیران، انگیزه لازم برای تصویب یا اجرای چنین قوانینی ندارند.
#حجاب
#قانون_پوشش
✍ #موسی_سلیمانی
♦️تحلیل نبرد اخیر غزه تا این لحظه
1️⃣ جنبش حماس بنا به ملاحظاتی تا این لحظه حداقل دخالت را در شلیک راکت داشته و عمده بار حملات به اراضی اشغالی روی دوش جهاد اسلامی فلسطین بوده است.
2️⃣ جهاد اسلامی تحت تاثیر مصر و قطر قرار نگرفته و همچنان بر شروط خود پافشاری می کند
3️⃣ حجم اصابت راکت ها به مناطق صهیونیست نشین بسیار بیشتر از دفعات قبل است (حداقل ۲۵ درصد راکت ها اصابت موثر دارند ) اما به دلیل رفتن قاطبه صهیونیست ها به پناهگاه ها ، تلفات آنها بالا نیست .
4️⃣ زندگی عادی در شعاع ۸۰ کیلومتری نوار غزه و شهرهایی مانند سدیروت ، بئرالسبع ، عسقلان ، اسدود و جنوب تل آویو عملا جریان ندارد .
5️⃣ اسرائیل به طور دقیق فرماندهان جهاداسلامی در غزه را هدف قرار می دهد که اشراف اطلاعاتی این رژیم سوال های مهمی را در ذهن تحلیلگران ایجاد می کند.
6️⃣ نقش پهپادهای اسرائیل برای ترورهای دقیق در نبرد اخیر چشمگیر است.
7️⃣ یکی از دلایل اصلی عدم ورود حماس به نبرد اینست که این جنبش، دولت حاکم در نوار غزه است و وظیفه تامین مایحتاج ۲ میلیون نفر را بر عهده دارد و مجبور است با مصر و قطر تعامل داشته باشد تا بلکه پول و مایحتاج برای فلسطینیان در قلمرو تحت حاکمیت خود تهیه کند.
8️⃣ اگر جنگ طولانی شود و جهاد اسلامی تحت فشار زیاد قرار بگیرد، اتاق عملیات محور مقاومت که در سوریه مستقر است ، بدون تردید جبهه ای جدید در لبنان یا سوریه باز کرده و اسرائیل را وادار به پذیرش شروط خود خواهد کرد.
🔸️جهاد اسلامی نزدیک ترین گروه فلسطینی به جمهوری اسلامی ایران است و تهران تحمل تضعیف متحد راهبردی خود در غزه را ندارد.
9️⃣ اسرائیل ۲ روز است که در حال نبرد با یک گروه مقاومت فلسطینی مستقر در ضعیف ترین حلقه محور مقاومت است و هنوز نتوانسته در مقابل آن بازدارندگی ایجاد کند .
📌سوال مهم اینست که اگر حماس ، حزب الله لبنان ، مقاومت سوریه ، حشدالشعبی عراق و انصارالله یمن وارد نبرد همزمان موشکی و پهپادی با اسرائیل شوند ، چه سرنوشتی در انتظار مهاجران اشغالگر خواهد بود ؟
✍️علیرضا تقوی نیا
https://eitaa.com/e_beman
🇮🇷
#یادداشت
♦️بالاخره اسرائیل دچار تلفات شد
🔸️منابع خبری اسرائیلی ، کشته شدن یک نفر و زخمی شدن ۷ نفر دیگر را بر اثر اصابت راکت مقاومت فلسطین به شهرک رحووت در جنوب تل آویو تایید کردند.
🔸️همین یک کشته ، اثر روانی زیادی در جامعه صهیونیستی خواهد داشت و فشار را بر دولت و ارتش اسرائیل بالا می برد.
🔸️زیرا اولا گنبد آهنین مانع از اصابت راکت ها به مهاجران اشغالگر نشده است و دوم این که حملات تهاجمی به غزه نتوانسته اسرائیل را به یک بازدارندگی مناسب در برابر جهاد اسلامی برساند و شلیک راکت ها را از این باریکه متوقف کند.
🔸️نکته دیگر اینست که جامعه صهیونیستی تحمل فرسایشی شدن جنگ را ندارد و قادر نیست به طور طولانی مدت در پناهگاه بماند و از زندگی عادی فاصله بگیرد.
🔸️از طرفی حماس نیز وارد جنگ نشده که اگر صلاح کار در ورود این جنبش دیده شود ، قدرت آتش مقاومت به شدت زیاد و گنبد آهنین نمی تواند حتی ۵۰ درصد راکت ها را نیز رهگیری کند ؛ کما این که در ۴۸ ساعت اخیر یک سوم راکت ها به شهرهای اشغالگران برخورد کرده است.
