#تربیتی
#حضرت_زهرا
✅👈تحلیل روانشناختی سخنان حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها
📌کتاب خدا
🔸وجود سند محکمی که انسان را در مسائل مورد سؤال به پاسخهای معتبر و قابل اعتمادی برساند، بخشی از آرامش فکری و روانی را سبب می شود.
🔸حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها با توجه به این نیاز به معرفی کتاب خدا، قرآن کریم میپردازند و میفرمایند: «كتاب خدا، بصيرت هايش آشكار است و آيه هايش شفاف و روشن و برهانى است پيدا و پر جلوه».
📌اخلاص بیشتر، موفقیت بیشتر
🔸در مسیر موفقیت، حرف اول از آن روشمندی است. کسانی که با طرح و نقشه و آگاهی از مسیر رسیدن به موفقیت گام بر میدارند، نسبت به کسانی که تنها به توانایی و تلاش خود تکیه زدهاند، ضریب موفقیت فزونتری را تجربه میکنند.
🔸در کامیابیهای معنوی و تعالی انسانی نیز این قانون وجود دارد. اگر روش رسیدن به کمال مطلق یعنی خداوند آموزش داده شود، پیروان و رهپویان این مسیر، با آرامش و اطمینان بیشتری به سوی هدف گام برخواهند داشت.
🔸این مهم در گوشهای از سخنان بانوی دوسرا دیده میشود که فرمودند: «هر كه عبادت خالصانه خود را به درگاه خدا فرا برد، خداوند عزّ و جلّ بهترين كارى را كه به صلاح اوست برايش فرو فرستد». زمانی که خداوند سکان هدایت کسی را به دست گیرد، به دلیل آگاهی جامعی که از گذشته، حال و آینده در اختیار اوست، بهترین وضعیت را برای رهپوی کمال رقم خواهد زد.
📌پیوند خویشاوندی
🔸یکی از کاربردیترین بخشهای مهارت ارتباطهای اجتماعی، پیوندهای خویشاوندی است. زمانی که افراد یک خانواده و فامیل با یکدیگر در ارتباط باشند، ستیز با ناهمواریهای زندگی، سهولت بیشتری یافته و آرامش فزونتری را بر آنها حاکم خواهد ساخت.
🔸همچنین از تقویت پیوندها و ارتباطات خویشاوندی، امکان انتخاب همسر و تشکیل خانواده و به دنبال آن، افزایش نسل بیشتر شده و دردسرهای ناشی از عدم شناخت در دیگر پیوندهای زناشویی، در این موارد به حداقل میرسد.
🔸خانم فاطمه زهرا سلاماللهعلیها در سخنی ژرف این معنا را چنین بیان فرموده اند: «خداوند صله ارحام را به جهت فزونى نفرات مقرّر داشته است».
💢کانال تخصصی نوجوان💢
@eakhavi
#تربیتی
#شادی
📌با هم بخندیم
➕یکی از بهترین فرمولهای شادی زندگی کردن، کمک به دیگران برای شاد بودن است.
➕زمانی که ما تنها به خودمان فکر کنیم و دیگران را فراموش کنیم، شادی واقعی را تجربه نکردهایم. همچنین زمانی که خنده ما با غم و یا اشک شخص دیگری رقم بخورد، باز نمیتوانیم خودمان را فریب دهیم. در این صورت هم ما شاد نیستیم و تنها نمایش آدمهای شاد را بازی میکنیم. با هم خندیدن درست است و به هم خندیدن نادرست.
💢کانال تخصصی نوجوان💢
@eakhavi
#نکته_های_ناب
#شادی
🍀هر قدر شادی و لذت ما از وجود خودمان بجوشد، مثل ارتباط با خدا که سبب میشود با تمام وجود احساس آرامش و اطمینان بکنیم، آنگاه عمق شادی هم بیشتر خواهد شد.
💢کانال تخصصی نوجوان💢
@eakhavi
#تربیتی
#شوخی
✅✴️شوخی و شرایط آن
🔸برای ارتباط با دیگران از روشهای گوناگونی استفاده میکنیم. یکی از این روشها، صحبت کردن است. حرفهایی که میزنیم، نماینده شخصیت ما هستند. در این میان، عدهای مثل شما دوست دارند هم شاد باشند و هم دیگران را در این شادی خود شریک کنند. اصل این روحیه بسیار جالب و پسندیده است و به موفقیت بیشتر شما در ارتباط و تأثیرگذاری روی دیگران کمک میکند. آدمهای شاد و شوخ طبع، از اعتماد به نفس خوبی برخوردارند و معمولا طرفداران زیادی دارند.
