🔰حرف روز
📌راه نجات یا بوسه مرگ!
سالروز خروج آمریکا از برجام بهانهای است برای بازخوانی رفتار قدرتهای بزرگ در ایجاد گرفتاری در مسير رشد و توسعه کشورهای در حال توسعه که غالبا از طریق ساخت بحرانهاي عظيم اجتماعيـ اقتصاديـ فرهنگي و سياسي اتفاق میافتد، بحرانهایی که رفته رفته زمینهساز بروز فساد در ساختارهای سیاسی و اجتماعی این کشورها شده و آنها را درگیر بیماریهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی مزمن مینماید.
اما سؤال این است نقطه آغازین بروز این بحرانها در کجاست؟ «طاهر بن جلون» نویسنده کتاب «فساد در کازابلانکا» با ارائه نموداری از شرایط گذار در کشورهای در حال توسعه مینویسد: قدرت هژمونیک با سلسلهاي از اقدامات در قالب مفهوم توسعه و رشد، اینبار در عصر جدید استعمار نو را در لباس جديد و فريبنده با قدرتي بيشتر و مخربتر از گذشته براي بردگي انسانها و كشتن آزادي و به يغما بردن منابع و امكانات اقتصادي و ملي و فرهنگي آنان، به راه انداخته است.
این نویسنده مراکشی معتقد است کشورهای هدف در برابر اين سيل بنيانكن دو راه در پيش دارند؛ یا باید در مقابل اين نظم نوين و مجموعه گسترده فرهنگيـ سياسي و اقتصادي آن مقاومت کنند و با استفاده از تجربيات و داشتهها و سرمايههاي ملي و بومي پاسخي منحصر به خود براي مسئله توسعه بيابند و گلیم خود را از آب بکشند. و یا اینکه مفهوم توسعه و رشد را مطابق با استانداردهاي تعریف شده قدرتهای بزرگ بپذيرند و در راه رسيدن به اصول و معيارهاي آن بكوشند و به پاداش این همراهی از كمكهاي ماليـ سياسي جهان غرب برخوردار شوند.
او پذیرش راه دوم و دریافت حمایتها را به «بوسه مرگ!» تعبیر میکند، بوسهای که این کشورها را مسخ و مفتون جذابیتها مینماید و تا به خود بیایند خود را در برابر هشت پاي وحشی كه به تكتك ابعاد حيات فردي و اجتماعيشان چنگ مياندازد كاملاً بيدفاع میبینند و دائما مانند غريقی در درياي خروشان تقلا ميكنند و دست و پا ميزنند.
برای ما قصه جلون و شهر کازابلانکا نمونه یک جامعه آنومی درسآموز است، جامعهای پارادوکسیکال که در آن استاندارهای مدرن غرب میخواهد سنتها را زیر سؤال ببرد و ارزشهای جدیدی را جایگزین کند که برای جامعه ناهمخوان و نچسب است و همین زمینه ناهمگونیهایی میشود که امروز رگههایی از آن را در بستر اجتماع، اقتصاد و سیاست شاهد هستیم.
✍️ #حسین_حسینینژاد
http://Eitaa.com/e_beman
🔰گزارش روز
🔻مطالبه برخوردی قاطع، دقیق و بازدارنده با فساد
رهبر معظم انقلاب در فرمان هشت مادهای در مباررزه با فساد؛ هدف و فلسفه جمهوری اسلامی خدمت به مردم و برافراشتن پرچ عدالت دانستند که زمینهساز امید و اعتماد مردمی، بستری برای فعالیت سالم اقتصادی، سرمایهگذاری و رونق تولید و در نهایت اشتغال جمعیت جوان و مستعد کشور است.
🔸️گزاره خبری: شعبه اول دادگاه انقلاب تهران ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی، پس از استماع اظهارات نماینده دادستان، متهمان و وکلای آنها و بررسی محتویات و مستندات پرونده، رفتار ارتکابی، ولیالله سیف، احمد عراقچی و سالار آقاخانی، دایر بر مداخله ارزی در بازار غیررسمی ارز را منطبق با بزه قاچاق ارز تشخیص داد و رأی به محکومیت نامبردگان صادر کرد.