✍️علیرضا تقوی نیا
https://eitaa.com/e_beman
◽️💐 🇮🇷﷽🇮🇷💐◽️
💐 بصائر علوی
وَ قَالَ امیرالمومنین علیه السلام: عِفَّتُهُ عَلَى قَدْرِ غَيْرَتِهِ.
عفت هر کس به اندازه غيرت اوست.
📚 #نهج_البلاغه_حکمت47
🔻 رهبر انقلاب:
⚠️ در مقابل برنامه دشمن علیه خانواده بایستید
👈 این بهترین کار برای حفظ انقلاب است ۹۷/۱۲/۷
#زن_عفت_افتخار
#مرد_غیرت_اقتدار
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
فَبَلِّغْهُ مِنّاٰ تَحِیَّةً وَ سَلاٰماً...
«أَللّٰهُمَعَجِّلْلِوَلیِکَٱلْفَرَج»
✅ تدوین: مرتضوی نژاد
🆔 Eitaa.com/e_beman
🆔 Sapp.com/e_beman
باسلام وتحیت ،عرض خداقوت
خدمت همه اساتید محترم و گرانقدر
✍️ طبق روال روزهای جمعه هر هفته ، تحلیل های زیر با عناوین :
✅تأملی بر اهمیت راهبردی انتخابات 1402
✅تحولات سودان
✅رابطه ایران و عربستان
✅صبح صادق
✅رصدنامه
👈جهت بهره برداری شما اساتید محترم در کانال انقلابی بمانیم ثامن الائمه در دو پیام رسان داخلی ایتا وسروش با آدرس های زیر، تقدیم می گردد.👇👇
ایتا
https://eitaa.com/e_beman
سروش
http://splus.ir/e_beman
انقلابی بمانیم"ثامن الائمه"( کانال تحلیلی و نخبه پسند)
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
https://eitaa.com/joinchat/3854106624Cf45f39fbd0
تأملی بر اهمیت راهبردی انتخابات 1402.pdf
461.6K
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
https://eitaa.com/joinchat/3854106624Cf45f39fbd0
تحولات سودان.pdf
329.8K
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
https://eitaa.com/joinchat/3854106624Cf45f39fbd0
رابطه ایران و عربستان.pdf
362K
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
https://eitaa.com/joinchat/3854106624Cf45f39fbd0
141296_762.pdf
2.48M
صبح صادق
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
https://eitaa.com/joinchat/3854106624Cf45f39fbd0
رصد نامه.pdf
669.2K
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
https://eitaa.com/joinchat/3854106624Cf45f39fbd0
◼️مخاطبان و فرهیختگان عزیز نظر به اهمیت مطالب بارگذاری شده و ضرورت مطالعه آن ؛ تا صبح شنبه بارگذاری نخواهیم داشت.
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
https://eitaa.com/joinchat/3854106624Cf45f39fbd0
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✅🔰دستور کاربردی قرآن برای فرصت سازی مومنین
[سوره إبراهيم (14): آيه 28 ]
أَ لَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ بَدَّلُوا نِعْمَتَ اللَّهِ كُفْراً وَ أَحَلُّوا قَوْمَهُمْ دارَ الْبَوارِ (28)
آيا به كسانى كه نعمت خداوند را به كفر تبديل كردند و قوم خود را به سراى هلاكت در آوردند نگريستى؟
❇️🔰امام خامنه ای در دیدار جمعی از مداحان اهل بیت علیهمالسلام ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
اگر جلسهی مذهبی ما و خوانندگی و مدّاحی ما یا منبر ما به این نتیجه منتهی بشود از پای منبر، بی اعتقاد به آینده و ناامید از آینده بلند شوند، ما این فرصت را هدر دادهایم و کفران کردهایم این نعمت را؛ اگر از پای منبر ما یا مدّاحی ما مردم درحالی بلند شوند که هیچگونه آگاهی نسبت به وضع خودشان و وظایف خودشان پیدا نکرده باشند، ما این فرصت را از دست دادهایم؛ اگر خدای نکرده جلسات ما، جلسات وحدتشکن باشد، این فرصت را از دست دادهایم؛ اگر کیفیّت حرف زدن ما یا مضمون حرفهای ما جوری باشد که دشمنان ما را در هدفهایشان موفّق بکند، ما این نعمت الهی را - بَدَّلوا نِعمَتَ اللهِ کُفراً -تبدیل کردهایم به نقمت؛ این را باید مواظب بود، باید مراقب بود. بارها ما گفتهایم، برای آدمهای آگاه و مطّلع از اوضاع جهان و جهان اسلام هم این مثل روز روشن است که امروز اختلافات مذهبی در میان مسلمانان، یک وسیله و برگهای است در دست دشمنان ما. یک شمشیر در دست دشمنان ما، همین اختلافات مذهبی است. علنی کردن اختلافات، صریح کردن مخالفتهای اعتقادی، به زبان آوردن مطالبی که کینهها را برمیافروزد، یکی از وسایلی است که دشمن ما از آن بیشترین استفاده را دارد میکند. حالا [اگر] ما جوری عمل بکنیم که این مقصود دشمن برآورده بشود، این «بَدَّلوا نِعمَتَ اللهِ کُفراً» است. در جلسات نباید کینهورزیهای مذهبی را زیاد کرد؛ این را چقدر باید تکرار کرد؟ بارها تکرار کردهایم؛ بعضی حاضر نیستند [گوش کنند].