🔸آنچه که در این میان مهم است، نادیده گرفتن قوانین شوخی است. با زیر پاگذاشتن این قوانین و رد شدن از چراغ قرمزهای شوخی، ممکن است جریمههای سنگینی به دنبالش وجود داشته باشد. برای پیشگیری از این جریمهها، به چند نکته توجه کنید:
1⃣شوخی به اندازه: یکی از قوانین اصلی شوخی، میانهروی در این کار است. مانند همه کارهای دیگر، زیادهروی در این کار میتواند دردسرآفرین باشد. بزرگان میگویند: شوخی در میان صحبتها، مانند نمک در میان غذاست. همانطوری که نبود نمک غذا را بیمزه میکند، مصرف زیاد آن هم باعث شوری میشود و کسی از غذای شور لذت نمیبرد. ضمن اینکه غذای پرنمک زیانآور است. شوخی زیاد، شخصیت جدی برای فرد باقی نمیگذارد و در چشم همه او را فردی غیرموفق و بیهدف نمایش میدهد، ولی شوخی سنجیده و به اندازه میتواند محبوبیت فرد را افزایش دهد.
2⃣شوخی بجا: هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد. این قانون از گذشته تاکنون وجود داشته است. برای شوخی کردن هم نیازمند زمانشناسی مناسب هستید. تصور کنید اگر بخواهید در یک مجلس ترحیم و عزاداری بخندید، چه قضاوتی درباره شما خواهند داشت؟ آیا شما را فردی با رفتار سنجیده ارزیابی میکنند یا نظرات متفاوت دیگری خواهند داد؟ هنگامی که افراد و فضا مناسب شوخی نباشد، لازم است کنترل بیشتری روی خودمان داشته باشیم. ممکن است دوست شما در یک اردوی جمعی، الان نیاز به استراحت داشته باشد و شوخیهای شما و لطیفههای جورواجوری که تعریف میکنید، مانع استراحت و آرامش او گردد.
3⃣شوخی درست: یکی از شرایط شوخی، درست بودن آن است. یعنی به گونهای نباشد که در آن توهین به یک گروه دیده شود. بعضیها به بهانه خنداندن دیگران حاضرند هر هزینهای را بپردازند و به همه چیز اهانت کنند تا شاید موفق شوند چند نفر را خوشحال نمایند. این قانون را مرور کنید که هدف شما نباید باعث شود از هر شیوهای استفاده کنید. شوخیهای فیزیکی هم ممکن در شرایط مشکلآفرین باشد. ممکن است شما با این گونه شوخیها به دیگران آسیب بزنید و شرمنده آنها شوید. ما حتی حق نداریم به اسم شوخی، دروغ بگوییم و خالیبندی کنیم. شوخی نباید جوری باشد که بوی بیادبی و قانونشکنی از آن بلند شود.
4⃣شوخی مناسب با روحیات فرد: روحیات دوستان شما با هم تفاوت دارد. به این روحیات توجه کنید. ممکن است کسی از شوخی کردن و شنیدن لطیفه خوشش نیاید، دوست دیگر شما شاید از شوخیهای فیزیکی بدش بیاید، بعضیها هم خودشان آخر شوخیاند. آدمشناسی در شوخی خیلی اهمیت دارد. وقتی دوستتان از شما خواست که دیگر در جمع با او شوخی نکنید و سر به سرش نگذارید، این را جدی بگیرید و سعی کنید آن را تکرار نکنید، چون ممکن است سرانجام خوشی نداشته باشد.
5⃣مراقب باشید به گناه نیافتید. شوخی برای شاد شدن و شاد کردن است. اگر این رفتار با گناهانی مثل مسخره کردن دیگران، غیبت، اذیت کردن، تهمت زدن و نسبت دادن خصوصیات ناروا به دیگران همراه باشد، دیگر شادی آن هم بیمعنا خواهد بود؛ زیرا شادی حقیقی و ماندگار با گناه سازگاری ندارد. آقا و خانم باهوش کسی است که بتواند بدون عوارض و آسیبهای اخلاقی و معنوی شاد باشد و دیگران را هم بخنداند.
