🔰 حرف روز
♻️ چرا زبان هم را نمی فهمیم
کمتر روزی است که شاهد انتشار صحنههای بحث و مجادله بر سر مسائل مختلف اجتماعی نباشیم. موضوعاتی که در فضای مجازی و رسانهها التهاب دو چندانی داشته و تا قصه دیگری از راه برسد محل بحثهای داغ و گفتگوهای پر تنش چند گانه و چند لایه است.
صرف نظر از سوژه های مورد بحث، تکرار این موضوعات نشان می دهد با یک گسست مفاهمه مواجه هستیم. یعنی با اینکه در یک زیست بوم مشترک زندگی میکنیم اما وقتی که با یکدیگر به صحبت مینشینیم انگار که هر کدام از دنیای دیگری آمدهایم چرا که خواستهها، آرزوها، دلایل، استدلالات و تعریفی که از جهان و پدیدههای آن داریم برای دیگری چنان غریب و دور از ذهن است که همدیگر را نمیفهمیم.
▫️ علت این عدم تفاهم یا سوء تفاهم پیشینه زیستی و فکری آدمها است. هایدگر معتقد است فهم لزوما آن چیزی نیست که در نیت گوینده وجود دارد بلکه فهم آن چیزی است که شنوده از گفتههای او تفسیر و برداشت میکند و این دو ممکن است با هم یکی نباشد چرا که این فهم، ریشه در زمانه، جامعه، فرهنگ و تربیت هر کدام از طرفین گفتگو دارد بطوریکه آنان نمیتوانند بیرون از این دایره بیندیشند و بفهمند.
▫️ بر این اساس وقتی آدمهای یک نسل در چارچوبهای فکری متفاوت و گاه متضادی بزرگ شدهاند، از ابشخورهای فرهنگی متفاوت و گاه متضادی نوشیدهاند، از رسانههای متفاوت و گاه متضادی جهان را دیده و شنیدهاند، در محیطهای تربیتی متفاوت و گاه متضادی تربیت شدهاند و... طبیعی است که محصول آن نیز فهمهای متفاوت و گاه متضادی باشد که فرسنگها با یکدیگر فاصله دارند. این متفاوت ها و متضادها اگر چه ممکن است که در یک چاردیواری و زیر یک سقف باهم زندگی کنند اما میان دنیای هر کدام با دنیای دیگری فاصله از زمین تا آسمان است.
در چنین فضایی که «کسی زبان کسی را نمی فهمد» ادامه زیست مشترک -به استثنای آن بخش کوچکی که به صورت ذاتی یا تعمدی زبان نفهم هستند - در کوتاه مدت نیازمند تحمل، رواداری و گفتگو غیر منازعه آمیز و در دراز مدت نیازمند باز آفرینی، بازخوانی، احیاء ریشههای فکری، فرهنگی اصیل ایرانی اسلامی جامعه است تا به مفاهمه، همدلی و همراهی بیشتر بیانجامد.
✍️ #حسین_حسینینژاد
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 گزارش روز
💠 عبور موفق با نمره قبولی
«کارستنهاستاین» یکی از محققان دانشگاه لایپزیگ میگوید: «برای پیدا کردن شرایط مشابهی مانند ژوئیه امسال در سیاره زمین ممکن است مجبور باشیم هزاران یا دهها هزار سال به عقب برگردیم. سوابق اقلیمی اولیه نشان میدهند که زمین در ۱۲۰ هزار سال گذشته به ایناندازه گرم نبوده است.» دانشمندان از سال ۲۰۱۶ به این سو پیشبینی کرده بودند سال ۲۰۲۳ یا ۲۰۲۴ گرمترین سال زمین خواهد بود. این روزها در سطح جهان خبرهایی از گرمای بیسابقه و حتی تلفات قابل توجه انسانی بر اثر افزایش دما و از سوی دیگر خبرهای مختلف درخصوص آتش سوزیهای گسترده جنگلی از کانادا و آمریکا تا یونان و کشورهای منطقه مدیترانه بهگوش میرسد. این گرما به حدی جلو رفته است که مقامات امریکایی نسبت به قطع برق دو سوم آمریکاییها به دلیل شدت گرما هشدار دادهاند. بر همین اساس بود که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در جمع خبرنگاران گفته بود، بر اساس دادههای منتشر شده، ماه جولای گرم ترین دوره سه هفتهای در طول تاریخ را به ثبت رسانده است، در این ماه ما شاهد بالاترین دمای اقیانوس برای این زمان از سال هستیم.