❎تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
🔰 حرف روز
یک یادآوری!
حرف روزِ نشریه اخبار و تحلیلها به یکی از موضوعات مختلف داخلی و خارجی میپردازد. در میان همه وقایع و تحولات یک رویداد فرهنگی بزرگ در کشور در جریان است و آن برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب است که نمیشود از کنار آن بیتفاوت عبور کرد. رویدادی که شاید بتوان از آن با تعبیر بهشت اهالی علم و فرهنگ در اردیبهشت هر سال یاد کرد. 10 روزی که میعاد دوستداران و علاقمندان کتاب و کتابخوانی است و با همه آمار و اطلاعات و مقایسهها و محاسبههایی که درباره میزان مطالعه مردم ایران ارائه و آمار مطالعه را در مقایسه با دیگر ملتها و کشورها کم یا کاهشی نشان میدهد، نشاندهنده توجه و علاقه مردم به کتاب به عنوان منبع و مرجع غنی در حوزههای مختلف علمی، فرهنگی، اجتماعی، ادبی، هنری و... است. نگاهی به استقبال گسترده مردم از نمایشگاه امسال در همین روزهای ابتدایی و برخی اعداد و ارقام فروش کتاب مؤید همین موضوع است.
جامعه کتابخوان، جامعهای فکور و اهل تدبیر و تشخیص است. مطالعه کتاب نه تنها بر افکار و اندیشههای افراد تأثیر میگذارد، بلکه رفتار و کنش و واکنشهای اجتماعی را هم تحت تأثیر قرار میدهد. جامعه ایرانی و فرهنگ، تمدن، اندیشمندان و شاعران ایرانی با آثار ماندگارشان از قرنهای گذشته منشاء علم و دانش و فرهنگ و ادب ایران اسلامی هستند.
در اهمیت و منزلت کتاب و کتابخوانی، رهبر حکیم و فرزانه انقلاب به عنوان یک الگوی تمامعیار زیست اسلامی و انقلابی پیش روی ما هستند. همه میدانند که ایشان برای کتابخوانی اهمیت زیادی قائل هستند و در کنار مسئولیت بزرگی که دارند یکی از کتابخوانهای حرفهای هستند. ایشان همیشه مطالعه کتاب را در سبد روزانه خود دارند. اینها علاوه بر مطالعه موضوعات و گزارشها و اطلاعاتی است که به عنوان رهبر جامعه باید آن را مطالعه و بررسی کنند. حال ما در مقایسه با ایشان چه قدر برای مطالعه ارزش و اهمیت قائلیم و چه میزان از اوقات شبانهروز خود را صرف مطالعه میکنیم؟ رهبر اندیشمند انقلاب درباره کتاب و کتابخوانی توصیهها و رهنمودهای فراوانی دارند که ارزشمند و کاربردی است. ایشان در جایگاه رهبری و مشغلههای زیادی که دارند، هر سال فرصت و زمان مناسبی برای حضور در نمایشگاه کتاب اختصاص میدهند. از نظر رهبر عزیز انقلاب: «نمایشگاه کتاب، یک یادآوری است برای نسل اهل کتاب و کتابخوان که هر چه بیشتر، به کتاب اقبال کنند و رو بیاورند و با کتاب اُنس بگیرند.»
✍️علی حیدری
https://eitaa.com/e_beman
🔰 گزارش روز
♦️ادغامی که هیچگاه صورت نگرفت!
