🔰حرف روز
🌊منازعه آب جدی است!
«اخطار میکنم سریعا حق آبه مردم سیستان و بلوچستان را بدهید، بعدا نگویید که به ما نگفتید.» این پیام رئیسجمهور محترم به طالبان در سفر به سیستان و بلوچستان در واکنش به کمبود آب هیرمند بود؛ موضوعی که نشان میدهد منازعه آب یک تهدید جدی برای آینده ایران و منطقه است. این موضوع آنقدر اهمیت دارد که اندیشمندانی همچون توماس هومر و دیکسون معتقدند در آینده منازعات مدنی و جنگ بین دولتها ریشه در کمبود «منابع طبیعی» از قبیل آب، انرژی، جنگلها و مواردی از این قبیل خواهد داشت بنابراین نیازمند توجه جدی حاکمیت به آن است.
به گمان بسیاری این منازعه برخاسته از قهر طبیعت و خشکسالیهای پی در پی است اما باید بپذیریم این تهدید چندان ربطی به قهر طبیعت ندارد چرا که برای طبیعت این اقلیم هزاران سال است که در بر همین پاشنه میچرخد، پس موضوع ناسازگاری لجوجانه و طولانیمدت مردمان این منطقه از گیتی است که سبب شده تا آب، این هدیه ارزشمندی که خداوند به پاکی آن را از آسمان فرو فرستاده تا مایه حیات و اکسیر زندگی آدمیان باشد «وَأَنْزَلْنَا منَ السَّمَاء مَاءً طَهُورًا» در قلب نگرانیهای امروز و آینده سیاستمداران قرار گیرد.
متأسفانه این از عادتهای سیاستورزی است که تا وقتی موضوعی به یک بحران یا ابرچالش چندجانبه تبدیل نشود کمتر به آن میاندیشیم و پس آنکه وارد مرحله بحرانی شد تازه به تکاپو میافتیم تا راه حلی برای آن بیابیم و موضوع آب هم از این قاعده مستثنی نیست. با اینکه کارشناسان حوزه آب از مدتها پیش بارها در خصوص بحران آب و آینده مخاطره برانگیز آن هشدار داده بودند اما متأسفانه دولتها کمتر شنیدند با این حال جای امیدواری است که این بار فریاد کشاورزان و شهروندان سیستانی که کارد به استخوانشان رسیده از سوی دولت محترم شنیده شده است. هشدار رئیسجمهور به طالبان جهت تأمین حقابه سیستان و بلوچستان میتواند نقطه شروعی برای برخورد قاطعانه و منسجم با طغیانگری طالبها باشد.
مسئله هیرمند و اختلاف میان دو کشور نشان میدهد که «بحران آب یک بحران حاکمیتی است»، بحرانی که به فوریت نیازمند تصمیمگیری درست و اقدام به موقع مسئولان است چرا که بهبود شرایط زیست محیطی و حفظ جایگاه طبیعت همواره در تقویت امنیت ملی کشورها مؤثر بوده است و بالعکس هرگونه بیتوجهی در حوزه محیط زیست به خصوص مسئله آب میتواند آثار سیاسی اجتماعی را به وجود میآورد که آنها به نوبه خود زمینه بروز منازعه و تهدیدات امنیتی بعدی خواهند شد.
✍️ #حسین_حسینینژاد
http://Eitaa.com/e_beman
🔰گزارش روز
💪اقتدار دریایی با ابزار ایرانی
ناوگروه ۸۶ ارتش پس از طی مسافت بیش از ۶۰ هزار کیلومتر به دور دنیا در طی 240 روز امروز به کشور باز خواهند گشت و طی مراسم رسمی مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
▫️گزارههای تحلیلی:
نیروی دریایی به عنوان نیروی راهبردی در تولید اقتدار نظامی محسوب میشود. به همین خاطر است که بسیاری از ابرقدرتهای دنیا در طول تاریخ جهت افزایش قدرت دریایی خود و دستیابی به پهنههای آبی تلاش کردهاند که نمونه آن وصیت پطر کبیر تزار روس است. اما در این حرکت بزرگ ناوگروه ۸۶ ارتش چند نکته میتواند حائز اهمیت باشد:
1️⃣ نکته اول؛ در این دریانوردی از دو شناور ایرانی مکران و دنا استفاده شده است که فناوری موجود در این دو شناور بزرگ و مدرن، کاملا ایرانی و استفاده از توانمندی متخصصین داخلی بوده است. این موضوع از آن جهت قابل اهمیت است که در طی ۲۴۰ روز گذشته این شناورها از آبهای مختلف با طول موجهای متفاوت و آب و هوای متغیر عبور کردهاند که هر کدام از این نوع آب و هوا میتواند برای یک شناور مخاطرات خاصی را داشته باشد. طی این مسیر با موفقیت و به واسطه توانمندی متخصصان داخلی میتواند موجب غرور باشد.