✅با توجه به این قوانین قدری تأمل کنید و ببینید که مراعات نکردن کدام قانون، باعث ناراحتی دوست شما شده یا کدام رفتار شما موجب میشوند که پدر و مادرتان میانه خوبی با شوخی نداشته باشند؟
💢کانال تخصصی نوجوان💢
@eakhavi
#مناسبتی
#روز_مادر
📌چند نگاه متفاوت به روز مادر
1️⃣این روزها برای خیلی از کارهای مهم وقت نداریم. هر چه کاری کم اهمیتتر باشد، به اندازه کافی برایش وقت داریم مثل گشت و گذار در شبکههای اجتماعی و یا شاهد اتفاقهای عجیب و غریب خیابانی بودن. این روزها ما سرمان خیلی شلوغ است و وقت نمیکنیم به خودمان سر بزنیم، وقت نداریم به زندگیمان برسیم و حتی وقت نداریم به کسانی که زندگی را به ما دادهاند، برسیم!
2️⃣ارتباطهای مجازی به ما احساس سیری داده است. تا نزدیکهای صبح مشغول گفتوگو و شاهد بگو مگوهای افراد توی گروهها بودهایم. ما دامنه گستردهای از ارتباطات را برای خودمان ایجاد کردهایم و آن قدر برای این کار انرژی میگذاریم که نای بلند شدن و رفتن به خانه همدیگر را نداریم. ما به قدری پیشرفت کردهایم که دور دنیا را در چند ثانیه طی میکنیم ولی ماههاست که به مادرمان سر نزدهایم!
3️⃣ما همچنان طلبکاریم. کارهایی که پدر و مادر برای ما کردهاند، همه وظیفهشان بوده است! الان چه کاری برای ما انجام میدهند و چه فایدهای برای ما دارند؟! طلبکاریهای مدرن ما را به سمت حساب و کتاب میکشاند و کمترین هزینه برای کسی خواهد شد که کمترین فایده را الان برای ما داشته باشد. ما چقدر تغییر کردهایم!!
4️⃣ما خیلی سخاوتمند شدیم. همه اطلاعات خود را به اشتراک میگذاریم. چه اشکالی دارد که از طریق صفحه اینستاگرام تمام کسانی که ما را میشناسند، بدانند دیشب کجا بودهایم، شام چه خوردهایم، کی جشن تولد فرزندمان است و .... ما خیلی سخاوتمندیم ولی تا آنجا که لایک دریافت کنیم و تعداد پسندهای ما روند افزایشی داشته باشد. با این حساب، افرادی که لایک بلد نیستند، برای ما محبوبیتی نخواهند داشت و مادر مان لایک کردن بلد نیست ولی خودش آخر لایکهاست.
5️⃣ما هنوز با واژههای مادرانه خودمان را میبخشیم. همین که مادر برای آسودگی ما بگوید اگر وقت نداری، راضی نیستم خودت را به زحمت بیاندازی، برای کاهش از احساس گناه و بیتوجهی به کمکاریهای خودمان کافی است. ما دل خوش کردهایم به بخشش مادر، بیتوجه به اینکه مادر عمری در حال بخشیدن و از خود گذشتن است. ما وقت نداریم، تغییر کردهایم، از محبتهای آبکی دلخوش شدهایم و روز مادر را فقط در بوق و کرنا میپسندیم نه در بوسیدن دستهای مادر که کلید رسیدن به خواستههاست. تا بدتر نشده، فکری به حال خودمان کنیم.
💢کانال تخصصی نوجوان💢
@eakhavi
#والدین_و_نوجوان
💐احترام به والدین و نقش آن در تکامل نوجوان
@eakhavi
#مناسبتی
#امام_باقر
🌹✴️بهرهای از دانش امام باقر علیهالسلام
🔻دیگرخواهی، یک هنر است. چنانچه فرد بتواند از خود عبور کند و به دیگری توجه داشته باشد، از توانمندی روانی بالاتری برخوردار است. ماندن در خویش و چشم بستن بر روی دیگران و مسائلی که دارند، از نشانههای ناکاملی است. در آموزههای دینی، به این فضیلت توجه ویژهای شده است. در سخنان امام باقر(ع) با قوانین و راهکارهای به دست آوردن چنین روحیهای بیشتر آشنا میشویم:
🔶برادران تنی
احساس بیگانگی از دیگران، مانع جدی برای برقراری ارتباط است. این احساس را در زندگی مدرن بهتر میتوان دید. افراد زیادی سوار بر مترو، در کنار هم قرار میگیرند، دریغ از یک سلام یا لبخندی که حداقل ارتباط را رقم بزند، جمعی دیگر در دنیای مجازی با هم به گفتگو مینشینند، بدون آنکه احساس تعلق و یا حقیقت داشته باشند. در رفتوآمدهای روزمره این سردی ارتباطی فراوان دیده میشود که ارمغان غرب است نه آموزه دین. همچنین اگر بیاحساسی اتفاق بیافتد، بیتفاوتی هم به دنبال آن خواهد آمد. عبارت «این مشکل شماست» را زیاد در فرهنگ وارداتی میشنویم. اما در فرهنگ دینی ما، دینداران از یک خانواده بزرگ هستند، نسبت به هم احساس تعهد و تکلیف دارند و مشکل یک نفر، به دست یک گروه برطرف میشود. این نگاه را بهگونهای ژرف در سخن امام باقر(ع) میخوانیم: «المؤمنُ أخو المؤمِن لأبيهِ و اُمِّهِ؛ مؤمن برادر تنى مؤمن است».