🔸️گزاره تحلیلی:
1️⃣ در مقابله با فساد مهمترین مسئله خشکانیدن ریشههای فساد اداری، مالی و اقتصادی در کشور است و یکی از مهمترین آنها، دولتی بودن اقتصاد در کنار فراوانی بخشهای شبهدولتی است که در آنها مجری و ناظر یکیاند و سهم زیادی از اقتصاد را نیز در قبضه خویش دارند و باعث عدم شفافیت مالی شرکتها و بنگاهها و غیر رقابتی شدن و در یک کلام نداشتن بهرهروی مناسب به عنوان اصلیترین چالش در کیفیت کالا و تعیین قیمت مبتنی بر ارزش کالا در کشور شده است.
2️⃣ در مواجهه با اژدهای هفت سر فساد در کنار مردمیسازی اقتصاد و رونق بخش غیردولتی در قالب تعاونی و خصوصی، باید الزامات قانونی در مسیر تقویت مسیر تولید با حمایت هوشمندانه از سرمایهگذاران و تولیدکنندگان صورت گیرد و راه رانت و دلالپروری و واسطهگری سخت و کم صرفه شود و مسیر تولید و اشتغالزایی، امن و پرانگیزه شود.
3️⃣ یکی دیگر از ابعاد مبارزه با فساد در کنار پیشگیری و از بین بردن زمینههای فساد و تدوین و تنقیح قوانین در مسیر ایجاد شفافیت و بسترسازی فعالیت سالم اقتصادی؛ برخورد قاطع و بازدارنده و به وقت با فاسدان و مفسدان است که اعتماد عمومی به نظام و حاکمیت در گرو آن است و اینکه در برخورد با مجرم و متخلف قاطعیت و عدم تزلزل خود را نشان دهند.
4️⃣ نکته مهم و کلیدی در کنار وظیفه سه قوه که میبایست همدل و همراه در یک وحدت اصولی مبتنی بر منفعت عمومی در این راستا عمل کنند؛ همانا پیوست رسانهای در مسیر ایجاد اقناع عمومی در جهت تولید امید و اعتماد عمومی به عنوان پشتوانه اصلی نظام و انقلاب است که متأسفانه با توجه به مواجهه جدی رسانهای از سوی ابرغولهای دروغپراکنی غرب، عملکرد رسانهای قوای سهگانه کشور بسیار ضعیف و کم رمق است که جای تدبیر دارد و تعجیل چرا که فرصت کم است و آب رفته از جوی اعتماد به راحتی بر نخواهد گشت!
◀ ️نکته پایانی؛ به فرمایش رهبر معظم انقلاب ضربه عدالت باید قاطع ولی در عینحال دقیق و ظریف باشد و با فساد در هر جا و هر مسند باید برخورد یکسان صورت گیرد و نباید به جای پرداختن به ریشهها و امالفسادها به سراغ ضعفا و خطاهای کوچک رفته و نقاط اصلی را رها کرد و باید دانست که مفسدان اقتصادی در حقیقت قاتلان دیانت، ایمان و اعتماد مردمی هستند که ولینعمت انقلاباند.
✍️ #جواد_خسروی
http://Eitaa.com/e_beman
◽️💐 🇮🇷﷽🇮🇷💐◽️
💐 بصائر علوی
🌹 امیرمومنان فرمودند :
✨ خدا رحمت کند کسى را که چون سخن حکیمانه بشنود،
خوب فرا گیرد،
و چون هدایت شود بپذیرد،
دست به دامن هدایت کننده زند و نجات یابد،
مراقب خویش در برابر پروردگار باشد، از گناهان خود بترسد
📒 #نهج_البلاغه_خطبه_۷۶
🔺رهبر انقلاب:
حجاب محدودیت شرعی و قانونی است،
کشف حجاب حرام شرعی و سیاسی است،
خیلی از کسانی که کشف حجاب میکنند اگر بدانند پشت کار آنها چه سیاستی است قطعاً این کار را نمیکنند ۱۴۰۲/۱/۱۵
#حجاب
#زن_عفت_افتخار
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
فَبَلِّغْهُ مِنّاٰ تَحِیَّةً وَ سَلاٰماً...