2️⃣ آنگونه که امیر سرتیپ شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش گفتند: میانگین سنی افراد حاضر در این حرکت بزرگ، جوانانی با میانگین زیر ۳۰ سال بودهاند که ۲۰ درصد از این جوانان برای اولین بار دریانوردی بینالمللی را تجربه کردهاند. استفاده از ظرفیت چنین جوانانی در نیروی دریایی ارتش میتواند قابل تقدیر و ستایش باشد».
3️⃣ نکته دوم؛ امروز ما نباید در این موضع متوقف شویم و باید گامهای اساسی برای تقویت نیروی دریایی که در سپاه و چه در ارتش جمهوری اسلامی برداریم. خبر چند روز پیش دریادار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه مبنی بر تلاش سپاه برای ساخت ناو هواپیمابر میتواند نقطه آغازی باشد برای سیادت دریایی ایران در منطقه و رسیدن به یک جایگاه بینالمللی دریایی. امروز اقتصاد و دریا با هم یک درهمتنیدگی خاص و ویژه دارد و افزایش توان دریایی هر کشور میتواند در تأمین امنیت اقتصادی آن کشور تأثیرگذار باشد لذا تقویت نیروی دریایی ارتش و سپاه میتواند مقدمهای برای تأمین امنیت اقتصادی ایران در پهنه اقیانوس و حوزه خلیجفارس و دریای عمان باشد.
◀️نکته پایانی؛ نیروی دریایی سپاه و ارتش به واسطه قرار گرفتن در خلیجفارس و حضور شناورهای آمریکایی همیشه در خط مقدم مقابله با آمریکاییها بودهاند و مواردی مانند ناو جوشن، سهند، سبلان و انهدام نفتکش بریجتون توسط شهید نادر مهدوی و همرزمانش گویای این تقابل همیشگی بوده است. در سفر اخیر نیز آمریکاییها برای عبور از کانال پاناما و پهلو گرفتن در سواحل برزیل و کارشکنیهای بسیاری نمودند که نتوانستند موفق باشد.
http://Eitaa.com/e_beman
روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🔰منافع حج برای امت اسلامی
الحج
لِّيَشْهَدُوا مَنَافِعَ لَهُمْ وَيَذْكُرُوا اسْمَ اللَّهِ فِي أَيَّامٍ مَّعْلُومَاتٍ عَلَىٰ مَا رَزَقَهُم مِّن بَهِيمَةِ الْأَنْعَامِ فَكُلُوا مِنْهَا وَأَطْعِمُوا الْبَائِسَ الْفَقِيرَ
ﺗﺎ ﺧﻮﺩﺷﺎﻥ ﺑﺒﻴﻨﻨﺪ ﻛﻪ ﺣﺞ ﭼﻪ ﻓﺎﻳﺪﻩﻫﺎی ﺳﺮﺷﺎﺭی ﺑﺮﺍﻳﺸﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﺩﺭ ﺭﻭﺯﻫﺎی ﻣﺸﺨﺺﺷﺪﻩ ﺑﺮﺍی ﻗﺮﺑﺎﻧﻲ، ﻭﻗﺖ ﻗﺮﺑﺎﻧﻲﻛﺮﺩﻥِ ﺩﺍمﻫﺎی ﺯﺑﺎﻥﺑﺴﺘﻪﺍی ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﺭﻭﺯیﺷﺎﻥ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ، ﻧﺎم ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺑﺒﺮﻧﺪ. ﺁﻥﻭﻗﺖ، ﺍﻋﻠﺎم ﻛﻦ: «ﺍﺯ ﮔﻮﺷﺖﻫﺎی ﻗﺮﺑﺎﻧﻲ ﺑﺨﻮﺭﻳﺪ ﻭ ﺑﻪ ﻧﻴﺎﺯﻣﻨﺪﺍﻥ ﻓﻘﻴﺮ ﻫﻢ ﺑﺪﻫﻴﺪ.» (٢٨)
بیانات در دیدار کارگزاران حج۱۴۰۲/۲/۲۷
یک آیهی دیگر آیهی مبارکهی سورهی حج است: وَ اَذِّن فِی النّاسِ بِالحَجِّ یَأتوکَ رِجالاً وَ عَلیٰ کُلِّ ضامِرٍ یَأتینَ مِن کُلِّ فَجٍّ عَمیقٍ * لِیَشهَدوا مَنافِعَ لَهُم؛ مردم، ملّت، امّت اسلامی، از اکناف جهان بیایند حج، تا به چشم خودشان منافع خود را ببینند: لِیَشهَدوا؛ مشاهده کنند، ببینند، حضور پیدا کنند در مجموعهی منافعی که وجود دارد. از امام صادق (علیه الصّلاة و السّلام) پرسیدند مراد از این منافع، منافع اخروی است، یعنی ثواب و مانند اینها؟ فرمود نه، هر دو. البتّه منافع اخروی هم هست، امّا منافع دنیوی [هم هست]. امّت اسلامی در حج منافعی میبرد که با هیچ عامل دیگری این منفعت قابل استیفاء نیست؛ جز با حج، جز با این میقات بینالمللی [ممکن نیست]؛ فقط با این میعاد جهانی ممکن است
✍#بازیاد
http://Eitaa.com/e_beman
♦️طالبان: متعهد به همکاریهای بیشتر با ایران هستیم
🔹بدنبال پیگیری های اخیر مقامات ارشد ایران در خصوص حقابه رودخانه هیرمند، سایت رسمی وزارت دفاع حکومت طالبان افغانستان از ملاقات مالی خان صدیق معاون ستاد ارتش حکومت طالبان با بهرام حسینی مطلق معاون ستادکل نیروهای مسلح ایران در کابل خبر داد.