🔶مهارت جذب
مهرورزی، مهارتی است چند شاخه. نیازهای روانی ما هم مشخص است. بخشی از آن، نیاز به محبت است. هم نیازمند محبتیم و هم نیازمند کسانی که به آنها محبت کنیم. یک شاخه دیگر هم در آموزههای دینی وجود دارد: اعلام دوستی. زمانی که ما در روابط کوچک و بزرگ خود، خرد و کلان به این مسئله توجه کنیم، فضای عاطفی بیشتری در جامعه رخ میدهد. وقتی بدانیم کسی ما را دوست دارد، به حس مهرجویی خود پاسخ گفتهایم و زمانی که بتوانیم به کسی اعلام دوستی کنیم، به مهرورزی خود پاسخ دادهایم. در خاطرهای از امام باقر(ع) چنین میخوانیم:
«امام باقر عليهالسلام و امام صادق عليهالسلام در مسجد نشسته بودند. مردى از آن جا گذشت. يكى از همنشينان امام باقر عليهالسلام عرض كرد: به خدا، من اين مرد را دوست دارم. امام فرمود: پس، به او اعلام كن؛ چرا كه دوستى را پايدارتر و الفت را بيشتر مىكند».
🔶خیابان دوطرفه محبت
محبتها زمانی کارسازند که هم بیقید و شرط باشند و هم صادقانه. رنجی که جامعه مدرن امروز از آن شکایت دارد، محبتهای طمعورزانه است؛ حتی ممکن است این پدیده نامبارک در یک مجموعه خانوادگی اتفاق بیافتد؛ مثلا فرزندان به پدر به خاطر شرایط مالیاش ابراز علاقه کنند. نکته دیگر اینکه شخصیت سالم، شخصیت یک لایه است؛ آنچه ابراز میکند، همان را در وجود خود دارد. در روابط بینفردی هم چنین قانونی، یک راهکار بزرگ شناخته میشود. زمانیکه ما با افراد فریبکار روبرو باشیم، احساس محبت او برای ما نه تنها آرامشآفرین نیست، بلکه آزاردهنده است و تمایلی برای تداوم آن در ما وجود ندارد. وجود شائبههای عاطفی، یک طرفه نمیشود و این شائبهها از هر نوعی که باشند، قابل شناساییاند. امام محمدباقر(ع) در سخنی، هر فرد را ملاک عاطفی خویش میشمارند و میفرمایند: «محبّت قلبى برادرت را نسبت به خودت، از محبّتى كه در قلبت نسبت به او دارى، بشناس».
@eakhavi
#تربیتی
#وسواس
📌مقدمه
🔻وسواس، یکی از بیماریهایی است که روح و روان انسان را درگیر میکند و باعث میشود شما به زحمت بیافتید و کارهای روزمره خود را چندین بار تکرار کنید.
🔻فردی که دچار این بیماری است، ممکن است حالتهای مختلفی را تجربه کند و بیشتر از افراد معمولی برای انجام کارهای روزمره خود وقت بگذارد. به عنوان مثال، یک فرد سالم میتواند در 30ثانیه به صورت کامل و بهداشتی دستان خود را بشوید ولی یک فرد وسواسی خصوصا در این روزها، برای هربار شستن دستهایش 5دقیقه وقت میگذارد.
🔻در این روزها که کرونا بازار داغی دارد بیشتر درباره وسواس توضیح میدهیم تا تفاوت های وسواس با مراقبت های بهداشتی روشن شود.
💐ادامه دارد...💐
💢کانال تخصصی نوجوان💢
@eakhavi
همنو | همراهان نوجوان
#تربیتی #وسواس 📌مقدمه 🔻وسواس، یکی از بیماریهایی است که روح و روان انسان را درگیر میکند و باعث می
#تربیتی
#وسواس
📌شکلهای وسواس
🔻ما فرد وسواسی را معمولا در تکرارهایش میشناسیم. کسی که بارها دست روی صورت میکشد تا وضو بگیرد، کسی که چندین بار دستهایش را میشوید تا آنها را تمیز کند، فردی که کلماتی را در نماز تکرار میکند و مانند آن.