🔻 بر اساس گزارش سامانههای جهانی هواشناسی، تابستان سال جاری در ایران نیز گرمترین تابستان در یک دهه اخیر است. باید گفت افزایش بی سابقه گرما و پیامدهای آن، بحران جهانی است. هفته گذشته به دلیل افزایش دمای هوا در سراسر این کشور، کارکنان دولتی، بانکها دو روز تعطیل و بسیاری از شرکتهای خصوصی تعطیل یا دورکار شدند. این تصمیم پس از آن گرفته شد که اداره هواشناسی دمای بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد را در بسیاری از شهرها و ۵۰ درجه سانتیگراد را برای جنوبغرب کشور پیشبینی کرد. اما جریان رسانهای غربگرا ضمن سانسور واقعیتهای جهانی (به ویژه غرب)، تلاش کرد همین موضوع را بهانه منفیبافی و سیاهنمایی در ایران تبدیل کند.
این گرمی هوا را با وضعیت افزایش توان تولید برق نیروگاهی در گذشته اگر جمع بزنیم به شرایط عجیب و غریبی میرسیم. باید دانست که از ابتدای سال ۱۳۹۲ تا پایان سال ۱۳۹۹ ظرفیت اسمی تولید برق کشور فقط ۲۳ درصد افزایش یافت که در بین دولتهای پس از انقلاب، با فاصله بسیار، بدترین عملکرد محسوب میشود. جمع این دو موضوع در کنار هم شاید این موضوع را به ذهن متبادر می کرد که ما در سال 1402 با قطعیهای بسیاری مواجه باشیم. بر این اساس دولت سیزدهم همانگونه که از ابتدای فعالیت خود شروع کرده است ناچار است با سرمایهگذاری شدید در صنعت برق، اهمال هشتساله دولت گذشته را جبران نماید. یکی از اقدامات قابل تحسین که برای مردم کوچه و بازار عیان شده است مدیریت آب و برق در این دوران پر فراز و نشیب است. کارنامه دولت سیزدهم را با خاموشیهای سال های قبل دولت دوازدهم مقایسه کنیم عیار کار دستمان میآید.
✍️ #حسين_عباسيان
http://Eitaa.com/e_beman
🌴تبیین نقش فرمانده اصلی ناو گروه ۸۶ فراموش نشود!
🔹مقام معظم رهبری برای تقدیر و تشکر با کارکنان و خانوادههای ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران دیدار کردند.
یکی از شاه بیت های بیانات ایشان در این دیدار، تبیین نقاط افتخار آمیز بود.
"امروز، ما در نقطهی افتخارآمیزی ایستادهایم که اگرچه فرمانده محترم نیرو و فرمانده محترم ناوگروه بیانات خوبی را بیان کردند، در تلویزیون هم تا حدودی مطالبی گفته شد، امّا نه، ماجرای حرکت شما اینجوری تمام نمیشود؛ شرح و تفصیلِ بیشتر و داستان مفصّلتری دارد که باید تبیین بشود، باید بیان بشود. این نقطه، نقطهی افتخارآمیزی است"
🔺ایشان در این دیدار با اشراف کامل به همه جوانب افتخارآمیز این حرکت، از امنیت سازی، اول بودن این اقدام، شجاعت و همت فرماندهان و نیروها، مدیریت کارآمد، از تعطیلی در آمدن دریاها، نقش خانواده ها و ... اشاره کردند.