🔹مالی خان صدیق ضمن خوش آمدید گویی به هیأت ایرانی، به همکاری ها و روابط حسنه دو کشور همسایه اشاره کرده و گفت حکومت افغانستان همواره خواهان روابط نیک با جمهوری اسلامی ایران بوده و متعهد به همکاری های بیشتر در زمینه های مختلف می باشد./ایرنا
http://Eitaa.com/e_beman
🇮🇷
📝 از احداث خط ریلی رشت-آستارا چه منافع اقتصادی نصیب کشورمان میشود؟
🍃🌹🍃
🔻اگر چه در سال نخست بهرهبرداری امکان حمل و جابهجایی ۱۰ میلیون تن بار از طریق این مسیر ریلی پیش بینی شده است، اما در صورت اعتماد صاحبان بار به این خط ریلی، ظرفیت حمل بار راهآهن رشت-آستارا ۱۵ میلیون تن است که در صورت تحقق شاهد ارزآوری حدود ۲۰ میلیارد دلاری ترانزیت خواهیم بود.
🔸بر اساس اعلام شاخصهای حمل بار در این مسیر، مسیر ریلی رشت-آستارا میتواند مدت حمل بار را از مبدا و مقصد فنلاند به مبدا یا مقصد ایران به صورت ترکیبی دریایی-ریلی به ۱۲ روز کاهش دهد، در حالی که حمل دریایی بار در این مسیر ۳۳ روز زمان نیاز دارد.
🔹برای ساخت راهآهن رشت-آستارا به بیش از ۲۱ هزار تن ریل نیاز است و درحال حاضر قرارگاه خاتم الانبیا(ع) بخشی از این پروژه را اجرا کرده و در ادامه ظرف مدت سه سال با حضور پیمانکاران ایرانی عملیات ساخت تکمیل میشود.
🔺با امضای موافقتنامه ساخت راه آهن رشت-آستارا، حلقه مفقوده کریدور شمال-جنوب پس از ۲۳ سال ساخته میشود. طولانیترین پل ریلی و سختترین بخش کریدور شمال- جنوب کشور در این مسیر واقع شده و برای احداث آن ۲۲ میلیون مترمکعب خاکبرداری و خاکریزی و افزون بر یکهزار و ۸۵۰ میلیارد تومان هزینه شده و در زمان بهرهبرداری (سال ۹۷) با قیمتگذاری روز، حدود پنج هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
http://Eitaa.com/e_beman
🌴از خرمشهر تا خرمشهرها
🔹مقام معظم رهبری در بیاناتشان در روز سوم خرداد 1395 در مراسم دانش آموختگی دانشجویان افسری و تربیت پاسداری دانشگاه امام حسین علیه السلام فرمودند: بدانید در آینده خرمشهرها در پیش است.
حوادث پیش آمده پس از آن روز، شاهد صدق این پیش بینی است.
🔺استکبار پس از پیروزی انقلاب اسلامی با هدف کوتاه مدت تغییر رفتار و بلند مدت تغییر نظام انواع نقشه ها را به کار برده است. یکی از این طراحی ها تشویق و حمایت از حمله صدام حسین به خاک مقدس جمهوری اسلامی بود. این حمله با هدف اولیه تجزیه ایران و اشغال خوزستان و با هدف کلان ساقط کردن نظام مقدس جمهوری اسلامی آغاز شد.