🔻ولی حقیقت این است که شکلهای وسواس بسیار متنوع و پیچیده است. روانشناسان وسواس را در دو شکل کلی دستهبندی ميکنند. همه مثالهای بالا فقط یک نوع آن را نشان میدهد که وسواس رفتاری است.
🔻نوع دوم وسواس که مخفیتر و آزاردهندهتر است، وسواس فکری است. هر کدام از این دو نوع هم به چند قسمت تقسیم میشوند. آیا میدانید که وقتی شما مکرر تلفن همراه خود را بررسی میکنید که ببینید پیامک یا تماسی داشتهاید یا خیر، این هم میتواند از وسواس باشد؟ یا زمانی که تلاش میکنید پای خود را با فاصله مشخصی از روی موزاییکهای کف مدرسه رد کنید، نوعی وسواس است؟ آیا میدانید که نظم بیش از اندازه و تحمل نکردن کوچکترین ناهماهنگی در بین وسایل شخصیتان میتواند از وسواس باشد؟
🔻یا زمانی که بیش از حد متعارف احساس آلوده شدن توسط میکروب و ویروس را داشته باشید، به وسواس فکری آلودگی دچار شدهاید! همچنین آن وقتی که احساس کنید همه وسایل اطراف تان قرار است به شما آسیب بزند،به وسواس فکری گزند به خود مبتلا شدهاید.
🔻جالب است بدانید زمانی که بیش از حد خرید می کنید و در منزل آنها را جمع می کنید، شاخهای از وسواس اختکار را بروز دادهاید.
💐ادامه دارد...💐
💢کانال تخصصی نوجوان💢
@eakhavi
#تربیتی
#وسواس
✴️✅راه های درمان
🔶بهترین و مطمئنترین شکل درمان وسواس، مراجعه به روانشناس است. این بیماری، خصوصا زمانی که شدید شود، به تنهایی قابل درمان نیست و حتما باید با کمک متخصص برطرف شود. اما چند نکته زیر را برای کاستن از فشار وسواس به خاطر داشته باشید:
1️⃣ریشه اصلی وسواس، اضطراب و استرس است. هر قدر اضطراب بیشتری را تجربه کنید، وسواس بیشتری را خواهید داشت. پس برای شروع دریچههای ورود اضطراب را ببندید. بازیهای رایانهای، ماندن در تردیدها، ارتباط زیاد با دیگران، گناه، عادتهای زشت و آزاردهنده و انبار کردن درسها و ناتمام گذاشتن کارها، منبع اصلی تولید اضطراب و دلشوره هستند.
💐ادامه دارد...💐
💢کانال تخصصی نوجوان💢
@eakhavi
همنو | همراهان نوجوان
#تربیتی #وسواس ✴️✅راه های درمان 🔶بهترین و مطمئنترین شکل درمان وسواس، مراجعه به روانشناس است. ای
#تربیتی
#وسواس
2⃣برای مبارزه با وسواس، نیازمند بدن قوی هستید. برای این کار، لازم است رسیدگی جسمی خوبی داشته باشید.
3⃣از غذاهای سالم و طبیعی مانند میوه و سبزی استفاده کنید و از مصرف فستفود، غذاهایی با ترکیبات شیمیایی مانند پفک و چیپس و نوشابه خودداری کنید.
💐ادامه دارد...💐
💢کانال تخصصی نوجوان💢
@eakhavi
#تربیتی
#وسواس
4️⃣خوب بخوابید و به هیچ وجه خواب خود را به بعد از نیمه شب موکول نکنید.
👈 خواب خوب، هورمونهای آرامبخش را در بدن شما تولید میکند و کمخوابی و بدخوابی شما را بیچاره میکند!
5️⃣ورزش کنید.
👈هر روز سعی کنید پیادهروی داشته باشید. ورزش، استرس را از بدن شما خارج میکند و به شما نشاط و آرامش میدهد.
6️⃣کارهای خود را ناقص نگذارید.
👈ذهن شما منتظر پیام «تمام شد» میماند و تا زمانی که این پیام را دریافت نکند، مرتب از شما انرژی میسوزاند.
به کانال همراهان نوجوان بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/173277184C95ec8b6873
@eakhavi
#پرستاران_زحمت_کش
#کرونا
💢از خودگذشتگی را تمرین کنیم.