«أَللّٰهُمَعَجِّلْلِوَلیِکَٱلْفَرَج»
✅ تدوین: مرتضوی نژاد
🆔 Eitaa.com/e_beman
🆔 Sapp.com/e_beman
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
❎🔰فتنه گران باید در جامعه اسلامی طرد شوند وتنها بمانند و در تنهایی جانشان به لب برسد
[سوره طه (20): آيات 97 تا 98]
قالَ فَاذْهَبْ فَإِنَّ لَكَ فِي الْحَياةِ أَنْ تَقُولَ لا مِساسَ وَ إِنَّ لَكَ مَوْعِداً لَنْ تُخْلَفَهُ وَ انْظُرْ إِلى إِلهِكَ الَّذِي ظَلْتَ عَلَيْهِ عاكِفاً لَنُحَرِّقَنَّهُ ثُمَّ لَنَنْسِفَنَّهُ فِي الْيَمِّ نَسْفاً (97)
(موسى به سامرى) گفت: پس برو (دور شو)، پس همانا بهرهى تو در دنيا اين است كه (به دردى مبتلا خواهى شد كه دائماً) مىگويى: «به من دست نزنيد» و همانا براى تو (در آخرت) ميعادگاهى است كه هرگز از آن تخلّف نخواهد شد. و (اكنون) به سوى معبودت كه پيوسته آن را پرستش مىكردى نگاه كن، ما حتماً آن را مىسوزانيم (و) سپس خاكستر و ذرّات آن را به دريا خواهيم پاشيد.
✅🔰پيامها:
1- بعد از اثابت فتنه گری، بايد مجرم را مجازات كرد. «سَوَّلَتْ لِي نَفْسِي فَاذْهَبْ»
2- يكى از مراحل نهى از منكر، طرد فتنه گران است. «فَاذْهَبْ»
3- فتنه گران را بايد از ميان جامعه طرد كرد. آزادى فكر به معناى باز گذاشتن دست فتنه گران در گمراه كردن ديگران نيست. «فَاذْهَبْ»
4- براى فتنه گران، مجازات دنيوى وسيلهى تخفيف در كيفرهاى اخروى نيست. «لا مِساسَ وَ إِنَّ لَكَ مَوْعِداً»
5- شايد بتوان از كيفرهاى دنيوى فرار كرد، ولى از عذاب اخروى و قهر الهى در آخرت راه گريزى نيست. «لَكَ مَوْعِداً لَنْ تُخْلَفَهُ»
6- بدترين نوع جرم، اصرار مجرم بر جرم است. «ظَلْتَ عَلَيْهِ عاكِفاً» (سامرى خود نيز گوساله خود را مىپرستيد.)
7- ابزار فتنه و آثار آن بايد نابود شود. «لَنُحَرِّقَنَّهُ» حتی اگر مسجد ضرار باشد
8- حفظ افكار مردم از حفظ طلا مهمتر است. گاهى بايد براى ايجاد موج و مبارزه با منكر، اشياى قيمتى فدا شوند. «لَنُحَرِّقَنَّهُ»
9- غيرت دينى و قاطعيّت در برابرفتنه ، لازمهى رهبرى است. «لَنُحَرِّقَنَّهُ ثُمَّ لَنَنْسِفَنَّهُ» (سوزاندن طلا و به دريا ريختن آن، تصميم قطعى موسى بود)
✍#رجبعلی_بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
🔰گزارش اکونومیست از روابط رو به گسترش روسیه و ایران
📍اکونومیست درگزارشی نسبت به روابط ایران و روسیه نوشت: «حجم مبادلات تجاری سالانه دو کشور همین حالا هم با رشد ۲۰ درصدی، به نزدیکی ۵ میلیارد دلار رسیده است. کارشناسان روس پیشبینی میکنند که تجارت با ایران از تجارت روسیه و ترکیه با حجم ۳۰ میلیارد دلار حجم بیشتری پیدا کند. مسکو بهتازگی ۱۲ میلیون تن گندم از ایران به هندوستان صادر کرده است. از دیگر پروژههای مشترک شامل به روزکردن کانالهای روسیه میان رودخانههای دون و ولگا است که دریای سیاه را به دریای خزر متصل میکنند. سالگذشته روسیه بزرگترین سرمایهگذار خارجی ایران بود. برای خنثیکردن تحریمهای غربی، این دو کشور یک کانال پیامرسان مالی را پردهبرداری کردند تا جایگزینی برای سوئیفت باشد و هر دو کشور صدای خود را علیه نظم به قول خود شرورانه عالم بلند کردهاند.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰سیاهنمایی با چه قیمتی؟