معظم له مانایی این حماسه را مشروط به تبین عمق حرکت و تبین هنرمندانه آن کردند.
◀️آنچه مهم در تبیین این حماسه ماندگار است که همگان باید با افتخار آن را تبیین کنند، نقش بی بدیل فرماندهی معظم کل قوا و شجاعت بی مثال ایشان است.
اجازه، تشویق و دستور حرکت به ناوگروه با وجود همه تهدیدات طبیعی و نظامی احتمالی از سوی دشمنان، درایت و شجاعت بالایی را می طلبد.
خدای ناکرده عدم موفقیت در این حرکت به هر دلیلی، یا کوچکترین حادثه در طی ۲۳۲ روز، از سوی امپراطوری ها و دیکتاتورهای رسانه ای تبدیل به بزرگترین نقطه ضعف می شد و مانند چماقی بر سر انقلاب کوبیده میشد.
حادثه کشتی سانچی هنوز از خاطره ها نرفته است. یادمان نرفته است که رسانه های دشمن برای حادثه سانچی که امکان رخ دادن برای هرکشتی وجود دارد چه یأس آفرینی ها نکردند.
🔺مصداق عینی سرازیر شدن همت بلند، قدرت اراده، اعتماد به نفس از قله فرماندهی به زیر مجموعه در حرکت ناوگروه ۸۶ قابل مشاهده است.
نقطه اوج افتخار آمیز این حرکت نقش فرماندهی معظم کل قواست.
#امام_خامنهای
#ناوگروه۸۶
#جهاد_تبیین
✍ #موسی_سلیمانی
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🔰هر آن شمعی كه ایزد بر فروزد
كسی كه پف كند ریشش بسوزد(۲)
[سوره الإسراء (17): آيه 82]
وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ (82)
و آنچه از قرآن فرو مىفرستيم، مايهى شفا (ى دل) و رحمتى براى مؤمنان است
🌹امام خامنه ای در دیدار شرکت کنندگان در سىویکمین دورهى مسابقات بینالمللى قرآن کریم/.۱۳۹۳/۰۳/۱۳
اگر دیدید دلتان به قرآن نزدیک است، خدا را شکر کنید؛ اگر دیدید معارف قرآنى را بهآسانى قبول میکنید و در دل میپذیرید و تحمّل میکنید، بدانید که خداى متعال اراده کرده است شما را هدایت کند؛ فَمَن یُرِدِ اللهُ اَن یَهدِیَهُ یَشرَح صَدرَهُ لِلاِسلمِ وَ مَن یُرِد اَن یُضِلَّهُ یَجعَل صَدرَهُ ضَیِّقًا حَرَجًا کَاَنَّما یَصَّعَّدُ فِى السَّماء
✍#بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
🔰 هپکو جان گرفت
📌 براساس آمارهای صورت مالی گروه هپکو، فروش سالانه این گروه از حدود ۲ هزار دستگاه در سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۷ به ۳۵۰ دستگاه تا سال ۱۳۹۴ رسیده بود که این تعداد درنهایت به ۴۷ تا ۵۸ دستگاه در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ رسید. آمارها نشان میدهد تعداد فروش این گروه در سال ۱۴۰۰ به ۸۹ دستگاه و در سال ۱۴۰۱ به ۲۵۲ دستگاه رسیده است. همچنین تعداد تولیدات گروه هپکو نیز از از حدود ۵۰ دستگاه در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ به ۸۹ دستگاه در سال ۱۴۰۰ و ۲۱۳ دستگاه در سال ۱۴۰۱ رسیده است. به عبارتی، تعداد تولیدات و فروش گروه هپکو طی دو سال اخیر رشد بیش از ۴ برابری داشته است. همچنین تولید و فروش هپکو در سال گذشته رکورد از سال ۱۳۹۴ تاکنون را شکسته است.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 آب هست ولی کم