💞 همان گونه که کادر فداکار درمان تمام زندگیشان را برای سلامت بیماران به مخاطره میاندازند، ما نیز هر کدام به سهم خود در این رقابت معنوی کوشا باشیم.
💢ذخیره سازیهای بیهوده، نماد خودخواهی و حتی میتواند نشانی از وسواس احتکار باشد. مطمئن باشید که این رفتار حال ما را بد خواهد کرد. مهربان باشیم تا مهربانترین را پشتیبان خود کنیم.
@eakhavi
#تلنگر
#آموزه
‼️حادثهها و آموزهها
👌⚜زمانه و دگرگونیهای آن، کلاس درسی است آموزنده و ماندگار. در هر حادثهای، نکتهها نهفته است و تفکر در آن میتواند ما را به دنیایی تازه مهمان کند.
👌⚜به نظر میرسد از میان همه اتفاقهای خوب و بدی که در این روزها ذهن ما را مشغول خود کرده، میتوان درسهای زیر را آموخت:
✅✴️موفقیت را دوباره باید معنا کرد.
موفقیت فقط به رشد فردی و رسیدن به اهداف شخصی و منافع خویشتن از زندگی نیست.
موفقیت گاهی در نقطه مقابل منافع ما قرار دارد. ممکن است عمری از خواستههای خود بگذری و زندگیات را با پروردگاری که آن را به تو بخشیده، معامله کنی. آن گاه تمام زندگیات برای خدا میشود و بهره آن به بندگان خدا میرسد. در اوج گمنامی بر قله شهرت و مانایی میایستی و تاریخ تو را فراموش نخواهد کرد.
✅✴️بر خلاف آنچه دنیای مدرن به ما پیشنهاد میدهد، گاهی نگفتن از دستاوردها و پیشرفتهای خود برای دیگران، اوج توانمندی است.
👌🌹دنیای جدید ما را به مطرح شدن دعوت میکند ولی سلوک قهرمانان ملی ما را به نقطهای دیگر فرا میخواند: اینکه بدون هیاهوی تبلیغاتی، به آنچه باید بپردازی، مشغول باشی و نیاز به گفتن نداشته باشی.
💢کانال تخصصی نوجوان
@eakhavi
#نکته_های_ناب
#موفقیت
〽️در مسیر موفقیت، حرف اول از آن روشمندی است.
❇️کسانی که با طرح و نقشه و آگاهی از مسیر رسیدن به موفقیت گام بر میدارند، نسبت به کسانی که تنها به توانایی و تلاش خود تکیه زدهاند، ضریب موفقیت فزونتری را تجربه میکنند.
🔅کانال تخصصی نوجوان🔅
@eakhavi
#اطلاعیه
خدمتی دیگر از مرکز ملی پاسخگویی:
📱تولید نرم افزار اندرویدی «پرسش کرونا»
✅پرسش و پاسخ هایی با رویکرد
🔹قرآنی
🔸حدیثی
🔹کلامی
🔸تاریخی
🔹اخلاقی
🔸مشاوره و روانشناسی
🔹احکام شرعی
✅ارائه پاسخ ها به دو صورت اجمالی و تفصیلی
✅ذکر منابع پاسخ ها
✅ارائه پاسخ ها به دو صورت متنی و صوتی
✅امکان ارسال پرسش
✅دریافت از سایت مرکز ملی پاسخگویی
لینک دانلود نرم افزار در کافه بازار:
https://cafebazaar.ir/app/com.pasokhgoo.corona
@eakhavi
#مناسبتی
#عیدانه
#مبعث
🌺هیجانهای مثبت و نقش آن در انتقال پیامهای دینی
✴️مبعث از چند نگاه:
1⃣امروزه برترینها به روشهای گوناگون معرفی میشوند. المپیادها، المپیکها، مسابقات جهانی و مانند آن، عرصههایی برای شناخت بهترینها هستند. ملاکهای گزینش هم محدود به اندیشه بشری است. در مبعث، بهترین فردی که میتوانست بشریت را مدیریت کند، به جهان معرفی شد نه به روش کنونی؛ بلکه با معرفی خداوند.
2⃣برای جشنها، بهانههای مختلفی جور میکنیم؛ تولد، ازدواج، موفقیت تحصیلی و مانند آن. رنگ و بوی تمام آنها محدود و دامنه اثرگذاریاش نیز در انحصار چند نفری که دعوت شدهاند. جشنهای معنوی اما حکایتی دیگر دارد. هم رنگ و بوی ژرفتر و هم فراگیری بیشتر. جشن مبعث، مرور یک خاطره تنها نیست، بلکه به یادآوری وظایف مسلمانی و جشن پایهریزی نعمت اسلام است.
