🔰 حرف روز
💢 مبدأیی برای تاریخ جدید
آنهایی که اهل تدبر و تأمل در تحولات و نظریههای روابط بینالملل هستند و رویدادهای اخیر منطقهای را با دقت زیر نظر دارند، به خوبی میدانند که عملیات «وعده صادق» چرا و تا چه میزان حائز اهمیت است. یکی از خصایص رخدادهای مهم سیاسی و امنیتی آن است که موجب شکلگیری نظم و ترتیبات جدیدی در مقیاس منطقهای و حتی جهانی میشود. بیتردید، عملیات وعده صادق از چنین قابلیت و ظرفیتی برخوردار است؛ از این رو بیراه نیست اگر تحولات منطقه غرب آسیا را به پیش و پس از عملیات تاریخی جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم جعلی صهیونیستی تقسیمبندی کرد.
به نظر میرسد، آنچه عملیات وعده صادق را سزاوار تحسین و اهمیت کرده، فقط ابعاد فنی و تکنیکی آن نباشد؛ بلکه مرکز ثقل این عملیات را باید در «توانمندی و اراده قاطع» جمهوری اسلامی ایران در برابر سازمان سیاسی، نظامی و اطلاعاتی غربی و شرکای منطقهای آن دانست. اهمیت این بخش از عملیات وعده صادق را بیش و پیش از همه خود مقامات سازمان سیاسی غرب از آن آگاه هستند. آن زمانی که تمام ظرفیتهای منطقهای و جهانی خود را بهکار گرفتند تا جمهوری اسلامی ایران را از تصمیم خود منصرف کنند. هر چند پس از آنکه سناریوی منصرفسازی ایران نتیجهبخش نبود، سناریوهای حمله نکردن از خاک ایران، استفاده نکردن از موشکهای بالستیک و حمله متناسب را در پیش گرفتند که همه آنان با «اراده قاطع» جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تنبیه رژیم صهیونیستی مواجه شد.
مناسب است در نظر داشته باشیم که عملیات وعده صادق تنها به برتر کردن موقعیت جمهوری اسلامی ایران در زمانه حساس منطقه غرب آسیا محدود نیست؛ بلکه رژیم صهیونیستی را نیز در معرض چالشهای جدید قرار خواهد داد. مهمترین چالش و محدودیت ایجاد شده نیز آن است که رژیم از این پس ناچار است از سیاست «تهاجم برای توسعه موقعیت» به سمت «دفاع برای حفظ موجودیت» تغییر جهت بدهد.
♦️ مهمترین بُعد عملیات وعده صادق به منزله بخش مهم و تعیینکننده تحولات اخیر منطقه سبب شده است تا بازیگران سیاسی منطقه هیچ یک در موقعیت سابق خود نباشند. در این میانه پرابهام و زمانه سرشار از عدم قطعیتها، یک موضوع از وضوح و شفافیت بیشتری برخوردار است و آن، این است که روزها و روندها به نفع جبهه مقاومت و جمهوری اسلامی ایران پیش میرود؛ حرکتی که توأمان با نابودی و اضمحلال تمدن غرب و بهویژه ایالات متحده آمریکا، نویدبخش تشکیل تمدن نوین اسلامی و زندگی در زیر سپهر عدالت، مهرورزی، همراه با صلح و آرامش برای همه مردمان جهان به دور از تفکیک جنسیتی، رنگ پوست، اعتقادات و... است.
✍️ #عزیز_غضنفری
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 گزارش روز
💠 تحلیل اقتصادی سفر رئیس دولت به پاکستان و سریلانکا
سیاست خارجی دولت سیزدهم مبتنی بر استفاده از همه ظرفیتهای بینالمللی با اولویت نگاه به همسایگان و آسیاست و سفر رئیسجمهور ایران در هفته گذشته نیز در این چارچوب قابل تحلیل است. بازخورد این جهتگیری در رویکرد دولت، افزایش تجارت خارجی و فروش نفت و همچنین ارتقای صادرات خدمات فنیـ مهندسی کشور بوده است. این سیاست دولت زمانی اهمیت مضاعف مییابد که بدانیم در یک دهه اخیر بسیاری از کشورها، زنجیرههای تأمین کالاهای حیاتی و پایه تجارت خود را به کشورهایی میآورند که از نظر ژئوپلیتیک، فکری و سیاسی بین آنها همافزایی و همگرایی نزدیکتری وجود داشته باشد. درباره ایران، با وجود ظرفیتهای عظیم منطقهای و همسایگی با ۱۵ کشور و بازار بزرگ مصرف در این منطقه، یک نمونه منحصر به فرد در دنیاست؛ اما متأسفانه یک دهه غفلت از ظرفیتهای منطقه و برخی موانع موجب شده است تجارت خارجی کشور نتواند ظرفیتهای بالقوه خود را فعلیت بخشد.