🏝 براساس آمارهای منتشر شده از میزان بارش ها و ذخائر آبی، در سال آبی گذشته، حوضه آبریز کرخه و مرزی غرب ۳۸درصد کمتر از متوسط بلندمدت بارش دریافت کرده، سفیدرود بزرگ ۲۶درصد، کارون بزرگ ۲۵درصد، فلات مرکزی و شرقی ۲۴درصد، ارس و اترک ۱۹درصد و حوضههای شمالی ۴درصد کاهش را ثبت کرده است. در این میان در حوضه آبریز زایندهرود کاهش ۲۳درصدی بارشها تجربه شده و در دریاچه ارومیه نیز بارندگی ۱۷درصد از متوسط بلندمدت کمتر بوده است. با درنظر گرفتن ضریب نفوذ و روانآب از میزان بارندگی کشور، کاهش ۱۸درصدی میزان بارندگی نسبت به بلندمدت سبب شده است شاهد کاهش ورودی به میزان 20.6 میلیارد مترمکعب آب به منابع آبی کشور باشیم. براساس اطلاعات مرکز ملی خشکسالی سازمان هواشناسی دمای ایران از سال ۱3۵۰ تا ۱۳۹۸، ۲.۱ درجه سلسیوس افزایش داشته و در سال ۱۳۹۶ هم کشورمان گرمترین سال خود را در رکورد هواشناسی تجربه کرد.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 آرزو اندیشی یا فروپاشی اجتماعی؟
♻️ شهاب اسفندیاری، رئیس دانشگاه صدا و سیما با مقایسه تماشاگران بی بی سی در انگلیس و صدا و سیما در ایران نوشت «پر بینندهترین برنامهی تولیدی BBC در انگلستان یک مسابقهی رقص سلبریتیها است که ۱۹ سال سابقهی پخش دارد. این برنامه در موفقترین فصل خود ۱۱ میلیون بیننده داشته است. اگر جمعیت بالای ۱۲ سال آن کشور (حدود ۵۷ میلیون نفر) را در نظر بگیریم، این برنامه حدود ۲۰٪ بیننده داشته است. مقایسهی این آمار با آخرین نظرسنجی در مورد مخاطبان ویژه برنامههای محرم در تلویزیون ایران قابل توجه است. پر بینندهترین برنامهی دههی اول محرم در ایران حسینیهی معلی بود. بر اساس نتایج نظرسنجی ۳۰/۶ ٪ از مردم (بالای ۱۲ سال) تماشاگر این برنامه بودند؛ یعنی حدود ۲۰ میلیون نفر. این که یک برنامهی مذهبی مانند «حسینیه معلی» سهم مخاطبش از جامعهی ایران بزرگتر از سهم مخاطب یک مسابقهی رقص سلبریتیها از جامعهی بریتانیا است، قاعدتاً برای هر جامعهشناس حقیقتجو و تحلیلگر منصفی باید محل تأمل باشد. بیگمان جایگاه نهاد دین و گستره و عمق نفوذ آن در این دو جامعه بسیار بسیار متفاوت است. این که افرادی مثل نقل و نبات از «زوال مرجعیت دین»، «دینگریزی»، «افول باورهای مذهبی»، و حتی «فروپاشی اجتماعی» در ایران سخن میگویند بیشتر از جنس «آرزو اندیشی» است.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 دست منافقین در دست داعش
📝 خبرگزاری ایسنا نوشت، به سندی دست یافته که از همکاری منافقین با داعش حکایت دارد و نشان میدهد گروهک تروریست منافقین، اطلاعات مقرهای نیروهای محور مقاومت را در اختیار داعش قرار داده و عامل شهادت یکی از فرماندهان ارشد محور مقاومت در سوریه بوده است. طبق سند رسیده به دست ایسنا منافقین در قالب نقشهای با عنوان «نقشه نیروهای ایرانی در سوریه» به تشریح موقعیت مقرهای نیروهای محور مقاومت پرداخته و درباره نوع و تعداد نیروها و کارکرد هر مقر جاسوسی کرده اند.