در هفتهای که گذشت، مجلس رأی به دو فوریت تشکیل وزارت بازرگانی داد. دولت سیزدهم از بدو شروع کار، همچون دولت سابق به دنبال احیای «وزارت تجارت و خدمات بازرگانی» بود. وزارتخانهای که برای چندمین بار تفکیک یا ادغام میشود. پیش از این آقای جهرمی سخنگوی دولت در توئیتی که قبلا منتشر نموده بود، هدف از تشکیل این وزارتخانه را (تقویت و تجمیع ابزارهای نظارتی دولت بر بازار، کنترل مؤثرتر قیمتها، تسهیل تجارت و رونق تجارت خارجی، سیاستگذاری واحد و چابکی در امور بازرگانی و حمایت جدیتر از مصرفکننده از جمله دلایل دولت برای تشکیل وزارت بازرگانی) عنوان نموده بود.
گزارههای تحلیلی:
1ـ نکته مهمی که در مورد جایگاه تجارت و توزیع وجود دارد این است که هر دوی آنها باید در مسیر تقویت تولید باشند. بنابراین کار و تولید و فعالیت مولد در اولویت است. لذا هر سیاستی که در جهت تضعیف بخش تولید باشد باید محدود، هدایت و کنترل شود. تجربه نشان داده که بخش تجارت و تجار غالبا نسبت به اقتضائات تولید بیتوجه هستند و به دنبال کسب منافع شخصی میباشند. لذا مدیریت این بخش باید در زیرمجموعه تولید قرار گیرد.
2ـ ایجاد تعادل و نظارت بر بازار و کنترل واردات، به گونهای که تولید کشور متضرر نشود، چالشی برای دولتها بوده است. در واقع بحث بر سر نسبت توزیع و تجارت با تولید کشور و رفاه مردم است. برخی معتقدند وزارتخانه صمت بسیار گسترده و با اهداف متناقض است و مدیریت آن از عهده یک وزیر خارج میباشد، لذا ادغام آن با هدف کوچکسازی دولت اشتباه بوده است. به هر حال دولتیها زمانی به فکر تفکیک این وزارتخانه میافتند که گمان میکنند نظارت بر بازار از دست آنها خارج شده است. و البته زمانی که تصور میکنند واردات در جهت خلاف تقویت تولید ملی حرکت میکند، به دنبال ادغام آن دو میروند.
3ـ تصور اشتباه این است که گمان میشود مشکلات تورمی و تجارت کشور، صرفا ناشی از سیاستها و ساختار وزارتخانه صمت است و لذا باید معاونتهای آن از هم جدا شوند. این در حالی است که تفکیک یا ادغام این دو وزارتخانه پاک کردن صورت مسئله است. در واقع باید آسیبشناسی شود و مشکلات موجود مرتفع شود. و این ممکن نیست مگر با ادغام واقعی و نه تجمیع وزارتخانهها. چه اینکه ادغام دو وزارتخانه صنایع و بازرگانی ادغام نبود بلکه به نوعی تجمیع بود زیرا معاونتها و سازمانها به همان شکل در جای خود باقی ماند. هدف از ادغام، چابکسازی، ارتقای اهرمهای نظارتی و افزایش هماهنگی است. چابکسازی یعنی بهینهسازی و افزایش کارآمدی نهادها. ادغام یعنی حذف تودرتوی نهادی و موازیکاری سازمانها که یکی از عوامل اصلی نابسامانیهای حوزه تجارت و نظام توزیع است و در قالب حکمرانی اقتصادی طرح میشود.
به نظر میرسد راه حل رفع نگرانیهای دولت در باب نظارت و کنترل بر بازار و مدیرت تجارت از مسیر تجربه شکستخورده گذشته، نمیگذرد. بلکه باید مشکلات فعلی آسیبشناسی و برای آنها راهکار اندیشیده شود. مشخصا، هرگونه عملیات و قانونگذاری در خصوص تفکیک یا ادغام دو وزارتخانه، باید مبتنی بر حذف تودرتوی نهادی و افزایش کارآمدی و چابکی باشد. تشکیل دوباره این وزارتخانه، بدون ارتقای سازوکارهای نظارتی و هماهنگی، همچون گذشته به بنبست خواهد رسید و اهداف سیاستگذار محقق نمیشود. ولیکن دولت باید مواظبت کند تا در شرایطی که وضعیت تنظیم بازار نامطلوب بود، به آسانترین کار، یعنی واردات نپردازد. بلکه با لحاظ اقتضائات تولید، تصمیمگیری کند.
✍️علی محمدی
https://eitaa.com/e_beman
🔰 ایرانهراسی برای دریافت بودجه بیشتر!