3⃣سفارشهای مبعث، بسیار متنوع و جالباند. قرار است ما با هیجانی مثبت به نام شادی به استقبال پذیرش پیام خدا برویم. مأمور شدهایم به شاد بودن و شاد کردن تمام کسانی که میتوانیم در روحیه آنها نقشی داشته باشیم. از خانواده و اطرافیان گرفته تا دوستان و جامعهای که در فراز و فرود آن سهیم هستیم. از نظر روان شناسی، زمانی که هیجان های مثبت مانند شاد بودن در سطح بالایی است، آمادگی برای یادگیری هم وضعیت بهتری دارد. لذا فرصتهایی مانند عید مبعث، میتواند زمینه مناسبی برای شادیآفرینی و انتقال پیامهای دینی همراه با ایجاد این حالت خوشایند است. زمانی که افراد با احساسات مذهبی مثبت روبرو می شوند، تمایل به تکرار آن هم افزایش مییابد. از این نظر نیز، مبعث فرصتی است برای یک تجربه مذهبی ماندگار و مقدمهای برای علاقهمند سازی مخاطبان به ویژه نسل نو نسبت به دین و جذابیتهای دینی.
4⃣عید مبعث به تمام معنایش یک عید است. هم شادی ویژه عید را دارد، هم تلاش برای مصون ماندن از معصیت و هم جنب و جوش مخصوص یک روز عید. هر کدام به سهم خود میتوانیم در ارتقا و ماندگاری این روز خدا نقش داشته باشیم. مبعث، یادگاری است که به دست ما به نسل آینده سپرده میشود. بیندیشیم که با چه کیفیتی این امانت را به فرزندان خود میسپاریم.
@eakhavi
#نکته_های_ناب
#احساس_رضایت
🍃بخشی از آرامش و احساس خوب ما مدیون کنار آمدن با خودمان است.
🍃 زمانی که شما از درون احساس رضایت بکنید، همه شرایط بیرون از خودتان نیز جذاب خواهد شد ولی وقت چنین رضایتی وجود نداشته باشد، بهانهها فعال میشوند و هر لحظه ممکن است یکی از نداشتهها، مایه اذیت ما شود.
@eakhavi
#تربیتی
#خود_مراقبتی
#بخش_اول
👈 اشاره
🔴 یکی از مهارت های مهم در دوره نوجوانی، فراگیری نحوه مدیریت خود در ابعاد گوناگون است.
🔶نوجوان به دلیل تجربه کمی که در این امر دارد و در دوره های قبلی نیز بیشتر با نظارت و مدیریت والدین به مسائل مهم خود می پرداخته، اینک برای مراقبت از خویشتن، نیازمند آگاهی و مهارت است که بخش زیادی از ارتباط مربیان با نوجوانان را تشکیل می دهد.
🔻از این رو در چند بخش به آموزش نحوه مراقبت نوجوان از خود می پردازیم.
@eakhavi
همنو | همراهان نوجوان
#تربیتی #خود_مراقبتی #بخش_اول 👈 اشاره 🔴 یکی از مهارت های مهم در دوره نوجوانی، فراگیری نحوه مدیریت
#تربیتی
#خود_مراقبتی
🔶 چرا نوجوان باید مجهز به مهارت خود مدیریتی شود؟
🔺نوجوان چه چیزهایی را باید مدیریت کند؟
🔻چگونه می توان خود مدیریتی را به نوجوان آموزش داد؟
✅اینها نمونه سوالاتی است که پاسخ آنها، در بخش نخست نوشتار استاد حجت الاسلام اخوی، در فایل زیر 👇آمده است. 💐
@eakhavi
#تربیتی
#خود_مراقبتی
#خواب
#بخش_دوم
🌙 خواب هدیه ای از سوی خداوند برای آرامش انسان هاست. افرادی که خواب شبانه خوب و کافی دارند ضمن ایمن ماندن از پیامد های جسمی و بیماری ها، از نظر روحی نیز نشاط بیشتری داشته و سطح تحمل بالاتری نسبت به مسائل از خود نشان می دهند.
💫 همچنین خواب کافی سبب افزایش قدرت یادگیری می شود. نوجوانان به دلایل گوناگون از قافله خواب صحیح بازمانده و هیجان جویی های تمام نشدنی آنها در کنار بی نظمی های عمومی دوره سنی، سبب کم گذاشتن در این باره می گردد.