در زمینه تأثیرات اقتصادی سفر رئیسجمهور به پاکستان، اگرچه سطح تجارت دو کشور در برابر ظرفیتهای موجود بسیار ناچیز است؛ اما خطوط لوله صلح، کریدور ITI (اسلامآبادـ تهرانـ استانبول) و کریدور سیپک CPEC (کریدور اقتصادی چینـ پاکستان) میتواند فتح باب اساسی در توسعه استانهای همجوار دو کشور باشد تا ضمن انتفاع اقتصادی دو ملت، زمینه تأمین امنیت از طریق کاهش فقر را فراهم کند. هر چند دخالت کشورهای منطقهای و فرامنطقهای در مرزهای دو کشور برای مقاصد سیاسی و امنیتی، به منزله بزرگترین مانع بر سر توسعه اقتصادی دو کشور قرار دارد.
در زمینه سفر رئیس دولت به سریلانکا با جمعیت ۲۲ میلیونی به عنوان یک کشور شبه قاره هند با بنگلادش، میانمار، مالزی و اندونزی همسایه آبی است و میتواند دروازهای برای ورود ایران به بازار بزرگ و مصرفی این کشورها باشد. اقتصاد مبتنی بر کشاورزی و خدمات در سریلانکا، این کشور را نیازمند طرحهای نیروگاهی تأمین برق و پروژههای تأمین آبی قرار داده است که در این بین ایران ظرفیت پاسخ به نیازهای این کشور را در وضعیت کیفیت بالا و ارزان دارد. پروژههایی که در سریلانکا افتتاح شد، پیام مهمی در زمینه تواناییهای فنی و صنعتی کشورمان به سایر بازیگران منطقهای و بینالمللی مخابره کرده است. حضور ایران در سریلانکا به دلیل موقعیت ژئوپلیتیکی این کشور میتواند موازنهکننده رقابت برخی قدرتهای جهان در این کشور نیز به شمار آید. همچنین استفاده از مسیر ایران (کریدور شمالـ جنوب) برای دسترسی کشورهای جنوب آسیا به قفقاز و روسیه بیش از هر زمان دیگری عینیت یافته و اقتصادی بودن این کریدور را بیش از پیش جلوهگر کرده است. همچنین سریلانکا میتواند در بخش تأمین کالاهای اساسی (ظرفیت بالقوه کشت برنج) شاخص درجه باز بودن تجاری ایران را از طریق کشت فراسرزمینی بهبود بخشد.
✍️ #علی_محمدی
http://Eitaa.com/e_beman
🇯🇴💐 🇮🇷﷽🇮🇷💐🇯🇴
💐 بصائر علوی
امیرمومنان در آغاز جنگ جمل در سال ۳۶ هجری در ستایش ياران خود فرمودند :
♦️شما ياران حق و برادران دينی من می باشيد در روز جنگ چون سپرِ محافظ، دورکننده ضربت ها و در خلوت ها محرم اسرار من هستيد.
با کمک شما پشت کنندگان به حق را می کوبم و به راه می آورم و فرمانبرداری استقبال کنندگان را اميدوارم.
پس مرا با خيرخواهی خالصانه و سالم از هر گونه شکّ و ترديد
ياری کنيد.
به خدا سوگند من به مردم از خودشان سزاوارترم.
📒 #نهج_البلاغه_خطبه118
✏️ رهبر انقلاب:
از تلاشها و فعالیتهای سپاه، ارتش و نیروی انتظامی، نیروهای مسلح قدردانی میکنم، تلاش و حرکت برای مواجهه با دشمنیها و دشمنها با تکیه بر نوآوری و ابتکار توصیه استمرار پیدا کند. ۱۴۰۳/۲/۲
ـ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
فَبَلِّغْهُ مِنّاٰ تَحِیَّةً وَ سَلاٰماً...
«أَللّٰهُمَعَجِّلْلِوَلیِکَٱلْفَرَج»
✅ تدوین: مرتضوی نژاد
🆔 Eitaa.com/e_beman
🆔 Sapp.com/e_beman
روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🔰آیه ای که رهبر انقلاب در شب عملیات وعده صادق استخاره گرفتند(۲)
الأعراف
فَوَقَعَ الْحَقُّ وَبَطَلَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ
ﭘﺲ ﺣﻖ ﺛﺎﺑﺖ ﺷﺪ ﻭ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺟﺎﺩﻭﮔﺮﺍﻥ [ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺳِﺤﺮ ] ﺍﻧﺠﺎم ﻣﻰ ﺩﺍﺩﻧﺪ ، ﺑﺎﻃﻞ ﻭ ﭘﻮﭺ ﮔﺸﺖ .(١١٨)
پیام ها
1⃣- حقّ، پيروز و باطل، نابود است. «فَوَقَعَ الْحَقُّ» باطلهاى ساخت دست بشر، در برابر حقّ تاب نمىآورند.