http://Eitaa.com/e_beman
🌐 بسته خبری
▫️ شوتی ها شوت می شوند؟ /
سردار رادان گفت «امیدواریم شورایعالی امنیت ملی در مورد شوتیها تصمیم بگیرد تا ماموران ما بتوانند برخورد بیشتری داشته باشند. امسال پلیس در درگیری با این قاچاقچیان ۳۸ شهید داده است.»
▫️ دولت به فکر دریاچه ارومیه /
مقدار ورودیِ آب دریاچه ارومیه افزایش مییابد این خبر را رئیس محیط زیست اعلام کرده و گفته است «برای احیا از حقآبه ۲ سدکانیسیب و شهید کاظمی هر کدام ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب رها شده است.»
▫️ آمار در دو قاب متفاوت /
نشریه آمریکایی The Cradle در مقایسه ای از ایران پیش از انقلاب و پس از انقلاب نوشته است «نرخ فقر از ۴۶٪ به ۲۷٪،باسوادی از ۳۶.۵٪ به ۸۸.۷٪، سهم نفت در درآمد کشور از ۷۵ به ۸٪، امید به زندگی از ۵۵.۸ به ۷۷.۳٪، تولید ناخالص داخلی از ۸۰٫۶ به ۹۳۹٫۳ میلیارد ، مرگ نوزادان در هر ۱۰۰۰تولد از ۹۳.۳ فوتی به ۱۰.۵ فوتی تبدیل شده است.»
▫️ بیمه رایگان پنج دهک اول درآمدی /
سرپرست روابط عمومی سازمان بیمه سلامت ایران گفت «پوشش بیمه رایگان برای مشمولان دهکهای درآمدی یکم تا پنجم جامعه درنظر گرفته شده است.»
▫️صلح فعلا تعطیل /
دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین روسیه گفت با توجه به آنکه هیچ زمینهای برای توافق صلح با اوکراین وجود ندارد، عملیات ویژه نظامی ادامه خواهد یافت.
▫️9 میلیون تن گندم تضمین شد /
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت «خرید گندم با بیش از ۲میلیون و ۳۰۰هزار تُن افزایش نسبت به سال گذشته به مرز ۹میلیون تُن رسیده است.»
▫️منافقین زیر تیغ آلبانی /
در پی فشار بیشتر آلبانی به منافقین مستقر در مقر اشرف۳ در تیرانا، پلیس این کشور محدودیتهای جدیدی را برای کنترل این مقر اعمال کرده است. بر اساس محدودیتهای جدید، هیچکس بدون اجازه پلیس حق ورود و خروج در این اردوگاه را ندارد.
▫️دروغی برای نظامیگری /
جیمی دور، مجری سرشناس آمریکایی با نقد سیاست های توسعه طلبانه آمریکا گفت «از شما میخواهند حشره بخورید تا خودشان پایگاه نظامی در سراسر جهان احداث کنند! آمریکا با داشتن هزار پایگاه نظامی رتبه اول انتشار کربن را دارد اما قانون تصویب میکند که استفاده از ماشین چمن زنی توسط کشاورزان برای جلوگیری از آلایندگی، ممنوع است!»
▫️به پایان سلام کن /
تامیر باردو رئیس سابق موساد گفت « ما طی چهار و یا پنج ماه گذشته در میانه یک فرایند ویرانگر قرار گرفتیم که بدون هیچ دلیل و منطق واقعی شکل گرفته است. کاملا اطمینان دارم که اسرائیل به پایان راه خود نزدیک شده است.»
http://Eitaa.com/e_beman