♦️وزیر جنگ و رئیس ستاد مشترک آمریکا در جلسه استماع کنگره برای دریافت بودجه بیشتر از مسیر ایرانهراسی، ادعاهای مختلفی را علیه کشورمان بیان کردند. وزیر جنگ آمریکا با بیان اینکه، وزارت دفاع آمریکا در قبال دیگر تهدیدات، از جمله کره شمالی و ایران هوشیار است، مدعی شد: «ما تمامی اقدامات لازم را برای دفاع از منافعمان در خارج از مرزها انجام خواهیم داد.» میلی نیز با نادیده گرفتن تأثیر مخرب مداخلات نظامی کشورش بر ثبات و امنیت منطقه خاورمیانه، ادعاهای آمریکا علیه نقش ایران در منطقه را تکرار کرده و گفت: «ایران با حمایت از تروریستها و نیروهای نیابتی به برهم زدن صلح در خاورمیانه و فراتر از آن ادامه میدهد.» رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا با تکرار ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هستهای ایران گفت: ایران به افزایش توانمندیهایش برای تولید یک سلاح اتمی ادامه میدهد. او با ادعای اینکه ایران میتواند به سرعت مواد کافی برای تولید یک سلاح اتمی را تولید کند. سیاست آمریکا همچنان تعهد نسبت به این است که ایران هیچگاه به یک سلاح اتمی دست پیدا نکند.» این صحبتها در حالی است که آمریکا در سال 2022 معادل 877 میلیارد دلار بودجه نظامی داشته است و میزان بودجه نیروهای نظامی ایران حدود 6 میلیارد دلار برآورد شده است.
https://eitaa.com/e_beman
🔰 ارتباط برد برد با عربستان
وزیر اقتصاد در حاشیه اجلاس سالیانه بانک توسعه اسلامی در جده عربستان به خبرگزاری اقتصادی الشرق عربستان (وابسته به خبرگزاری بینالمللی بلومبرگ) گفت: «توافقی که میان دو کشور ایران و عربستان شکل گرفته فرصتهای تجارت و سرمایهگذاری میان دو کشور را افزایش خواهد داد. سیاست رئیسجمهور جدید ایران، بر تقویت روابط با کشورهای همسایه استوار است. دستاوردهای بسیار خوبی طی یک سال و نیم گذشته داشتهایم. توافقی که با وساطت کشورهای دوست میان دو کشور ایران و عربستان صورت گرفته فرصتهای تجارت و سرمایهگذاری میان دو کشور را افزایش خواهد داد. توسعه روابط اقتصادی و تعاملات ایران و عربستان، یک ارتباط برد برد است که منافع آن علاوه بر دو کشور به همه کشورهای منطقه هم خواهد رسید.»
https://eitaa.com/e_beman
🔰سوخوهای 35 در راه ایران
وبسایت انگلیسی زبان خبرگزاری دولتی ایرنا در مطلبی اختصاصی مدعی شده است که نیروی هوایی ارتش در هفتههای پیشرو اولین دسته از جنگندههای سوخو۳۵ را دریافت خواهد کرد. در این خبر آمده است: «نیروی هوایی ایران قرار است در هفتههای آینده اولین دسته از جنگندههای پیشرفته سوخو «Suـ35» را تحویل بگیرد. آخرین باری که این نیرو جنگندههای پیشرفته از کلاس مشابه را دریافت کرد در اواسط دهه ۱۹۷۰ بود که هواپیمای جنگنده گرومن افـ۱۴ تامکت وارد ایران شد. بر خلاف مدل Fـ۱۴A که دارای قابلیتهای بسیار محدود هوا به زمین و هوا به دریا و یک جفت موتور دردسرساز بود، Suـ۳۵ جنگندهای است که در انواع مأموریتها برتر است.»
https://eitaa.com/e_beman
🔰سقوط ۸۰ درصدی سهام بانک آمریکایی
سهام بانک آمریکایی «پکوست بانکورپ» پس از آنکه از خروج سپردهها در هفته اول ماه مه خبر داد، ۸۰ درصد سقوط کرد. گزارش بانک پکوست که روز پنجشنبه در اسناد بورس آمریکا منتشر شد، نشان میدهد که سپردههای این بانک در هفته منتهی به ۵ می تقریباً ۱۰ درصد کاهش داشته است. در طول سه ماهه اول سال جاری میلادی، کل سپردههای این بانک 16/9 درصد کاهش یافت. پکوست آخرین بانک آمریکایی است که در بدترین بحران این بخش از سال ۲۰۰۸ گرفتار شده است، بحرانی که تاکنون در سال جاری منجر به سقوط چندین وامدهنده منطقهای شده است.
https://eitaa.com/e_beman