2⃣- يك جلوه از طرف حقّ، هزاران جلوه فريبندهى باطل را محو مىكند. «فَوَقَعَ الْحَقُّ وَ بَطَلَ ما كانُوا يَعْمَلُونَ» براى مبارزه با معجزهى موسى، مدّت زمان طولانى زحمت كشيدند و انواع جادوها را بكار بستند، ولى تمام آنها بىفايده بود.
43⃣ ساحران پس از شكست، همراه فرعونيان صحنهى مبارزه را ذليلانه ترك كردند. «انْقَلَبُوا صاغِرِينَ»
4⃣- مدّعيان پيروزى، «نَحْنُ الْغالِبِينَ» «1» مغلوبهاى تاريخ گشتند. فَغُلِبُوا ... صاغِرِينَ
65⃣ عظمت معجزهى الهى آن گونه بود كه ساحران گويا ناخواسته و بىاختيار به سجده افتادند. «أُلْقِيَ» به صورت مجهول آمده است.
✍#بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
💢 عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد
🔺این روزها تحلیل های گوناگونی پیرامون تاثیر انقلاب و آرمان های امام خمینی و یا تاثیر نامه مقام معظم رهبری بر جوانان اروپایی میشنویم که اغلب صحیح است
🔺اما درمیان این تحلیل ها باید روی دیگر سکه این قیام نسل جدید جوانان غربی راهم دید
دانشجویان آزاده ای که در بهترین دانشگاه های دنیا مشغول تحصیلند و یاد گرفته اند که اهل تحقیق باشند
💢 آنها هنگامی که با اوضاع غزه و وضعیت فلسطین مواجه شدند به میان رسانه ها آمدند و درمیان جستوجوی کلیپ ها و تصاویر به این تصویر رسیده اند، جوانان اروپایی و امریکایی که تحت شدیدترین سانسورهای خبری هستند، اغلب موارد را یکجانبه میشوند و مظلوم نمایی سران غربی را میبینند و تشنه شنیدن سایر روایت ها هستند
🔺ازهمین رو شما با چند جستوجوی ساده به انواع سخنرانی های نتانیاهو رسیدند که یکی از پربازدید ترینهای آنها مربوط به این سخنرانی است
هنگامی که او میخواست با بالابردن این کتاب مظلوم نمایی کند و برعلیه رهبر ایران صحبت نماید، ناخواسته کتابی به جوانان جویای حقیقت شناساند که جزو معدود کتبی هست که به صورت بنیادین پیرامون فلسطین تالیف شده و چون در دست شخص اول رژیم صهیونیستی قرار گرفت قطعا باید حاوی مطالب خاصی باشد
🔺حالا بسیاری با پیداکردن ترجمه این کتاب و مطالعه آن متوجه آنچه در فلسطین رخ داده شده اند تاجایی که گفتمان اصلی رهبری پیرامون قضیه فلسطین ، شعار دانشجویان معترض امریکایی با عنوان " از رود تا دریا برای فلسطین " شده است
و این مصداق بارز همان جمله معروف است که عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد...
✍️ #نسرین_مقیمی
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 کنترل گلوگاه تجارت جهانی در دست ایران
🟠 «شورای سیاست خارجی آمریکایی(AFPC) «در تحلیلی به قلم «امیلی میلیکن» نوشت، به تازگی نشانههایی از تلاش تهران برای افزایش نفوذ و حتی ایجاد پایگاه دریایی در سودان موجب شده است تا آمریکا نسبت به اهداف تهران در دریای سرخ نگران شود. این اتاق فکر آمریکایی با استناد به گزارش ماه گذشته «وال استریت ژورنال» آورده است، یک افسر اطلاعاتی سودانی مدعی شده تهران در ازای ارائه یک ناو هلیکوپتربر به نیروهای مسلح سودان(SAF) درخواست کرده است یک پایگاه دریایی دائمی در سواحل دریای سرخ این کشور ایجاد کند. نویسنده با ابراز نگرانی عمیق نسبت به این موضوع میافزاید: «ایران از چنین پایگاهی، برای استقرار کشتیهای جنگی و جمعآوری اطلاعات استفاده خواهد کرد و به تهران این امکان را میدهد تا کنترل خود را در یکی از پر رفت و آمدترین خطوط کشتیرانی جهان تقویت کند. ضمن آنکه آشکارا منافع راهبردی مهمی را برای جمهوری اسلامی به همراه خواهد داشت.»
http://Eitaa.com/e_beman