🗞روزنامه جهان صنعت هفته گذشته در خبری غیرحرفهای از افزایش فروشندگان اعضای بدن به دلیل فقر خبر داده و در گزارشی مدعی شده بود که جوانان ایرانی برای دریافت پول بیشتر اعضای بدن خود را در عراق به دلار میفروشند! موضوعی تکراری که هر چند وقت یک بار بدون هیچ سندی تکرار میشود. این خبر با واکنش و ذوقزدگی رسانههای ضد انقلاب همچون بیبیسی فارسی و اینترنشنال روبهرو شد و به صورت گسترده آن را پوشش دادند... فاطمه کریمخانی خبرنگار اصلاحطلب در واکنش به این خبر نوشت: «چندین بار موضوع «فروش اعضای بدن» را به اشکال مختلف پیگیری کردم، از فروش اعضای بدن توسط افغانستانیها تا قاچاق اعضا به پاکستان و کشورهای حاشیه خلیج و...، آنچه من دیدم بیش از ۹۰ درصد روایتسازی است و اگر اتفاق میافتد هم منفرد است.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰بازی موش و گربه در جنگ اوکراین
📌شبکه «سیانان» بامداد یکشنبه گزارش داد که ارتش روسیه با استفاده از روشهای جنگ الکترونیک و پارازیت، توانسته موشکهای سامانههای هیمارس را از مسیر خارج کند. این شبکه به نقل از پنج منبع مطلع آمریکایی، انگلیسی و اوکراینی گفت: اقدامات روسیه در جنگ الکترونیک باعث شده که مهمات هدایتشونده با جیپیاس، بهطور فزایندهای ناکارآمد شوند. بر این اساس، یک اپراتور پهپادهای اوکراینی ضمن مهم توصیف کردن اقدام روسیه در ایجاد اختلال در کار سامانههای هیمارس، گفت: چنین چیزی را تا قبل از ماه نوامبر سال گذشته ندیده بود. یکی از مقامات پنتاگون نیز به سیانان گفت که تلاش جهت یافتن راههای جدید برای مقابله با اقدامات روسیه در از مسیر خارج کردن موشکها، مانند «یک بازی دائمی موش و گربه» است.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰کمیتهای برای حقیقتیابی
🔻رئیسجمهور به دنبال گزارش وزیر کشور از عملکرد کارگروه پیگیری ناآرامیهای سال گذشته، با صدور حکمی هیئتی را مسئول بررسی ابعاد این حوادث و ناآرامیها و بررسیهای فنی و کارشناسی توسط سایر دستگاهها و جهات ذیربط و تکمیل تحقیقات به عمل آمده، کرد. حسین مظفر بهعنوان رئیس و کاظم غریبآبادی دبیر ستاد حقوق بشر، خانم سکینهسادات پاد مسئول پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی، خانم زهره الهیان رئیس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی و حسن صفادوست رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز بهعنوان اعضای کمیته ویژه بررسی ناآرامیهای سال ۱۴۰۱ منصوب شدهاند. رئیسی همچنین این کمیته ویژه را موظف کرده است تا گزارشات خود را به طور منظم برای شخص وی ارسال کند.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰صهیونیستها همچنان درگیر
🟣رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی به اقدامات حامیان جناح راست این رژیم در جریان تظاهرات هفته گذشته خود علیه قضات تاخت. روزنامه یدیعوت آحارونوت اظهارات یائیر لاپید، رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی را در جریان تظاهرات منتشر کرد که گفت: با توجه به اقدامات بد جناح راست علیه قضات، اپوزیسیون نمیتواند با دولت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی صحبت کند. لاپید گفت: دولت نمیتواند در خانه اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی مذاکره کند و همزمان قضات دیوان عالی را بدنام کند و اراذل و اوباش را به خیابانها بفرستد.
http://Eitaa.com/e_beman