⁉️ خانواده های زیادی از بدخوابی نوجوانان گلایه دارند و نمی توانند آنان را برای خواب منظم آماده کنند.
👈✏️ نکته هایی برای ایجاد عادت رفتاری خوب درباره خواب نوجوان
✅ گام اول: اطلاعات نوجوان را درباره ارزشمندی خواب افزایش دهید.
🔴 بخشی از مقاومت های نوجوان، ناشی از ندانستن آثار و برکات خواب است. لازم است نوجوان بداند منافع خواب به خود او باز می گردد.
🔴 افراد در خواب پنج وهله را سپری می کنند و هر وهله، حدود ۲۰ دقیقه زمان لازم دارد. پس از یک سیکل کامل که حدودا ۹۰ دقیقه طول میکشد، آرام بخش های طبیعی در بدن تولید و به تمام نواحی بدن توزیع می شوند که پس از آن، فرد احساس نشاط و رفع خستگی می نماید.
🔴 سقف تولید آرام بخش ها فقط در شب بوده و تا اذان صبح ادامه دارد. از این رو، فردی که ساعت ۱۰ شب به خواب می رود، تا ۵ و نیم صبح، به ازای هر یک ساعت و نیم، پنج بار فرصت تولید و توزیع آرام بخش ها را در سیستم بدنی و روانی خود فراهم کرده است و صبح با انرژی کامل و مسلط بر ذهن و اعصاب به فعالیت های خود مشغول می شود.
@eakhavi
همنو | همراهان نوجوان
#تربیتی #خود_مراقبتی #خواب #بخش_دوم 🌙 خواب هدیه ای از سوی خداوند برای آرامش انسان هاست. افرادی که
#تربیتی
#سخنی_با_مربیان
#خود_مراقبتی
#خواب
#بخش_دوم
‼️ 👈 ادامه گام های ایجاد عادت رفتاری خوب درباره خواب نوجوان‼️
✅ گام دوم: با ایجاد تحرک بیشتر و برنامهریزی متنوعتر، از خوابهای پراکنده نوجوان جلوگیری نمایید.
🔺بهترین مدار عصبی برای کسی است که در زمان مشخصی به خواب رفته و در ساعت منظمی هم از خواب بلند میشود. مثلا نوجوانی که در شبانه روز تنها یک بار مدار خواب و بیداری را تنظیم نموده و ساعت ده شب تا شش صبح را برای این برنامه خالی کرده است، بهترین سیستم بدنی و عصبی را تجربه میکند.
🔺در مقابل نوجوانانی که خواب پراکنده دارند، ذهن و روان نامنسجمی را هم تجربه میکنند. از این رو بهتر است به گونهای برنامهریزی شود که نوجوان در 24 ساعت، به اندازه کافی خواب شبانه را دریافت و از خوابهای پراکنده در طول روز پرهیز نماید.
🔸چنانچه نوجوان به خواب طولانی عصر عادت کرده باشد، شب هنگام نمیتواند همزمان با دیگر اعضای خانواده به اتاق خواب برود. از طرفی هم چون مسائل غریزی مزاحم و وسوسههای جنسی برای نوجوان وجود دارد، درست نیست که او را وادار به خواب نماییم.
🔶 از این رو، بهتر است به نوعی برنامههای روزانه طراحی شوند که نیاز به خواب در نوجوان در ساعت مشخص شده به خودی خود پدید آید.
✅ گام سوم: خواب را به یک برنامه خانوادگی تبدیل کنید.
🔴زمانی که خانواده نوجوان برای خواب به شکلی منطقی برنامه دارند و همه، پایبند اجرای آن هستند، ایجاد نظم در خواب مسیر راحتتری را طی میکند.
🔴لازم است خانوادههایی که نوجوان دارند، با برنامهریزی درست در رفت و آمدها و مدیریت رسانه، برنامه جمعی خواب را پیاده کنند تا همه افراد خانواده در ساعتهای مشخص شده برای خواب، آماده این کار باشند. نگاه افراد خانواده به این مسئله باید نگاه شکرانه و پذیرش شدهای باشد و به گونهای رفتار نشود که نوجوان زمان خواب را برای خود یک زمان تنش و پر دردسری تعریف نماید، بلکه لازم است نهایت آرامش در ساعتهای منتهی به زمان خواب وجود داشته باشد.
💐👈 ادامه دارد....
💢کانال تخصصی نوجوان
@eakhavi