🔺اهداف کوتاه مدت و بلند مدت دشمن پس از سقوط خرمشهر در طول تاریخ مقدس جمهوری اسلامی به شیوه های گوناگون جنگ اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و امنیتی نامتقارن ادامه دارد.
🔺روحیه انقلابی، شکست ناپذیری اراده ها، وحدت وانسجام ملی، خلاقیت ها وحضور مخلصانه گروهی از رزمندگان در خط مقدم باعث فتح خرمشهر شد. همین عوامل در حال حاضر نیز در نقاطی که احساس سقوط شهرها را داریم می تواند نقش آفرین باشد.
#سوم_خرداد
#فتح_خرمشهر
#خرمشهرها
✍ #موسی_سلیمانی
http://Eitaa.com/e_beman
🔰شیعه و سنی زیر پرچم ولایت
🔻ماموستا ملاقادر قادری امام جمعه شهرستان پاوه در گردهمایی ائمه جمعه اهل سنت استان کرمانشاه گفت: «در ۸ ماه گذشته حریمها شکسته شده و به خدا و رسول و دین و حجاب بیادبی شد به تمامی افراد مؤثر و مقتدای ملت انقلابی اهانت شد. به یاری حق ما کماکان ایستادهایم و خواهیم ایستاد. اگر بدون غرض و باانصاف به خدمات نظام جمهوری اسلامی ملاحظه کوتاهی داشته باشیم انقلاب اسلامی برای دنیای اسلام و ملت ایران و مردم شریف دیار ما خیرات و نعماتی داشته است، از جمله استقلال و آزادی و امنیت و رشد دین و فرهنگ و خدماتی چون آب، برق، گاز، تلفن، بهداشت و در امر دفاع، تسلیحات، دانش پزشکی و صدها مورد دیگر؛ ما از این بابت خداوند را شاکریم و از زحمات نیروهای خدوم ممنونیم. ملت شریف ایران ۴۴ سال پیش انقلاب کردند و در جنگ تحمیلی در مقابل دشمن ایستادند، از انقلاب پاسداری کردند و با خون خود هر آنچه را به صلاح دین و دنیای خود و ملت ایران دانستند، انجام دادند آنها رفتند ما جانشین آنها شدیم، اگر در انجام مسئولیتها کوتاهی کنیم، باید در قیامت جواب دهیم.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰رصد ناو آمریکایی توسط سپاه
🌊روز گذشته دریادار عباس غلامشاهی فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی سپاه رصد ناو همیلتون حامل سه فرمانده ارشد نیروهای دریایی آمریکا، انگلیس و فرانسه توسط پهپاد و شناورهای این نیرو را تأیید کرده و گفت: «نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طبق برنامه مستمر و جاری خود به صورت شبانهروزی تردد شناورها در تنگه هرمز و خلیجفارس را با اشراف اطلاعاتی، کنترل و رصد میکنند. عصر دیروز نیز هنگام خروج ناو آمریکایی «پل همیلتون» که به ادعای آنها حامل سه فرمانده ارشد نیروهای دریایی آمریکا، انگلیس و فرانسه بود، از سوی پهپادهای شناسایی این نیرو و شناورهای گشتی ناو تیپ ذوالفقار منطقه یکم نیروی دریایی سپاه مورد رصد دقیق قرار گرفت. در گذشته هم این شناور هنگام ورود به تنگه هرمز مورد شناسایی شناورهای گشتی و مرکز فرماندهی کنترل تنگه هرمز نیروی دریایی سپاه قرار گرفته بود و کاملاً تحت رصد و کنترل ما بوده است.» آمریکاییها و برخی رسانههای ضدانقلاب حرکت اخیر غربیها را ارسال پیام تهدید به ایران تفسیر کرده بودند.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰مسئلهای پیچیده به نام حقابه
📌کاظمیقمی سرپرست سفارت ایران در افغانستان در واکنش به شرایط حقابه ایران در افغانستان گفت: «کشور ایران بیشتر از هر کشور دیگر به مردم افغانستان خدمت کرده است. در سال گذشته برخلاف گفته مقامات طالبان نزدیک به دو میلیارد متر مکعب آب به گودزره رفت. مقامات فنی طالبان میگویند به مرور زمان 60 درصد آب در سد کمالخان رسوب کرده است و ما گفتیم که کارشناسان ما باید در بازدید از این سد واقعیت این موضوع را ببینند هر وقت کارشناسان به افغانستان رفتند آنوقت میتوانیم راهکار ارائه کنیم و قطعا راهکارهایی وجود دارد. امروز در افغانستان ما فقط با طالبان مواجه نیستیم و مسئله در این کشور پیچیده است. تحریم اقتصادی افغانستان راهکار نیست.»
http://Eitaa.com/e_beman